|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Facet chce, żebym nosiła tylko jeansy
Jesteśmy razem od pół roku. Jednak wczoraj mój facet wyskoczył do mnie z dziwnym tekstem. Normalnie noszę tylko sukienki i spódnice - krótkie, przed kolano. To są ubrania dostosowane do mojej sylwetki, świetnie się w nich czuję i odpowiadają mojej osobowości. Wczoraj przyjechał po mnie do pracy i pyta: "czy szef każe ci nosić spódniczki i sukienki". Mówię mu, że nie, noszę, bo lubię. On na to: "a co zawsze je ubierasz, nawet poza pracą i jak się nie widzimy". Ja na to, że tak, bo lubię. On na to, że spódniczki są paskudne - nie, że moje, ale ogólnie wszystkie. Że nie lubi ich tak samo jak legginsów. Sukienki okej, ale powinnam nosić jeansy, bo on tak lubi. On najbardziej lubi spodnie eksponujące zgrabne pośladki i w ogóle jeansy są najseksowniejsze. Mówię mu, że spoko, on może uważać spodnie za najseksowniejsze, ale ja wolę sukienki i krótkie spódnice, nie będę nosiła spodni.
Poczułam się dziwnie - po pierwsze, zawsze uważałam spódnice za fajne i kobiece, a nie coś paskudnego. Po drugie, poczułam się tym dotknięta - skoro noszę spódnice, to co wyglądam paskudnie? Po trzecie, dlaczego chce wpływać na mój ubiór. Po czwarte, obudził mój największy kompleks. Lubię swoje piersi, nogi, brzuch, talię, usta, dłonie, ale nienawidzę swojego tyłka. Mam figurę drobnej klepsydry - mocne wcięcie w talii, dość szerokie biodra i nie najgorszy biust, ale też mały tyłek. W każdych spodniach wyglądam gorzej od facetów, bo bezlitośnie eksponują mój płaski tyłek, a na dodatek jeszcze go spłaszczają. Wygląda to ohydnie - nawet przyjaciółki tak uważają. Nie jest to jakieś moje widzimisię. Widziały gały, co brały, więc dziwię się, że po pół roku mówienia mi, że jestem piękną kobietą i bycia razem, on nagle wyskakuje mi z tekstem, że mam nosić jeansy, bo on lubię zgrabne tyłki. Chyba wie, że ja takowego nie mam i taką gadką robi mi przykrość. W rezultacie nie chce mi się z nim widywać. Powinnam cieszyć się, że bierze urlop, żebyśmy razem obejrzeli mecz, na którym mi zależy. Ale mam ochotę pójść na ten mecz z kolegami, którzy są dla mnie mili. Na pewno nie pozwolę sobie wejść na głowę. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Facet chce, żebym nosiła tylko jeansy
No burak. Pogadaj z nim, jak chlapna raz bez zastanowienia i przeprosi to ok, a jak będzie się upierać, że masz nosić spodnie to wiesz co robić.
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Przede wszystkim muszę ochłonąć, bo na razie chce mi się wyć. Na dodatek ze swoim bystrym tekstem trafił w PMS... Chyba mu napiszę, że jutro się nie widzimy i nie musi brać urlopu w pracy, chyba że chce. Bo inaczej się na niego wydrę i poryczę.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co innego że jego uwielbienie do spodni i nienawiść do spódnic jest najmniej istotne. Noś co lubisz. Proste. A jeśli uważa że powinnaś nosić spodnie bo on tak chce... To cóż, bye bye. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Może mu się po prostu jeansy podobają
|
|
|
|
|
#6 |
|
live your passion
|
Każdy ma swoje upodobania, ale przecież widziały gały co brały. Jeśli ja nie lubię facetów w ortalionowych dresach to się po prostu z nimi nie spotykam.
Na pewno nie zmieniałabym stylu dla faceta, ale z drugiej strony to może oznaczać, że uważa Twój tyłek za zgrabny. Mógł to inaczej ująć np. "ciekawy jestem jak wyglądałabyś w jeansach" albo jak Cię w nich widział kiedyś to "szczególnie podobasz mi się w jeansach" i by problemu nie było. Dobrze, że mu zakomunikowałaś, że nie masz zamiaru się zmieniać. Jakby miał jakieś wątpliwości i chciał wymuszać to możecie to zakończyć. Dobrze, że po pół roku spotykania, a nie dłużej.
|
|
#7 | |
|
BAN stały
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;77687671]Facet Twój tyłek może uważać za zgrabny, serio ;-) mimo że Ty tak nie uważasz.
Co innego że jego uwielbienie do spodni i nienawiść do spódnic jest najmniej istotne. Noś co lubisz. Proste. A jeśli uważa że powinnaś nosić spodnie bo on tak chce... To cóż, bye bye. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Uwierzyłabym, gdyby ten tyłek chociaż istniał. A ja jestem z tyłu totalnie płaska. Dobrze chociaż, że mam biust. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Może i się podobają, ale widział mnie w nich raz w życiu - jak wpadłam na niego na ulicy, wracając z lasu. Chyba mógł się domyślić, że jak przez pół roku widział mnie raz w jeansach, to nie jestem taką fanką jak on. A jak lubi tyłki, to niech od razu zacznie sobie szukać innej. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie to typ zazdrośnika, widać, że próbuje przejąć kontrolę nad twoimi wyborami. Co zrobisz jak zaraz usłyszysz, że za mocno malujesz oczy i na przykład masz przestać używać cieni lub eyelynera? Spotykałam się kiedyś przez dosłownie 3-4 miesiące z typowym psycholem (nie mówię, ze twój facet taki jest, ale mój wtedy też był normalny na początku) i doszło do tego, że w "końcowej fazie" przyjechał przed 5 rano pod mój dom, obudził mnie telefonem i kazał zaświecić światło żeby sprawdzić czy jestem w domu, a kiedy się już na serio wystraszyłam i nie chciałam wyjść na zewnątrz do niego to powiedział, że ktoś u mnie jest. Na porządku dziennym były co chwilę telefony, smsy, sprawdzał co robię, gdzie idę i po co i kilka razy była też awantura o spodnie, że mam nie takie jak powinnam. Na szczęście udało mi się to szybko skończyć mimo, że byłam dużo młodsza niż teraz. A ty autorko poobserwuj faceta bo coś mi tu "śmierdzi" |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa to taka, że Twój tyłek może naprawdę mu się podobać i akurat w tej uwadze żadnych przytyków bym się nie doszukiwała. Dobrze, że masz swój styl i nie zmieniaj go dla faceta. Dzisiaj są spódnica, a co będzie jutro? Kolor włosów? Makijaż? Takie ustępstwa do niczego dobrego nie prowadzą. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie chce Ci się z nim widywać to może należy tak zrobić?
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Już do niego napisałam, że jutro nie musi brać urlopu, bo nie będziemy się widzieć. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym drugi raz wyleciał z komplementem, który nijak się ma do rzeczywistości i czuję, że zrobił to po to, aby mi pokazać, że lubi duże tyłki i nie spełniam jego oczekiwań. Ewentualnie to miał być taki sprytny zabieg, żebym zaczęła ubierać się tak, jak on chce. Ze szminkami też już była sugestia, że zamiast malować usta na czerwono zrobiłabym sobie czarną kreskę - to bym dopiero wyglądała ohydnie, bo mam paskudny kształt oka. Po prostu czuję się momentami tak, jakby pod komplementami - masz zgrabny tyłek, ładne oczy, chciał ze mnie zrobić szkaradę, którą na ulicy wyśmieje każdy facet. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Nie dam się zamknąć w klatce. Ale jego zachowanie mnie zaskoczyło. Zawsze się starał, był miły i kochany, a teraz wychodzi z niego ohydne, złośliwe zachowanie. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Dobrze, że nie zamierzasz dać się zwariować i masz swoje zdanie. Słusznie zauważyłaś, że on z tym "wyskoczył" dosyć nagle - czyżby po jakiejś męskiej rozmowie z którymś z kolegów? Może w główce się uroiło, że jak będziesz się za bardzo "spódniczkowała" to zdradzisz? Albo że szef na Ciebie jakieś zakusy robi? Tak, czy inaczej, to on (Twój facet) ma ewentualnie problem. Obyś tylko nie straciła z oczu punktu odniesienia, bo dzisiaj mówisz, że nie masz 15 lat i on może sobie gadać, ale takie kilka "wyskoków" na różne tematy i może się kiedyś okazać, że od słowa do słowa złapiesz się jednak na myśli "czy robię coś nie tak?". Także trzeźwego spojrzenia życzę i ustawienia pana odpowiednio, jeżeli zacznie tego typu "wyskoki".
|
|
|
|
|
#15 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
O kurde, ale buracki tekst. Zastanów się na spokojnie czy nie ma innych sygnałów, że z tym panem jest coś nie tak, bo być może to nie jest pierwszy wyskok. Uważam, że facet może swojej partnerce zasugerować, że np. ma zgrabne nogi, więc warto je eksponować, albo zgrabną pupę, więc świetnie wyglądałaby w dopasowanych spodniach, ale na tym koniec. Żadnego zmuszania, wpędzania w kompleksy i fochów, bo kobieta nie chce się ubierać tak jak jej misio kazał.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz wyskoczył z tymi spódnicami. Poza tym zachowuje się bez zarzutu i raczej nie narzuca mi swojej woli. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Mój przez lata powtarzał, że najlepiej jest mi tylko w czarnych włosach, w dodatku mam ich nie ścinać, bo długie są super (nieważne, że sprawiały mi problemy). Takie miałam jak się poznaliśmy. I ON CHCE żebym nigdy się nie zmieniała. Kiedyś w związku z tym rzuciłam, że JA CHCĘ aby był tak jak wtedy czuły, serdeczny i szczupły a nie otyły, chamski i szorstki.
Mój wygląd to moja sprawa. Chcę być blondynką, to jestem
|
|
|
|
|
#19 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli dres Pana nie konweniuje z Twoja kiecką to proste - niech założy jakiś gajer.
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba że to faktycznie jakiś psychol i stosuje takie gierki, zeby pozbawić Cię poczucia własnej wartości i zamknąć w klatce. Ale ta jedna sytuacja to za mało, żeby tak go ocenić. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Mój były robił to samo. Tyle że on próbował mnie "przekonać" na różne sposoby, żebym zaczęła nosić sukienki i spódniczki. A ja całe życie w spodniach, sukienkę miałam na studniówce i na weselu kilka lat temu. Przez niego zdarzyło mi się założyć np. na jego urodziny, raz w roku niech ma... Ale koniec końców został byłym, bo lubił mnie przekonywać na siłę do różnych rzeczy i ciężko znosił odmowę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#24 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę Cię, jemu nie chodzi o żadne zgrabne tyłki w dżinsach i ładne oczka w eyelinerze, po prostu uważa, że jesteś zbyt "zachęcająca" w spódnicach i z czerwonymi ustami, a to nie uchodzi, bo przecież jesteś jego własnością.
I jeszcze ten tekst czy szef ci każe się ubierać tak czy siak. On pokazuje, że facet ma w głowie koncept według którego mężczyzna w relacji władzy może mówić kobiecie jak się ma ubrać i ona ma go słuchać. On to samo mówi Tobie, więc pomyśl sobie teraz o relacji władzy w Twoim związku, bo układ w którym jesteś raczej mało ma wspólnego z partnerstwem. No i jeszcze na koniec: podchodzisz do tego wszystkiego źle; dałaś się zmanipulować i już sobie zaprzątasz głowę swoimi kompleksami i temu czy się misiowi podobasz czy nie zamiast od razu huknąć na niego: co to ma być? będę nosić co uważam za wygodne i stosowne, więc hrabio, wstrzymaj konie. ![]() Zastanowiłabym się mocno nad tym związkiem.
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2017-10-04 o 13:16 |
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedz mu, że Ty chcesz, żeby on nosił tylko spódniczki bo jarają Cię meskie nóżki
![]() Dziwne to jego zachowanie.
|
|
#27 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Jakiś dziwak.
Powiedz, że ginekolog mówi, że suknie i spódnice to najzdrowsze ciuchy dla kobiety. Niech on se jaja kisi w dżinsach jak lubi. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Ja jestem uczulona na takich ludzi i radzę Ci go odstrzelić póki czas. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
BAN stały
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7769178 1]Jakiś dziwak.
Powiedz, że ginekolog mówi, że suknie i spódnice to najzdrowsze ciuchy dla kobiety. Niech on se jaja kisi w dżinsach jak lubi. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Mądra z Ciebie kobieta. Dlaczego wybierasz takich złamasów na partnerów ? [/QUOTE]Niestety, takowych nie brakuje, a na początku wielu się kamufluje Nie lubię ograniczeń, u mnie w domu nigdy nie było zakazów. Mama ubierała się, jak chce. Chcę mieć tak samo, ale coś nie mam szczęścia![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.