Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-03, 22:28   #2461
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cześć Dziewczyny
Pamięta mnie tu ktoś jeszcze?
Nie udzielam się teraz zbyt często, ale czytam co u Was codziennie, także jestem na bieżąco
U mnie lepiej, coraz lepiej Czuję się szczęśliwsza. Napady zdarzają się coraz rzadziej i coraz mniejsze
Przestałam tak bardzo skupiać się na wadze. Spotykam się ze znajomymi, śmieję się, chwilami czuję się naprawdę szczęśliwa, choć to jeszcze nie to. Są chwilę, gdy jest ciężko, bardzo ciężko, no ale trzymam się jakoś.
To na razie Dziewczyny ja póki co sobie będę Was podczytywać tak jak do tej pory, lepiej mi gdy mniej się udzielam
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 22:32   #2462
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
Zoosiuale co sie konkretnie stalo? Nie mozesz "mscic" sie na sobie jedzeniem... Kochana, nie tedy droga. Na pewno przesadzasz, bo niemozliwe jest TAAAKIE przytycie w ciagu zaledwie paru dni. Możliwe, że przesadzam.. ale ciągle mam ogromny brzuch przez te napady. wiem, że unormowałoby sie to gdybym jadła normalnie no ale.. Nie katuj sie zadnym R, to nic nie da, bedzie tylko gorzej. Organizm bedzie sie dopominal wiekszej ilosci skladnikow. Powinnas porozmawiac o tym z Twoja psycholog, zebys jakos inaczej wyladowywala stres. Wiem, ze nam najlatwiej jest dac ujscia napieciu jedzac bardzo malo albo sie opychajac, ale nie mozemy pozwolic, zeby choroba zwyciezala. Właśnie tak robie jestem zła, zdenerwowana, coś się wydarzy (albo z drugiej strony, ciągle jest tak samo) i wtedy się opycham. Jak mam nerwowy dzien, to zawsze przeginam trioche z jedzeniem. Albo mam scisniety zoladek, albo wprost mnie ssie. I pozniej zawse jestem na siebie zla. Dlaytego naprawde pogadaj z psycholog, poczekaj, az sytuacja sie unormuje, nie bedziesz juz taka smutna, daj sobie czas, a bedzie lepiej ale teraz ciągle jest źle I nie zadreczaj sie zadnym R, teraz rzsadne U jest najlepszym i najrozsadniejszym rozwiazaniem gdybym potrafiła..

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Zosiu a może powinnaś się wygadać pani psycholog?

A to przez tego chłopaka? przez stres? bo przecież po francji było dobrze.
Mogę Wam objaśnić mniej więcej sytuację ale na PW... właśnie ze względu na chłopaka.

edit: dodałam zdjęcia nóg na fitnessie... tam raczej nie mogę napisać tego co tutaj.. ostatnio ich nienawidzę. wydają mi się wielkie i grube. tłuste uda i masywne łydki. a brzucha to nawet nie skomentuje

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 22:37   #2463
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość

Mam dosc, nie daje rady,ja juz nie chce, nic juz nie chce, mam dosc wszystkiego, nie chce byc samotna, nie chce byc gruba, chcialabym zdac ten egzamin i miec z glowy wszystko, a jak nie zdam, to bedzie wstyd Wiem mowie jak dziecko, ale nie mam juz sil na to wszystko. Mam dosc.

nie mów tak ... na pewno nie jesteś gruba,uwierz w siebie i swoje możliwości

Cytat:
Hmm tak sobie myśle czy raz w miesiącu spotkanie z psychologiem to dobrze czy źle?
A teraz lepiej, tylko jak znów ktoś mówi że nie jest głodny to mnie zazdrość zżera bo ja bym mogła jęść i jeść i jeść. Ale mam nadzieje że rowerka jutro nie będzie.
Oby nie było rowerka i nie przejmuj się chudzinko apetytem

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Nie udzielam się teraz zbyt często, ale czytam co u Was codziennie, także jestem na bieżąco
U mnie lepiej, coraz lepiej Czuję się szczęśliwsza. Napady zdarzają się coraz rzadziej i coraz mniejsze
Przestałam tak bardzo skupiać się na wadze. Spotykam się ze znajomymi, śmieję się, chwilami czuję się naprawdę szczęśliwa, choć to jeszcze nie to. Są chwilę, gdy jest ciężko, bardzo ciężko, no ale trzymam się jakoś.
To na razie Dziewczyny ja póki co sobie będę Was podczytywać tak jak do tej pory, lepiej mi gdy mniej się udzielam

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Mogę Wam objaśnić mniej więcej sytuację ale na PW... właśnie ze względu na chłopaka.
... ja bym chętnie poczytała

Wiecie,doszły jeszcze lody,więc do 2000 dobiłam chyba. Na szczęście jak nie zobaczyłam w lustrze większego brzucha,tylko jakoś mocniej wystające żebra,to nie naszło mnie znowu na rowerek

Trzymajcie się cieplutko kochane

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 22:46   #2464
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
zosia mam to samo, wszystko, jak nie jem, to jest okej, nie umiem jesc normalnie, bo potem jeszcze to, a jeszcze plasterek szynki, a to moze troche czeresni i tak do 3000 kcal. Zawsze gdy mam wolny czas. Dlatego ratuje sie R, ktora z reszta i tak mi nie wychodzi, ciagle tyje, jestem gruba i w ogole.

Mam dosc, nie daje rady,ja juz nie chce, nic juz nie chce, mam dosc wszystkiego, nie chce byc samotna, nie chce byc gruba, chcialabym zdac ten egzamin i miec z glowy wszystko, a jak nie zdam, to bedzie wstyd Wiem mowie jak dziecko, ale nie mam juz sil na to wszystko. Mam dosc.

Cytat:
Cześć Dziewczyny
że jest lepiej
Cytat:

edit: dodałam zdjęcia nóg na fitnessie... tam raczej nie mogę napisać tego co tutaj.. ostatnio ich nienawidzę. wydają mi się wielkie i grube. tłuste uda i masywne łydki. a brzucha to nawet nie skomentuje
zoosiu jak chcesz t pisz na PW A nóżki masz śliczne, na prawde
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

nie mów tak ... na pewno nie jesteś gruba,uwierz w siebie i swoje możliwości

Oby nie było rowerka i nie przejmuj się chudzinko apetytem

... ja bym chętnie poczytała

Wiecie,doszły jeszcze lody,więc do 2000 dobiłam chyba. Na szczęście jak nie zobaczyłam w lustrze większego brzucha,tylko jakoś mocniej wystające żebra,to nie naszło mnie znowu na rowerek

Trzymajcie się cieplutko kochane
No i brawo za ldy a rowerek w odstawke prosze
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 23:21   #2465
noname12345TPa
Gość

Unhappy Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Witajcie! Wróciłam (dzięki izai garden)
Niestety mam problem (jestem alergikiem). Mam zakazane:
- słodycze (to jest znaczy dobrze)
- czipsy (też ok, zero świństw i chemii)
- napoje gazowane (też ok)
- fast - food (w Wawie zostaje mi tylko Green Way i Fresh Point)
- do picia mam tylko wodę, soki i zieloną herbatę.
ograniczone ilości:
- pomidory
- ogórki.
Nie wiem jak z innymi owocami i warzywami. Może mi ktoś pomóc zorganizować jadłospis (coś nie ten teges jest z nabiałem). Mam też problem natury jelit wrażliwych. Ostatnio miałam (znowu) biegunkę. Natura pysche (nieźle, choć niestety bałam się zjeść jajecznicę (uznałam, że to jedyne co dobrego było w lodówce) - może problem, że była za tłusta??
Nie wiem. Kurde no i jak teraz ja zorganizuję moją P
Pozdrawiam Wszystkich (Asilos sorki jeszcze raz, nie chciałam ci przykrości robić).
Stary 2008-06-04, 05:27   #2466
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Słonka Wy moje Kochane, jestem już w domku Rety, jak ja kocham to miejsce!! Jestem przeszczęśliwa Zaraz poczytam co tam u Was

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 07:20   #2467
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Słonka Wy moje Kochane, jestem już w domku Rety, jak ja kocham to miejsce!! Jestem przeszczęśliwa Zaraz poczytam co tam u Was
No i jesteś w Polsce: jupi::kwiatek:

Hipnotic jak tam nauka ? co u ciebie?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-04, 10:40   #2468
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cześć Tak przeczytałam pobieżnie co u Was.

Zooosiu przecież wiesz, że napady są przez to, że masz problemy. Musisz o nich powiedzieć psychologowi, bo tylko tak uda Ci się je rozwiązać. Rozwiązanie problemów = zastopowanie napadów
Wiosenko to cudownie, że humor Ci dopisuje. Nawet nie wiesz jak się z tego powodu ucieszyłam
Agness rozumiem Cię, że w tym tygodniu nie masz czasu, ale w następnym idź do psychologa, proszę
Krytia ja mam podobnie. Moje przyjaciółka też tak robi, np. zje jakieś lody czy coś i mówi - "to ostatnie co dzisiaj zjadłam", albo "patrz jakie to tłuste, jak oni mogą to jeść?" lub "Ojciec mnie cały czas zmusza do jedzenia, a ja ostatnimi czasy nic nie jem". Jednak wiem, że ona tylko tak mówi, a tak naprawdę to je dużo i może się tego trochę... wstydzi? A co do nauki to M-A-S-A-K-R-A!
Wczoraj usnęłam nad książką i obudziłam się dopiero dziś o 9.00 a nie poszłam dziś do szkoły, bo o 12. mam bardzo ważny egzamin (Test Predyspozycji Językowych) i on jest trudny jak cholera .
Wymyślają jakiś język fikcyjny i mam załapać reguły gramatyczne, które w nim występują i na tej podstawie tłumaczyć zdania z polskiego na ten język

Napiszę może jeszcze dziś, jak znajdę czas, ok ?

Trzymajcie się

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 11:08   #2469
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość

Zooosiu przecież wiesz, że napady są przez to, że masz problemy. Musisz o nich powiedzieć psychologowi, bo tylko tak uda Ci się je rozwiązać. Rozwiązanie problemów = zastopowanie napadów
wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu
postaram się zapisywać mój nastrój, myśli, coś w rodzaju pamiętnika. a potem przed spotkaniem czytać, jeśli akurat będę miała 'lepszy' dzień. wtedy może uda mi się powiedzieć wszystko i będzie łatwiej..

Cytat:
Wczoraj usnęłam nad książką i obudziłam się dopiero dziś o 9.00 a nie poszłam dziś do szkoły, bo o 12. mam bardzo ważny egzamin (Test Predyspozycji Językowych) i on jest trudny jak cholera .
Wymyślają jakiś język fikcyjny i mam załapać reguły gramatyczne, które w nim występują i na tej podstawie tłumaczyć zdania z polskiego na ten język

Trzymajcie się
Nie wiem o jakim egzamin dokładnie Ci chodzi, ale z tego co wiem to taki test nie jest bardzo trudny. Pisałam też taki by iść do klasy zero przy LO i jest tak jakby 'na myślenie'. Wystarczy się skupić, myśleć logicznie. Na pewno pójdzie Ci świetnie

Dzisiaj byłam tylko na dwóch lekcjach. W domu nie ma rodziców, ale zrobię dzisiaj wszystko, żeby do napadu nie doszło. Poza tym, wieczorem wychodzę, więc na pewno się uda..
Stwierdziłam, że będę planować posiłki, dokładnie. Że po każdym będę myć zęby a po obiedzie wychodzić na chwilę z domu.
Zawsze niby próbowałam zajmować się czymś innym, ale teraz wymyśliłam kilka konkretnych rzeczy które będę robić.
eh.. mam nadzieje, że się uda.. chociaż który to raz obiecuje sobie, że ten napad był ostatnim?

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 11:17   #2470
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Jezeli lepiej Ci nie udzielajac sie zbytnio to zrouzmiemy ostatecznie
A tak na seri to milo czytac taki post. I oby tak dalej

Cytat:

Super Witaj w domu Wypocznij sobie ale podczytuj i nas

zoosia: Grube łydki ? Kobieto błagam Cie...! Napissałam Ci ze masz śliczne nogi zanim weszłam tutaj.A tu masz...Ty krrecisz jeszcze nosem.Nie ładnie. Zadnej ale to zadnej R nie rozpoczynaj. Tym bardziej r brak sniadania a potem rzucanie siieena jedzenie.
Przemysl to jeszczer raz

Dziewuszki a mnie znowu głowa boli Ale zauwazylam ze dzieje sie tak jak wypije cos...
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 14:09   #2471
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Agatko- świetnie wkońcu wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej
Iza- jasne, że pamiętam cieszę się, że u ciebie coraz lepiej. Oby tak było dalej !
Baby- boli cię głowa gdy coś wypijesz? przepraszam, ale wcześniej nie doczytałam.
Mnie ostatnio boli codziennie, a szczególnie gdy napiję się wody . (piję przynajmniej 1,5 l dziennie, taki nawyk) i niepokoi mnie to.
Zosiu- nóżki masz świetne, zresztą odpisałam ci w wątku na Fitnessie. I życzę powodzenia w walce z kompulsami.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 14:31   #2472
Baby14
Zakorzenienie

Ewelka : Widzisz mamy to samo... Ogolnie zaczyna mnie własnie bolec jak sie czegos napije...Niepokoi mnie to bo przeciez musze pic jak jest tak goraco.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 14:34   #2473
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Ewelka : Widzisz mamy to samo... Ogolnie zaczyna mnie własnie bolec jak sie czegos napije...Niepokoi mnie to bo przeciez musze pic jak jest tak goraco.
Może spróbuj pić co innego? Soki, albo kup sobie do wypróbowania isostara i rozcieńcz z wodą, może wodę ale wysokomineralną ?
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 14:52   #2474
noname12345TPa
Gość

U mnie duże sukcesy (wreszcie nie mam wyrzutów sumienia). Mimo, że mam zakazane słodycze jakoś żyję.
Stary 2008-06-04, 15:44   #2475
kasik30
Raczkowanie

Agatko ,tak się cieszę że jesteś szczęśliwa
A ja przez te parę dni mogę się mniej wypowiadać,czytać będę dalejBo mam w pracy nocki aż do Niedzieli i zmieniam się w sowę
Pozdrawiam wszysstkie laski,miłego dnia i buzi dla wszystkich
Stary 2008-06-04, 16:59   #2476
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

Wiosenko to cudownie, że humor Ci dopisuje. Nawet nie wiesz jak się z tego powodu ucieszyłam
Agness rozumiem Cię, że w tym tygodniu nie masz czasu, ale w następnym idź do psychologa, proszę
Krytia ja mam podobnie. Moje przyjaciółka też tak robi, np. zje jakieś lody czy coś i mówi - "to ostatnie co dzisiaj zjadłam", albo "patrz jakie to tłuste, jak oni mogą to jeść?" lub "Ojciec mnie cały czas zmusza do jedzenia, a ja ostatnimi czasy nic nie jem". Jednak wiem, że ona tylko tak mówi, a tak naprawdę to je dużo i może się tego trochę... wstydzi? A co do nauki to M-A-S-A-K-R-A! ide się uczyć niemieckiego i na zastrzyk ale przynajmniej pół z angielskiego na 6 zdałam jeszcze drugie pół
Wymyślają jakiś język fikcyjny i mam załapać reguły gramatyczne, które w nim występują i na tej podstawie tłumaczyć zdania z polskiego na ten język co to za porąbane zadania

Trzymajcie się
A jak z jedzeniem?

Cytat:
wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu
postaram się zapisywać mój nastrój, myśli, coś w rodzaju pamiętnika. a potem przed spotkaniem czytać, jeśli akurat będę miała 'lepszy' dzień. wtedy może uda mi się powiedzieć wszystko i będzie łatwiej..

Nie wiem o jakim egzamin dokładnie Ci chodzi, ale z tego co wiem to taki test nie jest bardzo trudny. Pisałam też taki by iść do klasy zero przy LO i jest tak jakby 'na myślenie'. Wystarczy się skupić, myśleć logicznie. Na pewno pójdzie Ci świetnie

Dzisiaj byłam tylko na dwóch lekcjach. W domu nie ma rodziców, ale zrobię dzisiaj wszystko, żeby do napadu nie doszło. Poza tym, wieczorem wychodzę, więc na pewno się uda..
Stwierdziłam, że będę planować posiłki, dokładnie. Że po każdym będę myć zęby a po obiedzie wychodzić na chwilę z domu.
Zawsze niby próbowałam zajmować się czymś innym, ale teraz wymyśliłam kilka konkretnych rzeczy które będę robić.
eh.. mam nadzieje, że się uda.. chociaż który to raz obiecuje sobie, że ten napad był ostatnim?
Właśnie zosia nóżki masz śliczne, i żadna R bo naprwade są śliczne

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Jezeli lepiej Ci nie udzielajac sie zbytnio to zrouzmiemy ostatecznie
A tak na seri to milo czytac taki post. I oby tak dalej

Super Witaj w domu Wypocznij sobie ale podczytuj i nas

zoosia: Grube łydki ? Kobieto błagam Cie...! Napissałam Ci ze masz śliczne nogi zanim weszłam tutaj.A tu masz...Ty krrecisz jeszcze nosem.Nie ładnie. Zadnej ale to zadnej R nie rozpoczynaj. Tym bardziej r brak sniadania a potem rzucanie siieena jedzenie.
Przemysl to jeszczer raz

Dziewuszki a mnie znowu głowa boli Ale zauwazylam ze dzieje sie tak jak wypije cos...
A ja jakoś pije ale niekiedy na siłe

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Agatko ,tak się cieszę że jesteś szczęśliwa
A ja przez te parę dni mogę się mniej wypowiadać,czytać będę dalejBo mam w pracy nocki aż do Niedzieli i zmieniam się w sowę
Pozdrawiam wszysstkie laski,miłego dnia i buzi dla wszystkich
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-04, 17:05   #2477
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Dziewczyny, teraz mam problem.
Tyję już nawet na tym co jem. I to przy wysiłku. Co ja zrobiłam.
Stary 2008-06-04, 17:36   #2478
agness51
Zakorzenienie

Witajcie kochane u mnie w sumie nienajgorzej,sama nie wiem czy jestem na R czy na U,bo jakaś ostra redukcja to nie jest,a kalorii w sumie niewiele,dzisiaj będzie pewnie 1400 może 1500 bo chyba pójdę później spać,to się przyda coś potem,ale jeszcze nie wiem.
Nie chcę spowalniać metabolizmu,dlatego jak jem mało to nie ćwiczę,w ogóle się tak najadłam obiadem (chyba z 500kcal miał ),że w ogóle mi się jeść nie chce ...

Weroniczko - super,że małe sukcesy masz
Moniczko - a jesteś pewna,że tyjesz?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-06-04, 17:47   #2479
noname12345TPa
Gość

Tak, agmes mnie też to cieszy, tylko kiepskawo z jadłospisem (jak to do siebie pozbierać, bo jestem alergikiem). Zobaczę co pani doktor (dermatolog) mi zakaże. Może też wybiorę się do alergologa (zapytam się siorki). Jest kiepsko u mnie ze zdrowiem (3 choroby przewlekłe + okulary).
Pozdrawiam Trzymajcie się dziewczyny.
Stary 2008-06-04, 18:46   #2480
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, teraz mam problem.
Tyję już nawet na tym co jem. I to przy wysiłku. Co ja zrobiłam.
Skąd ten wniosek? Może to wahania, one mogą wynosić nawet kilogram - dwa.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 18:58   #2481
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
A o jedzeniu staram się nie rozmawiać nigdy bo to taki tabu dla mnie, a jak ktoś zacznie ten temat to tylko spokojnie odp. ale sama nie zaczynam. I wiesz chciałabym czasem pójść na lody pośmiać się robić coś fajnego ale ...
Mam kilka koleżanek ktre gadają ze mną tylko w szkole a nigdy nie chcą abym do nich przyszła czy coś. Ale jest jedna dziewczyna którą lubię i ona chyba mnie też, ale wyjechała na wakacje
A może sama je zaproś? Na pewno będzie im miło

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość

Maggie strasznie mnie pociesyzlas tym postem Ja wlasnie mam taka nadzieje, ze trafie na fajna klase w liceum, ze wszytsko bedzie ok. Tez lubie tak zaczynac od nowa. W gimnazjum tez nikogo nie znalam i okazalo sie byc bardzo fajnie. Jednak po 3 latach bycia razem chce czegos nowego sprobowac. Tymbardziej ze nasi nauczyciele sa okropni. A poniewaz chodze do najlepszego gimnazjum w moim miescie przy najleszym liceum to maja obsesje,cos w stylu "nikt cie nie zmuszal tu byc, jak ci nie pasuje to spadaj" itd... Ogolnie nieciekawie. Mam nadzieje, ze uda mi sie utzrymac kontakt z fajnymi osobami, z jedna z podstawowki caly czas mi sie udaje, spotykamy sie co najmniej raz w tyg i jest super
Oh, Maggie nie wiem, co Ci poradzic odnoscie tego apetytu. Na pewno troche winic mozna za to niedobory w organizmie. Na samym poczatku przygody z odchudzaniem tez od czasu do czasu zjadalam jakas nieprzyzwoita ilosc "zakazanego" produktu. I to nie bylo napadowe, bo ja po prostu wtedy sie jeszcze tak tym nie przejmowalam. Zreszta, nie mialam za bardzo po co. Bo jeden dzien i waga znowu spadala, na poczatku odchudzania metabaolizm byl zachywcajacy (tak, robilam ten blad i wazylam sie codziennie). Wiec na pewno troche organizm sie dopomaga. No i tez pewnie wina jest to, ze sie tak mocno kontrolowalas, sposywalas itd. podczas diety, wiec teraz podswiadomie chcesz "wrzucic na luz" jak masz duzo nauki i stresujacy dzien i wybierasz ten sposob. Wiem, ze trudno jest nad soba zapanowac. Ale kochana, jak to jets, akceptujesz swoje cialo?
Sprobuj sie nie przejmowac jak zjesz za duzo. Postaraj sie do konca dnia jesc jak najbardziej normalnie, nie odpuszczaj. Najgorsze, co mozesz teraz zrobic, to sie tak przejmowac i rozstrzasac.
Mysle, ze powinnas byc na U, tak jak wczesniej postanowilas i nie myslec o jedzeniu, o planowaniu, bialku itd. Waga sama spadnie.
I polecam niewazenie sie. Ja praktykuje od jakiegos czasu i powiem, ze jest super.
Trzymaj sie kochana i nie daj sie zadnemu ED
To mamy takie samo podejście Też poszłam i do najlepszego gimnazjum, a potem do LO w regionie. I o ile w gimnazjum traktowano nas w sposób, jaki mówisz, to w LO da się już z nimi dogadac, traktują nas poważniej.

Też wazyłam się codziennie, ale postanowiłam, że zmienię częstotliwość do chociaż co dwóch dni Po napadzie się nie ważyłam i dobrze, bo nie zepsułam sobie humoru. To co jest teraz odnośnie mojego jedzenia nazywam redukcją, ale z odchudzaniem ma chyba niewiele wspólnego- truskawek sobie nie odmawiam, łącze węgle z tłuszczami, nie jem kalorycznych produktów i zmniejszyłam ilości. Ostatnio nie miałam w ogóle ruchu, zaczęłam do szkoły jeździć na rowerze (wprawdzie to tylko 10 minut, ale zawsze coś).

Co do mojego ciała- uważam się za bardzo przeciętną, nie podobają mi się do końca moje nogi, bo o ile łydki sa teraz ok, tak górna częśc ud to galaretka- jest lepiej niż przed dietą, ale zaniechałam ćwiczeń i wszystko wraca do stanu poprzedniego... Brzuch miałam fajny, przez ostatnie 3 tyg się zapuścił, ale szybko to nadrobię. Ogólnie akceptuję siebie, chociaż jest parę rzeczy, nad którymi chciałabym popracować
Jak mam dobry humor i się 'odstrzelę' mój wyraz twarzy mówi- patrzcie i podziwiajcie, jaka ze mnie fajna laska

Dzisiaj jest u mnie bardzo ok

Cytat:
Widzisz, nie mogłas się doczekac a już jesteś u nas

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 19:19   #2482
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Hmm tak sobie myśle czy raz w miesiącu spotkanie z psychologiem to dobrze czy źle?
A teraz lepiej, tylko jak znów ktoś mówi że nie jest głodny to mnie zazdrość zżera bo ja bym mogła jęść i jeść i jeść. Ale mam nadzieje że rowerka jutro nie będzie.
słońce, masz normalny, zdrowy apetyt też taki mam, dziś cały czas byłam głodna i wiesz co? ja się cieszę

Cytat:
Cześć Dziewczyny
no pewnie ~~!

super, że u Ciebie lepiej? to zasługa psychologa czy po prostu coś szczęśliwego wydarzyło się w Twoim życiu i pozytywnie odbiło się na jedzeniu

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Witajcie! Wróciłam (dzięki izai garden)
Niestety mam problem (jestem alergikiem). Mam zakazane:
- słodycze (to jest znaczy dobrze)
- czipsy (też ok, zero świństw i chemii)
- napoje gazowane (też ok)
- fast - food (w Wawie zostaje mi tylko Green Way i Fresh Point)
- do picia mam tylko wodę, soki i zieloną herbatę.
ograniczone ilości:
- pomidory
- ogórki.
Nie wiem jak z innymi owocami i warzywami. Może mi ktoś pomóc zorganizować jadłospis (coś nie ten teges jest z nabiałem). Mam też problem natury jelit wrażliwych. Ostatnio miałam (znowu) biegunkę. Natura pysche (nieźle, choć niestety bałam się zjeść jajecznicę (uznałam, że to jedyne co dobrego było w lodówce) - może problem, że była za tłusta??
Nie wiem. Kurde no i jak teraz ja zorganizuję moją P
Pozdrawiam Wszystkich (Asilos sorki jeszcze raz, nie chciałam ci przykrości robić).
jajecznica jest pyszna, nie tłusta słodyczy w ogóle nie możesz jeść? nawet lodów? to musi być straszne!

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! !!! !

Cytat:

Krytia ja mam podobnie. Moje przyjaciółka też tak robi, np. zje jakieś lody czy coś i mówi - "to ostatnie co dzisiaj zjadłam", albo "patrz jakie to tłuste, jak oni mogą to jeść?" lub "Ojciec mnie cały czas zmusza do jedzenia, a ja ostatnimi czasy nic nie jem". Jednak wiem, że ona tylko tak mówi, a tak naprawdę to je dużo i może się tego trochę... wstydzi? A co do nauki to M-A-S-A-K-R-A!

Trzymajcie się
a cześć

oj, wiem, co to za egzamin. przyjaciółka pisała, mówiła, że nie było tak źle jak Ci poszło?

Ty jesteś taka młodziutka a już Was tak cisną!

jak tam jedzenie?

Cytat:
U mnie duże sukcesy (wreszcie nie mam wyrzutów sumienia). Mimo, że mam zakazane słodycze jakoś żyję.
fajnie

Cytat:
Tak, agmes mnie też to cieszy, tylko kiepskawo z jadłospisem (jak to do siebie pozbierać, bo jestem alergikiem). Zobaczę co pani doktor (dermatolog) mi zakaże. Może też wybiorę się do alergologa (zapytam się siorki). Jest kiepsko u mnie ze zdrowiem (3 choroby przewlekłe + okulary).
Pozdrawiam Trzymajcie się dziewczyny.
okulary to nic złego wielu wygląda lepiej z niż bez

ja jestem strasznie przygnębiona przez to, że Agata Mróz zmarła

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 19:37   #2483
funky87
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczyny wpadłam dosłownie na sekundę, przepraszam że nie odpisuję ale obiecuję że jak się ten młyn skończy to wszystko nadrobię. Melduję że egzamin poszedł w miarę, wcześniejszy zaliczony a w piątek największa masakra, dlatego dziś już jestem po 3 kawie i czeka mnie dłuuuuuuga noc a jutro dłuuuugi dzień nad książkami

Zosiu
- wiesz wydaje mi się że ta decyzja psycholog o skróceniu terapii nie była najlepsze, co ona mogła sie dowiedzieć o Tobie po tych paru wizytach ?? proszę porozmawiaj z nią przy najbliższej okazji i powiedz że jest gorzej i że Sobie nie radzisz i absolutnie nie duś tego w Sobie to najgorsze co możesz teraz zrobić, przez to obsesja na punkcie jedzenia będzie się pogłębiać bo Twoje emocje nie maja gdzie uchodzić jak tłumisz je w Sobie

Agatko
- Witaj
Stary 2008-06-04, 19:42   #2484
kasik30
Raczkowanie

Izunia,ja też mam doła że Agata Mróz zmarła,nie mam słów tylko świeczki w oczach...
Stary 2008-06-04, 19:55   #2485
noname12345TPa
Gość

Agnes - właśnie najbardziej lubię się w okularach - one były dodane jako przyjemność. Po za tym dobrze w nich wyglądam - mam z natury małe oczy, wielkie policzki, wielkie czoło - wygląda to strasznie nie proporcjonalnie.
Iza - tak mam zakazane, to okropne, ale tak musi być. Lody, też nie. Mam alergię na barwniki i konserwanty w żywności - po nich mam ciężkie problemy żołądkowe (biegunka etc.). Jak chcesz zobaczyć więcej to zajrzyj do wątku szpiega - link w podpisie i zajrzyj też na dermatologię - wątek "trudna cera - czy to AZS?". Nie wiem jak z resztą owoców i warzyw. Mam jeść ograniczone ilości pomidorów i ogórków (opryski chemiczne). Jabłka jeść mogę, truskawki też, choć tylko ze względu na krótki okres możliwości jedzenia.
Funky - współczuję - ja na szczęście po maturach mam wakacje.
Teraz zjadłam kurczaka w panierce z piekarnika - udko małe, ale kurczak. Nie myślę o nim.
Stary 2008-06-04, 20:03   #2486
agness51
Zakorzenienie

Ech ... wystarczyło jedno słowo nie tak,a zawaliłam. Zjadłam miseczkę zupy warzywnej,michę truskawek,a potem jeszcze skoczyłam po naleśnika,bo miałam ochotę,a mój tata stwierdził,że on by tyle nie zjadł na raz. Nawet nie wiecie jak mnie to zabolało potem się tłumaczył,że chodziło mu o to,że pomieszałam różne smaki,ale w mojej psychice zostało słowo 'za dużo'. Wsiadłam na rowerek - efekt 800 kcal spalonych. Miałam na koncie 1600 czyli odjąć 800 daje też 800
Wszystko przez ojca,a sam teraz wcina chyba z 5 kromke białego pieczywa z pasztetem!
Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy,jak bardzo potrafią zranić kogoś jednym słowem ...

Stary 2008-06-04, 20:12   #2487
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Ech ... wystarczyło jedno słowo nie tak,a zawaliłam. Zjadłam miseczkę zupy warzywnej,michę truskawek,a potem jeszcze skoczyłam po naleśnika,bo miałam ochotę,a mój tata stwierdził,że on by tyle nie zjadł na raz. Nawet nie wiecie jak mnie to zabolało potem się tłumaczył,że chodziło mu o to,że pomieszałam różne smaki,ale w mojej psychice zostało słowo 'za dużo'. Wsiadłam na rowerek - efekt 800 kcal spalonych. Miałam na koncie 1600 czyli odjąć 800 daje też 800
Wszystko przez ojca,a sam teraz wcina chyba z 5 kromke białego pieczywa z pasztetem!
Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy,jak bardzo potrafią zranić kogoś jednym słowem ...
Agness, wszystko bierze się z tego, że Twój tata nie wie. Przecież nic mu nie powiedziałaś o swoich problemach, więc skąd ma się domyślić, że niewinny komentarz, który zdrowa osoba puściłaby mimo uszu, wywoła u Ciebie tak dziwny efekt?

On nie miał nic złego na myśli. Powinnaś jednak porozmawiać wreszcie z domownikami, żeby takie sytuacje się nie powtarzały.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 20:15   #2488
agness51
Zakorzenienie

Ludziu - mam wrażenie,że domownicy się domyślają.
Nawet siostra ostatnio stwierdziła,że mam bulimię sportową. Ona wie,że często mam tak,że chcę jak najszybciej spalić co zjadłam ... na szczęście nie spalam przez wizyty w łazience,a przez podwójną dawkę ruchu ...

Stary 2008-06-04, 20:16   #2489
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Agness, wszystko bierze się z tego, że Twój tata nie wie. Przecież nic mu nie powiedziałaś o swoich problemach, więc skąd ma się domyślić, że niewinny komentarz, który zdrowa osoba puściłaby mimo uszu, wywoła u Ciebie tak dziwny efekt?

On nie miał nic złego na myśli. Powinnaś jednak porozmawiać wreszcie z domownikami, żeby takie sytuacje się nie powtarzały.
dokładnie. bo potem dochodzi do takich sytuacji jak ta - niepotrzebnie wsiadasz na rowerek i znów spalasz i spalasz te kcal

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 20:45   #2490
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dziewczyny, wpadłam szybciutko napisać co u mnie Byłam dziś na tym konkursie i miał... 6 stron . Nie był jakiś strasznie trudny, aczkolwiek do łatwych nie należał
Musiałam na podstawie domysłu dawać tłumaczenia wyrazów serbsko-chorwackich
No, ale reszta była jako,tako
Mam jeszcze sporo nauki, więc jutro przeczytam co u Was
Odpowiem tylko na pytanie Krytii i Wiosenki.
U mnie z jedzeniem nawet nieźle, wiem, że mogłoby być więcej i lepiej, ale cały czas nad tym pracuję i stopniowo sobie dodaję. Jednak nie na zasadzie - dodaje 100/200/300 kcal tylko tyle ile mam ochotę. Jeśli jestem głodna jem więcej nawet o 300 kcal, jeśli mniej głodna to staram się nie schodzić poniżej tego co było. Mam trochę więcej luzu, ale od ideału to jeszcze odbiega, więc trochę potrwa zanim będę miała takie super jadłospisy na luzie

Zooosiu śliczne nóżki
Asilos witaj w domu

Pozdrawiam, całuje, ściskam i co tam jeszcze się da zrobić !

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości