![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: NERWICA NATRĘCTW, inne nerwica
Nie użalaj się nad nim i nie traktuj go jak jajko
![]()
#92 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Maturę piszę rozszerzoną z polskiego, rozszerzoną z angielskiego i rozszerzoną z historii... Cytat:
![]() ![]()
Czemu nie mówisz przy niej nic? Ona wciąż czeka, uwierz mi. Przestań się skradać i poddaj się. Na pewno wlaśnie tego chce. Jeżeli kocha, to na zawsze, Dla niej czas nie liczy się, Więc na co czekasz, podejdź bliżej. Zanim znowu zniknie gdzieś ...
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za wasze rady!
mam nadzieje ze rzeczywiscie ja od tego nerwicy nie dostane :P trzymajcie sie dzielnie i powodzenia a walce z choroba! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ja ćwiczyć raczej nie ćwiczę, ale jeżdżę na rowerze, na skuterze
![]() ![]() ![]()
#95 |
Zakorzenienie
|
ja z polowy moich mysli obsesyjnych natrertnych wyleczylam sie sama przez tlumaczenie ze nie ma sensu psuc sobie zdrowia rozmyslaniem jest :tak a moze tak ,a moze inaczej
jestem tym kim jestem wyjdzie w praniu ,robic to co sie ma ochote vesna to tylko jest w twojej glowie a to z kim jestes i co robisz jest tym co CHCESZ i pragniesz uwierz w siebie a ze swoimi lekami warto walczyć ![]() ![]() Cerebrolysin- na co to szczepionka? |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Ja nie wiem co ze mną dokładnie jest. Kilka lat temu poszłam z mamą do psychiatry, który stwierdził u mnie depresję. Brałam leki, chodziłam na terapię- jednak to mi nic nie dało, chociaż nauczyłam się trochę radzić sobie z chorobą. Teraz nie biorę leków, bo podczas ich brania i tak bywały "zjazdy" oraz czułam się ciągle jakby za szybą, ludzie pytali czy ćpam:/, więc wolę już być bez, a gorsze momenty staram się przespać, przeczekać, bo zwykle same mijają, przytulić się do Tż, myśleć o pozytywnych rzeczach, albo nie myśleć o tych negatywnych. Wiem, że może powinnam nadal się leczyć, bo ciężko z tą chorobą żyć strasznie(codzienna walka ze sobą,robienie wszystkiego dosłownie na siłe), ale w pewnym sensie wygrałam, bo nauczyłam się z tym żyć, siebie, tłumaczyć sobie pewne rzeczy.
W tej chwili martwi mnie jednak co innego. Zastanawiam się czy mogę mieć nerwicę właśnie. Niepokojące są dla mnie objawy : -ciągle czuję się zdenerwowana, nawet gdy nie mam najmniejszego powodu- taki niepokój,poddenerwowanie, kłopot z usiedzeniem w jednym miejscu, -kłopoty z koncentracją- często muszę coś po kilka razy czytać, żeby do mnie dotarło o czym to jest w ogóle! -problemy ze skupieniem się o czym ktoś do mnie mówi, umyka mi trochę rzeczy, zaczynam myslec o czyms innym(czasami), -"obsesje"....schemat jest ten sam, zaczyna się jak zwykle od jednej niewinnej myśli, pozniej myslenie o tym, czytanie wszytskiego co możliwe, sprawdzanie i kilka dni niemal wyjętych z zyciorysu- ciagle myslenie o tej jednej konkretnej sprawie, zepsuty przez to humor (oczywiscie zawsze sa to negatywne rzeczy) i mija nagle,ginie smiercia naturalna, przez jakis czas spokój, dopóki nie pojawi się nowa (to tak w skrócie), np.robiłam mały remont w moim pokoju i wszystko wynosilam do pokoju siostry. wnoszę kolejne pudło z książkami czy czymś tam i nagle...PANIKA tyle rzeczy w jednym pokoju, czułam że musze jak najszybciej stamtad wyjsc i oczywiscie poszłam na dół(mieszkam w domku) i w salonie sufit lekko wygięty jakby na srodku, tak do dołu-zamiast iść prosto, lekko łukowaty. Muszę dodać, ze jest To prawie nie zauważalne oraz, że jest tak od początku, ponieważ domki były dość szybko budowane i przez to troszeczkę krzywe(minimalnie). I pojawia się myśl :sufit się zawali, od nadmiaru rzeczy ( w tej chwili mi samej wydaje się to smieszne!!!) i koniec. Kilka dni analizowania sprawdzania, kolejna mysl :Pianino- na pewno jest ciezkie strasznie a stoi dokladnie nad srodkiem tego sufitu......itd. itd. mozna by pisac i pisac nad jakimi absurdalnymi rzeczami sie zastanawialam!!!! Tż z cierpliwoscia tlumaczył mi "niunia te wszystkie domki tyle czasu juz stoją i w zadnym nic takiego nie bylo" oraz tlumaczyl mi jak dokladnie buduje sie takie cos, prawa fizyki jakie sprawiaja ,ze nie ma sie czego bac itd.- i ja to wszystko rozumialam, ale...no własnie te ALE i juz koniec. Minelo samo po kilku dniach (nawet prawie nieprzespane noce!!). Kolejny przykład: Znalazłam slicznego malego kotka. I dowiedzialam się, ze trzeba go odrobaczyć. Zawsze myslalam nie wiem czemu ze chodzi o pchly albo cos w tym stylu...Okazało się, że zdarzaja sie takze glisty, tasiemce.....i zaczelam czytac o tym i nagle mysl " a skad ja moge miec pewnosc, ze nie mam czegos takiego?". Ok nie ma powodu,zebym miala, ale.....nie ma tez powodu zebym nie miala.....Ech. I jakis tydzien czytania wszystkiego co sie da na ten temat, koszmary, bole brzucha, płacz, znowu uspokajanie przez Tż, w koncu zrobiłam badania na psozyty. nic nie wykryly. kilka dni spokoju. a pozniej mysl "ale te badanie nie daja 100% pewnosci" i kolejne badania. i nic. przeszlo po jakims czasie- ale do dzisiaj znam objawy kazdego z pasozytow, nawet ich lacinskie nazwy.... MOGLABYM JESZCZE PISAC I PISAC,ALE CHYBA I TAK JUZ ZA BARDZO SIE ROZPISALAM. DZIEKI JESLI KTOS DOCZYTAL DO KONCA ![]() ![]() ps. dodam jeszcze, ze zdarza mi sie sprawdzac czy na pewno zamknelam drzwi (nie jest to jakas obsesja ale co jakis czas sie zdarza) oraz że np. przeraza mnie ilosc samochodow na swiecie -że z dnia na dzień jest coraz wiecej.....no bo przeciez w koncu nie bedzie miejsca............ ![]() Edytowane przez claymore Czas edycji: 2008-06-04 o 17:33 Powód: ps. |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pisałam już, to odżywka na bazie białka w formie szczepionki, której zadaniem jest usprawnienie mózgu i odblokowanie pewnych funkcji, które są nieczynne, jak u mnie...
Czemu nie mówisz przy niej nic? Ona wciąż czeka, uwierz mi. Przestań się skradać i poddaj się. Na pewno wlaśnie tego chce. Jeżeli kocha, to na zawsze, Dla niej czas nie liczy się, Więc na co czekasz, podejdź bliżej. Zanim znowu zniknie gdzieś ...
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
umknelo mi sorry
![]() ja te zmam mysl utrwalona od pol roku- boje sie chodzic po galerii handlowej ze skocze w dol- co wydaje mi sie absurdem bo chce zyc ,ale dalej sie boje utraty kontroli i omijam pietra ![]() a jednak juz wchodze sama na 2 pietro- na 3 przyjdzi eczas ![]() wydaje mi sie to nonsensowne uwielbialam latac po sklepach przez 22 lata i nie myslalam o tym a od pol roku tak-- i wiecie co nie wiem ile to potrwa ale wierze ze to zniszcze ![]() claymore z opisu wynika ze masz nn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Brok, gratuluję i zazdroszczę.
![]() ![]() Z opisu wynika, że cierpisz na nerwicę natręctw, a jeden psycholog czasem nie pomaga. Ludzie po wizytach u 10 terapeutów trafiają dopiero na osobę, przed którą potrafią się otworzyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
chodze na terapie jedna i zaczelam tez chodzic do innej babki
ale wsumie nie bardzo mi to cos daje nie mam problemu z otworzeniem sie,ale tez nie widze sensu by mowic o niektorych rzeczach jesli wiem ze obe sa we mnie to nie wyjmie mi ich z glowy staram sie sama wierzyc sobie i miec do siebie zaufanie wogole to juz jestem tak zmeczona tym analizowana ze od miesiecy juz nie mysle ![]() ![]() co do mysli o byciu les- ja mam gorzej bo faceta nigdy nie mialam i jestem tak do samotnosic przywykniela ze to ja dopiero moge sie martwic czy nie jestem les ![]() a nawet jesli jestem to nie zmienie tego gorzej ze nie wiem na czym stoje jesli chodzi o orietnacje ![]() Wy starajacie tez sie malo analizowac i walczyc z lękami - kazdy ma inny sposob ważne zebyscie go odkryli wtedy juz z górki pojdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Swego czasu również chodziłam do dwóch terapeutów na raz, ale podobno tak nie można. Ani jedna terapia, ani druga przestaje przynosić efekty.
Brook, ile masz lat, jeśli mogę spytać? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
jesu
![]() ![]() ![]()
#103 |
Zakorzenienie
|
hmm nie wiem jak wlasciwa terapia powinna wygladac wiec chodze na dwie inne
![]() mam 23 lata,i za soba 2 luzne zwiazki krotkie- ledwo co sie zaczelo a skonczylo ,i nigdy zakochana nie bylam ![]() Lena co dostalas mozna spytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Dostalam rudotel.. Tylko czy on serio uzaleznia? czytalam,ze tak... no ale nie wiem,zobaczymy,moze pomoze,dzis zaczynam
![]()
#105 |
Rozeznanie
|
heh a mojego ostatniego postu chyba nikt nie chciał czytać:P wiem wiem rozpisałam i sie i pewnie jakoś nieskładnie napisałam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałyśmy, dostałaś odpowiedzi, że to zapewne nerwica natręctw. ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() 23 lata to młody wiek, na pewno poznasz tę jedyną miłość, czego Ci życzymy. ![]() Ja mam za sobą jeden 'związek', o którym możecie poczytać w wątku 'Kocha, nie kocha....'. ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja ze swoją depresją się uporałam,leków nie biorę od 1,5 roku,przeszlam koszmar ale teraz wiem że trzeba się leczyć,jeśli nie pomagaja jedne leki to zmienić.Nie wiem jak to jest ale mój psychiatra,twierdzi że terapia często pogarsza stan ,zwlaszcza na początku balam się nie poszłam.Jest Ok ale nie ruszam się bez xanaksu daje mi poczucie bezpieczeństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważałabym bardzo na Xanax. Brałam go niecałe trzy miesiące, ale strasznie mnie uzależnił.... Ile go już bierzesz i jaką dawkę?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nerwice wegetatywno-lekowo-natretną
![]()
#113 |
Zakorzenienie
|
Brook widzę że masz podobne podejście do mojego. Wiem że mam swego rodzaju nerwicę ale nie pozwalam jej przejąć kontroli nad moim życiem. I mimo że się czegoś boje to staram się to pokonywać. I może moje zdanie jest głupie i mylne, ale uważam że terapie tylko pogarszają takie stany.
Lena a Twoje lęki na czym polegają? A tak w ogóle to bardzo mi pomaga muzyka. Właczam ją sobie na ful idę do lustra i śpiewam do prostownicy i tańczę ![]()
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety muszę mieć lek zawsze przy sobie ,bo inaczej wpadam w panike |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Bazyliszka ja zamiast tego leku jak ty masz w zabezpieczeniu ja muszę mieć sprawny telefon jeśli gdzieś dalej jadę żeby ewentualnie po TŻta dzwonić
![]()
#116 |
Zakorzenienie
|
na czy polegaja moje lęki? To jest skomplikowane.. Najpierw zaczyna sie atak nerwicy wegetatywnej...wtedy zaczynam sie bac,ze cos mi sie stanie,ze umre,bo czuje sie okropnie,jakbym schodzila na zawal.. Generalnie boje sie smierci.. Czasem boje sie gdy jade autem,ze bedzie wypadek.. Ogolnie tego,ze mnie albo komus bliskiemu sie cos stanie.. Do tego natretne mysli..
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli po prostu sam blister zapewnia Ci poczucie bezpieczeństwa, tak? ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak sobie radzisz, Leno, z lękami?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za to muszę mieć przy sobie wziewne lekarstwo dla astmatyków - raz w życiu się dusiałam i mam fobię, że to się powtórzy. ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Lena każdy się tego boi. Ale niektórzy mają na tym puncie obsesję. Ja również bardzo się boję śmierci. Nawet nie tak swojej jak moich bliskich. I jak pisałam wyszukuję sobie choroby począwszy od raka kończąc na sepsie. Nawet teraz pisząc to pomyślałam że nie mam pewności że już nie mam raka. Ale jak o tym nie myślę to mam spokój.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.