![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy mogę jeszcze liczyć na założenie rodziny
Witam
![]() Mam 30 lat, właśnie rozstałam się z chłopakiem po 2 latach. Nigdy nie byłam dobra w zawieraniu nowych związków, wcześniej byłam z kimś pół roku, a wcześniej... rok, ale w wieku gimnazjalnym. Jestem katoliczką, więc zależy mi na ślubie kościelnym, w związku z czym potencjalni partnerzy po rozwodzie odpadają. Czy jest dla mnie jakaś realna szansa ułożyć sobie jeszcze z kimś życie, czy powinnam przygarnąć kota i zacząć przyzwyczajać się, że tylko on już zawsze będzie dzielił ze mną dom? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę jeszcze liczyć na założenie rodziny
Cytat:
Ale według mnie lepiej się otworzyć i związac z kimś, kogo naprawdę kochasz, nie patrząc na jego przeszłość... Po co się tak ograniczać? W imię czego? Jak pozbierasz się po rozstaniu, to zacznij poznawać nowych ludzi i nie martw się na zapas. Masz tylko 30lat!! Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz kogos znalezc, to musisz myslec pozytywnie i wychodzic do ludzi. Jesli masz zamiar sie katować myslami, ze nie umiem tworzyc zwiazkow, i siedziec z kotem przed tv , to choćbyś byla zywym skarbem nikt Cie nie znajdzie. Uwazam, ze w kazdym wieku mozna znalezc milosc, przeciez 40-50-60 letnie kobiety znajdują....tylko wlasnie to kwestia podejscia, bo z litości nikt się nie zwiąże z nikim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzeniona
|
Nie wierzę, że o takie coś pyta 30-latka. Oczywiście, że masz szansę jeszcze na założenie rodziny, powiedziałabym, że ogromną. Na urodzenie dziecka masz jeszcze ok. 12 lat, czyli tyle, ile upłynęło odkąd skończyłaś 18-stkę. Chyba sama przyznasz, że to kupa czasu i że mnóstwo się w Twoim życiu zmieniło przez ten czas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A co ma rozwodnik do wiary? Nie rozumiem. Nie widzę związku. Pomijając fakt, że 30letni rozwodnik to raczej rzadkość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Spokojnie, masz czas ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
po drugiej stronie szafy
|
Z rozwodnikiem po ślubie kościelnym tegoż ślubu nie weźmiesz.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
po drugiej stronie szafy
|
Kota i tv sobie sprawić możesz w każdej chwili, a jak Ci się życie związkowo ułoży to czas pokaże
![]()
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, że weźmiesz. Tzw unieważnienie małżeństwa kosztuje 1500-3000 w zależności od zarobków i ksiądz sam Ci podaje powody, dla których unieważnić można. Dowiadywalam się w Kurii. Byłam na wstępnej rozmowie z ich "adwokatem". A to wszystko na 10 rat 0%
![]() Poza tym rozwodnik może być tez po cywilnym. Edytowane przez 201710231141 Czas edycji: 2017-10-08 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017
|
Jakbyś miała 80 lat to możesz sobie układać życie. Wszystko w miarę potrzeb i możliwości. Troche zaskakujące, że o to pytasz mając 30 lat. Myśle, że to kokieteria albo jakieś kompleksy. W każdym wieku można czuć się szczęśliwym, spełnionym i kochanym i mieć szansę na miłość. Wystarczy chcieć a nie robić sobie sztuczne ograniczenia, w imię czego? Nie wiem. Życie masz jedno, żyj.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Aleście się tych rozwodników uczepiły :P No ok, abstrahując od tego, to przez te trzydzieści lat mojego życia jakoś poza tymi trzema mężczyznami nikogo nie udało mi się znaleźć, ani wolnego, ani rozwodnika, ani wdowca. Więc może rzeczywiście kompleksy albo coś ze mną nie tak, ale jak nie znalazłam kogoś w wieku lat, dajmy na to, 23, to tym bardziej martwię się teraz, w wieku lat 30.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Ją też mam prawie 30 lat,ciężko już o ciekawego faceta bez przyszłości i takiego który nie ma dzieci z poprzednich związków.
Po rozstaniu z ex z którym byłam 8 lat weszłam w związek po prawie 4 latach. Więc jak teraz będzie podobnie to dzieci mieć już raczej nie będę w sumie nigdy nie chciałam ale jednak brakuje mi pełnej rodziny. Ja akurat mam kota i chyba już tak zostanie,też problemy z PCOS więc o dzieci to już raczej nie mam nawet szans tak lekarze mówili. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
.
|
mam ciotki, które miłości swojego życia poznały po 3o-stce.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Polecam różne eventy religijne (uczestnictwo w grupach, pielgrzymki, modlitwy itd.). Tam znajdziesz dużo osób o podobnych poglądach. No i z tego co zauważyłam to single, którzy na nie chodzą są bardzo otwarci jeżeli chodzi o związki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Spotkania chrzescijanskich singli- na fejsbuku sa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
No dokladnie. poza tym jestem przekonana, ze sa jakies portale randkowe przeznaczone tylko dla katolikow.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7779425 1]No dokladnie. poza tym jestem przekonana, ze sa jakies portale randkowe przeznaczone tylko dla katolikow.[/QUOTE]
Tak, są ![]() ![]() Katolickie "zajęcia pozalekcyjne" - pewnie, świetny pomysł, podobnie zresztą jak każde inne, niekoniecznie stricte katolickie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Zakladając ze ,,tylko kawaler,bez zadnej slubnej przeszlosci,, skreslając na starcie kazdego kto w tych ramach sie nie zmiesci, sama siebie krzywdzisz,bo byc moze wlasnie ktos taki bylby dla ciebie idealnym partnerem na zycie.
No ale-skoro stawiasz ideologię wyzej niz wlasne szczescie to powodzenia. Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7779494 1]To znaczy ja ci proponuje takie rozwiazania stricte dla katolikow, zeby troche zaoszczedzic na czasie. Poznajac kogos troche jednak czasu mija zanim dokladnie sie porozmawia o swoich przekonaniach odnosnie roznych kwestii. Raczej nikt nie krzyczy na pierwszym spotkaniu ''jestem katoliczka i chce slubu koscielnego''. No a jesli portal jest tylko dla katolikow, to rozmowca juz od poczatku moze wiedziec, na co sie nastawic.[/QUOTE]
Jasne ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Natomiast co do ideologii, to nazywa się to wiarą/religią i jakkolwiek może się wydawać komuś dziwne i śmieszne, to proszę o uszanowanie, bo to coś więcej niż narzucone sobie z niewiadomych przyczyn parę niezrozumiałych ograniczeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bez przesady, ja rozumiem, ze latwiej miec podobne podejscie do religii, ale nie trzeba identycznie wszystkiego robić...dokladnie tak samo grzeszyć ![]() ![]() Lepszy katolik nie koniecznie znaczy lepszy czlowiek, bardziej wierzacy w Boga. Przeciez katolicy to normalni ludzie, nie tylko wyłącznie ludzie żyjący wiara. Jak ie będziesz próbować to się nie dowiesz. Jakiego dokładnie katolika szukasz? Jakiego dokladnie czlowieka szukasz? Edytowane przez ratunku261 Czas edycji: 2017-10-08 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam przemyslenie priorytetow i powrot na katolickie randki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale argumentu o zbyt porzadnych katolikach nie chcących mniej katolickich kobiet nie zrozumiem, to tak jakby lekarz nie mogl się związac z pielegniarką, albo ktoś kulturalny z osobą co czasem powie...brzydkie slowo ![]() Edytowane przez ratunku261 Czas edycji: 2017-10-08 o 13:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.