|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Agamalutka witaj z nami
![]() ja na pocztaku tez mysalam tak jak wy aby kupic albo wypozyczyc suknie slubna, ale ceny naprawde sa niesamowicie wielkie a i nie zawsze suknia wyglada tak jak za 1 przymierzaniem...moja kuzynka 2 ata temu miala slub, ok pol roku wczesniej upatrzyla sobie suknie, jezdzila chyba ze 2 3 raz na przymiarki, ale niestety 2 tyg przed slubem ta ieknia za pierwszym razem suknie juz nie wygladala tak olsniewajaco wlasnie to co jedna z was wspomniala... byla po czyszczeniu itp..nio ale co mozna zrobic 2 tyg przed slubemm...ja duzo o tym myslalam, ale na szczescie znalazlam dobre rozwiazanie dla siebie....mam polecona mloda krawcowa-szyje przesliczne suknie slubne, dopasowuje je do ciebie, pokazuj wzroy itp a co najwazniejsze koszt takiej sukni wynosi ok 800-1000zl i jest twoja nowa itp. nie myslalyscie o krwacowej?
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
No włąsnie, a jak już ktoś sobie uszył, to nie chce powiedzieć u kogo
Bezsens ![]() Jestem o tyle w komfortowej sytuacji że moja chrzestna jest krawcową tylko że dzieli nas 200km ale jak nic nie znajdę to się do niej wybiorę.
|
|
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
czemu nie chce powiedziec ..ja sie nie spotkalam z takim kims sama sie dowiedzialam od znajmoych z uczelni
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz, a tutaj laski nie mówią.
|
|
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie nie boje
po pierwsze dlatego ze to juz spawzona krawcowa po drugie ona sama ma kilka projektow przy sobie i modeli sukni takze po trzecie jest napawde dobra rzymiarki sa regularne i w ciagu roku zawsze mozna cos zmienic ....z reszta zobaczymy jak do niej pojade cio i jak na razie to jst moja opcja wyjsciowa
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie na poczatku balam szycia
. ale pojechalam do krawcowej ktora ma salon i suknie mozna przymierzyc zeby zobaczyc jak sie wyglada. a potem szyje pod rozmiar. mozna dowolnie zmieniac wyglad do tego, albo szyc ze zdjecia (nie odwazylabym sie). a ceny ma nieduze 1100-1300 zl
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też bym się nie bała. Jakbym tylko miała taką krawcową u siebie to pewnie bym się do niej zwróciła. Pewnie jakaś gdzieś tutaj jest, ale jeszcze jej nie znalazłam
|
|
|
|
#1390 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym ta kiecka była mi za duza, więc i tak bym jej nie kupiła. Skoro ty wkleiłaś fotke to ja też rzuce co mi tam![]() Wrzuce też fotke sukienki mojej kumpeli, jest właśnie taka lekka i zwiewna, niestety nie widać całości, ale na stronie http://www.papamichel.pl/content.htm jest lepsze zdjęcie, suknia ma nazwę deny. Ogólnie piękna ta kiecka, ale ma tren na palec a nie podpinany i to jedyny jej szkopuł Cytat:
Cytat:
ja niestety nie znam krawcowej co kiecki ślubne szyje, a ze zdjęcia szyć też bym się bałaObiecane fotki 1 to ja, zdjęcie nie oddaje uroku sukni, niestety nie potrafię zmniejszyć zdjęcia, żeby było bardziej widoczne 2 sukienka koleżanki Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2008-06-05 o 15:09 Powód: dopisek |
||||||
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
baja skrojona na Ciebie ta kiecka
![]() Ta z kolekcji Papa Michel bardzo ładna ! ![]() A ja tak sobie siedzę i rozmyślam, i dochodzę do wniosku, że moja tesciowa miewa ostatnio humory dziwne. Nie mogę się z nią dogadać. Nie wiem jakoś dziwnie jest. Jakby zmieniła do mnie stosunek. Nie cieszy się jak mnie widzi, i w ogóle jakos się oziębiło mędzy nami. |
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby do teściowej dotarło, że jej synka zabierasz? Albo menopauze przechodzi:P Narzucać się jej nie możesz, ale przy najbliższej okazji może ją pochwalisz w czymś np. w gotowaniu, powiesz jej że coś tam dobrze zrobiła, to się kobieta w Tobie zakocha ale wszystko wiesz z umiarem i naturalnie Moja by takie coś łyknęła
|
|
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bedziesz piekna panna mloda baja az mi sie kieckie zachcialo mierzyc hehe ![]() A ja sie musze pochwalic Bylam dzis na seminarium i moja czepialska pani promotor wreszcie zaakceptowala moja prace bardzo sie ciesze bo juz mi nie dobrze jak tylko o niej mysle Teraz tylko jeszcze jakies kosmetyczne poprawki i bedzie mozna drukowac i skladac prace Obrona 19.06 tylko do tej obrony to ja musze sie jeszcze duuuuzo nauczyc nooo ale najwazniejsze ze juz prawie z gorki bo to ciagle poprawianie pracy i dopisywanie bylo na prawde meczace
|
||
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super to uczucie mieć sukienkę ślubną na sobie![]() Gratuluje Ha mówiłam, że dziś pozwoli ci oprawiać Ja powinnam też się uczyć na obronę, ale dziś sobie trochę pasa popuściłam, bo już zmęczona tym jestem, może później coś zrobię:P |
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tez troche obawiam bo moja piekna pani promotor to co najwyzej przejrzala ta moja prace, takze mam nadzieje ze recenzent tez sie wczuwal nie bedzie Mam juz dosc tego pisania. Ja tez sobie dzis robie urlop a od jutra biore sie za ostatnie poprawki
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jeśli miałabym dobrą i sprawdzoną krawcową jak Wy, to może też bym sie skusiła na szycie, ale niestety w moim mieście nie znam nikogo takiego i byle komu nie zleciłabym szycia
![]() Baja, śliczne suknie, mnie się bardziej podoba ta druga
|
|
|
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
Baja fajne kiecki
Też bym chętnie zaczęla już coś mierzyć |
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Nie mogę doczekać się ślubu koleżanki żeby zobaczyc ją w tej drugiej sukience. Ona ma śliczne ciemne kręcone włosy i do tego ta zwiewna sukienka, długi welon, będzie wyglądać jak rusałka
|
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo ładna suknia, którą mierzyłaś! ta podoba mi się bardziej![]() Cytat:
. Jak sobie pomyślę, że za rok będę panią magister...
|
||
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę przyznać, że wiele sukienek z tej firmy mi się podoba.No no no pierwsze kroki w strawie mgr poczynione ale Cię będziemy tytułować w przyszłym roku
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację- pierwsze koty za płoty z moja pracą Czas tak szybko leci, że aż strach- jszcze niedawno kończyłam podstawówkę, a tu już końcówka studiów
|
|
|
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bylam sie zapisac na prwako podejscie 3 i termin byl na wrzesien bo duzo osob ze szkol chce miec egzamin...ale poprosilam bardzo ladnie ta pania i chyba miala dobry humor bo wcisnela mnie na 28 lipca.. wiec za poltora miecha egzam kolejny - moj tz si smieje ze 28 lipiec bedzie dla mnie szczesliwy bo to wkoncu nasze 34 miesiace;D wiec zdam napewno zobaczymy.... ten egzaminator z wczoraj powiedzial mi ze ejszcze raz przyjade i zdam.. wiec nie wiem mam nadzieje ze mial racje.. bo juz mnie to dobija...to jest strona http://www.suknieagnes.pl/ ale nie wiem czy to ten sam
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że Ci się tak udało z tym terminem![]() Dzięki serdeczne za stronkę
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie podoba najbardziej pierwsza (3 pierwsze fotki) z 2 kolekcji na drugiej stronie, taka z jakby koronkami nakladajacymi sie na siebie.
Załącznik 1524439 to ona w pomniejszeniu
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki, dawno tutaj nie zagladalam, postaralam sie teraz poczytac troche,ale strasznie tego dużo
. Mamy juz pare przygotowoan do slubu przygotowane, ale to kropla w morzu. Mamy juz podpisaną umowę z zespolem, widziałam ich wczesniej na weselu u kumpla i bardzo mi sie podobalo, biora 2200zl za dwa dni, uwazam, ze nie jest to wysoka cena. Oprcz tego mamy juz zaklepaną date w kosciele i bedzie slub na godzine 13.00, nauki przedmalzenskie mamy z poczatkiem sierpnia, a dni skupienia z poczatkiem wrzesnia. W najblizszym czasie kupimy zaproszenia-juz mamy na oku jakie, i z poczatkiem lipca - bo wtedy mam urlop-pojedziemy zaprosic najpier rodzinke nazyczonego, ktora mieszka dobry kawalek.Nad sukienka jeszcze sie nie zastanawialam, ale najprawdobodobniej bede wypozyczac, pytalam sie mniej wiecej w salonach i mozna wypozyczyc nowa za pol ceny.Pozdrawiam. |
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
samba no w końcu! super !
recenezent czyta wstęp, zakończenie i bilbiografię. A jak mu się spodobają te trzy rzeczy, rzuca okiem na prackę w środku. Tak mi moja promotr powiedziała - która jednoczesnie była moim recenzentem na licencjacie. martucha mi się wydajhe, że Ci egzaminatorzy przesadzają, Kurde! Naciągają na kase jak nic. I jak tu się nie wkurzyć, jechac dobrze i oblać. ![]() Ja dzisiaj na forum naszego miasta zamieszczę ogłoszenie o krawcowej informacyjnie zovbaczymy czy się ktoś wpisze ![]() baja co do teściowej. Ona już dawno po klimakterium jest A z tż mieszkam już 2 lata [?] jakieś, więc miała sporo czasu by się przyzwyczaić. Nie wiem o co jej chodzi po prostu. A okazji do pochwał nie mam, bo czerwiec każdy weekend w szkole, i wszytskie imprezy rodzinne mnie omijają. Po prostu nie będe robić nic Tylko sie uśmichać.Ostatnio mnie zabolało to [lubię być czasem połechatna, kiedy mam coś nowego, wzrasta mi moje morale ] Teściowie zorganizowali dzień dziecka, w lokalu na lodach, Jechaliśmy z tesciami autem, pod lokalem, czekając na resztę gromadki, Tż do mamy mówi tak: ładne buty kupiliśmy Patrycji?... Tesciowa spojrzała i zrobiła taki gest : 'phi" Po prostu az mnie w żołądku ścisnęło. ![]() Po chwili jak dojechała siostra Tż, to od razu zauważyła i skomplementowała. Ech. co do zaproszeń, wczoraj dostałam na ślub przyjaciela, cholera jego narzeczona zgapiła moje zaproszenia! pokazywała mi inne jak wybierała. Otwieram kopertę wczoraj i zonk ![]() A suknie będzie miała tą: |
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
witam
zaraz was tu ponadrabiam, bo przez cały weekend zamierzam lezec z brzuchem do góry ![]() zaliczylam sesję ![]() w poneidziałek jade na chwile do Olsztyna po ostatni wpis i złozyc prace w dziekanacie i czekam na wyznaczenie terminu obrony w czerwcu w niedziele TZ zabiera mnie na mazurki nad jeziorko na kilka godzin super![]() aaaa pamietacie jak wam pisałam, ze moja siostra cioteczna nie bierze slubu w sierpniu, ze odwolali, bo sie rozmyslili?? to jednak biora cywilny al;e gdzies we wrzesniu bo.. wpadli jest w 3 miesiacu ciązy hehe niexle co?? tylko ja nie wiem czy bym brała slub z powodu ciązy skoro przed chwila jeszcze tego nie chcieli
|
|
|
|
#1408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra. TŻ wrócił wczoraj z 5dniowego szkolenia w Poznaniu Mam nadzieję, że nikt nikogo nie przyprowadzi, bo się spale ze wstydu jak tyle gapiów będzie. TŻ dzisiaj pierwszy dzień w pracy od 6 rano, denerwuje się, czy mu dobrze pójdzie. Dziewczyny, potrzebuje bardzo pilnie waszej rady, upatrzyłam sobie piękną biżuterię z kryształku górskiego ( chyba) na allegro, pisałam już do sprzedawcy, czy zrobi mi komplet specjalnie na moje zamówienie, powiem mu konkretnie co i jak ma być. No i teraz mam wielki dylemat, bo wiadomo, takie dodatki kupuje się na końcu, a ja nawet sukni nie wiem. NO ale mam już upatrzoną i na 99% to ta jedyna, jestem uparta i chcę ją mieć i już. Jednak obawiam się czy biżu będzie pasowała do sukni, bo na sukni są kamyczki svavorskiego i nei wiem czy nie za bogato będzie. Dla mnie osobiście ta biżuteria wydaje się być bardzo skromna i piękna, chyba skromniejsza niż nawet jakieś cyrkonie i diademy. Sukni jeszcze nie przymierzałam, chciałabym odkupić od pewnej kobiety w innym mieście. A komplet biżuterii bym już teraz mogła kupić, miałabym wydatek z głowy i wreszcie to co cały czas szukałam i o czym marzyłam. Cena takiego kompletu, czyli grzebyk, bransoletka i kolczyki to ok 60zl dołączam zdjęcia, jest ewentualnie naszyjnik, ale co za dużo to nie zdrowo i wolałabym bez, chyba, że zamówię z naszyjnikiem a najwyżej go nie założęPROSZĘ DORADŹCIE!!! dołączam zdjęcie upatrzonej sukni i biżu |
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
anuulaa dzieki
przede mna jeszcze obrona, ale nie wiem kiedy. kurcze ciekawe kiedy mo podadza termin?? zobaczysz tobie sesja tez szybko minie. duzo masz egzaminów??a co do sukienki to bardzo ładna, choc ten dół troche mi sie wydaje pogrubia. bo przy talii taki bufionasty jest. ale wiesz, nazywo moze to inaczej wyglądac. a co do bizuterii to w sumie chyba powinna pasowac. |
|
|
|
#1410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem jeśli kupować dodatki, to cały komplet, i ja zapewne nałożyłabym także naszyjnik. Dodatki też są ładniutkie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

wlasnie to co jedna z was wspomniala... byla po czyszczeniu itp..nio ale co mozna zrobic 2 tyg przed slubemm...ja duzo o tym myslalam, ale na szczescie znalazlam dobre rozwiazanie dla siebie....mam polecona mloda krawcowa-szyje przesliczne suknie slubne, dopasowuje je do ciebie, pokazuj wzroy itp a co najwazniejsze koszt takiej sukni wynosi ok 800-1000zl i jest twoja nowa itp.

. ale pojechalam do krawcowej ktora ma salon i suknie mozna przymierzyc zeby zobaczyc jak sie wyglada. a potem szyje pod rozmiar. mozna dowolnie zmieniac wyglad do tego, albo szyc ze zdjecia (nie odwazylabym sie). a ceny ma nieduze 1100-1300 zl

zaraz was tu ponadrabiam, bo przez cały weekend zamierzam lezec z brzuchem do góry