|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Żona Gargamel
|
Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część II
Przejechałam się do najbliższego Roska żeby nie musieć klikać a tam nie dość że kolejka na kilometr to nie było szafy Eveline
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja nie szaleje w Rosku bo nie należę do klubu. Nie robię też zapasów. Podkładu używam Biodermy więc i tak nic, puder kupiłam jakiś czas temu z Wibo tą czekoladkę (ten ryżowy z Wibo dla mnie jak każdy inny puder ale na pewno nie matujący, ta czekoladka podobnie, jeszcze zapach mnie drażni), tuszu używam z Lovely tego żółtego to i bez promocji kosztuje grosze. Tyle co używam. Znaczy brwi podkreślam cieniami no ale to trudno wykończyć ![]() Jutro przyjdzie płyta kuchenna i bedę miała całą kuchnię (no prawie, w ikea nie powiadomili nas, że potrzebna jest płyta pod piekarnik i trzeba dokupić). Zostało zamontowanie piekarnika, okapu no i płyty właśnie. My tak właśnie szalejemy - kasa idzie jak woda. W weekend kupiliśmy stół i krzesła do jadalni. Póki co koniec ![]() Do urządzenia zostanie cała reszta i az mi słabo jak pomyśle ile to jeszcze kasy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Konto usunięte
|
sophie pochwal sie stolem i krzeslami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Sophie, pochwal się jakimiś zdjęciami mieszkania
![]() My póki co szalejemy jeśli chodzi o wybór materiałów od dewelopera. Wybór ogólnie ogromny, ale nic nam się nie podoba i szukamy spoza oferty, ale w widełkach cenowych dewelopera. Spójna wizja łazienki też już odpadła i sami nie wiemy co chcemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Konto usunięte
|
Ja wizje dopiero buduje jesli chodzi o remont w domu
![]() Ogarnelismy za to ogrod i będziemy wymieniać ogrodzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
Mi się teraz już wiele rzeczy nie podoba jak jest gotowe
![]() ![]() Co do stołu i krzeseł to proste i ikea: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00217820/ Udało nam się z promocji skorzystać bo w weekend jedno krzesło kosztowało 149zł. I stół: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40176846/ Musiał być rozkładany. Ogólnie kuchnie całe szczęście, że zmieniłam z kształtu U na szafki po obu stronach ścian. Teraz w rzeczywistości widzę jaka beznajdziejna kuchnia by była gdyby zostawić pierwotny kształt. VisionAM, współczuje tego wybierania. Ja jestem zadowolona z poszczególnych elementów ale chętnie bym pozmieniała wiele rzeczy:P Całość mi średnio pasuje no ale teraz to już trudno. Także myślcie póki macie czas wybierania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
Koncepcja kuchni świetna, ale właśnie nie moje kolory. Też bym wolała granat i szarość
![]() ![]() My póki co na 100% pewne mamy płytki w kuchni i drzwi wewnętrzne oraz wannę. I tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Sophie znam ten ból . Nam się już oszczędności skończyly. Mieszkanie też co prawda prawie już jest skończone ale parę rzeczy brakuje. Teraz na bieżąco z wypłaty trzeba odkładać...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Non stop cos bylo do dokupienia. Zostala mi jeszcze wyciskarka z drozszych rzeczy. Chcialabym w tym miesiacu kupic. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadowolona jestem najbardziej z baterii w łazience, płytek ściennych w kuchni, wanny oczywiście, zlewów w kuchni i łazience oraz sprzętów ![]() Pochwal się co wybraliście ![]() Cytat:
Powiedzmy, że skończone mamy właśnie kuchnię z jadalnią, łazienkę i sypialnie. Zostaje do całkowitego urządzenia: spiżarnia, salon, garderoba, przedpokój i druga sypialnia. Nic nie mamy prócz podłóg i drzwi do tych pomieszczeń:P Zostaje nam teraz właśnie oszczędzać i ciułać na to wszystko no ale nic nas nie goni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
Sophie, a jakiej firmy macie baterie w łazience i kuchni?
Jak usiądę potem do kompa to wrzucę to, co mamy już pewne, bo z telefonu mi niewygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
W lazience mamy baterie Kohlmana a w kuchni z Castoramy, jakas ich firma (nie pamietam niestety ale cos bylo w nazwie Cook& i nie pamietam co). W lazience uzywam od miesiaca wiec w uzytkowaniu nie ma zarzutow. W kuchni dopiero mam od kilku dni i jestem z niej zadowolona wizualnie poki co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
ż o n a i d e a l n a
|
Sophie kafelki w kuchni są super
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Dlugo plytek szukalam bo ksztalt byl pewny ale wzor ciezko bylo znalezc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy teraz w trakcie wyboru baterii, tak czy siak musimy dopłacić, ale zastanawiamy się ile. Będziemy mieć wannę z parawanem i do tego deszczownicę. Ja bym chciała podtynkową z Grohe, ale to koszy rzędu ok. 3tys. (dopłata). Taniej wyjdzie Omnires 1,8tys., ale znajomi nam doradzają - nie dlatego, że są niezadowoleni, ale dlatego, że to jednak trochę gorsza firma i trochę ryzyko robić na ich produktach podtynk. Ale ja tam nie wiem, w necie Omnires ma mnóstwo pozytywnych opinii. Najtaniej nas wyniesie natynkowy zestaw, nawet mi się podobają, ale już sama nie wiem co bym wolała i co na dłuższą metę wyjdzie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
My nie czytalismy zadnych opinii - jak zawsze zreszta. Mamy podtynkowe baterie. I mamy zestaw pod prysznic sluchawka+deszczownica+mi eszalnik, do tego zestaw do wanny czyli sluchawka+mieszalnik+wyle wka oraz kran do umywalki czyli dwa kurki i wylewka. Za calosc placilismy okolo 3,5tys. Czyli tyle ile macie doplacic za Grohe.
Tak ogolnie - to, ze podtynkowe to nie wymaga niczego specjalnego. To nadal zwykly system rur i laczen. Nie wiem czy jakas firma ma cos bardziej wow a inne mniej w tym wzgledzie. Bardziej chyba trzeba spojrzec co sie podoba i tyle. M. mowi, ze tez podtynkowe baterie warto wybrac z gwarancja producenta. W razie awarii firma pokryje koszty naprawy lazienki (jesli z ich winy cos sie stanie). Tesciowa ma Grohe i jej sie sprawdzaja. W sumie tez byly wybrane bo sie sposobaly. W ogole jak wybieracie wszystko od dewelopera to jak to wyglada gdy chcecie cos poza ich katalogiem, ze tak to ujme? Mozecie kupic cos sami? |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
ż o n a i d e a l n a
|
My ostatecznie wzięliśmy natynkowy Grohe ale bez deszczownicy mimo ze mamy prysznic, wybór baterii to raczej indywidualna sprawa.
Ja jestem inżynierem od tych spraw i co nieco wiem, Ominiers nie jest zły, popatrzcie jeszcze na kludi, przyznam szczerze ze nie wiem jak cenowo ale w środowisku sanitarnym są to bardzo polecane produkty ![]() Jedyne co to ze swojej strony polecam zeby to była bateria mieszająca z termostatem - komfort użytkowania o dwa nieba większy od zwykłej :p ja patrzyłam na to i na cenę ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Do większości produktów Kludi nie musimy dopłacać. Omnires i Grohe wiąże się z dopłatami. Grohe urzekło mnie jakością wykonania, Omnires jednak pod tym względem jest nieco gorszy. Kludi nie dotykałam. A termostatu nie chce
![]() Ogólnie to jest tak, że deweloper ma producentów, z którymi współpracuje i z ich oferty możemy wybrać wszystko w pewnym zakresie cenowym. Producenci są znani i wybór ogromny, dlatego też ciężko podjąć decyzję. Tak na prawdę to wszystko konsultujemy z tą naszą koleżanką, która kompensuje nam nadpłaty w taki sposób, aby to było dla nas najbardziej korzystane. Czyli za jedną rzecz bierze dopłatę, za inną nie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2017-10-10 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, fajna opcja
![]() Jutro do pracy na rano a mi sie spac jakos nie chce. Jeszcze kolacji nie zjadlam bo mnie cos wczesniej krecilo w brzuchu a teraz zglodnialam. Ale nadal wole nie jesc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
ż o n a i d e a l n a
|
Vision a czemu nie chcesz pod prysznicem termostatu? Korzystałas kiedyś? Dziwie sie ze nie chcesz bo przy deszczownicy to podstawa.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Korzystałam głównie w hotelach i nigdy to nie działało tak, jak powinno. Ale muszę jeszcze poczytać o tym rozwiązaniu, bo może jestem niepotrzebnie uprzedzona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() ![]() Chodzi o to, że po odkręceniu masz zawsze tą samą temperaturę wody od razu a bez termostatu zawsze spadnie na ciebie przez kilkanaście sekund "pierwsza zimna woda" nie ma innej opcji ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
A jak jest z bardzo gorącą wodą? Nie ma tu jakiś ograniczeń jeśli chodzi o temperaturę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() ![]() ![]() Pospalam sobie dzis wiec humor dopisuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() żałuję nawet, że nie wzieliśmy takiej do umywalki. Ja też dziś humor lepszy niż na początku tygodnia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.