Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-10, 17:31   #4651
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część II

Przejechałam się do najbliższego Roska żeby nie musieć klikać a tam nie dość że kolejka na kilometr to nie było szafy Eveline Więc jednak zamówiłam przez neta - 2 tusze, puder i ten olejek do ust

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 17:32   #4652
Sophie24
Zakorzenienie

Hej
Ja nie szaleje w Rosku bo nie należę do klubu. Nie robię też zapasów. Podkładu używam Biodermy więc i tak nic, puder kupiłam jakiś czas temu z Wibo tą czekoladkę (ten ryżowy z Wibo dla mnie jak każdy inny puder ale na pewno nie matujący, ta czekoladka podobnie, jeszcze zapach mnie drażni), tuszu używam z Lovely tego żółtego to i bez promocji kosztuje grosze. Tyle co używam. Znaczy brwi podkreślam cieniami no ale to trudno wykończyć

Jutro przyjdzie płyta kuchenna i bedę miała całą kuchnię (no prawie, w ikea nie powiadomili nas, że potrzebna jest płyta pod piekarnik i trzeba dokupić). Zostało zamontowanie piekarnika, okapu no i płyty właśnie.
My tak właśnie szalejemy - kasa idzie jak woda. W weekend kupiliśmy stół i krzesła do jadalni. Póki co koniec
Do urządzenia zostanie cała reszta i az mi słabo jak pomyśle ile to jeszcze kasy...
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 17:43   #4653
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Przejechałam się do najbliższego Roska żeby nie musieć klikać a tam nie dość że kolejka na kilometr to nie było szafy Eveline Więc jednak zamówiłam przez neta - 2 tusze, puder i ten olejek do ust

I jaki kolor wybrałaś?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Hej
Ja nie szaleje w Rosku bo nie należę do klubu. Nie robię też zapasów. Podkładu używam Biodermy więc i tak nic, puder kupiłam jakiś czas temu z Wibo tą czekoladkę (ten ryżowy z Wibo dla mnie jak każdy inny puder ale na pewno nie matujący, ta czekoladka podobnie, jeszcze zapach mnie drażni), tuszu używam z Lovely tego żółtego to i bez promocji kosztuje grosze. Tyle co używam. Znaczy brwi podkreślam cieniami no ale to trudno wykończyć

Jutro przyjdzie płyta kuchenna i bedę miała całą kuchnię (no prawie, w ikea nie powiadomili nas, że potrzebna jest płyta pod piekarnik i trzeba dokupić). Zostało zamontowanie piekarnika, okapu no i płyty właśnie.
My tak właśnie szalejemy - kasa idzie jak woda. W weekend kupiliśmy stół i krzesła do jadalni. Póki co koniec
Do urządzenia zostanie cała reszta i az mi słabo jak pomyśle ile to jeszcze kasy...
Mi wycenili wymianę okien...1700zl więcej niż początkowo było mówione

Ksiegowa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 17:43   #4654
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

sophie pochwal sie stolem i krzeslami
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 17:45   #4655
visionAM
Zakorzenienie

Sophie, pochwal się jakimiś zdjęciami mieszkania

My póki co szalejemy jeśli chodzi o wybór materiałów od dewelopera. Wybór ogólnie ogromny, ale nic nam się nie podoba i szukamy spoza oferty, ale w widełkach cenowych dewelopera. Spójna wizja łazienki też już odpadła i sami nie wiemy co chcemy Więc ogólnie jest w sumie ciężko
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 17:53   #4656
Konto usunięte

Ja wizje dopiero buduje jesli chodzi o remont w domu
Ogarnelismy za to ogrod i będziemy wymieniać ogrodzenie
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 18:01   #4657
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Ksiegowa85 Pokaż wiadomość
I jaki kolor wybrałaś?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Mi wycenili wymianę okien...1700zl więcej niż początkowo było mówione

Czerwony

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 18:04   #4658
Sophie24
Zakorzenienie

Mi się teraz już wiele rzeczy nie podoba jak jest gotowe Kuchnie wolałabym w granacie i szarości a mam beżowo-brązową:P Mam póki co fotkę kuchni, załączam

Co do stołu i krzeseł to proste i ikea:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00217820/
Udało nam się z promocji skorzystać bo w weekend jedno krzesło kosztowało 149zł.
I stół:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40176846/
Musiał być rozkładany.

Ogólnie kuchnie całe szczęście, że zmieniłam z kształtu U na szafki po obu stronach ścian. Teraz w rzeczywistości widzę jaka beznajdziejna kuchnia by była gdyby zostawić pierwotny kształt.

VisionAM, współczuje tego wybierania. Ja jestem zadowolona z poszczególnych elementów ale chętnie bym pozmieniała wiele rzeczy:P Całość mi średnio pasuje no ale teraz to już trudno. Także myślcie póki macie czas wybierania Na pewno dojdziecie do porozumienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22339380_1572924186100138_3288294724259600334_o.jpg (149,3 KB, 45 załadowań)
Stary 2017-10-10, 18:22   #4659
visionAM
Zakorzenienie

Koncepcja kuchni świetna, ale właśnie nie moje kolory. Też bym wolała granat i szarość Meble są piękne, te płytki na ścianie także, tylko kolor zmienić Stół z krzesłami bardzo fajne, klasyczne, będą pasować do reszty.

My póki co na 100% pewne mamy płytki w kuchni i drzwi wewnętrzne oraz wannę. I tyle
Stary 2017-10-10, 18:28   #4660
agafisia
Zakorzenienie

Sophie znam ten ból . Nam się już oszczędności skończyly. Mieszkanie też co prawda prawie już jest skończone ale parę rzeczy brakuje. Teraz na bieżąco z wypłaty trzeba odkładać...

agafisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 18:34   #4661
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
Sophie znam ten ból . Nam się już oszczędności skończyly. Mieszkanie też co prawda prawie już jest skończone ale parę rzeczy brakuje. Teraz na bieżąco z wypłaty trzeba odkładać...

Skad ja to znam. Remont skonczyl sie na poczatku kwietnia a ja jeszcze nie jestem w stanie prawie nic odlozyc z wyplaty
Non stop cos bylo do dokupienia. Zostala mi jeszcze wyciskarka z drozszych rzeczy. Chcialabym w tym miesiacu kupic.
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-10, 18:38   #4662
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Koncepcja kuchni świetna, ale właśnie nie moje kolory. Też bym wolała granat i szarość Meble są piękne, te płytki na ścianie także, tylko kolor zmienić Stół z krzesłami bardzo fajne, klasyczne, będą pasować do reszty.

My póki co na 100% pewne mamy płytki w kuchni i drzwi wewnętrzne oraz wannę. I tyle
Płytki na ścianę były też w szarości ale te żółte bardziej do mnie przemawiały. Kuchnię wypatrzyliśmy w ikea i M. nie chciał odstąpić więc płytki pasowały ale fakt, że własnie ten granat i szare płytki teraz widziałabym bardziej No ale cóż.

Zadowolona jestem najbardziej z baterii w łazience, płytek ściennych w kuchni, wanny oczywiście, zlewów w kuchni i łazience oraz sprzętów I ogólnie wszystko w oddzielnej koncepcji też mi się podoba ale razem to po prostu jest ładnie ale wszystko bym od nowa wybierała:P Tak mam, że jak czegoś nie jestem pewna na 100% to będzie mnie to męczyć. Musiałabym planować to wszystko o wiele dłużej żeby móc poszukać to co mi się naprawdę podoba. No i jeszcze M. musiałby to zaakceptować a to też różnie bywa.

Pochwal się co wybraliście

Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość

My już nadszarpnęliśmy oszczędności:P
Powiedzmy, że skończone mamy właśnie kuchnię z jadalnią, łazienkę i sypialnie. Zostaje do całkowitego urządzenia: spiżarnia, salon, garderoba, przedpokój i druga sypialnia. Nic nie mamy prócz podłóg i drzwi do tych pomieszczeń:P Zostaje nam teraz właśnie oszczędzać i ciułać na to wszystko no ale nic nas nie goni
Stary 2017-10-10, 19:40   #4663
visionAM
Zakorzenienie

Sophie, a jakiej firmy macie baterie w łazience i kuchni?

Jak usiądę potem do kompa to wrzucę to, co mamy już pewne, bo z telefonu mi niewygodnie
Stary 2017-10-10, 20:49   #4664
Sophie24
Zakorzenienie

W lazience mamy baterie Kohlmana a w kuchni z Castoramy, jakas ich firma (nie pamietam niestety ale cos bylo w nazwie Cook& i nie pamietam co). W lazience uzywam od miesiaca wiec w uzytkowaniu nie ma zarzutow. W kuchni dopiero mam od kilku dni i jestem z niej zadowolona wizualnie poki co
Stary 2017-10-10, 20:59   #4665
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Sophie kafelki w kuchni są super naprawdę mega

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-10-10, 21:14   #4666
Sophie24
Zakorzenienie

Dlugo plytek szukalam bo ksztalt byl pewny ale wzor ciezko bylo znalezc jak znalazlam to nie bylo opcji ich nie wziac
Stary 2017-10-10, 21:19   #4667
visionAM
Zakorzenienie

My jesteśmy teraz w trakcie wyboru baterii, tak czy siak musimy dopłacić, ale zastanawiamy się ile. Będziemy mieć wannę z parawanem i do tego deszczownicę. Ja bym chciała podtynkową z Grohe, ale to koszy rzędu ok. 3tys. (dopłata). Taniej wyjdzie Omnires 1,8tys., ale znajomi nam doradzają - nie dlatego, że są niezadowoleni, ale dlatego, że to jednak trochę gorsza firma i trochę ryzyko robić na ich produktach podtynk. Ale ja tam nie wiem, w necie Omnires ma mnóstwo pozytywnych opinii. Najtaniej nas wyniesie natynkowy zestaw, nawet mi się podobają, ale już sama nie wiem co bym wolała i co na dłuższą metę wyjdzie lepiej.
Stary 2017-10-10, 21:49   #4668
Sophie24
Zakorzenienie

My nie czytalismy zadnych opinii - jak zawsze zreszta. Mamy podtynkowe baterie. I mamy zestaw pod prysznic sluchawka+deszczownica+mi eszalnik, do tego zestaw do wanny czyli sluchawka+mieszalnik+wyle wka oraz kran do umywalki czyli dwa kurki i wylewka. Za calosc placilismy okolo 3,5tys. Czyli tyle ile macie doplacic za Grohe.
Tak ogolnie - to, ze podtynkowe to nie wymaga niczego specjalnego. To nadal zwykly system rur i laczen. Nie wiem czy jakas firma ma cos bardziej wow a inne mniej w tym wzgledzie. Bardziej chyba trzeba spojrzec co sie podoba i tyle. M. mowi, ze tez podtynkowe baterie warto wybrac z gwarancja producenta. W razie awarii firma pokryje koszty naprawy lazienki (jesli z ich winy cos sie stanie).
Tesciowa ma Grohe i jej sie sprawdzaja. W sumie tez byly wybrane bo sie sposobaly.

W ogole jak wybieracie wszystko od dewelopera to jak to wyglada gdy chcecie cos poza ich katalogiem, ze tak to ujme? Mozecie kupic cos sami?
Stary 2017-10-10, 21:52   #4669
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

My ostatecznie wzięliśmy natynkowy Grohe ale bez deszczownicy mimo ze mamy prysznic, wybór baterii to raczej indywidualna sprawa.

Ja jestem inżynierem od tych spraw i co nieco wiem, Ominiers nie jest zły, popatrzcie jeszcze na kludi, przyznam szczerze ze nie wiem jak cenowo ale w środowisku sanitarnym są to bardzo polecane produkty

Jedyne co to ze swojej strony polecam zeby to była bateria mieszająca z termostatem - komfort użytkowania o dwa nieba większy od zwykłej :p ja patrzyłam na to i na cenę udało nam sie dorwać w leroy na promocji tą grohe, dlatego ją mamy. Gdyby nie to, to na pewno wzięlibyśmy z omineresa jakąś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-10, 22:12   #4670
visionAM
Zakorzenienie

Do większości produktów Kludi nie musimy dopłacać. Omnires i Grohe wiąże się z dopłatami. Grohe urzekło mnie jakością wykonania, Omnires jednak pod tym względem jest nieco gorszy. Kludi nie dotykałam. A termostatu nie chce

Ogólnie to jest tak, że deweloper ma producentów, z którymi współpracuje i z ich oferty możemy wybrać wszystko w pewnym zakresie cenowym. Producenci są znani i wybór ogromny, dlatego też ciężko podjąć decyzję. Tak na prawdę to wszystko konsultujemy z tą naszą koleżanką, która kompensuje nam nadpłaty w taki sposób, aby to było dla nas najbardziej korzystane. Czyli za jedną rzecz bierze dopłatę, za inną nie No ale do baterii się tak nie da, bo są za duże różnice w cenie, no i nie jest to w standardzie dewelopera. W zasadzie baterie będą jedynymi elementami, za które dopłacimy. Przynajmniej póki co na to się zanosi i mam nadzieję, że tak zostanie A ogólnie to działa też tak, że jak coś jest trochę droższe, ale standardowe (czyli np. deweloper ma w standardzie podłogi drewniane firmy x lakierowane, a my wybierzemy olejowane 20zl droższe) to ona nam tych dopłat nie wlicza. Teoretycznie powinna, ale też nikt jej jakoś wybitnie nie rozlicza, poza tym klient u nich ma prawo do negocjacji i ogólnie firma przymyka na to oko. Deweloper nie zarabia na wykończeniu, wręcz czasem traci ale mają tę usługę ze względu na to, żeby przyciągnąć klientów i w ogólnym rozrachunku są na plus.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2017-10-10 o 22:13
Stary 2017-10-10, 22:42   #4671
Sophie24
Zakorzenienie

Kurcze, fajna opcja ile to czlowiek zaoszczedzi czasu i nerwow kiedy odbiera mieszkanie gotowe na wejsciu i tylko rozlozy swoje meble i szpargaly. Super by bylo. Wiadomo, ze sie za to placi ale jednak w ratach wiec tez nie trzeba miec na wejscie kilkudziesieciu tysiecy.

Jutro do pracy na rano a mi sie spac jakos nie chce. Jeszcze kolacji nie zjadlam bo mnie cos wczesniej krecilo w brzuchu a teraz zglodnialam. Ale nadal wole nie jesc.
Stary 2017-10-11, 05:11   #4672
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Do większości produktów Kludi nie musimy dopłacać. Omnires i Grohe wiąże się z dopłatami. Grohe urzekło mnie jakością wykonania, Omnires jednak pod tym względem jest nieco gorszy. Kludi nie dotykałam. A termostatu nie chce

Ogólnie to jest tak, że deweloper ma producentów, z którymi współpracuje i z ich oferty możemy wybrać wszystko w pewnym zakresie cenowym. Producenci są znani i wybór ogromny, dlatego też ciężko podjąć decyzję. Tak na prawdę to wszystko konsultujemy z tą naszą koleżanką, która kompensuje nam nadpłaty w taki sposób, aby to było dla nas najbardziej korzystane. Czyli za jedną rzecz bierze dopłatę, za inną nie No ale do baterii się tak nie da, bo są za duże różnice w cenie, no i nie jest to w standardzie dewelopera. W zasadzie baterie będą jedynymi elementami, za które dopłacimy. Przynajmniej póki co na to się zanosi i mam nadzieję, że tak zostanie A ogólnie to działa też tak, że jak coś jest trochę droższe, ale standardowe (czyli np. deweloper ma w standardzie podłogi drewniane firmy x lakierowane, a my wybierzemy olejowane 20zl droższe) to ona nam tych dopłat nie wlicza. Teoretycznie powinna, ale też nikt jej jakoś wybitnie nie rozlicza, poza tym klient u nich ma prawo do negocjacji i ogólnie firma przymyka na to oko. Deweloper nie zarabia na wykończeniu, wręcz czasem traci ale mają tę usługę ze względu na to, żeby przyciągnąć klientów i w ogólnym rozrachunku są na plus.
Dobrze, że możecie liczyć na taką pomoc koleżanki

Ksiegowa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-11, 05:55   #4673
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Vision a czemu nie chcesz pod prysznicem termostatu? Korzystałas kiedyś? Dziwie sie ze nie chcesz bo przy deszczownicy to podstawa.

Stary 2017-10-11, 06:10   #4674
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
Vision a czemu nie chcesz pod prysznicem termostatu? Korzystałas kiedyś? Dziwie sie ze nie chcesz bo przy deszczownicy to podstawa.

Korzystałam głównie w hotelach i nigdy to nie działało tak, jak powinno. Ale muszę jeszcze poczytać o tym rozwiązaniu, bo może jestem niepotrzebnie uprzedzona.
Stary 2017-10-11, 07:12   #4675
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Cytat:
Korzystałam głównie w hotelach i nigdy to nie działało tak, jak powinno. Ale muszę jeszcze poczytać o tym rozwiązaniu, bo może jestem niepotrzebnie uprzedzona.
Tak jak wspominałam, ja najbardziej polecam to bo komfort użytkowania jest naprawdę godny polecenia jak weźmiecie termostatyczną grohe to nie będziesz żałować, zapewniam Cię Tyle, że one na pewno są o wiele, wiele droższe niż zwykłe.

Chodzi o to, że po odkręceniu masz zawsze tą samą temperaturę wody od razu a bez termostatu zawsze spadnie na ciebie przez kilkanaście sekund "pierwsza zimna woda" nie ma innej opcji dopóki nie ustawisz ręcznie kurkiem na ten idealny punkt pomiędzy gorącą a zimną wodą. A tak nie masz tego problemu bo bateria robi to za ciebie
Stary 2017-10-11, 08:00   #4676
visionAM
Zakorzenienie

A jak jest z bardzo gorącą wodą? Nie ma tu jakiś ograniczeń jeśli chodzi o temperaturę?
Stary 2017-10-11, 08:04   #4677
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Cytat:
A jak jest z bardzo gorącą wodą? Nie ma tu jakiś ograniczeń jeśli chodzi o temperaturę?
w każdej chwili ręcznie można przełączyć sobie na super gorącą wodę albo po prostu na zimną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-11, 10:57   #4678
Konto usunięte

Hej

Pospalam sobie dzis wiec humor dopisuje
Stary 2017-10-11, 11:05   #4679
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
w każdej chwili ręcznie można przełączyć sobie na super gorącą wodę albo po prostu na zimną
Właśnie ta opcja nigdy nie działała w hotelach, w których byłam. Wciąż leciała ta letnia woda o temp.38 stopni. Dużo ludzi też na te termostaty narzeka, ale może rzeczywiście z Grohe będzie inaczej
Stary 2017-10-11, 11:16   #4680
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Cytat:
Właśnie ta opcja nigdy nie działała w hotelach, w których byłam. Wciąż leciała ta letnia woda o temp.38 stopni. Dużo ludzi też na te termostaty narzeka, ale może rzeczywiście z Grohe będzie inaczej
no to nie wiem, pewnie były popsute albo coś, nam wszystko działa i jest naprawdę super
żałuję nawet, że nie wzieliśmy takiej do umywalki.

Ja też dziś humor lepszy niż na początku tygodnia ale to dlatego, że jestem w szale zakupów od wczoraj

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości