Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-04, 20:56   #2281
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Oj dziołcha, bierz tego banana i jedź, smacznego !
Teraz mi się przypomniało, że jakieś dwa tygodnie temu kupiłam musli goody z siemieniem lnianym. Zapomniałam o nich całkiem
Wzięłam do woreczka , a z tym bananem to kurcze pokłóciłam się i nie moge pogodzić
A musli są super!
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
proszę, proszę, proszę, pomyśl, że i tak jest tylko 2900 a jak zjesz banana będzie tylko o 100 więcej, co to jest...
Ja mam tak 1godz w tygodniu, ale jutro wyjątkowo 3 ale te 2 to takie na luzie i tylko ćwiczenia z dziewczynami na koniec roku
A big milk to iwesz takie tyci pory przed jedzeniem rano więcej ale przechodzą a ten big milk to i tak jeszcze w szkole.A wiesz banan w żołądku to mało ale wiesz wole dodawac po 100 niż później ucinać 600 od razu
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 21:01   #2282
bubblegum
Raczkowanie

Cytat:
no ładnie, ładnie tylko na śniadanie mało białka, a fitella trochę za słodka co do serka - podasz b/t/w ?
Dziękuję bardzo Jadłospis nie jest jeszcze idealny, ale przejście z jedzenia prawie samych fast foodów do zdrowego nie jest takie proste W każdym bądź razie - bardzo się staram

A co do serka:
białko 22g
tłuszcz 12g
węglowodany 3g

22..06.
talia: 70 cm, będzie 63 cm
na wysokości pępka: 82cm, będzie 75 cm

Nie da to się tylko spodni przez głowę włożyć!!

bubblegum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 21:40   #2283
vixeen89
Rozeznanie

U:
Śniadanie
; owsianka (30g płatków, 20g musli, 10g otrąb) z serkiem wiejskim (100g) z suszonymi morelami, ciemnymi winogronami, jabłkiem
2Śniadanie: jogurt Diat + 30g BF, jabłko - uwielbiam Diaty
obiad; 1,5kotleta z piersi kurczaka + kasza jęczmienna + surówka z buraczków i papryki (wymysł mojej mamy:P), jabłko
podwieczorek (na mieście): jogurt 250g (wiśnia z żeń szeniem) + lody grycana (mleczna czekolada, straciatella), puszka coca coli light (rozdawali na mieśćie)
kolacja: 2 duże kromki chleba ze słonecznikiem posmarowane grubo chudym twarogiem z 2 plastrami wędliny ( niewiem jak sie zwie) z pomidorem, cebulą, 4rzodkiewkami, duuużo truskawek

hmm teraz tez podjadam truskawki

w międzyczasie chrupałam sobie migdały
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 21:45   #2284
summertime
Raczkowanie

Dziesiejsze R, przynajmniej bez słodyczy. Proszę oczywiście o ocenę:

1. Garść BF i Zdrowego Błonnika, wieśniak lekki, kiwi, marchewka
2. No tu tak średnio, bo chyba za mało węgli zjadłam na śniadanie: Tosty z 4 kromek chleba tostowego trzy ziarna (ten chleb nie za bardzo na R, bo cukier ma i ogolnie chyba to brzydkie ww są :P), 2 duże plastry polędwicy, 50g twarogu chudego ze szczypiorkiem, trochę ketchupou, pomidor
3. 3/4 szklanki makaronu pełnoziarnistego z jagodami, startym małym jabłuszkiem i wieśniak do tego.
4. Serek homo nat z migdałami i orzechami włoskimi, kawa z mlekiem.
5. Tu nie wiedziałam co zrobić bo miałam isc biegac a za godzinę powinnam cos zjesc, a wiedzialam, ze dojscie na awf, rozciaganie, bieganie i powrot zajmie mi ze 2 h, wiec zjadłam jakieś 50g szynki z indyka z chranem, 2 listki sałaty.
6. 50g polędwicy, pomidor, sałata, pól szklanki jogurtu nat.
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 21:47   #2285
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
R.

1. 1 łyżka owsianych, 1 jęczmiennych, 1 żytnich, 1 otrąb, łyżeczka błonnika, 1/2 szklanki mleka 1,5%, 4-5 łyżek homo nat, kilka rodzynek, nektarynka, miseczka truskawek; kawa z mlekiem ok

2. batonik fitness truskawkowy, mały ogórek, 2 rzodkiewki, 100 ml jogurtu nat. pitnego; kawa z mlekiem takie batoniki sporo cukru mają, nie polecam na R

3. długa bułka grahamka z ziarnami, posmarowana chudym twarogiem, 2 plastry szynki wieprzowej, 3 rzodkiewki, 2 liście sałaty- zapieczone, polane ketchupem; kilkanaście małych truskaweczek ok

4. 3 spore łyżki lanych klusek, kromka żytniego ze słonecznikiem, duża porcja leczo z mięsa wieprzoewgo, 2 liście sałaty, plasterek szynki wieprzowej lane kluski to też chyba nie najlepszy pomysł na R

5. miseczka truskawek, łyżeczka maku, 7 orzechów laskowych truskawki do podwieczorku ? owoce na R w pierwszej części dnia

6. 70g chudego twarogu, sałatka z pomidorów, kalarepy, sałaty, rzodkiewek ok

Bardzo dziękuję za ocenę
Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, co poprawiłaś, jednak nie zamierzam się rygorystycznie redukować, bo nic dobrego mi z tego nie wyszło. I tak kalorycznie jest pewnie poniżej mojego zapotrzebowania

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 22:36   #2286
Djapira
Zadomowienie

Dzisiejsze R:

Śniadanie: 2jajka, 50g twarogu chudego, pomidor, szczypior

IIśniadanie: puszka tuńczyka w sosie własnym, duży ogórek (po ćw.)

Obiad: pierś z kurczaka + 3orzechy włoskie + sałatka z 1pomidora, 3rzodkiewek, 3łyżeczek j.nat., octu i przypraw

Podwieczorek: twarożek domowy (150g) + 15migdałów + pomidor

Kolacji nie ma, bo nie mogłam się przełamać co do godziny

Poza tym przydałoby się urozmaicić warzywa

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 08:02   #2287
avacorgan
Raczkowanie

Dziewczyny ratujcie , od prawie 2 miesięcy jestem na diecie a schudłam zaledwie 5 kilo od dłuższego czasu waga stoi w miejscu, dlaczego? staram się przestrzegać diety, moje jadłospisy znacie stąd i raczej nie były najgorsze. Zaczynam tracić motywację ,do tego czasu chciałam zrzucić przynajmniej 7- 8 kilo
avacorgan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 08:54   #2288
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Piszecie dziewczyny,że jecie sporo orzechów włoskich i ja sobie zakupiłam coby mieszać z wieśniakiem na 2 sniadanie ale jak przeczytalam ile te orzechy maja kalorii to jestem w szoku.
Mozecie mi wyjasnic czy orzechy sa zalecane na redukcji czy tez nie? A jezeli tak to jaki haczyk w tym tkwi? Sa kaloryczne ale je jecie
Z gory dziekuje za wyjasnienie.
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 10:11   #2289
avacorgan
Raczkowanie

każda dieta powinna być odpowiednie zbilansowana ,a co za tym idzie muszą się w niej znajdować zarówno białka, tłuszcze jak i węglowodany. Jeśli chodzi o tłuszcze to wybieramy te zdrowe np. oliwę z oliwek i właśnie orzechy, gdyż zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe
avacorgan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 10:17   #2290
aluchelek
Raczkowanie

orzechy dlatego, że mają NNKT, a oprócz tego są bardzo, bardzo zdrowe (żelazo, magnez, etc.) Nie wiem czy akurat z tym mam rację, ale wydaje mi się też, że orzechy zabierają dużo kalorii, które organizm zużywa, żeby je strawić.

Moje R dzisiejsze:

trzy kromki razowego z serkiem homo, pomidorem i sporą ilością cebuli (no musiałam )

2ś: wieśniak, kilka truskawek

3ś: kalarepa na surowo, szklanka zupy warzywnej na włoszczyźnie: kalafior, fasolka, brukselka, kalarepa, trochę młodej kapusty

obiad: u mamy, więc nie wiem co będzie, na pewno bez sosu, za to dużo warzyw

kolacja: kanapka z tuńczykiem wsw

do tego: kawa z mlekiem (głowa mnie boli, a kawa mi pomaga, nie chcę brać tabletek), dużo wody niskosodowej

aerobik w wodzie 45 min.

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 12:35   #2291
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez bubblegum Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo Jadłospis nie jest jeszcze idealny, ale przejście z jedzenia prawie samych fast foodów do zdrowego nie jest takie proste W każdym bądź razie - bardzo się staram

A co do serka:
białko 22g
tłuszcz 12g
węglowodany 3g
trochę za tłusty

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
U:
Śniadanie
; owsianka (30g płatków, 20g musli, 10g otrąb) z serkiem wiejskim (100g) z suszonymi morelami, ciemnymi winogronami, jabłkiem rozumiem, że waga musli orientacyjna ?
2Śniadanie: jogurt Diat + 30g BF, jabłko - uwielbiam Diaty
obiad; 1,5kotleta z piersi kurczaka + kasza jęczmienna + surówka z buraczków i papryki (wymysł mojej mamy:P), jabłko ile kaszy? moja mama też robi takie buraczki - pycha!
podwieczorek (na mieście): jogurt 250g (wiśnia z żeń szeniem) + lody grycana (mleczna czekolada, straciatella), puszka coca coli light (rozdawali na mieśćie)
kolacja: 2 duże kromki chleba ze słonecznikiem posmarowane grubo chudym twarogiem z 2 plastrami wędliny ( niewiem jak sie zwie) z pomidorem, cebulą, 4rzodkiewkami, duuużo truskawek

hmm teraz tez podjadam truskawki

w międzyczasie chrupałam sobie migdały
fajnie

Cytat:
Napisane przez avacorgan Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie , od prawie 2 miesięcy jestem na diecie a schudłam zaledwie 5 kilo od dłuższego czasu waga stoi w miejscu, dlaczego? staram się przestrzegać diety, moje jadłospisy znacie stąd i raczej nie były najgorsze. Zaczynam tracić motywację ,do tego czasu chciałam zrzucić przynajmniej 7- 8 kilo
a ile kcal jesz dziennie? ćwiczysz? jesteś przed okresem? a wymairy zmieniły się?

Cytat:
Napisane przez rybkad Pokaż wiadomość
Piszecie dziewczyny,że jecie sporo orzechów włoskich i ja sobie zakupiłam coby mieszać z wieśniakiem na 2 sniadanie ale jak przeczytalam ile te orzechy maja kalorii to jestem w szoku.
Mozecie mi wyjasnic czy orzechy sa zalecane na redukcji czy tez nie? A jezeli tak to jaki haczyk w tym tkwi? Sa kaloryczne ale je jecie
Z gory dziekuje za wyjasnienie.
są kaloryczne, ale je jemy owszem bo są to nienasycone kwasy tłuszczowe, bardzo potrzebne w naszej codziennej diecie 20 - 30 g orzechów to nie tak dużo kcal. poza tym mogą nawet przyspieszać chudnięcie powinny stanowić około 30-31% zdrowej diety człowieka.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 13:43   #2292
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Dziękuję za wyjaśnienie
I mam pytanie:
czy taka potrawa: młoda kapusta duszona z : piersia kurczaka,pomidorami,cebul ką,papryką,łyżką koncentratu pomidorowego do tego szynka podsmażona na oliwie z oliwek jako substytut kiełbaski to odpowiednie danie obiadowe na R?
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 14:14   #2293
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

dżizys ^^ u mnie dziś baardzo owocowe i prawie nieurozmaicone xd U, ale jestem sama w domu i nic mi się nie chce, a poza tym owoce są moim ulubionym jedzeniem

1. 200g wieśniaka, zielone jabłko,

2. jabłko

3. około 800g truskawek, jogurt naturalny 0% z cukrem waniliowym, 50g twarogu chudego.

4. homo naturalny z łyżeczką kakaa naturalnego

5. tuńczyk w sosie własnym, kromka razowca
Stary 2008-06-05, 14:32   #2294
brak-nicka
Raczkowanie

U:
I 150 g serka homo naturalnego z 30 g BF i 30 g podróbek cookie crisp; marchewka.
II Kaszka manna czekoladowa (kupna), 30 g migdałów; jabłko.
III 4 małe ziemniaczki młode, 3 paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty i marchwi.
IV Lody mieszane (różne smaki) w rożku; miseczka truskawek polanych jogurtem naturalnym.
V Jajecznica z 2 jajek, duża kromka chleba razowego; 3 rzodkiewki.
brak-nicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 14:42   #2295
Carmel Choco
Rozeznanie

U

1. serek wiejski 200g + duuża micha truskawek + 250 ml mleka 0,5%

2. talerz warzyw gotowanych na wodzie + gryz kurczaka gotowanego + dużo truskawek
plasterek makowca (ale był pyyychaaa)
kawa z dużą ilością mleka 0,5%

3. grahamka z 2 plasterkami chudej szyneczki + troche sałatki żydowskiej pod szyneczke;P

4. tuńczyk w sosie slodko-kwasnym + kromka ciemnego pieczywa z sałatą
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 14:57   #2296
juliaaa161190
Raczkowanie

Dzisiejsze R:

śniadanie (6:30): ok. 50g chudego twarogu, owsianka (2/3 szklanki mleka 1,5% + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + 2 łyżki otrąb pszennych), ok. 100g truskawek, jabłko
II śniadanie (10:50): 150g wiejskiego lekkiego, jabłko
obiad (15:30): ok. 100g chudego twarogu + ok. 300g truskawek + 40-45g ryżu brązowego (waga przed ugotowaniem)

podwieczorek (17:30): 2 czerwone papryki, garść orzeszków
kolacja (19:30): ok. 50g chudego twarogu, 2 pomidory

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 15:14   #2297
truzkawka
Rozeznanie

ych, to moze ja sie zaczne tutaj wpisywac, moze dzieki temu zrozumiem, ze jednak warto jesc.

Śniadanie: Nic
II Śniadanie: Tymbark
Po szkole: troszcze kmakaronu z tuńczykiem i serem, 2 monte, kilka truskawek, kawałek chleba z masłem, serem i pomidorem.
No i do 16 tyle zjadłam
po 18 będzie dopiero obiad
pozdrawiam
Stary 2008-06-05, 16:28   #2298
monochrome
Rozeznanie

U mnie dziś P w takiej postaci:

Śniadanie:
Owsianka: 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, 180 g waniliowego homo, truskawki, Granola owocowa

potem pisałam kolokwium i byłam tak masakrycznie zestresowana, że nie myślałam o jedzeniu dlatego wyszły tylko 2 śniadania, a nie jak zwykle 3

II śniadanie:
Trzy kanapki z serkiem Almette, polędwicą sopocką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem
Banan
Jabłko

Obiad:
Zupa-krem brokułowa z groszkiem ptysiowym
Pierożki tortellini z mięsem i sosem 4 sery
Surówka z różnych warzyw i z oliwą z oliwek

Deser:
Dwie gałki lodów - toffi i śmietankowe, z truskawkami

Podwieczorek:
Grahamka z dużą ilością twarożku, sałatą, pomidorem, ogórkiem
Reszta twarożku z opakowania Piątnicy
Kinder Bueno White
Orzechy

Idę na koncert, a jak wrócę, to sobie może zrobię tosty z opiekacza obtoczone w jajku, z serem i szynką, i do tego surówkę jak na obiad

Potem zaś podjadać będę orzeszki ucząc się radośnie, tak bowiem mam w zwyczaju po kolacji czynić
Stary 2008-06-05, 16:33   #2299
asienkaa87
Zadomowienie

U:

1. bran flakesy 60g, banany suszone 15g z mlekiem

2. duze jablko, 500g truskawek

3. 170g kurczaka w kawalkach + opakowanie warzyw na patelnię

4. dluga grahamka, polowa z tuńczykiem, polowa z lososiem wędzonym

5.jeszcze nie wiem, coś lekkiego
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 16:35   #2300
Maggie_90
Wtajemniczenie

Kurczę, wczoraj chyba za mało zjadłam, bo dziś mam taaaaaaaki apetyt, że konia z kopytami bym pochłonęła :O
Wydaje mi się, że jak na R/U zjadłam zdecydowanie za duzo A wstałam 2 godziny później niż zwykle!!!

1. owsianka: 1 otrąb, 1 owsianych, 2 orkiszowych, 1/2 błonnika, kawałki rabarbaru, 1/2 jabłka, 150 g jogurtu nat. 65g twarogu chudego, 3,5 łyżki BF, miseczka truskawek (jakieś 250g); kromka razowca ze słonecznikeim z szynką, sałatą, ketchupem, kawa zbozowa z mlekiem

2. grahamka posmarowana chudym twarogiem, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata, 1/2 jabłka, kromka razowca ze słonecznikiem z twarogiem chudym, szynką drobiową, sałatą

3. 2 łyzki lanych klusek, duuuża porcja leczo z mięsem wieprzowym, bułeczka orkiszowa (mała, może 50g), kromka razowca z szynką, sałatą, ketchupem, 5 truskawek

kawa z duuużą ilością mleka

4. miseczka truskawek (250g), 150g homo, 2 łyżeczki masła orzechowego, 4 nerkowce

5. 1/2 puszki tuńczyka wsw, pomidor, odrobina ketchupu

No U jak w pysk strzelił, chyba będzie trzeba pobiegać

Stary 2008-06-05, 16:59   #2301
tamonita
Zakorzenienie

U.

1. Ciemna bulka z ziarnami. Połowa z serkiem Freskiem z ziołami/ szczypiorkiem (sporo tego serka, chuda wedlina z piersi indyka, ser żółty, pomidor, druga to samo tylko z ketchupem zamiast pomidora. 2 kostki (malutkie) czekolady (jedna kostka 20 kcal- do porannej kawy na osłode rannego wstawania )
2. Talerz takiej zupy z gotowanej młodej kapusty. (A dokładniej była to kapusta ugotowana tylko na kostce rosołowej)
3. Lód Świrus Jogurtowo- wiśniowy
4. Wiejski lekki i pare (około 7) mini sucharków (jeden 8 kcal) + (może) pomidor, ogórek.
Między tym wszystkim wpadło jeszcze około 6 mini sucharków i pare truskawek.

Czy to wystarczająco duzo, czy powinnam coś jeszcze zjeść ?
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 17:01   #2302
asienkaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
U.

1. Ciemna bulka z ziarnami. Połowa z serkiem Freskiem z ziołami/ szczypiorkiem (sporo tego serka, chuda wedlina z piersi indyka, ser żółty, pomidor, druga to samo tylko z ketchupem zamiast pomidora. 2 kostki (malutkie) czekolady (jedna kostka 20 kcal- do porannej kawy na osłode rannego wstawania )
2. Talerz takiej zupy z gotowanej młodej kapusty. (A dokładniej była to kapusta ugotowana tylko na kostce rosołowej)
4. Wiejski lekki i pare (około 7) mini sucharków (jeden 8 kcal) + (może) pomidor, ogórek.

jest niewiele to fakt, podobnie jak u mnie dziś..ale ja w siebie nie będę nic wmuszala, nie mam dziś apetytu
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 17:51   #2303
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
U.

To ja na R jem jak słoń w takim razie :O

Stary 2008-06-05, 18:22   #2304
Djapira
Zadomowienie

Dzisiejsze R:

Śniadanie: 2jajka, 50g chudego twarogu, duży ogórek, szczypior

IIśniadanie: puszka tuńczyka w sosie własnym, ogórek (po ćw.)

Obiad: twarożek domowy(150g), więcej niż 3orzechy włoskie, duży pomidor

Podwieczorek: pierś z kurczaka z cebulką, duży ogórek, łyżka oliwy z oliwek

będzie:

Kolacja: wiejski lekki z cynamonem.

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 18:57   #2305
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
U mnie dziś P w takiej postaci:

Śniadanie:
Owsianka: 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, 180 g waniliowego homo, truskawki, Granola owocowa

potem pisałam kolokwium i byłam tak masakrycznie zestresowana, że nie myślałam o jedzeniu dlatego wyszły tylko 2 śniadania, a nie jak zwykle 3 i jak poszło?

II śniadanie:
Trzy kanapki z serkiem Almette, polędwicą sopocką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem
Banan
Jabłko

Obiad:
Zupa-krem brokułowa z groszkiem ptysiowym
Pierożki tortellini z mięsem i sosem 4 sery pycha
Surówka z różnych warzyw i z oliwą z oliwek

Deser:
Dwie gałki lodów - toffi i śmietankowe, z truskawkami

Podwieczorek:
Grahamka z dużą ilością twarożku, sałatą, pomidorem, ogórkiem
Reszta twarożku z opakowania Piątnicy
Kinder Bueno White
Orzechy

Idę na koncert, a jak wrócę, to sobie może zrobię tosty z opiekacza obtoczone w jajku, z serem i szynką, i do tego surówkę jak na obiad

Potem zaś podjadać będę orzeszki ucząc się radośnie, tak bowiem mam w zwyczaju po kolacji czynić
ja też mam tak w zwyczaju choć na p nie jestem xD

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Kurczę, wczoraj chyba za mało zjadłam, bo dziś mam taaaaaaaki apetyt, że konia z kopytami bym pochłonęła :O
Wydaje mi się, że jak na R/U zjadłam zdecydowanie za duzo A wstałam 2 godziny później niż zwykle!!!

1. owsianka: 1 otrąb, 1 owsianych, 2 orkiszowych, 1/2 błonnika, kawałki rabarbaru, 1/2 jabłka, 150 g jogurtu nat. 65g twarogu chudego, 3,5 łyżki BF, miseczka truskawek (jakieś 250g); kromka razowca ze słonecznikeim z szynką, sałatą, ketchupem, kawa zbozowa z mlekiem ok

2. grahamka posmarowana chudym twarogiem, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata, 1/2 jabłka, kromka razowca ze słonecznikiem z twarogiem chudym, szynką drobiową, sałatą ładnie

3. 2 łyzki lanych klusek, duuuża porcja leczo z mięsem wieprzowym, bułeczka orkiszowa (mała, może 50g), kromka razowca z szynką, sałatą, ketchupem, 5 truskawek spoko

kawa z duuużą ilością mleka

4. miseczka truskawek (250g), 150g homo, 2 łyżeczki masła orzechowego, 4 nerkowce ok

5. 1/2 puszki tuńczyka wsw, pomidor, odrobina ketchupu ok

No U jak w pysk strzelił, chyba będzie trzeba pobiegać
coś Ty, kolacja malutka, więc... głowa do góry, bardzo zdrowo zjadłaś, nie było napadu, więc zdrowo podkręciłaś metabolizm - to POMAGA w chudnięciu

Cytat:
U.

1. Ciemna bulka z ziarnami duża chociaż?. Połowa z serkiem Freskiem z ziołami/ szczypiorkiem (sporo tego serka, chuda wedlina z piersi indyka, ser żółty, pomidor, druga to samo tylko z ketchupem zamiast pomidora. 2 kostki (malutkie) czekolady (jedna kostka 20 kcal- do porannej kawy na osłode rannego wstawania ) nie musisz się tłumaczyć, ja do porannej kawy jem kinder bueno white, które ma o 200 kcal więcej niż te dwie kostki czekolady...
3. Lód Świrus Jogurtowo- wiśniowy on też malutki

wg mnie bardzo mało przed ED też tak mało jadłaś? wszędzie 'mini', 'malutko' 'parę' - jak wróbelek... może jesteś jak Carmel Choco, która z natury nie ma apetytu?

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R:

Śniadanie: 2jajka, 50g chudego twarogu, duży ogórek, szczypior ok, ale mało jak na śniadanie w sumie

IIśniadanie: puszka tuńczyka w sosie własnym, ogórek (po ćw.) skoro po ćwiczeniach, przydałyby się węgle

Obiad: twarożek domowy(150g), więcej niż 3orzechy włoskie mało, duży pomidor to obiad? czemu nie ma tu węgli złożonych?

Podwieczorek: pierś z kurczaka z cebulką, duży ogórek, łyżka oliwy z oliwek
lub tu te węgle zł. lub choć jakieś warzywa na patelnię ? malutko warzyw
będzie:

Kolacja: wiejski lekki z cynamonem.

j.w.

Stary 2008-06-05, 19:06   #2306
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:

coś Ty, kolacja malutka, więc... głowa do góry, bardzo zdrowo zjadłaś, nie było napadu, więc zdrowo podkręciłaś metabolizm - to POMAGA w chudnięciu
Dzięki
Kolację przyzwyczaiłam się jesc małą, bo wypada około 22:00, chociaż wczoraj miałam ochotę na więcej, ale dałam radę
Dzisiaj wydaje mi się dużo pieczywa, ale cieszę się z tego, że rozłozylam je jakoś na cały dzień, a nie tak jak zwykle pół bochenka chleba na noc... No i to, że zdrowo, bez żadnych śmieci, więc te kalorie na dobre mi wyjdą

Ogólnie źle się czuję, bo obiedzie było mi strasznie ciężko na żołądku, ale na pociechę zjadłam truskawki i już mi lekko
A zeby mi to pieczywo po głowie nie chodziło to idę pobiegać chociaz pół godzinki

Stary 2008-06-05, 19:11   #2307
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Dzięki
Kolację przyzwyczaiłam się jesc małą, bo wypada około 22:00, chociaż wczoraj miałam ochotę na więcej, ale dałam radę
Dzisiaj wydaje mi się dużo pieczywa, ale cieszę się z tego, że rozłozylam je jakoś na cały dzień, a nie tak jak zwykle pół bochenka chleba na noc... No i to, że zdrowo, bez żadnych śmieci, więc te kalorie na dobre mi wyjdą

Ogólnie źle się czuję, bo obiedzie było mi strasznie ciężko na żołądku, ale na pociechę zjadłam truskawki i już mi lekko
A zeby mi to pieczywo po głowie nie chodziło to idę pobiegać chociaz pół godzinki
ojeju nie ma czegoś takiego jak za dużo pieczywa - nie tyjemy od poszcz. produktów ale od nadmiaru kcal poza tym pieczywko zdrowe - nie białe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 19:13   #2308
tamonita
Zakorzenienie

Izka dzia za ocene
Bułka zwykła, nie wiem czy duża, raczej taka normalna.
Przed ED jadłam duuużo duuuuuuzo wiecej, bez podziału na posiłki a jak chceiałam i miałam na cos ochote to poprosty jadlam. I raczej nie jetem z tych jedzących jak wrobelki... Raczej lubie jeść, tylko... wydaje mi się, że jem dużo
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 19:17   #2309
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Izka dzia za ocene
Bułka zwykła, nie wiem czy duża, raczej taka normalna.
Przed ED jadłam duuużo duuuuuuzo wiecej, bez podziału na posiłki a jak chceiałam i miałam na cos ochote to poprosty jadlam. I raczej nie jetem z tych jedzących jak wrobelki... Raczej lubie jeść, tylko... wydaje mi się, że jem dużo
Tamo, no to... nie możesz mówić, że wyszłaś z ed. jesz bardzo mało spróbuj ORIENTACYJNIE policzyć kcal jest ich naprawdę niewiele - z tysiąc? poza tym czemu jakiś taki jednodaniowy obiad? i to z najmniej kcal warzywa - kapusty - bo na pewno nie była zasmażana, prawda? kolacja bez węgli, nie wiem czemu się ich boisz. no i te zdrobnienia Wróbelku

Stary 2008-06-05, 19:25   #2310
deMitia
Rozeznanie

Moje U, sponsorowane przez dwuznak CZ, jak czekolada gorzka z morelami
1) owsiano- otrębianka z ziaranami słonecznika, marchewka, mała brzoskwinka (swoją drogą to jem takie sniadanie od pół roku a to i tak nadal mój ulubiony posiłek dnia ;-))
2) dwie malutkie grahamki z gotowaną piersią z kurczaka, sałatą i połową zielonego ogórka i czerwoną papryka
3) serek homo straciatella i marchewka
4) talerz krupniku na kaszy, gotowane mięso na którym ów krupnik był gotowany
deser: 4 kostki gorzkiej czekolady z morelami, 2 herbatniki z cukrem, 250 ml budyniu czekoladowego gotowanego pół na pół z wodą i ze słodzikiem- wiem: dużo
5) 125 gr twarożku chudego z pilosa z rzodkiewką, pomidor, pół grahamki

no i nie wytrzymałam: prawie 2 godziny jazdy rowerem

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości