![]() |
#1441 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1442 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny będzie dobrze!! Pamiętajcie że początki są trudne we wszystkim. Czasem jest po prostu ciężko, no niestety. Ale są położne, doradczynie laktacyjne- jak widać mają całkiem sensowne rady.
Wywoływanie porodu jest samo w sobie przerażające i każda by chyba chciała uniknąć ale widać, że jak dzieci nieskore do wyjścia to trzeba im trochę pomóc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1444 |
Rozeznanie
|
Witam się porannie 😊 dziś zostajemy sami w domu.. mąż po urlopie wraca do pracy. Sama jestem ciekawa jak to będzie 🤔 nastawiam się pozytywnie, w szpitalu też w zasadzie byłam sama, a czułam się średnio po porodzie i dałam radę, więc w domu musi być ok 😊
Dziewczyny nie zazdroszczę Wam przeterminowanych ciąż.. Sama ledwo wytrzymałam do 38 tc, a co dopiero 2 tyg po terminie 😲 chyba bym zwariowała. Już niedługo się skończy i też będziecie miały swoje skarby przy sobie 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1445 |
Rozeznanie
|
U mnie koszmarna noc. Co h się Mały budził:/ Głodny chyba coś mam kryzys mleka, nie żebym go miała jakoś dużo. Ale teraz to cycki mięciutkie. Po za tym byli wczoraj goście u nas i odpuściłam kąpiel i młody przespał cały dzień i może dlatego nie chciał spac w nocy. Już taki fajny rytm przez dwa dni mielismy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-10-11 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1446 |
Zadomowienie
|
Lynn trzymam kciuki, żeby cię przyjęli.
Jak leżałam na oddziale przedporodowym to była masa dziewczyn przeterminowanych i jak widać dość często się to zdarza. U mnie noc nawet przespana. Pierwsze budzenie o północy, kolejne o 3 i dalej przepała do 7. Teraz znowu zjadła i usunęła 😁, a ja idę się trochę ogarnąć i napić się ciepłej herbaty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1447 |
Raczkowanie
|
Szklaneczka gratulacje.🌷
Zazdroszczę wam dziewczyny zaprawione w bojach, już wracacie do siebie, rytm dnia prawie ustalony, wszystko idzie w dobrym kierunku. Nie śpię od 5, chyba kawałek czopa mi odeszło, taki glutek przezroczysty. Ciemno,pada, nastawie rosół i chyba pójdę spac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1448 |
Zadomowienie
|
Rzeczozn dasz rade! Pomysl o mnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Dziewczyny przeterminowane- i teraz wyobrazcie sobie moja mame ktora przenosila mnie 44dni !!😱😱😱 do dzisiaj przepraszam ja ze nie chcialam wyjsc..a u mnie na wygwizdowie w glebokiej komunie nie dosc ze nie wywolywali jak poszla w terminie do szpitala to jeszcze kazali jej rodzic sn polozenie posladkowe!😱😱😱😱-tez ja za to przepraszam ze nie chcialam sie przekrecic😀😜😜 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1449 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1450 |
Zadomowienie
|
Lotso
Ja to już pisałam, fajnie, że żyjesz, bo 44 dni to o 40 za dużo :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1451 |
Zadomowienie
|
Goslawka- tez sie ciesze!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Raczkowanie
|
Lotso omg! Szok, cud że Ty cała i zdrowa. Mama musiała mieć mega wydolne łożysko. Dotlenowanie pepowinowe powoli się wyłącza po terminie porodu . poród w 42 tc to już nie bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wyrazy wsparcia ode mnie w tych ostatnich dniach ciąży, kto jak kto ale ja Was bardzo dobrze rozumiem, bo same wiecie ile się męczyłam w bólach i jak już to wszystko przeklinałam. A dziś wstawiam Wam na pocieszenie zdjęcie mojego cudu który dzisiaj kończy tydzień i za każdym razem jak na nią patrzę to zapominam o tych trudach ciąży 😘
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1454 |
Raczkowanie
|
Migi ale śliczna 😍 uwielbiam włochate ciemne bobasy. Jak karmienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1455 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ile nowych mamuś od mojej ostatniej wizyty ![]() Gratuluję serdecznie wszystkim rozpakowanym i jednocześnie życzę dużo cierpliwości tym co są już przeterminowane.Lada chwila też będziecie tuliły swoje pociechy. A ja melduję że u nas wszystko w porządku. Wczoraj Pola skończyła miesiąc, nie mam pojęcia kiedy to zleciało. Neonatolodzy są z niej zadowoleni, bardzo ładnie przybiera. Powoli dobija do 3 kg a jest wyłącznie na cycu. Dalej jest mega grzeczna, tylko mamy problem z wychodzeniem na dwór bo złośnica nie lubi leżeć w gondoli.Ale żeby nie było za pięknie to starszak daje mi popalić.Całe szczęście że od Listopada idzie do klubu malucha to trochę sobie odpocznę od jego humorów i spazmów. Migi śliczna ta twoja córa <3 Moja łysa jak kolano ![]()
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2017-10-11 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1456 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Ciekawe co tam u Letstry?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
Wtajemniczenie
|
Są postępy. Przez ostatnią dobę tylko dziś w nocy jadła mm. A tak to cały czas karmię cycem. Nadal jest ciężko, bo ona go nie chce, załapuje go po około 10-15 minutach uciekania i bronienia się przed nim i dopiero ssie. Ale cyckamy się srednio co 2-3h więc uważam, że to sukces w porównaniu z tym co było 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1458 |
Rozeznanie
|
My też ciągle na cycku, ale dokarmiam mm co 4h 40 ml.. chyba bardziej z przekory, boję się że maly znowu nie będzie przybierał 😖 niby ciągnie aktywnie, słyszę że połyka, karmię na żądanie, w zasadzie co chwilę się karmimy.. . Ale z tyłu głowy mam zakodowane, że jest ciągle głodny i niedojada, więc daje butlę... A położna dopiero w piątek będzie.. ehh
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1459 |
Wtajemniczenie
|
Ja sobie dałam ostatnią szansę na wyłączne kp chociaż się boję, ale chyba póki są siku i kupa tzn że je... W piątek zważy ją doradca a w poniedziałek położna będzie, jak będzie du... pa z wagą to dołączę mm na dobre.
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- A poza tym przed każdym karmieniem moja pierś twarda a po karmieniu miękka, więc młoda chyba opróżnia bo co by to innego było... No sama nie wiem, mam nadzieję, że nie głodzę jej dalej 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Wtajemniczenie
|
Migi nie glodzisZ, skoro po karmieniu miekka tzn ze Ula ładnie je. Trzymam kciuki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie piszę, bo jestem zbyt zajęta użalaniem się nad sobą i fb tylko czasem ogarniam .
W pn miałam mega humor do rodzenia , a teraz jestem strasznie niestabilna emocjonalnie. Cytat:
Mnie zzo chyba nie bolało , każdym razie skurcze zbyt mnie bolały by zwracać uwagę na jakieś ukłucie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Zadomowienie
|
Ja będę próbować jutro bez zzo. Oby ruszyło, bo chce to mieć juz za sobą.
![]() |
#1463 |
Raczkowanie
|
Lynn jak tam ?
Very myślę że jak masz możliwość zzo to go weźmiesz😎 , chyba że twardzielka jesteś. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 |
Zadomowienie
|
Nie ma możliwości zzo. Także nie mam wyjścia.
![]() |
#1465 |
Konto usunięte
|
U mnie oba porody bez zzo. Do przeżycia
![]() Moja mała śpi i je w kółko. Muszę ją wybudzać do karmienia. Ciągle problem z prawą piersią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Zadomowienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7790096 6]U mnie oba porody bez zzo. Do przeżycia
![]() Moja mała śpi i je w kółko. Muszę ją wybudzać do karmienia. Ciągle problem z prawą piersią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U mnie podobnie też rodziłam bez zzo, i boli jak cholera, ale jak widać da się przeżyć. Moja młoda też dużo śpi i zazwyczaj sama muszę ją wybudzac na cycka. Trzymam kciuki za szybką akcję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
12 doba życia 3400 ...czyli w 7 dni przyrost tylko ...dla mnie aż o 150 gram.... 17 doba życia 3600 21 doba życia 4100 Mimo spadku ...miło małego przyrostu...wszytko skończyło się dobrze Może to 20 gram to nie tak do końca.... może mała spadła z wagi a teraz przerosła np 150 ....dziecko ma 2 tygodnie czasu żeby od spadku dojść do wagi urodzinowej Dokarmiaj...bo na pewno to Ci pomoże psychicznie...ale przystawiaj przed mm na długo do piersi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc nie rozumiem dlaczego niektórzy lekarze nie rozumieją istoty kp i liczy się tylko, żeby szybko rosła waga... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak trzymaj 6 dni zycia to zdecydowanie za mało żeby stwierdzić cokolwiek. Rób co Ci serce podpowiada Trzymam kciuki 🤜🤛 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1470 |
nibyżona
|
Już po obchodzie jestem. Zlecone badania krwi i moczu. Od wczoraj mam wyższe ciśnienia. Więc zobaczymy, jeśli się będą utrzymywać albo coś w ciśnieniu wyjdzie to indukcja
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.