Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-05, 22:48   #2551
agness51
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Orzeszku - to smutne jesteś bardzo szczupła,śliczna ... a tego nie widzisz ...

Dziękuję za miłe słowa kochane tak bardzo pomagacie ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 22:49   #2552
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

zjadłam wszystko jednym cięgiem. może i tak to dobry pomysł, jak się wszystko unormuje to wrócę. a jak nie to pomysle nad psychologiem.
Stary 2008-06-05, 23:01   #2553
schism_
Zadomowienie

Napadów samych w sobie nie miałam,chyba że dziwne zachcianki smakowe w okresie PMS, na tarczycę dawkę hormonu oczywiście zmniejszyli,acz to "drobiazg". Ta dziewczyna została tam na zabieg i wychodzi jutro. Co nieco z nią gadałam i wyłuszczyła mi,że muszę poporsutu chcieć z tego wyjśc,a i mieć odpowiednie wsparcie,z pewnością psychoonkolog,chirurg szczękowy oraz psychiatra,(który stawia diagnozę po jednej 10minutowej rozmowie,na dodatek wyraża ojcu wątpliwość propos mej dalszej poczytalności )zapewnić jej nie są w stanie.
swe metody lecznicze tłumaczyli na początku przynajmniej chęcią fachowej opieki,połączonej z 'troską'kochającego tatusia ;>

Bądz co bądz w poniedziałek otrzymam diagnozę rodzaju nowotworu, o ile wcześniejsza się potwierdzi, dzień po operacja i 2tygodnie pobytu w ramach rekonwalescencji ,oj będę musiała grać zdyscyplinowaną w łykaniu tableteczek, pacjentkę

W kwestii jedzenia,przemogłam się i zjadłam ową pangę,kromkę chleba z serem i garść orzechów, bez apetytu. Lepsze to niż głodzenie się do jutrzejszego południa

schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 23:02   #2554
brzydotka
Rozeznanie

Iza u mnie tak sobie.
mama mi nie wierzy, że jem, na nowo wróciła do dawnego nawyku ważenia mnie co tydzień (spoko, ja wiem, że ona chce mojego dobra, ale czuję się w takim momencie jak hmm małe dziecko łamane na ubezwłasnowolnionego dorosłego, a lat mam 20 jakby co).
na uczelni zaczyna się sesja, jutro mam spore koło na prawach egzaminu, czyli ocena z niego przesądza jednocześnie o ocenie z wykładów, jeszcze się jutro godzinę rano pouczę, ale niezbyt się w tym czuję, to są zadania rachunkowe..
mój chłopak wyjeżdża jutro na wakacje za granicę, też nieciekawie..
co do samego jedzenia to bywa różnie. jem wszystko, wczoraj np. byłam i w Mac'u (pierwszy raz od lat szkolnych wycieczek), następnie na piwie ze znajomymi ze studiów, sama z siebie wypiłam później 0,5l napoju ( to taka jedyna bariera, której nie mogłam się od dawien dawna pokonać - pić kalorie). czuję się jednak niepewnie, i to bardzo, nie wiem co przyniesie najbliższy czas, wydaje mi się, że sobie zbytnio folguję, wyobrażam sobie, że pod koniec wakacji chłopak (o ile wróci i jeszcze będzie chciał ze mną być - tak w ogóle rozważa pobyt na zawsze) mnie nie pozna, bo albo przytyję do niebotycznych rozmiarów, albo go nie będę obchodziła, bo pozna nowy świat, nowe życie, lepsze, jakieś fajne laski, takie które w głowei mają coś ciekawszego od tabeli wartości odżywczych pokarmu.
nie potrafię się zdystansować do życia, tak mi się wydaje, wciąż widzę wszystko na -...

Moniczkoo ale to naprawdę nie jest jakaś niebotyczna ilość jedzenia. Przykro mi takie coś czytać, bo aż się zawstydziłam, że ja tak jem i dopadły mnie głupie myśli..
brzydotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 23:02   #2555
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Krytia ja chcę fotki

Moniczko to był apetyt czy kompuls? Bo wiesz, ty jesz tak malutko, że może po prostu twój organizm się domaga. Wydaje Ci się, że się najadasz, ale w pewnym momencie coś tam pęka, bo w przyrodzie nic nie ginie. To co tracisz energii to kiedyś tam musi się uzupełnić .

A o to i moje nowe ubranka (na dzień dziecka dostałam trochę kasy to może coś wpadnie, bo już dawno nic sobie nie kupowałam )

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 23:10   #2556
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Łooo matko, dziewczyny skasowało mi taaaką długą wiadomośc Cholerka, a odpisałam, każdej z Was
Już dziś nie napiszę tego drugi raz, bo padam z nóg!

Tylko napiszę do Funky- trzymam moooocno kciuki

Jutro się odezwę, Słoneczka
Dobranoc

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 23:19   #2557
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Asilos dobranoc
Schism_ wiesz współczuję Ci. Ja nienawidziłam swojego szpitala. Pielęgniarki łaziły za mną nawet do kibla, a przy połykaniu otępiających psychotropów zaglądały mi do buzi czy aby tego gdzieś nie schomikowałam, żeby potem nie wypluć :/ Zero prywatności, zero zaufania. Po prostu istna groteska - tak określam polską (i pewnie nie tylko ) służbę zdrowia.

PeeS. zapomniałam Wam się pochwalić, że mój dobry humor dzisiaj wynika też z tego, że poszłam do szkoły w spódniczce i mój kolega powiedział mi, że mam bardzo ładne i szczupłe nogi
Nie żebym się chwaliła tak tylko wspominam Niby takie nic, a cieszy...

Ja też się już chyba zbieram, dobranoc

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 23:42   #2558
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Asilos dobranoc
Schism_ wiesz współczuję Ci. Ja nienawidziłam swojego szpitala. Pielęgniarki łaziły za mną nawet do kibla, a przy połykaniu otępiających psychotropów zaglądały mi do buzi czy aby tego gdzieś nie schomikowałam, żeby potem nie wypluć :/ Zero prywatności, zero zaufania. Po prostu istna groteska - tak określam polską (i pewnie nie tylko ) służbę zdrowia.
No wiesz Hypnotic - jak wiesz, że ten człowiek tego nie chce łykać to trzeba go kontrolować ty byś naprzykład będąc tą pielęgniarką wierzyła dziewczynie z anoreksją jak by ci twierdziła, że w samotności zjadła prochy i cały obiad? Ci ludzie dobrze wiedzą, że jak czegoś nie chcesz to jak tylko nadarzy się okazja to tego nie zrobisz, ja ich tam rozumiem. Tak samo ludzie z gruźlicą naprzykład muszą na oczach pielęgniarki łakać tabletki niezależnie od chęci i stanu umysłu.

A tak btw.fajna ta żółta bluzeczka tylko szkoda, że to foto tak z bliska a co do opinii kolegi na temat nóg to się w pełni zgadzam.

P.S. - zamknęłam się dziś chyba w 2000kcal
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 05:31   #2559
noname12345TPa
Gość

Dziewczyny wiem, że jest źle, ale ja nie wiem (czy aż tak bardzo się w nią wpędziłam), że nie mogę odejść z niej. Proszę dajcie mi kopa, chcę wyjść, ale nie mam siły. Często się męczę, nogi mnie bolą, zimno mi, mam problemy zdrowotne. I jeszcze na dokładkę ona. Nie wiem, dlaczego tak jest. Siedzi w mnie druga weronika - ta co chce wiecznie schudnąć i mówi, nie bierz tego - to za tłuste i niestety ona bierze górę nad moim rozsądkiem. Wiem, że powinno być P, ale ja nie daję rady. Ana jest królową w moim umyśle.
Wiem, BMI mam starsznie niziutkie dla przypomnienia podam - 175 cm wzrostu, 51 kg, 18 lat. Pomóżcie mi. 19 jadę do warszawy do pani Doroty (mojej psychiatry), muszę z nią walczyć.
Pozdrawiam z smutnym nastrojem Werka
Stary 2008-06-06, 07:24   #2560
Bbasiulka
Raczkowanie

Chciałabym coś sprostować... po LARIVONIE się nie tyje.. przynajmniej ja brałam .. i nie tyłam ... Larivon jest po to abyś umiała ,,współpracować" z rodzicami że oni mogliby sie upasić... przechodziłam przez to.... moim zdaniem na stan taki depresyjny bardziej przydałby Ci się RISPOLEPT - antydepresant łagodny nawet w szpitalu odstawili mi Larivon i właśnie dali rispolept.... byłam bardzo zadowolona ....

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 07:29   #2561
noname12345TPa
Gość

O ktoś wspomina o moim leku - Rispolept - znam go. Śpiącym się po nim jest, dodatkowo ma się drgawki - wymuszony towarzysz Depakine Chrono. Apetytu nazbyt nie daje - nawet powiem, go obniża. Ale samopoczucie powiem całkiem, całkiem, mnie życie uratował. Mniejsza napewno huśtawka nastrojów - byłam w depresji po gimnazjum, po za tym choruję od dziecka na nieznaną chorobę psychiczną (niezła mieszanka Asperger, ADHD, choroba afektywna dwubiegowa + manie).
Stary 2008-06-06, 08:04   #2562
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Iza- blister z ww 'lekiem' przeznaczony na wolne,wyrzucilam po prostu do smietnika. Matka zaniepokojona tą srawą zadzwoniła do zaufanej lekarki rodzinnej i dowiedziała się co nieco na jego temat. Stricte w 90%przypadków powoduje mega wilczy apetyt,spowalnia metabolizm,a i zamula,znaczy sie czlowiek tylko spi i chodzi rozkojarzony. Dziś w bufecie w sumie jadłam śniadanie,automatycznie nie czując smaku ,gapiąc się tępo w ścianę i gdyby nie coś skończyłoby się napadem. o_O
Na chwilę obecną jestem w szoku,ryczę,czuję przemożny wstręt do siebie,ciała (a nigdy tak nie było),na kolację miałam zjesc kawałek zapiekanej ryby,ale nie mogę się przemóc,brzydzę się :/ Nie mogę pojąć tego,że dałam tak omamić się przez owe światłe osoby,konsekwentnie utrzymywali mnie w przekonaniu ,że 'jest ze mną coś nie tak',śledzeniem,komentowa niem ,podglądaniem w trakcie posiłków ,dobijając silnymi prochami rodem z prl'owskiego psychiatryka, ot samospełniająca przepowiednia,że mam to co mam (do niedawna miałam)
Echh i tak będzie z racji,że pielęgniary ściśle kontrolują czy to COŚ zażywam.
schism a napewno musisz brać te psychotropy? bo jak one tak na ciebie działają to...do pomyślenia

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Agness , Boze czy Ty nie widzisz ze jestes szczupła?

Czuje sie wśród Was jak słoń w skladzie porcelany, ja jestem słoniem wy kruchą i delikatną porcelaną.
nawet tutaj nie pasuje, z powodu mojego wyglądu i wagi.
Widziałam zdjęcia Agness, Phenomeny i Wiosenki i Zoosi na innych wątkach- Wy jesteście szczupłe, a nawet chude niektóre a ja..
Próbuje rozmawiać ze sobą(wiem to dziwne)mówić ze jestem łądną, zadbaną dziewczyną, która jest atrakcyjna, ale niewiele to pomaga, bo wystarczy chwila bym plakała jak dziecka i chwila bym śmiała sie jak wariatka.
;(
Orzeszku nie widziałam twoich zdjęć ale jeśli szystkie dziewczyny mówią że nie jesteś gruba to tak jest uwierz w to

Cytat:
Napadów samych w sobie nie miałam,chyba że dziwne zachcianki smakowe w okresie PMS, na tarczycę dawkę hormonu oczywiście zmniejszyli,acz to "drobiazg". Ta dziewczyna została tam na zabieg i wychodzi jutro. Co nieco z nią gadałam i wyłuszczyła mi,że muszę poporsutu chcieć z tego wyjśc,a i mieć odpowiednie wsparcie,z pewnością psychoonkolog,chirurg szczękowy oraz psychiatra,(który stawia diagnozę po jednej 10minutowej rozmowie,na dodatek wyraża ojcu wątpliwość propos mej dalszej poczytalności )zapewnić jej nie są w stanie.
swe metody lecznicze tłumaczyli na początku przynajmniej chęcią fachowej opieki,połączonej z 'troską'kochającego tatusia ;>

Bądz co bądz w poniedziałek otrzymam diagnozę rodzaju nowotworu, o ile wcześniejsza się potwierdzi, dzień po operacja i 2tygodnie pobytu w ramach rekonwalescencji ,oj będę musiała grać zdyscyplinowaną w łykaniu tableteczek, pacjentkę

W kwestii jedzenia,przemogłam się i zjadłam ową pangę,kromkę chleba z serem i garść orzechów, bez apetytu. Lepsze to niż głodzenie się do jutrzejszego południa
A ja jak byłam w szpitalu to nie byłam do końca wzorową pacjętką(byłam 2 lata)

Cytat:
Napisane przez brzydotka Pokaż wiadomość
Iza u mnie tak sobie.
mama mi nie wierzy, że jem, na nowo wróciła do dawnego nawyku ważenia mnie co tydzień (spoko, ja wiem, że ona chce mojego dobra, ale czuję się w takim momencie jak hmm małe dziecko łamane na ubezwłasnowolnionego dorosłego, a lat mam 20 jakby co).
na uczelni zaczyna się sesja, jutro mam spore koło na prawach egzaminu, czyli ocena z niego przesądza jednocześnie o ocenie z wykładów, jeszcze się jutro godzinę rano pouczę, ale niezbyt się w tym czuję, to są zadania rachunkowe..
co do samego jedzenia to bywa różnie. jem wszystko, wczoraj np. byłam i w Mac'u (pierwszy raz od lat szkolnych wycieczek), następnie na piwie ze znajomymi ze studiów, sama z siebie wypiłam później 0,5l napoju ( to taka jedyna bariera, której nie mogłam się od dawien dawna pokonać - pić kalorie). czuję się jednak niepewnie, i to bardzo, nie wiem co przyniesie najbliższy czas, wydaje mi się, że sobie zbytnio folguję, wyobrażam sobie, że pod koniec wakacji chłopak (o ile wróci i jeszcze będzie chciał ze mną być - tak w ogóle rozważa pobyt na zawsze) mnie nie pozna, bo albo przytyję do niebotycznych rozmiarów, albo go nie będę obchodziła, bo pozna nowy świat, nowe życie, lepsze, jakieś fajne laski, takie które w głowei mają coś ciekawszego od tabeli wartości odżywczych pokarmu.
nie potrafię się zdystansować do życia, tak mi się wydaje, wciąż widzę wszystko na -...

Moniczkoo ale to naprawdę nie jest jakaś niebotyczna ilość jedzenia. Przykro mi takie coś czytać, bo aż się zawstydziłam, że ja tak jem i dopadły mnie głupie myśli..
Ejjj po pierwsze brzydotko nie roztyjesz się do monstrualnych rozmiarów a po drugie ty masz w głowie coś więcej niż tabelke kaloriii: uczysz się, jesteś mądrą. pewnie wspaniałą dziewczyną

Cytat:
Krytia ja chcę fotki No to wstawie

Moniczko to był apetyt czy kompuls? Bo wiesz, ty jesz tak malutko, że może po prostu twój organizm się domaga. Wydaje Ci się, że się najadasz, ale w pewnym momencie coś tam pęka, bo w przyrodzie nic nie ginie. To co tracisz energii to kiedyś tam musi się uzupełnić .

A o to i moje nowe ubranka (na dzień dziecka dostałam trochę kasy to może coś wpadnie, bo już dawno nic sobie nie kupowałam )
Bossskie a jeżeli te spodnie są na tobie pokazane to wyglądasz w nich b.ładnie. A mnie najbardziej podoba się ta żółta bluzeczka i te spodnie, a ta niebieska też ładna

Cytat:
Asilos dobranoc

PeeS. zapomniałam Wam się pochwalić, że mój dobry humor dzisiaj wynika też z tego, że poszłam do szkoły w spódniczce i mój kolega powiedział mi, że mam bardzo ładne i szczupłe nogi

No widzisz a tak się martwiłaś nóżkami, a są na prawde ładne.

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
No wiesz Hypnotic - jak wiesz, że ten człowiek tego nie chce łykać to trzeba go kontrolować ty byś naprzykład będąc tą pielęgniarką wierzyła dziewczynie z anoreksją jak by ci twierdziła, że w samotności zjadła prochy i cały obiad? Ci ludzie dobrze wiedzą, że jak czegoś nie chcesz to jak tylko nadarzy się okazja to tego nie zrobisz, ja ich tam rozumiem. Tak samo ludzie z gruźlicą naprzykład muszą na oczach pielęgniarki łakać tabletki niezależnie od chęci i stanu umysłu.

A tak btw.fajna ta żółta bluzeczka tylko szkoda, że to foto tak z bliska a co do opinii kolegi na temat nóg to się w pełni zgadzam.

P.S. - zamknęłam się dziś chyba w 2000kcal
Jeee enex to super

Weronika weź się w garść, zacznij jeść smacznie na P a nie tak malutko jak teraz prosze

A ja nienawidzę i uwielbiam piątki
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 08:21   #2563
noname12345TPa
Gość

Postaram się - zacznę, może poproszę panią doktor o jakiś lek na łaknienie. Tylko nie lać za słodycze - mam zakazane na zawsze, bo uczula mnie chemia w żarciu (konserwanty i barwniki).
Stary 2008-06-06, 08:30   #2564
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

rozumiem gratuluję tego, że się przełamałaś, inaczej zrobiłabyś w sumie głupotę

wiesz, oni się tam wszyscy o Ciebie martwią chyba - 'kochający' tatuś jak go określasz pewnie też myślę też, że po części nie chce wyjść na kogoś, kto pozwolił córce doprowadzić się do 'takiego stanu' (ulubiony tekst mojego taty...) itp. aczkolwiek nie wiem jak dokładnie wygląda sytuacja w Twojej rodzinie.

trzymam za Ciebie kciuki ale koniecznie pisz co z Tobą - jak te psychotropy, jedzenie i ogólnie zdrowie

Cytat:
Napisane przez brzydotka Pokaż wiadomość
Iza u mnie tak sobie.
mama mi nie wierzy, że jem, na nowo wróciła do dawnego nawyku ważenia mnie co tydzień (spoko, ja wiem, że ona chce mojego dobra, ale czuję się w takim momencie jak hmm małe dziecko łamane na ubezwłasnowolnionego dorosłego, a lat mam 20 jakby co). i co, jak waga? współczuję tego... ale wiesz -ona się martwi. a Ty nie stresujesz się tym ważeniem?
co do samego jedzenia to bywa różnie. jem wszystko, wczoraj np. byłam i w Mac'u super! (pierwszy raz od lat szkolnych wycieczek), następnie na piwie ze znajomymi ze studiów, sama z siebie wypiłam później 0,5l napoju ( to taka jedyna bariera, której nie mogłam się od dawien dawna pokonać - pić kalorie). czuję się jednak niepewnie, i to bardzo, nie wiem co przyniesie najbliższy czas, wydaje mi się, że sobie zbytnio folguję, wyobrażam sobie, że pod koniec wakacji chłopak (o ile wróci i jeszcze będzie chciał ze mną być - tak w ogóle rozważa pobyt na zawsze) mnie nie pozna, bo albo przytyję do niebotycznych rozmiarów to na pewno... , albo go nie będę obchodziła, bo pozna nowy świat, nowe życie, lepsze, jakieś fajn e laski, takie które w głowei mają coś ciekawszego od tabeli wartości odżywczych pokarmu.
rozumiem ale Ty naprawdę masz super szybki metabolizm, Słońce! to widać widziałam zdjęcie Twoich nóg - są taki chudziutkie...

Cytat:
Krytia ja chcę fotki

no no ja też zainwestowałam w nowe ciuchy

Cytat:
Asilos dobranoc
Schism_ wiesz współczuję Ci. Ja nienawidziłam swojego szpitala. Pielęgniarki łaziły za mną nawet do kibla, a przy połykaniu otępiających psychotropów zaglądały mi do buzi czy aby tego gdzieś nie schomikowałam, żeby potem nie wypluć :/ Zero prywatności, zero zaufania. Po prostu istna groteska - tak określam polską (i pewnie nie tylko ) służbę zdrowia. akurat w takim szpitalu stricte dot. ED się nue dziwię - one są za Ciebie odpowiedzialne rozumiem że to musiało być okropne sama bym pewnie ich nienawidziła wszystkich, ale wiesz...

super zdjęcia ekstraaaaaaaaa!

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

A ja nienawidzę i uwielbiam piątki
ja też! super zdjęcia wkleiłaś!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 09:18   #2565
noname12345TPa
Gość

Wiem, dziewczyny może zadam głupie pytanie ale zadam: ile może wynosić zapotrzebowanie dzienne dla osoby o szczupłej budowie, wysokiej, lat 18, z szybką przemianą materii i chcącą utyć. Chodzi o mnie - dotego doszłyby 3 razy w tygodnu ćwiczenia ogólne - nie chcę utracić pięknej sylwetki kolumny po utyciu.
Stary 2008-06-06, 09:54   #2566
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Własnie chyba przestaje mnie cieszyć perspektywa wakacji... WSZYSCY znajomi gdzieś wyjeżdżają, zostaję sama jak palec, w domu... Ech, zanudze się na śmierć, co to za przyjemność samemu jeździć na rowerze ;/
Eh, ja mam to samo. wyjeżdzam w prawdzie ale tylko na sam początek i pod koniec, a tak? jeśli nic w moim życiu się nie zmieni to spędze te wakacje chyba przy komputerze..

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Zosia - masz extra ciało jesteś taka chuda może sobie wmawiasz te napady i kcal? może jesz tylko jogurt i cośtam i nakręcasz się że to napady itp. ? ja tak miałam z orzeszkami a to normalne.
dziękuje
Ale nie nie, na prawdę sobie nie wkręcam.
Potrafię pochłonąć ogromne ilości jedzenia. Wpadam do kuchni, smaruje chleb grubo masłem a potem szybko do pokoju żeby nikt nie zobaczył, pożeram w oka mgnieniu i znowu.. poza tym po tym czuję się fatalnie, zasypiam w zasadzie, rozrywa mi brzuch.. to na pewno napady.

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Zdjęcie ...
masz lustro w domu? nie widzisz jak bardzo schudłaś? pamiętam Twoje zdjęcia z wcześniej.. jest duża różnica. Agness, ratuj się póki nie jest za późno.

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
tak przedtem. ale teraz, miałam kompluls. i to na pewno był kompuls. 200g bananów suszonych, czekolada biała i miechów waniliowy. w ogóle życie krąży mi w okół jedzenia.
Kochana, czekolada, serek i suszone banany to nie jest kompuls.. nie wkręcaj się w to.

Wczoraj nie pisałam ale ilość nauki na dzień dzisiejszy mnie przerosła. Dzisiaj ide nawet na 5 lekcje, żeby się jeszcze poduczyć.
Wczorajszy dzień bez napadu! to już drugi z kolei. w sumie nic ale jednak.
Po obiedze kawka i truskawki, jadłam tak powoli ze spokojem no i później ku mojemu zdziwieniu przestałam mieć ochotę na cokolwiek! ah, co za uczucie. Po raz pierwszy od nie wiem kiedy zjadłam normalny podwieczorek i kolację.

No ale dzisiaj humor fatalny. Przytyłam. Na prawdę sporo, bo od powrotu z Francji jakieś 2 kg. Mama warzyła mnie właśnie dzisiaj. Dwa dni po napadach waga powinna się już ustabilizować prawda? Mam nadzieje, że może coś z tego to zatrzymanie wody, bo teraz wypijam na prawdę spore ilości.. (ah, ta szkoła).
No i wymiary też poszły w górę. Od moich wymarzonych 56 cm w talii jakie miałam przy wadzę najniższej, teraz ledwo 61. no a poniżej to w ogóle masakra. Wczoraj chciałam założyć jakąś obcisłą bluzkę, no ale zrezygnowałam przez boczki.

Teraz jestem po śniadaniu. Na prawdę jem ogromne ilości. hmm policzmy. ze dwie łyżyki zdrowego błonnika, dwie łyżki musli zwykłego, z 4 łyżki jakiegoś innego, z 5 łyżek tego z siemieniem z lidla do tego z 3 łychy jogurtu, trochę naturalnego i dwie twarogu. później cała fitella z mlekiem.
nie kompuls no ale ee
no i mam ochotę na więcej..

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 09:59   #2567
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
możesz podać bmi? Ty kiedyś miałaś anę, prawda? a teraz?
Miałam, potem nie wiem co sie stało(chociaz nie wiem, organizm domagał sie jedzenia..)zaczeły sie ogromne ilosci jedzenia i jestem prawie taka sama jak byłam..
nie chce podawac w liczbach ile przytyłam bo jest mi wstyd i chciałabym o tym zapomniec wiesz
bmi w normie.
ale smopoczucie okropne. jak pomysle jak wtedy byłam krucha delikatna i piękna, a teraz?tak bardzo chciałabym wrócic do tamtych czasów, ale cos we mnie wtedy pękło.
wstyd mi za siebie-byłam piękna laleczką, a teraz jestem grubą i nieszczęśliwą dziewczyną.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 10:02   #2568
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Eh, ja mam to samo. wyjeżdzam w prawdzie ale tylko na sam początek i pod koniec, a tak? jeśli nic w moim życiu się nie zmieni to spędze te wakacje chyba przy komputerze..
masz lustro w domu? nie widzisz jak bardzo schudłaś? pamiętam Twoje zdjęcia z wcześniej.. jest duża różnica. Agness, ratuj się póki nie jest za późno.

No ale dzisiaj humor fatalny. Przytyłam. Na prawdę sporo, bo od powrotu z Francji jakieś 2 kg. Mama warzyła mnie właśnie dzisiaj. Dwa dni po napadach waga powinna się już ustabilizować prawda? Mam nadzieje, że może coś z tego to zatrzymanie wody, bo teraz wypijam na prawdę spore ilości.. (ah, ta szkoła).
No i wymiary też poszły w górę. Od moich wymarzonych 56 cm w talii jakie miałam przy wadzę najniższej, teraz ledwo 61. no a poniżej to w ogóle masakra. Wczoraj chciałam założyć jakąś obcisłą bluzkę, no ale zrezygnowałam przez boczki.
.
Zosiu, 2kg prosze Cie...Tego nie widać ....Nikt tego nie zauwazy jak na Ciebie popatrzy..

Stary 2008-06-06, 10:25   #2569
enex
Zakorzenienie

Cytat:

Przecież tyle w talii to bardzo malusio - masz świetną talię - według twojego postrzegania moje 70cm by oznaczały, że jestem taką porażką, że tak w ogóle ja nie powinnam z domu wychodzić, bo bym ludzi straszyła swoim waglądem w ubraniu. Zosiu przy takich wymiarach te 2kilo to ci tylko na zdrowie poszły a nie żadne przytycie. Nie jesteś gruba!!!
Stary 2008-06-06, 10:32   #2570
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Zosiu, 2kg prosze Cie...Tego nie widać ....Nikt tego nie zauwazy jak na Ciebie popatrzy..
ja to widzę.. i czuje. eh nie mogę sobie z tym poradzić

Cytat:
Przecież tyle w talii to bardzo malusio - masz świetną talię - według twojego postrzegania moje 70cm by oznaczały, że jestem taką porażką, że tak w ogóle ja nie powinnam z domu wychodzić, bo bym ludzi straszyła swoim waglądem w ubraniu. Zosiu przy takich wymiarach te 2kilo to ci tylko na zdrowie poszły a nie żadne przytycie. Nie jesteś gruba!!!
przy moim ledwo widocznym biuście to wcale nie jest tak mało. wiem, że nie ejstem gruba, ale chcę być szczuplejsza, te boczki i brzuch okropnie mi przeszkadzają. jak spojrzałam w lustro to doszły jeszcze te grube ręce

ale oczywiście jogurt z musli zjeść musiałam, bo tylko resztka została.. muszę skończyć z takim jedzeniem.

Stary 2008-06-06, 10:43   #2571
enex
Zakorzenienie

Cytat:
przy moim ledwo widocznym biuście to wcale nie jest tak mało. wiem, że nie ejstem gruba, ale chcę być szczuplejsza, te boczki i brzuch okropnie mi przeszkadzają. jak spojrzałam w lustro to doszły jeszcze te grube ręce

ale oczywiście jogurt z musli zjeść musiałam, bo tylko resztka została.. muszę skończyć z takim jedzeniem.
Zosia a ile masz lat?
Stary 2008-06-06, 10:46   #2572
zooosia
Zadomowienie

rocznikowo 16

Stary 2008-06-06, 10:50   #2573
enex
Zakorzenienie

Cytat:
rocznikowo 16
Jeszcze ci się zmieni conieco sylwetka, było by walką z wiatrakami chcieć by zostało na stałe tak jak było naprzykład kiedy miałaś 15lat. To niemożliwe.
Stary 2008-06-06, 10:55   #2574
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze ci się zmieni conieco sylwetka, było by walką z wiatrakami chcieć by zostało na stałe tak jak było naprzykład kiedy miałaś 15lat. To niemożliwe.
akurat w wieku lat 15 ważyłam jeszcze więcej..
ale co ja poradzę, że najbardziej chciałabym wyglądać jak jeszcze kilka miesięcy temu przy wadze 44 kg
teraz się nie akceptuje totalnie...

Stary 2008-06-06, 11:08   #2575
enex
Zakorzenienie

Cytat:
ale co ja poradzę, że najbardziej chciałabym wyglądać jak jeszcze kilka miesięcy temu przy wadze 44 kg
Zosiu a chodzisz do psychologa? Bo z tymi napadami też mam wrażenie, że to nie one, tylko ty próbujesz sobie wmówić, że jak zjesz naraz coś na co masz ochotę to jest to wynik totalnego zaburzenia - wpędzasz się w błędne koło po trochu - a czym bardziej będziesz w tym widziała napady i potęgowała w sobie uczucie bycia kompulsowiczką tym łatwiej ci będzie nie daj boże faktycznie w nie wejść...Spokojnie sobie czuwaj po oczku nad tym ile za jednym zamachem zjadasz, ale Z DYSTANSEM!
Jesz teraz jak na utrzymanie, czy jak? Liczysz albo nie liczysz?
Stary 2008-06-06, 12:01   #2576
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Zdjęcie ...

Agness moim zdaniem Twoje niezadowolenie z nóg wynika z tego, że za duzo ćwiczysz na rowerku. Co prawda spala sie kcal, których i tak nie powinnas spalac, ale bardzo rozbudowją sie łydki i uda. Więc chociażby z tego powodu- dj sobie spokój z rowerkiem
Cytat:
Witam z przepustki

Nie jest dobrze....
W sensie,czekam na wyniki badań itp ,acz odezwał się stary problem. Na oddziale wśród personelu panuje istna psychoza z mym odżywianiem, non-stip kontrola co i ile jem. Owszem jem niemało acz to co chcę i niekoniecznie z ich stołówki. Ojciec ,z którym pojechałam tam ,non stop robi mi awantury,grozi,że jak 'nie zeżrę to da mi po łbie' Wizyta psycholog kończy sie jedynie na pytaniu:'czy coś jadła'
Az wczoraj miałam wizytę pana psychiatry. Spokojny facet,łudząco podobny do mego ed o_O Zadawał przewidywalne pytania:czy sie odchudzam,czy zygalam,co jem ,potem wywiad z ojcem,który to przytoczył swoiste wątpliwości,że pewnie ich oszukuję et.c

Zapisał mi lek. Psychotrop o nazwie Leviron, niestety często powodujący silne tycie. Po połowie dawki czułam sie fatalnie,spalam 13godzin,wróciły myśli samobójcze,ataki histerii, na nowo boje sie jeść. W sensie jem te 2400 acz schizuje,ze będę wiele wiele więcej ... Akurat na mojej sali od niedawna leży nowa pacjentka,młoda psycholog,ma przeszłość z ed. Sama stwierdziła,ze gdy dopóki ja nie ustabilizuje sie emocjonalnie,nie poprawie relacji z rodzina to prochy po których utyje jak świnia i wrócę do punktu wyjścia nie wiele pomogą.
No cóż zdarza sie.
Cytat:
Iza- blister z ww 'lekiem' przeznaczony na wolne,wyrzucilam po prostu do smietnika. Matka zaniepokojona tą srawą zadzwoniła do zaufanej lekarki rodzinnej i dowiedziała się co nieco na jego temat. Stricte w 90%przypadków powoduje mega wilczy apetyt,spowalnia metabolizm,a i zamula,znaczy sie czlowiek tylko spi i chodzi rozkojarzony. Dziś w bufecie w sumie jadłam śniadanie,automatycznie nie czując smaku ,gapiąc się tępo w ścianę i gdyby nie coś skończyłoby się napadem. o_O
Na chwilę obecną jestem w szoku,ryczę,czuję przemożny wstręt do siebie,ciała (a nigdy tak nie było),na kolację miałam zjesc kawałek zapiekanej ryby,ale nie mogę się przemóc,brzydzę się :/ Nie mogę pojąć tego,że dałam tak omamić się przez owe światłe osoby,konsekwentnie utrzymywali mnie w przekonaniu ,że 'jest ze mną coś nie tak',śledzeniem,komentowa niem ,podglądaniem w trakcie posiłków ,dobijając silnymi prochami rodem z prl'owskiego psychiatryka, ot samospełniająca przepowiednia,że mam to co mam (do niedawna miałam)
Echh i tak będzie z racji,że pielęgniary ściśle kontrolują czy to COŚ zażywam.

Schism mimo, że zwze mnie ignorujesz, to chciałabym cos Ci napisac, najwyżej znowu nie odpiszesz Jestem w podobnej sytuacji, bo tez jestem pod nadzorem lekarza leczącego anorektyczki w szpitalu, który też każe mi tyć ikij z terapia, kij z moimi uczuciami- tyj bo wypisuje skierowanie do instytutu. Facetka jest nawet w porządku, ale takie podjeście, to chyba ogólnie stosowana praktyka. Też biorę psychotrop i faktycznie jak zacznie działąć, czuję jakąs chęć do poddania się tym wszystkim prośbom i namowom rodziców i lekarzy, ale nie działa wystrarczająco mocno, żebym to zrobiła i w rezultcie mam nawet lepszy humor. Zawsze uważałam, że ważysz tak mało , że w końcu ktoś musi się przyczepić. To trudne tyć, gdy czujesz się atrakcyjna z obecnym wyglądame, Trudno tyć, gdy inni wywieraja na Tobie presję i traktują jak niemowle lub jakiegoś czubka, któremu trzeba wszytko bodac do buzi i jeszcze sprawdzic, ale tak jest, ale może to minie. Jestes tak dzielną dziwczyną, że sprostasz i tym oczekiwanio, a akceptacja przyjdzie z czasem.

Cytat:

Czuje sie wśród Was jak słoń w skladzie porcelany, ja jestem słoniem wy kruchą i delikatną porcelaną.
Widziałam zdjęcia Agness, Phenomeny i Wiosenki i Zoosi na innych wątkach- Wy jesteście szczupłe, a nawet chude niektóre a ja..
Próbuje rozmawiać ze sobą(wiem to dziwne)mówić ze jestem łądną, zadbaną dziewczyną, która jest atrakcyjna, ale niewiele to pomaga, bo wystarczy chwila bym plakała jak dziecka i chwila bym śmiała sie jak wariatka.
;(
Nie jestem pewna, ale Ty jestes tym orzeszkiem, który jadł kefir 0% na obiad? Sorki, za pytanie, ale tak tylko kojarzyłam tamta dziewczynę. Skoro waga jest w normie, to nie możesz byc przy kości. nie mysl o r, nie myśl o kcal, tylko mysl o sposobie samoakceptacji, o terapi i zdrowieniu. Bo sama wga nie powduj, że jestes wolna od anoreksji, a nawet odważę się stwierdzic, że nie jestes wolna. Po co masz się tak źle czuc we własanym ciele, postraj się o jakies lecznie

Cytat:
Krytia ja chcę fotki

Bardzo ładna jest ta żółta tuniczka

Cytat:
Asilos dobranoc

Cytat:

dziękuje
Ale nie nie, na prawdę sobie nie wkręcam.
Potrafię pochłonąć ogromne ilości jedzenia. Wpadam do kuchni, smaruje chleb grubo masłem a potem szybko do pokoju żeby nikt nie zobaczył, pożeram w oka mgnieniu i znowu.. poza tym po tym czuję się fatalnie, zasypiam w zasadzie, rozrywa mi brzuch.. to na pewno napady.

Kochana, czekolada, serek i suszone banany to nie jest kompuls.. nie wkręcaj się w to.

Wczoraj nie pisałam ale ilość nauki na dzień dzisiejszy mnie przerosła. Dzisiaj ide nawet na 5 lekcje, żeby się jeszcze poduczyć.
Wczorajszy dzień bez napadu! to już drugi z kolei. w sumie nic ale jednak.
Po obiedze kawka i truskawki, jadłam tak powoli ze spokojem no i później ku mojemu zdziwieniu przestałam mieć ochotę na cokolwiek! ah, co za uczucie. Po raz pierwszy od nie wiem kiedy zjadłam normalny podwieczorek i kolację.

Teraz jestem po śniadaniu. Na prawdę jem ogromne ilości. hmm policzmy. ze dwie łyżyki zdrowego błonnika, dwie łyżki musli zwykłego, z 4 łyżki jakiegoś innego, z 5 łyżek tego z siemieniem z lidla do tego z 3 łychy jogurtu, trochę naturalnego i dwie twarogu. później cała fitella z mlekiem.
nie kompuls no ale ee
no i mam ochotę na więcej..
Kilka łyżek musli i nogurt, to naprawdę norlana porcja. Jeseś bardzo bardzo szczuplutka, wecz chudziutka. I chociaz uważam wiekszośc ludzi za grubych, przez soje chore postrzeganie, to nawet w moim mniemaniu jestes chudzinką

Cytat:
Nie ma naprawde sensu

Madlein - odpisałam Ci już wczesniej, chyba nie zauważyłaś. nie widziałam, ze jestes ode mnie młodsza. Tyle dojrząłości w Twoich postach, naprawde jestem pod wrażeniem Twojego postrzegania świata i ludzi w takim młodziutkim wieku
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 12:26   #2577
anniaa

Agus jaka ty szczupła nie wiem z czego ty cały czas chcesz chudnac .

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 12:45   #2578
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Wiem, dziewczyny może zadam głupie pytanie ale zadam: ile może wynosić zapotrzebowanie dzienne dla osoby o szczupłej budowie, wysokiej, lat 18, z szybką przemianą materii i chcącą utyć. Chodzi o mnie - dotego doszłyby 3 razy w tygodnu ćwiczenia ogólne - nie chcę utracić pięknej sylwetki kolumny po utyciu.

są w internecie specjalnej kalkulatory do obliczen zapotrzebowania energii,, wpisz swoje dane dodam kcal i bedziesz miała tycie

Stary 2008-06-06, 12:47   #2579
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna, ale Ty jestes tym orzeszkiem, który jadł kefir 0% na obiad? Sorki, za pytanie, ale tak tylko kojarzyłam tamta dziewczynę. Skoro waga jest w normie, to nie możesz byc przy kości. nie mysl o r, nie myśl o kcal, tylko mysl o sposobie samoakceptacji, o terapi i zdrowieniu. Bo sama wga nie powduj, że jestes wolna od anoreksji, a nawet odważę się stwierdzic, że nie jestes wolna. Po co masz się tak źle czuc we własanym ciele, postraj się o jakies lecznie

Tak, jestem tym orzeszkiem.
Ala ja byłam dwa razy podejmowałąm leczenie, ale rezygnowałam..
Wszytsko jest do bani;(

Stary 2008-06-06, 13:02   #2580
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Agatko- Witajjjjjjjjjjjj, jak się cieszę jak to czytam Nasze Kochane Słoneczko

Koniecznie daj znac jak Ci dziś poszło!!

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Agatko,aż miło się czyta
Buziaki dla wszystkich laseczek

A jak się Kasiu czujesz? Już zdrowa?

Cytat:
ale super

wreszcie nadszedł ten oczekiwany dzień, SUPER jejku, tak się cieszę, że te xx dni temu napisałaś na kz i teraz wszystkie możemy się cieszyć razem z Tobą

to nowy rozdział w Twoim życiu i wierzę - WIEM! - to, że będzie wspaniały i będziesz wreszcie szczęśliwa

Ja też strasznie się cieszę, że odważyłam się wejśc na KZ. Dzięki Wam, zrozumiałam, że mam duży problem z postrzeganiem siebie i sama sobię z tym nie poradzę. To dzięki Wam zdecydowałam się na wizytę u psychologa. DZIĘKUJĘ

Cytat:

Agatko - super kochanie,że tak Ci fajnie już u siebie w domku,i faktycznie daj sobie luzu z jedzonkiem (a konkretnie z białkiem )
Taki mam zamiar , tzn. nie do końca zezygnuję z białka, na pewno w drugiej połowie dni będę jadła go więcej, ale już bez tej wiecznej presji, że musi byc w każdym posiłku. To paranoja, w którą się sama wkręciłam. Widzę, że moniczkaaSnk ma ten problem, w każdym jej posłku jest wieśniak lub homo naturalny. To mega uciążliwe i pozbawia całowicie przyjemności jedzenia

A Ty Aguś ma bardzo fajną figurę i przestań męczyc się tą R. Sama dobrze wiesz, że Twój problem tkwi w głowie. Mam nadzieję jak ciśnienie w szkole opadnie, to zdecydujesz się na wizytę u psychologa W przeciwnym razie Twoja katorga się nie skończy
Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
A u mnie w miare normalnie. Tylko mam straaasznie duzo nauki, przyszlu tydzien to po prostiu zalamka, znajac zycie pogorsze sobie oceny na sam koniec... W ogole coraz bardziej sie ciesze, ze ide do liceum. Pod koniec ludzie pokazuja swoje oblicze, sama nie wiem, czy to prawdziwe... Przeraza mnie to. Ok, rozumiem, ze wszyscy sa zmeczeni, ale bez presady. Jakies klotnie bez powodu, obrazanie sie, dziwne pozerskie zachowania... Wszystko na porzadku dziennym.
Wiem, ze nikt nie jest idealny, ale trzeba sie chociaz starac zachowywyac ok. A jak ktos jest taki specjalnie. Uh Strasznie Ci współczuję ilości nauki, a jeszcze bardziej atmosfery w klasie. Wiem jak to jest. Wiem, jak bardzo to boli- my wrażliwcy dostrzegamy więcej i czujemy mocniej. Może to znak żeby faktycznie pójśc do innego liceum, zostawic przeszłośc i zacząc wszystko od nowa?

Agatko tak starsznie sie ciesze!! Naprawde. Tak, to wszytsko brzmi bardzo realnie, plany sa konkretne Treaz sie uda, uda, uda!

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaale się cieszę Olej białko, tez tak zamierzam zrobić A jakie festiwale masz konkretnie na myśli? ;>
Już tradycyjnie Woodstock i Union Of Rock w Węgorzewie. Poza tym Jarocin, Reggae w Ostródzie, Hunter Fest, Open'er w Gdyni i jeszcze kilka mniejszych imprez

Cytat:

;(
Widzę, że mamy ten sam problem...

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
tak przedtem. ale teraz, miałam kompluls. i to na pewno był kompuls. 200g bananów suszonych, czekolada biała i miechów waniliowy. w ogóle życie krąży mi w okół jedzenia.
Monika to przecież żaden napad
Nie pogrążaj się, to bez sensu. Robisz sobię straszną krzywdę- cały czas Ci to powtarzam!! Wpadłaś w błędne koło...

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości