|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Orzeszku - to smutne
jesteś bardzo szczupła,śliczna ... a tego nie widzisz ...Dziękuję za miłe słowa kochane
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2552 |
|
Rozeznanie
|
zjadłam wszystko jednym cięgiem. może i tak to dobry pomysł, jak się wszystko unormuje to wrócę. a jak nie to pomysle nad psychologiem.
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Napadów samych w sobie nie miałam,chyba że dziwne zachcianki smakowe w okresie PMS, na tarczycę dawkę hormonu oczywiście zmniejszyli,acz to "drobiazg". Ta dziewczyna została tam na zabieg i wychodzi jutro. Co nieco z nią gadałam i wyłuszczyła mi,że muszę poporsutu chcieć z tego wyjśc,a i mieć odpowiednie wsparcie,z pewnością psychoonkolog,chirurg szczękowy oraz psychiatra,(który stawia diagnozę po jednej 10minutowej rozmowie,na dodatek wyraża ojcu wątpliwość propos mej dalszej poczytalności )zapewnić jej nie są w stanie.
swe metody lecznicze tłumaczyli na początku przynajmniej chęcią fachowej opieki,połączonej z 'troską'kochającego tatusia ;> Bądz co bądz w poniedziałek otrzymam diagnozę rodzaju nowotworu, o ile wcześniejsza się potwierdzi, dzień po operacja i 2tygodnie pobytu w ramach rekonwalescencji ,oj będę musiała grać zdyscyplinowaną w łykaniu tableteczek, pacjentkę ![]() W kwestii jedzenia,przemogłam się i zjadłam ową pangę,kromkę chleba z serem i garść orzechów, bez apetytu. Lepsze to niż głodzenie się do jutrzejszego południa ![]() |
|
|
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
Iza u mnie tak sobie.
mama mi nie wierzy, że jem, na nowo wróciła do dawnego nawyku ważenia mnie co tydzień (spoko, ja wiem, że ona chce mojego dobra, ale czuję się w takim momencie jak hmm małe dziecko łamane na ubezwłasnowolnionego dorosłego, a lat mam 20 jakby co). na uczelni zaczyna się sesja, jutro mam spore koło na prawach egzaminu, czyli ocena z niego przesądza jednocześnie o ocenie z wykładów, jeszcze się jutro godzinę rano pouczę, ale niezbyt się w tym czuję, to są zadania rachunkowe.. mój chłopak wyjeżdża jutro na wakacje za granicę, też nieciekawie.. co do samego jedzenia to bywa różnie. jem wszystko, wczoraj np. byłam i w Mac'u (pierwszy raz od lat szkolnych wycieczek), następnie na piwie ze znajomymi ze studiów, sama z siebie wypiłam później 0,5l napoju ( to taka jedyna bariera, której nie mogłam się od dawien dawna pokonać - pić kalorie). czuję się jednak niepewnie, i to bardzo, nie wiem co przyniesie najbliższy czas, wydaje mi się, że sobie zbytnio folguję, wyobrażam sobie, że pod koniec wakacji chłopak (o ile wróci i jeszcze będzie chciał ze mną być - tak w ogóle rozważa pobyt na zawsze) mnie nie pozna, bo albo przytyję do niebotycznych rozmiarów, albo go nie będę obchodziła, bo pozna nowy świat, nowe życie, lepsze, jakieś fajne laski, takie które w głowei mają coś ciekawszego od tabeli wartości odżywczych pokarmu. nie potrafię się zdystansować do życia, tak mi się wydaje, wciąż widzę wszystko na -... Moniczkoo ale to naprawdę nie jest jakaś niebotyczna ilość jedzenia. Przykro mi takie coś czytać, bo aż się zawstydziłam, że ja tak jem i dopadły mnie głupie myśli..
|
|
|
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia ja chcę fotki
![]() Moniczko to był apetyt czy kompuls? Bo wiesz, ty jesz tak malutko, że może po prostu twój organizm się domaga. Wydaje Ci się, że się najadasz, ale w pewnym momencie coś tam pęka, bo w przyrodzie nic nie ginie. To co tracisz energii to kiedyś tam musi się uzupełnić .A o to i moje nowe ubranka (na dzień dziecka dostałam trochę kasy to może coś wpadnie, bo już dawno nic sobie nie kupowałam )
|
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
Łooo matko, dziewczyny skasowało mi taaaką długą wiadomośc
![]() Już dziś nie napiszę tego drugi raz, bo padam z nóg! Tylko napiszę do Funky- trzymam moooocno kciuki ![]() Jutro się odezwę, Słoneczka Dobranoc
|
#2557 |
|
Wtajemniczenie
|
Asilos dobranoc
![]() Schism_ wiesz współczuję Ci. Ja nienawidziłam swojego szpitala. Pielęgniarki łaziły za mną nawet do kibla, a przy połykaniu otępiających psychotropów zaglądały mi do buzi czy aby tego gdzieś nie schomikowałam, żeby potem nie wypluć :/ Zero prywatności, zero zaufania. Po prostu istna groteska - tak określam polską (i pewnie nie tylko ) służbę zdrowia. PeeS. zapomniałam Wam się pochwalić, że mój dobry humor dzisiaj wynika też z tego, że poszłam do szkoły w spódniczce i mój kolega powiedział mi, że mam bardzo ładne i szczupłe nogi ![]() Nie żebym się chwaliła tak tylko wspominam Niby takie nic, a cieszy...Ja też się już chyba zbieram, dobranoc
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Ci ludzie dobrze wiedzą, że jak czegoś nie chcesz to jak tylko nadarzy się okazja to tego nie zrobisz, ja ich tam rozumiemA tak btw.fajna ta żółta bluzeczka tylko szkoda, że to foto tak z bliska a co do opinii kolegi na temat nóg to się w pełni zgadzam .P.S. - zamknęłam się dziś chyba w 2000kcal |
|
|
|
|
#2559 |
|
Gość
|
Dziewczyny wiem, że jest źle, ale ja nie wiem (czy aż tak bardzo się w nią wpędziłam), że nie mogę odejść z niej. Proszę dajcie mi kopa, chcę wyjść, ale nie mam siły. Często się męczę, nogi mnie bolą, zimno mi, mam problemy zdrowotne. I jeszcze na dokładkę ona. Nie wiem, dlaczego tak jest. Siedzi w mnie druga weronika - ta co chce wiecznie schudnąć i mówi, nie bierz tego - to za tłuste i niestety ona bierze górę nad moim rozsądkiem. Wiem, że powinno być P, ale ja nie daję rady. Ana jest królową w moim umyśle.
Wiem, BMI mam starsznie niziutkie dla przypomnienia podam - 175 cm wzrostu, 51 kg, 18 lat. Pomóżcie mi. 19 jadę do warszawy do pani Doroty (mojej psychiatry), muszę z nią walczyć. Pozdrawiam z smutnym nastrojem Werka |
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym coś sprostować... po LARIVONIE się nie tyje.. przynajmniej ja brałam .. i nie tyłam ... Larivon jest po to abyś umiała ,,współpracować" z rodzicami że oni mogliby sie upasić... przechodziłam przez to.... moim zdaniem na stan taki depresyjny bardziej przydałby Ci się RISPOLEPT - antydepresant łagodny nawet w szpitalu odstawili mi Larivon i właśnie dali rispolept.... byłam bardzo zadowolona ....
|
|
#2561 |
|
Gość
|
O ktoś wspomina o moim leku - Rispolept - znam go.
Śpiącym się po nim jest, dodatkowo ma się drgawki - wymuszony towarzysz Depakine Chrono. Apetytu nazbyt nie daje - nawet powiem, go obniża. Ale samopoczucie powiem całkiem, całkiem, mnie życie uratował. Mniejsza napewno huśtawka nastrojów - byłam w depresji po gimnazjum, po za tym choruję od dziecka na nieznaną chorobę psychiczną (niezła mieszanka Asperger, ADHD, choroba afektywna dwubiegowa + manie).
|
|
|
|
#2562 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jak one tak na ciebie działają to...Cytat:
uwierz w toCytat:
(byłam 2 lata ) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, a są na prawde ładne.Cytat:
![]() Weronika weź się w garść, zacznij jeść smacznie na P a nie tak malutko jak teraz prosze ![]() A ja nienawidzę i uwielbiam piątki ![]()
|
|
#2563 |
|
Gość
|
Postaram się - zacznę, może poproszę panią doktor o jakiś lek na łaknienie. Tylko nie lać za słodycze - mam zakazane na zawsze, bo uczula mnie chemia w żarciu (konserwanty i barwniki).
|
|
|
|
#2564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję tego, że się przełamałaś, inaczej zrobiłabyś w sumie głupotę wiesz, oni się tam wszyscy o Ciebie martwią chyba - 'kochający' tatuś jak go określasz pewnie też myślę też, że po części nie chce wyjść na kogoś, kto pozwolił córce doprowadzić się do 'takiego stanu' (ulubiony tekst mojego taty...) itp. aczkolwiek nie wiem jak dokładnie wygląda sytuacja w Twojej rodzinie.trzymam za Ciebie kciuki ale koniecznie pisz co z Tobą - jak te psychotropy, jedzenie i ogólnie zdrowie ![]() Cytat:
ale Ty naprawdę masz super szybki metabolizm, Słońce! to widać widziałam zdjęcie Twoich nóg - są taki chudziutkie... ![]() Cytat:
ja też zainwestowałam w nowe ciuchy Cytat:
super zdjęcia ![]() ekstraaaaaaaaa!ja też! super zdjęcia wkleiłaś!
|
|
|
#2565 |
|
Gość
|
Wiem, dziewczyny może zadam głupie pytanie ale zadam: ile może wynosić zapotrzebowanie dzienne dla osoby o szczupłej budowie, wysokiej, lat 18, z szybką przemianą materii i chcącą utyć. Chodzi o mnie - dotego doszłyby 3 razy w tygodnu ćwiczenia ogólne - nie chcę utracić pięknej sylwetki kolumny po utyciu.
|
|
|
|
#2566 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuje ![]() Ale nie nie, na prawdę sobie nie wkręcam. Potrafię pochłonąć ogromne ilości jedzenia. Wpadam do kuchni, smaruje chleb grubo masłem a potem szybko do pokoju żeby nikt nie zobaczył, pożeram w oka mgnieniu i znowu.. poza tym po tym czuję się fatalnie, zasypiam w zasadzie, rozrywa mi brzuch.. to na pewno napady. ![]() ![]() ![]() masz lustro w domu? nie widzisz jak bardzo schudłaś? pamiętam Twoje zdjęcia z wcześniej.. jest duża różnica. Agness, ratuj się póki nie jest za późno.Cytat:
Wczoraj nie pisałam ale ilość nauki na dzień dzisiejszy mnie przerosła. Dzisiaj ide nawet na 5 lekcje, żeby się jeszcze poduczyć. Wczorajszy dzień bez napadu! Po obiedze kawka i truskawki, jadłam tak powoli ze spokojem no i później ku mojemu zdziwieniu przestałam mieć ochotę na cokolwiek! ah, co za uczucie. Po raz pierwszy od nie wiem kiedy zjadłam normalny podwieczorek i kolację. No ale dzisiaj humor fatalny. Przytyłam. Na prawdę sporo, bo od powrotu z Francji jakieś 2 kg. Mama warzyła mnie właśnie dzisiaj. Dwa dni po napadach waga powinna się już ustabilizować prawda? Mam nadzieje, że może coś z tego to zatrzymanie wody, bo teraz wypijam na prawdę spore ilości.. (ah, ta szkoła). No i wymiary też poszły w górę. Od moich wymarzonych 56 cm w talii jakie miałam przy wadzę najniższej, teraz ledwo 61. no a poniżej to w ogóle masakra. Wczoraj chciałam założyć jakąś obcisłą bluzkę, no ale zrezygnowałam przez boczki. Teraz jestem po śniadaniu. Na prawdę jem ogromne ilości. hmm policzmy. ze dwie łyżyki zdrowego błonnika, dwie łyżki musli zwykłego, z 4 łyżki jakiegoś innego, z 5 łyżek tego z siemieniem z lidla do tego z 3 łychy jogurtu, trochę naturalnego i dwie twarogu. później cała fitella z mlekiem. nie kompuls no ale ee ![]() no i mam ochotę na więcej..
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam, potem nie wiem co sie stało(chociaz nie wiem, organizm domagał sie jedzenia..)zaczeły sie ogromne ilosci jedzenia i jestem prawie taka sama jak byłam..
nie chce podawac w liczbach ile przytyłam bo jest mi wstyd i chciałabym o tym zapomniec wiesz ![]() bmi w normie. ale smopoczucie okropne. jak pomysle jak wtedy byłam krucha delikatna i piękna, a teraz?tak bardzo chciałabym wrócic do tamtych czasów, ale cos we mnie wtedy pękło. wstyd mi za siebie-byłam piękna laleczką, a teraz jestem grubą i nieszczęśliwą dziewczyną.
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zosiu przy takich wymiarach te 2kilo to ci tylko na zdrowie poszły a nie żadne przytycie. Nie jesteś gruba!!!
|
|
|
|
|
#2570 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale oczywiście jogurt z musli zjeść musiałam, bo tylko resztka została.. muszę skończyć z takim jedzeniem.
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
rocznikowo 16
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale co ja poradzę, że najbardziej chciałabym wyglądać jak jeszcze kilka miesięcy temu przy wadze 44 kg teraz się nie akceptuje totalnie...
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesz teraz jak na utrzymanie, czy jak? Liczysz albo nie liczysz? |
|
|
|
|
#2576 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Agness moim zdaniem Twoje niezadowolenie z nóg wynika z tego, że za duzo ćwiczysz na rowerku. Co prawda spala sie kcal, których i tak nie powinnas spalac, ale bardzo rozbudowją sie łydki i uda. Więc chociażby z tego powodu- dj sobie spokój z rowerkiem ![]() Cytat:
Cytat:
Schism mimo, że zwze mnie ignorujesz, to chciałabym cos Ci napisac, najwyżej znowu nie odpiszesz Jestem w podobnej sytuacji, bo tez jestem pod nadzorem lekarza leczącego anorektyczki w szpitalu, który też każe mi tyć ikij z terapia, kij z moimi uczuciami- tyj bo wypisuje skierowanie do instytutu. Facetka jest nawet w porządku, ale takie podjeście, to chyba ogólnie stosowana praktyka. Też biorę psychotrop i faktycznie jak zacznie działąć, czuję jakąs chęć do poddania się tym wszystkim prośbom i namowom rodziców i lekarzy, ale nie działa wystrarczająco mocno, żebym to zrobiła i w rezultcie mam nawet lepszy humor. Zawsze uważałam, że ważysz tak mało , że w końcu ktoś musi się przyczepić. To trudne tyć, gdy czujesz się atrakcyjna z obecnym wyglądame, Trudno tyć, gdy inni wywieraja na Tobie presję i traktują jak niemowle lub jakiegoś czubka, któremu trzeba wszytko bodac do buzi i jeszcze sprawdzic, ale tak jest, ale może to minie. Jestes tak dzielną dziwczyną, że sprostasz i tym oczekiwanio, a akceptacja przyjdzie z czasem.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Madlein - odpisałam Ci już wczesniej, chyba nie zauważyłaś. nie widziałam, ze jestes ode mnie młodsza. Tyle dojrząłości w Twoich postach, naprawde jestem pod wrażeniem Twojego postrzegania świata i ludzi w takim młodziutkim wieku |
|||||||
|
|
|
#2577 |
|
♥
|
Agus jaka ty szczupła
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są w internecie specjalnej kalkulatory do obliczen zapotrzebowania energii,, wpisz swoje dane dodam kcal i bedziesz miała tycie
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jestem tym orzeszkiem. Ala ja byłam dwa razy podejmowałąm leczenie, ale rezygnowałam.. Wszytsko jest do bani;(
|
|
#2580 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniecznie daj znac jak Ci dziś poszło!! A jak się Kasiu czujesz? Już zdrowa? Cytat:
Ja też strasznie się cieszę, że odważyłam się wejśc na KZ. Dzięki Wam, zrozumiałam, że mam duży problem z postrzeganiem siebie i sama sobię z tym nie poradzę. To dzięki Wam zdecydowałam się na wizytę u psychologa. DZIĘKUJĘ ![]() Cytat:
, tzn. nie do końca zezygnuję z białka, na pewno w drugiej połowie dni będę jadła go więcej, ale już bez tej wiecznej presji, że musi byc w każdym posiłku. To paranoja, w którą się sama wkręciłam. Widzę, że moniczkaaSnk ma ten problem, w każdym jej posłku jest wieśniak lub homo naturalny. To mega uciążliwe i pozbawia całowicie przyjemności jedzenia ![]() A Ty Aguś ma bardzo fajną figurę i przestań męczyc się tą R. Sama dobrze wiesz, że Twój problem tkwi w głowie. Mam nadzieję jak ciśnienie w szkole opadnie, to zdecydujesz się na wizytę u psychologa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie pogrążaj się, to bez sensu. Robisz sobię straszną krzywdę- cały czas Ci to powtarzam!! Wpadłaś w błędne koło...
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

jesteś bardzo szczupła,śliczna ... a tego nie widzisz 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

(na dzień dziecka dostałam trochę kasy to może coś wpadnie, bo już dawno nic sobie nie kupowałam 

tak tylko wspominam 

? Ci ludzie dobrze wiedzą, że jak czegoś nie chcesz to jak tylko nadarzy się okazja to tego nie zrobisz, ja ich tam rozumiem
uwierz w to

, albo go nie będę obchodziła, bo pozna nowy świat, nowe życie, lepsze, jakieś fajn e laski, takie które w głowei mają coś ciekawszego od tabeli wartości odżywczych pokarmu.