Moda "plus size" - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 06:02   #1831
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz
Dot.: Moda "plus size"

Wszystkim na refleksje przyszło.
Dziewczyny ja też tak mam. Kilka razy próbowałam zaakceptować swoje ciało xxl. nawet w mojej szafie mam niezłe ciuchy, ale to nie dla mnie. Odchudzam się chyba całe życie . Raz mi nawet "świetnie" poszło... miałam niedowagę... ale to były czasy podstawówki. Oczywiście uważałam wtedy, że nadal jestem gruba. Najprawdopodobniej miałam początku anoreksji . Mogłam cały dzień przeżyć na jednym jabłku. Rok tem w końcu poszłam do dietetyczki. Niestety na diecie wytrzymałam cały miesiąc. Efekt był, ale od tego czasu przybyło mi kolejne 10 kg.
Teraz jestem 3 dzień na Meridii. Przed tym zrobiłam sobie badania, żeby sprawdzić, czy wszystko jest OK. Na razie jestem zadowolona, bo ona faktycznie działa. Nic nie podjadam, posiłki zmniejszyłam i staram się nie jeść ziemniaków, chleba i słodyczy.
Meridia działa na mnie pobudzająco, dzięki czemu więcej się ruszam, odzyskałam chęć do życia.
Moje BMI wynosiło 31,5 ciągle szło do góry , bo jadłam naprawdę sporo i mało się ruszałam

Dorka_Sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 07:40   #1832
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ja również zrezygnowałam z białego pieczywa, jem tylko pełnoziarniste. Teraz pije bardzo dużo wody niegazowanej, zieloną herbatkę o i kawkę U mnie najgorszy był nałóg jedzenia słodyczy. Ja mam pracę w której ciągle jestem w ruchu, chodzę -mówię, mówię- chodzę słowem przewodnik. Idealnie by schudnąć. No ale co z tego jak po pracy potrafiłam zjeść mnóstwo słodyczy, żeby zwiększyć energię. Czyli koło zamknięte. No i to podjadanie. Teraz jest lepiej, myślę, że ze względy na ciepło. Słodyczy prawie w ogóle nie jem, a nadal sie ruszam. I chodzę na aerobik. Marzy mi się płaski brzuch!! I troszke mniejsze piersi. Dziewczynki damy rade, byle z głową, głodówką mówimy NIE!!!

Dorka_Sz a co to jest ta Meridii????
Stary 2008-06-06, 08:07   #1833
marago
Rozeznanie

GG do marago

A tak odchodząc od tematu - znalazłam wczoraj tę tuniczkę o której Cmoksia kiedyś pisała. I kurcze sama nie wiem - naprzymierzałam się i napatrzyłam i zostawiłam...
A teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam...
marago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 08:12   #1834
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez marago Pokaż wiadomość
A tak odchodząc od tematu - znalazłam wczoraj tę tuniczkę o której Cmoksia kiedyś pisała. I kurcze sama nie wiem - naprzymierzałam się i napatrzyłam i zostawiłam...
Bardzo ładna ale według mnie ten krój bardzo powiększa biust. Też mam taka i jakos sie źle w niej czuję. Kolor tej tuniki jest świetny.
Stary 2008-06-06, 08:22   #1835
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...kaj&lr=lang_pl
Meridia

Dorka_Sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 08:24   #1836
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie ją kupiłam, głównie ze względu na kolor. Tylko że ja mam mały biust, więc nie wygląda to tak źle, najważniejsze, że dobrze brzuch maskuje
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 09:58   #1837
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Jak już to warto zmienic troche styl w ogóle odżywiania -

Podpisuje sie obiema lapkami. Jesli ktos ma tendencje do tycia - tak jak ja - to zadne diety cud opracowane na dwa tygodnie, miesiac czy tam ile. Potrzebna jest (czasem radykalna) zmiana sposobu odzywiana na cale zycie, ale z tym musi isc w parze zmiana sposobu myslenia, zmiana nawykow zywieniowych etc. To nie jest latwe, ale do zrobienie, szczegolnie jesli w perspektywie mamy nie tylko piekniejsza sylwetke, ale generalnie zdrowe i sprawne cialo.
Poza tym uwazam ze wszystko jest dla ludzi - nawet czekolada, makarony i pieczywo tylko z umiarem. Ja pozwalam sobie na szalenstwo w weekendy - wtedy przygotowuje sobie ulubiony makaron, albo zjadam cos slodkiego do kawy. Calkowicie zrezygnowalam tylko z bialego pieczywa. Uwazajac na to co jem i w jakich ilosciach schudlam ostatnio 2 kilo. Acha no i ruch oczywisce, co moim przypadku oznacza wysiadke z autobusu pare przystankow wczesniej i energiczny spacer po pracy do domu Wiem ze malo, ale lepsze to niz wcale

Zycze dziewczyny Wam (i sobie) wytrzymalosci i sukcesow w walce o zdrowa sylwetke!!!

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-06, 10:04   #1838
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
ile ona kosztuje? zaczynam myśleć czy by jej sobie nie kupić na wakacje pod nią bikini i mogę biegać po międzyzdrojach bo tak na codzień to jej nie widzę za bardzo, chyba, że z jakąś bluzką pod spodem, ale byłoby i gorąco i nie koniecznie dobrze by to wyglądało
Stary 2008-06-06, 10:08   #1839
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
ile ona kosztuje? zaczynam myśleć czy by jej sobie nie kupić na wakacje pod nią bikini i mogę biegać po międzyzdrojach bo tak na codzień to jej nie widzę za bardzo, chyba, że z jakąś bluzką pod spodem, ale byłoby i gorąco i nie koniecznie dobrze by to wyglądało
ja płaciłam w Niemczech 9,90 euro, u nas widziałam czarną - chyba czterdzieści parę złotych.
Noszę pod spód top - inaczej całe piersi na wierzchu
Stary 2008-06-06, 12:45   #1840
marago
Rozeznanie

GG do marago

59.90 albo 49.90 - coś w tych okolicach - fajna jest, ale jakoś sama nie wiem...
Ja po etapie "zdjęciowym" doszłam jak ją powiązać tak, żeby chodzić bez niczego i żeby biust nie świecił. Bluzeczka pod nią raczej odpada, już bardziej bikini...
Mnie odstraszają te rekawy - mam wrażenie, że ramiona powiększają :/
A - i bierzcie mniejsze rozmiary - ja normalnie 46 w porywach 48, a tutaj 44 było dobre a myślę, że i 42 by się nadawało...
Stary 2008-06-06, 14:32   #1841
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja płaciłam w Niemczech 9,90 euro, u nas widziałam czarną - chyba czterdzieści parę złotych.
Noszę pod spód top - inaczej całe piersi na wierzchu
a jaki top? też jakiś błyszczący? bo ja wszystkie mam takie zwykłe bawełniane i obawiam się, że nie będą za bardzo pasowały
Cytat:
59.90 albo 49.90 - coś w tych okolicach - fajna jest, ale jakoś sama nie wiem...
Ja po etapie "zdjęciowym" doszłam jak ją powiązać tak, żeby chodzić bez niczego i żeby biust nie świecił. Bluzeczka pod nią raczej odpada, już bardziej bikini...
Mnie odstraszają te rekawy - mam wrażenie, że ramiona powiększają :/
A - i bierzcie mniejsze rozmiary - ja normalnie 46 w porywach 48, a tutaj 44 było dobre a myślę, że i 42 by się nadawało...
o, super że napisałaś o tym, bo ja bym zaczęła właśnie od 48

jaki patent wymyśliłaś?
Stary 2008-06-06, 14:49   #1842
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki top? też jakiś błyszczący? bo ja wszystkie mam takie zwykłe bawełniane i obawiam się, że nie będą za bardzo pasowały

o, super że napisałaś o tym, bo ja bym zaczęła właśnie od 48

jaki patent wymyśliłaś?
faktycznie, rozmiar mniejszą można brać spokojnie - to marszczenie jest na gumce, więc będzie bardziej lub mniej zmarszczona. Topy albo błyszczące, albo jednobarwne bawełniane pasują pod spód moim zdaniem - właściwie wystaje tylko kawałek na piersiach.
Nie wiem, może ja mam jakiegoś bzika, ale pracuję z samymi facetami i nie lubię się zbytnio dekoltować, a na bikini nadaje się jak najbardziej.
Szkoda, że ten jedwab tak się niszczy szybko, miałam tą tunikę raptem kilka razy a już widać w niektórych miejscach, że ten materiał trochę poniszczony.
Ale generalnie nie ma co narzekać, masakrycznie droga nie była ta tunika, a ten kolor zielony jest super, bardzo mi się podoba. Mam takie kolczyki z pawich piór i ten zielony jest identyczny jak ta zieleń z piórek - moim skromnym zdaniem pasuje super
Stary 2008-06-06, 15:24   #1843
marago
Rozeznanie

GG do marago

Patent - nie wiem jak dokładnie określić - wystarczy odpowiednio pomanewrować tymi troczkami na piersiach - da się je tak popodciągać, żeby się zakryły. A jeśli nie to wystarczy raz złapać nitką na srodku i też da radę...
Nie wiem, miałama ją na sobie za krótko, ale jakoś mi nic innego pod nią nie pasuje...
Stary 2008-06-06, 18:57   #1844
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość

Czasami mysle sobie, ze wcale nie musze schudnac, ze wygladam tak jak wygladam a jak komus nie pasuje to jedo sprawa, ale potem ide do sklepu i widze tyle supre ciuszkow, ktore niestety nie na moje dupsko jest i postanawiam poprawe, ale konsekwencja nie jest moja mocna strone, echh...

to tak samo jak ja... niby mnie "nic nie denerwuje" jest ok ,ale jak chodze po zakupach to mnie szlag jasny trafia...
a ze ostatnio to prawie codziennie coś słodkiego zajadam...<faze jakąs mam>
u mnie to róźnie bywa są okresy , w któych naprawdę sie dobrze w sobie i ze sobą czuje , ale jak już cos przyjdzie to dłuuugo nie odpuszcza. nic takie jest zycie raz na wozie a raz pod

a ja nie lubię bluzek na ramiaczkach< głownie pzrez rozstepy ( ze też tu musiały być :/// a n oi pod kolanami <juz taki mi sie nie podobaka zę mam ochote je wziasć i wyciać< myśle ze jest to JEDEN z powodów dla których nie nosze spódnic no lae mysle że w te lato jkaos sie pzrełamie i pierdziele te rozstepy toż w dzinach topić sie nie bede

Limonatka sliczna ta czerwona sukieneczka)) w Tesco mówisz??? a byly mozę inne kolory?? najlepiej jakieś jasne?? ) bedzie trzeba sę wybrac
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 19:58   #1845
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie bardzo podoba jestem na TAK i wcale nie uwazam, ze zle biust w niej wyglada jak ktos tu napisal...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 20:21   #1846
cmoksia
Zakorzenienie

stwierdzilam dzisiaj, że jednak 85g to za duży obwód dla mnie :/ musze na próbę zainwestować i ponosić 80h... a tak w ogóle to marzy mi się Panache Inferno, który kończy się akurat na G
Stary 2008-06-06, 20:32   #1847
marthinisa
Rozeznanie

Odważyłam się i wstawiam zdjęcia mojej kiecki. Teraz, jak się przyglądam się tej fotce to już sama nie wiem...Ale czuję że nie jest źle a najważniejsze że ja sie w niej dobrze czuję

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 22:20   #1848
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Odważyłam się i wstawiam zdjęcia mojej kiecki. Teraz, jak się przyglądam się tej fotce to już sama nie wiem...Ale czuję że nie jest źle a najważniejsze że ja sie w niej dobrze czuję
Wydaje mi się ,że krój jest idealny. Na wieszaku wygląda super. A może zamiescisz zdjęcie swoje w niej Będzie łatwiej ocenic. Chociaż najważniejsze, że Ty sie w niej dobrze czujesz.
Stary 2008-06-07, 00:11   #1849
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
stwierdzilam dzisiaj, że jednak 85g to za duży obwód dla mnie :/ musze na próbę zainwestować i ponosić 80h... a tak w ogóle to marzy mi się Panache Inferno, który kończy się akurat na G
haha, ja też! przyszły do mnie dwa staniki wlaśnie 85 (tyle że HH :P) i za luźne jednak w obwodzie.. tzn "dawnej mi" pewnie by pasowały, ale od kiedy czytam te wszystkie fora i blogi o prawidłowych rozmiarach, to wiem, że muszę mieć jeszcze węziej i czekam teraz na 80 z brastopu i pomyślalby kto, że jeszcze rok temu miałam staniki o obwodzie 95, a teraz noszę 90...

Cytat:
jaaa, mi się podoba musiałabym Ciebie jeszcze w niej zobaczyć, ale chyba się fajnie uklada na ciałku. fajna

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość

Limonatka sliczna ta czerwona sukieneczka)) w Tesco mówisz??? a byly mozę inne kolory?? najlepiej jakieś jasne?? ) bedzie trzeba sę wybrac
była jeszcze jakaś taka "wzorkowana" - niebiesko-biała, ale nie podobał mi się kolor, więc nawet nie patrzyłam na wzory dokładnie.

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-07, 00:38   #1850
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
haha, ja też! przyszły do mnie dwa staniki wlaśnie 85 (tyle że HH :P) i za luźne jednak w obwodzie.. tzn "dawnej mi" pewnie by pasowały, ale od kiedy czytam te wszystkie fora i blogi o prawidłowych rozmiarach, to wiem, że muszę mieć jeszcze węziej i czekam teraz na 80 z brastopu i pomyślalby kto, że jeszcze rok temu miałam staniki o obwodzie 95, a teraz noszę 90...
pomyślałam sobie, że co prawda bardzo mi nie podjeżdża do góry, ale jednak odrobine się przesuwa, a skoro iles razy dziennie muszę poprawiac stanik, to znaczy, że coś jest nie tak a konkretniej obwód
Stary 2008-06-07, 09:34   #1851
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ja też muszę sie porządnie zmierzyć, i w końcu kupic dobry stanik. Mam jeden naprawdę pasujący z Samanty, a reszta to porażka. Dziewczynki, opłaca sie zamawiać staniki przez internet. Przychodza Wam dobre, czy to loteria? Tak bym chciała dobrze dobrany biustonosz. Poradzicie mi coś?
Stary 2008-06-07, 10:57   #1852
Limonatka
Zakorzenienie

hm, no z zamawianiem przez Internet to raczej loteria zwłaszcza jak się jest początkującą w dobieraniu sobie odpowiedniego stanika.. mi przyszły dwa z brastopu, ale sa za duże, więc zamówiłam kolejne 4 z brastopu (po dwa rozmiary różne z każdego modelu) i jak dostanę, to któreś muszą być w końcu chyba dobre, więc zostawię sobie dwa modele, a 4 staniki odeślę - i nie ma problemu ze zwrotem pieniędzy itp. Ba, nawet na Brastopie, jak zwrócę staniki, to dostaję 10% zniżki na co chcę wiec pewnie znowu coś kupię najlepiej jest też poczytać opinie o modelu na początek, żeby wiedzieć, jaki ten stanik naprawdę jest - czy obwód się rozciąga itp itd.

a jak masz problem z wyborem odpowiedniego rozmiaru, wejdź na lobby biuściastych i jak podasz wymiary swoje, to dziewczyny pomogą Ci dobrać odpowiedni rozmiar

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 12:11   #1853
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
hm, no z zamawianiem przez Internet to raczej loteria zwłaszcza jak się jest początkującą w dobieraniu sobie odpowiedniego stanika.. mi przyszły dwa z brastopu, ale sa za duże, więc zamówiłam kolejne 4 z brastopu (po dwa rozmiary różne z każdego modelu) i jak dostanę, to któreś muszą być w końcu chyba dobre, więc zostawię sobie dwa modele, a 4 staniki odeślę - i nie ma problemu ze zwrotem pieniędzy itp. Ba, nawet na Brastopie, jak zwrócę staniki, to dostaję 10% zniżki na co chcę wiec pewnie znowu coś kupię najlepiej jest też poczytać opinie o modelu na początek, żeby wiedzieć, jaki ten stanik naprawdę jest - czy obwód się rozciąga itp itd.

a jak masz problem z wyborem odpowiedniego rozmiaru, wejdź na lobby biuściastych i jak podasz wymiary swoje, to dziewczyny pomogą Ci dobrać odpowiedni rozmiar
Dziekuje pewnie tak zrobie.
Pojawił sie kolejny problem. Okazało sie , że idziemy w sierpniu na wesele. O matko pamiętam jak 2 lata temu szukałam sukienki przez pare miesięcy!! Czyli powtórka z rozrywki, ale tym razem muszę zrobić to ekspresowo!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-07, 14:41   #1854
gastone
Raczkowanie

Cytat:
Dalaczam sie do kolezanek - pokaz sie w tej sukieneczce, bo moim zdaniem jest sliczna.
Jutro wybieram sie na zakupy.Wiem wiem niedziela jest, ale to jedyny dzien kiedy moge pojechac z moim mezem na zakupy.ALe jakos czarno to widze bo ostatnio cos szczescia nie mam.Musze kupic sobie kilka t-shirtow , jakies portki by sie przydaly no i jakies mile buciki.Zobaczymy..Kocham zakupy ale jak juz ktorys raz z kolei na nic nie trafie to sie chyba wsciekne! Niby cala szafa ciuchow ale nie mam sie w co ubrac..Czuje sie jak dziadowa.Z tego powodu nie chce mi sie z domu wychodzic.Dobrze ze nie mam jeszcze takiego problemu jak czec z was - wesela w rodzinie.Wszyscy juz po na szczescie, znajomi tez.?Wiec nie musze szukac sukienki hihih.
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 08:35   #1855
anulciak85
Zakorzenienie

Masz pelna szafe ciuchow a ja 5 sztuk na krzyz...porazka
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 09:04   #1856
Ponura
Wtajemniczenie

Dziewczęta proszę uważajcie na te wszystkie meridie i inne świństwa! To można sobie tylko krzywdę zrobić, jak coś, to pod kontrolą lekarza!

Zresztą, dobrze dobrana dieta to taka, że nie chce się jeść, co więcej, człowiek ma wrażenie przejedzenia momentami. Wiem, że to banalnie brzmi: 1200 kcal, 5 posiłków dziennie i dużo warzyw - ale ja właśnie spróbowałam i...chudnę! I głodna nie chodzę!

Także główki do góry, kto chce, niech się (mądrze) odchudza, kto nie chce - niech wrzuca jakieś śliczne ciuszki Bo ja to...ekhm... Zdjęć wrzucać nie umiem. Wstyd trochę

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 12:47   #1857
skimos
Zakorzenienie

Ja tam jestem za zmianą trybu życia. I tak uczę się jeść musli zamiast płatków czekoladowych, pic wodę niegazowaną zamiast gazowanej, jeść sałatę i inną zieleniznę
W okienku reklamowym tv włączyli mi na tydzień BBC Lifestyle (taki pierwowzór tvn style) i sobie tam oglądam "Jesteś tym, co jesz" - polecam kto ma ten program! Tam właśnie kładą nacisk na zmianę trybu życia na zdrowszy, kilogramy znikną wolniej, ale będzie się czuło lepiej.
Bo wiadomo, że jak się chce jak najmniej kalorii, to się kupuje wszelkie Lighty (to ja, maniaczka coli light) a przecież w nich jest tyle świństw wszelakich że głowa mała..

Np. już zastąpiłam wszelakie przegryzki (paluszki, cukierki, batony) orzeszkami i słonecznikiem
TŻtowi (któremu też przyda się zrzucic co nieco) smakuje bardzo musli Crunchy jako przegryzka - polecam!

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2008-06-08 o 12:49 Powód: literówki rażące w oczy ;)
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 15:51   #1858
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja też muszę sie porządnie zmierzyć, i w końcu kupic dobry stanik. Mam jeden naprawdę pasujący z Samanty, a reszta to porażka. Dziewczynki, opłaca sie zamawiać staniki przez internet. Przychodza Wam dobre, czy to loteria? Tak bym chciała dobrze dobrany biustonosz. Poradzicie mi coś?
ja nie mam poroblemu z kupowaniem przez internet stanikow i ciuchow w ogole ostatnio zamowilam stanik na allegro i jest swietny moze obwod moglby byc ciut mniejszy ale i tak mi sie nie wywija nie spada nie przekreca itp czesto zamawiam bielizne przez internet

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 18:08   #1859
Ponura
Wtajemniczenie

Ja właściwie bieliznę kupuję tylko przez Internet = nie mam cierpliwości do mierzenia w sklepie. Chociaż dziś, ponieważ trzasnęło mi ramiączko jedynym dobrym staniku to nie miałam wyjścia - pożczyłam stanik od mamy i poszłam do H&M (najbliższy mi sklep ciuchowy) I tam, ku mojemu zdumieniu, znalazłam stanik 75D, miękki, idealny wręcz! A zatem mój rozmiar to 75D Już zamówiłam sobie komplecik przez neta :p tym razem miękki= chyba się na nie przerzucę!

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 07:43   #1860
anulciak85
Zakorzenienie

Dziwczyny jak to robicie ze kupujecie przez neta i sa dobre??Ja mierzylam ostatnio 85I....ale kusi mnie to allegro...

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości