|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
|
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
|
|
|
|
|
#4533 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w pobliżu nie ma nawet ścieżki rowerowejpoza tym... to i tak wypada się chyba rozejrzeć przed wjazdem, a nie pakować prosto pod autobus narażając tym życie i zdrowie nie tylko swoje, ale i pasażerów owego autobusu. |
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4535 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7803148 1]Ale to nie znaczy, ze sad moze z gory zakladac, ze matka lepiej zajmie sie dzieckiem, a ojciec jest "tym zlym". To generalizowanie i dyskryminacja. Sedzia powinien podejsc do KAZDEJ sprawy neutralnie i wyrobic sobie opinie dopiero w trakcie zapoznawania sie ze sprawa.[/QUOTE]
A to oczywiście, tu się zgadzam. Przy pisaniu myślałam tylko o kwestii samotnego wychowywania przez faceta dziecka, które kobieta chciałaby usunąć. W ogóle sorry, bo nie wiem czemu mi się ubzdurało, że mowa o dziecku chorym i na tym się skupiłam pisząc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4537 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym sie nie zgodzila na donoszenie ciazy i urodzenie. Nic bym mnie nie przekonalo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4538 |
|
Rozeznanie
|
Zakończcie temat aborcji, nie o tym jest ten wątek.
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4540 |
|
I tak powiem
|
W ogólnym wątku o aborcji zrobiła się dyskusja o prawach mężczyzn, w wątku o decydowaniu kobiety/mężczyzny w sprawie ciąży/aborcji zrobiła się ogólna dyskusja o aborcji jako problemie etycznym. A w tym wątku piszemy o wszystkim tylko nie na temat. Forum Wizaz
|
|
|
|
#4541 |
|
Konto usunięte
|
Janusz - puszcza psa samego na dwór , wraca do domu i za kilka minut wołając go do domu.
Pies podbiega do mojego psa. Ja nic nie robię, bo się tylko wąchają, z resztą behawiorysta stwierdził, że mam nie reagować i nie zabierać psa, tylko spokojnie pozwolić na kontakt. Więc tak zrobiłam. I nagle ten pies się rzuca na mojego z zębami. Mój pies uciekł kawałek, wzięłam go na ręce, z klatki wychodzi Janusz i "moja to nie gryzie! Widocznie się przestraszyła!". Super pocieszenie! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4542 |
|
Konto usunięte
|
Czy pies nie dawal sygnalow ostrzegawczych? Nie warczal? Jak pies bez smyczy, ktorego nie znasz, daje sygnaly ostrzegawcze, to nie ma sensu bawic sie w behawioryzm.
A facet Janusz. Tez mamy takiego w parku. Chodzi ze swoimi dwoma psami, ktore cala droge tylko warcza (i juz pogryzly kilka psow), na smyczy ale bez kaganca. Na zlosc tego kaganca nie zaklada, ludzie juz mu kilka razy zwracali na to uwage. |
|
|
|
#4543 |
|
Konto usunięte
|
I nikt nie próbuje interweniować? Jeśli kretyn ma 'swoje' godziny robienia z parku wybiegu dla psów można poprosić straż miejską albo posterunkowego o patrol w tym czasie.
|
|
|
|
#4544 |
|
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7804556 6]Czy pies nie dawal sygnalow ostrzegawczych? Nie warczal? Jak pies bez smyczy, ktorego nie znasz, daje sygnaly ostrzegawcze, to nie ma sensu bawic sie w behawioryzm.
A facet Janusz. Tez mamy takiego w parku. Chodzi ze swoimi dwoma psami, ktore cala droge tylko warcza (i juz pogryzly kilka psow), na smyczy ale bez kaganca. Na zlosc tego kaganca nie zaklada, ludzie juz mu kilka razy zwracali na to uwage.[/QUOTE]Nie. Pies tylko podszedł, po obwąchaniu się rzucił. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4545 |
|
Konto usunięte
|
Błagam tylko nie znowu o psach
![]() Janusz klient, czyli z serii: klient twój pan. Wpada wczoraj z teką dokumentów firmowych (z 3 ostatnich miesięcy, bo od tego czasu nie dawał znaku życia, srał pies ( ) umowę, że do 10. każdego miesiąca ma dostarczać dokumenty do rozliczenia). I on chce rozliczenie NA JUŻ - ROZUMIE PANI ?!, bo on o 16.00 (a było ciut po 13.00) ma spotkanie w banku w sprawie kredytu i potrzebuje info o dochodach od początku roku. Po ostrej wymianie zdań powiedziałam, że odłożę wszystkich klientów, żeby jemu to zrobić, postaram się ale niczego nie obiecuję. Zmiękłam, bo panu też zmiękła rura w trakcie i zaczął dla odmiany ładnie prosić. Więc rzuciłam wszystko, zrobiłam mu to na cito, z językiem na plecach, wysyłam mu to rozliczenie na mejla, a w odpowiedzi dostaję: no, i tak powinno być he he. Ani dziękuję, ani przepraszam ani nic CYWILIZOWANEGO ![]() No debil. Patentowany. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-10-17 o 14:07 |
|
|
|
#4546 |
|
Zadomowienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7804624 1]Błagam tylko nie znowu o psach
![]() Janusz klient, czyli z serii: klient twój pan. Wpada wczoraj z teką dokumentów firmowych (z 3 ostatnich miesięcy, bo od tego czasu nie dawał znaku życia, srał pies ( ) umowę, że do 10. każdego miesiąca ma dostarczać dokumenty do rozliczenia). I on chce rozliczenie NA JUŻ - ROZUMIE PANI ?!, bo on o 16.00 (a było ciut po 13.00) ma spotkanie w banku w sprawie kredytu i potrzebuje info o dochodach od początku roku. Po ostrej wymianie zdań powiedziałam, że odłożę wszystkich klientów, żeby jemu to zrobić, postaram się ale niczego nie obiecuję. Zmiękłam, bo panu też zmiękła rura w trakcie i zaczął dla odmiany ładnie prosić. Więc rzuciłam wszystko, zrobiłam mu to na cito, z językiem na plecach, wysyłam mu to rozliczenie na mejla, a w odpowiedzi dostaję: no, i tak powinno być he he. Ani dziękuję, ani przepraszam ani nic CYWILIZOWANEGO ![]() No debil. Patentowany.[/QUOTE] Ohesus, jestem na to uczulona. W wyobraźni widzę podstarzałego pana Mietka z wąsem, rozwiniętym mięśniem piwnym i firmą rozkręconą w latach 90. pod szyldem "Mietex" |
|
|
|
#4547 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Otóż nie. To młody lekarz na samozatrudnieniu, czyli na kontrakcie No, młody...trochę po 40tce.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-10-17 o 14:32 |
|
|
|
|
#4548 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7804624 1]Błagam tylko nie znowu o psach
![]() Janusz klient, czyli z serii: klient twój pan. Wpada wczoraj z teką dokumentów firmowych (z 3 ostatnich miesięcy, bo od tego czasu nie dawał znaku życia, srał pies ( ) umowę, że do 10. każdego miesiąca ma dostarczać dokumenty do rozliczenia). I on chce rozliczenie NA JUŻ - ROZUMIE PANI ?!, bo on o 16.00 (a było ciut po 13.00) ma spotkanie w banku w sprawie kredytu i potrzebuje info o dochodach od początku roku. Po ostrej wymianie zdań powiedziałam, że odłożę wszystkich klientów, żeby jemu to zrobić, postaram się ale niczego nie obiecuję. Zmiękłam, bo panu też zmiękła rura w trakcie i zaczął dla odmiany ładnie prosić. Więc rzuciłam wszystko, zrobiłam mu to na cito, z językiem na plecach, wysyłam mu to rozliczenie na mejla, a w odpowiedzi dostaję: no, i tak powinno być he he. Ani dziękuję, ani przepraszam ani nic CYWILIZOWANEGO ![]() No debil. Patentowany.[/QUOTE] idiota który koncertowo zepsuł sobie relacje ze swoja księgową ![]() klaski : Czy w umowie jest jakaś wzmianka o taryfie opłat? Masz może opłatę karna za dostarczenie dokumentów 2 miechy po czasie albo prowizje za przygotowanie dokumentów do oceny zdolności kredytowej na cito? |
|
|
|
#4549 |
|
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;78053931]idiota który koncertowo zepsuł sobie relacje ze swoja księgową
![]() klaski : Czy w umowie jest jakaś wzmianka o taryfie opłat? Masz może opłatę karna za dostarczenie dokumentów 2 miechy po czasie albo prowizje za przygotowanie dokumentów do oceny zdolności kredytowej na cito?[/QUOTE] Nie, mam tylko zapis, że nie biorę odpowiedzialności przed US za nieterminowe rozliczenie kiedy dokumenty zostaną dostarczone po terminie. Rozwiążę z nim umowę i już. Klientów mam aż nadto, nie będę się z chamstwem użerać. W ogóle powinno się zlikwidować tę formę zatrudnienia lekarzy (kontrakt i własna działalność), bo ci ludzie kompletnie nie ogarniają spraw rozliczeniowo- finansowych. To najgorsza grupa moich klientów, totalny chaos Lekarz ma być od leczenia, a nie od zbierania papierków i rozliczeń, nie mają głowy do tego. I czasu.
|
|
|
|
#4550 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7805655 6]Nie, mam tylko zapis, że nie biorę odpowiedzialności przed US za nieterminowe rozliczenie kiedy dokumenty zostaną dostarczone po terminie.
Rozwiążę z nim umowę i już. Klientów mam aż nadto, nie będę się z chamstwem użerać. W ogóle powinno się zlikwidować tę formę zatrudnienia lekarzy (kontrakt i własna działalność), bo ci ludzie kompletnie nie ogarniają spraw rozliczeniowo- finansowych. To najgorsza grupa moich klientów, totalny chaos Lekarz ma być od leczenia, a nie od zbierania papierków i rozliczeń, nie mają głowy do tego. I czasu.[/QUOTE]ależ nie rozwiązuj z nim umowy. Zaczekaj aż będzie miał nagła i pilna potrzebę .... i nie miej czasu żeby mu pomóc (jeżeli Ci sie chce w to bawić ). A do umowy wprowadziłabym opłatę karną dostosowaną do takiej sytuacji |
|
|
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7805655 6]Nie, mam tylko zapis, że nie biorę odpowiedzialności przed US za nieterminowe rozliczenie kiedy dokumenty zostaną dostarczone po terminie.
Rozwiążę z nim umowę i już. Klientów mam aż nadto, nie będę się z chamstwem użerać. W ogóle powinno się zlikwidować tę formę zatrudnienia lekarzy (kontrakt i własna działalność), bo ci ludzie kompletnie nie ogarniają spraw rozliczeniowo- finansowych. To najgorsza grupa moich klientów, totalny chaos Lekarz ma być od leczenia, a nie od zbierania papierków i rozliczeń, nie mają głowy do tego. I czasu.[/QUOTE]O to to. Zgadzam się z tym. Niestety aktualnie zatrudnienie etatowe w szpitalu to rzadkość, a własny gabinet to już w ogóle. Ja ledwo to ogarniam, wczoraj pół dnia zbierałam faktury a jutro od drzwi do biurka mojej księgowej będę się chyba czołgac bo do 20 trzeba podatek zapłacić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4552 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyno, z Tobą jest i tak nieźle, że ogarniasz, że pojutrze upływa termin Moi klienci lekarze od razu płacą podatek z odsetkami średnio miesiąc, dwa, trzy (!) po terminie Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-10-18 o 00:23 |
|
|
|
|
#4553 |
|
404 Not Found
|
Ja nie rozumiem dlaczego to jest takie trudne.
Zakłada się teczkę pod tytułem „księgowa”, ładuje się tam wszystkie papierki od razu po otrzymaniu. Na początku miesiąca idzie się z teczką do księgowej i z głowy.
|
|
|
|
#4554 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7806212 1]Pozwól, że zrobię to za nią
![]() Dziewczyno, z Tobą jest i tak nieźle, że ogarniasz, że pojutrze upływa termin Moi klienci lekarze od razu płacą podatek z odsetkami średnio miesiąc, dwa, trzy (!) po terminie Mój mąż tak ma ja to przy nim jestem ideał zdyscyplinowania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
Moja koleżanka po dyżurze zgubiła kiedyś dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4555 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sam tak sporo czasu pracowałem i przecież rozliczanie czegoś takiego jest proste jak konstrukcja cepa.A już trudności w przekazaniu dokumentów księgowej (której sensu posiadania u większości kontraktorow tak jak mówię nie widzę) nie rozumiem tak zupełnie. |
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4557 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ jest niestety takim upierdliwym klientem swojej księgowej, ale nie umiem mu wbić do głowy, żeby pilnował tych faktur i terminów.
|
|
|
|
#4558 |
|
Rozeznanie
|
Janusz parkingowy. Pakuję zakupy do auta, koło mnie stoi jedno auto, reszta parkingu praktycznie pusta. Podjeżdża auto dostawcze, parkuje tak,że zastawia wyjazd temu jedynemu samochodowi. Janusz wysiada i idzie robić zakupy. Zwracam mu uwagę,myślę, że może nie zauważył czy co. Janusz tylko stwierdził, że to nie moja sprawa i poszedł.
|
|
|
#4559 |
|
Rozeznanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;78056971]ależ nie rozwiązuj z nim umowy. Zaczekaj aż będzie miał nagła i pilna potrzebę .... i nie miej czasu żeby mu pomóc
(jeżeli Ci sie chce w to bawić ). A do umowy wprowadziłabym opłatę karną dostosowaną do takiej sytuacji[/QUOTE]Albo daj mu termin jak na NFZ, gdzieś tak czerwiec przyszłego roku Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka
|
#4560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

w pobliżu nie ma nawet ścieżki rowerowej

) umowę, że do 10. każdego miesiąca ma dostarczać dokumenty do rozliczenia). I on chce rozliczenie NA JUŻ - ROZUMIE PANI ?!, bo on o 16.00 (a było ciut po 13.00) ma spotkanie w banku w sprawie kredytu i potrzebuje info o dochodach od początku roku. 
No, młody...trochę po 40tce.

klaski :
bo do 20 trzeba podatek zapłacić

ja to przy nim jestem ideał zdyscyplinowania