|
|
#211 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Cytat:
Piszecie, że Wy już w łóżkach. Ja dla odmiany nie mogę zasnąć 😞😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio się taki nocny marek zrobiłam... A później śpię do 9-10 😏 aż mi wstyd 😉
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, tematu imienia jeszcze nie poruszałam z współtwórcą dziecia, czekałam na potwierdzenie płci. Na razie muszę poczekać, aż mu foszek przejdzie i wtedy przedstawię propozycję
Cytat:
Ciekawe, czy odpisze
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wam
niedziela i poniedziałek byly u mnie bardzo intensywne. W niedzielę zepsuło nam się auto, męża to myślałam że rozniesie... W pon mialam wizytę, z dzidzią wszystko ok, waży 194g prawdopodobnie to będzie dziewczynka strasznie się cieszę, bo po cichu marzylam o drugiej córce. Mąż i córka już nie za bardzo zadowoleni, oczywiście najważniejsze żeby z dzieciatkiem było wszystko ok, ale Mała chciala braciszka i mąż też liczył na syna :-D a mnie coś znów zaczyna mdlić do końca 3 mca byly mdlosci z wymiotami, chwila spokoju i znowu powtórka z rozrywki? Nadrobilam Was, lecicie jak burza w tym nowym wątku. Jest 4.30 a ja znów nie mogę spać, ehh... Jest jeszcze jakaś mamusia cierpiąca na bezsenność? ;(Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie śpię od 3, a do tego teraz tak mi się nagle zrobiło niedobrze, że ledwo dobiegłam do łazienki, a nie wymiotowałam już jakiś czas.
Edytowane przez karolka_boroweczka Czas edycji: 2017-10-17 o 05:03 |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ---------- No i oczywiście gratulacje Kruszynki 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ---------- Co do wymiotów to ciężko mi się odnieść, bo ja rzygam od początku- nadal....😣😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Straszne wam współczuję tych wymiotów. Ja wymiotowałam gdzieś do 16 tygodnia, a i to nie codziennie
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w 18 tygodniu
jeszcze 7 dni i moje połówkowe. Zaczynam mieć obawy czy wszystko w porządku. Do tego jeszcze miałam sen, ze moja gin chciała cos zbadać i nie była zadowolona z efektów. Chyba za duzo mysle czy wszystko jest prawidłowo i nawet mi sie to śni.Dolly gratuluje udanej wizyty Lelowa chciałabym miec taki poziom tsh ![]() Koma nie denerwuj sie o wózek. Każdy ma wady i zalety. My z ciekawości oglądaliśmy bugaboo i też nam pani w sklepie mowila, ze wracają na reklamacje, bo np daszek wyrabia sie i opada albo w ekstremalnym przypadku materiał na gondoli pękł (a one wg mnie maja taka delikatna mało sztywną gondole). Kredka gratuluje wizyty i poznania płci ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- A! I oczywiście trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Hej! Witam się po ciężkim wieczorze i kiepskiej nocy... nie mogłam się ułożyć,ciągnął mnie brzuch i co chwilę latałam siku. W nocy mi się przypomniało,że zapomniałam wieczornej dawki duphastonu
Przynajmniej te nocne niedogodności wynagrodził mi ciekawy sen ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Lunak , na pewno wszystko jest dobrze! Nie ma co sie martwić na zapas, Mały lokator na pewno rośnie jak na drożdżach Kciuki za dzisiejsze wizyty Dziewczyny
Edytowane przez dustinthewind Czas edycji: 2017-10-17 o 07:10 |
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Ja w nocy często wstaje sikać, chociaż ogólnie śpię twardo i nie mam problemów z zasypianiem. Ale to chyba kwestia zmęczenia. Rano znowu miałam mega wymioty, a teraz mnie głowa boli od tego Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
|
#221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do połówkowych u mnie jeszcze daleko, w tym tygodniu dopiero będę się umawiać W między czasie będę miała jeszcze wizytę nie-połówkową Sny się interpretuje podobno na odwrót więc wszystko jest i będzie dobrze Cytat:
Jeju, kiedy Ci to przejdzie? Oby jak najszybciej ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
ale ładny ten wózek |
|||
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Wiecie co, od ostatniego ważenia, tj. Tydzień temu schudłam pół kg. Zaczynają już mnie martwić te since pod oczami...choć ostatnie wyniki były dobre... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Witam się w nowym wątku Gratuluję wczorajszych wizyt i potwierdzenia płci Karolka_boroweczka śliczna ta czapeczka tez bym chciała tak umieć Co do wózków, to tak jak piszecie, myślę, że nie ma wózka tak idealnego, żeby nigdy nic się z nim nie stało. Nie wiem czy widzialyscie, od czwartku w biedronce świat maluszka. Będą m.in. rożki, ochraniacze do łóżeczka ładne wzory, bo szary w białe gwiazdki i niebieskie w białe chmurki. Oprócz tego kombinezony zimowe, skarpetki, termometr bezdotykowy, body halloweenowe Córke strasznie męczą wychodzące ząbki, jako zwykle kilka na raz, więc się mniej odzywam. Dziś mam wizytę u mojego gina. Odebrałam wyniki badań, hbs i odczyn Coombsa - obydwa w porządku, teraz tylko czekać do 16. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez się denerwuję. A dziś mi się śniło ze byłam na jakimś wykładzie (bardzo dziwnym) i wykładowca pokazywał nam jakieś narzędzia nie wiem czy kosmetyczne czy lekarskie, a po wykładzie szliśmy z tym wykładowca przez jakieś pola i rozmawialiśmy o pośladkowym ułożeniu dziecka przy porodzie...Wczoraj przyszła do mnie paczuszka z Hipp, była teczka, próbka chusteczek nawilzanych, poradnik i naklejka do samochodu ![]() A mąż mi wczoraj wieczorem powiedział ze jak zobaczył te ubranka co kupiłam to do niego dotarlo tak serio ze to dziecko na prawdę się pojawi a jak zobaczył śpiochy to mówi "Jezu, jakie to małe!"
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-10-17 o 07:59 |
|
|
|
|
#225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak wspomniałaś o dupha to przy okazji przypomniałaś mi, że nie łyknęłam jeszcze euthyroksu. Dzięki, bo ocknęłabym się jakby nadeszła pora śniadania
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wczorajszy wieczór był dla mnie tragiczny... dopadła mnie zgaga już ok 14:00 i tylko się potegowała... o 19:00 już była tragedia i doszły mdłości jakbym nie umiała strawić. O 21:00 mega konkretnie zaliczyłam twarz w toalecie. A potem znów zgaga do póki nie zasnelam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może któraś z mam ma idealny? ![]() Ooo, a jak z jakością tych rzeczy z Biedronki? Pewnie i tak się przejdę zobaczyć
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#229 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
Próbujesz na zgage np.migdalow? Mi dotąd zawsze pomagały. Ehh współczuję Ci takiego wieczoru 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, gratuluję wczorajszych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze, ja idę na badania krwi i moczu, a tak mi się nie chce.
W nocy byłam cała napięta, obudziłam się na siusiu z tak zaciśniętą pięścią, że aż miałam ślady po paznokciach... Dzisiaj skracam paznokcie i będę robić (kombinować) wzór w którym się ostatnio zakochałam. ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
Alleyezonme ja to liczę tak jak Koma kiedyś tłumaczyła po ginekologicznemu, czyli u mnie dzis zaczelo sie 18+0. Próbowałam to w weekend wytłumaczyć mężowi, bo on sie zastanawiał czy juz był 16 tydzien czy jeszcze przede mną
chłop nie ogarnął i sie pogubił. A na połówkowe idę szybko, bo lekarz tylko we wtorki i przed Wszystkimi Świętymi nie pracuje, a tydzien pozniej ja nie chciałam, bo mam wizytę u swojej gin i takie latanie z wizyty na wizytę mi sie juz nie widziWilanka kciuki za wizytę i żeby córci szybko ząbki wyszły ![]() Asiula :piona: ja mojemu dopiero w sklepie pokazałam, ze na początek trzeba rozmiar 56, 62 i widziałam przerażenie w oczach, ze "ale takie małe?!". Do ręki sobie przymierzył i sie załamał jeszcze bardziej, bo tylko trochę większe niz jego dłoń. Mecassie :przytula: paskudna ta zgaga. Ja mam bóle głowy tak co drugi dzien, ale zgagi jeszcze nie. Póki co tylko takie krótkie palenie jak cos zjem i mi nie spasuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozmiary zaczynają się od 74 nibyhttps://biedronka.gazetki-promocyjne...-2017/12357/6/ |
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJe udanych wizyt i potwierdzeń kolejnych wątkowych córeczek
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale co ja zrobię, że jestem bez doświadczenia Ja się urodziłam 58 cm więc ciuszki mniejsze były od razu do oddania ![]() Nałożyłam dziś pierwszy raz spodnie ciążowe ale wygoooooooooooodnie |
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie że z dnia na dzien mam większy brzuch i mąż też to zauważył Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Koma - nie denerwuj sie nie ma idealnego wozka![]() Kredka - super ze z dzidzia ok, corka sie ucieszy z siostrzyczki jeszcze ![]() Czarodziejka - szkoda mi Ciebie z tymi wymiotami ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
Te spodnie ciążowe to normalnie kolejny cud świata
uwielbiam je
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w moich chodzę od 12 tygodnia jakoś kupiłam chyba po prenatalnych jak mnie lekarz okrzyczał że mam za ciasne. Z tym że ja nosiłam ten model "mommy" one są z wysokim stanem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#240 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przyjdą dziś moje ciuchy z c&a
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

W tym segregatorku od mamaginekolog jest napisane, że jednym z wielu celów badania połówkowego jest ocena narządów płciowych
do końca 3 mca byly mdlosci z wymiotami, chwila spokoju i znowu powtórka z rozrywki? Nadrobilam Was, lecicie jak burza w tym nowym wątku. Jest 4.30 a ja znów nie mogę spać, ehh... Jest jeszcze jakaś mamusia cierpiąca na bezsenność? ;(

W między czasie będę miała jeszcze wizytę nie-połówkową 

13.03.2008