Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-16, 23:32   #211
Koma1002
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Koma słyszałam że problem jest z przednimi kolami dokladnie z obrotnicą, po pewnym czasie zaczynają osemkowac i wózek wpada w wibracje nawet na plaskim podłożu. Dodatkowo słyszałam że rama czasem skrzypi ale to rzadziej. Tak było na pewno do 2016 roku. Co do wersji 2017 nie wiem czy zostało to poprawione - pani nie potrafiła odpowiedzieć na to pytanie. Warto dopytać. Jest też dużo wypowiedzi w internecie, możesz zerknąć

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Koma wracając do tematu wózka - tak jak pisałaś nie ma wózka idealnego Ja za to wybrałam wózek z 2017 roku i jeszcze w ogóle nie ma o nim opinii w necie wiec tez z nim wszystko się może zdarzyć Ty przynajmniej wiesz czego się spodziewać można

Będę musiała mojego męża na to uwrazliwic, niech dokładnie dopyta co i jak. Dzięki za podpowiedź. A Ty jaki wybrałaś?
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Jesli amortyzatory sie juz wyrobia, a na pewno tak sie stanie predzej czy pozniej, to znaczy ze wozek zapadnie sie od strony raczki. I wtedy spacerowka bedzie juz pod jakims katem i dziecko moze zjezdzac. I tak moze byc przy innych wozkach tez. Warto poczytac opinie o najnowszych modelach, jak pisza dziewczyny, moze usuneli wszelkie niedogodnosci
Teraz to mi dałaś do myślenia...podchodzilam do kupna wózka z dużą rezerwa, ale teraz zaczynam się denerwować. Jeżeli okaże się do d u p y to będzie problem...wiadomo. Trochę mnie wkurza to, że niby nie jest najtańszy, a jednak zdarzają się takie sytuacje. Z drugiej strony właściwie każda rzecz, którą się kupi może mieć wadę. I znowu mam dylemat... grrr 😣😣

Piszecie, że Wy już w łóżkach. Ja dla odmiany nie mogę zasnąć 😞😞

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 00:13   #212
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
No to takie już mocne to potwierdzenie na piśmie W tym segregatorku od mamaginekolog jest napisane, że jednym z wielu celów badania połówkowego jest ocena narządów płciowych

A skoro dziewczynka potwierdzona to to imię na M., które i u mnie jest najmocniejszym typem zostaje u Was?
Oczywiście 😊 A wy też zdecydujecie się na to?

Ja ostatnio się taki nocny marek zrobiłam... A później śpię do 9-10 😏 aż mi wstyd 😉
Stary 2017-10-17, 00:32   #213
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Oczywiście 😊 A wy też zdecydujecie się na to?
Nie wiem, tematu imienia jeszcze nie poruszałam z współtwórcą dziecia, czekałam na potwierdzenie płci. Na razie muszę poczekać, aż mu foszek przejdzie i wtedy przedstawię propozycję

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ja ostatnio się taki nocny marek zrobiłam... A później śpię do 9-10 😏 aż mi wstyd 😉
Ja już powinnam dawno spać bo jestem padnięta ale na pudelku znalazłam artykuł dotyczący wypowiedzi dziennikarza TVN na temat billboardów "Stop aborcji" i postanowiłam, że napiszę do niego maila z moimi odczuciami na ten temat Ciekawe, czy odpisze
Stary 2017-10-17, 04:34   #214
Kredka93
Raczkowanie

Hej Wam niedziela i poniedziałek byly u mnie bardzo intensywne. W niedzielę zepsuło nam się auto, męża to myślałam że rozniesie... W pon mialam wizytę, z dzidzią wszystko ok, waży 194g prawdopodobnie to będzie dziewczynka strasznie się cieszę, bo po cichu marzylam o drugiej córce. Mąż i córka już nie za bardzo zadowoleni, oczywiście najważniejsze żeby z dzieciatkiem było wszystko ok, ale Mała chciala braciszka i mąż też liczył na syna :-D a mnie coś znów zaczyna mdlić do końca 3 mca byly mdlosci z wymiotami, chwila spokoju i znowu powtórka z rozrywki? Nadrobilam Was, lecicie jak burza w tym nowym wątku. Jest 4.30 a ja znów nie mogę spać, ehh... Jest jeszcze jakaś mamusia cierpiąca na bezsenność? ;(

Kredka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 05:01   #215
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kredka93 Pokaż wiadomość
Hej Wam niedziela i poniedziałek byly u mnie bardzo intensywne. W niedzielę zepsuło nam się auto, męża to myślałam że rozniesie... W pon mialam wizytę, z dzidzią wszystko ok, waży 194g prawdopodobnie to będzie dziewczynka strasznie się cieszę, bo po cichu marzylam o drugiej córce. Mąż i córka już nie za bardzo zadowoleni, oczywiście najważniejsze żeby z dzieciatkiem było wszystko ok, ale Mała chciala braciszka i mąż też liczył na syna :-D a mnie coś znów zaczyna mdlić do końca 3 mca byly mdlosci z wymiotami, chwila spokoju i znowu powtórka z rozrywki? Nadrobilam Was, lecicie jak burza w tym nowym wątku. Jest 4.30 a ja znów nie mogę spać, ehh... Jest jeszcze jakaś mamusia cierpiąca na bezsenność? ;(

Gratuluję wizyty i córeczki ja nie śpię od 3, a do tego teraz tak mi się nagle zrobiło niedobrze, że ledwo dobiegłam do łazienki, a nie wymiotowałam już jakiś czas.

Edytowane przez karolka_boroweczka
Czas edycji: 2017-10-17 o 05:03
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 05:55   #216
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Taaak! To ja, ale mąż się całą noc tak przytulal, że nie miałam serca leżeć z telefonem. Dzisiejsze noc była najgorsza dotąd 😞 nie wiem czy spałam łącznie godzinę

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

No i oczywiście gratulacje Kruszynki 😍

---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Co do wymiotów to ciężko mi się odnieść, bo ja rzygam od początku- nadal....😣😣

Stary 2017-10-17, 06:56   #217
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Straszne wam współczuję tych wymiotów. Ja wymiotowałam gdzieś do 16 tygodnia, a i to nie codziennie
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 07:04   #218
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry w 18 tygodniu jeszcze 7 dni i moje połówkowe. Zaczynam mieć obawy czy wszystko w porządku. Do tego jeszcze miałam sen, ze moja gin chciała cos zbadać i nie była zadowolona z efektów. Chyba za duzo mysle czy wszystko jest prawidłowo i nawet mi sie to śni.

Dolly gratuluje udanej wizyty

Lelowa chciałabym miec taki poziom tsh

Koma nie denerwuj sie o wózek. Każdy ma wady i zalety. My z ciekawości oglądaliśmy bugaboo i też nam pani w sklepie mowila, ze wracają na reklamacje, bo np daszek wyrabia sie i opada albo w ekstremalnym przypadku materiał na gondoli pękł (a one wg mnie maja taka delikatna mało sztywną gondole).

Kredka gratuluje wizyty i poznania płci

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

A! I oczywiście trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 07:09   #219
dustinthewind
Rozeznanie

Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Hej! Witam się po ciężkim wieczorze i kiepskiej nocy... nie mogłam się ułożyć,ciągnął mnie brzuch i co chwilę latałam siku. W nocy mi się przypomniało,że zapomniałam wieczornej dawki duphastonu mam nadzieje,ze to nic nie zaszkodzi...teraz wezme rano normalnie,za jakąś chwilke.
Przynajmniej te nocne niedogodności wynagrodził mi ciekawy sen zamiast wstać o 6, nastawiłam budzik na 6:30 bo liczyłam jeszcze na kontynuacje snu! No i się nie zawiodłam

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

Lunak , na pewno wszystko jest dobrze! Nie ma co sie martwić na zapas, Mały lokator na pewno rośnie jak na drożdżach

Kciuki za dzisiejsze wizyty Dziewczyny

Edytowane przez dustinthewind
Czas edycji: 2017-10-17 o 07:10
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 07:36   #220
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry,
Cytat:

Super, że wizyta udana

Ja w nocy często wstaje sikać, chociaż ogólnie śpię twardo i nie mam problemów z zasypianiem. Ale to chyba kwestia zmęczenia.
Rano znowu miałam mega wymioty, a teraz mnie głowa boli od tego

Miłego dnia dziewczyny
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 07:46   #221
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 18 tygodniu jeszcze 7 dni i moje połówkowe. Zaczynam mieć obawy czy wszystko w porządku. Do tego jeszcze miałam sen, ze moja gin chciała cos zbadać i nie była zadowolona z efektów. Chyba za duzo mysle czy wszystko jest prawidłowo i nawet mi sie to śni.
My chyba podobnie idziemy, ja też w 18 tyg
Ale do połówkowych u mnie jeszcze daleko, w tym tygodniu dopiero będę się umawiać W między czasie będę miała jeszcze wizytę nie-połówkową

Sny się interpretuje podobno na odwrót więc wszystko jest i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja w nocy często wstaje sikać, chociaż ogólnie śpię twardo i nie mam problemów z zasypianiem. Ale to chyba kwestia zmęczenia.

Miłego dnia dziewczyny
Ja też śpię twardo, ale to wydaje mi się że właśnie ze zmęczenia po prostu.
Jeju, kiedy Ci to przejdzie? Oby jak najszybciej

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Oglądaliśmy różne wózki z przeróżnych grup cenowych. Od takich tańszych przez naprawdę drogie. Koniec końców stanęło na Anex sport w kolorze ciemnej zieleni ☺ ja jestem prawdziwie zauroczona Załącznik 7276861

ale ładny ten wózek muszę zobaczyć na żywo

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 07:57   #222
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry,

Super, że wizyta udana

Miłego dnia dziewczyny
Ty dopiero jesteś biedna 😔😔 może Cię pocieszę tym, że rano już też wymiotowalam, wieczorem niestety tez😑 trzymaj się 😘😚

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Wiecie co, od ostatniego ważenia, tj. Tydzień temu schudłam pół kg. Zaczynają już mnie martwić te since pod oczami...choć ostatnie wyniki były dobre...

Stary 2017-10-17, 07:58   #223
Wilanka
Rozeznanie

Dzień dobry

Witam się w nowym wątku

Gratuluję wczorajszych wizyt i potwierdzenia płci

Karolka_boroweczka śliczna ta czapeczka tez bym chciała tak umieć

Co do wózków, to tak jak piszecie, myślę, że nie ma wózka tak idealnego, żeby nigdy nic się z nim nie stało.

Nie wiem czy widzialyscie, od czwartku w biedronce świat maluszka. Będą m.in. rożki, ochraniacze do łóżeczka ładne wzory, bo szary w białe gwiazdki i niebieskie w białe chmurki. Oprócz tego kombinezony zimowe, skarpetki, termometr bezdotykowy, body halloweenowe

Córke strasznie męczą wychodzące ząbki, jako zwykle kilka na raz, więc się mniej odzywam. Dziś mam wizytę u mojego gina. Odebrałam wyniki badań, hbs i odczyn Coombsa - obydwa w porządku, teraz tylko czekać do 16.

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 07:58   #224
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Dolly gratuluje udanej wizyty

Lelowa chciałabym miec taki poziom tsh

Koma nie denerwuj sie o wózek. Każdy ma wady i zalety. My z ciekawości oglądaliśmy bugaboo i też nam pani w sklepie mowila, ze wracają na reklamacje, bo np daszek wyrabia sie i opada albo w ekstremalnym przypadku materiał na gondoli pękł (a one wg mnie maja taka delikatna mało sztywną gondole).

Kredka gratuluje wizyty i poznania płci

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

A! I oczywiście trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

Ja tez mam za tydzień wizytę tez się denerwuję. A dziś mi się śniło ze byłam na jakimś wykładzie (bardzo dziwnym) i wykładowca pokazywał nam jakieś narzędzia nie wiem czy kosmetyczne czy lekarskie, a po wykładzie szliśmy z tym wykładowca przez jakieś pola i rozmawialiśmy o pośladkowym ułożeniu dziecka przy porodzie...

Wczoraj przyszła do mnie paczuszka z Hipp, była teczka, próbka chusteczek nawilzanych, poradnik i naklejka do samochodu

A mąż mi wczoraj wieczorem powiedział ze jak zobaczył te ubranka co kupiłam to do niego dotarlo tak serio ze to dziecko na prawdę się pojawi a jak zobaczył śpiochy to mówi "Jezu, jakie to małe!"

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-10-17 o 07:59
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 07:58   #225
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też po nocach się śniły te połówkowe... W różnych scenariuszach, tych nie najlepszych również. Jeszcze w czwartek myślałam sobie, że nie doczekam tych czterech dni a zleciało moment. I tego Ci życzę, żeby szybko miął Ci ten tydzień

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Przynajmniej te nocne niedogodności wynagrodził mi ciekawy sen zamiast wstać o 6, nastawiłam budzik na 6:30 bo liczyłam jeszcze na kontynuacje snu! No i się nie zawiodłam

Jak wspomniałaś o dupha to przy okazji przypomniałaś mi, że nie łyknęłam jeszcze euthyroksu. Dzięki, bo ocknęłabym się jakby nadeszła pora śniadania
Stary 2017-10-17, 07:59   #226
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry, wczorajszy wieczór był dla mnie tragiczny... dopadła mnie zgaga już ok 14:00 i tylko się potegowała... o 19:00 już była tragedia i doszły mdłości jakbym nie umiała strawić. O 21:00 mega konkretnie zaliczyłam twarz w toalecie. A potem znów zgaga do póki nie zasnelam

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 08:02   #227
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Co do wózków, to tak jak piszecie, myślę, że nie ma wózka tak idealnego, żeby nigdy nic się z nim nie stało.

Nie wiem czy widzialyscie, od czwartku w biedronce świat maluszka. Będą m.in. rożki, ochraniacze do łóżeczka ładne wzory, bo szary w białe gwiazdki i niebieskie w białe chmurki. Oprócz tego kombinezony zimowe, skarpetki, termometr bezdotykowy, body halloweenowe
Też tak myślę, jeśli chodzi o wózek że nie ma idealnego
A może któraś z mam ma idealny?

Ooo, a jak z jakością tych rzeczy z Biedronki?
Pewnie i tak się przejdę zobaczyć

Stary 2017-10-17, 08:03   #228
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Właśnie doszliśmy z mężem do wniosku, że musimy zmienić łóżko w sypialni, żeby zmieściło się łóżeczko :/
Teraz mamy takie duże z bali bambusowych, one są szerokie i przez to zajmuje praktycznie całą sypialnie, a nie da rady go przestawić w poprzek pokoju niestety :/
Musimy kupić coś mniejszego
My będziemy kupować większe niż mamy, ale też będziemy robić rewolucję w sypialni.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 08:10   #229
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Witam się w nowym wątku

Córke strasznie męczą wychodzące ząbki, jako zwykle kilka na raz, więc się mniej odzywam. Dziś mam wizytę u mojego gina. Odebrałam wyniki badań, hbs i odczyn Coombsa - obydwa w porządku, teraz tylko czekać do 16.

Ooo szkoda takiego Maluszka, nie się co się dzieje, a to tylko ząbki 😊 zawsze mi szkoda tych zabkujacych
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja tez mam za tydzień wizytę tez się denerwuję. A dziś mi się śniło ze byłam na jakimś wykładzie (bardzo dziwnym) i wykładowca pokazywał nam jakieś narzędzia nie wiem czy kosmetyczne czy lekarskie, a po wykładzie szliśmy z tym wykładowca przez jakieś pola i rozmawialiśmy o pośladkowym ułożeniu dziecka przy porodzie...

Wczoraj przyszła do mnie paczuszka z Hipp, była teczka, próbka chusteczek nawilzanych, poradnik i naklejka do samochodu

A mąż mi wczoraj wieczorem powiedział ze jak zobaczył te ubranka co kupiłam to do niego dotarlo tak serio ze to dziecko na prawdę się pojawi a jak zobaczył śpiochy to mówi "Jezu, jakie to małe!"
Moj jak ostatnio w smyku zobaczył jakie to malutkie tak samo zareagował 😊 lubię obserwować jak sobie radzi ze zbliżającym się ojcostwem 😆

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dzień dobry, wczorajszy wieczór był dla mnie tragiczny... dopadła mnie zgaga już ok 14:00 i tylko się potegowała... o 19:00 już była tragedia i doszły mdłości jakbym nie umiała strawić. O 21:00 mega konkretnie zaliczyłam twarz w toalecie. A potem znów zgaga do póki nie zasnelam

Lepiej powiedz jak zdrowie? Ja od dzisiaj zaczynam kurację pylkiem pszczelim, bo sezon grypowy zaraz się zacznie i pewnie mnie nie ominie.

Próbujesz na zgage np.migdalow? Mi dotąd zawsze pomagały. Ehh współczuję Ci takiego wieczoru 😑

Stary 2017-10-17, 08:12   #230
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry, gratuluję wczorajszych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze, ja idę na badania krwi i moczu, a tak mi się nie chce.
W nocy byłam cała napięta, obudziłam się na siusiu z tak zaciśniętą pięścią, że aż miałam ślady po paznokciach...
Dzisiaj skracam paznokcie i będę robić (kombinować) wzór w którym się ostatnio zakochałam.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 08:15   #231
Lunak
Wtajemniczenie

Alleyezonme ja to liczę tak jak Koma kiedyś tłumaczyła po ginekologicznemu, czyli u mnie dzis zaczelo sie 18+0. Próbowałam to w weekend wytłumaczyć mężowi, bo on sie zastanawiał czy juz był 16 tydzien czy jeszcze przede mną chłop nie ogarnął i sie pogubił. A na połówkowe idę szybko, bo lekarz tylko we wtorki i przed Wszystkimi Świętymi nie pracuje, a tydzien pozniej ja nie chciałam, bo mam wizytę u swojej gin i takie latanie z wizyty na wizytę mi sie juz nie widzi

Wilanka kciuki za wizytę i żeby córci szybko ząbki wyszły

Asiula :piona: ja mojemu dopiero w sklepie pokazałam, ze na początek trzeba rozmiar 56, 62 i widziałam przerażenie w oczach, ze "ale takie małe?!". Do ręki sobie przymierzył i sie załamał jeszcze bardziej, bo tylko trochę większe niz jego dłoń.

Mecassie :przytula: paskudna ta zgaga. Ja mam bóle głowy tak co drugi dzien, ale zgagi jeszcze nie. Póki co tylko takie krótkie palenie jak cos zjem i mi nie spasuje

Stary 2017-10-17, 08:16   #232
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Szczególnie podoba mi się to na samym dole po prawej Ale rozmiary zaczynają się od 74 niby
https://biedronka.gazetki-promocyjne...-2017/12357/6/

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 08:20   #233
Mecassie
Zakorzenienie

GRATULACJe udanych wizyt i potwierdzeń kolejnych wątkowych córeczek

Cytat:
Dzień dobry

Witam się w nowym wątku

Oooooo nie ja nie mam kasy na takie rzeczy a ktoś coś wie o jakości Biedronkowej ?

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Lepiej powiedz jak zdrowie? Ja od dzisiaj zaczynam kurację pylkiem pszczelim, bo sezon grypowy zaraz się zacznie i pewnie mnie nie ominie.

Próbujesz na zgage np.migdalow? Mi dotąd zawsze pomagały. Ehh współczuję Ci takiego wieczoru 😑

Koma, dziękuję ze pytasz.Grypa przeszła tzn został tylko kaszel ale antybiotyk wzięłam do końca. No i jak zwykle mialam 2 dni względnego spokoju i masz znów cos... codzienna zgaga.

Stary 2017-10-17, 08:22   #234
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Alleyezonme ja to liczę tak jak Koma kiedyś tłumaczyła po ginekologicznemu, czyli u mnie dzis zaczelo sie 18+0. Próbowałam to w weekend wytłumaczyć mężowi, bo on sie zastanawiał czy juz był 16 tydzien czy jeszcze przede mną chłop nie ogarnął i sie pogubił. A na połówkowe idę szybko, bo lekarz tylko we wtorki i przed Wszystkimi Świętymi nie pracuje, a tydzien pozniej ja nie chciałam, bo mam wizytę u swojej gin i takie latanie z wizyty na wizytę mi sie juz nie widzi

Asiula :piona: ja mojemu dopiero w sklepie pokazałam, ze na początek trzeba rozmiar 56, 62 i widziałam przerażenie w oczach, ze "ale takie małe?!". Do ręki sobie przymierzył i sie załamał jeszcze bardziej, bo tylko trochę większe niz jego dłoń.
Szczerze mówiąc ja jak pierwszy raz zobaczyłam te śpioszki w rozmiarze 56 i 62 to tak samo pomyślałam. Jakie to malutkie ! W internecie wyglądało na większe !
No ale co ja zrobię, że jestem bez doświadczenia
Ja się urodziłam 58 cm więc ciuszki mniejsze były od razu do oddania

Nałożyłam dziś pierwszy raz spodnie ciążowe ale wygoooooooooooodnie

Stary 2017-10-17, 08:25   #235
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc ja jak pierwszy raz zobaczyłam te śpioszki w rozmiarze 56 i 62 to tak samo pomyślałam. Jakie to malutkie ! W internecie wyglądało na większe !

Pierwszy raz ??? Oh zazdroszczę ja już mam wrażenie że się w nie pomału nie mieszczę
Mam wrażenie że z dnia na dzien mam większy brzuch i mąż też to zauważył boje się że będę wielorybkiem 🐡

Stary 2017-10-17, 08:26   #236
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz ??? Oh zazdroszczę ja już mam wrażenie że się w nie pomału nie mieszczę
Mam wrażenie że z dnia na dzien mam większy brzuch i mąż też to zauważył boje się że będę wielorybkiem 🐡

Pierwszy Dopiero kupiłam w weekend. Póki co mieściłam się w moje sprzed ciąży, ale między nami jest praktycznie miesiąc różnicy więc o czym my mówimy

Stary 2017-10-17, 08:30   #237
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej

Koma - nie denerwuj sie nie ma idealnego wozka

Kredka - super ze z dzidzia ok, corka sie ucieszy z siostrzyczki jeszcze

Czarodziejka - szkoda mi Ciebie z tymi wymiotami nie chcesz isc tego spr do szpitala?

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Pierwszy Dopiero kupiłam w weekend. Póki co mieściłam się w moje sprzed ciąży, ale między nami jest praktycznie miesiąc różnicy więc o czym my mówimy
My idziemy rowno ale ja juz chodze w ciazowych jakis czas
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 08:31   #238
dustinthewind
Rozeznanie

Te spodnie ciążowe to normalnie kolejny cud świata uwielbiam je
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-17, 08:36   #239
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
No jak to o czym ja w moich chodzę od 12 tygodnia jakoś kupiłam chyba po prenatalnych jak mnie lekarz okrzyczał że mam za ciasne. Z tym że ja nosiłam ten model "mommy" one są z wysokim stanem

Stary 2017-10-17, 08:49   #240
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wrażenie że z dnia na dzien mam większy brzuch i mąż też to zauważył boje się że będę wielorybkiem ��

Ja już poczułam się jak inkubator: "to zjedz, tego nie, a tego to nie za dużo, ubierz się ciepło, brzuch przykryj bardziej, bo ci zmarznie" a to przecież jeszcze połowa przede mną

Cytat:

Też tak pomyślałam jak zobaczyłam. Ale to bardziej przez to, że w pracy zawsze większe dzieciaczki już miałam i wśród znajomych mało tych z dziećmi jest. A nawet na dziecku inaczej wygląda ubranko. A u niego to istne przerażenie było chwilę.

Cytat:
No jak to o czym ja w moich chodzę od 12 tygodnia jakoś kupiłam chyba po prenatalnych jak mnie lekarz okrzyczał że mam za ciasne. Z tym że ja nosiłam ten model "mommy" one są z wysokim stanem

Ja też jakoś po prenatalnych kupiłam, bo mama mnie okrzyczała, że brzucha nie wolno ściskać i dla świętego spokoju kupiłam. A teraz to zastanawiam się jak ja się z nimi rozstanę jak to takie wygodne jest

Przyjdą dziś moje ciuchy z c&a i pierwszy bodziak dla Dziecia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości