|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
ImageUploadedByWizaz Forum1508234623.801176.jpgja takie pazurki nosze obecnie, troche na przekór jesieni
|
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, ja już od ok godz siedzę na ławce przed domem. Jest mega ciepło, aż mi w plecy wilgotno 😉 fajowy dzień.
Co do tych małych rozmiarów ubrań to wg mnie nie ma co szaleć, bo nie wiadomo jakie dziecko będzie, a jak już się urodzi i zobaczy bobasa to co sztuka kliknąć na smyka i Zamówić kilka sztuk? A brzuch faktycznie wystartował już na całego. Rano jeszcze w miarę a wieczorem to już bym nie nie ukryła 😊 nigdy taka gruba jeszcze nie byłam jak teraz, a to dopiero początek 😜 Miłego dnia wszystkim 🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#304 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem jak ja nie bałam się, ,że młodemu w jakiś sposób uszkodze ręce, to zakładałam body z długim i w półśpiochy Cytat:
Cytat:
To wszystko zależy od pogody. U nas jak jest ten okres, ze przestają grzac bo niby juz wiosna, a na zewnątrz jeszcze chłodno, to w mieszkaniu mamy zimno i na taką temp bym uderzała w taki zestaw. Cytat:
Pajace to to całe z nóżkami i rączkami zapinane pośrodku
|
||||
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy jak się trafi. Takie ubranka kolorowe, to szybko się kolory spierają, ale na tyle rzeczy ile kupiłam w Pepco (a było ich naprawdę dużo) to niewiele poszło do kosza. Mały noworodek czy niemowlaczek szybko nie poniszczy ubrań, prędzej wyrośnie, a zaś Idze do przedszkola mi nie szkoda za taką cenę. Legginsy zazwyczaj po 10 zł, bluzki po 15. Często wraca poobdzierana i z plamami po jedzeniu, także lepiej zniszczyć tańsze ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ja miałam mega dużo ubrań, bo dużo dostałam i tak naprawdę dziecko nawet połowy nie zdążyło założyć. Kaftaniki to dla mnie porażka, miłością darzę body, półśpiochy i pajace. I teraz tym będę się kierować przy zakupach. W lecie używaliśmy albo body na ramiączkach, albo rampersy Dla nas same bluzeczki, a nie daj bug (błąd zamierzony ) jakieś jeansy były mega niewygodne.
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Scarlett bardzo fajne pazurki
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Tak patrzę na swój suwaczek w podpisie,
i powiem Wam, że nie sądziłam, że jeszcze kiedyś będę taki miała. Że w ogóle będę miała suwaczek... ze starszą na forum suwaczek to był symbolem takiego przemijania ciąży Wiele razy robiłam sobie go sądząc, że jestem w ciąży, a potem się okazywało, że jednak nie tym razem. Odpuściłam, dzieci miałam nie mieć, a tu taki zonk
|
|
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko, ile ja tego miałam nakupowane, bo to takie ładne Ani raz nie założyłam młodemu jak był malutki.
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na pierwsze dni dzidzi? jaki rozmiar bralas?
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli już jesteśmy przy ubrankach to trzeba brać w tych bobo proszkach? Jest też jakiś płyn do płukania dla bobasków ?
|
|
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#313 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Wzięłam dla bezpieczeństwa 62, ale były jeszcze 56 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Masakra Firmy na tym "jakie to ładne" sporo zarabiają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
A o takich rzeczach jak np. wózek będę myśleć dopiero w lutym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Ja przez pierwszy rok chyba prałam w Loveli. Potem testowałam czy coś ją nie uczula i prałam w normalnych kapsułkach i silanie sensitive. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi nie maleja, ale duzo szybciej sie niszcza, wiec do suszarki wrzucam tylko posciel, reczniki i rzeczy na ktorych mi bardzo nie zalezy. Z tym, ze suszarke mam w pralni osiedlowej, w domu tylko pralke, ktorej aktualnie prawie nie uzywam, bo wole zrobic jedno duze pranie raz w tygodniu (trzy pralki stoja, dwie suszarki bebnowe i jedna szafa suszaca) niz co drugi dzien jedno w domu. Ale pewnie trzeba bedzie sie przestawic, z maluchem ciezko bedzie w ten sposob prac ![]() Przed chwila wlazlam na strych po gondole i ubranka malej, chcialam zobaczyc co mam, a czego nie. Niestety karton musi poczekac na meza, nie chcialam sama go znosic po tych schodach-drabinie I troche sie zestresowalam, bo cos mi przelecialo przed nosem jak otworzylam na chwile, mam nadzieje, ze to nie mole
|
|
|
|
|
#315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję ale nie wiem jakie chce kolejne, a tu pewnie w weekend beda robione
|
||
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak szczerze mowiac bodziaki np na 80-90 rozmiar wydaja sie bardzo duze
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#318 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pazurki masz śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Racja z tym zamawianiem, ale boję się, że nie będę miała całkiem do tego głowy i dlatego już teraz się próbuję w to wbić. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie póki co mam odczucia ... Ja prałam w proszku Lovela. Teraz już normalnie w tym samym co my, chyba jakoś od ok. 10-11 miesiaca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Wilanka Czas edycji: 2017-10-17 o 12:49 |
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#322 |
|
Rozeznanie
|
A moja (rozmiar 98) dostala jakis uzywany pajacyk od rodziny i teraz w niczym innym nie chce spac. Ma byc "kombinezonik"
W sumie sie ciesze, bo przynajmniej plecy zakryte jak sie rozkopie w nocy, ale nigdzie nie moge wiecej takich znalezc w jej rozmiarze.
|
|
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zerknęłam w stare zdjęcia i u nas tez królowały body + rajstopy
na wyjścia zakładałam zazwyczaj body, sukienka i rajstopy. Ostatnie zdjęcie z bodami ma przed 2 urodzinami, ale ona była malutka to body skończyliśmy na 86, ale pajace nosiła dłużej póki nie nauczyła się sikać na nocnik. Potem królowały bluzki i legginsy i tak w zasadzie zostało. Racja z tymi jeansami, u nas 5-latka nie nosi jeansów, zawsze jej spadają z pupy, ona tez się szarpie, a jak jeszcze jest w nich rozporek to jest wielki krzyk. Cała szafka wszelkiej maści legginsów i parę sztuk dresów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Ja pralam w plynie lovela.
Mala nadal chodzi w body, a spi w pajacach, bo nie lubi byc przykryta ![]() Jak Z. Byla malutka to dlugo nosiła ubranka o rozmiarze 56, a sama tyle miala jak sie urodziła. Muszę przejrzeć ubranka i powybierac co zostaje a.co nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi dziś dzień pędzi ... jeszcze niecałe 2 h w pracy
Właśnie piję kawkę. Dzisiaj czeka mnie przeprawa z wyborem farb |
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja caly czas malej rzeczy piore w loveli. Kiedys zaplatalo mi sie body do naszego prania i mala od razu wysypalo
A latem i wiosna to pranie szybko wyschnie wiec tu sie nie martwie iloscia A bodziaki sa fajne jak pieluszka jest bo wtedy mocno ja trzyma zreszta moja corka to troche inna kwestia wiec u nas jest inaczej niz u Was ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na reszcie mieszkania nie zależy mi bo pomieszkamy tu jeszcze ok 2/3 lata bo po nowym roku startujemy z budową domu. Tu mamy stare meble itp i tak nic do nich nie pasuje Może najlepiej walnąć na biało?
|
|
|
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
A mi się wlecze w nieskończoność
czekam już na 16:00 bo umówiłam się z koleżanką której dawno nie widzialam i chciałabym już iść!Jeszcze niecałe 2 tygodnie przed pójściem na permanentne zwolnienie... Niestety szef nie daje mi już żadnych zadań, kazał tylko "podomykać sprawy" co już dawno zdążyłam zrobić... Wrrr udawanie że się pracuje jest bardziej męczące od prawdziwej pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooj to prawda, ja mam akurat nawał pracy więc leci mi nawet nie wiem kiedy. Jak czasami mam luz to też mi się wlecze - gorsze to niż pracowanie ![]() Przemęczysz się jeszcze te 2 tygodnie i sobie odpoczniesz Do 16 już niecałe 2 h. Damy radę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

także na cuda się nie nastawiam w tym względzie. bo to nie tylko ubranka, ale też pieluchy tetrowe, często nakładka na przewijak się ubrudzi itp. przydałaby sie suszarka bebnowa
13.03.2008
Serio nie wiem 

takie póki co mam odczucia
czekam już na 16:00 bo umówiłam się z koleżanką której dawno nie widzialam i chciałabym już iść!