![]() |
#2431 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2432 |
Zadomowienie
|
R:
Śniadanie: 2jajka, 50g chudego twarogu, duży pomidor; II śniadanie: puszka tuńczyka w sosie własnym, 2ogórki gruntowe (po ćw.); Obiad: pół dużego fileta z dorsza, miseczka brokuła, 15 orzechów nerkowca; Podwieczorek: duży pomidor, 4różyczki brokuła; mieszanka kiełków; kwaśny serek wiejski ![]() Kolacja: hmm, nie wiem czy będzie.. (dziewczyny pomóżcie, zjadłam podwieczorek przed chwilą, czyli o 19:30 i mam opory, żeby jeść kolacje 0,5-1h przed snem ![]() ![]()
#2433 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
Śniadnie: bułka pszenna posmarowana serkiem topionym pomidor 2 Śniadanie: ![]() 1/2 jogobelli truskawkowej (dużej) banan parę truskawek 2 garści muesli Obiad: 1/3 szklanki pełnoziarnistego ryżu ok 250 g filetu z kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym (100 ml śmietany 12% + zioła, warzywa itp) smażona na 1 łyżce oliwy Podwieczorek: waniliowy homo marchewka garść pestek ze słonecznika Kolacja: twaróg chudy kefir trochę pomidor <---- nie za dużo na U?
#2434 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa i nie za bardzo wiem, jak to wszystko działa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ładna R.
![]() |
#2436 |
Rozeznanie
|
Deser na U?
![]()
#2437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj owocowo i zakupowo
![]() Śn. fitella pomarańczowo-czekoladowa,100g linessy waniliowej, 3 kromki razowca, 1 z wędliną sojową i ogórkiem zielonym, 2 z twarogiem i szczypiorkiem, 3 z dżemem ns brzoskwiniowym, szklanka truskawek, 5 czereśni zakupy 2ŚN. kinder bueno white, 2 gałki lodów: truflowa i g-power(smakowało na cytronowo-limetkową) po jakiejś godzine: kawa latte macchiato z likierem amretto ![]() zakupy, mnóstwo zakupów ![]() ![]() Ob. 50g makaronu graham, 50g makaronu razowego ( ![]() 3 wafle ryżowe i wzięło mnie na warzywa ![]() ![]() D ![]() P: 600g truskawek ![]() K: grahamka, pół z linessą waniliową, pół zdżemem jagodowym (słodzonym fruktozą), twarożek z cynamonem, 3 wafle ryżowe, łyżeczka masła z nerkowców razem :3100 ![]() ![]()
#2440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co kupiłaś ? ![]() ![]()
![]() |
#2441 |
Zadomowienie
|
ciii mały OT
![]() spodnie, bluzke, opaske, rzemyki, okulary słoneczne ![]() ![]()
#2442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak,pomoże mi któraś z dziewczyn?
![]() |
#2444 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zjadłam 1,5kg tuskawek, wiec nawet nie chce mi sie pisac jakie moje R było nędzne. Dzisiejsze nieco lepsze:
Wstałam dopiero koło 11, wiec miałam problem z 2 śniadaniem. 1. 3 łyzki owsianki, 1 łyżka otrębów pszennych, garść Zdrowy Błonnik, truskawki, serek homo nat 150g, marchewka 2. Chuda karkówka smażona z warzywami na patelnie na oliwie, pomidor, ogórek 3. 40dag twarogu chudego, ok. 100g jogurtu nat, i truskawki (sporo, nie wiem dokładnie ile), migdały 4. ok 10dag polędwicy (4 plasterki), pomidor, odrobina ketchupu. 5. Teraz właśnie do domu przyszłam i mam zamiar zjeść parę listków sałaty, homo naturalny z cynamonem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Raczkowanie
|
Moje podejście do R, mam nadzieję, że nie zostanę pominięta
![]() śniadanie: 150g wiejskiego lekkiego, pół pomidora, pół ogórka. II śniadanie: 100g sera białego chudego, pół ogórka. obiad: 150g piersi z kurczaka gotowanej, sałatka z pomidora, cebuli, ogórka i łyżki wiejskiego. podwieczorek: wiejski lekki + łyżka oliwy z oliwek. kolacja: tuńczyk wsw. Przez dzień wypijam około 2 litry wody + czasem zielona herbata. Dziewczyny i ponawiam jeszcze pytanie, czy uda mi się schudnąć 5 kg w 2-3 tygodnie? Aa, i jeszcze jedno, moją dietą będzie chyba SB, więc nie jem węgli. Ewentualnie dieta wysoko-białkowa. Proszę o ocenę i o poprawki ![]()
![]() |
#2446 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze truskawkowe U:
![]() I Serek homogenizowany naturalny z fitellą pomarańczową; kalarepa; cappuccino o smaku brandy. II 200 g jogurtu z truskawkami i 30 g migdałów. III Makaron z truskawkami (jogurt naturalny, twaróg, truskawki -> zmiksowane). Deser: 5 suszonych daktyli. IV Danio intenso o smaku makowca; miseczka truskawek. V Serek wiejski truskawkowy, kromka razowca; marchewka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Rozeznanie
|
U
1. duużoo truskawek + 200g wieśniaka + 250 ml mleka 0,5% kawa z mlekiem 0,5% 2. tuńczyk w sosie słodko-kwasnym 185g OGROMNA MICHA TRUSKAWEK [padam :P ale pyychaaa były ![]() 3.grahamka z szynką, pomidorem, salata i ogorkiem na ciepło herbata waniliowa bez cukru 4. koktajl z kefiru 400g i truskawek 5. wieśniak + kromka czarnuszka z bakaliami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zadomowienie
|
Strasznie dawno już tu nie pisalam, mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
![]() To mój wczorajszy jadłospis, powiedzmy, że U ![]() Isn: bulka pur-pur posmarowana linessa light z ogorkiem i szczypiorkiem, serek homo kokosowy (150g) IIsn: taka sama bulka tylko z pomidorem, jablko O: 200g (po ugotowaniu) makaronu pelnoziarnistego z sosem (truskawki zmiskowane z jogurtem nat.) i truskawkami ![]() D: szklanka w/w sosu ![]() K: miseczka truskawek, 2 jajka na twardo Proszę o ocenę. Czy to nie za mało jak na U? Edit: Brak-nicka czyżbyśmy miały to samo na obiad? ![]()
![]() |
#2449 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dygotka8
rozumiem, że to R? śn.kawa z mlekiem 2% 2 kanapki z razowcem,1 z masłem i sosem ostrym pomidorowym,a druga z serem żóltym i pomidorem budyń-1/3 mleka+2/3 wody jeśli to R to zamień mleko na mleko o mniejszej zawartości tłuszczu, na R unikamy masła, nie łączymy tłuszczy z węglami, ser żółty to też nie najlepszy pomysł, budyń na R to radzę jeść sporadycznie, nie dawałaś do niego cukru? 2śn kanapka z masłem i pastę kawiorową 2 szkl wody kubek herbaty zielonej o smaku malinowym znowu masło, znowu łączysz węgle z tłuszczami 2kanapki-z masłem i dżemem 3plasterki sera żółtego kawa z mlekiem dżem na R raczej odpada, ser tak samo obiad:zupa na kostce rosołowej z warzywami bez śmietany ile tej zupy? nie wiem co na kolację były truskawki i pół ziemniaka kiepska kolacja, owoce w pierwszej części dnia, najlepiej zjeść jakieś białko dziewczyny,ile tu może być kcal??? jedyne co dziś będę ćwiczyła to pewnie znowu a6w czyli jakieś 25minut+może z 10 min innych ćw będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() ![]() Kiepski jadłospis, poczytaj wątki podwieszone. Nimk Witam. Nadaje się na U (świeże U, wychodzę z R)? śniadanie: granola owocowa z mlekiem 2% ile tej granoli ? mogłaś dorzucić serek homo kanapka na chlebie razowym z pasztetem sojowym, pół pomidora podwieczorek: kawałek ciasta rabarbarowego koktail z truskawek [na kefirze] ok obiad: jeden samos z groszkiem, ziemniakami i soczewicą surówka ile? sok pomidorowy 150 ml co to jest samos? kolacja: kanapka na chlebie razowym z pasztetem sojowym sok pomidorowy 100ml może być Czemu tylko 4 posiłki? Nie ma NNKT, mogło by być więcej białka. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[quote=summertime;7807905]Wczoraj zjadłam 1,5kg tuskawek, wiec nawet nie chce mi sie pisac jakie moje R było nędzne. Dzisiejsze nieco lepsze: Wstałam dopiero koło 11, wiec miałam problem z 2 śniadaniem. 1. 3 łyzki owsianki, 1 łyżka otrębów pszennych, garść Zdrowy Błonnik, truskawki, serek homo nat 150g, marchewka ok 2. Chuda karkówka smażona z warzywami na patelnie na oliwie, pomidor, ogórek ok 3. 40dag twarogu chudego, ok. 100g jogurtu nat, i truskawki (sporo, nie wiem dokładnie ile), migdały ok 4. ok 10dag polędwicy (4 plasterki), pomidor, odrobina ketchupu. a czemu tylko tyle tej polędiwcy? 5. Teraz właśnie do domu przyszłam i mam zamiar zjeść parę listków sałaty, homo naturalny z cynamonem. ok[/quote] no ładnie, ale zwiększ porcję, bo to poniżej zapotrzebowania jest ![]() Moje U- dziejsze, sponsorowane przez literkę S, jak sernik 1) standardowowo- owsianko-otrębianka, 4 kawałki sernika ![]() 2) bułka krajzerka razowa, 2 białka z jajek, pomidor, trochę kukuryczy i papryki 3) naleśnik meksykański w wersji lihgt ![]() 4) serki się skończyły, więc pewnie bedzie białko jajka z pomidorem, marchewka 5) serek wiejski, kromka razowca i jakieś warzywko
![]() |
#2452 |
Raczkowanie
|
smak6malin, dziękuję bardzo za ocenkę ;* oliwa z serkiem smakuje dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję jeszcze raz ![]()
#2453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze R :
Ś. 2 kanapki razowego z sałatą lodową 1/3 tuńczyka wsw. , 3 rzodkiewki, koktajl truskawkowy na kefirze i kawka Ś2. pół wieśniaka + koperek + 3łyżeczki tuńczyka - dobre było ![]() O. pół woreczka brązowego ryżu ( ile można go jeść ?) + pierś z kurczaka w carry na 2 łyżkach oliwy + cebula + przyprawy (carry, imbir, słodka papryka) + 3/4 szklanki jogurtu - zjadłam jakieś 10 kosteczek kurczaka (był pokrojony w kawałeczki) P. jabłko K. kawa + 2 kanapki razowego z almette (cieniutko posmarowane nie było nic innego w domku ) + 3 rzodkiewki + pucha tuńczyka wsw.
#2455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie mam pojęcia co to za bułka ze śniadania? Ile ma kalorii? 1. ok. 60 g płatków owsianych z 60 ml mleka i łyżeczką miodu + 50 g serka wiejskiego z łyżeczką miodu + 1 wafel ryżowy z pastą grzybową, pomidorem i sałatą + banan 2. wielka, 120 gramowa bułka ciemna z ziarnami z pastą grzybową, pomidorem i sałatą 3. ok. 100 g gotowanej pszenicy (100 g przed ugotowaniem ![]() 4. 100 g serka wiejskiego z ok. 20 g muesli + 15 g mieszanki studenckiej + wafel ryżowy 5. ta sama wielka bułka co w 2. , pół z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, pół z pastą grzybową, pomidorem i sałatą Całkiem ładne U ![]()
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
smak6malin - dziękuje bardzo za ocenke
![]() ![]() ![]()
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej mi chodzi o ilość spożytych kalorii niż o łączenie produktów ![]() ![]() Muszę jednak jeść to co mam w domu bo ze względów finansowych nie mogę sobie pozwolić na zakup produktów tylko z myślą o sobie bo nie mieszkam sama.Chcę schudnąć,ale aktualnie wracam do starych nawyków żywieniowych-znaczy się-jem wszystko,ale z umiarem(trudno mi będzie porcyjki zmniejszać ![]() ![]()
![]() |
#2459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kcal liczy się z tabeli lub z tabeli na danym produkcie, na 100g.
![]() |
#2460 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.