|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
hmm.. dzisiaj napadu nie ma mimo że jestem sama w domu. Aczkolwiek jem całkiem sporo. Dzisiaj też mały sukces, zrobiłam sobie tosta z serem żółtym, bo po prostu miałam ochotę. I dobrze, przynajmniej nie rzucę się później na cały ten ser.
no ale jak mówiłam ciągle sobie coś tam podjadam.. boje się, że waga ciągle będzie iść w górę.. już nie tyle zależy mi żeby spadła, niech przynajmniej nie wzrasta ciągle...
|
#2702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To niesamowite co piszesz, jak i że robisz to przy okazji opisywania swoich problemów z ED. Bo wydawałoby się, że właśnie dziewczyny tutaj powinny być otwarte i tolerancyjne. Jak lubi to niech sobie chodzi i obciąga kieckę bluzkę czy cokolwiek. Nie podoba mi się Twoja opinia, a szczególnie sposób jej wyrażenia. Ludzi nie powinno się oceniać. A tym bardziej ubierać w to lub tamto. Wolność wyboru. To jest właśnie najważniejsza zdobycz cywilizacji. I jeśli niektóre grubsze dziewczyny czują się dobrze w takich ubraniach, to niech sobie noszą. I nikomu nic do tego jak wyglądają. A czy są pasztetami? Nie wiem. Na pewno są pogodzone ze swoim wyglądem. A to większa sztuka niż powstrzymanie się od wymiotów. |
|
|
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
Mam wrażenie, że źle mnie rozumiesz, mimuszko. Wolność wyboru to jedna sprawa, ale ja również chciałabym mieć wybór i nie musieć oglądać czyjegoś gołego tyłka. Nie ważne, czy jest gruby czy chudy - po prostu gruby jest bardziej widoczny. Takie same mam zdanie na temat panów paradujących po mieście w samych szortach i klapkach, bez koszuli. Nie wypada i już. Chodzi mi o golizne na wierzchu, a nie o fakt bycia grubym.
|
#2704 |
|
Raczkowanie
|
"Grube kobiety naprawdę raczej nie powinny chodzić w miniówach, bo trudno je wtedy dobrać odpowiednio. Przykro patrzeć, jak idzie taka i obciąga tę podwijająca się kieckę... Albo ten tyłek obnażony do połowy. Trzeba dopasowywać ubrania do swojej figury, niestety."
Chyba nie miałam problemu z interpretacją tego kawałka. Bo nie ma tu mowy o goliźnie, ani chudych tyłkach. Tylko grube kobiety i za mała spódniczka. Jeśli chodzi o goliznę i upały, to raczej nie ma tutaj miejsca dla "wypada, nie wypada". I nie możesz determinować swojej możliwości wyboru ograniczeniem jej u kogoś innego. Sprzeczność. Nie ma sensu się dalej spierać. |
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
"Grube kobiety naprawdę raczej nie powinny chodzić w miniówach, bo trudno je wtedy dobrać odpowiednio. Przykro patrzeć, jak idzie taka i obciąga tę podwijająca się kieckę... Albo ten tyłek obnażony do połowy. Trzeba dopasowywać ubrania do swojej figury, niestety."
masz rację, nie ma sensu się spierać
|
#2706 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak uda mi się z tym uporać, to wyślę A gdzie chcesz iść na tą psychologię? Cytat:
Ja w gimnazjum byłam okropnym brzydalem (etap brzydkiego kaczątka przeszłam bardzo boleśnie Cytat:
Cytat:
A co do napadów - ja po prostu zawsze kupuję tyle jedzenia, żeby było TYLKO na jeden dzień. I zazwyczaj działało, bo nie mam co jeść po prostu.
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
Siris- no cóż, skoro nie chcesz to ok, nie nalegam (;
a na psychologie gdzie chcę iść ? Ale chodzi ci o miasto ? bo ja dziś jakaś nieprzytomna ; p
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Koffee - (nie, nie chcę rozmawiać o krótkich spódniczkach u grubych dziewczyn
) - widzę, że dopiero co pojawiłaś się w tym wątku; od dawna masz takie problemy? Może to wcale nie był kompuls?Dziewczyny, które się odchudzały/odchudzają często wyolbrzymiają swoje 'napady', które w rzeczywistości nie są jakimiś nienormalnymi ilościami jedzenia. Może tak było i u Ciebie?
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Wam!
u mnie dziś źle, nawet nie chce mi się pisać, jadłam praktycznie same słodycze, uroki wyjazdu. nawet o 21 pyszne lody, niestety dla poprawienia nastroju świetnie, kompulsy tuż za rogiem, waga będzie rosła zapewne przez to moje jedzenie wszystkiego co popadnie w weekendy (i to bardzo, bardzo bezwartościowych kcal). nie wiem, dlaczego w te dni zawsze mam taki apetyt. ot, taki mały gwóźdź do trumny. co jeszcze? nic. w sumie nie mam na nic ochoty. a mój nastrój można określić jednym słowem "tragiczny". przepraszam, że piszę tylko tyle, że nie będę wgłębiać się w szczegóły i że jestem taka beznadziejna.
|
|
#2711 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie Dziewczyny, coraz częściej wchodząc tu zadaje sobie pytanie: "co ja tu robie??
". Wybaczcie moją szczerość, ale naprawde przygnebiające jest czytanie "przytlam 0,5 kg, Boże to straszne!", "Jestem gruba mam 61 cm w talii", "jestem gruba i brzydka!"- choć prawda jest taka, że ów osoba jest śliczna i zgrabna... Rozumiem- ED, rozumiem- skrzywiony obraz siebie, rozumiem to wszystko ! Sama to miałam, a nawet nadal mam, ale bez przesady, mimo tego skrzywienia ja potrafie ocenić moje atuty i wady, bez jakiegoś przerysowywania ! Naprawde czasem przesadzacie ! Uwierzcie mi, że nie jestem tu na bieżąco, a raczej teraz patrze na to z boku i widze, widze to ! Czasem zastanawiam się czy to czasem nie koketeria z Waszej strony ? Chcecie być chwalone ? Może i tak, ale naprwde dołujące jest gdy czyta się, że ktos przytył 1-2 kg i już wygląda grubo... Zastanówcie się czasem jak ma się czuć osoba, która przytyła więcej i choć nawet czuje się ok to gdy to czyta to zaczyna czuć się jak grubas... ! To watek dla dziewczyn, które chcą z tego wyjść, tymczasem podobnie jak Ludowa zaczynam zauwazać tu takie nakręcanie się nawzajem ! Ktoś kto może nie miał doczynienia z ED, kto nie siedział w tym BAGNIE być może nie odczytuje niektórych wypowiedzi tak jak osoba, która przez to przeszła, ja siedziałam w tym i wiem, widze to wzajemne nakręcanie się ! Ja zrozumiałam, że jedzenie, przesadna chudość, kalorie, że to wszystko jest nie ta ważne jak się wam wydaje, ja czułam się w tym źle, chciałam z tego wyjść ! Chciałam, staralam się i nie nakręcałam się, nie czytałam wymiarów innych Dziewczyn, nie interesowało mnie, ze osoba XY przy moim wzroście waży 3 kilo mniej, nie ! Bo każda osoba jest indywidualnością ! I jeden może mieć 165 cm wzrostu i ważyć 50 kilo, a wyglądać grubiej niż osoba, która ma 160 cm i waży 55 kilo ! Tak już jest, poprostu ! Czasem mam wrażenie, że niektóre z Was nie chcą z tego wyjść, co więcej na sile i kurczowo trzymaja się ed, tylko po co ??! czasem Zastanawiam się, kiedy wkońcu zrozumiecie, że ta choroba to gó**n i bagno ! I że ed to nie Wasz sprzymierzenieć, a największy wróg !!!?... I jeszcze jedno: Wy tyjecie po kilogramie, czasem dwa i mowicie stop, najczęsciej zamiast cieszyc się wpadacie w dół, uważacie, że jesteście grube bo przecież ro "strasznie dużo", a ja ? Ja przytyłam duzo więcej i wiecie co ? Dopiero teraz czuje się SZCZĘŚLIWA !... A założe się, że Wiele z Was mimo, że macie wage poniżej normy to wcale nie jesteście szczęsliwe... Aha mówię to do ogółu, a nie do poszczegółnych osób. I wybaczcie, ale musiałam to wkońcu napisać.Pozdrawiam M.
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, prosze nie przejmuj się że słodycze, ja też niezbyt zdrowo dzisiaj i jutro pewnie też. Chodzi ci o te lody, i baotniki 3 przecież to nie tak dużo
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie dalej nie jesteś zdrowa, wnioskuję to z tego, co piszesz. pewnie się wkurzysz jak zawsze gdy ktoś Ci to mówi (a dokładniej ja), ale cóż. co do tego, ile przytylam - cóż z 39 do 47 kg więc też dużo i też dobrze się czułam. teraz chyba jest trochę mniej... echhhhh ale zgadzam się z Tobą, że takie gadanie nakręca, że wypisywania powodów wyrzutów sumienia (typu: truskawki ) dołuje. ja też często przed wejściem tu zastanawiam się, czy na pewno to zrobić.podobnie jest z 'dietetyką' w ogóle. np. dziś jadłam cały czas słodycze. a tak naprawdę to dla nastolatek w moim wieku normalne. a ja np. WSTYDZIŁABYM SIĘ napisać mój dzisiejszy jadłospis na ncj. to nienormalne wg mnie. bo tam są w sumie trochę takie maniaczki zdrowego jedzenia. może to i dobrze, ale... no wiecie. całkowicie zdrowe dla psychiki to to na pewno nie jest. bo jedzenie staje się obsesją, a nie dodatkiem do życia. nie jest już neizbędnikiem (no bo jednak jeść trzeba), o którym się nie myśli, a ustawicznym wyliczaniem, patrzeniem na to co i jak, wyrzucaniem sobie słodyczy... która z dziewczyn na dietetyce ma zdrowe podejście do jedzenia? chyba tylko bojestemtegowarta no i może monochrome. bo niestety zdrowe odżywianie jest ok, ale to, co robią niektóre z nas - daleko ma do normalności. Cytat:
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie mcflurry (albo inny lód albo 2 i kinder BW ) mam dość myślenia bo to jest niezdrowe. A mój apetyt jest może zdrowy może nie, troche mi przeszkadza ale co tam przynajmniej moge jeść truskawek do woli i nie spalam ich specjalnie (niekiedy przez przypadek ), tak samo inne rzeczy jak zjem ciastko to chyba świat się nie zawali
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wg mnie to, że zamiast obiadu jesz słodką bułkę normalne nie jesz, chcesz tego, czy nie ![]() dobra, jako że to było na piśmie, nie załapałam ironii, no ale wiesz. mi też się wydaje że jestem inna od tych osób, wspaniałych poniekąd (serio), na Kz. a czasem nie mam wyrzutów sumienia dopóki nie wejdę na dietetykę. ech. beznadzieja.
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, Iza zacznij mnie czytać dokładnie, bo Ty jakos totalnie opatrznie odczytujesz to co ja pisze
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), kolega jadł non stop batoniki. i mam mieszane uczuciaaa
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wiem, że na pewno jest z Tobą coraz lepiej i że wychodzisz i robisz duże kroki do przodu
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedzą to co lubią, nie patrzą na kalorie i nie obchodzi ich czy to serek wiejski czy batonik. Pewnie w 70% wybiorą batonik bo jest smaczniejszy![]() Ide spa, czemu ja śpie tylko 6,5-7-8godzin? ![]()
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszane uczucia, bo nie wiem, czy wchodzic na dietetykę ;p
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny. Przyszłam właściwie tylko po to żeby się zameldowac. Nie będę pisała co u mnie, bo dobrze nie jest więc pisac nie warto.
Także jestem, żyję, czytam co u Was, ale nie potrafię radzic żadnej z Was. Po prostu nie mam na to siły. Wybaczcie. Napiszę tylko do Wiosenki, że strasznie mi smutne kiedy Tobie jest źle. Masz tak wielkie serce, jesteś niesamowitą osobą i to cholernie niesprawiedliwe, że momentami jedzenie odbiera Ci radośc i przynosi przygnębienie. Tak bardzo chciałabym aby Twoje niebo rozchmurzyło się już na zawsze ![]() I jeszcze do Tamy- uważam, że Twój post był mocno niefortunny. Nie poczułam się po nim dobrze. Nie uważam, że miałaś złe intencje, ale słowa dobrałaś zbyt mocno i zakładam, że wiele z nas poczuła się lekko urażona. Ja bynajmniej, tak .Co oczywiście nie zmienia faktu, że bardzo Cię lubię i po cichu kibicuję
|
#2725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siris tez mysle o psychologii, ale jeszcze nie wiem gdzie. I w ogole nie wiem jakie przedmioty zdawac na maturze, nic...
Edytowane przez plameczka Czas edycji: 2008-06-08 o 00:34 |
|
|
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie smutaj się Izuś , przecież wiesz że czasem takie dni pełne luzu są bardzo potrzebne a jestem 100% pewna że po nich nie przytyjesz, to jest po prostu nie możliweCytat:
nie każdy jest na tym etapie wychodzenia z choroby co Ty, nie chcę Ci wypominac ale ty tez nieraz panikowałaś że przytyłaś kg czy 2, to przykre że teraz unosisz się i nas krytykujesz. Myślę że też Swoje przytyłam i nie były to 2 czy 3 kg tylko 8 i jakoś żyję, ehhh Pomimo wszystko cieszę się z Twoich sukcesów i życzę dalszych
|
|
#2727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak już wcześniej wspomniałaś, każdy z nas jest inny. Nie tylko w kwestii wymiarów czy budowy kośćca, ale także pod względem psychiki, umiejętności oswojenia się z nową sytuacją. Dlatego też każda będzie w innym tempie robiła postępy i w różnym stopniu będzie tolerowała zmiany wagi, sposobu odżywiania etc. Nie można kogoś napadać za to, że to co dla Ciebie jest oczywiste dla innej osoby jest wielkim wyzwaniem. Co do wzajemnego 'nakręcania' o czym była mowa powyżej to tego sie niestety nie uniknie. Gdy zbierze się kilka osób z zaburzeniami odżywiania to porównania, różnego rodzaju konkurowanie ze sobą jest rzeczą nieuniknioną. W szpitalach jest identycznie, niestety... Tak BTW, jako nowicjusz chciałam się serdecznie przywitać ze wszystkimi i jako osoba po 7-letnich przejściach wszystkim Wam gorąco kibicuję. Mam nadzieję, że będę mogła kiedyś się do czegoś przydać
|
|
|
|
|
#2728 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mnie na przykład bardzo ona pomaga.![]() Cytat:
. Doszłam do wniosku że wyglądam tak beznadziejnie(jestem za chuda) że musze przytyć żeby wreszcie móc założyć krótkie spodenki, bluzke na ramiączkach.Sylwuś a jak u ciebie? Cytat:
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też czasem mam wątpliwości, czy wpisać jadłospis, bo wyrzutów nie mam, ale jak widzę wszędzie: sałata, wiejski light, 10g orzechów włoskich, 1/10000 pomidora, to mam uczucia mieszane... większość dziewczyn unika jak ogania słodyczy, a ja je jem praktycznie codziennie. Wczoraj np. zjadłam dużego loda włoskiego, 100g frytek i pralinki (nie na raz
) dobre było i nie żałuję, nie mam wyrzutów czy coś, ale nie wpiszę tego bo zacznie mi być głupio ^^
|
|
|
|
#2730 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomimo tego uważam się za prawie zdrową, nawet nie chodzi o to, że przytyłam te 10 kg, i nie mam juz tych wystających obojczyków, żeber, bioder i czego tam jeszcze - ale jedzenie nie jest juz moja obsesją (przynajmniej nie na codzień, czasem sie jeszcze ed odzywa, ale rzadziej). Cos mnie czasem wytrąci z równowagi, wtedy jest ciężko. Jeszcze to głupie gadanie ludzi... Pamiętam sytuację w kwietniu, w szkole - ja juz utyłam 7 kg, a tu nagle wychowawczyni rozpoczyna monolog o anoreksji. Bo chciałam studiowac dietetykę - ludzie myślą, że diety sa odchudzające, a mnie interesuje żywienie bez glutenu i inne Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

i proszę cię, napewno nie jesteś gruba, nie mów tak .. a masz swoje fotki ? można prosić ?
Ale jak uda mi się z tym uporać, to wyślę 
Ja w gimnazjum byłam okropnym brzydalem (etap brzydkiego kaczątka przeszłam bardzo boleśnie

". 
, prosze nie przejmuj się że słodycze, ja też niezbyt zdrowo dzisiaj i jutro pewnie też. Chodzi ci o te lody, i baotniki 3 przecież to nie tak dużo
trochę empatii, nie wychodzi się z tego ot tak, to że Ty sobie poradziłaś (hmm) nie oznacza, że każda będzie wychodzić w tym samym tempie.
i kinder BW ) mam dość myślenia bo to jest niezdrowe. A mój apetyt jest może zdrowy może nie, troche mi przeszkadza
ale co tam przynajmniej moge jeść truskawek do woli i nie spalam ich specjalnie (niekiedy przez przypadek
jedzą to co lubią, nie patrzą na kalorie i nie obchodzi ich czy to serek wiejski czy batonik. Pewnie w 70% wybiorą batonik bo jest smaczniejszy