Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-18, 16:10   #571
Pannkaka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Ufff, przetrwalam dzien w pracy. Pewnie lepiej by bylo gdybym dzis tez pracowala z domu, ale z roznych powodow (wcale z praca nie zwiazanych) wolalam pojechac. Akurat trafil sie wielki pozar do gaszenia, wiec dobrze wyszlo, a ja przynajmniej nie mialam czasu sie zastanawiac jak sie czuje

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
Będę wredna :P ale nie popieram zajadania głodu nikotynowego słodyczami ! trzeba z tą chęcią walczyć i nie folgować sobie!
Nie znam sie, bo nigdy nie palilam, ale mysle, ze ciaza to taka motywacja, ktora naprawde pomaga. A jak ktos takiej nie ma i slodycze maja mu pomoc przetrwac najtrudniejszy moment, to ja jestem za. Latwiej bedzie potem slodycze odstawic, niz papierosy, nie?

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
W ogóle z wagą to nie wiem jak to jest. Rano się ważyłam i mimo ciągłych wymiotów mam prawie 2kg na plus od początku ciąży. Zastanawia mnie to skąd, no bo dziecko przecież tyle nie waży
[...]
Niech mnie ktoś w tyłek kopnie
Dziecko nie, ale powiekszona macica, wody plodowe, zwiekszona objetosc krwii... Mysle, ze to juz na tym etapie nawet wiecej nic 2 kg No i wielki kopniak, wszystkie cie tu podziwiamy jak dajesz rade z tymi dolegliwosciami, jeszcze zdazysz wszystko ogarnac

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Dziewczyny, złapało mnie takie ssanie, że zjadłabym chyba konia z kopytami zaraz wyciągam chlebek i robię kanapki w pracy będzie jedzone!
A ja zjadlam na lunch zestaw z burger kinga... obiecuje, nastepny dopiero w przyszlym miesiacu

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
To jest moje ulubione danie ciążowe wszystko inne się chowa! pomidorek musi być malinowy i jeszcze posolony
Moje tez, kanapki z bialym serkiem i pomidorem pozwolily mi przetrwac okres najgorszych mdlosci

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja też lubię TBS, ale jeszcze bardziej lubię Lush - znasz? Nie ma ich w Polsce, ale Ci to mają cuda na kiju Ale ceny jeszcze wyższe niż w Body Shop
O fuj, Lush Mijam codziennie dwa razy, mam po drodze ze stacji do biura. Taki zapach, ze wstrzymuje oddech, zeby moc przejsc. Nie na moj ciazowy nos Poza ciaza czasem cos kupowalam

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
A z gorszych rzeczy to zdechł kotek, którego adoptowalismy
Biedny kotek
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 16:27   #572
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Fajnie, że mama chce kupić tyle rzeczy dla Maluszka, ale nie lepiej zasugerować Jej, żeby zamówiła też coś z większych rozmiarów? Na pewno się nie pogniewa A tak to wyda pewnie dużo pieniędzy na to, szkoda by było, gdyby połowy z tych rzeczy nie zdążyło się ubrać.
Moja mama nie szaleje tak z zakupami, nie wiem czy to dobrze, czy źle, ale ostatnio zaczęła robić trampki dla Małego, na szydełku - takie jak na zdjęciu
Moja mama uważa że jak się urodzi to i tak się utopi w rozmiarze 56 :P mówiłam jej ze nie ma co tak strasznie dużo kupować bo nie zdazymy ubrać ale okazało się ze mi się pomyliło- w jednym sklepie w którym ma dużo rzeczy w koszyku ma rozmiary tez większe jeszcze mnie radośnie poinformowała ze będzie robić pokoik dla dziecka u siebie w domu fajnie, bo nawet jak mam im podrzucić dzidziusia to będzie miał własny kącik z normalnym lozeczkiem albo chociażby będę miała miejsce by go nakarmić i przewinac.

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę o takiej opinii. Wczoraj jak przeglądałam rożne listy wyprawkowy to pisali, ze w szpitalu sa konieczne, bo tam nie obcinają dziecku paznokci. Mysle, ze dopiero w domu mozna zrezygnować jak juz sie opanuje sztukę dbania o małe dłonie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dbaniu o dziecko chyba najbardziej przeraza mnie obcinanie paznokci. tak jak psu i kotu zawsze obcinalam z mikrozawalem (i pomimo tego że robiłam to milion razy to zawsze się stresuję)
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 17:06   #573
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
W dbaniu o dziecko chyba najbardziej przeraza mnie obcinanie paznokci. tak jak psu i kotu zawsze obcinalam z mikrozawalem (i pomimo tego że robiłam to milion razy to zawsze się stresuję)
Mój pies nienawidzi obcinania paznokci Dla dzieci gdzieś widziałam takie małe pilniczki bo obcinanie chyba jest nierealne

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 17:19   #574
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
O fuj, Lush Mijam codziennie dwa razy, mam po drodze ze stacji do biura. Taki zapach, ze wstrzymuje oddech, zeby moc przejsc. Nie na moj ciazowy nos Poza ciaza czasem cos kupowalam
Myślę, że obecnie miałabym podobnie Z wielu kosmetyków musiałam zrezygnować, szczególnie na początku.
Stary 2017-10-18, 17:22   #575
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzis bedzie mial sekcje zwłok. Diagnozą była Panleukopenia, a co sekcja zwłok pokaże dowiemy się późnym wieczorem
Strasznie to przykre... Ja po każdej śmierci mojego zwierzaka przechodziłam żałobę Dlatego tak dopytuję
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
.
Nicole, dzięki, będę za nimi patrzeć Nie jadłam nigdy.
Te serki właściwie można dostać wszędzie. W większych supermarketach ttypu auchan czy carrefour na pewno, w zwykłych, mniejszych spożywczakach też

Asiula śliczne te ubranka! Mnie z kolei rozczuli kaftanik z liskiem
Do mnie przyszły dziś rzeczy typu basic, 6 kopertowych body z długim rękawem i 2 sztuki z krótkim i 6 par skarpetulek
Stary 2017-10-18, 17:27   #576
punamama
Rozeznanie

Marcia gratuluje chłopców i udanej wizyty

Czytałyście może nowy wpis mamy ginekolog? Poleca w nim gadżety dla kobiet w ciazy. M in rogal do spania ale tez wiele innych przydatych lub wg mnie dziwnych gadzetow ale warto zajrzec

Fajnie, ze kupujecie juz ciuchy ale ja to chyba takie zakupy zrobie na koncu. Uwazam ze musze sie pozbyc z listy tych najdrozszych rzeczy typu laktator, wozek, fotelik samochodowy itp... eh jak sobie o tym pomysle. A nic nie mam po synku bo raczej nie planowalam wiecej dzieci

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-10-18, 17:35   #577
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u koleżanki której córka ma niecałe 1,5 roku i jest od początku uczona jeść sama. Nie dostawała też żadnych słoiczków tylko normalne jedzenie. I jadła z nami spaghetti <3 słodko wyglądała
Na pocieszenie dla tych mniej ogarnietych, jak ja... moja jadla na poczatku sporo sloiczkow, ale w wieku 1,5 roku tez juz jadla sama to co my, spagetti wciagala az milo Od kiedy tylko przejawiala checi sama operowala lyzeczka czy widelcem. Bylo duzo sprzatania, ale warto bylo jej pozwolic, nawet jesli wiekszosc jedzenia ladowalo na poczatku na podlodze Moj maz z kolei pewnie, jakby mogl to by ja do teraz karmil, strasznie go balagan przy jedzeniu denerwuje

Cytat:
Dziewczyny, doradzcie. Te legi to bardziej na dziewczynkę niż na chłopca, no nie?
http://www.raspberryrepublic.pl/?pro...egginsy-alpaki
Dla mnie idealny unisex, i dla dziewczynki i dla chlopca

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Spotkałyście się z opinią, że niedrapki nie są wskazane? Bo mi się coś obiło o uszy, ale nie pamiętam uzasadnienia. Idę poszperać w necie
Tez tak gdzies slyszalam, ale dopiero jakos niedawno. Dla corki mialam kilka par, ale nie uzywalam. Pozbywala sie ich momentalnie, skarpetki wytrzymywaly troche dluzej. Poza tym wcale sie jakos bardzo nie drapala, wiec nie widzialam powodu, zeby jej zakladac
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 17:40   #578
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
I w takich i w takich. Mam je w Piotrze i Pawle, Tesco, Żabce i małym organicu

Jeśli to faktycznie ta choroba, to nie możesz jakiś czas brać zwierzaka do siebie zdaje się... sprawdź.
Tak wiem. Teraz zdecyduje sie od razu na dorosłego kota. Jak już będę gotowa na nowego zwierzaka to pojadę do weterynarza i się wszystkiego dowiem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 17:54   #579
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Mój pies nienawidzi obcinania paznokci Dla dzieci gdzieś widziałam takie małe pilniczki bo obcinanie chyba jest nierealne
Ja obcinałam paznokcie śwince morskiej i to było wyzwanie. A co dopiero takiemu małemu dziecku. Zapowiedziałam mężowi, że będzie musiał się nauczyć i to robić miny zachwyconej nie miał.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 18:13   #580
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka dla córeczki
Dziekuje Dzis juz i niebo lepiej ale pediatre zahaczylam. Wszystko gra. Jaka ulga.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
będę miała problem z zakupem dziecięcych ubranek, prawie nic mi się nie podoba
będę chyba kupować tylko jednobarwne rzeczy
Ohoho az tak?

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jak najbardziej da sie obcinac nozyczkami, nie boj zaby Na poczatku najlepiej na spiocha.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-10-18 o 18:16
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 18:24   #581
marcia45
Zadomowienie

Ja młodej rozszerzalna młodej dietę blw tylko. Z chłopakami zobaczymy jak wyjdzie. Z nią było to uproszczenie że na 6 miesięcy już siedziała. Dłużej niż do 6 bym nie czekała z rozszerzaniem. Więc jak nie usiądą dostaną papki i zupki

Niedrapek ja nie używałam, choć miałam kilka z kompletów ubrankowych.

Oj ciekawe jak reszta polowkowych czy tylko moi tacy duzi.

Kiwi wspolczuje straty

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 18:40   #582
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ohoho az tak? ;
no w sumie mam nadzieję, że się ten chłopak potwierdzi, bo wtedy przynajmniej w mojej gamie kolorystycznej pozostanę
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 18:40   #583
nadalka
Zakorzenienie

Ja nie miałam problemów z obcinaniem paznokci. Mam do tej pory taki malutki obcinacz z canpolu.

Dostałam pierwszy przelew z zusu

Stary 2017-10-18, 18:41   #584
ullcia92
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że obecnie miałabym podobnie Z wielu kosmetyków musiałam zrezygnować, szczególnie na początku.
Ja się za to okropnie męczę, bo odrzuca mnie i okropnie drażni zapach proszków i płynów do prania. Testowałem już ok 5 różnych w tym dzidziusia dla niemowląt, sądząc, że taki będzie miał mniejszy zapach. Niestety.... to niesamowite, że (chyba) mój mózg odbiera zapach zupełnie inaczej, jakby to zupełnie inaczej pachniało:/
Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Na pocieszenie dla tych mniej ogarnietych, jak ja... moja jadla na poczatku sporo sloiczkow, ale w wieku 1,5 roku tez juz jadla sama to co my, spagetti wciagala az milo Od kiedy tylko przejawiala checi sama operowala lyzeczka czy widelcem. Bylo duzo sprzatania, ale warto bylo jej pozwolic, nawet jesli wiekszosc jedzenia ladowalo na poczatku na podlodze Moj maz z kolei pewnie, jakby mogl to by ja do teraz karmil, strasznie go balagan przy jedzeniu denerwuje

Dla mnie idealny unisex, i dla dziewczynki i dla chlopca

Tez tak gdzies slyszalam, ale dopiero jakos niedawno. Dla corki mialam kilka par, ale nie uzywalam. Pozbywala sie ich momentalnie, skarpetki wytrzymywaly troche dluzej. Poza tym wcale sie jakos bardzo nie drapala, wiec nie widzialam powodu, zeby jej zakladac
Ja planuje od początku uczyć jeść samodzielnie od 6 /7 msca w zależności od rozwoju czytałam o blw i całkiem mnie to przekonuje.

Dziewczyny macie takie tempo że odpalajac aplikacje mam do przeczytania ciągle po 20 lub nawet 40 stron. To jest niewykonalne

ullcia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 18:45   #585
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Jejku człowiek zajmie sie domem i nie nadaza wolniej laski

Marcia - gratuluje wizyty

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Ja dzisiaj jakos tak glupio sie czuje bo jakos tak nie czuje ruchow... Moze wieczorem jak zalegne na kanapie to cos bedzie czuc...
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 18:51   #586
_Selina_
Zakorzenienie

Dziewczyny jak ja dzisiaj wymiotowałam...
Musiałam się dwa razy autem zatrzymywać na postojach... masakra jakaś...

Właśnie wróciliśmy od lekarza potwierdził wadę serduszka, teraz czekamy na wyniki amnio.
W zależności od wyników amnio. Jeśli jest to wada genetyczna, to wiąże się z nią szereg innych rzeczy, wtedy będziemy musieli się zastanowić czy robimy terminacje ciąży, a jeśli jest to wada niezależna to po porodzie teoretycznie od 1 do 2 operacji.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 18:55   #587
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość

Właśnie wróciliśmy od lekarza potwierdził wadę serduszka, teraz czekamy na wyniki amnio.
W zależności od wyników amnio. Jeśli jest to wada genetyczna, to wiąże się z nią szereg innych rzeczy, wtedy będziemy musieli się zastanowić czy robimy terminacje ciąży, a jeśli jest to wada niezależna to po porodzie teoretycznie od 1 do 2 operacji.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Kochana trzymam kciuki, żeby wada była jak najmniejsza. Kiedy wyniki amino?

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 18:57   #588
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

3Mam mocno kciuki za wyniki !
Masz temperature moze?
Stary 2017-10-18, 19:03   #589
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Kochana trzymam kciuki, żeby wada była jak najmniejsza. Kiedy wyniki amino?

Za tydzień, półtora. :-*

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
3Mam mocno kciuki za wyniki !
Masz temperature moze?
Nie mam, a dlaczego pytasz?

Od rana bolała mnie głowa, ciśnienie wysokie, podejrzewam, że odezwał się ból migrenowy plus stres i stąd wymioty.

Stary 2017-10-18, 19:09   #590
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Za tydzień, półtora. :-*

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Nie mam, a dlaczego pytasz?

Od rana bolała mnie głowa, ciśnienie wysokie, podejrzewam, że odezwał się ból migrenowy plus stres i stąd wymioty.

A to ok. Tak pytam. A kontrole po amnio kiedy masz? Odpocznij sobie
Stary 2017-10-18, 19:16   #591
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
A to ok. Tak pytam. A kontrole po amnio kiedy masz? Odpocznij sobie
Teoretycznie dzisiaj miałam być, ale, że zbiegły się wizyty, to doktor powiedział, że nie ma sensu i pani doktor kardiolog ma też uprawnienia do badań prenatalnych itd, więc jedna wizyta wystarczy, jutro mam mu tylko napisać co i jak.

Stary 2017-10-18, 19:17   #592
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby wada była jak najmniejsza. I nie genetyczna
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 19:21   #593
Lunak
Wtajemniczenie

Nadalka, imprezę z tej okazji możesz wydać przypływ funduszy zawsze mile widziany

Selina, tak mocno trzymam kciuki i Wam kibicuje :całus:. Oby to była wada niezależna, bo wtedy mozna działać, działać, działać. Wszystkie stad pewnie Ci tego życzymy wiem, wiem... Takie mniejsze zło, ale nie wyobrażam sobie inaczej.
Koniecznie odpoczywaj, bo Ty po amnio taka aktywna jesteś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 19:36   #594
nadalka
Zakorzenienie

W tych czasach chyba terminowa wypłata z ZUS to rzeczywiście powód do świętowania

Selina, trzymam mocno kciuki za Was, za maluszka!

Stary 2017-10-18, 20:03   #595
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Selina trzymam za Was kciuki oby wada była jak najmniejsza!
Stary 2017-10-18, 20:04   #596
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Kotek mial nowotwór. Woda w plucach. Panleukopenii nie było

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 20:12   #597
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Kotek mial nowotwór. Woda w plucach. Panleukopenii nie było

Stary 2017-10-18, 20:18   #598
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo mocno trzymamy kciuki, za Was - Ciebie, Maleństwo ❤

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 20:27   #599
_Selina_
Zakorzenienie

Dziękujemy wszystkim za słowa otuchy, wsparcie, jesteście kochane :-*

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Z milszych wiadomości, dzisiaj znaleźliśmy idealne auto dla nas, po nowym roku będziemy kupować.

Stary 2017-10-18, 20:42   #600
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ja obcinałam paznokcie śwince morskiej i to było wyzwanie. A co dopiero takiemu małemu dziecku. Zapowiedziałam mężowi, że będzie musiał się nauczyć i to robić miny zachwyconej nie miał.
dzięki za podsunięcie pomysłu ;>

również trzymam kciuki za Ciebie Selina i dzieciaczka!
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości