|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Kiwi, przykro mi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, że tak na wiele spraw nie mamy wpływu... pewnie te nasze słowa otuchy w żaden sposób Cię nie pocieszają. Ale naprawdę trzymamy kciuki żeby się wszystko ułożyło Wam. Selinka...
|
|
|
|
#603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
Selina - kciuki
Apropo niedrapek to ja zakladalam synkowi i nie mialam pojecia o jakichkolwiek przeciwwskazaniach Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niedrapki zakladalam i teraz tez bede, to tylko na poczatek zeby dziecko sie nie podrapalo. Nic zlego w tym nie widze.
Jakby tak patrzec to wszystko ma przeciwwskazania. |
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
Co do niedrapek to z tego co mi wiadomo to przeciwskazania są takie, że dzidzia poznaje świat przez dotyk i powinna moc dotknąć swojej buzi. Do mnie to przemawia i póki co nie chciałabym ich zakładać.
Selina również dołączam się do kciuków! Różne można mieć problemy w życiu ale jednak ostatecznie zdrowie najważniejsze więc oby wszytskk się dobrze ułożyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne przeciez kazdy robi jak uwaza
Ale tez zalezy z jakimi pazurkami sie dzidzia urodzi, a w szpitalu nie wolno obcinac paznokci wiec dla mnie na czas szpitala musza byc.
|
|
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Moje to się z hybrydami chyba urodzi bo ja zawsze mam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Haha moze nie bedzie tak zle
|
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieję się, że obcinać nie będę tylko piłować, bo sobie też piłuję, bo to obcinania są za mocne ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Selina, trzymam kciuki za najlepszą opcję z możliwych
Jeśli chodzi o niedrapki to przy córce nie musiałam zakładać, ale koleżanka z pokoju musiała zakładać córce, bo mała robiła sobie krzywdę do krwi aż po buźce. Dziecko w tych pierwszych dniach życia raczej nie poznaje świata przez dotyk. Mi się wydaje, że to żadna krzywda o ile to maks kilka dni i później obcinamy pazurki w domu i tyle.
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Nawet nie taka głupia ta książka Lewandowskiej. Oczywiście wiele jej wierzeń i pomysłów nie do końca rozumie, no ale... ma prawo np. sądzić że woda w plastikowej butelce jest trujaca. A jak się ma też takie fundusze na diety jak ona to można zmyslac 😜
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie chodzi o BPA w plastiku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam się w 18 tygodniu
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() miłego dnia! ja po wczorajszej wizycie w sklepie z wózkami mam totalny zamęt...lubemu wózki Adamex przypadły do gustu i może taki po prostu trzeba zanabyć....hm... dziś wizyta...ale na USG jeszcze trochę poczekam :/ |
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dzisiaj u mnie dzień sprzątania bo zapuscilam mieszkanie przez kilka dni. Powinnam mieć niby więcej energii ale jak gdzieś wychodzę i wracam po paru godzinach do domu to nie mam na nic siły i kręgosłup mnie zaczyna boleć tak ze pod wieczór mam problem z chodzeniem :/ a ze dziś nie mam żadnych planów wyjściowych poza apteka to może się uda odgruzowac dom. A tymczasem zmykam na sniadanie
|
|
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Wziełam wolne w pracy na poogarnianie swoich rzeczy i oczywiście obudziłam się o 7 rano 🤦🏻☠♀️ Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Robinsonka - trzymam kciuki za wizytę. Który tydz u Ciebie? Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Pospałam dziś. Mąż wybył do pracy o 5:30 i mnie nawet nie obudził. Słyszałam jak sie zbierał, ale wieczorem uprzedził, ze mam nie wstawać to nawet sie nie ruszyłam. Poza tym nie miałabym sił wstać, bo w nocy co 2 godziny biegałam do toalety. Dziec chyba siadł na pęcherzu ![]() 5 dni do połówkowych. Lelowa, tak samo czytałam o niedrapkach, ze w szpitalu musza byc, bo nie wolno obcinać tam paznokci. Kupie 2-3 pary i zobaczę czy w ogóle mi bedą potrzebne. Asiula, ja zapowiedziałam w poniedziałek, ze posprzątam w piątek, bo i tak mamy miec gości i nie opłacałoby mi sie jeździć na mopie 2 razy w tygodniu. Tylko odkurzanie standardowe zostawiłam. Chociaż mam coraz mniej motywacji zeby to robic jak przez większa czesc dni siedze sama. Trzymam mocne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Punamama ja to samo! Mam dzień wolny a już nie śpię od 7
Witam się w 21 tygodniu (20+0) znów dzisiaj jestem meeeega głodna, zaraz idę robić śniadanie bo chyba nie wytrzymam, Mały się domaga Spokojnego dnia Dziewczyny! Selina, trzymam za Was mocno kciuki
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Selina ogromne kciuki
U mnie wróciły mdłości Zastanawiałam się na spacerze z psem jak będę wyglądać z głową w krzakach Na szczęście na mdłościach się skończyło. Chyba zapiekanka na śniadanie nie podeszła A taką miałam ochotę.Wczoraj byliśmy u naszego architekta bo robimy powoli nasz dom. Jak do tej pory nie miałam ciśnienia żeby to szybciej robić tak już teraz mam Jestem podjarana jak dziecko Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2017-10-19 o 07:40 |
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
Udało mi sie w koncu zważyć na czczo i nic nie przytyłam. I oczywiście mi sie włączyło myślenie czy wszystko jest ok :/ Chyba bede sie trzymać tych srodkowodziennych pomiarów tak jak mi przed wizytami robia, bo wtedy widać przynajmniej wyzsza wagę
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie przytylas od ostatniej wizyty? A ja schudłam...Tylko ostatnio może mniej jem albo nie! Jem tyle samo tylko większość zwracam...😑😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
Przeszlam wlasnie cala dlugosc pociagu, ale nigdzie miejsc siedzacych. Na szczescie mam w torbie taka pianke pod tylek i siedze na niej schodkach. A w ogole to u mnie dzis na minusie z rana
![]() U mnie od poczatku jest +4kg, zastanawiam sie co tak malo, bo jem bez przerwy, dwa sniadania, lunch, podwieczorek i dwie kolacje Wczoraj pojawil sie tu link do mamyginekolog i gadzetow ciazowych i zaczelam czytac o tym aniballu. Nawet nie pod katem przygotowania do porodu, co odbudowy miesni dna macicy po ciazy. Nie wiem, czy warto, ale wiem, ze problem bedzie, juz musze uwazac przy kichaniu... |
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dzis wizyta. Ciekawe jak tam badania wyszły za dzisiejsze wizyty.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
Pannkaka - ja z tych gadżetow juz powaznie mysle o przypince “jestem w ciazy” bo po mnie kompletnie nie widac i pewnie dlugo nie bedzie a jeszcze 1,5 miesiaca musze dojezdzac do pracy tramwajem w ktorym nigdy nie ma miejsc. Moze tak sie uda zeby ktos ustapil miejsca.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

___

13.03.2008
znów dzisiaj jestem meeeega głodna, zaraz idę robić śniadanie bo chyba nie wytrzymam, Mały się domaga
Na szczęście na mdłościach się skończyło.