|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: H&M i rozmowy o wszystkim co z nim niezwiązane :) cz. 26
Cytat:
Lepiej chyba stopować, jak chodzić za nim i gonić do lekcji Na razie nie chcę go przechwalać, bo wiadomo matka lubi myśleć, że jej dziecko jest bystre i mądre. Ostatnio jednak nauczycielka w przedszkolu zaprosiła mnie na rozmowę i mówiła, że Leonard ma duży potencjał i widać, że dużo poświęcam mu czasu. No także, szkoda mi też rzucić się w wir pracy znowu, bo wiem, że tego czasu na dopatrzenie go będzie mniej. Z drugiej strony chciałabym już pracowć. Długie siedzenie w domu jest nużące, ale jak sobie pomyślę, że w tym wieku szkolnym moje poświęcenie może się zwrócić to zaciskam zęby. Moi rodzice bardzo dużo pracowali, mieli mało czasu dla mnie. Nie mogę ich winić, bo nie mieli łatwego życia wtedy. Ze szkołą i innymi obowiązkami zmądrzałam dopiero w drugiej klasie szkoły średniej niestety. Gdybym miała z tego na początku więcej radości to może byłoby inaczej. A nieważne. Będę tu swylewać jakieś życiowe wywody.. Karina jeśli mogę zapytać. Kiedy wróciłaś do pracy i w jakim wieku Twój syn poszedł do przedszkola? ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Mam problem ze znalezieniem płaszcza na zimę. Większość ma dekolt, a potrzebuję czegoś pod szyję i z kapturem najlepiej.
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
widziałyście?
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
mimo, że nie noszę raczej bluz to ta jest naprawdę fajna
mogę link?---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
White_latte wysłali Ci już te sweterki? Zamówiłam camelowy ten co Ty i jestem ciekawa Twojej opinii, pewnie szybciej dostaniesz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też on bardzo się podoba!!! Jest świetny, muszę go tylko wyprać i zastanawiam się czy program "pranie ręczne" w pralce da radę... Prałyście go już? |
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|
#4147 |
|
dream big
|
![]() Wiecie może jak z jakością butów Badura? Poniosło mnie ostatnio i kupiłam botki i tak leżą w kartonie i myślę czy je zostawić czy oddać... chociaż podobają mi się bardzo
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2017-10-19 o 15:01 |
|
|
|
#4148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
To znaczy nigdy normalnie i nie na etat. W zimie podjęłam taką próbę, ale praca pochłaniała dobre 10 h i przestałam widywać dziecko. Mąż zabezpieczna nas finansowo, więc brzydko mówiąc, nie opłacało się nam, bo ja miałam nawet mniej niż najniższą krajową, a praca dość odpowiedzialna i stresująca. Poza tym, w domu zapanowała wojna domowa, widać mój mąż lubi mieć żonę-kurę. Może to też to, ze ja typową kurą nie jestem, robię rózne rzeczy na boku, ale nic na stałe ![]() To ze zmądrzałaś w 2 klasie LO to i tak spoko, mój mąż otworzył oczy po 1 roku studiów i potem z karierą dał radę dużo lepiej niż ja, zawsze wzorowa uczennica, tak że wiesz Janek poszedł dopiero do zerówki , ale w wieku 5 lat, bo szkołę zaczłął rok wczesniej, jako 6-latek. Od wielu osób słyszałam, ze dziecko musi byc wczesniej w przedszkolu, bo nie będzie zsocjalizowane, ale na przykładzie mojego syna nie mogę się zgodzić. Aczkolwiek nic złego oczywiscie w przedszkolu dla 3latka nie widzę czy w złobku, chodzi mi tylko o to, ze jesli mama chce, a przede wszystkim moze ( bo chciec nie równa się móc ) zostać z dziecmi przez pewien czas to takie "domowe przedszkole" wcale nie jest złe. Ale taką "pracę" trzeba lubic ![]() Jak masz możliwość finansowo poczekać, mąż nie naciska, a Ty doła nie łapiesz to uważam, ze lepsze wrogiem dobrego Albo praca częściowo z domu lub na pół etatu. Dla mnie 10 h nawet teraz to było za dużo, o ile to nie mus.
|
|
#4149 |
|
dream big
|
nie mam na nic czasu
od 8 do 19 w pracy, treningi robię po 21... chodzę półprzytomna ![]() może jutro wieczorem się zmobilizuję ze zdjęciami, pamiętam o nich
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak love? Karina fajnie. U nas nie da rady z 1 pensji, chociaż mąż wcale mało nie zarabia.
|
|
#4152 | ||
|
dream big
|
Cytat:
poprosiłam trenera z siłowni żeby coś podziałał z planem no i czekam co mi zapoda muszę się jakoś ogarnąć z tymi treningami, bo oszaleję. Treningi mam rozłożone na 4dni treningowe, każda partia oddzielnie, ale już teraz łączę ze względu na brak czasu. Najlepiej robotę zmienić na jakąś w normalnych godzinach, ale do końca roku raczej tu posiedzę Cytat:
a dobrze, chociaż mniej się teraz widujemy przez moją pracę. On chce żebym się wprowadziła, a ja raz że nie chcę zostawić psa (do bloku go nie wezmę, poza tym większość czasu by sam siedział, na weekendy bym go brała), dwa że muszę jakoś rodziców na to przygotować, szczególnie mamę a trzy - póki nie będę miała normalnej pracy z umową o pracę to dla mnie nie ma opcji.
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2017-10-19 o 17:15 |
||
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jednak spotkałam się (lata temu ) z tym, ze dla ludzi to straszna egzotyka, zeby dłużej zostać z dzieckiem. Teraz bardziej na to jest przyzwolenie społeczne, ale kiedyś musiałam się tłumaczyć bardzo ze swojej decyzji. A dla mnie ona była prosta do podjęcia, bo męża nie było często od 5 do 21, a ja tutaj sama, bez rodziny. Niania do dziecka była za droga, prywatny złobek też. Z czasem niestety zobaczyłam, ze mąż jest bardzo pochłonięty pracą i dopilnowanie Młodego to dla niego za dużo Trochę było to rozczarowujące, ale prawda jest taka, ze kariery juz nie zrobię, a ładnych parę lat zdążyłam przepracować, także w czasie studiów i mam świadomośc, ze praca to nie sama sielanka. Pewnie gdybym miała do czego wracać, miała fajną i lubianą pracę, to postąpiłabym inaczej. A teraz 1000 zł za 10 h, a w domu III Wojna Swiatowa to nie była super okazja. Ale się nie poddaję ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Patyczak Mięśnie musisz budować, chudzielcu
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karina zgadzam się z Tobą w 100%.
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
![]() Cherry, ja też trzymam kciuki !
|
#4156 |
|
dream big
|
no muszę, chociaż odpukać po tej redukcji bardziej się uwidoczniły, ale mało mi ![]() przydadzą się ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Cherry czekam na Twoje zdjęcie
![]() U mnie waga jak przed ciążą, ale obwody jeszcze trochę...
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cherry, no fotkę choc jedną wrzuć Przyszły mi dziś dwa topy do jogi z zalando. Ogólnie fajnie wszystko, ale czarny miodzio, a szary cały dół ma krzywy. Nie tylko h&m tak szyje
|
|
#4159 |
|
Konto usunięte
|
Kliknęłam dzisiaj sweterek i płaszcz -20%
![]() http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0496111009.html http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0488549003.html |
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;78110946]Kliknęłam dzisiaj sweterek i płaszcz -20% ![]() http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0496111009.html http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0488549003.html[/QUOTE] Ja mam 2 swetry w koszyku i myślę jeszcze.
|
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
Karina zgadzam się w 100% tak jak Morelka
Ja to jestem mama pracująca nawet z porodówki niestety tak to jest przy własnym biznesie ale przynajmniej robię to co lubię choć czasami jest ciężko. Mój F tez kwietniowy bobas ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;78110946]Kliknęłam dzisiaj sweterek i płaszcz -20%
![]() http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0496111009.html http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0488549003.html[/QUOTE] Mam ten sweterek w kropki. Jestem nim pozytywnie zaskoczona. Dość ciepły i nie jest tak cienki jak inne które zamawiałam. Dziś przyszły swetry zamawiane z tym dziwnym rabatem, za te pieniądze oczekiwałam czegoś lepszego. Chyba to wszystko pozwracam i kliknę jakis kaszmir Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, Twój synek z kwietnia, ma urodziny 4 dni po moich
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
podziwiam was dziewczyny, bo ja siedzę w domu niecałe 3 m-ce i już mam dość...
chciałabym po porodzie wrócić do pracy jak najwcześniej (chyba, że potem mi się odmieni), maksymalnie do roczku, bo i tak nie dalibyśmy rady z jedną pensją, zwłaszcza, że myślimy o zmianie mieszkania, czyli czeka nas spory kredyt niestety, nie mam zawodu, który pozwoliłby mi na pracę w domumyślałam, że nie jestem pracoholiczką, ale to chyba jednak rodzinne ![]() co do h&m, to ostatnio nic nie zamawiam spodnie ciążowe słabe, ale zostawiłam jedne z wyprzedaży, bo nie chce mi się więcej szukać
|
|
|
|
#4165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Karina zgadzam się z Tobą w 100%
wg mnie żadne przedszkole nie zapewni dziecku tyle opieki i uwagi niż mama a o kontakt z innymi dziecmi można zadbać w inny sposób, teraz jest tyle różnych zajęć rozwijających w podobnych grupach wiekowych, zajęcia rytmiczne w szkołach tańca no mnóstwo tego. Także jeśli tylko ma się możliwość i ochotę to jestem za siedzeniem w domu z dzieckiem ja się bardzo ciesze ze tyle czasu jestem z moja córa, ze niczego nie przegapiam, lubię to po prostu. I na razie dobrze sobie radzę z dwójka, zobaczymy co dalej ![]() Przyszedł dziś korsik, jest bardziej mi się podoba muszę przyznać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O tych, różowy makabrycznie cienki, szary jeszcze bardziej. Ten granat nie wiem jakim cudem kliknąłam M, jest wielki jak namiot Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Części rzeczywiście po porodzie się odmieniło, ale część wróciła i sobie chwali ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
Jednak co jest set to jet set ![]() Wiem, ze jest wiele swietnych przedszkoli ( ze złobkami nie mam doświadczenia ), mnie zraził nasz "falstart", od tego czasu wiem, ze nalezy wszystko sprawdzać na 10 stronę ... Czekalismy 2 lata na miejsce w niepublicznym przedszkolu prowadzonym przez siostry zakonne. Miejsce bardzo polecane, rodzina naciskala. Jasiek poszedł tam mając 3 i pół roku. Wytrzymalismy ledwo 2-3 miesiące. Pomijam, ze była to placówka szczególna i jednak dla osób nie tyle wierzących ( ja jestem ), co wierzących we wszystko, co siostra mówi Po tym czasie siostrzyczka "zdiagnozowała" synowi autyzm i chciala "leczyć" ich psychologiem ... Oczywiscie, tak tego nie zostawilismy, ale jako młodzi rodzice bardzo sie tym przejęlismy i jednak trochę uwierzylismy, bo przecież siostra miała z 10 lat doswiadczenia ... Były przeboje, na szczęście mielismy znajomą, która na codzien pracuje z dziecmi autystycznymi i zanim dotarlismy do psychologa, juz wiedziałam, ze to raczej nie to. A na miejscu, po zdiagnozowaniu syna, usłyszałam od pani psycholog, ze jestem kolejnym rodzicem z tamtego przedszkola z takim bagażem. To był ich sposób na to, aby złamać i podporządkować rodziców Za to do zerówki Jasiek poszedł juz normalnej, przyszkolnej i to było Niebo, a Ziemia ! Juz wiem, ze dla nas tylko swieckie placówki ( aczkolwiek wiem, ze są bardzo dobre przedszkola prowadzone przez siostry, nasze raczej bylo wyjatkiem ). Dzięki temu Jasiek został juz w tej szkole, poszedł nawet rok wczesniej do pierwszej klasy. Takiej zerówki życzę każdemu
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
Karina priv
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Miałam ją zamówioną, ale nie odebrałam, bo chyba niewykonczony brzeg i to przeszycie z przodu by mnie denerwowało. Kupiłam za to taką rozkloszowaną.
Z własnego doswiadczenia mogę Ci powiedzieć, ze wychowanie takiego "rezolutka" nie zawsze jest łatwe, ale procentuje w przyszłości. W wieku szkolnym te dzieci mają dużą wiedzę i chętnie się uczą, więc to pomaga. Młody jest w 3 klasie, od drugiej uczy się sam, są takie momenty, ze musimy go stopować 

ja tez nie wierzyłam a w obu ciążach tak miałam
wg mnie to najlepszy czas na poród, te pierwsze wiosenne spacery 

niestety tak to jest przy własnym biznesie
ale przynajmniej robię to co lubię choć czasami jest ciężko.
❤️
niestety, nie mam zawodu, który pozwoliłby mi na pracę w domu