Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-07, 17:12   #2611
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

Witam na sekundke bo nauka wzywa. Jutro 2 kolejne egazminy. Dziś miałam mieć 3 a miałam 4 - jeden który miał byc jutro przeniesli na dziś, a za to na jutro przenienieśli który mieliśmy miec za tydzień super po prostu

Miałam okropny sen - snił mi się exTZ ale w sposób bardzo nieprzyjemny - bójki, więzienie, zaczadzenie CO, a wszystko to w takim pochmurnym, szarym kolorycie. Gdy się obudziłam, nie wiedziałam co się dzieje i miałam dziwne przekonanie że coś się złego stało. Sen był bardzo realistyczny. Nawet przebudzenie się nad ranem nic nie dało, bo gdy zasnełam ponownie to dalej mi się śnił ten sam sen...

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 17:14   #2612
Organzza
Zakorzenienie

A mi jest tak przykro.. byłam dziś u pradziadka, on już nie poznaje osób.. ledwo chodzi.. Wymaga całodobowej opieki. Łzy napływały mi do oczu jak musiałam na to wszystko patrzyć, a musiałam być dzielna, żeby nie zauważył. Myli osoby, ma czasem przebyski kiedy pamięć jest dobra, ale ogólnie... ech..
robiono mu wszystkie badania i mimo że palił przez ponad 50lat ma zdrowe płuca, w ogóle jest zdrowy.. wszystkie objawy to wina starości

Nie mogę się z tym pogodzić , wiem, że to piękny wiek (94 lata), ale to tak niesprawiedliwe.. do niedawna miał pamięć, której mógł pozazdrościć niejeden młody, a teraz... Boję się, że niedługo umrze
Starość jest okropna życie jest jednak niesprawiedliwe

Przepraszam, musiałam się komuś wygadać
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 17:48   #2613
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
A mi jest tak przykro.. byłam dziś u pradziadka, on już nie poznaje osób.. ledwo chodzi.. Wymaga całodobowej opieki. Łzy napływały mi do oczu jak musiałam na to wszystko patrzyć, a musiałam być dzielna, żeby nie zauważył. Myli osoby, ma czasem przebyski kiedy pamięć jest dobra, ale ogólnie... ech..
robiono mu wszystkie badania i mimo że palił przez ponad 50lat ma zdrowe płuca, w ogóle jest zdrowy.. wszystkie objawy to wina starości

Nie mogę się z tym pogodzić , wiem, że to piękny wiek (94 lata), ale to tak niesprawiedliwe.. do niedawna miał pamięć, której mógł pozazdrościć niejeden młody, a teraz... Boję się, że niedługo umrze
Starość jest okropna życie jest jednak niesprawiedliwe

Przepraszam, musiałam się komuś wygadać

Starość tez mnie przeraża, nie umiem na spokojnie o niej myśleć a co dopiero o smierci. To straszne patrzeć, jak z energicznej, wesołej osoby robi się osoba nie radzaca sobie sama, otępiała... Moja babcia ledwo co sama chodzi, korzysta więc z balkonika a to dla mnie taki smutny widok. Chodzi w pieluchach bo nie potrafi się kontrolować, albo nie zawsze zdązy do WC. Zawsze pojawia mi się pytanie: czy ja tez taka będę?? Wiem, że może to zabrzmi jak herezja i bedzie dosyć kontrowersyjne, ale w takich sytuacjach wydaje mi się, że lepeij umrzeć młodo ...

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 18:09   #2614
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Starość tez mnie przeraża, nie umiem na spokojnie o niej myśleć a co dopiero o smierci. To straszne patrzeć, jak z energicznej, wesołej osoby robi się osoba nie radzaca sobie sama, otępiała... Moja babcia ledwo co sama chodzi, korzysta więc z balkonika a to dla mnie taki smutny widok. Chodzi w pieluchach bo nie potrafi się kontrolować, albo nie zawsze zdązy do WC. Zawsze pojawia mi się pytanie: czy ja tez taka będę?? Wiem, że może to zabrzmi jak herezja i bedzie dosyć kontrowersyjne, ale w takich sytuacjach wydaje mi się, że lepeij umrzeć młodo ...
ja do tej pory byłam przeszczęśliwa, że pradziadek tak długo żyje.. ale teraz, to co się z nim dzieje mnie przeraża.. nie, nie chcę żeby umarł, chcę żeby był jak dawniej.. tylko tak się nie da, i nikt nie może mu pomóc.. nie ma leku na starość
ech, tylko czemu wiąże się to z takim cierpieniem, to dla mnie nie pojęte

Popłakałam sobie i mi trochę lżej.. Dziękuję Hosenko
Double with me?
Stary 2008-06-07, 18:17   #2615
zizou
Zakorzenienie

starosc jest bolesna. pamietam, jak w liceum moja kolezanka mowila, ze brzydzi sie staroscia i kiedy skonczy 60 lat to chce umrzec, i dzis troche ja rozumiem. im jestem starsza tym wiecej widze i wiecej rozumiem.

moi dziadkowie calkiem dobrze radza sobie ze staroscia. ale neidawno zmarla starsza siostra mojej babci, dluuugo juz chorowala - skleroza, cukrzyca. z cukrzyca w jej wielku wiazalo sie to, ze kazda ranka przeradzala sie w ogromna, nie gojaca sie rane. doszlo do tego, ze na plecach zrobila jej sie dziura, w ktora mozna bylo wsadzic dlon.
ciotka nela nikogo juz nie poznawala, zreszta byla ubezwlasnowolniona. z drugiej strony zas, wczoraj byl pogrzeb prababci moich kuzynek - kobita miala 96 lat i jeszcze w zeszlym roku jezdzila na rowerze. sama chodzila, z pamiecia wszystkow porzadku.

pieknie sie zestarzec - to jest cos. ale starosc nie jest piekna.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 18:28   #2616
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
starosc jest bolesna. pamietam, jak w liceum moja kolezanka mowila, ze brzydzi sie staroscia i kiedy skonczy 60 lat to chce umrzec, i dzis troche ja rozumiem. im jestem starsza tym wiecej widze i wiecej rozumiem.

moi dziadkowie calkiem dobrze radza sobie ze staroscia. ale neidawno zmarla starsza siostra mojej babci, dluuugo juz chorowala - skleroza, cukrzyca. z cukrzyca w jej wielku wiazalo sie to, ze kazda ranka przeradzala sie w ogromna, nie gojaca sie rane. doszlo do tego, ze na plecach zrobila jej sie dziura, w ktora mozna bylo wsadzic dlon.
ciotka nela nikogo juz nie poznawala, zreszta byla ubezwlasnowolniona. z drugiej strony zas, wczoraj byl pogrzeb prababci moich kuzynek - kobita miala 96 lat i jeszcze w zeszlym roku jezdzila na rowerze. sama chodzila, z pamiecia wszystkow porzadku.

pieknie sie zestarzec - to jest cos. ale starosc nie jest piekna.
jakie to wszystko przykre...

lepiej bym tego nie ujęła.
Double with me?
Stary 2008-06-07, 19:21   #2617
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
ups... pierwszy raz pokazałam się z czerwonymi ustami (klik)
Dario, bardzo ładnie Ci w tej szmince. Uwielbiam czerwone szminki, a już w połączeniu z bladą cerą . Tej cery Ci zazdroszczę . Moja niestety mimo ciągłego stosowania wysokich filtrów i nieopalania już lekko zbrązowiała .

A propos opalania- wylazło mi uczulenie na słońce . Całe ramiona pokrywają okropne krostki . Lekarz zapisał wapno i beta-karoten, ale poprawa znikoma.

Cytat:
Napisane przez AsikS Pokaż wiadomość
Nadrobiłam trochę zaległości w postach, pooglądałam Wasze cudne psiny. Śliczności, kochane.
Ja mam jamniczka, wabi się Kajtek i w tym roku "stuknie" mu 15-stka. Ma kondycję nastolatka, zwariowane pomysły, wszędzie go pełno. Szalony i kochany... oto mój Kajtuś który dołącza do Waszych psiaków. Jedynie białe skarpetki "zdradzają" jego poważny wiek.
Witaj Asieńko , śliczny ten Twój jamnicek.

Cytat:
pasuje Ci ta czerwona szminka to fakt, że czerwień optycznie wybiela zęby, w ogóle takie seksowne usteczka masz w tym kolorze
Owszem, ale tylko chłodne odcienie, bo ciepłe sprawiają, że zęby wydają się żółciejsze.

Cytat:
Napisane przez AsikS Pokaż wiadomość
Dziękuję. Umie skubany pozować do fotek i bardzo to lubi. Lata praktyki. Ma więcej chyba zdjęć ode mnie.
Tak jak mój, ja nienawidzę być fotografowana, z przed obiektywu zawsze uciekam, albo chowam się w "tłumie".

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Jezu, a ja poszłam do Douglasa chyba tylko po to żeby teraz umierać wąchając nadgarstek
Zakochałam się w nowym Ralphie Laurenie Wild, przypomniałam sobie Escadę Moon Sparkle i jeszcze na dodatek powąchałam Hypnose Eau Legere i Gucci Rush 2 i też chcę mieć
Nosku, odwyk!

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
A nie widziałaś może przypadkiem, czy jest już nowy Alien w żółtym flakoniku? W gazetce Douglasa na ich stronie napisane, że już jest.
Czytałam (bodaj w elle) opis nut zapachowych, on ponoć pachnie bursztynem, ale nigdzie go jeszcze nie widziałam. Może w przyszłym tygodniu namierzę go gdzieś na Śląsku, bo w tej opolskiej dziurze, to za przeproszeniem g* jest.

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
zizou ja to nawet chyba w tym roku na zwiedzanie niespecjalnie mam ochotę Jestem taka rozleniwiona. A co do wydawania, to nie wiem, co mogłabym takiego w Egipcie kupić Jakoś na wakacyjnych wyjazdach nigdy nie mam takiego zakupowego nastroju
Ja na Twoim miejscu z lokalnych specjałów przywiozłabym olejki (tj. perfumy w olejkach). Cudowne i trwałe

Melduję pokornie, że z dzisiejszego rajdu po sklepach wróciłam jedynie z kremem do rąk. Z koszyka na półkę lądowały zestawy balsamów L'Oreala (Nutrilift+Nutribronze), słonecznikowy peeling i żel pod prysznic ardenki (w rossmannie jakieś promo 14,99/szt. ) i MaxMara. TZ wszystko usuwał, bo stwierdził, że balsamów, żeli pod prysznic i peelingów mam tyle, że mogłabym sama otworzyć drogerię, a MaxMara mu się nie spodobała.
Kupiłam więc tylko wzmiankowany krem do rąk i zestaw kosmetyków z Witchami (EDT, żel do włosów, żel pod prysznic i jakiś brokat) dla oszalałej na pt czarodziejek siostrzenicy.

A po ardenowskie duszgele i skrobacze wrócę, jak TZ pojedzie .

Macałam też nowe brązery Isadory-wreszcie coś bez złotych drobinek.
Znalazłam też genialny prezent dla taty na dzień ojca, hełm wojskowy z napisem SUPER TATO . Mój tato będzie zachwycony, uwielbia takie głupoty .

Edytowane przez 0306
Czas edycji: 2008-06-07 o 19:24 Powód: literówki
0306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-07, 19:53   #2618
AsikS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
A propos opalania- wylazło mi uczulenie na słońce . Całe ramiona pokrywają okropne krostki . Lekarz zapisał wapno i beta-karoten, ale poprawa znikoma.

Witaj Asieńko , śliczny ten Twój jamnicek.

Tak jak mój, ja nienawidzę być fotografowana, z przed obiektywu zawsze uciekam, albo chowam się w "tłumie".
Cześć Agusiu.
Współczuję uczulenia na słońce. Też mnie kiedyś tak złapało nad morzem. Cierpiałam strasznie, a każde wyjście gdzieś na zewnątrz kończyło się bólem, szczypaniem i coraz większymi krostkami.

Mój jamnicek teraz mecz ogląda. Rozsiadł się w fotelu i ani drgnie.
AsikS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 20:25   #2619
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Aga dziękuję

ja właśnie mam permanentne uczulenie na słońce, więc nawet gdybym chciała to nie mogę być ciemniejsza
Stary 2008-06-08, 07:20   #2620
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
Czytałam (bodaj w elle) opis nut zapachowych, on ponoć pachnie bursztynem, ale nigdzie go jeszcze nie widziałam. Może w przyszłym tygodniu namierzę go gdzieś na Śląsku, bo w tej opolskiej dziurze, to za przeproszeniem g* jest.
Na Perfumach dziewczny zaś pisały coś o mandarynkach w początkowej fazie zapachu Podobno ten żółty Luminescente jest lżejszy niż klasyk.
Tylko ja za cholerę sobie nie mogę przypomnieć jak pachniał klasyczny Alien A psikałam go na blotterek kilka razy przy wizytach w perfumeriach. Ale z tego co kojarzę to mi się podobał

Mam okres, idę chyba leżeć, bo nie mam siły na nic A powinnam szukać notatek na egzamin.
Popadało nad ranem i teraz u mnie duchota i wilgoć jak w dżungli
Stary 2008-06-08, 07:55   #2621
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Dzień dobry wszystkim!

A mi się znów kiepsko spało. Piękna pogoda się znów zapowiada, a ja się muszę uczyć
Wczoraj na zakupach przyglądałam się produktom Sallz Hansen do stop i stwierdzilam, ze chce pianke chlodzaca, peeling i maseczke Czyli moja wish lista znow sie powieksza.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 09:20   #2622
Organzza
Zakorzenienie

nowy brązer Chanel jednej z wizażanek (Aneta???)http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1212832591

opinia:
prawdziwie matowy puder brązujący,bez żadnych drobinek,w kolorze takim jak chciałam-jasny herbatnikowy .Dołączony pędzelek jest rewelacyjny,mięciutki,dwu stronny,można się nim posługiwać bez najmniejszego problemu.Do modelowania będzie idealny.

ale podobno w ogóle nie wiadomo, czy te letnie kosmetyki będą w Polsce.. miały być w maju, a do tej pory nie ma i nikt nic o nich nie wie :/
Double with me?
Stary 2008-06-08, 09:23   #2623
zizou
Zakorzenienie

wstalam dzisiaj wczesniej zeby troche posprzatac ale jakos mi sie to nie udaje nie lubie niedziel, bo sa jakies takie rozlazle. musze posprzatac, pouczyc sie a wieczorem jeszcze pokibicowac
Stary 2008-06-08, 10:38   #2624
isa666
Zakorzenienie

Ja właśnie wyjęłam moją grubachną księgę do ekonomii i szukam czegoś o piniondzach na bankowość Trochę znalazłam, ale żeby mi się to chciało przeczytać i nauczyć jeszcze
A jeszcze zaraz będą powtórki "39 i pół" i "Teraz albo nigdy" i muszę obejrzeć
Stary 2008-06-08, 10:41   #2625
cmoksia
Zakorzenienie

dzien dobry TŻ mnie wyciągnął smsem z łóżka, że siedzi na tlenie, a potem już będzie kibicował, wiec jak chce pogadać to teraz

nic mi się nie chce.. jest gorąco.. a ja się muszę ogarnąć, czeka mnie pierwsze podejście do nowej fryzury, musze sie spakować, a już dawno nie miałam tak długiej listy, muszę się pouczyć bo jutro poprawka rano i chyba będę polować na pociąg w trakcie meczu bo już chyba trochę chłodniej będzie i liczę na to, że większość ludzi będzie oglądać i będę miała gdzie usiąść

ostatnio odcinek 39 i pół był fajny mój Tata na niego dzisiaj poluje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 11:19   #2626
zizou
Zakorzenienie

robie porzadki i wiecie, co znalazlam w szafce z kosmetykami? sprej l'oreala do nog nowy, nowiutenki nawet nie wiedzialam, ze go kupilam w zeslzym roku
psiknelam sobie nim czesc nogi i efekt mi sie podoba dopoki sie nie opale to bede go stosowac na te moje blade odnoza [bo tylko odnoza mam blade, reszta juz sie ciut opalila]
Stary 2008-06-08, 11:26   #2627
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
robie porzadki i wiecie, co znalazlam w szafce z kosmetykami? sprej l'oreala do nog nowy, nowiutenki nawet nie wiedzialam, ze go kupilam w zeslzym roku
psiknelam sobie nim czesc nogi i efekt mi sie podoba dopoki sie nie opale to bede go stosowac na te moje blade odnoza [bo tylko odnoza mam blade, reszta juz sie ciut opalila]
Zizou, ja też go mam i też strasznie lubię Teraz wypuścili takie cudo do twarzy, testowałam wersję jasniejszą, dla blondynek i efekt jest
Stary 2008-06-08, 11:39   #2628
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Zizou, ja też go mam i też strasznie lubię Teraz wypuścili takie cudo do twarzy, testowałam wersję jasniejszą, dla blondynek i efekt jest
nie kus, nie kus ta mgielka do twarzy to zmywalna jest jak ta do nog? ja mam odwyk, ale moze jak potestuje to kogos naklonie do zakupu
Stary 2008-06-08, 11:41   #2629
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Tak, zmywalna Ja się nad nią mocno zastanawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 11:53   #2630
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, zmywalna Ja się nad nią mocno zastanawiam
to chyba przepadlam
Stary 2008-06-08, 12:23   #2631
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
nowy brązer Chanel jednej z wizażanek (Aneta???)http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1212832591

opinia:
prawdziwie matowy puder brązujący,bez żadnych drobinek,w kolorze takim jak chciałam-jasny herbatnikowy .Dołączony pędzelek jest rewelacyjny,mięciutki,dwu stronny,można się nim posługiwać bez najmniejszego problemu.Do modelowania będzie idealny.

ale podobno w ogóle nie wiadomo, czy te letnie kosmetyki będą w Polsce.. miały być w maju, a do tej pory nie ma i nikt nic o nich nie wie :/
Z opisu wynika, że jest bardzo podobny do testowanych przeze mnie wczoraj pudrów ID: http://www.isadora.com/?id=2887&cid=4659

Są 3 kolory, wszystkie pięknie matowe, bez złotych drobinek, chyba najjaśniejszy jest właśnie taki herbatnikowy. Cena coś ok. 90 zł.
Te mniejsze (są w 2 kolorach), to takie bardziej różo-rozświetlacze (coś dla Ziz ). Te mają mnóstwo złotych drobinek. Cena ok. 70 zł. Niestety nie zwróciłam uwagi na gramaturę, ale są w o połowę mniejszych opakowaniach niż te matowe (które są ogromniaste).

Cytat:
Ja się jakoś nie dziwię, zresztą ktoś tu kiedyś się śmiał, jak tak można coś kupić i zapomnieć

Jadę dziś kibicować naszym z TZtem na Toropol (by nie było wątpliowści to lodowisko ). Mam nadzieję, że troszkę powalczymy

EDIT: Madzia, o jakich Wy L'Orealowskich szprejach mówicie?

Edytowane przez 0306
Czas edycji: 2008-06-08 o 12:39 Powód: literówka
Stary 2008-06-08, 13:33   #2632
cmoksia
Zakorzenienie

mój piękny dialog z Tatą:
- nie chciałabyś komputera na urodziny?
- ?! nie..
- a co byś chciała?
- wanne
-

słońce zaszło.. wieje jak cholera.. ciemne chmury.. chyba będzie burza
Stary 2008-06-08, 14:28   #2633
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
A mocno ta jaśniejsza wersja by brązowała? Bo może po odwyku i ja bym się skusiła... Usłyszałam znowu ostatnio od przyjaciółek, że jestem strasznie blada.

Nie wiem w sumie na co mi ten odwyk kolorówkowy, skoro i tak się spłuczę totalnie na pielęgnację w tym miesiącu.

Testuję właśnie serum Aqualia. Przyjemne, lekkie, silikonowe, takie odświeżające. Chyba kupię sobie, w sam raz taki kosmetyk na lato. Nawilża przyjemnie i krem od razu wydaje się na nim bogatszy.

Widziałam też, że jest z serii krem pod oczy, ale nie było próbek w aptece. Może też kupię, chociaż to pewnie żel, a jednak wolę kremy. Coś pod oczy jednak bardzo robi się potrzebne, bo zużyłam już prawie cały mój zasób próbkowy pod oczy.

Potrzeba mi też nowego kremu, bo Effaclar H jest słaby, muszę nakładać go w olbrzymich ilościach i niedługo się skończy. Gorzej, że przetestowałam już prawie wszystkie apteczne nawilżacze i nie znalazłam nic, co mogłoby na dłuższą metę wejść do mojej pielęgnacji. Kompletnie nie wiem już co robić, a niestety nie stać mnie na pielęgnację selektywną przy moim tempie zużywania kremów.

Kończy mi się też termalna Avenka, a nie wyobrażam sobie, żeby mogło zabraknąć jej w mojej łazience.

Muszę też kupić tonik, ale tu już oszczędniej, skoro jak się okazało apteczne toniki nie gwarantują mi delikatności, sprawię sobie Garnier dla wrażliwców.

Z drogerii kusi mnie jeszcze żel pod prysznic Dove Go Fresh lilia wodna i mięta (moja koleżanka ma dezodorant, bardzo ładnie pachnie), chce też przetestować w końcu gruszkowy żel Luksja, bo nigdy nie miałam.

Kończy mi się szampon i chyba skuszę się na nowy szampon Elseve Cement-Ceramidy (wyleczyłam skórę głowy Nizoralem, włosy po raz pierwszy w życiu mam idealnie zdrowe, wracam do zwykłych szamponów drogeryjnych). Kończy mi się też serum na końcówki, ale chyba znowu kupię to Ce-Ce, bo byłam bardzo zadowolona.

Skończył mi się peeling do ciała i chyba teraz kupię tani, skuteczny zdzieracz Lirene.

Poza tym mój niedoszły cellulit sam się niemalże wykończył, kiedy wywaliłam z mojej diety czipsy, paluszki i pop-corn, a słodycze ograniczyłam do minimum (chociaż nigdy nie jadłam ich dużo). Teraz muszę go tylko dobić i w końcu wykosztuję się na ten Koncentrat Lipostop Eveline i na Garnier w kulce lub z masażerem (strasznie żal mi pieniędzy na preparaty ujędrniające, uważam że cellulit u chudzielca to dziejowa niesprawiedliwość ).

Akcja smarowania ciała doprowadziła do tego, że kończy mi się masło kakaowe TBS, zabrałam się też za zużywanie kremu Atoderm, który wcześniej przeznaczony był do wymiany. I potrzeba mi nowego balsamu, mam zamiar wybrać się po coś pachnącego Voglia di i kupić jakiś zwykły, może Nivea, bo nie miałam od lat. Wymarzone masło orzechowe (i peeling) TBS muszę sobie na razie odpuścić.

Brakuje mi też stabilnych filtrów do ciała, w Rossmannie chyba akurat jest promocja, muszę skoczyć i zrobić mały zapas.

Wybieram się też na poszukiwanie papki Jadwiga, muszę coś zrobić z moimi plecami, chociaż widzę poprawę odkąd się smaruję w miarę regularnie balsamami.

Ruszam niedługo do S. po próbki kremu tonującego Benefit i Lancome jak będzie jakiś egzemplarz testowy. Mam nadzieję, że jednak łatwiej znaleźć dobry krem tonujący niż podkład.

Musiałam zrobić takie zestawienie i teraz uświadomiłam sobie, ze mój odwyk-oszczędzanie, to ja mogę sobie mieć, ale i tak jest nieco bez sensu, a nowe perfumy mogę sobie wsadzić między bajki. Zaraz zaktualizuję moją wish-listę.

Popsuła mi się strasznie cera w ostatnich dniach, wyskakuje mi mnóstwo krostek, nie mam pojęcia skąd się to wzięło, ale podejrzewam, że po pierwsze znowu coś mi szkodzi, a po drugie cera jest źle nawilżona i wszystko się wolniej goi.
Będę musiała w wolnej chwili poczytać na Biochemii co to może być. Albo może nawet odwiedzić dermatologa, co zrobiłam tylko raz w życiu z kiepskim skutkiem.

Powinnam siedzieć właśnie i zakuwać na wtorkowe kolokwium (tym bardziej, ze jutro muszę iść sporo rzeczy załatwić), ale kompletnie nie mam motywacji, siły ani ochoty. Mam kiepski humor, tęsknię za eks-TŻ i jestem z tego powodu na siebie wściekła. Ogólnie dzień jest jakiś beznadziejny.

Pozytywną rzeczą jedynie jest to, że zupełnie niespodziewanie okazuje sie, że moje zęby są zdrowe - jeszcze jedna plomba, usuwanie kamienia i spokój z leczeniem. Dobrze trafić na mądrego dentystę, poprzedni wmawiał mi, że powinnam zaplombować pół szczęki. Szkoda, ze na wybielanie mnie nie stać i nie będzie stać w najbliższym czasie.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 14:43   #2634
agnieska
Zakorzenienie

Ice sprawdź serię zbożową z Voglii - świetnie pachnie

Swoją drogą niezmiernie irytują mnie bajki, które co roku pojawiają się w gazetach. Każda brzmi mniej więcej tak:
Cytat:
Lekko opalona, rozświetlona słońcem i świeżym powietrzem cera najlepiej wygląda saute
(http://snobka.pl/artykul/3580/korektor_prescriptives)

Ile z kobiet odnotowuje taką poprawę cery latem, w mieście? Nie wiedziałam, że tak wspaniały wpływ ma wysuszająca klimatyzacja, skóra pocąca się w zapchanych autobusach, tramwajach, dręczona słońcem... Może 10% szczęściar, które tak czy siak na problemy ze skórą nie narzekają?

Owszem, makijaż ograniczam do minimum, ale przy wakacyjnych wyjazdach, kiedy i tak mam wszystko w nosie - wtedy na twarzy ląduje puder do zmatowienia filtra i kompakt lub brązer. W mieście niestety przyjmuję miejskie zasady gry
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 14:53   #2635
iceflower
Przyjaciółka KWC

Właśnie seria ze zbożem mnie bardzo kusi.

Ja odnotowuję poprawę cery latem, nawet w mieście, ale coś mi się wydaje, ze największy wpływ na to ma poprawa samopoczucia związana z ładną pogodą i wysokimi temperaturami. Ale z makijażu całkiem nie rezygnuję, bo nigdy nie jest to możliwe. Zmieniam go tylko na lżejszy. No i fakt, jak nie mam zazwyczaj wiele do ukrycia tak, czy tak (poza tym, ze teraz mam coś koszmarnego na twarzy).
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-06-08, 14:55   #2636
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
A mocno ta jaśniejsza wersja by brązowała? Bo może po odwyku i ja bym się skusiła... Usłyszałam znowu ostatnio od przyjaciółek, że jestem strasznie blada.
Nie, nie jest ciemny. Ja teraz jestem trochę opalona i w sumie dla mnie bylby idealny jako podkład, a jako bronzer dla bladych myślę, że będzie odpowiedni Daje taki herbatnikowy odcień

Cytat:
Testuję właśnie serum Aqualia. Przyjemne, lekkie, silikonowe, takie odświeżające. Chyba kupię sobie, w sam raz taki kosmetyk na lato. Nawilża przyjemnie i krem od razu wydaje się na nim bogatszy.
Kurczę, ja też bym chciała to serum, próbkami mnie w SP nie uraczyli. Ale wczoraj przypomniałam sobie, że mam jeszcze całe 200ml serum profesjonalne regenerująco-nawilżające z Flosleku.

Cytat:
Widziałam też, że jest z serii krem pod oczy, ale nie było próbek w aptece. Może też kupię, chociaż to pewnie żel, a jednak wolę kremy. Coś pod oczy jednak bardzo robi się potrzebne, bo zużyłam już prawie cały mój zasób próbkowy pod oczy.
A testowałaś All About Eyes Riche? Na Tru cena jest do przełknięcia.

Cytat:
Kończy mi się też serum na końcówki, ale chyba znowu kupię to Ce-Ce, bo byłam bardzo zadowolona.

Wybieram się też na poszukiwanie papki Jadwiga, muszę coś zrobić z moimi plecami, chociaż widzę poprawę odkąd się smaruję w miarę regularnie balsamami.
Mam próbkę papki z Targów, jak chcesz mogę Ci dorzucić Jesli chodzi o serum na końcówki to mam jedno, prawie pełne, które kupiłam jakiś czas temu i leży prawie nietknięte(zużyte w 1/5, firma Zero Frizz-dostepna w Sephorach).Chętnie oddam w dobre ręce - u mnie tak stoi bezużyteczne. Ma niezle opinie : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12723 W ogole jezeli mialabym ochote jeszcze cos ode mnie przetestowac to mow smialo, i tak idzie do jednej wysylki .

Cytat:
Powinnam siedzieć właśnie i zakuwać na wtorkowe kolokwium (tym bardziej, ze jutro muszę iść sporo rzeczy załatwić), ale kompletnie nie mam motywacji, siły ani ochoty. Mam kiepski humor, tęsknię za eks-TŻ i jestem z tego powodu na siebie wściekła. Ogólnie dzień jest jakiś beznadziejny.
Od wczoraj mam to samo Ostatnio nawet znielubilam weekendy, w tygodniu przynajmniej jestem ciagle czyms zajeta....

0306 - to rajstopy w spreju Brązuje i ujednolica. Tu jest więcej :
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=13759

Teraz wypuścili takie spraje do twarzy
Stary 2008-06-08, 15:23   #2637
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
0306 - to rajstopy w spreju Brązuje i ujednolica. Tu jest więcej :
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=13759

Teraz wypuścili takie spraje do twarzy
Aaa, to znam, myślałam, ze to coś takiego: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22762

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 15:24   #2638
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Nie, nie jest ciemny. Ja teraz jestem trochę opalona i w sumie dla mnie bylby idealny jako podkład, a jako bronzer dla bladych myślę, że będzie odpowiedni Daje taki herbatnikowy odcień
Musze w takim razie iść obejrzeć. Mam nadzieję, że są już szeroko dostępne i nie będę musiała zwiedzać połowy drogerii, żeby go dostać.

Cytat:
A testowałaś All About Eyes Riche? Na Tru cena jest do przełknięcia.
Nie testowałam, ale po pierwsze opinie na jego temat są mocno podzielone, a po drugie jednak wolę coś tańszego, na wypadek jakby mi nie podszedł.

Cytat:
Mam próbkę papki z Targów, jak chcesz mogę Ci dorzucić Jesli chodzi o serum na końcówki to mam jedno, prawie pełne, które kupiłam jakiś czas temu i leży prawie nietknięte(zużyte w 1/5, firma Zero Frizz-dostepna w Sephorach).Chętnie oddam w dobre ręce - u mnie tak stoi bezużyteczne. Ma niezle opinie : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12723 W ogole jezeli mialabym ochote jeszcze cos ode mnie przetestowac to mow smialo, i tak idzie do jednej wysylki .
Zaraz skrobnę do Ciebie PW.

Cytat:
Od wczoraj mam to samo Ostatnio nawet znielubilam weekendy, w tygodniu przynajmniej jestem ciagle czyms zajeta....
A ja nawet nie wiem, co gorsze, czy tydzień, czy weekend. Taka jakaś beznadzieja mnie opanowała, nic mi nie sprawia większej radości.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-06-08, 16:07   #2639
cmoksia
Zakorzenienie

ja sobie wczoraj wieczorem stworzyłam cała listę kosmetyków, których potrzebuję i się załamałam.
W sumie dobrze, że mam kolorówkowy odwyk, bo wszystko przepuszczę na pielęgnacji jest dokładnie tak jak się spodziewałam, wszystko co tylko mogło mi się kończy
Stary 2008-06-08, 16:28   #2640
zizou
Zakorzenienie

pieczolowicie sprejowalam sobie nogi, rozcierajac brazowa warstewke, powstal piekny, zloty odcien opalenizny. TZ powiedzial, ze moje nogi w koncu wygladaja jak ludzkie

bede dzis testowac maseczke gleboko nawilzajaca under twenty, taka w saszetkach. jak mi podejdzie to kupie pare saszetek i zapakuje do walizki, szkoda mi wywalac prawie 60 zlotych na maseczke hydrabio musze kupic tylko krem - hydrabio mi sluzy wiec powtorze zakup.

na pocieszenie Wam napisze, ze moja twarz tez ostatnio przezywa kryzys. mam pelno malutkich krostek, nie wiem od czego staram sie wykryc winowajce, ale jakos mi sie nie udaje. wyeliminowalam wszystko z kolorwki, bo strajkuje moje czolo i broda, a tam nawet pudru sypkiego nie daje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości