|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe panny młode Bielsko Białą i okolice:)
|
|
|
|
|
#752 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cenowo też jest okey. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-10 o 19:38 Powód: Link. |
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-10 o 19:39 Powód: Link w cytacie. |
|
|
|
|
|
#754 |
|
sajkolidżist
|
Nie wiem jakim cudem jeszcze mnie tu nie było
Witam się więc! |
|
|
|
|
#755 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny może któraś skorzysta ja niestety już jestem mężatką
![]() konkurs do wygrania przejazd BMW F30 Bielsko okolice https://www.facebook.com/bmwf30doslubu/?fref=ts na FB profil BMW F30 na okazje
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Dwa razy byłam na weselach, na których był podział sal. Jestem na NIE. Żeby np.; obserwować co się dzieje na sali podczas zabaw, trzeba specjalnie iść do drugiej sali. Starsze osoby, wiadomo, nie biorą aktywnego udziału w zabawach, ale też chcą widzieć jak się inni bawią. Młodzi będąc na jednej sali nie wiedzą co się dzieje na drugiej.
|
|
|
|
|
#757 |
|
Przyczajenie
|
Nie do konca zgadzam sie z poprzedniczka !!
Podzial na 2 sale fkatycznie jest uciazliwy , zagladanie co dzieje sie w drugiej na weselu nie ma sensu i jest lekko denerwujace ale nie w Hotelu ALpin !!!! Tam nie ma podzialu na dwie sale tam jest jedna wielka rozdzielona drzwiami a wiec Panstwo ktorzy sie nie bawia maja piekny widok na tych co tancza !! Sama jestem po weselu w tym hotelu i nie zamienilabym na zaden inny !!! Powodzenia i szzcescia
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fryzjer: Pani Ewa z salonu fryzjerskiego Uroda przy ul. Browarnej Makijaż: Pani Dorota z salonu kosmetycznego w Starym Bielsku (nie pamiętam jak nazywa się ten salon, ale jest zaraz za przystankiem autobusowym)
|
|
|
|
|
|
#759 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Panny młode z Bielska i okolic są tutaj?
A gdzie taka sukienkę można kupić?
Baardzo ładna ![]() Nasze zaproszenia xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-07-08 o 14:10 Powód: Link. |
|
|
|
|
#760 |
|
Przyczajenie
|
Słuchajcie, z ja trochę z innej beczki moja siostra wychodzi za mąż i zamówiłyśmy zdjęcia ślubne u pani z http://ocalchwile.pl/ ale zastanawiamy się czy warto zrobić też sesję narzeczeńską namawiam siostrę bo wydaje mi się, że będzie miała fajną pamiątkę z takiego okresu przed ślubem a ona ma opory co myślicie
|
|
|
|
|
#761 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Jestem nowa- juz po slube. Znalazlam w watku ze ktos szukal opini na temat DJ Greg z Bielska. Niestety nie polecam go, wesele bylo okej ale do godziny 3 gdzie pozniej cos totalnie strzelilo mu do glowy. Jak ktoras bedzie zainteresowana podziele sie opinia. Poza tym jestem otwarta na wasze pytania, bardzo chetnie wam pomoge bo mam juz to za soba
|
|
|
|
|
#762 |
|
Zadomowienie
|
Hej, na tym wątku jestem nowa, bo po pierwsze od niedawna jestem zaręczona, a po drugie pochodzę z Dolnego Śląska, mieszkam na Mazowszu, ale TŻ jest ze Śląska i tam odbędzie się ślub, możliwe, iż w okolicach Bielska
|
|
#763 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#764 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny,
Właśnie do Was dołączyłam. Nasz ślub jest 26 maja 2018. Przeprowadziłam się do Bielska dwa lata temu i szczerze mówiąc nie wiem gdzie tutaj ogarnąć wiele z weselnych spraw Organizacyjnie nie mamy zbyt wiele:- salę OSP w Wilkowicach (bo potrzebowaliśmy czegoś dużego, wesele planowane na 160 osób i 40 dzieci) - DJ Rybka - kucharkę - kurs przedmałżeński w formie rekolekcji w Starym Sączu (bardzo polecam!) - termin w kościele - bimber i nalewki malinowe na wiejski stół (tata tak się ucieszył z wieści, że od razu zaczął to organizować) ![]() Z rzeczy najbardziej istotnych, które chcielibyśmy już powoli załatwiać to: - gdzie przenocować prawie 100 gości (pochodzę z daleka, a mieszkałam jeszcze w innym mieście, także cała moja rodzina i wszyscy przyjaciele nie pochodzą z tych okolic). Wiadomo szacuje się, że 30% osób nie przychodzi, ale to i tak spora liczba do przenocowania. Zdajemy sobie sprawę, że być może nie pomieścimy wszystkich w jednym miejscu. Czy macie jakieś namiary na hotele, hostele, internaty itp? - poszukuję poradni małżeńskiej, która nie jest zbyt "kłopotliwa" i szybko można tam załatwić papierek - obrączki, mamy trochę swojego złota (nie wiemy ile wagowo tego wyjdzie); na forum przeczytałam sporo o jubilerze na ul. Sixta i Taxorze. Maciej jakieś inne typy? Chcemy "standardowe" obrączki w niewygórowanej cenie. - Nie mam sukienki. Chciałabym uszyć. Słyszałam o krawcowej z Rozrtopic (jeszcze nie zdobyłam jej nazwiska). - Fotografa też nie mamy, bo nie mogę się zdecydować - za duży wybór, a sama nikogo nie znam. Z kamerzysty rezygnujemy. - Nad dekoratorką się zastanawiamy. Mam zaprzyjaźnioną kwiaciarnię, ale nasza sala OSP ma krzesła, na które koniecznie chcemy pokrowce i z tego co się orientowałam to wypożyczenie pokrowca na krzesło to koszt ok. 4 zł. Zastanawiam się czy w takiej sytuacji nie lepiej kalkuluje się nam dekoratorka, która po prostu je ma. Możecie jakieś polecić? - makijaż - napisałam maila do Super-Oko, zobaczymy czy będzie mieć wolny termin - fryzjer - tu mam ciemną plamę na mapie Bielska u żadnego nie byłam (mam panią, która podcina mi grzywkę i końcówki włosów i ona nie czesze); możecie kogoś polecić?Z takich dygresjii to ciekawa jestem ile płaciłyście za ślub w kościele. Nas kościół w Białej skasuje 600 zł i z tego bierze 200 zł zaliczki za rezerwację terminu. |
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam ślub we wsi pod bielskiem, ksiądz bierze co łaska, jak dasz 200zł, to 100 Ci odda ![]() Szczerze mówiąc to znajomi wesela z taką liczbą gości do nocowania zwykle robili w hotelach. W bielsku jest kilka hoteli, ale nie mam pojęcia jak cenowo. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Obrączki zrobiłam w taxorze, brałam najzwyklejsze proste. Jak chcesz zwykłe, to porównaj ceny w kilku punktach. |
|
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
My robilismy obraczki ze swojego zlota u Kozlowskiego. Nauki i poradnia w parafii NSPJ.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#767 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Obrączki chcemy zwykłe, więc Taxora na pewno sprawdzimy. Bardzo długo rozważaliśmy i przeglądaliśmy oferty sal weselnych/hoteli/OSP (generalnie wszystko braliśmy pod uwagę), ale często w tych weselach na salach lub hotelach było wiele rzeczy, które nam się nie podobało, albo cena była za duża na nasz budżet. Dużo łatwiej znaleźć też sale na mniejsze wesele. Niektóre oferty zawierały opcję, że nocleg dla gości gratis, ale szczerze mówiąc chyba nie w takiej ilości osób Wybraliśmy OSP bo wszystko możemy zorganizować tak jak chcemy, a nocleg i tak pewnie musielibyśmy mieć dla choćby części tych gości. Pospisywałam sobie parę hoteli/pensjonatów i będę dzwonić ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Czy możesz coś więcej napisać o tej poradni? Jak to wygląda? Czy podchodzą tam bardzo poważnie do "sprawy" czy raczej tak żeby to odbębnić? Jak to wygląda cenowo? |
||
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Mroofka ja z czystym sumieniem polecam poradnię przy Katedrze św. Mikołaja w Bielsku. Jest darmowa, są trzy spotkanie bodajże po 15 minut, babeczka fajnie opowiada
słyszałam, że w innych poradniach każą kobietom prowadzić cykle miesiączkowe na wykresach, badanie śluzu itp. Jeśli chodzi o krawcową to mogę polecić Karjonę w Pszczynie - rewelacja! |
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nauki 50 zl, zaczynaja sie w pierwszy czwartek miesiaca i tak co czwartek przez miesiac spotkania po godzince do poradni tez tam poszlismy, bo mimo, ze babka powaznie podchodzi do sprawy to fajnie sie z nia rozmawia my mieszkalismy razem przed slubem i biore hormony, mimo tego nie oceniala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś Was organizowała wesele w Goscincu Szumnym?
|
|
|
|
#771 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A pracownię też sprawdzę
|
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Ja suknie szylam u krawcowej i dalam za nia 1350 zl
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
20171004_204214.jpg
|
|
|
|
#774 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
może nie do końca w moim stylu, ale bardzo mi się podoba. Masz może namiary na Twoją krawcową? Długo przed weselem musiałaś się u niej pojawić? Ile mniej więcej czasu potrzebowała na uszycie jej?
|
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jedzenie i obsługa z tego co pamiętam były bardzo dobre ![]() Zajrzyj na reportaż: http://www.magiaobrazu.com/blog/reni...lesnej-chacie/
|
|
|
#776 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, potrzebuję pomocy.
W tą niedzielę idę na wesele do znajomych i mam problem, bo nie znam żadnej fryzjerki, która by miała otwarty salon, albo nawet do której mogłabym podjechać żeby mi coś zrobiła z włosami. Patrzyłabym też pod kątem własnego ślubu. Macie może jakieś namiary? |
|
|
|
|
#777 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Slub juz za 8 miesiecy wiec dolaczam jako Panna Mloda z Bielska. Gdzie zamawiacie ciasta, typu sernik/szarlotka/ itp.? Tort mam zamiar zamowic w Ciachomanii ale ciasta nie mam pojecia, oferta ciachomanii w tym temacie nie jest zachecajaca. |
|
|
|
|
#778 |
|
Przyczajenie
|
Znalazłam suknię ślubną, która bardzo mi się podoba w salonie Gracja. Początkowo byłam nastawiona na to, że suknię uszyje mi krawcowa, ale niestety niedawno byłam na weselu gdzie dokładnie obejrzałam suknię panny młodej (za jej zgodą oczywiście) i znalazłam tyle niedoróbek, że się załamałam. Niedoróbek dużego kalibru - takiego, że przy nieidealnej figurze nie maskują wad, a raczej bym powiedziała nawet je podkreślają. To właśnie miała być ta krawcowa dla mnie i teraz jestem przekonana, że do niej nie pójdę
krawcowa podobno bardzo zachwalana, widziałam wiele zdjęć sukien ślubnych szytych dla znajomych znajomych i wszystkie na zdjęciach wyglądały ok (ta z daleka też wyglądała w porządku). Z bliska widziałam tylko tą jedną. I teraz mam zagwozdkę. Wydać na suknię z salonu (moja kosztuje około 3000 zł) czy umrzeć ze stresu oddając się w ręce krawcowej z polecenia (ta też była bardzo polecana)? Dodam, że też jak ta koleżanka, nie jestem ani wysoka ani szczupła i wiele sukien po prostu na mnie nie pasuje. Suknia z salonu bardzo mi się podoba i czuję się w niej ładnie. Tylko męczy mnie cena, bo zakładałam niższy budżet na sukienkę. Co prawda wszyscy mówią bym ją kupiła, ale tu odzywa się mój praktycyzm, który mi mówi, że to sukienka na jedną noc. Dodatkowo muszę się szbko decydować, bo podobno w salonie czeka się na tą suknię 6 miesięcy Czy też miałyście takie rozterki? Co wybrałyście?
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi szyła krawcowa, które szyje też do salonów i widziałam jej inne dzieła moja sukienka w salonach kosztowała powyżej 3000, a nie była idealnie jak chciałam, więc szyłam, dzięki czemu miała wszystko co chciałam i była dużoooo tańsza
|
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I że naprawdę byłaś zadowolona z efektu Oczywiście słyszę o wielu krawcowych w okolicy, ale jak ocenić, która rzeczwiście jest dobra, a która niekoniecznie skoro biorą podobną sumę za uszycie sukienki to trochę rosyjska ruletka, bo co jak potem się okaże, że tuż przed ślubem sukienka pełna jest wad? Czy możesz mi na priv ewentualnie podać namiary na Twoją krawcową?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

Witam się więc! 

Organizacyjnie nie mamy zbyt wiele: