|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Szybka zmiana planu na makaron soba z krewetami Nagotowałam już zupy z soczewicy Mecassie, czemu kpina? Torrence, ja z kapusty to bym wszystko jadła Tokso też powtarzałam, dalej wynik ujemny Kurde, okazuje się, że już mogę dostać żelazo na tę hemoglobinę. Będę próbowała przekabacić gina, żeby mi dał trochę czasu na naturalne metody.
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do brania antybiotyków i leków sama obecnie biorę Heviran bo mi 3 raz opryszczka na ustach wyszła w ciąży i najlepsze wczoraj podczas brania 6/7 dzień znowu mi wyszła tylko się wkurzyć. ale ja już mam taki urok że osłabienie to mi wybija wizyta u dentysty to mi wybija brałam się bać tego Heviranu ale stwierdziłam że jest to mniejsze zło może do końca ciąży już uda mi się uniknąć. A poza tym jeśli lekarz zapisuje, zaleca itp. to wg mnie należy brać w końcu to lekarz i wie co robi. Wiadomo też, że żaden producent leków nie odważy się robić badań na kobietach ciężarnych więc dlatego na prawie wszystkich lekach pisze że nie dla kobiet w ciąży chyba że lekarz zapisze.
|
|
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence nie przejmuj sie. Dobre chęci miałaś ze zdjęciami, ale najwidoczniej wizaż nie podołał
![]() Bede miec 2 wózki jedni i drudzy rodzice sie uparli, ze oni kupią i przemówić nie idzie że przeciez mogą sie złożyć po połowie. Nie i koniec ehh... Bedzie weekend spędzony na urabianiuJeszcze mi mama w sekrecie wielkim zdradziła, ze dziewczyna mojego brata planuje kupic taka wielka grająca karuzelkę nad łóżeczko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To pewnie tych 50 i 56 już wystarczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później już miałam sporo na 62 i wzwyż a córa akurat urodziła się to miała 56 cm i 3600 niezły kolpsik był .
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie pytam bo ja też miałam - i - ale jeszcze drugi raz lekarz mi nie kazał powtarzać wyników
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio jakąś werwę miałam to tyle porobiłam do przodu że dziś właśnie zaczynam się nudzić bo spotkanie mi się opóźnia ![]() więc jak zdążę to wyskoczę po małą do przedszkola albo chwile poczytam was bo ponadrabiać to za dużo napisane bo bym musiała od 1 wątku |
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lunak to miłe że rodzina tak chce Was obdarowywać
A rodziców nie da się przekonać, żeby jedni kupili fotelik na przykład? ![]() U nas mama kupuje nam takie krzesełko, które "rośnie" z dzieckiem, jest bardzo drogie ale mama na pewnym kursie usłyszała, że takie krzesełko sadza dziecko w odpowiedniej pozycji i powiedziała, że na pewno je kupi. Mi się ono też podoba więc nie protestuje ![]() Z teściową zaś mam stały problem... Dziś biorąc z szuflady te ciuszki (na razie leżakują w garderobie ogólnodomowej) zauwazyłam różowy kocyk. Jest śliczny i słodki ale problem w tym, że teściowa nie konsultuje ze mną zakupów... Nie pyta, co mam, co mi potrzeba itd. Po prostu sama decyduje. Ja kocyki też już mam upatrzone, wymarzyłam sobie jeden z la millou i jeden z motherhood. Bardzo bym chciała, żeby zaproponowała, że np. dorzuci się do wózka Niestety zapewne będzie tak do końca, że sama będzie oceniała, co nam jest potrzebne... Oj bodziaków to napewno Dokupię sobie jeszcze ze trzy pajace, maks. cztery półśpiochy i ze cztery kaftaniki i styka ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Oliwka wiem, że tego jest za dużo Przyznaję, że bodzaki wymknęły mi się z pod kontroli a pajacyka to akurat żadnego nie kupiłam sama (od teściowej - problem opisany wyżej...)Ale już nic nie kupuję z ciuszków, skupiam się na "grubszych" sprawach od listopada Cytat:
|
|
|
#941 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiec u mnie roznica podobna, 3 lata 3 miesiace, ale rocznikowo 4.Cytat:
Przekonuj, przekonuj
|
||
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
Zjadlam bardzo ostry indyjski lunch z nadzieja, ze mi sie nos odblokuje i zadzialalo, tylko teraz maly kopie i kopie, nie wiem, czy mu smakowalo, czy nie
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence, Pannkaka ale to byłyby 2 takie same wózki
bo przeciez oni kupią i juz. Bo to podobno taka tradycja, ze dziadkowie wózek kupują. Tak jak jest jakis podział ślubny, ze rodzice panny młodej to a pana młodego tamto załatwiają. Z tym, ze my nic tradycyjnie nie robimy. Myśleliśmy, ze jak cenę wózka podzielimy na 3 to każdy bedzie miał wkład, ale nie. Musza robic na pokaz pod tych drugich. Nie za bardzo sie lubią i zawsze sa mniejsze bądź większe pretensje, ze jednych albo drugich faworyzujemy (spędzamy za duzo czasu, wiecej mówimy itd)Bedzie ciężki weekend zeby przekonać, bo wyprawka na wózku sie nie konczy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu,przełożyłam sobie wizytę i mam we wtorek akurat przed wyjazdem w góry
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno po wizytach zawsze jest spokojniej przynajmniej ja tak mam, ze do tygodnia po wizycie jestem spokojna, bo wiem co sie dzieje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, może w między czasie jakieś ruchy zacznę czuć. No i kolejna wizyta to będą już połówkowe na które umówię się we wtorek.
|
|
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
A ja ż rana upiekłam zdrowe ciasteczka dyniowo- owsiane z mnóstwem ziaren i innych dodatków. A na obiad zapiekane kopytka w sosie grzybowo- śmietanowo- serowym. Ser się ciągnie że masakra 😜 ale ze to mocno kaloryczne i ciezkostrawne to dla siebie robię właśnie kaszę jaglana z warzywami 😜 mąż śpi po nocce to urzeduje w kuchni żeby czas mi szybciej zleciał. A później basen 😁
|
|
|
#950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety masz rację, że tak będzie. Teściowa od początku naszego małżeństwa taka jest. Kupuje bez konsultacji i podrzuca nam rózne rzeczy, mniej lub bardziej przydatne. Wczoraj kupiła kurtkę i przyniosła mojemu mężowi. "Bo JEJ się spodobała i najwyżej odda"(ostatecznie była za mała) . Szkoda, że teściowie nie zaproponują nam wsparcia w budowie domu na przykład ![]() Cytat:
No ale to paranoja...Alley Dobrze zrobiłaś, że przełożyłaś wizytę. Zaczyna się weekend, do wtorku szybko zleci
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-10-20 o 13:57 |
||
|
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Ja po wizycie, wszystko ok , młoda rośnie książkowo, idealnie z wymiarami Badanie trwało chyba z pół godziny, a mnie się tam tak spać chciało na tej leżance, że szok. Cieszę się, że wszystkich ok ![]() parapet ja też uwielbiam łazanki. Dzisiaj juz cztery razy zmieniałam mężowi koncepcje co bym zjadła na obiad 😱 Chciał zrobić placki ziemniaczane z sosem, stwierdziłam że wole naleśniki, potem ze jednak te placki tylko bez mięsa, z sosem pieczarkowym, a potem ze jednak naleśniki. Już zrobił zakupy, a ja jednak bym zjadłla pizzę 😁😁😂😂 ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- lunak może jednak im wytłumacz, że dwa takie same wózki to trochę bez sensu ![]() Ewentualnie niech jedni wam kupią sam wózek gondole, a drudzy fajną spacerówke Jak juz tak bardzo chcą
|
|
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
Pannaka to dawaj tu listę prezentowane. Bo mnie wszyscy wypytują co jej kupić, a ja mam wrażenie że tak mam.
Ja mam tak z mamą wydaje na małą mnóstwo kasy, ale kupuje rzeczy. Nie pyta się co mi się podoba, nienawidzi do czegoś dokładać. Kiedyś się pokłóciliśmy i niby spytała co chce, kupiła to co chcialam plus jeszcze masę brzydkich i niepotrzebnych rzeczy a my małe mieszkanie i jeszcze się obraża ciągle i mnie terroryzuje emocjonalnie płaczem że ona chce dobrze. Eh szkoda słów.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#954 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co? Wlasnie odważnie postanowiłam, ze jak juz chcą cos od siebie to niech dają koperty. Musze to mojemu ogłosić jak wróci do domu. A jak im przez ten weekend telefonicznie do głowy nie wbije to za tydzien zrobie naradę u nas i powiem co postanowione. Nie bedą budować poczucia winy u mnie. Rozumiem, ze pierwszy wnuk z obu stron i chcą sie wykazać, ale zdrowy rozsądek trzeba zachować. No. Bojowy nastrój mi sie włączył.
Czarodziejka gratuluje dobrych wieści mnie zawsze na leżance od razu łapie spanie. Nawet na takim szybkim usg, a co dopiero pół godziny lezecMamy, babcie chyba już tak mają, że w dobrej wierze kupują, bo chcą pomóc. Ja z moją bardzo długo walczyłam żeby mi nie kupowała wszystkiego co zobaczy i o mnie pomyśli. Teraz się pyta czy czegoś nie potrzebuję i ewentualnie wiem czego się spodziewać na jakieś okazje. Mój dalej swoją mamę przekonuje żeby nam ciuchów nie kupowała. To na ostatnie święta nie kupiła, ale zrobiła na drutach dla mnie wściekle czerwoną czapkę i komin ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-10-20 o 14:21 |
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czarodziejka -no super
![]() Widze ze jasny szary wygrywa, ja tez sie sklaniam ku temu kolorowi Ma moze ktoras jakas sprzataczke do wynajecia?? Myslalam ze to niechcenie mi minelo ale w jakim stopniu caly czas we mnie siedzi ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
pomyslow pare jest do rozwiazania tego glupiego konfliktu.
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem zupełnie gdzie chce rodzić...nawet nie wiem czy w Gdańsku... a do szkoły rodzenia zapisałam się już na kurs rozpoczynający się w połowie listopada....do Brzuchatkowa... raz w tygodniu teoria, raz ćwiczenia, można przychodzić z partnerem, szkoła jest refundowana, jedynie jest wpisowe 50 zł. Nie miałam żadnego polecenia... będzie dobrze albo nie będzie... jak będzie słabo to przecież też jakoś ogarniemy ![]() swoją drogą to wątek tak pędzi, że ciężko się wstrzelić, wdrożyć... nawet nadążyć z czytaniem jest ciężko! a co dopiero się włączyć w jakąś dyskusje.... ale nie żebym narzekała...to dobrze...różne rzeczy "wychodzą" o których człowiek sam by nie pomyślał.... |
|
|
|
|
#957 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze koperty to dobry pomysl Cytat:
![]() Z moja mama podobnie. Jeszcze jak kupuje dla malej to ok, bo mamy podoby gust, zreszta mi zupelnie nie zalezy na tym, zeby mi sie ubranka podobaly, byle byly wygodne, a mama jeansow malej nie kupi Ale czasem kupuje tez ubrania dla mnie |
||
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie jutro będzie 20 tc (19+0). Nie mogę się już swoich połówkowych doczekać czytając Wasze relacje
chociaż trochę sie boję.. Idę do tego samego gabinetu co na prenatalnych bylam, z tym że inny lekarz mnie bedzie badał, a szkoda bo wcześniejszy był fantastyczny! Dla tych co bardziej na południu mieszkają - dr Tomasz Góra, przyjmuje Gorlice-Jasło.Moi rodzice ani tesciowie jakoś w ogóle checi na zakupy nie wykazują. Delikatnie swoim sugerowałam o wózku, ale na kupno się mój jedyny brat napalił bo ma zostać chrzestnym zobaczymy jak to będzie.Po ostatnich łowach w lumpie było mi nawet przykro, bo jak sie pochwalilam tacie ile fajnych ubranek znalazlam to stwierdzil ze oszalalam bo takiemu maluszkowi to ze trzy na zmianę komplety wystarczą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czarodzejka wybacz, nie zauważyłam Twojej relacji z badania! Nie wiem, co się ze mną dziś dzieje
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze Lelowa czekamy na Ciebie! Ech, marzenie... ![]() Lunak to dobry pomysł, powodzenia w negocjacjach Też bym tak chciała ale o ile moja mama przystała na taki pomysł to z teściową nawet nie ma sensu podejmować takiej rozmowy. Cytat:
![]() A kiedy masz wizytę połówkową?
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, jeszcze się dziś nie witalam
niestety nie odniosę się do wcześniejszych postów bo jest ich za dużo Byłam dziś na badaniach, mam już wynik moczu i jest piękny, żadnych bakterii, białka itp, wszystko w normie czekam jeszcze na morfologie. Byłam tez u mamy która pokazała mi zakupy dla dziecka. Powiem wam ze na zalando jest mnóstwo ciuszków dla dzieci markowych w niskich cenach (np body czy koszulka z Benettona kosztowała ok 25zl). Nie to ze jestem fanką drogich marek ale warto pooglądać na szczęście zamówiła sporo rzeczy w rozmiarze 62 wiec będzie na później- jakby tak podsumować to jest tak pół na pół. Jak dojdą paczki to zbierzemy wszystko razem i zobaczymy czego brakuje. Na pewno skarpetek i śpiochów No i oczywiście cała wyprawka pielęgnacyjna ale ta zrobimy po nowym roku przez neta. A mój mądry mąż wczoraj wymyślił ze może zamiast teraz jechać na weekend to pojedziemy po nowym roku. Wybiłam mu to z głowy bo raz ze góry, dwa ze środek zimy a trzy ze w styczniu juz będę śliczna kulką i te trzy rzeczy nijak się mają do siebie i to najgłupszy pomysł na jaki mógł wpaść ![]() Widziałam ze czarodziejka jest po wizycie- gratulacje, ciesze się ze z dzieckiem wszystko w porządku jeszcze żeby to samopoczucie ci się poprawiło to byłoby super czekam na wieści z kolejnych wizyt. Dzieć u mnie dziś trochę bardziej aktywny, głównie dlatego ze zjadłam śniadanie dopiero przed 10 przez te badania i jak tylko zjadłam to się ożywił. Ledwo wyczuwalnie ale jednak ![]() Idę teraz wstawić ziemniaki do gotowania bo mięsko mam zrobione (no dobra, dostałam od mamy) a potem idę na spotkanie ze znajomymi. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

Szybka zmiana planu na makaron soba z krewetami

więc dlatego na prawie wszystkich lekach pisze że nie dla kobiet w ciąży chyba że lekarz zapisze.

jedni i drudzy rodzice sie uparli, ze oni kupią i przemówić nie idzie że przeciez mogą sie złożyć po połowie. Nie i koniec
mam okropny humor ! Moje L4 to kpina :|
Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle się nazbierało, o części zapomniałam, że kupiłam kiedyś 
później już miałam sporo na 62 i wzwyż a córa akurat urodziła się to miała 56 cm i 3600 niezły kolpsik był 

Spróbuję jeszcze raz
Przekonuj, przekonuj 

zobaczymy jak to będzie.