Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-20, 12:52   #931
parapet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

fasolki nie będzie, bo nie mam fasoli Szybka zmiana planu na makaron soba z krewetami

Nagotowałam już zupy z soczewicy

Mecassie, czemu kpina?

Torrence, ja z kapusty to bym wszystko jadła Tokso też powtarzałam, dalej wynik ujemny U nas są online, tylko po wyniki hiv trzeba się udać osobiście.

Kurde, okazuje się, że już mogę dostać żelazo na tę hemoglobinę. Będę próbowała przekabacić gina, żeby mi dał trochę czasu na naturalne metody.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 12:54   #932
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
91lat, piękny wiek. Ostatnio gorzej zaczęła się czuć i miała kłopoty z samodzielnym poruszaniem się, poza tym była w b.dobrej kondycji, wspaniała kobieta, z rewelacyjną pamięcią i ogromnym ciepłem w sobie. Smutno mi bardzo
dustinthewind mocno ściskam

Co do brania antybiotyków i leków sama obecnie biorę Heviran bo mi 3 raz opryszczka na ustach wyszła w ciąży i najlepsze wczoraj podczas brania 6/7 dzień znowu mi wyszła tylko się wkurzyć. ale ja już mam taki urok że osłabienie to mi wybija wizyta u dentysty to mi wybija brałam się bać tego Heviranu ale stwierdziłam że jest to mniejsze zło może do końca ciąży już uda mi się uniknąć.

A poza tym jeśli lekarz zapisuje, zaleca itp. to wg mnie należy brać w końcu to lekarz i wie co robi.
Wiadomo też, że żaden producent leków nie odważy się robić badań na kobietach ciężarnych więc dlatego na prawie wszystkich lekach pisze że nie dla kobiet w ciąży chyba że lekarz zapisze.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 12:56   #933
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence nie przejmuj sie. Dobre chęci miałaś ze zdjęciami, ale najwidoczniej wizaż nie podołał

Bede miec 2 wózki jedni i drudzy rodzice sie uparli, ze oni kupią i przemówić nie idzie że przeciez mogą sie złożyć po połowie. Nie i koniec ehh... Bedzie weekend spędzony na urabianiu
Jeszcze mi mama w sekrecie wielkim zdradziła, ze dziewczyna mojego brata planuje kupic taka wielka grająca karuzelkę nad łóżeczko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:03   #934
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
mam okropny humor ! Moje L4 to kpina :|

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Zrobiłam inwentaryzację ciuszków, oj Pretty dzięki Ci za ten impuls bo okazało się że mam... 17 bodziaków w rozmiarach 50 i 56!!! Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle się nazbierało, o części zapomniałam, że kupiłam kiedyś Ponadto mam już 5 pajacyków plus jeden zestaw śpiszki i kaftanik więc tak jakby 6. Od dziś wszystko zapisuję
Zaraz zgram foty
Niezła ilość To pewnie tych 50 i 56 już wystarczy

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:03   #935
alleyezonme
Zakorzenienie

Jeju przysypiam przed kompem
Jeszcze 2,5 h a ja nie dam rady się na niczym skupić

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:05   #936
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku Parapet JA!!! Jaaaa!! Uwielbiam łazanki mojej mamy, takie z majeraneczkiem, no pyszności!!!

Oczywiście nie zazdroszczę odległości od rodziny ale sytuacja z prezentami dla mnie idealna

Zrobiłam inwentaryzację ciuszków, oj Pretty dzięki Ci za ten impuls bo okazało się że mam... 17 bodziaków w rozmiarach 50 i 56!!! Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle się nazbierało, o części zapomniałam, że kupiłam kiedyś Ponadto mam już 5 pajacyków plus jeden zestaw śpiszki i kaftanik więc tak jakby 6. Od dziś wszystko zapisuję
Zaraz zgram foty
Torrence ale dużo tego już masz i w ogóle dużo na ten rozmiar masz. Ja tak próbuję sobie przypomnieć jak miałam z córką i takich na 56 to garstkę miałam z tego co pamiętam to były 3xśpiochy kupione w zestawienie w next-cie i bodziak, spodenki, bluzeczka z zary, sukienkę i sweterek i to chyba wszystko później już miałam sporo na 62 i wzwyż a córa akurat urodziła się to miała 56 cm i 3600 niezły kolpsik był .
Stary 2017-10-20, 13:07   #937
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Drugi raz ale ja miałam igg (-) i igm (-)
No właśnie pytam bo ja też miałam - i - ale jeszcze drugi raz lekarz mi nie kazał powtarzać wyników

PM 2017
Stary 2017-10-20, 13:07   #938
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Jeju przysypiam przed kompem
Jeszcze 2,5 h a ja nie dam rady się na niczym skupić
alleyezonme a ja się nudzę ostatnio jakąś werwę miałam to tyle porobiłam do przodu że dziś właśnie zaczynam się nudzić bo spotkanie mi się opóźnia
więc jak zdążę to wyskoczę po małą do przedszkola albo chwile poczytam was bo ponadrabiać to za dużo napisane bo bym musiała od 1 wątku
Stary 2017-10-20, 13:08   #939
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ech mam problem z tymi zdjęciami Spróbuję jeszcze raz

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Niestety nie pochwalę się zbiorami bo jakoś dupowato wrzucają mi się zdjęcia. Część pionowo, część poziomo i nie wiem czemu bo na kompie mam wszystkie pionowo
Ważne są chęci, może jak kupisz kolejna turę ciuszków to uda się zdjęcie grupowe wstawić

PM 2017
Stary 2017-10-20, 13:26   #940
Torrence
Wtajemniczenie

Lunak to miłe że rodzina tak chce Was obdarowywać A rodziców nie da się przekonać, żeby jedni kupili fotelik na przykład?
U nas mama kupuje nam takie krzesełko, które "rośnie" z dzieckiem, jest bardzo drogie ale mama na pewnym kursie usłyszała, że takie krzesełko sadza dziecko w odpowiedniej pozycji i powiedziała, że na pewno je kupi. Mi się ono też podoba więc nie protestuje
Z teściową zaś mam stały problem... Dziś biorąc z szuflady te ciuszki (na razie leżakują w garderobie ogólnodomowej) zauwazyłam różowy kocyk. Jest śliczny i słodki ale problem w tym, że teściowa nie konsultuje ze mną zakupów... Nie pyta, co mam, co mi potrzeba itd. Po prostu sama decyduje. Ja kocyki też już mam upatrzone, wymarzyłam sobie jeden z la millou i jeden z motherhood.
Bardzo bym chciała, żeby zaproponowała, że np. dorzuci się do wózka Niestety zapewne będzie tak do końca, że sama będzie oceniała, co nam jest potrzebne...

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Niezła ilość To pewnie tych 50 i 56 już wystarczy
Oj bodziaków to napewno Dokupię sobie jeszcze ze trzy pajace, maks. cztery półśpiochy i ze cztery kaftaniki i styka

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Oliwka wiem, że tego jest za dużo Przyznaję, że bodzaki wymknęły mi się z pod kontroli a pajacyka to akurat żadnego nie kupiłam sama (od teściowej - problem opisany wyżej...)
Ale już nic nie kupuję z ciuszków, skupiam się na "grubszych" sprawach od listopada Najwyżej dokupię coś przed porodem z wiosennych kolekcji
Cytat:
No właśnie pytam bo ja też miałam - i - ale jeszcze drugi raz lekarz mi nie kazał powtarzać wyników
To pewnie skieruje Cię przy okazji następnej wizyty bo to jest w wytycznych jeśli się miało dwa minusy A jak zapomni, to się zapytaj
Stary 2017-10-20, 13:26   #941
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Pannaka w jakim wieku córka?

Oj też muszę się zabrać za przejrzenie pudel.

3 latka beda Wiec u mnie roznica podobna, 3 lata 3 miesiace, ale rocznikowo 4.

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Bede miec 2 wózki jedni i drudzy rodzice sie uparli, ze oni kupią i przemówić nie idzie że przeciez mogą sie złożyć po połowie. Nie i koniec ehh... Bedzie weekend spędzony na urabianiu
Jeszcze mi mama w sekrecie wielkim zdradziła, ze dziewczyna mojego brata planuje kupic taka wielka grająca karuzelkę nad łóżeczko
A to jakis prestiz taki kupic wozek? Nie dadza sie jedni przekonac zeby kupic fotelik? Jest tyle rzeczy na ktore trzeba wydac pieniadze, chyba bez sensu brac od razu dwa wozki Przekonuj, przekonuj
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:28   #942
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Z teściową zaś mam stały problem... Dziś biorąc z szuflady te ciuszki (na razie leżakują w garderobie ogólnodomowej) zauwazyłam różowy kocyk. Jest śliczny i słodki ale problem w tym, że teściowa nie konsultuje ze mną zakupów... Nie pyta, co mam, co mi potrzeba itd. Po prostu sama decyduje. Ja kocyki też już mam upatrzone, wymarzyłam sobie jeden z la millou i jeden z motherhood.
Bardzo bym chciała, żeby zaproponowała, że np. dorzuci się do wózka Niestety zapewne będzie tak do końca, że sama będzie oceniała, co nam jest potrzebne...
To już tak będzie niestety, moja babcia jest mistrzynią takich zakupów. 90% rzeczy które kupuje mi się nie podobają. Ale tak kompletnie i totalnie. Lądują na dnie szafy... albo sprzedawałam nowe i dokładałam sobie kasę do czegoś co mi się podobało..
Stary 2017-10-20, 13:30   #943
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Ja też sprawdziłam, nie mogli napisać że to melon po prostu? Ale jesteśmy bogatsze o nową wiedzę

Czy to będzie zaskoczenie, jak napiszę, że też mam w poniedziałek wizytę? Porównamy sobie co mówili lekarze w naszej sprawie
Ten melon to moja ulubiona odmiana 😆slodziutki

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:32   #944
Pannkaka
Rozeznanie

Zjadlam bardzo ostry indyjski lunch z nadzieja, ze mi sie nos odblokuje i zadzialalo, tylko teraz maly kopie i kopie, nie wiem, czy mu smakowalo, czy nie
Stary 2017-10-20, 13:35   #945
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence, Pannkaka ale to byłyby 2 takie same wózki bo przeciez oni kupią i juz. Bo to podobno taka tradycja, ze dziadkowie wózek kupują. Tak jak jest jakis podział ślubny, ze rodzice panny młodej to a pana młodego tamto załatwiają. Z tym, ze my nic tradycyjnie nie robimy. Myśleliśmy, ze jak cenę wózka podzielimy na 3 to każdy bedzie miał wkład, ale nie. Musza robic na pokaz pod tych drugich. Nie za bardzo sie lubią i zawsze sa mniejsze bądź większe pretensje, ze jednych albo drugich faworyzujemy (spędzamy za duzo czasu, wiecej mówimy itd)
Bedzie ciężki weekend zeby przekonać, bo wyprawka na wózku sie nie konczy

Stary 2017-10-20, 13:37   #946
alleyezonme
Zakorzenienie

Uuuu,przełożyłam sobie wizytę i mam we wtorek akurat przed wyjazdem w góry mam nadzieję się uspokoić trochę

Stary 2017-10-20, 13:39   #947
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Uuuu,przełożyłam sobie wizytę i mam we wtorek akurat przed wyjazdem w góry mam nadzieję się uspokoić trochę

Na pewno po wizytach zawsze jest spokojniej przynajmniej ja tak mam, ze do tygodnia po wizycie jestem spokojna, bo wiem co sie dzieje.

Stary 2017-10-20, 13:44   #948
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno po wizytach zawsze jest spokojniej przynajmniej ja tak mam, ze do tygodnia po wizycie jestem spokojna, bo wiem co sie dzieje.

Tak, ja też zdecydowanie jestem spokojniejsza właśnie gdzieś tak na tydzień czasu Cieszę się, może w między czasie jakieś ruchy zacznę czuć. No i kolejna wizyta to będą już połówkowe na które umówię się we wtorek. Tak by mi się dwie wizyty tydzień po tygodniu zbiegły w jednym czasie. Moja gin chce żebym na połówkowe poszła do innego lekarza żeby jeszcze ktoś inny na mnie spojrzał bo tak to od początku ciąży tylko ona

Stary 2017-10-20, 13:52   #949
Jolinko
Zadomowienie

A ja ż rana upiekłam zdrowe ciasteczka dyniowo- owsiane z mnóstwem ziaren i innych dodatków. A na obiad zapiekane kopytka w sosie grzybowo- śmietanowo- serowym. Ser się ciągnie że masakra 😜 ale ze to mocno kaloryczne i ciezkostrawne to dla siebie robię właśnie kaszę jaglana z warzywami 😜 mąż śpi po nocce to urzeduje w kuchni żeby czas mi szybciej zleciał. A później basen 😁

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:54   #950
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
To już tak będzie niestety, moja babcia jest mistrzynią takich zakupów. 90% rzeczy które kupuje mi się nie podobają. Ale tak kompletnie i totalnie. Lądują na dnie szafy... albo sprzedawałam nowe i dokładałam sobie kasę do czegoś co mi się podobało..
To, co kupuje teściowa na szczęście jest ładne, ona ma dobry gust, ale chyba każda z Was mnie zrozumie, że każda z nas chce i potrzebuje robić zakupy po swojemu... W końcu to część radości z macierzyństwa!
Niestety masz rację, że tak będzie. Teściowa od początku naszego małżeństwa taka jest. Kupuje bez konsultacji i podrzuca nam rózne rzeczy, mniej lub bardziej przydatne. Wczoraj kupiła kurtkę i przyniosła mojemu mężowi. "Bo JEJ się spodobała i najwyżej odda"(ostatecznie była za mała) . Szkoda, że teściowie nie zaproponują nam wsparcia w budowie domu na przykład
Cytat:
Nie za bardzo sie lubią i zawsze sa mniejsze bądź większe pretensje, ze jednych albo drugich faworyzujemy (spędzamy za duzo czasu, wiecej mówimy itd).
Tak czułam, że tu pies pogrzebany No ale to paranoja...

Alley Dobrze zrobiłaś, że przełożyłaś wizytę. Zaczyna się weekend, do wtorku szybko zleci

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-20 o 13:57
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:57   #951
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Hello

Ja po wizycie, wszystko ok , młoda rośnie książkowo, idealnie z wymiarami
Badanie trwało chyba z pół godziny, a mnie się tam tak spać chciało na tej leżance, że szok.
Cieszę się, że wszystkich ok

parapet ja też uwielbiam łazanki.

Dzisiaj juz cztery razy zmieniałam mężowi koncepcje co bym zjadła na obiad 😱 Chciał zrobić placki ziemniaczane z sosem, stwierdziłam że wole naleśniki, potem ze jednak te placki tylko bez mięsa, z sosem pieczarkowym, a potem ze jednak naleśniki. Już zrobił zakupy, a ja jednak bym zjadłla pizzę 😁😁😂😂

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

lunak może jednak im wytłumacz, że dwa takie same wózki to trochę bez sensu
Ewentualnie niech jedni wam kupią sam wózek gondole, a drudzy fajną spacerówke Jak juz tak bardzo chcą
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 13:58   #952
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
ery razy zmieniałam mężowi koncepcje co bym zjadła na obiad 😱 Chciał zrobić placki ziemniaczane z sosem, stwierdziłam że wole naleśniki, potem ze jednak te placki tylko bez mięsa, z sosem pieczarkowym, a potem ze jednak naleśniki. Już zrobił zakupy, a ja jednak bym zjadłla pizzę 😁
Stary 2017-10-20, 14:09   #953
marcia45
Zadomowienie

Pannaka to dawaj tu listę prezentowane. Bo mnie wszyscy wypytują co jej kupić, a ja mam wrażenie że tak mam.

Ja mam tak z mamą wydaje na małą mnóstwo kasy, ale kupuje rzeczy. Nie pyta się co mi się podoba, nienawidzi do czegoś dokładać. Kiedyś się pokłóciliśmy i niby spytała co chce, kupiła to co chcialam plus jeszcze masę brzydkich i niepotrzebnych rzeczy a my małe mieszkanie i jeszcze się obraża ciągle i mnie terroryzuje emocjonalnie płaczem że ona chce dobrze. Eh szkoda słów.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 14:10   #954
Lunak
Wtajemniczenie

Wiecie co? Wlasnie odważnie postanowiłam, ze jak juz chcą cos od siebie to niech dają koperty. Musze to mojemu ogłosić jak wróci do domu. A jak im przez ten weekend telefonicznie do głowy nie wbije to za tydzien zrobie naradę u nas i powiem co postanowione. Nie bedą budować poczucia winy u mnie. Rozumiem, ze pierwszy wnuk z obu stron i chcą sie wykazać, ale zdrowy rozsądek trzeba zachować. No. Bojowy nastrój mi sie włączył.

Czarodziejka gratuluje dobrych wieści mnie zawsze na leżance od razu łapie spanie. Nawet na takim szybkim usg, a co dopiero pół godziny lezec

Mamy, babcie chyba już tak mają, że w dobrej wierze kupują, bo chcą pomóc. Ja z moją bardzo długo walczyłam żeby mi nie kupowała wszystkiego co zobaczy i o mnie pomyśli. Teraz się pyta czy czegoś nie potrzebuję i ewentualnie wiem czego się spodziewać na jakieś okazje. Mój dalej swoją mamę przekonuje żeby nam ciuchów nie kupowała. To na ostatnie święta nie kupiła, ale zrobiła na drutach dla mnie wściekle czerwoną czapkę i komin

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-10-20 o 14:21
Stary 2017-10-20, 14:20   #955
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Czarodziejka -no super

Widze ze jasny szary wygrywa, ja tez sie sklaniam ku temu kolorowi

Ma moze ktoras jakas sprzataczke do wynajecia?? Myslalam ze to niechcenie mi minelo ale w jakim stopniu caly czas we mnie siedzi

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Wiecie co? Wlasnie odważnie postanowiłam, ze jak juz chcą cos od siebie to niech dają koperty. Musze to mojemu ogłosić jak wróci do domu. A jak im przez ten weekend telefonicznie do głowy nie wbije to za tydzien zrobie naradę u nas i powiem co postanowione. Nie bedą budować poczucia winy u mnie. Rozumiem, ze pierwszy wnuk z obu stron i chcą sie wykazać, ale zdrowy rozsądek trzeba zachować. No. Bojowy nastrój mi sie włączył.

Czarodziejka gratuluje dobrych wieści mnie zawsze na leżance od razu łapie spanie. Nawet na takim szybkim usg, a co dopiero pół godziny lezec

No i bardzo dobry pomysl albo niech jedni kupia wozek a drudzy fotelik na potem pomyslow pare jest do rozwiazania tego glupiego konfliktu.
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 14:23   #956
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Bebetto że 2-3 rodzaje widziałam w Mama i ja na Siedlcach, a 2 kolejne modele w Bobowozkach też na pętli Siedlce
Masz wybrany szpital gdzie chciałabyś rodzic? Albo szkole rodzenia?

dzięki za cynk... pewnie też odwiedzimy te sklepy...ale dla mnie 1 sklep na raz to max... nie lubię zakupów :/

nie wiem zupełnie gdzie chce rodzić...nawet nie wiem czy w Gdańsku... a do szkoły rodzenia zapisałam się już na kurs rozpoczynający się w połowie listopada....do Brzuchatkowa... raz w tygodniu teoria, raz ćwiczenia, można przychodzić z partnerem, szkoła jest refundowana, jedynie jest wpisowe 50 zł. Nie miałam żadnego polecenia... będzie dobrze albo nie będzie... jak będzie słabo to przecież też jakoś ogarniemy

swoją drogą to wątek tak pędzi, że ciężko się wstrzelić, wdrożyć... nawet nadążyć z czytaniem jest ciężko! a co dopiero się włączyć w jakąś dyskusje.... ale nie żebym narzekała...to dobrze...różne rzeczy "wychodzą" o których człowiek sam by nie pomyślał....
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 14:25   #957
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Torrence, Pannkaka ale to byłyby 2 takie same wózki bo przeciez oni kupią i juz. Bo to podobno taka tradycja, ze dziadkowie wózek kupują. Tak jak jest jakis podział ślubny, ze rodzice panny młodej to a pana młodego tamto załatwiają. Z tym, ze my nic tradycyjnie nie robimy. Myśleliśmy, ze jak cenę wózka podzielimy na 3 to każdy bedzie miał wkład, ale nie. Musza robic na pokaz pod tych drugich. Nie za bardzo sie lubią i zawsze sa mniejsze bądź większe pretensje, ze jednych albo drugich faworyzujemy (spędzamy za duzo czasu, wiecej mówimy itd)
Bedzie ciężki weekend zeby przekonać, bo wyprawka na wózku sie nie konczy

No tak, to nawet jak uda ci sie jednych przekonac, ze fotelik w sumie nawet wazniejszy (bo tak przeciez jest!) to potem drudzy jeszcze sie obraza, ze nie oni fotelik kupili Bo ja bym pewnie w te strone poszla, wziela tych, ktorych by bylo troche latwiej przekonac i im tlumaczyla, ze wozek, to wozek, byle jaki moze byc, ale fotelik, ooo!

Mysle, ze koperty to dobry pomysl

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Pannaka to dawaj tu listę prezentowane. Bo mnie wszyscy wypytują co jej kupić, a ja mam wrażenie że tak mam.

Ja mam tak z mamą wydaje na małą mnóstwo kasy, ale kupuje rzeczy. Nie pyta się co mi się podoba, nienawidzi do czegoś dokładać. Kiedyś się pokłóciliśmy i niby spytała co chce, kupiła to co chcialam plus jeszcze masę brzydkich i niepotrzebnych rzeczy a my małe mieszkanie i jeszcze się obraża ciągle i mnie terroryzuje emocjonalnie płaczem że ona chce dobrze. Eh szkoda słów.

Ok, jak juz skoncze, to moge sie podzielic

Z moja mama podobnie. Jeszcze jak kupuje dla malej to ok, bo mamy podoby gust, zreszta mi zupelnie nie zalezy na tym, zeby mi sie ubranka podobaly, byle byly wygodne, a mama jeansow malej nie kupi Ale czasem kupuje tez ubrania dla mnie Wiem, ze chce dobrze, ale to nie jest tak, ze ma duzo pieniedzy na takie kupowanie, a mi sie najczesciej sie nie podobaja i nie lubie miec w szafie rzeczy, ktorych nie nosze. Prosilam ja tyle razy, ale powoli sie poddaje, tak juz chyba musi byc...
Stary 2017-10-20, 14:28   #958
FallenAnn
Rozeznanie

A u mnie jutro będzie 20 tc (19+0). Nie mogę się już swoich połówkowych doczekać czytając Wasze relacje chociaż trochę sie boję.. Idę do tego samego gabinetu co na prenatalnych bylam, z tym że inny lekarz mnie bedzie badał, a szkoda bo wcześniejszy był fantastyczny! Dla tych co bardziej na południu mieszkają - dr Tomasz Góra, przyjmuje Gorlice-Jasło.

Moi rodzice ani tesciowie jakoś w ogóle checi na zakupy nie wykazują. Delikatnie swoim sugerowałam o wózku, ale na kupno się mój jedyny brat napalił bo ma zostać chrzestnym zobaczymy jak to będzie.
Po ostatnich łowach w lumpie było mi nawet przykro, bo jak sie pochwalilam tacie ile fajnych ubranek znalazlam to stwierdzil ze oszalalam bo takiemu maluszkowi to ze trzy na zmianę komplety wystarczą

Stary 2017-10-20, 14:46   #959
Torrence
Wtajemniczenie

Czarodzejka wybacz, nie zauważyłam Twojej relacji z badania! Nie wiem, co się ze mną dziś dzieje
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze
Lelowa czekamy na Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Mysle, ze koperty to dobry pomysl
Ech, marzenie...
Lunak to dobry pomysł, powodzenia w negocjacjach Też bym tak chciała ale o ile moja mama przystała na taki pomysł to z teściową nawet nie ma sensu podejmować takiej rozmowy.
Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Moi rodzice ani tesciowie jakoś w ogóle checi na zakupy nie wykazują. Delikatnie swoim sugerowałam o wózku, ale na kupno się mój jedyny brat napalił bo ma zostać chrzestnym zobaczymy jak to będzie.
Po ostatnich łowach w lumpie było mi nawet przykro, bo jak sie pochwalilam tacie ile fajnych ubranek znalazlam to stwierdzil ze oszalalam bo takiemu maluszkowi to ze trzy na zmianę komplety wystarczą
No właśnie, i tak źle, i tak niedobrze... A zarówno w przypadku nadgorliwości jak i braku zainteresowania wystarczyłoby tylko zapytać, co nam potrzeba

A kiedy masz wizytę połówkową?
Stary 2017-10-20, 14:46   #960
asiula1306
Zakorzenienie

Dzień dobry, jeszcze się dziś nie witalam niestety nie odniosę się do wcześniejszych postów bo jest ich za dużo

Byłam dziś na badaniach, mam już wynik moczu i jest piękny, żadnych bakterii, białka itp, wszystko w normie czekam jeszcze na morfologie.

Byłam tez u mamy która pokazała mi zakupy dla dziecka. Powiem wam ze na zalando jest mnóstwo ciuszków dla dzieci markowych w niskich cenach (np body czy koszulka z Benettona kosztowała ok 25zl). Nie to ze jestem fanką drogich marek ale warto pooglądać na szczęście zamówiła sporo rzeczy w rozmiarze 62 wiec będzie na później- jakby tak podsumować to jest tak pół na pół. Jak dojdą paczki to zbierzemy wszystko razem i zobaczymy czego brakuje. Na pewno skarpetek i śpiochów
No i oczywiście cała wyprawka pielęgnacyjna ale ta zrobimy po nowym roku przez neta.

A mój mądry mąż wczoraj wymyślił ze może zamiast teraz jechać na weekend to pojedziemy po nowym roku. Wybiłam mu to z głowy bo raz ze góry, dwa ze środek zimy a trzy ze w styczniu juz będę śliczna kulką i te trzy rzeczy nijak się mają do siebie i to najgłupszy pomysł na jaki mógł wpaść

Widziałam ze czarodziejka jest po wizycie- gratulacje, ciesze się ze z dzieckiem wszystko w porządku jeszcze żeby to samopoczucie ci się poprawiło to byłoby super czekam na wieści z kolejnych wizyt.

Dzieć u mnie dziś trochę bardziej aktywny, głównie dlatego ze zjadłam śniadanie dopiero przed 10 przez te badania i jak tylko zjadłam to się ożywił. Ledwo wyczuwalnie ale jednak

Idę teraz wstawić ziemniaki do gotowania bo mięsko mam zrobione (no dobra, dostałam od mamy) a potem idę na spotkanie ze znajomymi.
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości