Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-20, 20:00   #991
parapet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Na początek z zabawek to karuzela, kocyki z metkami, ewentualnie jakieś zabawki z różnymi fakturami, szeleszczace, grzechoczace itd. Z Lamaze są fajne zabawki dla takich maluchów.
Książeczki na początku wszystkie kontrastowe, czarno białe z kształtami.
Widziałam też fajne karty z czarno-białymi obrazkami
Muszę iść do empiku na dział dziecięcy po prostu I do taniej książki po te książeczki z grubymi, z prasowanej tektury stronami typu: na wsi, owoce, samochody itd. One i tak nie wyjdą cało z użytkowania
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 20:03   #992
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Nawet gazety można czytać Ale jakąś literaturę dziecięcą chciałabym już mieć, jakieś baśnie, wierszyki, taką klasykę i podczytywać już

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Opis brzmi mega! W poniedziałek będę w centrum handlowym gdzie jest Empik i poszukam tej książki
No tak, jasne 😊 też chciałabym mieć taki zestaw 😏

Robiłam dziś pierwsze przymiarki do ciuszków, nawet zaszłam do smyka, ale jakoś mnie to przerosło i nic nie wybrałam. Miałam wrażenie, że wszystko jest dla dziewczynek. Ogarnia mnie przez to dziwne uczucie, niepokój 😕

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 20:15   #993
parapet
Zadomowienie

Koma, poprzeglądaj w hm.com rzeczy. U nich wydaje mi się z kolei, że dla chłopaków jest więcej fajnych ubrań. I się nie przejmuj, najwyżej podejdziesz do tego praktycznie i ubierzesz go w to, co ci się nie podoba lub w dziewczęce ciuszki, ale golasem nie będzie.

W sklepach internetowych często można zaznaczyć dla jakiej płci chcesz ciuszki. Nie będziesz się wkurzać, że ci oczy w babskie rzeczy lecą.

Słyszałyście, że Księżna raczej kwietniówką będzie? Brzuszek ma malutki, jak na 3. ciążę
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 20:17   #994
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Słyszałyście, że Księżna raczej kwietniówką będzie? Brzuszek ma malutki, jak na 3. ciążę
Moi Rodzice mają teorię że oni używają surogatki I że po co miałaby się królewska głowa tym męczyć

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 20:28   #995
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Nie mogłam spać pół nocy dziś...i właśnie dostaliśmy telefon,że zmarła Babcia męża...
Bardzo współczuje

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

I jak było ? Dużo płacisz? Ja muszę się zapisać ale jakoś mi nie po drodze
Pierwsze spotkanie to takie bardzie organizacyjne było. Ale zapowiada sie całkiem spoko Zapisałam sie do takiej na NFZ i jest bezpłatna. Warto poszukać bo pewnie w każdym mieście takie są

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
U mnie dziś 21+0

I nie umniejszając nic Waszym Słodkościom moja CÓRECZKA jest najpiękniejsza, najslodsza i w ogóle idealna! Waży 371 g czyli idealnie w normie Serce, żołądek, nerki, mózg, nosek i cała reszta w porządku Taaaakiego banana na buzi mam od rana. I badanie robił ge-nial-ny lekarz. Cały czas mówił co widzimy i czy wszystko w porządku i co to oznacza Ale mi dało to powera

Super wieści !

Czarodziejka Tobie też gratuluję samych cudownych wiadomości!

Ale miałam dzisiaj dzień Najpierw pokłóciłam się z mężem, pózniej okazało się że lekarka nie wpisała mi daty na zwolnieniu i muszę jechać najpierw do księgowości po to zwolnienie później do lekarki (do której się nie dodzwoniłam) i się skończyło na tym że nic nie załatwiłam a pół miasta zjeździłam na darmo
Stary 2017-10-20, 20:32   #996
Jolinko
Zadomowienie

[QUOTE=Torrence;78137236]Jolinko stołowanie się uszatego to u nas codzienność Bardzo szybko skumał, że na stole są dobre rzeczy, no chociażby okruszki
Na tym zdjęciu był jeszcze malutki. Ech rosną te dzieci, nie wiadomo kiedy
Załącznik 7281501

o mateczko... jaki słodziuteńki ten Twój króliczek jak pluszak jakiś
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 20:38   #997
Torrence
Wtajemniczenie

Koma /Parapet ma rację, też mi się wydaje, że w hm jest dużo fajnych dla chłopców, Next (sklep internetowy i allegro) też według mnie ma fajniejsze ciuszki dla chłopców niż dla dziewczynek, w traktory, wozy strażackie, w dinusie Przy czym Next jest niestety dość drogi...

O księznej czytałam wczoraj czy przedwczoraj, ona w ogóle nie ma brzucha! Jakby miała termin na koniec kwietnia to w sumie nie dziwiłoby mnie, bo ja dwa miesiące temu też nie miałam, ale z drugiej strony to chyba nie możliwe żeby miała termin tak późno skoro już od dawna wiadomo, że jest w ciąży
Stary 2017-10-20, 20:40   #998
oto_ ja
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Dziś miałam trochę zalatany dzień, byłam na zakupach i oczywiście wróciłam z pełną torbą ciuszków Mąż mnie niedługo z domu przegoni Ale jakoś nie kręci mnie ostatnio kupowanie ciuchów dla siebie, wolę działy dziecięce

Zazdroszczę Wam wizyt ja mam dopiero 6 listopada

oto_ ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 20:43   #999
Jolinko
Zadomowienie

Na początek to chyba takie zabaweczki http://babysenses.pl/kategoria/ksiaz...a-2w1-ksztalty
Stary 2017-10-20, 20:48   #1000
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

A co do książeczek, to polecam jeszcze tą. Mój synek ją uwielbiał. Nie wiem co ona ma w sobie, ale dzieciakom się bardzo podoba.
http://www.empik.com/ksiega-dzwiekow...1605,ksiazka-p
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 20:51   #1001
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A co do książeczek, to polecam jeszcze tą. Mój synek ją uwielbiał. Nie wiem co ona ma w sobie, ale dzieciakom się bardzo podoba.
Polecali mi ją na warsztatach o książkach dla dzieci Jeszcze taką http://www.empik.com/przesun-paluszk...8677,ksiazka-p
w środku przesuwa się fragmenty strony paluszkiem i obrazki się zmieniają

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 20:56   #1002
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oto_ ja Pokaż wiadomość
Ale jakoś nie kręci mnie ostatnio kupowanie ciuchów dla siebie, wolę działy dziecięce
Mam tak samo, i z tego co mówią mi koleżanki-mamusie to to się już nie zmieni
Cytat:
Napisane przez oto_ ja Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam wizyt ja mam dopiero 6 listopada
No niestety, trzeba mieć dużo cierpliwości... Gdyby nie przypadkowa wizyta na IP to przerwę między usg miałabym od 24 sierpnia do 16 października. A teraz zapowiada się jeszcze gorzej bo następne będzie
pewnie to 28-32, czyli za około 8 tygodni

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
O znam ją, nianiowany przeze mnie chłopczyk ją miał! Najbardziej lubiłam "gniazdko elektryczne robi niiieeee!"
Stary 2017-10-20, 21:24   #1003
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Koma, poprzeglądaj w hm.com rzeczy. U nich wydaje mi się z kolei, że dla chłopaków jest więcej fajnych ubrań. I się nie przejmuj, najwyżej podejdziesz do tego praktycznie i ubierzesz go w to, co ci się nie podoba lub w dziewczęce ciuszki, ale golasem nie będzie.

W sklepach internetowych często można zaznaczyć dla jakiej płci chcesz ciuszki. Nie będziesz się wkurzać, że ci oczy w babskie rzeczy lecą.

Dzięki Parapet za podpowiedź, muszę się w końcu zebrać w sobie i zacząć szykować do marca. Choć to wszystko wydaje mi się takie odległe, nieprawdopodobne...

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Koma /Parapet ma rację, też mi się wydaje, że w hm jest dużo fajnych dla chłopców, Next (sklep internetowy i allegro) też według mnie ma fajniejsze ciuszki dla chłopców niż dla dziewczynek, w traktory, wozy strażackie, w dinusie Przy czym Next jest niestety dość drogi...

O księznej czytałam wczoraj czy przedwczoraj, ona w ogóle nie ma brzucha! Jakby miała termin na koniec kwietnia to w sumie nie dziwiłoby mnie, bo ja dwa miesiące temu też nie miałam, ale z drugiej strony to chyba nie możliwe żeby miała termin tak późno skoro już od dawna wiadomo, że jest w ciąży
Dzięki Dziewczyny, chyba przeżywam mały kryzys...stąd te moje rozterki 😑😕

Stary 2017-10-20, 21:28   #1004
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Dzięki Dziewczyny, chyba przeżywam mały kryzys...stąd te moje rozterki 😑😕

Jaki kryzys?!

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 21:43   #1005
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Jaki kryzys?!

Aż wstyd się przyznać. Coraz bardziej zaczynam przeżywać to, że w przeciwieństwie do Was niczego nie mam...nawet za bardzo pomysłu. Boję sie, że tego sama nie ogarnę

Stary 2017-10-20, 22:01   #1006
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Aż wstyd się przyznać. Coraz bardziej zaczynam przeżywać to, że w przeciwieństwie do Was niczego nie mam...nawet za bardzo pomysłu. Boję sie, że tego sama nie ogarnę

Kochana ja też jeszcze nic nie mam! W dodatku mam tak skomplikowaną sytuację życiową (mąż stracił pracę, muszę się wyprowadzić z wynajmowanego mieszkania bo wypowiedziałam umowę i miałam jechać do niego, nie wiemy gdzie będziemy mieszkać ), że szczerze to nie chce mi się wyjść do sklepu kupić spodnie chociaż w nic się nie mieszczę a już nie wspomnę o rzeczach dla dziecka. Nie odróżniam body od śpiochów.

Drugi powód jest taki, że jestem panikarą. Obiecałam sobie kupić jedną rzecz symbolicznie jak poznam płeć. A resztę na przełomie roku.

Odpowiedz sobie jakie są Twoje powody. I nie czuj się gorsza. Każdy przeżywa to na swój sposób. Mi też zajęło trochę czasu uświadomienie że nie każda z nas gada do brzucha ale są takie kobiety które mówią do niego od pierwszych chwil. I nikt tu nie jest gorszy ani lepszy. Ważne żeby być w zgodzie ze sobą

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:04   #1007
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
O znam ją, nianiowany przeze mnie chłopczyk ją miał! Najbardziej lubiłam "gniazdko elektryczne robi niiieeee!"
Tez mamy. Moj ulubiony tekst to "slimak nic nie robi tylko elegancko porusza czulkami"

U mnie na samym poczatku do czytania sprawdzaly sie najlepiej wierszyki, chyba dlatego, ze dziecko wtedy jeszcze nie rozumie slow, ale ten rytm i rymy brzmia ciekawiej niz zwykle teksty Np. lokomotywe czyta sie super, mielismy taka harmonijkowa i pierwsza zostala zjedzona, musielismy kupic kolejna http://bullerbyn.com.pl/produkt/loko...ka-harmonijka/
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:06   #1008
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:

Koma nie jesteś z tymi rozterkami sama!! Ja też to czuję! Mam trochę ubranek ale cała reszta wózek, fotelik, łóżeczko, kosmetyki, torba do szpitala... Tego jest naprawdę dużo Krok po kroku damy radę! Zresztą trzeba to wszystko rozkładać w czasie bo kto to finansowo wydoli
Stary 2017-10-20, 22:12   #1009
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, jasne 😊 też chciałabym mieć taki zestaw 😏

Robiłam dziś pierwsze przymiarki do ciuszków, nawet zaszłam do smyka, ale jakoś mnie to przerosło i nic nie wybrałam. Miałam wrażenie, że wszystko jest dla dziewczynek. Ogarnia mnie przez to dziwne uczucie, niepokój 😕

Kochana, przy moim pierwszym podejściu do smyka weszłam i wyszłam zniesmaczona wyborem i swoim podejściem bo nie czulam.... potrzeby kupowania tego wszystkiego, nic mi się nie podobało. Myślałam kiedyś ze jak będę w ciąży to będę szaleńczo kupować a był moment ze nie miałam na to ochoty i tak po prawdzie to nadal nie jara mnie jakoś super wybieranie ubranek. I poniekąd ciesze się ze moja mama skutecznie ściąga ze mnie ten ciężar. Czuje się przytloczona ilością tego wszystkiego, mam mętlik w głowie i ciągle niepokój o dziecko. To ostatnie nigdy nie przejdzie i do końca ciąży będę się martwić i mimo to musze wyprawkę kompletowac. Ale miewam momenty ze obawiam się czy to nie za wcześnie na kupowanie bo co jeśli coś się nie powiedzie... i swoje uczucia okreslilabym tak jak ty- niepokój.

Cytat:

Ogarniesz, spróbuj wybrać się jeszcze raz do sklepu ale do innego, żeby były inne ubranka. U mnie za drugim razem było łatwiej a za trzecim to już szlo gładko. I u mnie ewidentnie widac bylo ze jak nie bylo rzeczy ktore mi sie bardzo podobaly to nie sprawialy mi przyjemnosci te zakupy. Nie zmienia to faktu ze nie czuje potrzeby jechać kolejny raz i znów coś kupować. Moja mama kupiła tyle ubranek na pierwsze kilka miesięcy ze masakra. A i tak mówi ze to mało (i to tak poważnie a nie ze ma sama potrzebę kupic).

Powiem wam ze na same ubranka, czapeczki, rozek, kocyk poszło juz chyba w sumie z 1500zl. Ale jada do mnie kombinezony, sweterki, mnóstwo śpiochów wiec pewnie jak zbierzemy to do kupy to okaże się że 3/4 wyprawki ubraniowej na pierwsze kilka miesięcy juz mamy.

Jak tam Lelowa po wizycie?? Czekamy na wieści!

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-10-20 o 22:14
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:15   #1010
lelowa
Zakorzenienie

Dziewczyny przepraszam nie nadrobie dzisiaj. Postaram sie jutro. Dzisiejszy dzien to jakis koszmar.
Po wizycie jest mi strasznie zle, byla bardzo dziwna. Babka jakas rozkojarzona, na fotelu doslownie dwie sekundy pozniej usg na starym sprzecie mimo, ze wczoraj przyszedl nowiutki z 3d i 4d ale ona nie umie obslugiwac :/ Pokazala dziecia, glowke, serduszko, potem obrocila do siebie i zamilkla, zrobila duuzo zdjec, troche to trwalo, potem dziekuje to wszystko. Pytam czy wszystko ok, ona tak, do zobaczenia na nastepnej wizycie. Nie dostalam ani jednego zdjecia, schowala do papierow i szla wolac nastepna pacjentke. Nigdy tak nie bylo, zawsze chwalilam wizyty u niej mimo, ze na nfz, pogadala wytlumaczyla, a dzis... Przez to wszystko coraz bardziej lapie dola, ze wcale nie bylo ok no ale do cholery gdyby tak to chyba musialaby mi to powiedziec?
Na dodatek w domu pod wieczor zlapal mnie bol calego brzucha promieniowal az do klatki piersiowej, taki mocny, jakby wnetrznosci sie skrecaly az oddychac nie moglam, trwalo to ponad godzine, wzielam nospe, juz bylam zdecydowana jechac na IP gdy nagle przeszlo. Nie wiem co to bylo, z opisow w necie pasuje kolka jelitowa, nigdy czegos takiego nie mialam ale byc moze to bylo to. Czuje ruchy wiec sie uspokoilam ale to byl na prawde fatalny dzien.
Ide sie polozyc, mam nadzieje, ze jak sie przespie to troche poprawi mi sie nastroj i samopoczucie.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:19   #1011
Koma1002
Zadomowienie

Bloody_marry, Torrence dziękuję. Pierwszy raz czuję, że naprawde potrzebuję wsparcia. Oczywiście, brak wyprawki to tylko czubek góry lodowej 😕 jakoś to będzie, muszę sobie to poukładać. Myślałam, że będzie inaczej...takie to naiwne. Dziękuję kochane za dobre słowo, otuche. Było mi potrzebne ⚘⚘musi być dobrze!!!

Stary 2017-10-20, 22:20   #1012
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Ja książeczek i zabawek na razie nie kupuje. Na pewno dostaniemy ich mnóstwo od znajomych

Koma ja za to mam wrażenie że wszystko jest dla chłopców Kobiecie nie dogodzisz. Ja dla małej mam... 2 body z krotkim rękawem i 1 skarpety! I dostaniemy łóżeczko od szwagierki ale nie wiem jaki wymiar. Poza tym mam ogrom miłości do mojej córeczki i mnóstwo czasu na Kompletowanie wyprawki! Nawet nie wiem jeszcze gdzie będziemy mieszkać przed porodem. Wiec proszę o uśmiech i więcej wiary w siebie! Jest jeszcze mnóstwo czasu na wyprawke!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:27   #1013
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Kochana, przy moim pierwszym podejściu do smyka weszłam i wyszłam zniesmaczona wyborem i swoim podejściem bo nie czulam.... potrzeby kupowania tego wszystkiego, nic mi się nie podobało. Myślałam kiedyś ze jak będę w ciąży to będę szaleńczo kupować a był moment ze nie miałam na to ochoty i tak po prawdzie to nadal nie jara mnie jakoś super wybieranie ubranek. I poniekąd ciesze się ze moja mama skutecznie ściąga ze mnie ten ciężar. Czuje się przytloczona ilością tego wszystkiego, mam mętlik w głowie i ciągle niepokój o dziecko. To ostatnie nigdy nie przejdzie i do końca ciąży będę się martwić i mimo to musze wyprawkę kompletowac. Ale miewam momenty ze obawiam się czy to nie za wcześnie na kupowanie bo co jeśli coś się nie powiedzie... i swoje uczucia okreslilabym tak jak ty- niepokój.

Ogarniesz, spróbuj wybrać się jeszcze raz do sklepu ale do innego, żeby były inne ubranka. U mnie za drugim razem było łatwiej a za trzecim to już szlo gładko. I u mnie ewidentnie widac bylo ze jak nie bylo rzeczy ktore mi sie bardzo podobaly to nie sprawialy mi przyjemnosci te zakupy. Nie zmienia to faktu ze nie czuje potrzeby jechać kolejny raz i znów coś kupować. Moja mama kupiła tyle ubranek na pierwsze kilka miesięcy ze masakra. A i tak mówi ze to mało (i to tak poważnie a nie ze ma sama potrzebę kupic).

Powiem wam ze na same ubranka, czapeczki, rozek, kocyk poszło juz chyba w sumie z 1500zl. Ale jada do mnie kombinezony, sweterki, mnóstwo śpiochów wiec pewnie jak zbierzemy to do kupy to okaże się że 3/4 wyprawki ubraniowej na pierwsze kilka miesięcy juz mamy.

Jak tam Lelowa po wizycie?? Czekamy na wieści!
Dobrze wiedzieć, że nie jestem odosobnionym przypadkiem. Po prostu jakoś mnie to przytloczylo wszystko 😕😕dziękuję 😚

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Powoli zaczynam wierzyć, że jednak nie zwariowalam i obędzie się bez depresji przedporodowej ☺☺ bardzo, bardzo dziękuję Wam Dziewczyny. Mąż mój zupełnie nie rozumie o co mi chodzi i tak to tłumie w sobie 😑

Lelowa, kochana. Na pewno jest dobrze, inaczej lekarz powiedziałby słowo. Ja z moich wizyt też nie zawsze wychodzę zadowolona, np.kiedy drugi raz z rzędu robił mi tylko zdjęcia jajek i fistaszka...😕

Stary 2017-10-20, 22:29   #1014
Torrence
Wtajemniczenie

Lelowa czekałam na Ciebie

Przykro mi, że ta wizyta tak wyglądała i zamiast Cię uspokoić jeszcze bardziej zdenerwowała Może te bóle to nerwowe właśnie? Ale gdyby było coś nie tak to MUSIAŁABY powiedzieć. Gadałam kiedyś na ten temat z koleżanką położną bo na początku też miałam wątpliwości czy mi dr mówi prawdę. Dobrze że do połówkowych masz już blisko. Może dlatego nie chciało jej się badać szczegółowo choć nie powinno tak być
Stary 2017-10-20, 22:30   #1015
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Lelowa :tuli:. Wszystko jest ok, gdyby nie było musiałaby Ci powiedzieć. Może po prostu miała zły dzień... tez raz trafiłam na podobną wizytę i rozumiem co czujesz. Tez mega się martwilam. Ale powrotem Ci że jak ochlonelam to mi przeszło. Najważniejsze że z dzieciątkiem wszystko jest dobrze <3

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:32   #1016
lelowa
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny, na prawde jestescie super
Ona wlasnie nie wie, ze za tydzien mam polowkowe prywatnie Chcialam powiedziec ale za szybko sie to wszystko dzialo.
Tez podejrzewam, ze ten bol mogl byc odpowiedzia na stres.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:34   #1017
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Spokojnie, jeszcze wszystko ogarniesz.
Ja też Wam ostatnio pisałam , ze nie mam totalnie weny do zakupów. Czekam aż samo przyjdzie
Jeszcze jest sporo czasu
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam nie nadrobie dzisiaj. Postaram sie jutro. Dzisiejszy dzien to jakis koszmar.
Po wizycie jest mi strasznie zle, byla bardzo dziwna. Babka jakas rozkojarzona, na fotelu doslownie dwie sekundy pozniej usg na starym sprzecie mimo, ze wczoraj przyszedl nowiutki z 3d i 4d ale ona nie umie obslugiwac :/ Pokazala dziecia, glowke, serduszko, potem obrocila do siebie i zamilkla, zrobila duuzo zdjec, troche to trwalo, potem dziekuje to wszystko. Pytam czy wszystko ok, ona tak, do zobaczenia na nastepnej wizycie. Nie dostalam ani jednego zdjecia, schowala do papierow i szla wolac nastepna pacjentke. Nigdy tak nie bylo, zawsze chwalilam wizyty u niej mimo, ze na nfz, pogadala wytlumaczyla, a dzis... Przez to wszystko coraz bardziej lapie dola, ze wcale nie bylo ok no ale do cholery gdyby tak to chyba musialaby mi to powiedziec?
Na dodatek w domu pod wieczor zlapal mnie bol calego brzucha promieniowal az do klatki piersiowej, taki mocny, jakby wnetrznosci sie skrecaly az oddychac nie moglam, trwalo to ponad godzine, wzielam nospe, juz bylam zdecydowana jechac na IP gdy nagle przeszlo. Nie wiem co to bylo, z opisow w necie pasuje kolka jelitowa, nigdy czegos takiego nie mialam ale byc moze to bylo to. Czuje ruchy wiec sie uspokoilam ale to byl na prawde fatalny dzien.
Ide sie polozyc, mam nadzieje, ze jak sie przespie to troche poprawi mi sie nastroj i samopoczucie.
Ojej, faktycznie kiepsko.
Nie martw się, gdyby było coś nie tak musiałaby Ci powiedzieć, na pewno wszystko jest ok
Odpoczywaj.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:35   #1018
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Oj niefajnie cie potraktowała. Na pewno gdyby coś było nie tak to by ci powiedziała wiec się tym akurat nie martw. Jej podejście było fatalne, tym bardziej ze to ważne badanie i tym bardziej powinna być delikatna i empatyczna. Kurcze, ja ze swojego usg prenatalnego dostałam cały plik kartek z wydrukowanymi zdjęciami i teraz na polowkowym pewnie też tak będzie, dziwne ze nic ci nie dała. A ten ból co cie złapał to może z nerwów? Odpocznij, położ się spać i myśl pozytywnie, z dzieckiem wszystko jest ok, nie martw się na zapas chociaż wiem ze to trudne bo fajna, rozwiewajaca watpliwosci wizyta przynajmniej na jakiś czas ucisza niepokój (przynajmniej u mnie)
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:37   #1019
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Bloody_marry, Torrence dziękuję. Pierwszy raz czuję, że naprawde potrzebuję wsparcia. Oczywiście, brak wyprawki to tylko czubek góry lodowej 😕 jakoś to będzie, muszę sobie to poukładać. Myślałam, że będzie inaczej...takie to naiwne. Dziękuję kochane za dobre słowo, otuche. Było mi potrzebne ⚘⚘musi być dobrze!!!
Na razie to w ogóle radziłabym Ci odpuścić. Wydaje mi się (mówię z własnego doświadczenia), że po połówkowych poczujesz, jakby tonę z pleców Ci zdjęli i doda Ci to powera.
A z resztą góry lodowej możesz podzielić się z nami w klubie - również z własnego doświadczenia powiem, że pomaga
Stary 2017-10-20, 22:38   #1020
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Ojej, dziwny ten ból z tego co opisujesz... oby przeszło bezpowrotnie. Może to na stres taki ból był? Spinalas się cały dzień to taka reakcja tego. A co do wizyty to hmmm, wiele z nas przeszło już takie dziwne zachowania swoich ginekologow, i ciężko było stwierdzić czym to jest spowodowane. Bo ja rozumie że i lekarz może mieć gorszy dzień, no ale rany Julek, to nie jest wizyta z bolaca kostka ale wizyta ciążowa więc oni powinni mieć jakieś lepsze podejście do pacjentek - obsranych z niepokoju matek. Ech 😐 ale nie martw się, na pewno wszystko dobrze. Przecież gdyby coś niepokojącego tam zobaczyła to nie zataila by tego i jakby nigdy nic poszła po następną pacjentke. No już, głowa do góry. Masuj tam brzuszek i zachowaj spokój 😊

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości