Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-20, 22:47   #1021
Koma1002
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Na razie to w ogóle radziłabym Ci odpuścić. Wydaje mi się (mówię z własnego doświadczenia), że po połówkowych poczujesz, jakby tonę z pleców Ci zdjęli i doda Ci to powera.
A z resztą góry lodowej możesz podzielić się z nami w klubie - również z własnego doświadczenia powiem, że pomaga
Tak o tym pomyślałam. Po prostu zrzucić ciężar z siebie choć trochę 😏

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:48   #1022
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ona wlasnie nie wie, ze za tydzien mam polowkowe prywatnie [
Ale zapewne wie to sama z siebie
Lekarka do której chodzę prywatnie też ma zmienne nastroje i też na początku miałam wrażenie, że nie mówi mi wszystkiego. Ta od tych szczegółowych usg na połówkowym była wspaniała, rzetelna i uśmiechnięta ale na prenatalnych nie było takiej miłej atmosfery.
Wyjątkiem jest ten na nfz - on ma ZAWSZE zły humor
Stary 2017-10-20, 22:49   #1023
bloody_marry
Rozeznanie

Lelowa, dobrze że niedługo idziesz prywatnie, rozwiejesz wszystkie swoje wątpliwości. Pewnie nie każda ma też taką możliwość. Ja chodziłam do lekarza w medicover i niestety każda wizyta u niego była taka nieczuła i odklepana... Zero empatii. Wydaje się że to część pracy ginekologa prowadzącego ciążę, żeby dbał o kobietę jako przyszłą matkę, o jej komfort, o pozytywne nastawienie.

Z drugiej strony lekarze to też ludzie, mają swoje gorsze dni.

Ja niestety nie należę do tych, którzy potrafią się upomnieć, dopytać, przycisnąć lekarza i uzyskać informacje w takiej sytuacji kiedy mnie zlewa.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:49   #1024
lelowa
Zakorzenienie

Asiula bo to nie bylo polowkowe, nic nie mierzyla bo na tym sprzecie to mogla by sobie co najwyzej ekran zmierzyc. Ale masz racje cos powinnam dostac, zawsze dawala zdjecia, na nastepnej wizycie poprosze zeby pokazala. Na polowkowe kazala mi isc prywatnie i mam w nastepny piatek.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 22:50   #1025
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
. Może to na stres taki ból był? Spinalas się cały dzień to taka reakcja tego.
I to nawet nie tylko dzisiejszy dzień bo już wczoraj Lelowa mówiła, że się martwi...
Stary 2017-10-20, 22:51   #1026
lelowa
Zakorzenienie

Dziekuje wam jeszcze raz, jestem spokojniejsza. Trzeba sie z tym przespac.
Stary 2017-10-20, 22:57   #1027
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje wam jeszcze raz, jestem spokojniejsza. Trzeba sie z tym przespac.
Odpoczywaj. Ja mając wieści od Ciebie też już mogę się kłaść spać

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Tak o tym pomyślałam. Po prostu zrzucić ciężar z siebie choć trochę 😏

Dokładnie

Lecę spać bo jutro studia. Spokojnej nocy dziewczynki, troski proszę zostwić za drzwiami sypialni
Stary 2017-10-20, 22:58   #1028
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Aż wstyd się przyznać. Coraz bardziej zaczynam przeżywać to, że w przeciwieństwie do Was niczego nie mam...nawet za bardzo pomysłu. Boję sie, że tego sama nie ogarnę
A ja jestem wyrodna bo za mnie pomysł na pokoik zrobi ta dekoratorka Ale dzisiaj znalazłam:
1) https://www.olx.pl/oferta/bujaczek-C...tml#eaae4739b4 jutro z rana przedzwonię do kobiety czy aktualne
2) https://www.mamagama.pl/la-millou-po...nds-17212.html jakie słodkie i można prać w pralce Ale cena już trochę gorzka
Cytat:
Dziewczyny przepraszam nie nadrobie dzisiaj. Postaram sie jutro. Dzisiejszy dzien to jakis koszmar.
Po wizycie jest mi strasznie zle, byla bardzo dziwna. Babka jakas rozkojarzona, na fotelu doslownie dwie sekundy pozniej usg na starym sprzecie mimo, ze wczoraj przyszedl nowiutki z 3d i 4d ale ona nie umie obslugiwac :/ Pokazala dziecia, glowke, serduszko, potem obrocila do siebie i zamilkla, zrobila duuzo zdjec, troche to trwalo, potem dziekuje to wszystko. Pytam czy wszystko ok, ona tak, do zobaczenia na nastepnej wizycie. Nie dostalam ani jednego zdjecia, schowala do papierow i szla wolac nastepna pacjentke. Nigdy tak nie bylo, zawsze chwalilam wizyty u niej mimo, ze na nfz, pogadala wytlumaczyla, a dzis... Przez to wszystko coraz bardziej lapie dola, ze wcale nie bylo ok no ale do cholery gdyby tak to chyba musialaby mi to powiedziec?
Na dodatek w domu pod wieczor zlapal mnie bol calego brzucha promieniowal az do klatki piersiowej, taki mocny, jakby wnetrznosci sie skrecaly az oddychac nie moglam, trwalo to ponad godzine, wzielam nospe, juz bylam zdecydowana jechac na IP gdy nagle przeszlo. Nie wiem co to bylo, z opisow w necie pasuje kolka jelitowa, nigdy czegos takiego nie mialam ale byc moze to bylo to. Czuje ruchy wiec sie uspokoilam ale to byl na prawde fatalny dzien.
Ide sie polozyc, mam nadzieje, ze jak sie przespie to troche poprawi mi sie nastroj i samopoczucie.
Kurczę, czy babka czymś rozkojarzona była czy co na pewno mogło Cię zestresować że sobie obróciła ten ekran i nic nie tłumaczyła :/ Następnym razem może będzie na tym lepszym sprzęcie Zdrówka dla brzuszka

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 23:44   #1029
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula bo to nie bylo polowkowe, nic nie mierzyla bo na tym sprzecie to mogla by sobie co najwyzej ekran zmierzyc. Ale masz racje cos powinnam dostac, zawsze dawala zdjecia, na nastepnej wizycie poprosze zeby pokazala. Na polowkowe kazala mi isc prywatnie i mam w nastepny piatek.
Przepraszam, nie zrozumiałam. To ma nowy sprzęt i nie umie z niego korzystać? Tak logicznie rzecz biorąc- ja jak mam coś nowego to staram się szybko ogarnąć i nauczyć i moc się z tego jak najszybciej cieszyć. Lekarz tym bardziej powinien się zapoznać ze sprzętem bo to chyba frajda pracować na czymś lepszym i dokładniejszym? ja na ostatnim usg dostałam jedno zdjecie- siusiaka. Niby nic ale dla mnie to było ważne bo w sumie też celem tej wizyty było potwierdzenie płci. Innych zdjęć nie dostałam bo nie było takich które ładnie by przedstawiały dzidzie. Ale coś jednak mam. Lekarka wydaje się być rozkojarzona, jakby jej myśli były gdzieś indziej. Szkoda ze odbija się to na pacjentkach. Głowa do góry, grunt ze wszystko jest dobrze a teraz do spania
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 07:35   #1030
FallenAnn
Rozeznanie

Dzień dobry!!!! Po bezsennej nocy witam się w 20 tc

Stary 2017-10-21, 08:01   #1031
kasia6713
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
jeeeejku, sto lat mnie tutaj nie było
miałam mały zajazd organizacyjny: życie + praca. W pracy strasznie ciężko, krótkie deadliny, wszyscy chcą wszystko na już. Wracałam do domu i ostatnią rzeczą, na którą miałam ochotę było siadanie na komputer
Mąż ma też zajazd w pracy, więc nie czułam potrzeby wracania do domu za wcześnie. W związku z tym wzięłam się za porządkowanie wszystkiego co mnie otacza: jednego dnia spędziłam popołudnie na szukanie większych staników (wreszcie ) innego na szukanie rajstop ciążowych. Jeszcze kiedyś dowiedziałam mamę i spędziłam u niej cały dzień. Wracałam ok. 20:00 razem z mężem. I tak mi zleciał tydzień Ale powiem Wam, że oderwanie od tej wirtualnej rzeczywistości czasami jest naprawdę ok

Z maluszkiem najprawdopodobniej jest wszystko ok - w zeszłą sobotę poczułam pierwsze kopniaki Wiadomo, nie były to nie wiadomo jakie kopnięcia, ale ewidentnie nie było to smyranie I od tamtej pory zdarzają się regularnie, najczęściej w tej samej ilości (3 ) po śniadaniu i też często po innych "większych" posiłkach zdarza mi się też, że młody kopie mnie lekko w ciągu dnia w pracy jak się np. lekko zdenerwuję albo bez powodu - wtedy mam znak, że czas coś zjeść Albo np. teraz, kiedy trzymam komputer na zgięciu "kolana/brzuch" - już mu nie pasuje i muszę zmienić pozycję
Mąż oczywiście kopniaków nie czuje. W momencie jak on przykłada rękę młody momentalnie przestaje. Ale czytałam, że to całkiem normalne

Ogólnie czuję się świetnie, a brzuch rośnie

Dzisiaj 19+6, w poniedziałek idę zrobić krew + mocz, a w czwartek połówkowe
Jak to zleciło...

miłego dnia wszystkim poczytam trochę zaległości i lecę ogarnąć bałagan
Stary 2017-10-21, 08:43   #1032
Mecassie
Zakorzenienie

Hello ale dzisiaj ponuro idę ponadrabiać

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 08:46   #1033
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Ilsa ja kupowałam taki bujaczek siostrzenicy i chrzesniakowi. bardzo go lubili. Teraz drugi chrzesniak odziedziczył go po siostrze. Jest bardzo fajny

kasia fajnie ze jesteś z nami. zastanawialysmy się co u Ciebie I ekstra, że mały taki aktywny

Mamusie lecę się ogarnąć i jedziemy do moich rodziców, siostry i dzieciaków. To będzie fajny dzień. Miłego!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 08:47   #1034
kasia6713
Zakorzenienie

wszyscy już zdążyli się nacieszyć, ale ja przypomnę... A co! O dobrych rzeczach trzeba mówić
Briliant przecudowna wiadomość Wszyscy czekaliśmy na to i chyba teraz nic więcej do szczęścia nie potrzeba
Juana gratulacje udanych badań Czyżby szykowała nam się nowa nowa gwiazda modelingu?
Czarodziejka Tobie też gratulacje udanej wizyty
Lelowa nie nakręcaj się niepotrzebnie... Szkoda, że nie spytałaś sama czy wszystko ok, albo, że nie zabrałaś chłopa ze sobą, żeby trochę popodnosił głos. Ja miałam podobne odczucia po prenatalnych - babka tylko badała i nic się nie odzywała. Wkońcu sama zaczęłam wypytywać czy wszystko ok, bo się denerwowałam. A ona stwierdziła, że tak, tylko musi wszystko dokładnie pomierzyć. Nie nakręcaj się, masz za tydzień wizytę i z pewnością jest wszystko ok

Odnośnie małego brzucha księżnej. Ja (nieskromnie mówiąc ostatnio dostaję coraz częściej komplementy, że pięknie wyglądam w ciąży Że mam malutki brzuszek, ale zgrabny i że gdyby ktoś nie wiedział to by się nie domyślił na pierwszy rzut oka, że w ciąży jestem I jedna ciotka też powiedziała, że chyba będzie chłopak, bo aż promienieję. No oby...
Ale mąż ostatnio wyskoczył do mnie z pretensjami, że ubieram się tak do pracy, że nie widać że jestem w ciąży (a to była w tym dniu zwykła bluzka + spódnica chyba...). Zazdrośnik mały

No a z wózkiem mamy ustalone, że kupują moi rodzice. Sami zaproponowali. Najśmieszniejsza sytuacja jest taka, że oni już zaczęli je oglądać stacjonarnie, a my z mężem nawet w internecie nie przeglądaliśmy No i z jednego sklepu wzięli katalog, ale w nim nie było cen. Pani zapisała im tylko cenę jednego wózka, bo strasznie im się spodobał. Dostałam potem od mamy ten katalog. Zaczęliśmy oglądać z mężem i co? Podoba nam się dokładnie ten sam wózek Nawet ten sam kolor To chyba znak, że on jest tym wybrańcem

Dobra laski, lecę naskrobać jeszcze coś w klubie i lecę sprzątać
miłego dnia
Stary 2017-10-21, 08:55   #1035
Mecassie
Zakorzenienie

Dupa. Miałam pocytowane i mi się skasowało

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 09:09   #1036
_Selina_
Zakorzenienie

Mnie też ;( zaraz się wkurzę

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Tyle napisałam i mnie wywaliło z aplikacji....

Gratuluję udanych wizyt.
Co do książek to będę zamawiać serię "Poczytaj mi mamo" niektóre historie pamiętam jeszcze z dzieciństwa. co do książek czarno białych widziałam, że w otoczeniu się nie sprawdzają, dzieci były bardziej zainteresowane kolorowymi.

Wczoraj byłam na zakupach. Wreszcie kupiłam sobie buty do sukienki, bo mi już przykro było, że nie mogę chodzić w sukienkach.
Obkupiłam malutką, zaraz po powrocie uzupełniłam listę, żeby później znów nie liczyć od nowa.
Będę robić dzisiaj zdjęcia
Obkupiłam dzieci przyjaciółki bo w końcu się spotkamy w poniedziałek
Później od 17 do 24 oglądaliśmy serial. tak się wciągnęłam, że stwierdziłam, że jak nie obejrzę sezonu do końca to nie zasnę...

To skrót tego co pisałam, bo już nie mam siły wszyskiego cytować itd ;(

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 09:44   #1037
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry.

Miło Kasiu że wróciłaś do nas. Pracusiu Ty. 😜 i cieszę się że wszystko u was dobrze. Bo ost już martwilysmy się tu wspólnie o Ciebie, tak długo się nie odzywałaś!!

Miłej soboty nam wszystkim 😊

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 09:50   #1038
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Polecali mi ją na warsztatach o książkach dla dzieci Jeszcze taką http://www.empik.com/przesun-paluszk...8677,ksiazka-p
w środku przesuwa się fragmenty strony paluszkiem i obrazki się zmieniają
Fajna się wydaje, musze zobaczyc w Empiku

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze na same ubranka, czapeczki, rozek, kocyk poszło juz chyba w sumie z 1500zl. Ale jada do mnie kombinezony, sweterki, mnóstwo śpiochów wiec pewnie jak zbierzemy to do kupy to okaże się że 3/4 wyprawki ubraniowej na pierwsze kilka miesięcy juz mamy.

Jak tam Lelowa po wizycie?? Czekamy na wieści!
O kurcze to sporo juz masz tych dzieciowych rzeczy, z jakich stron zamawiasz?

Cytat:
Dziewczyny przepraszam nie nadrobie dzisiaj. Postaram sie jutro. Dzisiejszy dzien to jakis koszmar.
Po wizycie jest mi strasznie zle, byla bardzo dziwna. Babka jakas rozkojarzona, na fotelu doslownie dwie sekundy pozniej usg na starym sprzecie mimo, ze wczoraj przyszedl nowiutki z 3d i 4d ale ona nie umie obslugiwac :/ Pokazala dziecia, glowke, serduszko, potem obrocila do siebie i zamilkla, zrobila duuzo zdjec, troche to trwalo, potem dziekuje to wszystko. Pytam czy wszystko ok, ona tak, do zobaczenia na nastepnej wizycie. Nie dostalam ani jednego zdjecia, schowala do papierow i szla wolac nastepna pacjentke. Nigdy tak nie bylo, zawsze chwalilam wizyty u niej mimo, ze na nfz, pogadala wytlumaczyla, a dzis... Przez to wszystko coraz bardziej lapie dola, ze wcale nie bylo ok no ale do cholery gdyby tak to chyba musialaby mi to powiedziec?
Na dodatek w domu pod wieczor zlapal mnie bol calego brzucha promieniowal az do klatki piersiowej, taki mocny, jakby wnetrznosci sie skrecaly az oddychac nie moglam, trwalo to ponad godzine, wzielam nospe, juz bylam zdecydowana jechac na IP gdy nagle przeszlo. Nie wiem co to bylo, z opisow w necie pasuje kolka jelitowa, nigdy czegos takiego nie mialam ale byc moze to bylo to. Czuje ruchy wiec sie uspokoilam ale to byl na prawde fatalny dzien.
Ide sie polozyc, mam nadzieje, ze jak sie przespie to troche poprawi mi sie nastroj i samopoczucie.
Mam nadzieje ze juz dzisiaj sie lepiej czujesz
A co do badania to rozumiem Twoje rozczarowanie, lekarz na tak waznym badaniu powinien sie do niego przylozyc napewno jakby bylo cos nie w porzadku to by Ci powiedzial! No i dobrze ze niedlugo masz polowkowe

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 09:57   #1039
_Selina_
Zakorzenienie

Poukładałam sklepami
H&M
IMG_20171021_095321.jpg

C&A
IMG_20171021_095401.jpg

5-10-15 - zakochałam się w napisach plus te "antypoślizgi" na szarych skarpetkach
IMG_20171021_095418.jpg

Stary 2017-10-21, 09:57   #1040
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
No a z wózkiem mamy ustalone, że kupują moi rodzice. Sami zaproponowali. Najśmieszniejsza sytuacja jest taka, że oni już zaczęli je oglądać stacjonarnie, a my z mężem nawet w internecie nie przeglądaliśmy No i z jednego sklepu wzięli katalog, ale w nim nie było cen. Pani zapisała im tylko cenę jednego wózka, bo strasznie im się spodobał. Dostałam potem od mamy ten katalog. Zaczęliśmy oglądać z mężem i co? Podoba nam się dokładnie ten sam wózek Nawet ten sam kolor To chyba znak, że on jest tym wybrańcem

miłego dnia
Dobrze ze wrocilas do nas
I jaki wozek wybraliscie?

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Później od 17 do 24 oglądaliśmy serial. tak się wciągnęłam, że stwierdziłam, że jak nie obejrzę sezonu do końca to nie zasnę...

To skrót tego co pisałam, bo już nie mam siły wszyskiego cytować itd ;(

Co za serial Cie tak wciągnął?

PM 2017
Stary 2017-10-21, 10:01   #1041
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

Co za serial Cie tak wciągnął?
Mapa zbrodni

Stary 2017-10-21, 10:08   #1042
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Mapa zbrodni

Fajne zakupy ta pizamka zielona z liskiem byla sprzedawana w dwupaku czy pojedynczo? Bo nie moge na stronie jej znalezc a tak mi sie spodobala

PM 2017
Stary 2017-10-21, 10:11   #1043
alleyezonme
Zakorzenienie

Selina ale super zakupy

Ja jadę zaraz kupić większy biustonosz może zajde też do smyka bo to w pobliżu

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 10:17   #1044
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne zakupy ta pizamka zielona z liskiem byla sprzedawana w dwupaku czy pojedynczo? Bo nie moge na stronie jej znalezc a tak mi sie spodobala
Pojedynczo, a że w większości sklepów są promocje, to poszalałam

Stary 2017-10-21, 10:22   #1045
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Miło Kasiu że wróciłaś do nas. Pracusiu Ty. 😜 i cieszę się że wszystko u was dobrze. Bo ost już martwilysmy się tu wspólnie o Ciebie, tak długo się nie odzywałaś!!

Miłej soboty nam wszystkim 😊

dziewczyny, kochane jesteście chyba się poryczę
Stary 2017-10-21, 10:25   #1046
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Odpoczywaj. Ja mając wieści od Ciebie też już mogę się kłaść spać

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Dokładnie

Lecę spać bo jutro studia. Spokojnej nocy dziewczynki, troski proszę zostwić za drzwiami sypialni
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie zrozumiałam. To ma nowy sprzęt i nie umie z niego korzystać? Tak logicznie rzecz biorąc- ja jak mam coś nowego to staram się szybko ogarnąć i nauczyć i moc się z tego jak najszybciej cieszyć. Lekarz tym bardziej powinien się zapoznać ze sprzętem bo to chyba frajda pracować na czymś lepszym i dokładniejszym? ja na ostatnim usg dostałam jedno zdjecie- siusiaka. Niby nic ale dla mnie to było ważne bo w sumie też celem tej wizyty było potwierdzenie płci. Innych zdjęć nie dostałam bo nie było takich które ładnie by przedstawiały dzidzie. Ale coś jednak mam. Lekarka wydaje się być rozkojarzona, jakby jej myśli były gdzieś indziej. Szkoda ze odbija się to na pacjentkach. Głowa do góry, grunt ze wszystko jest dobrze a teraz do spania
Tak Asiu dokladnie, babka nie ogarnia. Tam jeszcze przyjmuje jeden mlody gin ale on niestety nie prowadzi ciaz i to on glownie bedzie operowal tym nowym usg.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
wszyscy już zdążyli się nacieszyć, ale ja przypomnę... A co! O dobrych rzeczach trzeba mówić
Briliant przecudowna wiadomość Wszyscy czekaliśmy na to i chyba teraz nic więcej do szczęścia nie potrzeba
Juana gratulacje udanych badań Czyżby szykowała nam się nowa nowa gwiazda modelingu?
Czarodziejka Tobie też gratulacje udanej wizyty
Lelowa nie nakręcaj się niepotrzebnie... Szkoda, że nie spytałaś sama czy wszystko ok, albo, że nie zabrałaś chłopa ze sobą, żeby trochę popodnosił głos. Ja miałam podobne odczucia po prenatalnych - babka tylko badała i nic się nie odzywała. Wkońcu sama zaczęłam wypytywać czy wszystko ok, bo się denerwowałam. A ona stwierdziła, że tak, tylko musi wszystko dokładnie pomierzyć. Nie nakręcaj się, masz za tydzień wizytę i z pewnością jest wszystko ok

Odnośnie małego brzucha księżnej. Ja (nieskromnie mówiąc ostatnio dostaję coraz częściej komplementy, że pięknie wyglądam w ciąży Że mam malutki brzuszek, ale zgrabny i że gdyby ktoś nie wiedział to by się nie domyślił na pierwszy rzut oka, że w ciąży jestem I jedna ciotka też powiedziała, że chyba będzie chłopak, bo aż promienieję. No oby...
Ale mąż ostatnio wyskoczył do mnie z pretensjami, że ubieram się tak do pracy, że nie widać że jestem w ciąży (a to była w tym dniu zwykła bluzka + spódnica chyba...). Zazdrośnik mały

miłego dnia
Kasiu fajnie, ze sie odezwalas
Spytalam czy wszystko ok, powiedziala krotkie tak i tyle.
No nic nie bede juz do tego wracac, czekam na piatek wszystko sie wyjasni.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-10-21 o 10:26
Stary 2017-10-21, 10:36   #1047
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

a wózek wybraliśmy wstępie ten: http://bebetto.eu/uploads/products/p...1_11_image.jpg albo http://bebetto.eu/uploads/Gif/Bebett...z_logo_500.gif

Mi się bardziej podoba ten drugi (z zielonym), ale ten pierwszy ma odkryty koszyk na dole i doszliśmy do wniosku, że chyba będzie wygodniej z odkrytym koszykiem.

No i jest śmiesznie niska cena, bo niecałe 1400 zł + do każdego wózka można dokupić nosidełko wtedy za 199 zł.

Myśleliśmy gdzie kupimy wózek, ale zdecydowaliśmy na sklep stacjonarny. U nas w mieścinie jest sklep, który stoi autentycznie z 30 lat. Sprzedaje tam od zawsze ten sam zespół, a ceny nie są z kosmicznie narzucona marżą. Personel mega zna się na rzeczy -
mama mi opowiadała, że jak poszli oglądać te wózki to gość im chyba z pół godziny opowiadał o nich mówi, że powiedział o każdej nadobniejszej śrubce. Jakby o samochodzie opowiadał No i zapewniał, że u niego są dobrej jakości produkty, że on osobiście sprawdza każdą rzecz, która przychodzi na sklep, bo nie chce mu się później bawić w zwroty i reklamacje. I w to jestem w stanie uwierzyć, bo ten sklep stoi tam od kiedy pamiętam i ma świetną opinię. Zawsze jak potrzebowałam coś kupić dla jakiegoś dzieciaczka to szłam właśnie tam. W skrócie: Świetna jakość za przystępną cenę.

No i wybierzemy tam wózek. W razie jakiś reklamacji czy części mam sklep na miejscu i nie muszę się bawić w wysyłki/odsyłki itd

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Poukładałam sklepami
H&M
Załącznik 7282276

C&A
Załącznik 7282286

5-10-15 - zakochałam się w napisach plus te "antypoślizgi" na szarych skarpetkach
Załącznik 7282301

świetne zakupy bardzo podoba mi się ten szary śpiworek. Pamiętasz może cenę?

Ja się wstrzymuję z zakupami. Ostatnią rzecz kupiłam chyba z 2 miesiące temu... Przestraszyłam się tą zmianą płci jak będę miała potwierdzenie na połówce że to facet to się zacznie

No i teściowe nie szaleją, a myślałam że będzie inaczej. Obstawiamy z mężem, ze też czekają na potwierdzenie płci, bo ja zawsze wszystkim wokoło mówię, że to PRAWDOPODOBNIE chłopak
Stary 2017-10-21, 10:38   #1048
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Pojedynczo, a że w większości sklepów są promocje, to poszalałam

Napiszesz ile on kosztowal? chyba sie wybiore w poniedzialek przed wizyta u lek
Cytat:

a wózek wybraliśmy wstępie ten:

Mi się bardziej podoba ten drugi (z zielonym), ale ten pierwszy ma odkryty koszyk na dole i doszliśmy do wniosku, że chyba będzie wygodniej z odkrytym koszykiem.

No i jest śmiesznie niska cena, bo niecałe 1400 zł + do każdego wózka można dokupić nosidełko wtedy za 199 zł.

Myśleliśmy gdzie kupimy wózek, ale zdecydowaliśmy na sklep stacjonarny. U nas w mieścinie jest sklep, który stoi autentycznie z 30 lat. Sprzedaje tam od zawsze ten sam zespół, a ceny nie są z kosmicznie narzucona marżą. Personel mega zna się na rzeczy -
mama mi opowiadała, że jak poszli oglądać te wózki to gość im chyba z pół godziny opowiadał o nich mówi, że powiedział o każdej nadobniejszej śrubce. Jakby o samochodzie opowiadał No i zapewniał, że u niego są dobrej jakości produkty, że on osobiście sprawdza każdą rzecz, która przychodzi na sklep, bo nie chce mu się później bawić w zwroty i reklamacje. I w to jestem w stanie uwierzyć, bo ten sklep stoi tam od kiedy pamiętam i ma świetną opinię. Zawsze jak potrzebowałam coś kupić dla jakiegoś dzieciaczka to szłam właśnie tam. W skrócie: Świetna jakość za przystępną cenę.

No i wybierzemy tam wózek. W razie jakiś reklamacji czy części mam sklep na miejscu i nie muszę się bawić w wysyłki/odsyłki itd
O to tez Bebetto my tez chcemy ta firme ale inny model. Ja wlasnie mysle ze kosz zamykany bedzie dla nas lepszy, w razie deszczu, śniegu czy chlapy nie pobrudzi sie nic w środku, no i ja nie lubie miec nic na widoku no i tez wlasnie jak bylismy ogladac to sprzedawca fajnie nam te wozki opisal i przedstawil i wydaja sie miec dobra jakosc i fajna cene

PM 2017
Stary 2017-10-21, 10:48   #1049
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

a wózek wybraliśmy wstępie ten: http://bebetto.eu/uploads/products/p...1_11_image.jpg albo http://bebetto.eu/uploads/Gif/Bebett...z_logo_500.gif

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

świetne zakupy bardzo podoba mi się ten szary śpiworek. Pamiętasz może cenę?

Ja się wstrzymuję z zakupami. Ostatnią rzecz kupiłam chyba z 2 miesiące temu... Przestraszyłam się tą zmianą płci jak będę miała potwierdzenie na połówce że to facet to się zacznie

No i teściowe nie szaleją, a myślałam że będzie inaczej. Obstawiamy z mężem, ze też czekają na potwierdzenie płci, bo ja zawsze wszystkim wokoło mówię, że to PRAWDOPODOBNIE chłopak
Koło 130 zł
Cytat:
Napiszesz ile on kosztowal? chyba sie wybiore w poniedzialek przed wizyta u lek

O to tez Bebetto my tez chcemy ta firme ale inny model. Ja wlasnie mysle ze kosz zamykany bedzie dla nas lepszy, w razie deszczu, śniegu czy chlapy nie pobrudzi sie nic w środku, no i ja nie lubie miec nic na widoku no i tez wlasnie jak bylismy ogladac to sprzedawca fajnie nam te wozki opisal i przedstawil i wydaja sie miec dobra jakosc i fajna cene
Na pewno poniżej 50 zł, ale dokładnie niestety nie wiem. Chyba coś koło 30 zł, ale nie chcę wprowadzać w błąd. Metki dawno urwane, paragony wyrzucone.
Jako, że trochę tego było, to nie do końca pamiętam co ile.

Stary 2017-10-21, 10:56   #1050
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej laseczki

Lelowa - szkoda ze taka wizyta Cie spotkala mam nadzieje ze po nocy sie uspokoilas i ze bole juz sie nie powtorzyly

Nie ogarniam ostatnio przez Wasze tempo :p ja mam weekend wyjazdowy wiec moge sie nie odzywac. Poki co siedze z kotkiem u weta i juz mam dosc :/
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości