|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
![]() Muszę iść do empiku na dział dziecięcy po prostu I do taniej książki po te książeczki z grubymi, z prasowanej tektury stronami typu: na wsi, owoce, samochody itd. One i tak nie wyjdą cało z użytkowania
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robiłam dziś pierwsze przymiarki do ciuszków, nawet zaszłam do smyka, ale jakoś mnie to przerosło i nic nie wybrałam. Miałam wrażenie, że wszystko jest dla dziewczynek. Ogarnia mnie przez to dziwne uczucie, niepokój 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Koma, poprzeglądaj w hm.com rzeczy. U nich wydaje mi się z kolei, że dla chłopaków jest więcej fajnych ubrań. I się nie przejmuj, najwyżej podejdziesz do tego praktycznie i ubierzesz go w to, co ci się nie podoba lub w dziewczęce ciuszki
W sklepach internetowych często można zaznaczyć dla jakiej płci chcesz ciuszki. Nie będziesz się wkurzać, że ci oczy w babskie rzeczy lecą. Słyszałyście, że Księżna raczej kwietniówką będzie? Brzuszek ma malutki, jak na 3. ciążę
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapisałam sie do takiej na NFZ i jest bezpłatna. Warto poszukać bo pewnie w każdym mieście takie sąCytat:
Czarodziejka Tobie też gratuluję samych cudownych wiadomości! Ale miałam dzisiaj dzień
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Torrence;78137236]Jolinko stołowanie się uszatego to u nas codzienność
Bardzo szybko skumał, że na stole są dobre rzeczy, no chociażby okruszki ![]() Na tym zdjęciu był jeszcze malutki. Ech rosną te dzieci, nie wiadomo kiedy ![]() Załącznik 7281501 o mateczko... jaki słodziuteńki ten Twój króliczek |
|
|
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
Koma /Parapet ma rację, też mi się wydaje, że w hm jest dużo fajnych dla chłopców, Next (sklep internetowy i allegro) też według mnie ma fajniejsze ciuszki dla chłopców niż dla dziewczynek, w traktory, wozy strażackie, w dinusie
O księznej czytałam wczoraj czy przedwczoraj, ona w ogóle nie ma brzucha! Jakby miała termin na koniec kwietnia to w sumie nie dziwiłoby mnie, bo ja dwa miesiące temu też nie miałam, ale z drugiej strony to chyba nie możliwe żeby miała termin tak późno skoro już od dawna wiadomo, że jest w ciąży
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Dziś miałam trochę zalatany dzień, byłam na zakupach i oczywiście wróciłam z pełną torbą ciuszków Mąż mnie niedługo z domu przegoni Ale jakoś nie kręci mnie ostatnio kupowanie ciuchów dla siebie, wolę działy dziecięce![]() Zazdroszczę Wam wizyt ja mam dopiero 6 listopada
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Na początek to chyba takie zabaweczki http://babysenses.pl/kategoria/ksiaz...a-2w1-ksztalty
|
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
A co do książeczek, to polecam jeszcze tą. Mój synek ją uwielbiał. Nie wiem co ona ma w sobie, ale dzieciakom się bardzo podoba.
http://www.empik.com/ksiega-dzwiekow...1605,ksiazka-p |
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w środku przesuwa się fragmenty strony paluszkiem i obrazki się zmieniają
|
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No niestety, trzeba mieć dużo cierpliwości... Gdyby nie przypadkowa wizyta na IP to przerwę między usg miałabym od 24 sierpnia do 16 października. A teraz zapowiada się jeszcze gorzej bo następne będzie pewnie to 28-32, czyli za około 8 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#1003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Drugi powód jest taki, że jestem panikarą. Obiecałam sobie kupić jedną rzecz symbolicznie jak poznam płeć. A resztę na przełomie roku. Odpowiedz sobie jakie są Twoje powody. I nie czuj się gorsza. Każdy przeżywa to na swój sposób. Mi też zajęło trochę czasu uświadomienie że nie każda z nas gada do brzucha ale są takie kobiety które mówią do niego od pierwszych chwil. I nikt tu nie jest gorszy ani lepszy. Ważne żeby być w zgodzie ze sobą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie na samym poczatku do czytania sprawdzaly sie najlepiej wierszyki, chyba dlatego, ze dziecko wtedy jeszcze nie rozumie slow, ale ten rytm i rymy brzmia ciekawiej niz zwykle teksty Np. lokomotywe czyta sie super, mielismy taka harmonijkowa i pierwsza zostala zjedzona, musielismy kupic kolejna http://bullerbyn.com.pl/produkt/loko...ka-harmonijka/
|
||
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krok po kroku damy radę! Zresztą trzeba to wszystko rozkładać w czasie bo kto to finansowo wydoli
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem wam ze na same ubranka, czapeczki, rozek, kocyk poszło juz chyba w sumie z 1500zl. Ale jada do mnie kombinezony, sweterki, mnóstwo śpiochów wiec pewnie jak zbierzemy to do kupy to okaże się że 3/4 wyprawki ubraniowej na pierwsze kilka miesięcy juz mamy. Jak tam Lelowa po wizycie?? Czekamy na wieści! Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-10-20 o 22:14 |
||
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam nie nadrobie dzisiaj. Postaram sie jutro. Dzisiejszy dzien to jakis koszmar.
Po wizycie jest mi strasznie zle, byla bardzo dziwna. Babka jakas rozkojarzona, na fotelu doslownie dwie sekundy pozniej usg na starym sprzecie mimo, ze wczoraj przyszedl nowiutki z 3d i 4d ale ona nie umie obslugiwac :/ Pokazala dziecia, glowke, serduszko, potem obrocila do siebie i zamilkla, zrobila duuzo zdjec, troche to trwalo, potem dziekuje to wszystko. Pytam czy wszystko ok, ona tak, do zobaczenia na nastepnej wizycie. Nie dostalam ani jednego zdjecia, schowala do papierow i szla wolac nastepna pacjentke. Nigdy tak nie bylo, zawsze chwalilam wizyty u niej mimo, ze na nfz, pogadala wytlumaczyla, a dzis... Przez to wszystko coraz bardziej lapie dola, ze wcale nie bylo ok no ale do cholery gdyby tak to chyba musialaby mi to powiedziec? Na dodatek w domu pod wieczor zlapal mnie bol calego brzucha promieniowal az do klatki piersiowej, taki mocny, jakby wnetrznosci sie skrecaly az oddychac nie moglam, trwalo to ponad godzine, wzielam nospe, juz bylam zdecydowana jechac na IP gdy nagle przeszlo. Nie wiem co to bylo, z opisow w necie pasuje kolka jelitowa, nigdy czegos takiego nie mialam ale byc moze to bylo to. Czuje ruchy wiec sie uspokoilam ale to byl na prawde fatalny dzien. Ide sie polozyc, mam nadzieje, ze jak sie przespie to troche poprawi mi sie nastroj i samopoczucie. |
|
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Bloody_marry, Torrence dziękuję. Pierwszy raz czuję, że naprawde potrzebuję wsparcia. Oczywiście, brak wyprawki to tylko czubek góry lodowej 😕 jakoś to będzie, muszę sobie to poukładać. Myślałam, że będzie inaczej...takie to naiwne. Dziękuję kochane za dobre słowo, otuche. Było mi potrzebne ⚘⚘musi być dobrze!!!
|
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja książeczek i zabawek na razie nie kupuje. Na pewno dostaniemy ich mnóstwo od znajomych
![]() Koma ja za to mam wrażenie że wszystko jest dla chłopców Kobiecie nie dogodzisz. Ja dla małej mam... 2 body z krotkim rękawem i 1 skarpety! I dostaniemy łóżeczko od szwagierki ale nie wiem jaki wymiar. Poza tym mam ogrom miłości do mojej córeczki i mnóstwo czasu na Kompletowanie wyprawki! Nawet nie wiem jeszcze gdzie będziemy mieszkać przed porodem. Wiec proszę o uśmiech i więcej wiary w siebie! Jest jeszcze mnóstwo czasu na wyprawke!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Powoli zaczynam wierzyć, że jednak nie zwariowalam i obędzie się bez depresji przedporodowej ☺☺ bardzo, bardzo dziękuję Wam Dziewczyny. Mąż mój zupełnie nie rozumie o co mi chodzi i tak to tłumie w sobie 😑 Lelowa, kochana. Na pewno jest dobrze, inaczej lekarz powiedziałby słowo. Ja z moich wizyt też nie zawsze wychodzę zadowolona, np.kiedy drugi raz z rzędu robił mi tylko zdjęcia jajek i fistaszka...😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
Lelowa czekałam na Ciebie
Przykro mi, że ta wizyta tak wyglądała i zamiast Cię uspokoić jeszcze bardziej zdenerwowała
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
Lelowa :tuli:. Wszystko jest ok, gdyby nie było musiałaby Ci powiedzieć. Może po prostu miała zły dzień... tez raz trafiłam na podobną wizytę i rozumiem co czujesz. Tez mega się martwilam. Ale powrotem Ci że jak ochlonelam to mi przeszło. Najważniejsze że z dzieciątkiem wszystko jest dobrze <3
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny, na prawde jestescie super
Ona wlasnie nie wie, ze za tydzien mam polowkowe prywatnie Chcialam powiedziec ale za szybko sie to wszystko dzialo. Tez podejrzewam, ze ten bol mogl byc odpowiedzia na stres. |
|
|
|
#1017 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też Wam ostatnio pisałam , ze nie mam totalnie weny do zakupów. Czekam aż samo przyjdzie Jeszcze jest sporo czasu Cytat:
Nie martw się, gdyby było coś nie tak musiałaby Ci powiedzieć, na pewno wszystko jest ok ![]() Odpoczywaj. |
||
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z resztą góry lodowej możesz podzielić się z nami w klubie - również z własnego doświadczenia powiem, że pomaga
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Ale jakąś literaturę dziecięcą chciałabym już mieć, jakieś baśnie, wierszyki, taką klasykę i podczytywać już
13.03.2008

Mąż mnie niedługo z domu przegoni
ja mam dopiero 6 listopada
Krok po kroku damy radę! Zresztą trzeba to wszystko rozkładać w czasie bo kto to finansowo wydoli
Ja dla małej mam... 2 body z krotkim rękawem i 1 skarpety! I dostaniemy łóżeczko od szwagierki ale nie wiem jaki wymiar. Poza tym mam ogrom miłości do mojej córeczki i mnóstwo czasu na Kompletowanie wyprawki! Nawet nie wiem jeszcze gdzie będziemy mieszkać przed porodem. Wiec proszę o uśmiech i więcej wiary w siebie! Jest jeszcze mnóstwo czasu na wyprawke!

Chcialam powiedziec ale za szybko sie to wszystko dzialo.