|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Selina zalezy od szpitala, przy wiekszosci cc partner nie moze byc w tym w momencie na sali.
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów
kupiłam większe biustonosze i zaszłam do pepco - wzięłam ten kombinezon który wstawialyscie już nie mogłam się oprzeć ale reszta rzeczy to taka sobie jeśli chodzi o jakość. Wzięłam też taka ramkę na zdjęcia z usg IMG_20171021_155516.jpgIMG_20171021_151202.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki rozmiar wzielas? On bedzie nadawal sie do nosidelka czy to jest jako pizamka? Bo chyba opisany byl jako pizama |
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
Matko, ale młody mnie dziś kopie😊
Jak czytam was, że jeszcze niczego dla dziecka nie macie to trochę mi lżej, bo ja oprócz kilku ubranek na sam początek też jeszcze nic nie mam i nawet nie wiem za co się zabrać. Okropnie mnie to przytłacza. |
|
|
|
#1088 |
|
Rozeznanie
|
O rany, ale mam intensywną sobotę, nie było kiedy usiąść. Rano wizyta w galerii gdzie miałam w końcu kupić spodnie ciążowe. Były tylko w h&m ale w ogóle mi się nie podobały, ta guma na brzuch jakaś taka dresową? Przecież zaraz się zmechaci. I jutro czeka mnie wyjazd aż do Magnolii bo tam jest c&a.
Potem zakupy i gotowanie dwudniowego obiadu co zdarza się rzadko:P zupa krem brokułowa i spaghetti z tuńczykiem. Po obiedzie prawie 2h spaceru bo pogoda się kiepści i trzeba korzystać. A teraz to już tylko herbatka, kocyk i książka ![]() Co do porodu to tak jak któraś wyżej pisała, chcemy być razem ale nie przy końcówce akacji. Mój niestety mdleje przy pobieraniu krwi, a to kawał chłopa i tylko by zawadzał ![]() Patrzę jakie ubranka kupujecie i tak się zastanawiam - czy taki gruby śpiworek będzie nam potrzebny? Myślałam że taki to tylko na mrozy głębokie? Ale ja się na ubieraniu dziecka kompletnie nie znam mam na myśli taki śpiworek jaki kupiła Selina.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam jeszcze problem ze szkołą rodzenia. Chciałam z mężem, ale w ten dzień kiedy są zajęcia on pracuje popołudniu. A ta szkoła jest kawałek od nas. W innym mieście. Nie będę miała nawet czym jechać, bo on potrzebuje samochód. I nie wiem co teraz.
|
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
Moj Mąż był przy porodzie z Z. Teraz też będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym wolę pod spód założyć np coś w krótkim, a nie kilka warstw ubranek ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
A ja sama nie wiem czy chce męża przy porodzie... z jednej strony zawsze to ktoś kto będzie mnie wspierał, choć pewnie też i denerwowal tam jak zacznie mi nie daj boże jakieś rady prawie. Z drugiej strony nie wiem czy chce żeby mnie widział w takiej formie, taka rozwlekla i pootwierana 😜 chociaż może lepiej żeby widział co to znaczy poród, może bardziej doceni wtedy to wszystko, nie żeby teraz nie docenial, ale moze na przyszlosc sie przyda. No nie wiem. Pewnie głupoty bredze, to chyba dlatego że mam dziś nie najlepszy dzień. 😐
|
|
|
#1093 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mu wyznacz co dokładnie ma kupić, np. body rozmiar 62 i wybierze tylko wzorek ![]() Cytat:
Ale dobrze że o siebie zadbałaś Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie dzisiaj strasznie ścina, 3 osobne razy poszłam drzemać ![]() Byliśmy dziś świętować z naszymi Rodzicami magistra mojego Męża i zawiedliśmy się knajpą byliśmy już kiedyś w ich oddziale na naszej dzielnicy i było spoko, więc zamówiliśmy stolik w oddziale koło pięknego parku żeby potem jeszcze przejść się z Rodzicami na spacer. A tam 1) płatność tylko gotówką - Mąż szybko leciał jakiś hektar do bankomatu 2) nie mieli łazienki tylko toi toi - moja mama żartowała sobie, że ćwiczą wygimnastykowanie gości a mój Mąż nie mógł nawet umyć rąk po tym jak za przeproszeniem zbierał w woreczek po psie w tym parku 3) usadzeni byliśmy jak sardynki w ogóle to było niby w środku ale dach stanowił taki materiał i wszyscy spoglądaliśmy jaki jest brudny Na szczęście atmosfera była miła ale następnym razem ja wybieram gdzie iść |
|||||
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Nadrabiam Was od południa i dopiero mi sie udało. Taki przyjemny miałam piątkowy wieczór i dziś rano, a później się zepsuło o głupotę ![]() Byli u nas wczoraj znajomi z 2letnim synkiem. Po ich wizycie doszłam do wniosku, że brakuje mi codziennego kontaktu z dziećmi. Przyzwyczaiłam się w pracy do dzieci i jak przyszli to taka radość była ![]() Ja książeczki dla dzieci mam tylko takie co mi się w pracy przydawały (jakies bajki terapeutyczne, zagadki itd.). W sumie jeszcze nie myslalam o książeczkach/zabawkach. Lelowa, lekarka pewnie miała gorszy dzien. Człowiek jak każdy inny w koncu. Tylko szkoda, ze na Tobie sie to odbiło :głaszcze: Dziewczyny, nie przejmujcie sie, ze nic jeszcze nie macie. Każda w swoim tempie kolekcjonuje rzeczy dla maluszka ja póki co mam 1 bodziaka i resztę rzeczy dopiero tak z grubsza wybraną i zapisaną gdzieś w linkach na komputerze. Przyjdzie czas na konkretne i szybkie działanie ![]() Pokłóciłam sie dzis z moim o łóżeczko. Najpierw on znalazł gdzieś na jakiejś stronce takie odpowiednie, podesłał mi link, zajęłam sie szukaniem co to za producent/model itd. Jakoś w tygodniu pokazałam mu na zdjęciach razem z całymi dodatkami pasującymi do modelu (przewijak, materac itd) jak robiłam całą liste wyprawkową. Ba! Nawet znalazłam w sklepie koło nas i chciałam mu na żywo pokazać. Dzis poszlismy zobaczyc i jedyne co zrobił to sie oparł zeby zobaczyc czy jest stabilne. Łóżeczko sie minimalnie ruszyło i od razu było skreślone, ze jest nieodpowiednie. No myslalam, ze popłacze sie na miejscu z bezsilności ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam ochote pozapisywac, ktore z was teraz deklaruja, ze partnerzy wyjda na "wlasciwa akcje" i pozniej sprawdzic, jak rzeczywiscie bedzie. Stawiam, ze jesli beda obecni wczesniej, to zaden nie wyjdzie |
|
|
|
|
#1097 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm no zobaczę jeszcze jutro w c&a. W ogóle skoro został mi tydzień pracy to planowałam kupić jedne spodnie i chodzić na zmianę w spódnicach. A potem np w styczniu drugie. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
Bloody, spodnie w c&a mają taki sam pas, wiec nie wiem czy warto szukać innych. Ja mam z h&m i chodzę w jednej parze ciagle, w praniu wyładowały juz kilka razy i nic mi sie nie zmechacilo. W drugiej parze, które są z delikatniejszego materiału mam wrażenie, ze w kroku sie zaczęły przecierać. Ale z pasem wszystko w porzadku
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w TK Maxx też nic nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Mój był przy pierwszym porodzie. Nie wyobrażam sobie innej opcji. Od 16 bylam na porodowej. Mała urodziła się 3.40. większość czasu byliśmy sami, położna przychodziła co jakiś czas sprawdzić rozwarcie i zapis ktg. Nie miałam wykupionej położnej i musiałam mieć obok kogoś zaufanego.
Posegregowana rzeczy ppo mlodej Udało się wygrzebać dwie neutralne torby. Resztę spakowałam dla bratowej niech przebiera. Do 68 mam trochę neutralnych, później jednak mało różu ale widać że dziewczęce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się zarzekałam, że mąż będzie ze mną tylko do samej akcji, a jak będzie już końcówka porodu, to wyjdzie. Oczywiście był do samego końca , przeciął pępowinę i to on trzymał młodego, bo mnie musieli od razu zawieźć na oiom. W rzeczywistości to wszystko dzieje się tak szybko, jest mega zamieszanie i chyba nawet nie ma czasu na myślenie
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------
[/COLOR] Cytat:
Kupiłam też legginsy (elastyczne jeansy z gumą w pasie zamiast rozporka) i pomimo tego że są niby dobre to w połowie dnia czuje dolegliwości i muszę je zdjąć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Facebookowy Blog o paznokciach, makijażu i zakupach z Aliexpress Blog o paznokciach, makijażu i zakupach z Aliexpress Edytowane przez ullcia92 Czas edycji: 2017-10-21 o 21:51 Powód: Błąd |
|
|
|
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj byl do konca i fajnie wyszlo bo babki go w obroty wziely na wazenie i mierzenie, kazaly mu zdjecia popstrykac takze on sie zajal czym innym, a mnie doprowadzano do ladu Fajnie to wspominam, w ogole super polozne mielismy przy porodzie, lekarz tez fajny, modle sie zeby teraz trafic na tego samego.---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Przynajmniej u mnie tak bylo. Po poludniu przyjechalismy do szpitala, a maz zdazyl spokojnie do chaty przed noca wrocic i sie wyspac choc tu nie wiem czy tak dobrze spal bo jednak emocje robia swoje. Ja 3 dni nie spalam w szpitalu, chyba tylko drzemalam, no nie dalo sie, taka adrenalina, dopiero w domu odespalam.
|
||
|
|
|
#1106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leżałam dwie doby na oiomie pod aparaturą wycięta z życia. |
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-10-21 o 23:18 |
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi bo ciemna jestem: mówiąc "poród rodzinny" to co się ma na myśli? No bo poród trwa kilkanaście godzin i jeżeli zdecyduje się na rodzinny to mąż jest ze mną od początku do końca? A nie-rodzinny to znaczy jaki- ze jestem sama przez cały poród czy tylko w ostatnim etapie jak juz jest parcie? Wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ale jak to się odbywa?
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Porod nie rodzinny tzn jestes na zwyklej sali, maz moze byc z toba ale na koncowa akcje na fotel porodowy idziesz sama z polozna.
A jak jest porod rodzinny to macie osobna sale przedporodowa, maz jest caly czas przy tobie, nastepuje porod pozniej jesli chcecie macie sale poporodowa tylko dla siebie, tzn maz moze nocowac. Przynajmniej tak jest w moim szpitalu. |
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Jolinko Czas edycji: 2017-10-22 o 02:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

kupiłam większe biustonosze i zaszłam do pepco - wzięłam ten kombinezon który wstawialyscie już nie mogłam się oprzeć ale reszta rzeczy to taka sobie jeśli chodzi o jakość. Wzięłam też taka ramkę na zdjęcia z usg

mam na myśli taki śpiworek jaki kupiła Selina.
jakoś słabo to widzę... 

w ogóle to było niby w środku ale dach stanowił taki materiał i wszyscy spoglądaliśmy jaki jest brudny
13.03.2008
Fajnie to wspominam, w ogole super polozne mielismy przy porodzie, lekarz tez fajny, modle sie zeby teraz trafic na tego samego.
Przynajmniej u mnie tak bylo. Po poludniu przyjechalismy do szpitala, a maz zdazyl spokojnie do chaty przed noca wrocic i sie wyspac choc tu nie wiem czy tak dobrze spal bo jednak emocje robia swoje. Ja 3 dni nie spalam w szpitalu, chyba tylko drzemalam, no nie dalo sie, taka adrenalina, dopiero w domu odespalam.