Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-21, 15:51   #1081
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Selina zalezy od szpitala, przy wiekszosci cc partner nie moze byc w tym w momencie na sali.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 15:56   #1082
alleyezonme
Zakorzenienie

Wróciłam z zakupów kupiłam większe biustonosze i zaszłam do pepco - wzięłam ten kombinezon który wstawialyscie już nie mogłam się oprzeć ale reszta rzeczy to taka sobie jeśli chodzi o jakość. Wzięłam też taka ramkę na zdjęcia z usg IMG_20171021_155516.jpgIMG_20171021_151202.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 16:42   #1083
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupów kupiłam większe biustonosze i zaszłam do pepco - wzięłam ten kombinezon który wstawialyscie już nie mogłam się oprzeć ale reszta rzeczy to taka sobie jeśli chodzi o jakość. Wzięłam też taka ramkę na zdjęcia z usg

Wczoraj tez go kupilam
Jaki rozmiar wzielas? On bedzie nadawal sie do nosidelka czy to jest jako pizamka? Bo chyba opisany byl jako pizama

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 16:46   #1084
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Wczoraj tez go kupilam
Jaki rozmiar wzielas? On bedzie nadawal sie do nosidelka czy to jest jako pizamka? Bo chyba opisany byl jako pizama
Taka gruba piżama? Od razu pomyślałam, że idealnie by się nadal do nosidełka

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 17:11   #1085
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Taka gruba piżama? Od razu pomyślałam, że idealnie by się nadal do nosidełka

No właśnie tez go wzielam z mysla o nosidelku czy pozniej wozku, tylko zdziwilam sie tym co bylo napisane na metce/paragonie? (juz nie pamietam gdzie a w pracy jestem to nie sprawdze)

PM 2017
Stary 2017-10-21, 17:13   #1086
ullcia92
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie tez go wzielam z mysla o nosidelku czy pozniej wozku, tylko zdziwilam sie tym co bylo napisane na metce/paragonie? (juz nie pamietam gdzie a w pracy jestem to nie sprawdze)
W gazetce jest nazwany "pajac " i tyle. Ale jeśli miałby być pizamka to chyba nie dawaliby rękawiczek.. .??? 😎

ullcia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 17:37   #1087
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Matko, ale młody mnie dziś kopie😊

Jak czytam was, że jeszcze niczego dla dziecka nie macie to trochę mi lżej, bo ja oprócz kilku ubranek na sam początek też jeszcze nic nie mam i nawet nie wiem za co się zabrać. Okropnie mnie to przytłacza.
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 18:15   #1088
bloody_marry
Rozeznanie

O rany, ale mam intensywną sobotę, nie było kiedy usiąść. Rano wizyta w galerii gdzie miałam w końcu kupić spodnie ciążowe. Były tylko w h&m ale w ogóle mi się nie podobały, ta guma na brzuch jakaś taka dresową? Przecież zaraz się zmechaci. I jutro czeka mnie wyjazd aż do Magnolii bo tam jest c&a.

Potem zakupy i gotowanie dwudniowego obiadu co zdarza się rzadko:P zupa krem brokułowa i spaghetti z tuńczykiem.

Po obiedzie prawie 2h spaceru bo pogoda się kiepści i trzeba korzystać. A teraz to już tylko herbatka, kocyk i książka

Co do porodu to tak jak któraś wyżej pisała, chcemy być razem ale nie przy końcówce akacji. Mój niestety mdleje przy pobieraniu krwi, a to kawał chłopa i tylko by zawadzał

Patrzę jakie ubranka kupujecie i tak się zastanawiam - czy taki gruby śpiworek będzie nam potrzebny? Myślałam że taki to tylko na mrozy głębokie? Ale ja się na ubieraniu dziecka kompletnie nie znam mam na myśli taki śpiworek jaki kupiła Selina.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 18:44   #1089
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Ja mam jeszcze problem ze szkołą rodzenia. Chciałam z mężem, ale w ten dzień kiedy są zajęcia on pracuje popołudniu. A ta szkoła jest kawałek od nas. W innym mieście. Nie będę miała nawet czym jechać, bo on potrzebuje samochód. I nie wiem co teraz.
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 18:51   #1090
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Witam sie
Moj Mąż był przy porodzie z Z.
Teraz też będzie

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 18:57   #1091
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
O rany, ale mam intensywną sobotę, nie było kiedy usiąść. Rano wizyta w galerii gdzie miałam w końcu kupić spodnie ciążowe. Były tylko w h&m ale w ogóle mi się nie podobały, ta guma na brzuch jakaś taka dresową? Przecież zaraz się zmechaci. I jutro czeka mnie wyjazd aż do Magnolii bo tam jest c&a.

Potem zakupy i gotowanie dwudniowego obiadu co zdarza się rzadko:P zupa krem brokułowa i spaghetti z tuńczykiem.

Po obiedzie prawie 2h spaceru bo pogoda się kiepści i trzeba korzystać. A teraz to już tylko herbatka, kocyk i książka

Co do porodu to tak jak któraś wyżej pisała, chcemy być razem ale nie przy końcówce akacji. Mój niestety mdleje przy pobieraniu krwi, a to kawał chłopa i tylko by zawadzał

Patrzę jakie ubranka kupujecie i tak się zastanawiam - czy taki gruby śpiworek będzie nam potrzebny? Myślałam że taki to tylko na mrozy głębokie? Ale ja się na ubieraniu dziecka kompletnie nie znam mam na myśli taki śpiworek jaki kupiła Selina.

Ja kupiłam, bo pamietam majówki w mrozami i śniegiem. Jak się przyda to ok, jak nie to trudno poza tym wolę pod spód założyć np coś w krótkim, a nie kilka warstw ubranek

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 19:01   #1092
Jolinko
Zadomowienie

A ja sama nie wiem czy chce męża przy porodzie... z jednej strony zawsze to ktoś kto będzie mnie wspierał, choć pewnie też i denerwowal tam jak zacznie mi nie daj boże jakieś rady prawie. Z drugiej strony nie wiem czy chce żeby mnie widział w takiej formie, taka rozwlekla i pootwierana 😜 chociaż może lepiej żeby widział co to znaczy poród, może bardziej doceni wtedy to wszystko, nie żeby teraz nie docenial, ale moze na przyszlosc sie przyda. No nie wiem. Pewnie głupoty bredze, to chyba dlatego że mam dziś nie najlepszy dzień. 😐

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 19:24   #1093
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie na odwrót. Mąż zadeklarował że dla syna sam wybierze ubranka ha ha jakoś słabo to widzę...
Może być ciekawie zobaczyć efekt Może mu wyznacz co dokładnie ma kupić, np. body rozmiar 62 i wybierze tylko wzorek
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Byłam rano u kosmetyczki na rzęsach i tak się zastanawiam, jak ja teraz nie mam praktycznie brzucha i juz mi ciężko było leżeć te 1,5h na plecach, to co będzie później :/
Ale mam dylematy
Osz kurczę, pewnie dzieć coś uciska Ale dobrze że o siebie zadbałaś
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Sluchajcie, poszłam dziś na małe zakupy i zostałam przepuszczona przez jakąś panią w kolejce. Zrobiło mi się mega miło, nie sądziłam ze aż tak to docenie. A tym bardziej się zdziwiłam bo miałam luźna bluzke i płaszcz i nie było jakoś specjalnie widać brzucha wiec jak ona do mnie mowi żebym weszła przed nią to moja zaskoczona mina musiała być komiczna. Podziękowałam pani chyba z trzy razy i życzyłam miłego dnia to aż się zaśmiała da się być miłym i sympatycznym dla ciezarnych? Da się
jaka miła kobieta
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
My chwilowo nie rozmawiamy o porodzie, poza tym nie wiem czy przy casarce może być partner?
Może w innych szpitalach jest inaczej, u mnie nie. Nawet żeby być na sali poporodowej to trzeba wykupić jakąś cegiełkę
Cytat:
Wróciłam z zakupów kupiłam większe biustonosze i zaszłam do pepco - wzięłam ten kombinezon który wstawialyscie już nie mogłam się oprzeć ale reszta rzeczy to taka sobie jeśli chodzi o jakość. Wzięłam też taka ramkę na zdjęcia z usg
Super

Mnie dzisiaj strasznie ścina, 3 osobne razy poszłam drzemać

Byliśmy dziś świętować z naszymi Rodzicami magistra mojego Męża i zawiedliśmy się knajpą byliśmy już kiedyś w ich oddziale na naszej dzielnicy i było spoko, więc zamówiliśmy stolik w oddziale koło pięknego parku żeby potem jeszcze przejść się z Rodzicami na spacer. A tam
1) płatność tylko gotówką - Mąż szybko leciał jakiś hektar do bankomatu
2) nie mieli łazienki tylko toi toi - moja mama żartowała sobie, że ćwiczą wygimnastykowanie gości a mój Mąż nie mógł nawet umyć rąk po tym jak za przeproszeniem zbierał w woreczek po psie w tym parku
3) usadzeni byliśmy jak sardynki w ogóle to było niby w środku ale dach stanowił taki materiał i wszyscy spoglądaliśmy jaki jest brudny
Na szczęście atmosfera była miła ale następnym razem ja wybieram gdzie iść

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 19:31   #1094
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry wieczór
Nadrabiam Was od południa i dopiero mi sie udało.

Taki przyjemny miałam piątkowy wieczór i dziś rano, a później się zepsuło o głupotę
Byli u nas wczoraj znajomi z 2letnim synkiem. Po ich wizycie doszłam do wniosku, że brakuje mi codziennego kontaktu z dziećmi. Przyzwyczaiłam się w pracy do dzieci i jak przyszli to taka radość była

Ja książeczki dla dzieci mam tylko takie co mi się w pracy przydawały (jakies bajki terapeutyczne, zagadki itd.). W sumie jeszcze nie myslalam o książeczkach/zabawkach.

Lelowa, lekarka pewnie miała gorszy dzien. Człowiek jak każdy inny w koncu. Tylko szkoda, ze na Tobie sie to odbiło :głaszcze:

Dziewczyny, nie przejmujcie sie, ze nic jeszcze nie macie. Każda w swoim tempie kolekcjonuje rzeczy dla maluszka ja póki co mam 1 bodziaka i resztę rzeczy dopiero tak z grubsza wybraną i zapisaną gdzieś w linkach na komputerze. Przyjdzie czas na konkretne i szybkie działanie

Pokłóciłam sie dzis z moim o łóżeczko. Najpierw on znalazł gdzieś na jakiejś stronce takie odpowiednie, podesłał mi link, zajęłam sie szukaniem co to za producent/model itd. Jakoś w tygodniu pokazałam mu na zdjęciach razem z całymi dodatkami pasującymi do modelu (przewijak, materac itd) jak robiłam całą liste wyprawkową. Ba! Nawet znalazłam w sklepie koło nas i chciałam mu na żywo pokazać. Dzis poszlismy zobaczyc i jedyne co zrobił to sie oparł zeby zobaczyc czy jest stabilne. Łóżeczko sie minimalnie ruszyło i od razu było skreślone, ze jest nieodpowiednie. No myslalam, ze popłacze sie na miejscu z bezsilności

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 19:36   #1095
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Hmm chyba kazde spodnie ciazowe beda mialy ten pas materialowy bo on sie lepiej bedzie do brzuszka dostosowywal ja swoje spodnie nosze juz z 2 miesiace (mam kilka par) i w zadnych sie ten pas nie zmechacil

PM 2017
Stary 2017-10-21, 19:41   #1096
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
My chwilowo nie rozmawiamy o porodzie, poza tym nie wiem czy przy casarce może być partner?

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
U mnie moze Co w praniu wyszlo dosc zabawnie, bo moj chcial byc przy porodzie, ale tylko sn. Ale jak byla decyzja, ze bedzie cc to mu tylko dali kubraczek i "prosze tedy", nikt nie pytal czy chce. A ze wszystko sie dzialo szybko to poszedl. Niby siedzial za moja glowa i nic przez parawan nie bylo widac, ale twierdzi, ze juz same dzwieki wystarczyly, zeby mu sie slabo zrobilo

Mam ochote pozapisywac, ktore z was teraz deklaruja, ze partnerzy wyjda na "wlasciwa akcje" i pozniej sprawdzic, jak rzeczywiscie bedzie. Stawiam, ze jesli beda obecni wczesniej, to zaden nie wyjdzie
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 20:13   #1097
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Hmm chyba kazde spodnie ciazowe beda mialy ten pas materialowy bo on sie lepiej bedzie do brzuszka dostosowywal ja swoje spodnie nosze juz z 2 miesiace (mam kilka par) i w zadnych sie ten pas nie zmechacil
A ja myślałam że mają taką bardziej gumowa te gumę hmm no zobaczę jeszcze jutro w c&a. W ogóle skoro został mi tydzień pracy to planowałam kupić jedne spodnie i chodzić na zmianę w spódnicach. A potem np w styczniu drugie.

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Mam ochote pozapisywac, ktore z was teraz deklaruja, ze partnerzy wyjda na "wlasciwa akcje" i pozniej sprawdzic, jak rzeczywiscie bedzie. Stawiam, ze jesli beda obecni wczesniej, to zaden nie wyjdzie
Zapisz sobie że jak mój nie wyjdzie to go wyniosą

Stary 2017-10-21, 20:34   #1098
Lunak
Wtajemniczenie

Bloody, spodnie w c&a mają taki sam pas, wiec nie wiem czy warto szukać innych. Ja mam z h&m i chodzę w jednej parze ciagle, w praniu wyładowały juz kilka razy i nic mi sie nie zmechacilo. W drugiej parze, które są z delikatniejszego materiału mam wrażenie, ze w kroku sie zaczęły przecierać. Ale z pasem wszystko w porzadku

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 20:56   #1099
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Bloody, spodnie w c&a mają taki sam pas, wiec nie wiem czy warto szukać innych. Ja mam z h&m i chodzę w jednej parze ciagle, w praniu wyładowały juz kilka razy i nic mi sie nie zmechacilo. W drugiej parze, które są z delikatniejszego materiału mam wrażenie, ze w kroku sie zaczęły przecierać. Ale z pasem wszystko w porzadku

No to dobrze widzieć jak to wygląda, po prostu miałam inne wyobrażenie. Takie zwykłe spodnie w hm szybko mi się spierały i niszczyły więc trochę jestem uprzedzona. Zobaczę w c&a a jak nic mi nie przypasuje to zrobię wielkie zamówienie z Zalando i poodsylam co mi nie przypasuje. Zdziwiłam się że new look nie ma nigdzie w pl stacjonarnie ciążowych rzeczy w TK Maxx też nic nie ma.

Stary 2017-10-21, 21:37   #1100
marcia45
Zadomowienie

Mój był przy pierwszym porodzie. Nie wyobrażam sobie innej opcji. Od 16 bylam na porodowej. Mała urodziła się 3.40. większość czasu byliśmy sami, położna przychodziła co jakiś czas sprawdzić rozwarcie i zapis ktg. Nie miałam wykupionej położnej i musiałam mieć obok kogoś zaufanego.

Posegregowana rzeczy ppo mlodej Udało się wygrzebać dwie neutralne torby. Resztę spakowałam dla bratowej niech przebiera. Do 68 mam trochę neutralnych, później jednak mało różu ale widać że dziewczęce.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 21:47   #1101
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja też się zarzekałam, że mąż będzie ze mną tylko do samej akcji, a jak będzie już końcówka porodu, to wyjdzie. Oczywiście był do samego końca , przeciął pępowinę i to on trzymał młodego, bo mnie musieli od razu zawieźć na oiom.
W rzeczywistości to wszystko dzieje się tak szybko, jest mega zamieszanie i chyba nawet nie ma czasu na myślenie
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 21:50   #1102
ullcia92
Raczkowanie

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

[/COLOR]
Cytat:
No to dobrze widzieć jak to wygląda, po prostu miałam inne wyobrażenie. Takie zwykłe spodnie w hm szybko mi się spierały i niszczyły więc trochę jestem uprzedzona. Zobaczę w c&a a jak nic mi nie przypasuje to zrobię wielkie zamówienie z Zalando i poodsylam co mi nie przypasuje. Zdziwiłam się że new look nie ma nigdzie w pl stacjonarnie ciążowych rzeczy w TK Maxx też nic nie ma.

Ja też mam jedne jeansy z hm z takim pasem ( jeszcze z SH 😀 ) i są cały czas w super stanie pomimo że chodzę w nich non stop (wstyd się przyznać) z przerwami na brzydkie leginsy kiedy piore jeansy 😛 szukam cały czas kolejnych ale szkoda mi wydać 150 zł na spodnie w których pochodzę z 4 msce... ten pas jest mega wygodny gdy brzuszek już trochę wychodzi😊
Kupiłam też legginsy (elastyczne jeansy z gumą w pasie zamiast rozporka) i pomimo tego że są niby dobre to w połowie dnia czuje dolegliwości i muszę je zdjąć...

Edytowane przez ullcia92
Czas edycji: 2017-10-21 o 21:51 Powód: Błąd
ullcia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 22:16   #1103
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się zarzekałam, że mąż będzie ze mną tylko do samej akcji, a jak będzie już końcówka porodu, to wyjdzie. Oczywiście był do samego końca , przeciął pępowinę i to on trzymał młodego, bo mnie musieli od razu zawieźć na oiom.
A czemu trafiłaś na OIOM?

Stary 2017-10-21, 22:23   #1104
FallenAnn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ullcia92 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

[/COLOR]
Ja też mam jedne jeansy z hm z takim pasem ( jeszcze z SH 😀 ) i są cały czas w super stanie pomimo że chodzę w nich non stop (wstyd się przyznać) z przerwami na brzydkie leginsy kiedy piore jeansy 😛 szukam cały czas kolejnych ale szkoda mi wydać 150 zł na spodnie w których pochodzę z 4 msce... ten pas jest mega wygodny gdy brzuszek już trochę wychodzi😊
Kupiłam też legginsy (elastyczne jeansy z gumą w pasie zamiast rozporka) i pomimo tego że są niby dobre to w połowie dnia czuje dolegliwości i muszę je zdjąć...

Na allegro kupiłam dwie pary ciazowych po ok 70 zl, czarne zwykle rurki z krotkim pasem i jeansy z calkiem wysokim takim prawie pod biust. Moze same pasy nie sa takiej dobrej jakosci jak te z h&m, ale dwie pary w cenie jednych....

Stary 2017-10-21, 22:44   #1105
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie moze Co w praniu wyszlo dosc zabawnie, bo moj chcial byc przy porodzie, ale tylko sn. Ale jak byla decyzja, ze bedzie cc to mu tylko dali kubraczek i "prosze tedy", nikt nie pytal czy chce. A ze wszystko sie dzialo szybko to poszedl. Niby siedzial za moja glowa i nic przez parawan nie bylo widac, ale twierdzi, ze juz same dzwieki wystarczyly, zeby mu sie slabo zrobilo

Hehe zapisz Moj byl do konca i fajnie wyszlo bo babki go w obroty wziely na wazenie i mierzenie, kazaly mu zdjecia popstrykac takze on sie zajal czym innym, a mnie doprowadzano do ladu Fajnie to wspominam, w ogole super polozne mielismy przy porodzie, lekarz tez fajny, modle sie zeby teraz trafic na tego samego.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
W rzeczywistości to wszystko dzieje się tak szybko, jest mega zamieszanie i chyba nawet nie ma czasu na myślenie
Dokladnie to sie tak szybko dzieje, ze nie zdazy sie obejrzec, a juz dziec na swiecie Przynajmniej u mnie tak bylo. Po poludniu przyjechalismy do szpitala, a maz zdazyl spokojnie do chaty przed noca wrocic i sie wyspac choc tu nie wiem czy tak dobrze spal bo jednak emocje robia swoje. Ja 3 dni nie spalam w szpitalu, chyba tylko drzemalam, no nie dalo sie, taka adrenalina, dopiero w domu odespalam.
Stary 2017-10-21, 23:07   #1106
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
A czemu trafiłaś na OIOM?

Po porodzie nie mogłam urodzić łożyska. Okazało się że jest wrośnięte w macice. Za długo już to trwało i musieli mi wydobywać ręcznie, wtedy dostałam krwotoku i nie mogli go zatamować . Ledwo mnie odratowali. Mialam dwa razy transfuzje krwi.
Leżałam dwie doby na oiomie pod aparaturą wycięta z życia.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 23:14   #1107
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Po porodzie nie mogłam urodzić łożyska. Okazało się że jest wrośnięte w macice. Za długo już to trwało i musieli mi wydobywać ręcznie, wtedy dostałam krwotoku i nie mogli go zatamować . Ledwo mnie odratowali. Mialam dwa razy transfuzje krwi.
Leżałam dwie doby na oiomie pod aparaturą wycięta z życia.
Ojej straszne, wspolczuje przezyc. Ja mialam lyzeczkowanie bo tez nie urodzilam calego lozyska.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-10-21 o 23:18
Stary 2017-10-21, 23:37   #1108
asiula1306
Zakorzenienie

A powiedzcie mi bo ciemna jestem: mówiąc "poród rodzinny" to co się ma na myśli? No bo poród trwa kilkanaście godzin i jeżeli zdecyduje się na rodzinny to mąż jest ze mną od początku do końca? A nie-rodzinny to znaczy jaki- ze jestem sama przez cały poród czy tylko w ostatnim etapie jak juz jest parcie? Wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ale jak to się odbywa?
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-21, 23:42   #1109
lelowa
Zakorzenienie

Porod nie rodzinny tzn jestes na zwyklej sali, maz moze byc z toba ale na koncowa akcje na fotel porodowy idziesz sama z polozna.
A jak jest porod rodzinny to macie osobna sale przedporodowa, maz jest caly czas przy tobie, nastepuje porod pozniej jesli chcecie macie sale poporodowa tylko dla siebie, tzn maz moze nocowac. Przynajmniej tak jest w moim szpitalu.
Stary 2017-10-22, 02:14   #1110
Jolinko
Zadomowienie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Łooo czarodziejko, ale miałaś "atrakcje" przy porodzie... nie brzmi to dobrze. Trochę jestem przerażona, bo wydawało mi się że jak już dziecko urodze to dalej to bajka a tu się okazuje że może być trudność ż urodzeniem łożyska😑

Kiwi Twoja córeczka ma piękne imię. Na dziewczynkę miałam wybrane takie samo Z. 😀 No ale muszę się głowic nad męskim.😉

Edytowane przez Jolinko
Czas edycji: 2017-10-22 o 02:16
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości