|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Forma podrywu?
Ja wiecej nie wspomne o zadnym spotkaniu, odzywac pierwsza tez sie nie bede. Chociaz 80% kontaktu i tak inicjuje on
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Inicjuje ten kontakt bo potrzebuje tych zapewnień, tego miłego traktowania. Jak na 35letniego faceta to sory, ale takie uzalanie się nad sobą jest słabe. Nie zwala się na kogoś swoich problemów. Chcesz go wyciągać z, nawet powiedziałabym, depresji? Wyciągnęłaś już rękę, a on nie chce, dalej swoje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Ogolnie tydzien temu przydazyla mi sie dziwna sytuacja. Zaprosil mnie na fb jakis facet mial wpisane imie i pierwsza litere nazwiska, nie przegladalam jego zdjec, ale wydawalo mi sie, ze to dawny znajomy ze szkoly. Ten gosc do mnie napisal, chcial sie poznac, nie mam z nim zadnych wspolnych znajomych, nie udzielam sie na zadnych forach, nie komentuje postow znajomych i mam malo popularne imie i nazwisko. Z danych na fb mam wpisane jedynie, ze ukonczylam UW, jednak on odniosl sie do miejscowosci w ktorej mieszkam i ogolnie mial styl pisania jak facet o ktorym wam napisalam i jest z tego samego miasta co on. Gdy napisalam, ze nie chce nikogo poznawac, facet o ktorym pisze zaproponowal mi spotkanie
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Na zywo jest zupelnie inny, zabawny, radosny, nie wspominal nawet slowem o tych rzeczach |
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Wiem, ze moge zrobic co chce. Zalezalo mi jedynie na spojrzeniu osob z zewnatrz
|
|
|
|
#37 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
ale może za jakiś czas przypomnisz sobie ten temat
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
Akcja z zaproszeniem dziwna, może facet chce sprawdzić czy zainteresuje sie innym
|
|
|
|
#39 |
|
live your passion
|
Miał taki sam charakter typu "nie zasługuję na ciebie, jesteś najpiękniejsza, najcudowniejsza, naj naj naj..., a ja taki czy siaki i owaki". Jak już któraś Wizażanka wspomniała - niska samoocena, ale musiałabyś stale ją podbudowywać czyli zapewniać o swoich uczuciach i że on taki zły nie jest. Poza tym też miał teksty typu "to nie będę ci przeszkadzać" gdy nie odpisywałam, bo np. przyszedł do mnie kurier. Takie wpędzanie w stałe poczucie winy, że za późno odpiszę, że coś źle powiem, że nie tym tonem. Poza tym takie osobniki bywają bardzo zazdrosne i osaczające. Także ten mój pisał mi dosłownie wszystko co robi, jakie zakupy z dokładną listą itd. Wystarczyło że napisałam, że idę gdzieś to już tam na mnie czekał. Twój jeszcze ma zadatki na podburzenie Twojej samooceny, bo już pisał, że go niełatwo zdobyć, że dziewczyny go chcą czyli podejrzewam, że będzie próbował zrównać Twoja samoocenę z jego byś przypadkiem nie odeszła do innego.
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :conf used:A myślisz, że jak ktoś jest psycholem to ma to wypisane na czole? Oczywiście, że na żywo jest inny, bo dopiero się poznaliście i też może nieźle udawać. Wcale bym się nie zdziwiła, że facet założył drugie konto, aby Cie sprawdzić. Będziesz mu opowiadać, że jest najważniejszy, najfajniejszy itp, a on i tak w to nie uwierzy i będzie musiał sprawdzić to właśnie w taki sposób podając się za inną osobę. Naprawdę warto tracić czas na takiego gościa? Po co Ci to? |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Męczydusza z tego faceta. I bluszcz. Powtarzam: nie przetrawił poprzedniego związku. Miałam do czynienia z takimi egzemplarzami. Zaczniesz drążyć, a wyjdzie szydło z worka: rozstanie z poprzednią dziewczyną, problemy rodzinne etc. Masz być jego dziewczyną, a nie psychologiem czy trenerem motywacyjnym. Czy doprawdy nie ma innych kandydatów na horyzoncie, że nie chcesz urwać z nim kontaktu?
|
|
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
Nie ma pewnosci, że to on. Moze to przypadek, ale bardzo zastanawiajacy
Edytowane przez mslea1917 Czas edycji: 2017-10-22 o 18:10 |
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
W jakis sposob kreca mnie te skrajne emocje, gdy czasami napisze cos milego, a za jakis czas cos co psuje mi humor
|
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko zdawaj sobie sprawę z tego, co sobie fundujesz takim podejściem. |
|
|
|
|
#45 |
|
Gazela inteligencji
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;78175441]No cóż autorko, jeśli koniecznie potrzebujesz w swoim życiu toksyka, to ten pan rzeczywiście wygląda na dobry wybór.
Tylko zdawaj sobie sprawę z tego, co sobie fundujesz takim podejściem.[/QUOTE]
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
No pewnie, taki emocjonalny rollercoaster połączony z masochizmem
Zawsze mnie zdumiewa, że ludzie sami sobie takie życie fundują. Tylko na dłuższą metę... to nie ma sensu. Mnie takie gierki i huśtawka nastrojów, całkowicie zniechęca, no ale co kto lubi. Życie w ciągłym napięciu czy robie dobrze, czy on będzie miły, czy będzie ok, jest strasznie ch*jowe. Oczywiście, zrobisz z tym Panem co będziesz chciała. |
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie mogła z takim facetem pisać. Widać że zakompleksiony jest na maxa.
No i jeszcze to ciągłe przepraszanie i użalanie się nad sobą.. ugh...
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Może Autorce brakuje na co dzień męskiej uwagi, więc w tej sytuacji lepszy rydz niż nic.
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;78175441]No cóż autorko, jeśli koniecznie potrzebujesz w swoim życiu toksyka, to ten pan rzeczywiście wygląda na dobry wybór.
Tylko zdawaj sobie sprawę z tego, co sobie fundujesz takim podejściem.[/QUOTE] Innymi słowy: czekamy na kolejny wątek Autorki za parę tygodni / miesięcy. Mam tylko nadzieję, że nie będzie rż... głupiej, że "ups, NAGLE się okazało, że facet dziwny / niefajny". Wszystko ma już teraz jak na dłoni. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Ale to jest takie użalanie się w stylu "kątem oka patrzę, czy ci przykro i czy mnie zaraz polecisz pocieszać". Czyli manipulacja na całego. |
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- manipulacja drugim człowiekiem jest straszna.. myślę że właśnie o to mu chodzi.
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
Co mozna uzyskac dzieki takiej manipulacji?
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kiedyś podobny przypadek. Napisał do mnie chłopak. Miał silną depresję chyba. Pisał mi, że nie będę go pewnie chciała, bo on jest brzydki i nie ma powodzenia. Także czasem mi pisał, że nie ma po co żyć i życie jest mu obojętne. Kiedyś podobno mnie widział na jakiejś imprezie, ale zamiast podejść to mi kilka dni później napisał na fb, że mnie widział, ale się bal zagadać bo on taki nieśmiały...
|
#53 |
|
live your passion
|
Bardzo wiele. Po pierwsze poczucie winy w drugiej osobie, więc również potrzebę wynagradzania tych "złych czynów". Po drugie można zaniżyć komuś tak samoocenę, że "ofiara" będzie się trzymała kurczowo manipulanta wierząc, że nie znajdzie kogoś lepszego. Po trzecie szantaż emocjonalny.
|
#54 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Czyli inaczej kontrola nad drugą osobą i to w taki sposób, że ciężko się na początku zorientować. Sterowanie jej emocjami i myśleniem jak na padzie. |
|
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
Po tym co mi napisal w niedziele musze sie z wami zgodzic, ze nie warto ciagnac tej znajomosci, bo mnie to za duzo emocjonalnie kosztuje, gdyz nie wiem o co mu chodzi i czy warto sie angazowac. Wieczorem napisal mi, ze jego dziecko caly wieczor plakalo, ze nie on i jego byla zona nie sa razem. Rozwiedli sie ponad 2 lata temu, ona ma juz nowego faceta. Napisal mi, ze jest zerem, ze przeprasza, ze mi przeszkadza i ze chyba powinien byc juz zawsze sam. Ta informacja to tez manipulacja? Wlasnie jakis czas temu, zauwazylam, ze gdy on pisze jakies zle rzeczy to zawsze dosaje chyba, raczej, moze.
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
To debil i manipulant. Olej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko, poza tym, tak serio: chciałabyś się pakować związek z facetem "z przeszłością"? Młoda z Ciebie dziewczyna zdaje się, więc naprawdę nie leć na pierwszego lepszego, co wykazał przez moment jakieś zainteresowanie Twoją osobą. |
|
|
|
|
#58 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Powtarzam: nie przetrawił rozstania. I to jakiego kalibru (rozwód + dziecko). Czy jesteś gotowa na takie combo? On nie potrafi sobie sam poradzić z emocjami i potrzebuje specjalistycznej pomocy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

ale może za jakiś czas przypomnisz sobie ten temat

Zawsze mnie zdumiewa, że ludzie sami sobie takie życie fundują.