Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-22, 19:18   #1201
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ode mnie nad morze dosłownie rzut beretem, ale i tak bardzo rzadko ostatnio bywamy polazilam trochę, nasapalam się i teraz odpoczywam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Zawsze się zastanawiałam czy ten smog naprawdę się czuje. U nas wcale się nie mówi o smogu

Czuć i widać. Czuć przede wszystkim spalenizne, a widać taką ciągłą mgłę. Najgorzej jest jak sie osadzać zaczyna. Ciezko to opisać, ale jak wyjeżdża sie gdzieś poza miasto na górkę to widać czapę. W zeszłym roku w listopadzie byliśmy nad morzem i tam to mozna oddychać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 19:24   #1202
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Mi się udało z młodą bez lezaczka. Mieliśmy huśtawkę bright stars podobna co wklejalascie tylko z biedronka. Ale naczytałam się o złym wpływie bujaczkow i młoda leżała głównie na macie i brzuchu. Jednak coś w tym jest bo bardzo szybko się obracała i pełzala. Ale teraz coś czuję że się nie obejdzie. Minus huśtawki był taki jak napisała czarodziejka była dość ciężka i jak szłam do łazienki się myć to już tak fajnie jej się nie przenosiło. I młoda mi się wydawała dziwnie w niej ułożona, więc podkladalam jej kocyki. A i rozszerzałysmy diete już na siedząco. Jak nie chcecie takich wielkich krzesełek do karmienia odchylanych a dziecko nie siedzi to zawsze można w lezaczku

U nas dziś senny dzień, poza spacerem krótkim siedzimy w domu. Ikea nie wypaliła bo młoda nagle zasnęła w dzień jak nigdy.

Ja mam tez wielkie krzeselko do karmienia bo jednak pozniej wygodniej niz w bujaku Niedawno schowalam na strych bo mloda przy stole ladnie siedzi.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 19:25   #1203
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Selina piękny brzuszek rośnie Wam córcia

Koma, macie piękna pogodę korzystaj u mnie dzis deszcz i pierwsze ostrzeżenia o smogu :/

Zawsze się zastanawiałam czy ten smog naprawdę się czuje. U nas wcale się nie mówi o smogu

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 19:28   #1204
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mój brzuch tez juz powędrował w górę i wyglądam jakbym miała maksymalnie wypchany żołądek. Ale już trudno to pomylić z ciąża spożywcza

Jadłam przed chwila przepyszne lody- milka cashew&caramel. Ło jezu, jedne z lepszych pudelkowych jakie kiedykolwiek jadłam.

Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam :P
Ja dzisiaj jadłam jakieś creme brulee... masakra jakie to słodkie. Ostatnio posmakowały mi lody gruszkowe

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 19:28   #1205
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Słuchajcie! Do naszych aniołkowych mam się szczęście uśmiecha Misiol dołączyła do czerwcówek
Swietne wiesci, oby wiecej takich!
Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Wiem, że niektóre z Was nie chciały ciuszkow po innych dzieciach, co rozumiem, ale ja trochę zazdroszczę tym z Was które dostają te paczki ciuszków. To wydaje sie bardzo praktyczne, zwłaszcza jeśli ktoś np jak ja nie ma pojęcia o ubrankach i będzie eksperymentować.

My jesteśmy rodzicami-pionierami w rodzinie w tym pokoleniu. A koleżanki mają albo starsze dzieci albo bliższe osoby do oddawania ciuszków.

Ja tam tez bym chciala dostawac ciuszki, zawsze mozna przebrac i co gorsze wyrzucic, a cos fajnego zawsze sie trafi. Z corka troche dostalam, teraz zobaczymy.
Stary 2017-10-22, 19:28   #1206
robinsonka2
Raczkowanie

[/COLOR]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

ja poczułam będąc kiedyś w Katowicach... jakoś tak aż się chciało gryźć powietrze jak się wyszło z auta

my mamy szczęśćcie z tym nadmorskim powietrzem...

Cytat:
Czuć i widać. Czuć przede wszystkim spalenizne, a widać taką ciągłą mgłę. Najgorzej jest jak sie osadzać zaczyna. Ciezko to opisać, ale jak wyjeżdża sie gdzieś poza miasto na górkę to widać czapę. W zeszłym roku w listopadzie byliśmy nad morzem i tam to mozna oddychać

właśnie o tym szczęściu mówię... jest czym oddychać... oczywiście w samym centrum miasta też nie jest tak kolorowo...

zapraszamy częściej nad morze
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 19:34   #1207
Mecassie
Zakorzenienie

Najadłam się Azjatyckiego jedzenia i herbaty imbirowej a teraz chill przed TV. Mąż poszedl na KSW miałam iść z nim ale brzuch mi wywalilo i mega ciężko jakoś.

Znów mam problemy z zaparciami teoretycznie to one dopiero powinny się teraz pojawić

Pisałyście o leżaczkach bujaczkach, mam pytanie od ilu miesięcy (tygodni) można tam wsadzać maluszka ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 19:40   #1208
Lunak
Wtajemniczenie

Selina, creme brulee to sam cukier, żółtka i śmietanka nic dziwnego, ze słodkie
Ja sie zajadam ptasim mleczkiem, bo znaleźliśmy na promo w auchanie to z milki i żal było nie wziac

Robinsonka za daleko mam nad morze w lecie nie lubię, a zimą nie zawsze jest czas. Ogólnie ja piasku nie lubię to z uroków plażowania nie korzystam.

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 19:43   #1209
ullcia92
Raczkowanie

Też się chętnie dowiem ze sprawdzonych źródeł. Słyszałam że z hustawkami i lezaczkami jest jak z nosidelkiem - przez pierwsze miesiące trzeba unikać długiego siedzenia w nim bo to niekorzystna ... zabrakło mi slowa... postawa (?) dla dziecka w wieku ok 0-3 msca. Ale na np 15 min żeby zasnął może można od razu... ?
.

ullcia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 19:47   #1210
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Mój brzuch tez juz powędrował w górę i wyglądam jakbym miała maksymalnie wypchany żołądek. Ale już trudno to pomylić z ciąża spożywcza

Jadłam przed chwila przepyszne lody- milka cashew&caramel. Ło jezu, jedne z lepszych pudelkowych jakie kiedykolwiek jadłam.

Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam :P
Mój żołądek wieczorami jest okropnie wywalony, odnoszę wrażenie jakbym miała zaraz wybuchnąć. A te lody to chętnie bym wszamała !
Cytat:
Słuchajcie! Do naszych aniołkowych mam się szczęście uśmiecha Misiol dołączyła do czerwcówek
Wspaniałe nasz wątek był mega pechowy jakoś...
Cytat:
Pozdrowienia ze spaceru ❤Załącznik 7283906

Komaaaa mogę do Ciebie przyjechać ?
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Super

Widziałyście króliki Lulaki?
Czadowe są
Ciężko się zdecydować na jednego
https://www.showroom.pl/marki/82,lulaki
Piękne ale cena zabija

Cytat:

U nas smog widać i czuć... czuć ? Nim idzie się udusić. Wieczorem jesienią można zapomnieć o wietrzeniu mieszkania a zimą ciężko cały dzień... okna są czarne, sciany czarne, płuca pewnie też czarne. Mnie momentalnie boli głowa jak jest mega wysokie stężenie a często przekracza 1000%

Stary 2017-10-22, 20:07   #1211
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Najadłam się Azjatyckiego jedzenia i herbaty imbirowej a teraz chill przed TV. Mąż poszedl na KSW miałam iść z nim ale brzuch mi wywalilo i mega ciężko jakoś.

Znów mam problemy z zaparciami teoretycznie to one dopiero powinny się teraz pojawić

Pisałyście o leżaczkach bujaczkach, mam pytanie od ilu miesięcy (tygodni) można tam wsadzać maluszka ?

Jak czytalam to tak przynajmniej po miesiacu. Ale zrodla nie mam. Wpisujac w neta to tez sprzeczne opinie, niektorzy mowia, ze od poczatku.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-10-22 o 20:14
Stary 2017-10-22, 20:31   #1212
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ode mnie nad morze dosłownie rzut beretem, ale i tak bardzo rzadko ostatnio bywamy 😕 polazilam trochę, nasapalam się i teraz odpoczywam 😊

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Widać, mówi się i czuć. U nas w ostatnich dniach było ostrzeżenie o smogu. A spacer we Wrocławiu jak jest smog to żadna przyjemność, ja się czuje gorzej niż przed spacerem.

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Super wieści, trzymam mocne kciuki za każdą aniolkowa mamę

Asiula ale mi smaka narobilas tymi lodami Jutro będę szukać!

kupiłam we freshmarkecie wiec wydaje mi się ze są powszechnie dostępne zjadłabym pudełko do końca ale musze się powstrzymać wiec zjem jutro po śniadaniu :P

Cytat:
Selina, creme brulee to sam cukier, żółtka i śmietanka nic dziwnego, ze słodkie
Ja sie zajadam ptasim mleczkiem, bo znaleźliśmy na promo w auchanie to z milki i żal było nie wziac

Robinsonka za daleko mam nad morze w lecie nie lubię, a zimą nie zawsze jest czas. Ogólnie ja piasku nie lubię to z uroków plażowania nie korzystam.

Ja o dziwo nie lubię tego mleczka od milki bo nie ma chrupiącej czekolady. Wole wedla i biedronkowe czy tam lidlowe

Cytat:
Mój żołądek wieczorami jest okropnie wywalony, odnoszę wrażenie jakbym miała zaraz wybuchnąć. A te lody to chętnie bym wszamała !

Wspaniałe nasz wątek był mega pechowy jakoś...

Komaaaa mogę do Ciebie przyjechać ?

Piękne ale cena zabija

U nas smog widać i czuć... czuć ? Nim idzie się udusić. Wieczorem jesienią można zapomnieć o wietrzeniu mieszkania a zimą ciężko cały dzień... okna są czarne, sciany czarne, płuca pewnie też czarne. Mnie momentalnie boli głowa jak jest mega wysokie stężenie a często przekracza 1000%

Ja proponuję wbić na imprezę do Komy
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 20:46   #1213
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
O! Piccolo party na plaży

Muszę Wam się przyznać że zjadłam dzisiaj chyba z kilogram kokosanek były takie pyszne... specjalnie poszłam po nie na odpust a lało jak cholerka

Stary 2017-10-22, 20:48   #1214
Koma1002
Zadomowienie

Robinsonka, Ty też znad morza??
Mecassie, pakuj się i wpadaj, towarzystwo mi się przyda 😆😁

Z tym smogiem to jest jakaś tragedia, w tv mówią o tym, ale u nas cisza i spokój 😊 na szczęście

Stary 2017-10-22, 20:49   #1215
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę Wam się przyznać że zjadłam dzisiaj chyba z kilogram kokosanek były takie pyszne... specjalnie poszłam po nie na odpust a lało jak cholerka

Milion lat nie jadłam kokosanek i nawet nie widuje ich w sklepach.

Mi wszyscy próbują wmówić zachcianki a ja ich nie mam. Zastanawiam się czy jeszcze mogą przyjść czy juz raczej nie?
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 21:09   #1216
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Milion lat nie jadłam kokosanek i nawet nie widuje ich w sklepach.

Mi wszyscy próbują wmówić zachcianki a ja ich nie mam. Zastanawiam się czy jeszcze mogą przyjść czy juz raczej nie?
Te w sklepach to lipa bo są suche a te z odpustu niebo w gębie Ja mam pypcia na słodkie od początku ciąży

Stary 2017-10-22, 21:12   #1217
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Taki brzuszek już mam

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Super
Ja jakbym teraz zrobiła zdjęcie to bym miała chyba nawet większy ale jakoś mega mi ciężko i mi wywaliło go strasznie na noc. Czasem tak mam wieczorami. Rano i w ciągu dnia mam raczej mniejszy ale gin powiedział, że teraz zacznie rosnąć

Cytat:

Muszka, woda Jana pomaga się pozbyć piasku i kamieni z nerek. Ale nie wiem w jaki sposób działa i czy jest skuteczna
Dzięki Już czytałam właśnie, że się poleca tą wodę i w ciąży można ją pić

Cytat:
Pozdrowienia ze spaceru ❤

Ale pięknie Zazdroszczę

Cytat:

Widziałyście króliki Lulaki?
Czadowe są
Ciężko się zdecydować na jednego
https://www.showroom.pl/marki/82,lulaki
Widziałam i nawet już jednego kupiłam
Ale na oficjalnej stronie mają taniej, ja zamawiałam z tej strony : https://lulaki.pl/28-krolik-standard-recznie-szyty#
Wzięłam tego standard i naprawdę polecam - jest duży i piękny
Jak lubisz tego typu maskotki to polecam jeszcze :
https://www.mytinyhobby.com/pl/c/Chlopcy/14
https://www.alloello.pl/pl/c/Kroliczki-chlopcy/15
http://sklep.blueandwhite.pl/pl/c/KR...przytulanki/90
http://myuglytoys.tumblr.com/
https://eliszycie.pl/
https://www.mafaf.pl/pl/c/Tulic/2

Ja osobiście uwielbiam Chociaż niestety nie są tanie to postanowiłam sobie, że raz w miesiącu będę zamawiała tego typu maskotkę dla dzidka
Mają swój klimat : https://www.instagram.com/p/BZeWLHpF...-by=mamala_leo

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość

Ja tam tez bym chciala dostawac ciuszki, zawsze mozna przebrac i co gorsze wyrzucic, a cos fajnego zawsze sie trafi. Z corka troche dostalam, teraz zobaczymy.
Dokładnie

Cytat:

Łącze się w bólu

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 21:17   #1218
Pannkaka
Rozeznanie

Coraz bardziej przeraza mnie jak wyrobie w pracy i zajmujac sie corka przez reszte ciazy... Dzis przez wiekszosc dnia meczyl mnie bol w dole plecow, kladlam sie co chwile, przechodzilo i po jakims czasie znowu. Zobaczymy jak bedzie w biurze, moze musze sobie zabrac jakies poduszki, zeby sie lepiej ulozyc na fotelu

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że w ciąży obfitsze upławy to nic nadzwyczajnego ale dzisiaj miałam taką dziwną sytuację że poczułam się mokro, poszłam do łazienki a tam mokra plama na bieliźnie przezroczysta - oczywiście już zaczęłąm czytać że to może być sączenie się wód płodowych blablabla i wpadłam w panikę. Czy któraś miała coś takiego?
Dobrze że mam wizytę we wtorek bo bym chyba oszalała. Na razie jednorazowa akacja i się nie powtórzyła ale chodzę co chwilę do łazienki
Raz na jakis czas mi tez tak chlusnie

Cytat:
Alley ja mam niekiedy takie upławy że wkładka przecieknie.. także myślę że to nie są sączące się wody bo temu chyba powinien towarzyszyć jeszcze ból z tego co się orientuję?
Nie musi bolec, skurcze tez nie sa konieczne. Nawet przebijanie pecherza plodowego w czasie porodu nic nie bolalo. Tylko pyk i polaly sie wody.

Cytat:
Chciałam podzielić te ciuszki na rozmiary i rodzaje ale w większości rozmiar na metce nie jest podany (mam ciuszki używane) i teraz nie wiem jedne sa dlugie ale mają krótkie nogi a drugie maleńkie z dlugimi konczynami nigdy się za to nie wezmę. Najchetniej kupiłabym wsio nowe ale szkoda kasy jednak.
Tak naprawde przy nowych z metkami jest ten sam problem, rozmiar rozmiarowi nie rowny

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Wszystkie kupujecie/macie takie huśtawki/bujaki ?
Ja chyba sobie póki co odpuszczę i zobaczę jak będzie, jak się dziecko urodzi.
Moja mama mnie w ogóle nie bujała. Ani na rękach, do spania też nie i radziła mi nie uczyć tego dziecka. U niej się to sprawdziło bo byłam dzieckiem aniołem Bez kolek, tylko jadłam i spałam. Nawet mnie trzeba było budzić czasem do jedzenia. Po cichu liczę na to, że moje dziecko też będzie takie (taaaa, naiwna ja )
Wiadomo, że każde dziecko jest inne i może się okazać, że taka huśtawka jest must have ale najwyżej dokupię po porodzie
Mialam taki bardziej lezaczek niz hustawke, ale nie wyobrazam sobie nie miec czegos w tym stylu. Ile razy moglam tylko dzieki temu wziac prysznic Moj byl taki rozkladany calkiem na plasko

Cytat:
Powiedzcie mi czy macie czasem wrażenie ze dzidziuś ułożył się nisko i powoduje takie uczucie ciezkosci w dole brzucha? Bo u mnie dzisiaj tak jest i nawet ruchy czuje bardzo nisko w podbrzuszu. Na ogół czuje wyżej i nie czuje ich przez skórę a dziś udało mi się wyczuć go pod ręką jak się obracał dość intensywnie po jedzeniu. Poprzednio jak udało mi się wyczuć ruchy pod ręką to tez to było tak nisko
Prawie codziennie, jeszcze jakby sie tam gdzies przeciagal i sie do dolu pchal...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 21:18   #1219
Koma1002
Zadomowienie

Asiula! To jest myśl!

Stary 2017-10-22, 21:22   #1220
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:

Już kiedy komuś poleciałam Lactulosum. Ja niestety pije codziennie i to od 3 miesiąca. Bez tego ani rusz, dosłownie. Ciężkie do przełknięcia, nawet teraz mnie wzdryga, ale co poradzić. Jedna firma robi o smaku pomarańczowym i chyba jest "najlepsze".

Zaparcia mogą pojawiać się od początku ciąży przez zwiększony bodajże progesteron.

Cytat:

M[/URL]
Ostatnio w empiku widziałam szampany dla dzieci napakowane cukierkami

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 21:31   #1221
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Robinsonka, Ty też znad morza??
Mecassie, pakuj się i wpadaj, towarzystwo mi się przyda 😆😁

Z tym smogiem to jest jakaś tragedia, w tv mówią o tym, ale u nas cisza i spokój 😊 na szczęście

Chyba my we trzy reprezentujemy północ Polski
Też się cieszę że u nas powietrze jest czyste

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 21:34   #1222
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Już kiedy komuś poleciałam Lactulosum. Ja niestety pije codziennie i to od 3 miesiąca. Bez tego ani rusz, dosłownie. Ciężkie do przełknięcia, nawet teraz mnie wzdryga, ale co poradzić. Jedna firma robi o smaku pomarańczowym i chyba jest "najlepsze".

Zaparcia mogą pojawiać się od początku ciąży przez zwiększony bodajże progesteron.

Ostatnio w empiku widziałam szampany dla dzieci napakowane cukierkami

Mam go w domu ale opornie mi idzie łykam od dwóch dni łyżkę na czczo rano. Wystarczy ? Ja miałam zaparcia na samym poczatku a później od 12tygodnia troche ustały i teraz znów korek. Zastanawiałam się też nad czopkami..

Stary 2017-10-22, 21:36   #1223
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Muszka świetne strony wrzucilas mi jeszcze podobają się lalki metoo ale one chyba bardziej dla dziewczynek

PM 2017
Stary 2017-10-22, 21:37   #1224
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Pretty, pamiętam właśnie, że Ty jesteś znad morza. Tylko chyba bliżej Gdańska, co nie?

Stary 2017-10-22, 21:38   #1225
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Pretty, pamiętam właśnie, że Ty jesteś znad morza. Tylko chyba bliżej Gdańska, co nie?

Sam Gdańsk dokładnie

PM 2017
Stary 2017-10-22, 21:40   #1226
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Widać, mówi się i czuć. U nas w ostatnich dniach było ostrzeżenie o smogu. A spacer we Wrocławiu jak jest smog to żadna przyjemność, ja się czuje gorzej niż przed spacerem.

kupiłam we freshmarkecie wiec wydaje mi się ze są powszechnie dostępne zjadłabym pudełko do końca ale musze się powstrzymać wiec zjem jutro po śniadaniu

Ja o dziwo nie lubię tego mleczka od milki bo nie ma chrupiącej czekolady. Wole wedla i biedronkowe czy tam lidlowe

Ja tak samo Czekolade milke bardzo lubie ale ptasiego nie
Stary 2017-10-22, 21:40   #1227
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

Widziałam i nawet już jednego kupiłam
Ale na oficjalnej stronie mają taniej, ja zamawiałam z tej strony : https://lulaki.pl/28-krolik-standard-recznie-szyty#
Wzięłam tego standard i naprawdę polecam - jest duży i piękny
Jak lubisz tego typu maskotki to polecam jeszcze :
https://www.mytinyhobby.com/pl/c/Chlopcy/14
https://www.alloello.pl/pl/c/Kroliczki-chlopcy/15
http://sklep.blueandwhite.pl/pl/c/KR...przytulanki/90
http://myuglytoys.tumblr.com/
https://eliszycie.pl/
https://www.mafaf.pl/pl/c/Tulic/2

Ja osobiście uwielbiam Chociaż niestety nie są tanie to postanowiłam sobie, że raz w miesiącu będę zamawiała tego typu maskotkę dla dzidka
Mają swój klimat : https://www.instagram.com/p/BZeWLHpF...-by=mamala_leo

Dokładnie

Łącze się w bólu
Ja mam dużo stron na FB polubionych z maskotkami hande made. Fajne one są, chociaż nie bardzo już mam miejsce żeby je ustawiać. Tym bardziej, że młoda na początku będzie z nami w sypialni, potem się zobaczy.
Może już zdążymy się wybudować
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 21:41   #1228
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez
Stary 2017-10-22, 21:46   #1229
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Załącznik 7283856
Taki brzuszek już mam
Jaki zgrabniutki Juz ciazowy, ale jeszcze taki nieduzy

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Selina ale ładny delikatny. Mój byl taki jeszcze w sierpniu;p teraz mam ogromny, a będzie jeszcze rósł eh
Moj tez jakos w sierpniu taki byl. Bardziej na poczatku, a u mnie przeciez tylko jeden maluch

Cytat:
Mój syn stwierdził, że juz mu nudno z nami i idzie do babci. I poszedł.
Oj, jak ja zazdroszcze, ze moze do babci isc... Zwlaszcza w takie dni jak dzisiaj brakuje mi rodziny blisko, chocby po to, zeby im mala na chwile sprzedac

Cytat:
Wybralam taki rozkladany calkiem plasko i z blokowanym bujaniem wlasnie po to, zeby korzystac od samego poczatku. Odpowiedniu ustawiony byl jak male lozeczko, wiec moglam mala ze soba nosic do kuchni czy lazienki. Wiadomo nie na dlugo, bo to jednak nie to samo co lozeczko, ale bardzo sie przydawal.

Kokosanki, ptasie mleczko, lody milka... A ja w domu nawet nie mam nic slodkiego (poza dzisiaj upieczonymi muffinami, ale jakos nie mam na nie ochoty, bardziej dla corki i meza byly)... Chyba musze zrobic jakies zapasy jutro i ukryc przed rodzina
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 21:47   #1230
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Mam go w domu ale opornie mi idzie łykam od dwóch dni łyżkę na czczo rano. Wystarczy ? Ja miałam zaparcia na samym poczatku a później od 12tygodnia troche ustały i teraz znów korek. Zastanawiałam się też nad czopkami..

Ja biorę tak jak w ulotce czyli za pierwszym razem albo jak zapomnę wziąć i problem się nasili to rano pije 45ml czyli 3 łyżki stołowe. Na czczo oczywiście. A potem już codziennie po łyżce albo dwie płaskie czyli ok 15ml.

Lekarz mi powiedział że ten syrop jest stworzony dla kobiet w ciąży, nie dostaje się do krwii i spokojnie można nawet dwie łyżki codziennie brać.

Ja niestety od zawsze mam problem z zaparciami mimo że pilnuje diety i płynów a w ciąży to już w ogóle.

Też już rzygam tym smakiem bleee

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości