|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Pannkaka sliczny ten twoj bujaczek
A mi sie podobaja przytulanki robione na szydelku https://img.pakamera.net/i1/1/140/mi...5556381140.jpg
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio ? To ja mam chyba dziwne smaki bo mogłabym go wypić całego Bardzo mi smakuje Cytat:
Tez fajne ale rzeczywiście to juz typowo dziewczyńskie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jak mi dziewczynka wyjdzie w czwartek na usg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie!! Jak mogłam zapomnieć!!
|
|
|
#1236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hmmm do ciebie się wprosze gdyż Gdańsk jest pierwszym miastem w Polsce na mojej liście "do zobaczenia" ![]() Cytat:
Ja jeszcze na dobranoc wciagnelam czekotubke. Mąż kupił i poprosiłam go by mi dał. Nie chciał "bo na noc się nie je itp" ale chyba zobaczył mój wzrok i grzecznie mi przyniósł ![]() Słuchajcie a czy wy stosujecie się do rad internetowych typu "śpiewać dziecku w brzuszku" albo "czytać bajki"? Czytałam ze powinno się dziecko oswajac z głosem i często gadamy z mężem do brzucha ale nic poza tym. A jak u was? Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-10-22 o 22:12 |
|||
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie jestem gaduła, więc mój głos pewnie już zna i ma dość ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1241 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przecież to obrzydliwe!! wzdrygam się z każdą łyżką!!Cytat:
Ja specjalnie nic nie mówię, czasem sobie coś pomyślę. Mąż też nie mówi, nie mamy chyba takiej potrzeby póki co. W ogóle zauważyłam że Mój się zaangażował w sprawy ciążowe od kiedy mój brzuch zaczął być dla niego widoczny. Wcześniej sam nawet nie poruszał tematu ciąży. A teraz rozmawiamy o tym i wyszukujemy sobie różne rzeczy w internecie. Od kiedy powiedziałam że on jest inżynierem więc to jego decyzja jakie parametry będzie miał wózek to wyszukuje i porównuje różne modele ) choć nie trzeba do tego inżynierskiej wiedzy i tak trochę chciałam go podejść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej że u mnie w otoczeniu zero mamus! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na facebooku ktoś kiedyś polecał taką stronę https://amigurumi.today/category/amigurumi-patterns/ można samodzielnie wyszydełkować
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jakis senny ten dzień dzis byl. Brak weny na pisanie. Selina piekny brzuszek Ja jestem z kujawsko-pomorskiego, takze nad moze nie mam daleko ![]() Co do lezaczka to my mieliśmy. Ja jakoś specjalnie nie mówię do brzucha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja narazie kupiłam książeczki ale nie czytałam jeszcze. Nie wiem czy sie do tego przekonam bo jakoś mi dziwnie póki co. Moze jak brzuch będzie większy Tz czasem cos do brzucha powie ale to na zasadzie 'Henio dlaczego tak mamie dajesz popalić ?' , nie jakieś dłuższe rozmowy Cytat:
Przecież on jest słodziutki to jak moze być niedobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1246 |
|
Wtajemniczenie
|
O proszę jak się mamusie uaktywniły niedzielnego wieczora!
![]() Wrócę jeszcze do tematu huśtawki: osobiście nie uznaję tego za must have i gdyby nie to, że mogłam odkupić z dobrych rąk i za małe pieniądze to też raczej kupiłabym w miarę potrzeb, już jak się mała urodzi. Przecież teraz to kupienie przez neta to czasem kwestia niecałych 24 godzin I zgrabnie przejdę do tematu smakołyków: byłam u rodziców, najadłam się łazanek, potem pojechaliśmy do kina i przed filmem zjadłam gofra z bitą śmietaną Ale naszym prawdziwym pysznym odkryciem ostatnich dni są batoniki twarogowe z biedrony. No coś pysznego! Nie wiem, czy może znacie taki sernik bez pieczenia "chatka puchatka" vel "chatka baby jagi" - jeśli tak, to te batoniki właśnie tak smakują Koma zazdro po stokroć. My się na weekend nad morze wybieramy od września ale ciągle "coś"
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1248 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam wyboru, musze zrobic nalot na polski sklep. Ostatnio pani przy kasie popatrzyla na moje zakupy, potem na moj brzuch i rzucila "zachcianki?" Corce nie czytalam. Ale przeciez slyszala mnie caly czas, w dzien w pracy, wieczorem rozmowy z mezem. Nie widzialam potrzeby, moze jakbym przez wiekszosc czasu sama w domu siedziala, to bym sie zastanowila. Teraz tez dziecku w brzuchu nie czytam, ale corce duuuzo ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
To ja chyba juz napisze dobranoc, tylko jeszcze zjem trzecia kolacje i sprawdze, skad zamowic gofrownice |
||
|
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Jak też nie za bardzo
|
|
|
#1250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie kiedyś jej opowiadał w przerwie akcje z meczu, który oglądał ![]() Ja czasem coś powiem, ale raczej pojedyncze zdania w ciągu dnia |
|
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Zwymiotowalam wszystko co zjadłam , łącznie z obiadem :/ Po czym ugotowałam sobie kawałek kiełbasy, a teraz mnie znowu tak mdli że szok.
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Okropny smak a na pusty żołądek to już w ogóle. Chyba wole czopki haha.Co do brzuszka mam dokładnie takie samo podejście. Niekiedy cos powiem "co robimy dzisiaj na obiad?" Albo "dzień dobry" i "dobranoc" i mąż tak samo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) "ooo słodkiego się zachciało?" A wcale tak nie było bo piekłam je żeby mama zawiozła pielęgniarkom i lekarzom, którzy opiekowali się tatą.Ja zachcianki mam ale zawsze je miałam i niech się znajdzie człowiek, który nie miewa co i raz smaka na jakąś konkretną rzecz Pankaka wybacz za te inspiracje Ale pamiętaj, że w naszym stanie dwie kolacje to nie grzech Ba! ja miałam nawet takie zalecenie od dr bo mi ciała ketonowe wychodziły ciągle co wskazywało, że "paliwa" nie starczało przez noc na nas dwie
|
|
|
#1255 |
|
Rozeznanie
|
Kanapka i jednak jeden muffin, lepszy niz nic. Pani w kasie wybaczylam, musialybyscie zobaczyc takie moje zakupy w polskim sklepie...
![]() Dobranoc i milego dnia jutro! Mam caly dzien zawalony spotkaniami, wiec pewnie wieczorem bede miala mase do nadrabiania
|
|
|
|
#1256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój codziennie gada i mówi do mnie "proszę odsłonić brzuch bo musze porozmawiać z synem" i przytula się i gada ale po cichu i mówi do brzucha "musze uważać bo mama podsluchuje i się ze mnie śmieje" nie ma co, mąż z tym gadaniem jest przeuroczy. Cytat:
tak gadacie o tych łazankach ze chyba jutro zrobię Cytat:
|
||||
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam mam zachcianki, ale tylko z mężem o tym rozmawiam i on je ewentualnie spełnia 😊 nie lubię strasznie kiedy ludzie zwracają mi na to uwagę. I jest jeszcze jedno czego bardzo, bardzo nie lubię- kiedy obcy ludzie (tzn.nie ja i mąż) dotykają mojego brzucha...no nerwy mnie biorą. Czy ja kogoś dotykam?! Nie ... przełamywanie tej granicy jest dla mnie tak drazniace jak nic innego
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1260 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będziemy musiały zrobić zlot nie ma wyjścia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

Bardzo mi smakuje

13.03.2008
Ale naszym prawdziwym pysznym odkryciem ostatnich dni są batoniki twarogowe z biedrony. No coś pysznego! Nie wiem, czy może znacie taki sernik bez pieczenia "chatka puchatka" vel "chatka baby jagi" - jeśli tak, to te batoniki właśnie tak smakują
) "ooo słodkiego się zachciało?" A wcale tak nie było bo piekłam je żeby mama zawiozła pielęgniarkom i lekarzom, którzy opiekowali się tatą.
to tak jak niektórzy ludzie podchodzą bardzo blisko jak ze mną rozmawiają. Zastanawiam się wtedy czy chca mnie pocałować czy myślą że głucha i ślepa jestem więc trzeba podejść swoją twarzą do mojej na centymetry?