|
|
#1321 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
|
|
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edit. Chodziło mi o LOVI Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
Czy warto kupić w połowie ciazy segregator od mamy ginekolog? Jakos tak pozno sie obudzilam
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Mecassie - u mnie sprawdziły sie tylko te z avent chociaz synek i tak malo co ssal. Moze miesiac/dwa Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#1324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli nie masz innego sposobu na segregowanie wszystkich papierów to warto a jak juz masz wprawę i porządek to bym sie zastanowiła czy opłaca sie wydawać pieniadze i układać wszystko na nowo. Mnie sie ten segregator podoba i sprawdza. Nie zajmuje az tyle miejsca i nosze go zawsze ze sobą jak wychodzę na dłużej z domu.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1325 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mój TŻ ponoć wrzucił do pralki swoje smoczki, teściowa nie mogła znaleźć Cytat:
|
|||
|
|
|
#1326 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są takie, że jest komunikat, że dzieci, starsi i chorzy absolutnie powinni zostać w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szukać w lodówce na twarogach? Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam podobnie z kotkami Lidl mnie dręczy![]() My jesteśmy po wizycie połówkowej. Mała wszystko ma na miejscu Zdjęć ładnych chyba już nie będzie, bo ona taka duża. Buzi nie pokazała tak, żeby fotka z tego była ![]() Stres był wielki, po badaniu poczuliśmy straszne zmęczenie ![]() Jeśli chodzi o napieranie na dół brzucha, to już normalne. Mała głowę miała na linii wzgórka łonowego, nawet nieco niżej, a nogi sporo za pępkiem. Za dużo wolnego miejsca nie zostało. Waży 360 g, jest raczej średniakiem niż gigantem ![]() Wyniki: wszystkie ok, jak na ciążę, oprócz hemoglobiny. Dostałam żelazo Może to dobrze, ale zobaczymy, jak będzie z toaletą.![]() Jeśli chodzi o ten wodnisty śluz, to doktor sprawdził szyjkę. Jest długa i zamknięta, czyli nic nie ma prawa się sączyć. Alley, poproś lekarza o pomiar szyjki i sprawdzenie ph w pochwie, to cię uspokoi ![]() Za mało przybieram. Doktor nie był zadowolony, niestety
|
|||||
|
|
|
#1327 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam malutka torebke no i mam wszystko poukladane wiec juz wiem zeby nie kupowac. Dzieki
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Parapet - gratki za udana wizyte! Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
Parapet, gratuluje takich dobrych wieści
nie wszystkie dzieciaczki muszą być duże i przekraczać juz 400g. Jeszcze mają czas na przybieranie na wadze ![]() (Oj to ja sie boje swojej wizyty u prowadzącej gin, bo moja waga od 3 października to tylko +0,5) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ile przytyłaś od początku?ja si e dziś zważyłam i z przerażeniem stwierdziłam, że mam już 4 kg na plusie, a mój TŻ do mnie, że przecież w ciązy jestem, muszę trochę przytyć też jestem kociarą ![]() Cytat:
ja mam jutro "dzień lekarza", ortodonta, dentysta i ginekolog i każdy na inny końcu miasta |
||
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To, że ona 400 g nie przekroczyła, to byłam pewna, bo my mamy początek 21 tc. Po pełnym 21 tc już to 400 g będzie miała Poprzednio też była tak po środku tych centyli. Jest ok
|
|
|
|
|
#1331 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Meczy mnie kilka razy dziennie ![]() Cytat:
Podobno nie zaburza odruchu ssania, jeśli chodzi o łapanie piersi. Cytat:
Trochę mi się humor poprawił, bo wyhaczylam dla młodego buty Naturino na zimę w TK maxx za 100zł, a na zalando były po prawie 300zł 😁😁😁 Jestem "miszczem" |
|||
|
|
|
#1332 |
|
Wtajemniczenie
|
ScarlettO, ja w sumie jak zliczę to co mam w karcie ciąży wpisane to 1,6 kg (ale wiadomo, ze na wizytę nie idę na czczo i nie staje na wagę w samej bieliźnie). Jutro wkraczam w 19 tc i stanę na wadze to zobaczę co pokaże. W zeszłym tygodniu nic nie podskoczyło to moze teraz ruszyło choć troszkę
a wazę sie zawsze 2 razy - rano i w godzinach wizyty. Ale juz nie popadam w paranoje. Zeszły wtorek był pod tym względem kryzysowy, jednak dziewczyny tu dały mi kopa i czekam na ważenie wizytowe i wtedy sie dowiem co i jakWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Parapet gratuluje udanej wizyty
no to proszę ładniej przybierać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
serio? Zobaczę ale mężowi nie powiem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duzo nas jutro wizytuje trzeba bedzie sie od rana wspierać. Na którą macie? Ja dopiero o 19. Na szczescie wczesniej czeka nas załatwianie spraw z samochodem w innym miescie to mi czas zleci. Jakbym sama w domu miała siedziec to bym ściany gryzła z nerwów, bo juz dzis miałam mały kryzys Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
ParapetGratulacje dobrych wiadomości z wizyty
![]() Tak w temacie wagi to ja mam prawie 2 kg na minusie a zaczęłam 18 tydzień. Lekarz mówi że jeśli nie ma wymiotów, biegunek itd to nie ma się co przejmować. Szczerze to diety praktycznie nie zmieniałam, ale zdrowo się odżywiam od paru lat z wyskokami na słodycze ![]() Trochę się martwię że teraz zacznę szybko tych i skóra się szybko rozciągnie i nie wytrzyma, pojawią się rozstępy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1337 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale każdai naczej ![]() Cytat:
oo super, naprawdę niezła cena ![]() Cytat:
takie zwyklaki ja jutro o 18.20 ale u mnie raczej na pewno bez usg. ale zobacze co z moimi wynikami krwi i wymazu... |
|||
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
W tych wszystkich wizytach najważniejsze jest żeby usłyszeć, że wszystko dobrze
to mega uspokaja chociaż na chwile. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
peelinguje się peelingiem z migdałów, smaruje olejkiem. Mam nadzieję że nie na darmo bo mam zadyszkę przy peelingowaniu A to USG połówkowe to wykonuje też lekarz ze specjalnymi uprawnieniami tak jak to wczesniejsze genetyczne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze wszystki Ok Ja tez mam żelazo bo hemoglobina mi wyszła 7 :/ I troche mnie wkurza, ze moj lekarz nie każe mi ponawiać badań na każdą wizytę. Bede robiła mocz w środę to sobie zrobię tą krew i zobaczę. Ciocia mnie nastraszyła, żebym to pilnowała bo jej w ciąży nic nie pomagało i musiała brać zastrzyki, które są podobno bardzo bolesne Cytat:
Ja dzisiaj tez stanęłam na wadze i mam juz +4 kg a jestem dopiero w 17 tc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
Muszka, nie żartuj
Myślałam, że tabletki już załatwiają sprawę Ja mam powtórzyć krew na następną wizytę Lekarz nie musi być z certyfikatami, ale jeśli ktoś woli takiego
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Parapet super wieści z wizyty
Udało mi sie wszystko załatwić
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też waga leci w górę, ale nie widać tego po mnie jakoś szczególnie ) W sumie u mnie to połowę tego co przytyłam, to biust pewnie Dziewczyny macie jakiś sposób na czyszczenie płytek na wysoki połysk? Już pominę fakt, że brudzą się niemiłosiernie A średnio mam siłę pucować to na kolanach Może octu dodać do wody przy myciu?
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja też ale jesli już teraz jest problem to pózniej moze być gorzej. Nie każdemu się dobrze przyswaja żelazo a ja już problemy z anemią miałam przed ciążą więc wole stosować jeszcze 'domowe' sposoby czyli sok z buraków, jajka i jeszcze natka pietruszki podobno. Ma mi dać jakiś przepis na tą natkę pietruszki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszka jeszcze rzeżucha ma duzo żelaza. Wiem, ze nie każdemu podchodzi, ale tak jak mówisz trzeba rożnych domowych sposobów tez sie lapac
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje zelaza ale moze nie bedzie zle i omina cie zaparcia po nim. |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie była jakaś wysoka bo około 54 kg przy 163 cm . Przed ciążą schudłam 6 kg bo przy tych 60kg to juz sie zle czułam strasznie. U mnie tez biust sporo wazy niestety Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

a raczej nam wspólnie
mój TŻ ponoć wrzucił do pralki swoje smoczki, teściowa nie mogła znaleźć

Życzę Wam spokojnego dnia.

i ile przytyłaś od początku?
i każdy na inny końcu miasta 

no to proszę ładniej przybierać

A średnio mam siłę pucować to na kolanach