Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-23, 17:15   #1411
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze 16 stron w aplikacji do nadrabiania ale już napisze ....
Witam się z Wami po krótkiej przerwie.
Jesteśmy już na nowym mieszkaniu, jeszcze nie jako właściciele bo notariusz namieszał z aktem, ale mamy już wszystko ogarnięte. Jeszcze tylko zdać tamto mieszkanie.
Tutaj czeka nas na pewno odświeżenie ale to powoli z czasem bo już się fundusze skończyły

W piątek miałam taka migrenę .... nażarłam się przez cały dzień apapu Max, a dziś się okazało ze nie można go brać
A ja od piątku praktycznie w ogole nie czułam ruchów....
Przeprosiłam się z położną, przyszła dziś do mnie do domu, pomyślałam ze mnie zbada i uspokoi... nawet na sekundę nie znalazla tętna dziecka ....

Najgorsze chyba pol godziny w moim życiu kiedy już myślałam ze moje dziecko nie żyje....
Pojechałam od razu do szpitala nie szlam nawet na IP tylko na oddział.
Lekarz był mało chętny i powiedział ze powinnam przejść przez sor, ale zrobił usg , a tam serce jak dzwon .... normalnie masakra.... myślałam ze umrę wcześniej ze zmartwienia a później ze szczęścia....
maz tez się bardzo zmartwił ale na szczęście jest wszystko Ok ....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nadalka! Jak dobrze, że wszystko w porządku Położna może nie wychwyciła, bo czytałam, że to nie takie proste (no, ale ona to się znać powinna jak to się robi). Dobrze, że lekarz okazał się być człowiekiem i nie zawrócił Cię na SOR tylko zrobił usg. Teraz na spokojnie wszystko ogarniecie
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 17:23   #1412
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Nadalka, dobrze że wszystko ok.
Ale musiałaś się wystraszyć
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 17:26   #1413
marcia45
Zadomowienie

Fiole i Musioł kciuki dla was

Zachęciłyscie mnie fasolka. Ale myślę czy młodej brzuch nie rozbili. Bo ona fasolę bardzo lubi i żeby nie zjadła za dużo.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 17:27   #1414
karolka_boroweczka
Raczkowanie

O matko Nadalka, nie zazdroszczę takiego stresu. Dobrze, że wszystko w porządku
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 17:46   #1415
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Kochane... nie nadazam za Wami ostatnio ;( Nadrabiam wszystko ale wiele tematów juz wyczerpalyscie. Odniosę się zatem tylko do kilku

parapet - gratuluję wizyty! Super, że z mala wszystko ok Moja córeczka w 21+0 ważyła 371 więc waga podobna Teraz dopiero dzieci zaczną przybierac. Dla mnie jest niewiarygodne, że przez 20 tygodni mała urosła do 370 gram a w kolejce 20 tygodni przybędzie jej jeszcze kolo 3000g... to nierealne... Ale teraz brzuchy zaczną nam rosnąć

Jolinko - ekstra zdobycze! I body z panda mam identyczne!

Co do żelaza - ja biorę pregne. Ona ma żelazo w składzie i na razie wystarcza. Ale morfologie robie jutro i mam nadzieje ze dalej będzie ok

fioleciasto - kciuki mocno mocno mocno ściskam! Już od dzisiaj!

Lunak - robie takie same lazanki! Czasem tylko zamiast mięsa daje pieczarki

Ojoanna - witaj w gronie mamusiek!

Nadalka - najlepszego na nowym mieszkaniu! Dużo dużo szczęścia! Wspolczuje przeżyć ale dobrze, że wszystko ok

Wysyłam buziaki od szalejącej w brzuchu Z.

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 18:04   #1416
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Ojoanna hej widze że mamy tego samego dnia połówkowe i tak samo jak ja nie znasz jeszcze płci mam nadzieję że obie poznamy już w czwartek!

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 18:07   #1417
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
To chyba zależy od regionu. Bo ja od zawsze łazanki ze zwykłą kapustą kojarzę. Dopiero u teściowej zobaczyłam, że ona robi z kiszonej. Ja z kolei bigos robić z kiszonej, a ona zwykłej. Nie dogodzisz

Torrence, super koszulki

U nas dalej pada, a ja czekam na męża żeby na zakupy iść, bo inaczej jutro na śniadanie będzie albo zupa mleczka albo kanapka z nutellą
I tak super bo ja nawet chleba nie mam :P nie mam drożdży i nie upieklam a pogoda nie zachęca do wyjścia do sklepu wiec pewnie będzie rano owsianka :P

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
http://hugo.amelis-colour.com

o ten... zakochałam się w nim

o a tu jest filmik jak funkcjonuje https://www.youtube.com/watch?v=Ui3tCtSVg78

totalnie w moim stylu

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Hej, może wreszcie i ja dołączę? Czaję się już od testu, ale ciągle na coś czekam, na usg, na kolejną wizytę, na prenatalne..
Coś o mnie - to moje pierwsze dziecko, płeć to jeszcze tajemnica, dziecko się ukrywało na prenatalnych i kolejnym usg Ciąża druga - przeszłam przez poronienie zatrzymane i zabieg na początku maja tego roku - to był 12tc. Teraz termin mam na 19 marca, w czwartek wybieram się na usg połówkowe i z każdym dniem stresuję się coraz bardziej Póki co jadę na lekach, bo stwierdzono u mnie mutacje.
Z drugiej strony czekam na ten czwartek z utęsknieniem, bo chciałabym poznać płeć i rozpocząć zakupy Co prawda mnóstwo rzeczy dostanę w spadku po siostrzeńcu (teraz ma prawie 4 miesiące, ubranka na pewno będą super, bo sama sporo kupiłam ), ale już cokolwiek wypadałoby mieć. Póki co zaszalałam trochę w szmateksach i lidlu - mam kombinezon akurat na wyjście ze szpitala, 3 body na długi rękaw i 2 pary skarpetek W czwartek jedziemy też na pierwszy prawdziwy przegląd wózków - do tej pory byłam w jednym sklepie i wpadł mi w oko Cosatto Ooba, ale nie wiem czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na wózek na rok, no bo potem na pewno trzeba będzie dokupić typową spacerówkę. Chętnie poczytam co Wy kupujecie i jak się szykujecie na powitanie maluszka
No dzień dobry, zastanawiałam się czemu jeszcze do nas nie dołączyłas
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 18:09   #1418
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Naprawdę jest spoko jak na to, że mały jest wybór takich kurtek na rynku Do tej pory chodziłam w ciągle rozpiętej przejściówce, którą kupiłam wiosną a już się robi naprawdę zimno...
Już byłam ja zmierzyć I też jasnej u mnie nie było niestety. Fajna jest ta kurtka i bardzo wygodna, tylko coś ta rozmiarowka skopana chyba ale raczej kupię ja bo w klubie mam nawet jakąś zniżkę -25%

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Nadalka ale się strachu najadlas, współczuję ale na szczęście dziecku nic nie jest a to najważniejsze!

PM 2017
Stary 2017-10-23, 18:17   #1419
asiula1306
Zakorzenienie

Oo jaaa widzialyscie to? To lekka przesada :P
https://m.zalando.pl/boss-kidswear-b...3k001-a11.html
Stary 2017-10-23, 18:19   #1420
nadalka
Zakorzenienie

Normalnie leżałam na łóżku a ona szukała tego tętna i szukała, a u mnie od razu myśl "wiedziałam ze jest coś nie tak", i od razu wizje itp.... a teraz dzieć lekko puka, może po prostu miał leniwe dni ....
ale powiem Wam, że jak ja nigdy nie panikuję i do wszystkiego podchodzę na spokojnie tak teraz niezle grymasy pojawiały się na mojej twarzy... powstrzymywałam się przed płaczem.... ale jeszcze mnie stres trzyma....

Dziewczyny, ja nie Pomorze, ale północ tyż

Parapet super, ze wizyta udana

Fiole, mocno trzymam kciuki!

Joanna, witaj !

Stary 2017-10-23, 18:40   #1421
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż też
Znaczy sie makaron lazanki jadlam ale z kapucha kiszona nigdy nie robilam, chyba czas to zmienic

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie. U nas praktycznie wszystko robi się ze zwykłą kapusta. Krokiety, pierogi, a większość wiem, że woli z kiszoną.
A łazanki miałam w sobotę 😝
Oj tak, u nas te dania tylko z kiszona

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja robie z kapusta kiszona i grzybami suszonymi na wodzie z moczenia grzybów czasami daje kielbaske ale teraz zapomniałam kupić

Wow, ekstra! Fajnie ze zagraniczna marka wymyśliła coś na Polskę
A jak robisz jesli mozna wiedziec? Bo fajnie brzmi

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
http://hugo.amelis-colour.com

o ten... zakochałam się w nim

o a tu jest filmik jak funkcjonuje https://www.youtube.com/watch?v=Ui3tCtSVg78
Ale ladny
Cytat:
Hej, może wreszcie i ja dołączę? Czaję się już od testu, ale ciągle na coś czekam, na usg, na kolejną wizytę, na prenatalne..
Coś o mnie - to moje pierwsze dziecko, płeć to jeszcze tajemnica, dziecko się ukrywało na prenatalnych i kolejnym usg Ciąża druga - przeszłam przez poronienie zatrzymane i zabieg na początku maja tego roku - to był 12tc. Teraz termin mam na 19 marca, w czwartek wybieram się na usg połówkowe i z każdym dniem stresuję się coraz bardziej Póki co jadę na lekach, bo stwierdzono u mnie mutacje.
Z drugiej strony czekam na ten czwartek z utęsknieniem, bo chciałabym poznać płeć i rozpocząć zakupy Co prawda mnóstwo rzeczy dostanę w spadku po siostrzeńcu (teraz ma prawie 4 miesiące, ubranka na pewno będą super, bo sama sporo kupiłam ), ale już cokolwiek wypadałoby mieć. Póki co zaszalałam trochę w szmateksach i lidlu - mam kombinezon akurat na wyjście ze szpitala, 3 body na długi rękaw i 2 pary skarpetek W czwartek jedziemy też na pierwszy prawdziwy przegląd wózków - do tej pory byłam w jednym sklepie i wpadł mi w oko Cosatto Ooba, ale nie wiem czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na wózek na rok, no bo potem na pewno trzeba będzie dokupić typową spacerówkę. Chętnie poczytam co Wy kupujecie i jak się szykujecie na powitanie maluszka
Asia no w koncu! Witamy i rozgosc sie, u nas super atmosfera, nie pozalujesz

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Jesteśmy już na nowym mieszkaniu, jeszcze nie jako właściciele bo notariusz namieszał z aktem, ale mamy już wszystko ogarnięte. Jeszcze tylko zdać tamto mieszkanie.
Tutaj czeka nas na pewno odświeżenie ale to powoli z czasem bo już się fundusze skończyły

W piątek miałam taka migrenę .... nażarłam się przez cały dzień apapu Max, a dziś się okazało ze nie można go brać
Przeprosiłam się z położną, przyszła dziś do mnie do domu, pomyślałam ze mnie zbada i uspokoi... nawet na sekundę nie znalazla tętna dziecka ....

Najgorsze chyba pol godziny w moim życiu kiedy już myślałam ze moje dziecko nie żyje....
Lekarz był mało chętny i powiedział ze powinnam przejść przez sor, ale zrobił usg , a tam serce jak dzwon .... normalnie masakra.... myślałam ze umrę wcześniej ze zmartwienia a później ze szczęścia....

Jezuuuu co ty przeszlas biedna
Na szczescie wszystko gra
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 18:41   #1422
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Większość jest właśnie wycieta albo sprana...

Sprawdziłam dzisiaj ceny biletów do kina i doznałam szoku... 24 zl od osoby ?! kiedy to poszło tak w górę ? Jeszcze niedawno placilam 19zl i to już było dla mnie mega dużo. Wolę zjeść duża pizzę za to

w Multi podobno po 15 zł
ostatnio kupiłam bilety na gruponie po 16,90/szt. do Multi i pan w kasie nam powiedział, że się nie opłaca kupować bo normalnie w kinie są już po 15 zł
Stary 2017-10-23, 18:42   #1423
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie leżałam na łóżku a ona szukała tego tętna i szukała, a u mnie od razu myśl "wiedziałam ze jest coś nie tak", i od razu wizje itp.... a teraz dzieć lekko puka, może po prostu miał leniwe dni ....
ale powiem Wam, że jak ja nigdy nie panikuję i do wszystkiego podchodzę na spokojnie tak teraz niezle grymasy pojawiały się na mojej twarzy... powstrzymywałam się przed płaczem.... ale jeszcze mnie stres trzyma....

Dziewczyny, ja nie Pomorze, ale północ tyż

Parapet super, ze wizyta udana

Fiole, mocno trzymam kciuki!

Joanna, witaj !

No i fajnie, ze nasza polnoc tez ma tu swoja mala reprezentacje
Stary 2017-10-23, 19:02   #1424
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to nie miałam kiedy poszukać Ale zrobię to jutro
...
Pochwalę się jeszcze, że mam dwa nowe nabytki dla córeczki
Zdecydowałam się ostatecznie (wspominałam jakiś czas temu że się waham) odkupić od koleżanki nosidło Tula i huśtawkę.
Huśtawka wygląda tak:
Załącznik 7283636
I przysięgam, że to całkowity przypadek, że jest z króliczkowym motywem

Ech znowu wstawiło się poziomo Co za gó...no!
świetny bujaczek
już mam wizję, jak głową siedzę w laptopie i piszę na forum, a nogą bujam młodego

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Super Kolejna rzecz z głowy

Wszystkie kupujecie/macie takie huśtawki/bujaki ?
Ja chyba sobie póki co odpuszczę i zobaczę jak będzie, jak się dziecko urodzi.
Moja mama mnie w ogóle nie bujała. Ani na rękach, do spania też nie i radziła mi nie uczyć tego dziecka. U niej się to sprawdziło bo byłam dzieckiem aniołem Bez kolek, tylko jadłam i spałam. Nawet mnie trzeba było budzić czasem do jedzenia. Po cichu liczę na to, że moje dziecko też będzie takie (taaaa, naiwna ja )
Wiadomo, że każde dziecko jest inne i może się okazać, że taka huśtawka jest must have ale najwyżej dokupię po porodzie

Ja nie pomyślałam nawet, że to mogą być skurcze, bo bolało mnie w lewym boku a nie całym brzuchu (a tak właśnie wyobrażam sobie skurcze ) ale to był taki ścisk, że myślałam, że mi dzidka zgniecie z jednej strony
Tak, teraz nie rozstaje się z wodą i mam nadzieje, że już będzie ok.
ja poszłam kiedyś do koleżanki "dziecko obejrzeć" zaraz po urodzeniu No i wzięłam dzieciaczka na ręce, on coś się tam skrzywił jakby miał zacząć płakać, więc ja z automatu zaczęłam go bujać na rękach aby go uspokoić. Koleżanka szybko mi zwróciła uwagę, żebym nie bujała go, bo nie chce go tego uczyć.
Podobno wytrzymała 1,5 miesiąca

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Wiem, że niektóre z Was nie chciały ciuszkow po innych dzieciach, co rozumiem, ale ja trochę zazdroszczę tym z Was które dostają te paczki ciuszków. To wydaje sie bardzo praktyczne, zwłaszcza jeśli ktoś np jak ja nie ma pojęcia o ubrankach i będzie eksperymentować.

My jesteśmy rodzicami-pionierami w rodzinie w tym pokoleniu. A koleżanki mają albo starsze dzieci albo bliższe osoby do oddawania ciuszków.

nie martw się, ja też nie mam w towarzystwie nikogo, kto mógłby mi coś dać. Mam dużo znajomych, ale one są w wieku rozrodczym i albo są już z drugim dzieckiem w ciąży albo planują i trzymają wszystko dla siebie
ale upiłam za to mega paczkę ciuchów na allegro. Dałam ok. 70 zł, a większość w stanie idealnym. Chyba z 40 sztuk ubrań tam było

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Super

Widziałyście króliki Lulaki?
Czadowe są
Ciężko się zdecydować na jednego
https://www.showroom.pl/marki/82,lulaki
sama nie wiem czy są ładne czy nie...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Milion lat nie jadłam kokosanek i nawet nie widuje ich w sklepach.

Mi wszyscy próbują wmówić zachcianki a ja ich nie mam. Zastanawiam się czy jeszcze mogą przyjść czy juz raczej nie?
ja nadal nic ani zachcianek, ani humorów
Stary 2017-10-23, 19:04   #1425
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Znaczy sie makaron lazanki jadlam ale z kapucha kiszona nigdy nie robilam, chyba czas to zmienic

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Oj tak, u nas te dania tylko z kiszona

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

A jak robisz jesli mozna wiedziec? Bo fajnie brzmi

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Ale ladny

Asia no w koncu! Witamy i rozgosc sie, u nas super atmosfera, nie pozalujesz

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Jezuuuu co ty przeszlas biedna
Na szczescie wszystko gra
Najpierw namaczam grzyby (nie wylewam potem tej wody). Powinno się cała noc moczyć ale zawsze zapominam nastawić i daje im ok pół godziny :P Cebulę smażę, kapustę szatkuje na mniejsze pasma, tak samo grzyby na małe kawałki ale nie malutkie, żeby coś było czuć pod zębami. Jak juz się cebulka podsmaży to dodaje kapustę i grzyby, chwile podsmazam i zalewam ta woda z grzybów tak żeby kapusta była zakryta (jak wody z grzybów jest mało to dodaje zwyklej). Wrzucam liść laurowy i ziele angielskie, pieprz, sól i kminek mielony (nie lubię tego w calosci), trochę cukru (mniej więcej dwie łyżki na pół kilo kapusty) i łyżkę, dwie sosu sojowego. W zasadzie doprawianie jest do smaku. I to się gotuje ok pół godzinki jak robie wersje z kielbaska to ja wcześniej podsmazam na rumiano i dorzucam do kapusty z całą resztą
Stary 2017-10-23, 19:16   #1426
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale jaja! Zobaczcie poniżej, jakie napisy mam na świeżo kupionych T-shirtach:
Załącznik 7284866 Załącznik 7284871

Kupowałam je tak na szybko przez internet, była promocja i wyszło mi 16 zł za sztukę, a że lubię t-shirty orsejowe to jakoś szczególnie się nie przyjrzałam i nie widziałam, że tam są nazwy miast! Zatem pozdrowienia dla Ilsy oraz Parapet i pozostałych Wrocławianek
Pozdrowienia
Cytat:

Osz kurczę, bardzo stresująca sytuacja Dobrze że w szpitalu Ci wszystko pokazali na usg i uspokoili

Oglądnęliśmy z Mężem dwa kolejne odcinki Mindhunter, teraz on gra w Wiedźmina a ja się zaraz wezmę za pazurki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 19:16   #1427
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
w Multi podobno po 15 zł
ostatnio kupiłam bilety na gruponie po 16,90/szt. do Multi i pan w kasie nam powiedział, że się nie opłaca kupować bo normalnie w kinie są już po 15 zł
Po 15 zł w Multi są chyba tylko w środy teraz zamiast promocji z Orange (2 w cenie jednego) zrobili właśnie tanie środy (podobnie jest w Cinema City)

PM 2017
Stary 2017-10-23, 19:23   #1428
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

My jesteśmy po wizycie połówkowej. Mała wszystko ma na miejscu Zdjęć ładnych chyba już nie będzie, bo ona taka duża. Buzi nie pokazała tak, żeby fotka z tego była
Stres był wielki, po badaniu poczuliśmy straszne zmęczenie
Jeśli chodzi o napieranie na dół brzucha, to już normalne. Mała głowę miała na linii wzgórka łonowego, nawet nieco niżej, a nogi sporo za pępkiem. Za dużo wolnego miejsca nie zostało. Waży 360 g, jest raczej średniakiem niż gigantem

Wyniki: wszystkie ok, jak na ciążę, oprócz hemoglobiny. Dostałam żelazo Może to dobrze, ale zobaczymy, jak będzie z toaletą.
Jeśli chodzi o ten wodnisty śluz, to doktor sprawdził szyjkę. Jest długa i zamknięta, czyli nic nie ma prawa się sączyć. Alley, poproś lekarza o pomiar szyjki i sprawdzenie ph w pochwie, to cię uspokoi
Za mało przybieram. Doktor nie był zadowolony, niestety
musisz więcej jeść? jakie masz zalecenia?

super, że wszystko ok z malutką
Stary 2017-10-23, 19:24   #1429
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Już byłam ja zmierzyć I też jasnej u mnie nie było niestety. Fajna jest ta kurtka i bardzo wygodna, tylko coś ta rozmiarowka skopana chyba ale raczej kupię ja bo w klubie mam nawet jakąś zniżkę -25%
Ja rozmiar wzięłam taki jak zwykle, wszystko pasowało i jeszcze jest rezerwa na brzuchu

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Torrence tż mieszkał kiedyś w jednej z kamieniczek na zdjęciu Miłe wspomnienia stamtąd mamy
O to już wogóle wpasowałam się Jakby co są jeszcze dostępne
Cytat:
Jejku Nadalka, ale miałaś przejścia! Dobrze, że już masz za sobą i że wszystko jest porządku Ale fakt, tym detektorem nie jest łatwo namierzyć tętno, dziś też miałam na wizycie potwierdzenie. Lekarce też to chwilę zajęło ale na szczęście mówiła cały czas do mnie "spokojnie, zaraz znajdę, spokojnie". No i trzeba wiedzieć kiedy słyszy się tętnienie pępowiny a kiedy serduszko maluszka
Stary 2017-10-23, 19:25   #1430
Torrence
Wtajemniczenie

Dubel

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-23 o 19:28
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 19:25   #1431
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Nie wiem, ile wcześniej przybrałaś, ale ja w 3 tyg. od ostatniej wizyty 0,8 kg, a ogólnie 2,5. Myślę, że gdyby nie ta hemoglobina (10,8) to by mnie tak nie dociskał z tym jedzeniem. Ja rano jeszcze mam apetyt, ale po obiedzie już jestem taka pełna, że nie wiem, gdzie mam to jedzenie wcisnąć

To, że ona 400 g nie przekroczyła, to byłam pewna, bo my mamy początek 21 tc. Po pełnym 21 tc już to 400 g będzie miała Poprzednio też była tak po środku tych centyli. Jest ok
ja od początku mam +3,1 kg na plusie ale mój gin nic nie mówi.
Położną tylko jak spytałam czy nie za mało to powiedziałam, że najważniejsze, że nie chudnę, a w którymś tygodni powinnam przytyć więcej niż jest w standardzie i wszystko się wyrówna
Stary 2017-10-23, 19:29   #1432
Jolinko
Zadomowienie

Oj Nadalka ale się najadlas strachu... 😐 biedna Ty nasza. Dobrze że okazał o się że wszystko dobrze.

Cześć Joanno mamusiu 😊 do czwartku już nie długo i będziesz mogła w wir zakupowy się rzucić ☺

LUNAK, mąż mnie dziś zabrał tutaj w mojej okolicy do takiego centrum niemowlecego "Mieszko " no po prostu wszystko tam było, od wózków kolysek fotelików do samocjodu zabawek każdego formatu po ciuszki i biustonosze do karmienia dla mam. Mój mąż stwierdził że oczy mi się świeciły jak latarnie, to chyba z ekscytacji. 😁 No ten wózek to bajka... już chyba się na niego zdecydowalam. I cudne łóżeczko też widziałam, takie nie bujane a na takim zawieszeniu że się tak lekko kolebocze. Chyba fajne żeby dziecko tak uśpić jak się przebudzi w nocy.
Te rzeczy dla dzieci są takie słodkie, nawet pieluszki tetrowe mnie zachwycaja😀

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 19:30   #1433
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, proszę Was o kciuki jutro o 10.00. Mam wizytę serduszkową Niech tym razem zabije!

Nieustannie Was podczytuje i mocno Wam kibicuje. Niesamowite, jakie Wasze maluchy już są duże
ojej będzie serduszko
mocne kciuki
no i koniecznie daj znać
Stary 2017-10-23, 19:33   #1434
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw namaczam grzyby (nie wylewam potem tej wody). Powinno się cała noc moczyć ale zawsze zapominam nastawić i daje im ok pół godzinyCebulę smażę, kapustę szatkuje na mniejsze pasma, tak samo grzyby na małe kawałki ale nie malutkie, żeby coś było czuć pod zębami. Jak juz się cebulka podsmaży to dodaje kapustę i grzyby, chwile podsmazam i zalewam ta woda z grzybów tak żeby kapusta była zakryta (jak wody z grzybów jest mało to dodaje zwyklej). Wrzucam liść laurowy i ziele angielskie, pieprz, sól i kminek mielony (nie lubię tego w calosci), trochę cukru (mniej więcej dwie łyżki na pół kilo kapusty) i łyżkę, dwie sosu sojowego. W zasadzie doprawianie jest do smaku. I to się gotuje ok pół godzinki jak robie wersje z kielbaska to ja wcześniej podsmazam na rumiano i dorzucam do kapusty z całą resztą
Dziekuje
Stary 2017-10-23, 19:39   #1435
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja rozmiar wzięłam taki jak zwykle, wszystko pasowało i jeszcze jest rezerwa na brzuchu
Ja mierzyłam rozmiar mniejszy niż noszę i 2 rozmiary mniejsza (ale ogólnie noszę duży rozmiar) i ta mniejsza super leżała ale właśnie na brzuch było tak miejsca hmm na 7-8 miesiąc a ta trochę większa już leżała jakoś średnio Tzn póki brzucha ciazowego nie mam (jako tako) to mnie trochę pogrubiala muszę pomyśleć

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Jolinko a w jakiej cenie ten wózek jest stacjonarnie? bardzo podobny do Bresso a taka zachwycona jesteś po opiniach w necie czy ogólnie Twoje wrażenia?

PM 2017
Stary 2017-10-23, 19:48   #1436
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
witamy
fajnie, że zdecydowałaś się wkońcu dołączyć
Stary 2017-10-23, 19:48   #1437
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Pozdrowienia

Osz kurczę, bardzo stresująca sytuacja Dobrze że w szpitalu Ci wszystko pokazali na usg i uspokoili

Oglądnęliśmy z Mężem dwa kolejne odcinki Mindhunter, teraz on gra w Wiedźmina a ja się zaraz wezmę za pazurki
Fajny​ ten serial? Mąż mnie właśnie namawia na niego.
Powiedz m, tam każdy odcinek jest o czymś innym, czy jest ciągłość?
Wiesz o co mi chodzi?
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 19:49   #1438
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Ja mierzyłam rozmiar mniejszy niż noszę i 2 rozmiary mniejsza (ale ogólnie noszę duży rozmiar) i ta mniejsza super leżała ale właśnie na brzuch było tak miejsca hmm na 7-8 miesiąc a ta trochę większa już leżała jakoś średnio Tzn póki brzucha ciazowego nie mam (jako tako) to mnie trochę pogrubiala muszę pomyśleć

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Jolinko a w jakiej cenie ten wózek jest stacjonarnie? bardzo podobny do Bresso a taka zachwycona jesteś po opiniach w necie czy ogólnie Twoje wrażenia?

Kosztował w tym sklepie 1900 zł. Na razie to moje subiektywne zdanie. Jeszcze opinii nie sprawdzałam. No właśnie w porównaniu do bebetto ten jest trochę chyba jakby większy. I ta spacerowka jakaś taka mi się lepsza wydawała, no nie wiem czemu. Jakoś też lepiej mi się prowadził.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 20:04   #1439
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

biedactwo, tyle stresu

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Oo jaaa widzialyscie to? To lekka przesada :P
https://m.zalando.pl/boss-kidswear-b...3k001-a11.html
mój mąż, że tylko dla idiotów

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Po 15 zł w Multi są chyba tylko w środy teraz zamiast promocji z Orange (2 w cenie jednego) zrobili właśnie tanie środy (podobnie jest w Cinema City)

no właśnie podobno w weekendy też

btw. jak wejdziecie na stronę główną Multi to jest info, że przez cały tydzień bilety po 15 zł

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

jak jutro dużo wizyt ciekawe jak będziemy jutro pracować jak będziemy musiały kciuki cały dzień trzymać
moje połówkowe już za 3 dni dzisiaj byłam na pobraniu krwi, to babeczka mi się w takie miejsce wbiła, że chyba z 5 minut krew normalnie ciurkiem mi leciała
byłam dzisiaj w lumpie i kupiłam 2 zimowe kombinezony dla młodego. Jutro wrzucę zdjęcia

miłego wieczoru dziewczyny
Stary 2017-10-23, 20:09   #1440
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Fajny​ ten serial? Mąż mnie właśnie namawia na niego.
Powiedz m, tam każdy odcinek jest o czymś innym, czy jest ciągłość?
Wiesz o co mi chodzi?
Mindhunter jest super, w tydzień pochłonęłam cały sezon a teraz to nie wiem co ja będę na dobranoc oglądać, polecajcie jakieś fajne seriale jak oglądacie.

Wrocławianki, a u nas jest jakieś takie centrum z rzeczami dla dzieci? Gdzie można pooglądać wózki?

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości