|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka, dobrze że wszystko ok.
Ale musiałaś się wystraszyć
|
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Fiole i Musioł kciuki dla was
![]() Zachęciłyscie mnie fasolka. Ale myślę czy młodej brzuch nie rozbili. Bo ona fasolę bardzo lubi i żeby nie zjadła za dużo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
O matko Nadalka, nie zazdroszczę takiego stresu. Dobrze, że wszystko w porządku
|
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane... nie nadazam za Wami ostatnio ;( Nadrabiam wszystko ale wiele tematów juz wyczerpalyscie. Odniosę się zatem tylko do kilku
![]() parapet - gratuluję wizyty! Super, że z mala wszystko ok Moja córeczka w 21+0 ważyła 371 więc waga podobna Teraz dopiero dzieci zaczną przybierac. Dla mnie jest niewiarygodne, że przez 20 tygodni mała urosła do 370 gram a w kolejce 20 tygodni przybędzie jej jeszcze kolo 3000g... to nierealne... Ale teraz brzuchy zaczną nam rosnąć ![]() Jolinko - ekstra zdobycze! I body z panda mam identyczne! ![]() Co do żelaza - ja biorę pregne. Ona ma żelazo w składzie i na razie wystarcza. Ale morfologie robie jutro i mam nadzieje ze dalej będzie ok ![]() fioleciasto - kciuki mocno mocno mocno ściskam! Już od dzisiaj! Lunak - robie takie same lazanki! Czasem tylko zamiast mięsa daje pieczarki ![]() Ojoanna - witaj w gronie mamusiek! Nadalka - najlepszego na nowym mieszkaniu! Dużo dużo szczęścia! Wspolczuje przeżyć ale dobrze, że wszystko ok ![]() Wysyłam buziaki od szalejącej w brzuchu Z. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoanna hej
mam nadzieję że obie poznamy już w czwartek!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
totalnie w moim stylu Cytat:
|
|||
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też jasnej u mnie nie było niestety. Fajna jest ta kurtka i bardzo wygodna, tylko coś ta rozmiarowka skopana chyba ale raczej kupię ja bo w klubie mam nawet jakąś zniżkę -25% ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Nadalka ale się strachu najadlas, współczuję ale na szczęście dziecku nic nie jest a to najważniejsze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Oo jaaa widzialyscie to? To lekka przesada :P
https://m.zalando.pl/boss-kidswear-b...3k001-a11.html |
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie leżałam na łóżku a ona szukała tego tętna i szukała, a u mnie od razu myśl "wiedziałam ze jest coś nie tak", i od razu wizje itp.... a teraz dzieć lekko puka, może po prostu miał leniwe dni ....
ale powiem Wam, że jak ja nigdy nie panikuję i do wszystkiego podchodzę na spokojnie tak teraz niezle grymasy pojawiały się na mojej twarzy... powstrzymywałam się przed płaczem.... ale jeszcze mnie stres trzyma.... Dziewczyny, ja nie Pomorze, ale północ tyż ![]() Parapet super, ze wizyta udana ![]() Fiole, mocno trzymam kciuki! Joanna, witaj ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1421 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Znaczy sie makaron lazanki jadlam ale z kapucha kiszona nigdy nie robilam, chyba czas to zmienic
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Witamy i rozgosc sie, u nas super atmosfera, nie pozalujesz ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Na szczescie wszystko gra
|
|||||
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio kupiłam bilety na gruponie po 16,90/szt. do Multi i pan w kasie nam powiedział, że się nie opłaca kupować bo normalnie w kinie są już po 15 zł
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1424 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już mam wizję, jak głową siedzę w laptopie i piszę na forum, a nogą bujam młodego ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
No i wzięłam dzieciaczka na ręce, on coś się tam skrzywił jakby miał zacząć płakać, więc ja z automatu zaczęłam go bujać na rękach aby go uspokoić. Koleżanka szybko mi zwróciła uwagę, żebym nie bujała go, bo nie chce go tego uczyć. Podobno wytrzymała 1,5 miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() ale upiłam za to mega paczkę ciuchów na allegro. Dałam ok. 70 zł, a większość w stanie idealnym. Chyba z 40 sztuk ubrań tam było ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
ani zachcianek, ani humorów
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak robie wersje z kielbaska to ja wcześniej podsmazam na rumiano i dorzucam do kapusty z całą resztą
|
|
|
|
|
#1426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze że w szpitalu Ci wszystko pokazali na usg i uspokoili ![]() Oglądnęliśmy z Mężem dwa kolejne odcinki Mindhunter, teraz on gra w Wiedźmina a ja się zaraz wezmę za pazurki
|
||
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zamiast promocji z Orange (2 w cenie jednego) zrobili właśnie tanie środy (podobnie jest w Cinema City) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie masz zalecenia? ![]() super, że wszystko ok z malutką
|
|
|
#1429 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
Dubel
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-10-23 o 19:28 |
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położną tylko jak spytałam czy nie za mało to powiedziałam, że najważniejsze, że nie chudnę, a w którymś tygodni powinnam przytyć więcej niż jest w standardzie i wszystko się wyrówna
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
Oj Nadalka ale się najadlas strachu... 😐 biedna Ty nasza. Dobrze że okazał o się że wszystko dobrze.
Cześć Joanno mamusiu 😊 do czwartku już nie długo i będziesz mogła w wir zakupowy się rzucić ☺ LUNAK, mąż mnie dziś zabrał tutaj w mojej okolicy do takiego centrum niemowlecego "Mieszko " no po prostu wszystko tam było, od wózków kolysek fotelików do samocjodu zabawek każdego formatu po ciuszki i biustonosze do karmienia dla mam. Mój mąż stwierdził że oczy mi się świeciły jak latarnie, to chyba z ekscytacji. 😁 No ten wózek to bajka... już chyba się na niego zdecydowalam. I cudne łóżeczko też widziałam, takie nie bujane a na takim zawieszeniu że się tak lekko kolebocze. Chyba fajne żeby dziecko tak uśpić jak się przebudzi w nocy. Te rzeczy dla dzieci są takie słodkie, nawet pieluszki tetrowe mnie zachwycaja😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mocne kciuki ![]() no i koniecznie daj znać
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn póki brzucha ciazowego nie mam (jako tako) to mnie trochę pogrubiala muszę pomyśleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Jolinko a w jakiej cenie ten wózek jest stacjonarnie? bardzo podobny do Bresso ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że zdecydowałaś się wkońcu dołączyć
|
|
|
#1437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz m, tam każdy odcinek jest o czymś innym, czy jest ciągłość? Wiesz o co mi chodzi? |
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() btw. jak wejdziecie na stronę główną Multi to jest info, że przez cały tydzień bilety po 15 zł ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- jak jutro dużo wizyt ![]() moje połówkowe już za 3 dni byłam dzisiaj w lumpie i kupiłam 2 zimowe kombinezony dla młodego. Jutro wrzucę zdjęcia ![]() miłego wieczoru dziewczyny
|
|
|
#1440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz to nie wiem co ja będę na dobranoc oglądać, polecajcie jakieś fajne seriale jak oglądacie.Wrocławianki, a u nas jest jakieś takie centrum z rzeczami dla dzieci? Gdzie można pooglądać wózki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

Póki co jadę na lekach, bo stwierdzono u mnie mutacje.
Co prawda mnóstwo rzeczy dostanę w spadku po siostrzeńcu (teraz ma prawie 4 miesiące, ubranka na pewno będą super, bo sama sporo kupiłam
W czwartek jedziemy też na pierwszy prawdziwy przegląd wózków - do tej pory byłam w jednym sklepie i wpadł mi w oko Cosatto Ooba, ale nie wiem czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na wózek na rok, no bo potem na pewno trzeba będzie dokupić typową spacerówkę. Chętnie poczytam co Wy kupujecie i jak się szykujecie na powitanie maluszka 

Witamy i rozgosc sie, u nas super atmosfera, nie pozalujesz 

Ale zrobię to jutro
Co za gó...no!
Bez kolek, tylko jadłam i spałam. Nawet mnie trzeba było budzić czasem do jedzenia. Po cichu liczę na to, że moje dziecko też będzie takie
(taaaa, naiwna ja
Dobrze że w szpitalu Ci wszystko pokazali na usg i uspokoili
13.03.2008

Cebulę smażę, kapustę szatkuje na mniejsze pasma, tak samo grzyby na małe kawałki ale nie malutkie, żeby coś było czuć pod zębami. Jak juz się cebulka podsmaży to dodaje kapustę i grzyby, chwile podsmazam i zalewam ta woda z grzybów tak żeby kapusta była zakryta (jak wody z grzybów jest mało to dodaje zwyklej). Wrzucam liść laurowy i ziele angielskie, pieprz, sól i kminek mielony (nie lubię tego w calosci), trochę cukru (mniej więcej dwie łyżki na pół kilo kapusty) i łyżkę, dwie sosu sojowego. W zasadzie doprawianie jest do smaku. I to się gotuje ok pół godzinki