|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
U mnie przed usg przez brzuch było badanie przez pochwe i na ekranie łapała początek i koniec szyjki. Mam zapisana dlugosc nawet w karcie ciąży Cytat:
|
||
|
|
|
#1712 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkich wizyt i cudownych wiadomości!!!
za tydzień o tej porze mam nadzieję że tym samym sie będę mogła pochwalić ![]() Wy tak tu o jedzeniu.. Jak nigdy smażonego nie jadłam to dziś na późny obiad serwowałam pikantne kotleciki z piersi kurczaka, oczywiście w panierce, do tego frytki i sos majonezowo-keczupowy z czosnkiem... Do tej pory czuje sie najedzona ![]() Zakupiłam w końcu baterie do wagi, więc od jutra na takie pomysły obiadów pewnie wpadać nie będę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1713 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Brilliant naprawdę praktyczne te gadżety dostałaś! Ja od koleżanki położnej też dostałam mnóstwo ulotek ale tam nie było tylu fajnych gratisów, chyba tylko 1 pampers... Podoba mi się m.in. torebkowa wersja sudokremu ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-10-24 o 21:47 |
|||
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Torrence pamiętam właśnie jak rozmawiałyscie
Ej ja po pierwsze nie umiem prasować tak małych ciuszków a po drugie nie wiem jak je składać musze jakiś poradnik na internetach znaleźćWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1715 |
|
Wtajemniczenie
|
Selina - a jak Twoje wyniki, wiadomo już coś?
Fallen - zjadłabym
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez chce w pierwszej kolejności ta szkole przy szpitalu przy którym chce rodzic ale słyszałam od koleżanki ze tam przyjmują raptem 100 ciezarnych w ciągu roku... no cóż, zadzwonię i spróbuje. W najgorszym wypadku będę korzystała z tej położnej na nfz co przysługuje i niech uczy niestety, u nas wybór szkół jest marny. Tak naprawdę tylko jedna ma dobre opinie Cytat:
|
||
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza panienka ma już, albo ulubioną piosenkę, albo bardzo jej się nie spodobała
pierwszy raz szalała jak jechałam autem. Co jakiś czas leciała ta piosenka i powiedzmy, że na 5 razy 4 fikała. Przy żadnej innej nie, tylko przy tej jednej. Są dwie opcje poczuła mój zachwyt piosenką i go podzieliła, albo stwierdziła "matka wyłącz to". ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#1718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1720 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę prała przed porodem bo teraz to i tak mi się zakurzy albo przejdzie zapachem szafy. Ale jak pomyślę o tej stercie to słabo mi się robi :Pmiód na moje serce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze Mecassie jakby co mysle, ze mozesz pobrac magnez i zobaczyc czy cos pomaga. U mnie po tygodniu juz bylo zauwazalnie lepiej. No i przestalam pic kawe. |
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą na naszym etapie ciąży to już te skurcze Braxtona Hicksa nie powinny zaskakiwać.Cytat:
To, że trzeba uprać i uprasować to wiadomo, ale kilka razy?! Apropo ubranek. W Endo jest do jutra -25% na nową kolekcję. I właśnie nabyłam dwie bluzy: https://endo.pl/dla-niemowlaka/bluzy...4-lata,p-21285 https://endo.pl/dla-niemowlaka/bluzy...3-lata,p-21284 A miałam nic nie kupować już z ciuszków, ewentulanie dokupić coś na wiosnę
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak pieknie wam dziewczynki wizyty przebiegly to chyba i ja sie zalapie na cos dobrego w piatek
Szczerze nawet nie mam czasu o tym myslec i sie martwic bo corcia chora, kaszle okropnie, odrywa jej sie i taka flegma wychodzi. Dzis znowu u lekarza bylam, zdecydowal, ze jednak antybiotyk bo ten kaszel jest podejrzany, a tydzien leczenia syropami nic nie dal. Polozylam ja spac i prawie od razu zwymiotowala kolacje, cala do przebrania plus posciel. Umylam ja, przebralam, utulilam do snu i poki co spi, zdazylam sie wykapac i znowu kaszle ale na razie spi. I tak mysle, ze nocka bedzie z glowy. |
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę wreszcie ogarnąć chatę I jutro na obiad robię tartę z borowikami i kaszą Jak coś to mrożone borowiki (i kurki też) były 20% taniej w Biedronce - paczka 300g bodajże za 13 zł
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
Czysty przypadek
![]() Ojejku lelowa współczuję Tobie i Malutkiej...
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-10-24 o 22:55 |
|
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to musiałam ogarnąć trochę bo leżą te ciuszki w kartonie na ziemi i maja jeszcze zapach ciucholanu itp. Mąż codziennie się o ten karton potykał i poprosil zebym to poukladała do szafy a nie chcialam zeby nowe ciuszki przeszły tym zapachem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
asiula, dustin, alleyezonme, Lunak - ciesze się Waszym szczęściem! Aż mam banana na buzi jak czytam takie wieści!
ScarlettO - w pracy dadzą rade a Ty będziesz mieć więcej czasu żeby zadbać o Ciebie i maluszka I będziesz mieć więcej czasu na Wizaz ![]() Lelowa -zdrowka dla córeczki ![]() dobranoc! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, raz uprać i uprasować i naprawdę będzie okej
I faktycznie zostawcie to sobie na później, bo teraz to za wcześnie jeszcze Ja prasowałam ciuszki tylko w pierwszych tygodniach życia córy, później już nie. Ja myślę o tym prasowaniu znów to masakra
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Bezsenność
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1734 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
gratuluję udanych wczorajszych wizyt i dobrych wieści o dzieciach nastraszyłyście mnie tym kilkakrotnym praniem... i prasowaniem tak małych rzeczy...to jakby majtki prasować ![]() Cytat:
a to chodzi o jakieś wysterylizowanie tych ubranek? przez temperaturę? |
|
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Noc miałam ciężką. Co chwilę wstawałam do toalety a pozniej zasnąć nie mogłam. Ja juz koło 4 zasnęłam to śniły mi sie takie głupoty, ze głowa mała. Mąż sie nade mną zlitował i nie zrywał z łóżka na śniadanie razem z nim. Mam trochę wyrzuty sumienia, bo my zawsze śniadanie razem jedliśmy. Taki nasz rytuał. Dziękuje Wam za wszystkie wczorajsze kciuki i gratulacje. To bardzo pomaga stres pokonać (w szczególności takiej panikarze jaką jestem). Mnie prasowanie sprawia przyjemność i sie relaksuje przy tym. A prasować ubranka dla dzieci to juz w ogóle miło, bo nie takie malutkie, ze raz żelazko przyłożyć i gotowe do złożenia ![]() Lelowa, zdrówka dla córci strasznie ją wzięło jesli sie flegma pojawiła ![]() Nicole, co z Twoja pociechą? Albo mi umknęło, albo dawno Cie tu nie było. A dopiero teraz doczytałam, ze o prasowaniu pisałaś ![]() Pannkaka, pokonalaś system i byłaś z małą u lekarza? ogromne za dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie wizyty udane, jak super
Szczerze, to nie mogę uwierzyć że już połowa za nami Teraz będę miała trochę częściej wizyty bo za 2 tygodnie a później za 3 ale się cieszę że nie trzeba znowu miesiąc czekać ![]() Witam się w środę a dla mnie to jak piątek bo od jutra urlop ![]() Do następnego czwartku Dziś nic i nikt mi humoru nie zepsuje ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Nałożyłam dzisiaj starą sukienkę i tak ciasno mi w cyckach
|
|
|
|
#1737 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z pracy. U nas dziś szaro, ponuro (nic nowego od kilku dni) ale i pada deszcz...
![]() Wczoraj na noc zjadłam fasolkę ! nie mogłam się powstrzymać, aaaale była pyszna!Alleyezonme na pewno dzisiejszy dzień zleci raz dwa i już będziesz na urlopie |
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię takiej jesieni, ale jak jest słońce i kolorowe liście to jest super Ja w górach nie byłam z 20 lat Tak mnie ciągnie tam kilka lat tam, że w końcu postanowiłam że jedziemy Oby tylko deszcz nie padał cały wyjazd
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alley mamy następna wizytę znowu tego samego dnia :piona: ![]() Wypoczniesz chwile od pracy i wyjazdu zazdroszczę tylko ubrania cieplejsze weź, bo wczoraj na Kasprowym było juz 30 cm śniegu! :szok: nie wiem w które góry jedziecie, ale trzeba sie przygotować ![]() Nie rośniesz wszerz, tylko w przód - brzuchem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po śniadanku
![]() uwielbiam góry, w tym roku miały być jesienne Bieszczady, ale moje samopoczucie i warunki pogodowe zweryfikowały te plany w zeszłym roku zrobiliśmy sobie w październiku weekend w Zakopanem - gór nie widzieliśmy, taka była pogoda, większość czasu spędziliśmy w hotelu, ale też było fajnie ![]() myślę teraz nad jakimś krótkim wypadem nad morze, ale przydałoby się trochę słońca mieszkamy w centrum kraju, więc wszędzie mamy jednocześnie blisko i daleko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

Jak on wam to mierzy ?
Zresztą moj gin tez mi mówił, ze to normalne. Macica się rozciąga, jednak mamy tam w środku żywego ludka wiec moze uciskać tu i ówdzie 

za tydzień o tej porze mam nadzieję że tym samym sie będę mogła pochwalić 

musze jakiś poradnik na internetach znaleźć

Uspokoilam się na maxa. Serduszko bije, mały się kręci i też już ponad 300g
dostałam zwolnienie, bo lekarzowi sie nie podoba, ze tak pslablam, No i żelazo na anemię, bo słaby wynik... takze tak.
I jutro na obiad robię tartę z borowikami i kaszą
13.03.2008

ogromne za dzisiejsze wizyty