Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-24, 21:26   #1711
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Kurczę tak mówicie o tej długości szyjki a mi nic takiego lekarz nie mówił Jak on wam to mierzy ?

Kochana ja takie kłucia mam często ale dopóki nie boli bardzo intensywnie i długo czy często to się nie przejmuje Zresztą moj gin tez mi mówił, ze to normalne. Macica się rozciąga, jednak mamy tam w środku żywego ludka wiec moze uciskać tu i ówdzie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

U mnie przed usg przez brzuch było badanie przez pochwe i na ekranie łapała początek i koniec szyjki. Mam zapisana dlugosc nawet w karcie ciąży

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkich wizyt dzisiejszych

Ja po spotkaniu z polozna, pozapisywane co zabrac do szpitala, co w moim sie przyda a co nie. To bylo dzisiaj glownie, ale kazda z nas na poczatku wziela na sluchanie serduszek i moglam posluchac w koncu jak bije bo moj gin dotychczasowy nie ma dzwieku no i dala nam po siatce gadzetow i ulotek, nawet buteleczke dostalam
Załącznik 7286561
Kurde, musze zabrać się za zapis do szkoły rodzenia bo się obudze z ręką w nocniku
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 21:30   #1712
FallenAnn
Rozeznanie

Gratuluję wszystkich wizyt i cudownych wiadomości!!! za tydzień o tej porze mam nadzieję że tym samym sie będę mogła pochwalić

Wy tak tu o jedzeniu.. Jak nigdy smażonego nie jadłam to dziś na późny obiad serwowałam pikantne kotleciki z piersi kurczaka, oczywiście w panierce, do tego frytki i sos majonezowo-keczupowy z czosnkiem... Do tej pory czuje sie najedzona
Zakupiłam w końcu baterie do wagi, więc od jutra na takie pomysły obiadów pewnie wpadać nie będę

Stary 2017-10-24, 21:48   #1713
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Z tym twardnieniem brzucha to ja mam i to prawie codziennie. Muszę powiedzieć o tym mojemu ginekologowi na następnej wizycie. Bo wtedy nawet stać nie mogę
Ja też miewałam, zresztą debatowałyśmy tutaj na ten temat między innymi z Lelową ale przeszło mi jakoś. W moim przypadku powiązałam to ze stresem - jak miałam nerwowy czas to to się nasilało.
Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Kochana ja takie kłucia mam często ale dopóki nie boli bardzo intensywnie i długo czy często to się nie przejmuje Zresztą moj gin tez mi mówił, ze to normalne. Macica się rozciąga, jednak mamy tam w środku żywego ludka wiec moze uciskać tu i ówdzie
Ja też miewam te kłucia, ostatnio zbyt gwałtownie chciałam się obrócić na bok i taki złapał mnie ból w pachwinie że szok. Ale te pobolewania mnie już nie martwią tak jak na początku

Brilliant naprawdę praktyczne te gadżety dostałaś! Ja od koleżanki położnej też dostałam mnóstwo ulotek ale tam nie było tylu fajnych gratisów, chyba tylko 1 pampers... Podoba mi się m.in. torebkowa wersja sudokremu

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Kurde, musze zabrać się za zapis do szkoły rodzenia bo się obudze z ręką w nocniku
Ja też. Mam już wybrany szpital w którym chcę rodzić i jutro będę dzwonić do szkoły rodzenia, którą organizują w nim. Ciekawe czy będą jeszcze miejsca

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-24 o 21:47
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 21:54   #1714
Mecassie
Zakorzenienie

Torrence pamiętam właśnie jak rozmawiałyscie mi się tak dzieje jak długo chodzę ale od dwa dni mam spokój w sumie.

Ej ja po pierwsze nie umiem prasować tak małych ciuszków a po drugie nie wiem jak je składać musze jakiś poradnik na internetach znaleźć

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 21:55   #1715
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Selina - a jak Twoje wyniki, wiadomo już coś?

Fallen - zjadłabym
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 22:01   #1716
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ja też miewałam, zresztą debatowałyśmy tutaj na ten temat między innymi z Lelową ale przeszło mi jakoś. W moim przypadku powiązałam to ze stresem - jak miałam nerwowy czas to to się nasilało.

Ja też miewam te kłucia, ostatnio zbyt gwałtownie chciałam się obrócić na bok i taki złapał mnie ból w pachwinie że szok. Ale te pobolewania mnie już nie martwią tak jak na początku

Brilliant naprawdę praktyczne te gadżety dostałaś! Ja od koleżanki położnej też dostałam mnóstwo ulotek ale tam nie było tylu fajnych gratisów, chyba tylko 1 pampers... Podoba mi się m.in. torebkowa wersja sudokremu

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Ja też. Mam już wybrany szpital w którym chcę rodzić i jutro będę dzwonić do szkoły rodzenia, którą organizują w nim. Ciekawe czy będą jeszcze miejsca

Ja tez chce w pierwszej kolejności ta szkole przy szpitalu przy którym chce rodzic ale słyszałam od koleżanki ze tam przyjmują raptem 100 ciezarnych w ciągu roku... no cóż, zadzwonię i spróbuje. W najgorszym wypadku będę korzystała z tej położnej na nfz co przysługuje i niech uczy niestety, u nas wybór szkół jest marny. Tak naprawdę tylko jedna ma dobre opinie

Cytat:
Torrence pamiętam właśnie jak rozmawiałyscie mi się tak dzieje jak długo chodzę ale od dwa dni mam spokój w sumie.

Ej ja po pierwsze nie umiem prasować tak małych ciuszków a po drugie nie wiem jak je składać musze jakiś poradnik na internetach znaleźć

Ja w ogóle nie jestem mistrzem prasowania. Ponoć ubranka to trzeba kilka razy przeprac i przeprasowac przez porodem?
Stary 2017-10-24, 22:04   #1717
_Selina_
Zakorzenienie

Nasza panienka ma już, albo ulubioną piosenkę, albo bardzo jej się nie spodobała pierwszy raz szalała jak jechałam autem. Co jakiś czas leciała ta piosenka i powiedzmy, że na 5 razy 4 fikała. Przy żadnej innej nie, tylko przy tej jednej. Są dwie opcje poczuła mój zachwyt piosenką i go podzieliła, albo stwierdziła "matka wyłącz to".

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 22:05   #1718
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez chce w pierwszej kolejności ta szkole przy szpitalu przy którym chce rodzic ale słyszałam od koleżanki ze tam przyjmują raptem 100 ciezarnych w ciągu roku... no cóż, zadzwonię i spróbuje. W najgorszym wypadku będę korzystała z tej położnej na nfz co przysługuje i niech uczy niestety, u nas wybór szkół jest marny. Tak naprawdę tylko jedna ma dobre opinie

Ja w ogóle nie jestem mistrzem prasowania. Ponoć ubranka to trzeba kilka razy przeprac i przeprasowac przez porodem?
Kilka razy chyba nie... wystarczy raz i wyprasować z parą
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 22:05   #1719
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego już zaczęłam

Stary 2017-10-24, 22:11   #1720
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Już po wizycie! Dzięki Bogu wszystko jest ok, wszystkie struktury prawidłowe, Dzieć waży 380g i serduszko bije miarowo. Jedyne co musimy doogladac to aorta bo teraz było słabo widać ale lekarka mówi ze z tego co widzi to jest wszystko prawidłowo tylko woli jeszcze spojrzeć jak będzie większy. A no i obserwujemy łożysko bo jeszcze jest nisko ale mamy czas żeby się podniosło. Kamień z serca bo się okropnie stresowalam :P
Super wiesci!
Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Ja już po! No i zostaje chłopak,widzieliśmy jajka ! Całe 383g szczęścia! Wszystko rozwija się idealnie i jest dobrze !
Niestety nie mamy zdjeć, bo Mały nie chciał w ogole zapozować, odwrócił się buzią w stronę mojego kręgosłupa i nie było na Niego sposobu!!
Ale machał nam rączką
Ufff, już po stresach !
Bardzo sie ciesze!
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja też już po i też wszystko dobrze Uspokoilam się na maxa. Serduszko bije, mały się kręci i też już ponad 300g
Za dwa tygodnie mam połówkowe. A jutro muszę zrobić stopień czystości że względu na te upławy.
Uff

Swietne wiadomosci
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ja tez juz po. Głowa mnie boli strasznie. Ciśnienie z całego dnia ze mnie zeszło. Doktor skomentował, ze wszystko prawidłowe. To u niego słowo klucz. Strasznie długo oglądał serduszko i ja juz miałam czarne myśli, ale jest ok . Ma dalej potwierdzane 19 tygodni, wazy 278g. Znowu sie tak słodko raczka zasłaniał jak na prenatalnych. Nie wiem co jeszcze mowil. Łożysko, szyjka, ilośc wód tez prawidłowa. Ogólnie zostałam uspokojona.
Jeszcze na początek mnie zdenerwował, bo pierwsze co zaczął mowic to "ciąża żywa, akcja serca stwierdzona". A ja juz miałam najgorsza wizje (głupia przewrażliwiona matka)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No i po stresie
Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Spoko, tez dostałam żelazo... takze łącze sie w bólu. No i oczywiście odpowiednia dieta

Super!!

Extra ale fajnie, dzis same pozytywne wiadomosci płeć potwierdzona?

Te medyczne określenia rządzą sie swoimi prawami... Uh

Super łupy!

Ja tez po wizycie, ale u mnie bez badania i usg. Moja infekcja to grzybek dostałam zwolnienie, bo lekarzowi sie nie podoba, ze tak pslablam, No i żelazo na anemię, bo słaby wynik... takze tak.

Troche mi smutno ze szybciej z pracy odejść musze, bo myślałam ze dłużej popracuje, No ale dziecko najważniejsze. Mam nadzieje ze uda mi sie lepiej zadbać o dietę teraz
Gratki za wizyte
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 22:13   #1721
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego już zaczęłam

Wow ja będę prała przed porodem bo teraz to i tak mi się zakurzy albo przejdzie zapachem szafy. Ale jak pomyślę o tej stercie to słabo mi się robi :P

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Kilka razy chyba nie... wystarczy raz i wyprasować z parą

miód na moje serce

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Nasza panienka ma już, albo ulubioną piosenkę, albo bardzo jej się nie spodobała pierwszy raz szalała jak jechałam autem. Co jakiś czas leciała ta piosenka i powiedzmy, że na 5 razy 4 fikała. Przy żadnej innej nie, tylko przy tej jednej. Są dwie opcje poczuła mój zachwyt piosenką i go podzieliła, albo stwierdziła "matka wyłącz to".

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Mój miał fazę na "list" Bednarka. Mam to nagrane i ze dwa tygodnie temu często słuchałam tego w samochodzie- mały strasznie fikał (pewnie z zadowolenia bo ja bardzo lubię tą piosenkę). Teraz mu się znudziła (jak zresztą cała playlista) więc muszę kompletowac nowa skladanke. Mam plan teraz na nieco ambitniejsze kawałki, więcej klasykow- niech rośnie meloman i trzyma rodzinne tradycje
Stary 2017-10-24, 22:13   #1722
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak dokladnie. Mi tez twardnial ale przeszlo jak zaczelam brac magnez 3x1 tabl. Teraz jest o niebo lepiej.
Takze Mecassie jakby co mysle, ze mozesz pobrac magnez i zobaczyc czy cos pomaga. U mnie po tygodniu juz bylo zauwazalnie lepiej. No i przestalam pic kawe.
Stary 2017-10-24, 22:13   #1723
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi z kolei jest gorzej jak dużo siedzę a za mało się ruszam Zresztą na naszym etapie ciąży to już te skurcze Braxtona Hicksa nie powinny zaskakiwać.
Cytat:
Ja to powiedziałabym o sobie że nie umiem prasować
To, że trzeba uprać i uprasować to wiadomo, ale kilka razy?!

Apropo ubranek. W Endo jest do jutra -25% na nową kolekcję. I właśnie nabyłam dwie bluzy:
https://endo.pl/dla-niemowlaka/bluzy...4-lata,p-21285
https://endo.pl/dla-niemowlaka/bluzy...3-lata,p-21284

A miałam nic nie kupować już z ciuszków, ewentulanie dokupić coś na wiosnę
Stary 2017-10-24, 22:18   #1724
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
A mi z kolei jest gorzej jak dużo siedzę a za mało się ruszam Zresztą na naszym etapie ciąży to już te skurcze Braxtona Hicksa nie powinny zaskakiwać.

Ja to powiedziałabym o sobie że nie umiem prasować
To, że trzeba uprać i uprasować to wiadomo, ale kilka razy?!

Apropo ubranek. W Endo jest do jutra -25% na nową kolekcję. I właśnie nabyłam dwie bluzy:

Ja już nic nie kupuję bo z głodu nie dożyje do końca miesiąca. A jeszcze mamy w planie wspanialomyslnie zabrać się za prezenty na gwiazdkę juz teraz żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę...
Stary 2017-10-24, 22:20   #1725
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Wow ja będę prała przed porodem bo teraz to i tak mi się zakurzy albo przejdzie zapachem szafy. Ale jak pomyślę o tej stercie to słabo mi się robi

miód na moje serce

Mój miał fazę na "list" Bednarka. Mam to nagrane i ze dwa tygodnie temu często słuchałam tego w samochodzie- mały strasznie fikał (pewnie z zadowolenia bo ja bardzo lubię tą piosenkę). Teraz mu się znudziła (jak zresztą cała playlista) więc muszę kompletowac nowa skladanke. Mam plan teraz na nieco ambitniejsze kawałki, więcej klasykow- niech rośnie meloman i trzyma rodzinne tradycje
Słodziak

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 22:22   #1726
lelowa
Zakorzenienie

Jak tak pieknie wam dziewczynki wizyty przebiegly to chyba i ja sie zalapie na cos dobrego w piatek

Szczerze nawet nie mam czasu o tym myslec i sie martwic bo corcia chora, kaszle okropnie, odrywa jej sie i taka flegma wychodzi. Dzis znowu u lekarza bylam, zdecydowal, ze jednak antybiotyk bo ten kaszel jest podejrzany, a tydzien leczenia syropami nic nie dal. Polozylam ja spac i prawie od razu zwymiotowala kolacje, cala do przebrania plus posciel. Umylam ja, przebralam, utulilam do snu i poki co spi, zdazylam sie wykapac i znowu kaszle ale na razie spi. I tak mysle, ze nocka bedzie z glowy.
Stary 2017-10-24, 22:32   #1727
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Musiała być królicza rodzinka

Muszę wreszcie ogarnąć chatę I jutro na obiad robię tartę z borowikami i kaszą Jak coś to mrożone borowiki (i kurki też) były 20% taniej w Biedronce - paczka 300g bodajże za 13 zł

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 22:53   #1728
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Czysty przypadek

Ojejku lelowa współczuję Tobie i Malutkiej... Znów się zrobiło zimno i wilgotno i wychodzą te zarazy

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-24 o 22:55
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 23:37   #1729
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

Muszę wreszcie ogarnąć chatę I jutro na obiad robię tartę z borowikami i kaszą Jak coś to mrożone borowiki (i kurki też) były 20% taniej w Biedronce - paczka 300g bodajże za 13 zł
Hmmm kompletnie nie mam ręki do takich tart. Nawet nie wiedzialabym jak się za to zabrać 😕zazdro

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 23:41   #1730
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Wow ja będę prała przed porodem bo teraz to i tak mi się zakurzy albo przejdzie zapachem szafy. Ale jak pomyślę o tej stercie to słabo mi się robi

Asiula tak naprawdę to nie wiedziałam że trzeba kilka razy nawet chciałam Was zapytac czy prasowanie jest w ogole konieczne ale jak przeczytalam że kilka razy uprac i wyprasowac to mi się odechcialo pytać
Ja to musiałam ogarnąć trochę bo leżą te ciuszki w kartonie na ziemi i maja jeszcze zapach ciucholanu itp. Mąż codziennie się o ten karton potykał i poprosil zebym to poukladała do szafy a nie chcialam zeby nowe ciuszki przeszły tym zapachem

Stary 2017-10-24, 23:47   #1731
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

asiula, dustin, alleyezonme, Lunak - ciesze się Waszym szczęściem! Aż mam banana na buzi jak czytam takie wieści!

ScarlettO - w pracy dadzą rade a Ty będziesz mieć więcej czasu żeby zadbać o Ciebie i maluszka I będziesz mieć więcej czasu na Wizaz

Lelowa -zdrowka dla córeczki

dobranoc!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 23:51   #1732
Nicole`_
Zakorzenienie

Dziewczyny, raz uprać i uprasować i naprawdę będzie okej I faktycznie zostawcie to sobie na później, bo teraz to za wcześnie jeszcze Ja prasowałam ciuszki tylko w pierwszych tygodniach życia córy, później już nie. Ja myślę o tym prasowaniu znów to masakra
Stary 2017-10-25, 03:29   #1733
Mecassie
Zakorzenienie

Bezsenność

Stary 2017-10-25, 06:46   #1734
robinsonka2
Raczkowanie

Dzień dobry

gratuluję udanych wczorajszych wizyt i dobrych wieści o dzieciach

nastraszyłyście mnie tym kilkakrotnym praniem... i prasowaniem tak małych rzeczy...to jakby majtki prasować

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, raz uprać i uprasować i naprawdę będzie okej I faktycznie zostawcie to sobie na później, bo teraz to za wcześnie jeszcze Ja prasowałam ciuszki tylko w pierwszych tygodniach życia córy, później już nie. Ja myślę o tym prasowaniu znów to masakra
zrobię podobnie...na początku będę tylko prasować... bo prasowanie to najgorsza rzecz ze wszystkiego :/

a to chodzi o jakieś wysterylizowanie tych ubranek? przez temperaturę?
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 07:32   #1735
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Noc miałam ciężką. Co chwilę wstawałam do toalety a pozniej zasnąć nie mogłam. Ja juz koło 4 zasnęłam to śniły mi sie takie głupoty, ze głowa mała. Mąż sie nade mną zlitował i nie zrywał z łóżka na śniadanie razem z nim. Mam trochę wyrzuty sumienia, bo my zawsze śniadanie razem jedliśmy. Taki nasz rytuał.

Dziękuje Wam za wszystkie wczorajsze kciuki i gratulacje. To bardzo pomaga stres pokonać (w szczególności takiej panikarze jaką jestem).

Mnie prasowanie sprawia przyjemność i sie relaksuje przy tym. A prasować ubranka dla dzieci to juz w ogóle miło, bo nie takie malutkie, ze raz żelazko przyłożyć i gotowe do złożenia

Lelowa, zdrówka dla córci strasznie ją wzięło jesli sie flegma pojawiła

Nicole, co z Twoja pociechą? Albo mi umknęło, albo dawno Cie tu nie było. A dopiero teraz doczytałam, ze o prasowaniu pisałaś

Pannkaka, pokonalaś system i byłaś z małą u lekarza?

ogromne za dzisiejsze wizyty

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 07:51   #1736
alleyezonme
Zakorzenienie

Wszystkie wizyty udane, jak super
Szczerze, to nie mogę uwierzyć że już połowa za nami
Teraz będę miała trochę częściej wizyty bo za 2 tygodnie a później za 3 ale się cieszę że nie trzeba znowu miesiąc czekać

Witam się w środę a dla mnie to jak piątek bo od jutra urlop
Do następnego czwartku A jutro wyjeżdżamy w góry
Dziś nic i nikt mi humoru nie zepsuje

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Nałożyłam dzisiaj starą sukienkę i tak ciasno mi w cyckach Poza tym krótsza się zrobiła chyba ja wszerz już rosnę

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:09   #1737
dustinthewind
Rozeznanie

Witam się z pracy. U nas dziś szaro, ponuro (nic nowego od kilku dni) ale i pada deszcz... Dzisiaj Mąż ma dzień wolny i zapowiedział, że będzie sprzątał, co oznacza, że przez nasze mieszkanie przejdzie tornado!
Wczoraj na noc zjadłam fasolkę ! nie mogłam się powstrzymać, aaaale była pyszna!

Alleyezonme na pewno dzisiejszy dzień zleci raz dwa i już będziesz na urlopie super wyjazd Wam się szykuje! Uwielbiam góry!
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:15   #1738
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Witam się z pracy. U nas dziś szaro, ponuro (nic nowego od kilku dni) ale i pada deszcz... Dzisiaj Mąż ma dzień wolny i zapowiedział, że będzie sprzątał, co oznacza, że przez nasze mieszkanie przejdzie tornado!
Wczoraj na noc zjadłam fasolkę ! nie mogłam się powstrzymać, aaaale była pyszna!

Alleyezonme na pewno dzisiejszy dzień zleci raz dwa i już będziesz na urlopie super wyjazd Wam się szykuje! Uwielbiam góry!
U mnie też szaro i ponuro i 4 stopnie brrrr Nie lubię takiej jesieni, ale jak jest słońce i kolorowe liście to jest super

Ja w górach nie byłam z 20 lat Tak mnie ciągnie tam kilka lat tam, że w końcu postanowiłam że jedziemy Oby tylko deszcz nie padał cały wyjazd

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:21   #1739
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Wszystkie wizyty udane, jak super
Szczerze, to nie mogę uwierzyć że już połowa za nami
Teraz będę miała trochę częściej wizyty bo za 2 tygodnie a później za 3 ale się cieszę że nie trzeba znowu miesiąc czekać

Witam się w środę a dla mnie to jak piątek bo od jutra urlop
Do następnego czwartku A jutro wyjeżdżamy w góry
Dziś nic i nikt mi humoru nie zepsuje

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Nałożyłam dzisiaj starą sukienkę i tak ciasno mi w cyckach Poza tym krótsza się zrobiła chyba ja wszerz już rosnę

Alley mamy następna wizytę znowu tego samego dnia :piona:

Wypoczniesz chwile od pracy i wyjazdu zazdroszczę tylko ubrania cieplejsze weź, bo wczoraj na Kasprowym było juz 30 cm śniegu! :szok: nie wiem w które góry jedziecie, ale trzeba sie przygotować

Nie rośniesz wszerz, tylko w przód - brzuchem

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:26   #1740
julietta83
Zakorzenienie

ja już po śniadanku

uwielbiam góry, w tym roku miały być jesienne Bieszczady, ale moje samopoczucie i warunki pogodowe zweryfikowały te plany

w zeszłym roku zrobiliśmy sobie w październiku weekend w Zakopanem - gór nie widzieliśmy, taka była pogoda, większość czasu spędziliśmy w hotelu, ale też było fajnie
myślę teraz nad jakimś krótkim wypadem nad morze, ale przydałoby się trochę słońca
mieszkamy w centrum kraju, więc wszędzie mamy jednocześnie blisko i daleko
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości