|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Rozeznanie
|
O i jeszcze mialam napisac, ze bardzo milo sie czytalo wczoraj (no dobra, wiekszosc dopiero dzisiaj) o wszystkich wizytach
![]() Cytat:
Ehh, dopiero po 15 mam isc po corke i zrobimy szybkie zakupy, musze jakos przetrwac do tego czasu...
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ). Do któregoś roku i tak wszyscy muszą wymienić. A po ślubie to chyba się ma miesiąc czasu na zmianę dokumentów (chyba, że nazwiska nie zmieniałaś, to wtedy wg mnie nie ma co kasy wydawać, bo nic nie zmienią). Ja zmieniałam po ślubie, a teraz jeszcze raz, bo się przemeldowałam dopiero.
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wymienialam prawko niedawno i nie mam nic o okularach.. Jedyna przyjemnosc za to to 105zl... I tak co iles lat.
|
|
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
w smyku znów -50% na ubrania i -40 na zabawki
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mamy z Mężem polewkę z tego zdjęcia jak trzeba wyjąć np. do podpisania papierów z OC
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1838 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w środę! Jak to zwykle w porze południowej mnóstwo do nadrabiania
Milion cytatów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Btw. moja mama oglądała dziś mój kojec-poduchę do spania. Przymierzyła się do niego i wniosek: Zamawiam. Jeszcze dziś Króliki, króliki wszędzie! Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A w domu policjant
|
||
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Haha taka różnica, sukienka bardzo mi jakoś (chyba?) powiększa brzuch.
IMG_20171025_132055.jpgNormalnie z jednej strony nie mogę się doczekać jak malutka będzie rosła, a z drugiej jak pomyślę, że brzuch będzie taki duży i jeszcze większy to jeden przerażona. ![]() Waga nadal w miejscu, ciekawe kiedy mój lekarz się na mnie wkurzy... :myśli: ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Edytowane przez _Selina_ Czas edycji: 2017-10-25 o 13:25 |
|
|
|
#1842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Selina, przepiękny brzuszek Ogólnie ciuchy bardzo zmieniają kształt. Ja zaczęłam chodzić w bluzkach ciążowych (wszystkie normalne już mi podjeżdżały tak, że było widać pas od spodni) i są jeszcze bardzo luźne to w ogóle nie widać brzucha. A jak tylko ubiorę polar (ledwo, ledwo dopinam) czy coś to od razu brzuch jest.
Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-10-25 o 13:30 |
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Selina slicznie
Ja nie mam az takiego brzuszka
|
|
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
lelowa, Lunak - dziękuję Wam za odpowiedź
a jaką macie dawke? Bo ja na początku brałam 3x1 tabletka po 48 mg magbezu+ 5 wit b6 a teraz biore 2x1 ale 100 mg magnezu i 2mg wit b6 ![]() Lunak - ja robie wszystkie badania w luxmedzie. Idziesz do recepcji, pokazujesz karte ciąży (założona w luxmedzie z dopieta rozpiska badan na cala ciążę) lub dajesz skierowanie od lekarza. Potem idziesz pod pokoj zabiegowy i zajmujesz kolejke Ze swojego doświadczenia powiem ze im bliżej końca tygodnia tym mniejsze kolejki, chociaż w sobote tez jest sporo osób wyniki morfologii i moczu mam na stronie po kilku godzinach ![]() ide nadrabiac dalej jeszcze 4 strony w aplikacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Juana ten magnefar ma 60g magnezu i biore 3x1, a magne b6 ma 48 i albo bede brac tak samo albo 2x2, zobacze najpierw czy 3x1 wystarczy
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tarta z borowikami i kaszą już się robi, mnie nie będzie (Luxmed) jak Mąż wróci to sobie odgrzeje. Obiecał też że zaolejuje blat w kuchni jak mu go opróżnię
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za informację o luxmedzie zawsze badania na własną rękę robiłam w diagu, ale teraz chcę już w jednym miejscu zacząć diagnostykę. Potrzebuję zrobić tsh i anty-tpo (na to się podobno czeka kilka dni) i mam kartkę od endo od nich. W planach mam iść w poniedziałek na otwarcie i czekać póki mi nie pobiorą. Czasowa jestem to póki z głodu nie padnę będę czekać
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Na ulotce jest, ze maksymalna dawka dzienna to 240g wiec spoko, nie przekraczam.
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Ja prawko zdawalam w soczewkach bo nie chcialam sobie narobic balaganu, moja wada to bylo -0,5 na kazde oko. |
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
największy brzuch wydaje się w takich sukienkach/bluzkach wiązanych pod biustem
mam taką z reserved i wyglądam w końcu jak w ciąży ![]() a na sobotniej imprezie nikt nie mógł uwierzyć, że to już 5 m-c |
|
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie muszę robić żadnych badań przy wymianie prawka. Tylko mam adnotacje na odwrocie prawka z jakimś kodem (jak się zaczęłam tym interesować po wymianie to się okazało, że to oznacza, że noszę okulary ze względu na wadę wzroku - nigdy nigdzie nie przedstawiałam papieru potwierdzającego). Na pierwszym prawku, po zdaniu egzaminu czegoś takiego nie miałam. A też miałam zdjęcie w okularach Ale ja mam różne przygody ze zdjęciami. Raz wniosku o paszport nie chcieli mi przyjąć, bo byłam inaczej uczesana niż na zdjęciu
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam już 3 śniadania. Musli z jablkami i jogurtem, sałatkę jarzynowa z chlebem i chleb z pasztetem obiad pewnie bedzie po 16:00 bo jadę dzisiaj do mamyWiem, wiem ale to zawsze będę miała dłużej Cytat:
A tak serio to jest za to mandat ? Skoro jesteśmy już przy samochodach to używacie tych adapterów do pasów ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, zapytam jak wróci Ale chyba tak bo to są nieaktualne dane. Nie, ja nie używam |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam, ja mam super mi sie jeździ w adapterów w weekend założyłam i moe żałuje. Wczoraj jak teściowa sie dowiedziała, ze cos takiego mam to tylko z ta swoją mina skomentowała, ze przedtem kobiety w ciąży tez jeździły samochodami a takich udziwnień nie miały i rodziły zdrowe dzieci, a samochody to tez nie były takie jak wtedy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za gadanie głupie. Jak już gdzieś słyszę "Kiedyś to w ciąży...." Lunak ile zaplaciłas ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja juz w domu, rano zaspalam bo miałam o 7.30 wstać bo sporo rzeczy miałam do załatwienia a obudziłam się o 9 bo telefon mi się rozładowal I budzik nie zadzwonił Byłam u dziadkow, potem w pracy, w ikei i na zakupach. A teraz leżę w łóżku bo brzuch mnie już boli od tego latania. I chyba przeziebienie mnie lapie wiec bede lezec w lozku zeby sie nie rozwinelo. Oglądałam w ikei łóżeczka i przewijaki ale nic mi się nie spodobało wiec tam na pewno nie kupimy. Cytat:
Na ali jeszcze czekam, myślę że dopiero w grudniu przyjdą. Jak zaczną docierać to wam zrecenzuje. A w wolnej chwili przejrze o tych szkołach- dzięki! I zapomniałam o serku z krówką, w Netto nie było a już nie miałam siły jeździć gdzie indziej ![]() Cytat:
Nie martw się, mi lekarka mówiła wczoraj ze według programu dzidziuś jest dużo za duży i nie mieści się w siatkach centylowych ale to kwestia tego ze program bierze termin wg om a nie usg i stad rozbieżność. Jak mamie o tym wspomniałam to mówiła ze mój brat tez na badaniach był niewymiarowy a urodził się śliczny i zdrowy ![]() Cytat:
ha! Ja mam dziś i jutro barszcz bo dostałam od babci Cytat:
Teraz spotkałam na klatce sąsiadke która lada dzień rodzi i mówię jej ze chyba mamy pecha bo winda nie działa (mieszkamy na trzecim pietrze) i trzeba dymac schodami. A ona do mnie ze jeszcze postoi bo może winda jednak zjedzie. Ja poszłam a ona chyba dotarła do mieszkania chyba z 10 minut po mnie bo biedna musiała z tym brzuchem się wtoczyc. Mnie to trochę przeraza ze ten brzuch na koniec mocno utrudnia życie. Ja np juz teraz mam problem żeby dojrzeć swoje miejsca intymne żeby je wydepilowac a co dopiero przed porodem :P Cytat:
Ja jeżdżę w adapterze i sobie chwale nic się nie wpija, nie gniecie, pas się nie zawija
|
|||||
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, założyłam na spacer z psem testowo kurtkę, którą zamierzałam nosić zimą i chyba nic z tego nie będzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

. Normalnie morderca poszukiwany listem gończym :/

Ehh, dopiero po 15 mam isc po corke i zrobimy szybkie zakupy, musze jakos przetrwac do tego czasu...

Zawsze mamy z Mężem polewkę z tego zdjęcia jak trzeba wyjąć np. do podpisania papierów z OC
13.03.2008

Milion cytatów 

jeszcze 4 strony w aplikacji
Nie muszę robić żadnych badań przy wymianie prawka. Tylko mam adnotacje na odwrocie prawka z jakimś kodem (jak się zaczęłam tym interesować po wymianie to się okazało, że to oznacza, że noszę okulary ze względu na wadę wzroku - nigdy nigdzie nie przedstawiałam papieru potwierdzającego). Na pierwszym prawku, po zdaniu egzaminu czegoś takiego nie miałam. A też miałam zdjęcie w okularach
Zapytałam lekarza jak to możliwe, rzekomo może się tak dziać.
I zdrówka!