Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-25, 12:50   #1831
Mecassie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
kurier był i mogę z domu wyjść. Dostaliśmy te papiery, których wczoraj nie udało się załatwić. Zaczyna się układać

Muszę iść zrobić zdjęcia do prawa jazdy , bo się w 2016 roku wzór zmienił i wymagania nie wiem czy wiecie, ale aktualne są gorsze niż do dowodu . Normalnie morderca poszukiwany listem gończym :/
Ja nie zmieniłam prawa jazdy po ślubie bo teraz podobno wydają terminowe na 15lat

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:54   #1832
Pannkaka
Rozeznanie

O i jeszcze mialam napisac, ze bardzo milo sie czytalo wczoraj (no dobra, wiekszosc dopiero dzisiaj) o wszystkich wizytach

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to chyba nadchodzi pora na gotowanie barszczu czerwonego. Chodzi za mną. Będzie jutro!!
Siedze w domu lodowka pusta, chleba brak, mam jakis sos do spagetti do rozmrozenia, ale zupenie nie mam na niego ochoty. Ale taki barszcz to bym zjadla Ehh, dopiero po 15 mam isc po corke i zrobimy szybkie zakupy, musze jakos przetrwac do tego czasu...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:54   #1833
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ja nie zmieniłam prawa jazdy po ślubie bo teraz podobno wydają terminowe na 15lat

Tak wydają terminowe i jeśli nosisz np okulary to w decyzji wydania nowego prawa jazdy masz jakiś tam kod, który określa, że nosisz okulary wcześniej tego nie było (najlepsze jest to, że robią to na podstawie zdjęcia, na którym masz okulary ). Do któregoś roku i tak wszyscy muszą wymienić. A po ślubie to chyba się ma miesiąc czasu na zmianę dokumentów (chyba, że nazwiska nie zmieniałaś, to wtedy wg mnie nie ma co kasy wydawać, bo nic nie zmienią). Ja zmieniałam po ślubie, a teraz jeszcze raz, bo się przemeldowałam dopiero.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 13:02   #1834
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Ja wymienialam prawko niedawno i nie mam nic o okularach.. Jedyna przyjemnosc za to to 105zl... I tak co iles lat.
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 13:06   #1835
Jolinko
Zadomowienie

w smyku znów -50% na ubrania i -40 na zabawki
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 13:16   #1836
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę iść zrobić zdjęcia do prawa jazdy , bo się w 2016 roku wzór zmienił i wymagania nie wiem czy wiecie, ale aktualne są gorsze niż do dowodu . Normalnie morderca poszukiwany listem gończym :/
Ja zmieniałam w zeszłym roku jakoś w lutym - zdjęcie na wprost, bez uśmiechu, wyglądam jak bezwzględny rosyjski szpieg Zawsze mamy z Mężem polewkę z tego zdjęcia jak trzeba wyjąć np. do podpisania papierów z OC

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 13:16   #1837
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, dokladnie. Ja zmienilam. Ale i tak cie czeka wymiana
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 13:16   #1838
Torrence
Wtajemniczenie

Witam się w środę! Jak to zwykle w porze południowej mnóstwo do nadrabiania Milion cytatów
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
mieszkamy w centrum kraju, więc wszędzie mamy jednocześnie blisko i daleko
To tak jak my
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Spacer z psem jakoś mnie wybudził, muszę ogarnąć chatę bo Tata był z lekka zdziwiony jak mnie dziś rano odwiedził w drodze do pracy
Ja zdążyłam ogarnąć przed wizytą mamy
Btw. moja mama oglądała dziś mój kojec-poduchę do spania. Przymierzyła się do niego i wniosek: Zamawiam. Jeszcze dziś

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
[/COLOR]Torrence, podli w tym endo. Pełno kotków i królików
Króliki, króliki wszędzie! Jeszcze Pretty mnie zabiła tymi bodziakami

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Torrence u mnie też wysyp dzieci Siostra ma 2miesiecznego synka, moje 2 kolezanki z paczki tez w ciąży, w pracy w tym roku 3 koledzy zostaną tatusiami, a jeszcze przyjaciolka stara się i drugie dziecko. A wśród znajomych jeszcze kilkoro dzieci do 2 roku życia. Będzie wesoło!
Okazuje się, że jednej nie policzyłam i jest łącznie ze mną 9 ciężarnych ale dzieci 10 bo w drodze są bliźniaki też. W tym 6 dziewczynek i 4 chłopców. Ja się strasznie cieszę, że ten rok jest taki udany. Ten poprzedni, 2016, to był rok złych informacji. Dookoła dużo strat, ja byłam przerażona wręcz...

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Mała zlitowała się nad panikującą matką i dała kilka solidnych kopniaków
Moja M. jest bardzo grzeczna, jak tylko potrzebuję, żeby dała znać to się "odzywa" A wczoraj wieczorem w końcu tatuś poczuł harce swojej córci Ja od środka czuje co chwila ale żeby on ręką poczuł to musi być już takie solidne pacnięcie. I się wczoraj załapał
Stary 2017-10-25, 13:17   #1839
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wydają terminowe i jeśli nosisz np okulary to w decyzji wydania nowego prawa jazdy masz jakiś tam kod, który określa, że nosisz okulary wcześniej tego nie było (najlepsze jest to, że robią to na podstawie zdjęcia, na którym masz okulary ). Do któregoś roku i tak wszyscy muszą wymienić. A po ślubie to chyba się ma miesiąc czasu na zmianę dokumentów (chyba, że nazwiska nie zmieniałaś, to wtedy wg mnie nie ma co kasy wydawać, bo nic nie zmienią). Ja zmieniałam po ślubie, a teraz jeszcze raz, bo się przemeldowałam dopiero.
Tak miesiac jest od dnia slubu. Ja tez nosze okulary ale do zdjec sciagam, wiem, ze teraz takie myki stosuja, masakra. A wade mam mala wiec bez sensu jeszcze sobie problemow narobic.
Stary 2017-10-25, 13:23   #1840
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
A po ślubie to chyba się ma miesiąc czasu na zmianę dokumentów (chyba, że nazwiska nie zmieniałaś, to wtedy wg mnie nie ma co kasy wydawać, bo nic nie zmienią). Ja zmieniałam po ślubie, a teraz jeszcze raz, bo się przemeldowałam dopiero.
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Tak miesiac jest od dnia slubu. Ja tez nosze okulary ale do zdjec sciagam, wiem, ze teraz takie myki stosuja, masakra. A wade mam mala wiec bez sensu jeszcze sobie problemow narobic.
Ja brałam ślub w maju a prawo jazdy jeszcze nie wymienione A w domu policjant

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 13:23   #1841
_Selina_
Zakorzenienie

Haha taka różnica, sukienka bardzo mi jakoś (chyba?) powiększa brzuch. IMG_20171025_132055.jpg
Normalnie z jednej strony nie mogę się doczekać jak malutka będzie rosła, a z drugiej jak pomyślę, że brzuch będzie taki duży i jeszcze większy to jeden przerażona.
Waga nadal w miejscu, ciekawe kiedy mój lekarz się na mnie wkurzy... :myśli:

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___

Edytowane przez _Selina_
Czas edycji: 2017-10-25 o 13:25
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 13:26   #1842
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie to jest problematyczne z tym dopiskiem. Ja nie mam jakiejś mega wady, ale info w papierach zostało. Ja i tak często w soczewkach chodzę (całe lato, a zimą też się zdarza). Miałam przez to kiedyś nieprzyjemną sytuację z policjantem, który nie był w stanie zrozumieć, że jak to mogę prowadzić bez okularów jeśli na zdjęciu mam. Nie szło przegadać, że mam soczewki

Selina, przepiękny brzuszek Ogólnie ciuchy bardzo zmieniają kształt. Ja zaczęłam chodzić w bluzkach ciążowych (wszystkie normalne już mi podjeżdżały tak, że było widać pas od spodni) i są jeszcze bardzo luźne to w ogóle nie widać brzucha. A jak tylko ubiorę polar (ledwo, ledwo dopinam) czy coś to od razu brzuch jest.

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-10-25 o 13:30
Stary 2017-10-25, 13:26   #1843
lelowa
Zakorzenienie

Selina slicznie Ja nie mam az takiego brzuszka
Stary 2017-10-25, 13:31   #1844
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

lelowa, Lunak - dziękuję Wam za odpowiedź a jaką macie dawke? Bo ja na początku brałam 3x1 tabletka po 48 mg magbezu+ 5 wit b6 a teraz biore 2x1 ale 100 mg magnezu i 2mg wit b6

Lunak - ja robie wszystkie badania w luxmedzie. Idziesz do recepcji, pokazujesz karte ciąży (założona w luxmedzie z dopieta rozpiska badan na cala ciążę) lub dajesz skierowanie od lekarza. Potem idziesz pod pokoj zabiegowy i zajmujesz kolejke Ze swojego doświadczenia powiem ze im bliżej końca tygodnia tym mniejsze kolejki, chociaż w sobote tez jest sporo osób wyniki morfologii i moczu mam na stronie po kilku godzinach

ide nadrabiac dalej jeszcze 4 strony w aplikacji

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 13:35   #1845
lelowa
Zakorzenienie

Juana ten magnefar ma 60g magnezu i biore 3x1, a magne b6 ma 48 i albo bede brac tak samo albo 2x2, zobacze najpierw czy 3x1 wystarczy
Stary 2017-10-25, 13:36   #1846
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Lunak - ja robie wszystkie badania w luxmedzie. Idziesz do recepcji, pokazujesz karte ciąży (założona w luxmedzie z dopieta rozpiska badan na cala ciążę) lub dajesz skierowanie od lekarza. Potem idziesz pod pokoj zabiegowy i zajmujesz kolejke Ze swojego doświadczenia powiem ze im bliżej końca tygodnia tym mniejsze kolejki, chociaż w sobote tez jest sporo osób wyniki morfologii i moczu mam na stronie po kilku godzinach
U Ciebie to wystarczy ? U mnie obok każdego z tych badań jest miejsce na podpis lekarza i za każdym razem muszę się pofatygować powiedzieć że nadal jestem w ciąży i mi podbijają

Tarta z borowikami i kaszą już się robi, mnie nie będzie (Luxmed) jak Mąż wróci to sobie odgrzeje. Obiecał też że zaolejuje blat w kuchni jak mu go opróżnię

Stary 2017-10-25, 13:36   #1847
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
lelowa, Lunak - dziękuję Wam za odpowiedź a jaką macie dawke? Bo ja na początku brałam 3x1 tabletka po 48 mg magbezu+ 5 wit b6 a teraz biore 2x1 ale 100 mg magnezu i 2mg wit b6

ide nadrabiac dalej jeszcze 4 strony w aplikacji

Ja biorę 1 tabletkę magneB6, czyli 48+5 i mi wystarcza.

Dzięki za informację o luxmedzie zawsze badania na własną rękę robiłam w diagu, ale teraz chcę już w jednym miejscu zacząć diagnostykę. Potrzebuję zrobić tsh i anty-tpo (na to się podobno czeka kilka dni) i mam kartkę od endo od nich. W planach mam iść w poniedziałek na otwarcie i czekać póki mi nie pobiorą. Czasowa jestem to póki z głodu nie padnę będę czekać
Stary 2017-10-25, 13:38   #1848
lelowa
Zakorzenienie

Na ulotce jest, ze maksymalna dawka dzienna to 240g wiec spoko, nie przekraczam.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Właśnie to jest problematyczne z tym dopiskiem. Ja nie mam jakiejś mega wady, ale info w papierach zostało. Ja i tak często w soczewkach chodzę (całe lato, a zimą też się zdarza). Miałam przez to kiedyś nieprzyjemną sytuację z policjantem, który nie był w stanie zrozumieć, że jak to mogę prowadzić bez okularów jeśli na zdjęciu mam. Nie szło przegadać, że mam soczewki

Selina, przepiękny brzuszek Ogólnie ciuchy bardzo zmieniają kształt. Ja zaczęłam chodzić w bluzkach ciążowych (wszystkie normalne już mi podjeżdżały tak, że było widać pas od spodni) i są jeszcze bardzo luźne to w ogóle nie widać brzucha. A jak tylko ubiorę polar (ledwo, ledwo dopinam) czy coś to od razu brzuch jest.
O kurka, no wlasnie policja moze sie czepiac zdjecia. A ty masz adnotacje o wadzie wzroku i np musisz sie badac przy wymianie prawka czy tylko zdj w okularach?
Ja prawko zdawalam w soczewkach bo nie chcialam sobie narobic balaganu, moja wada to bylo -0,5 na kazde oko.
Stary 2017-10-25, 13:41   #1849
julietta83
Zakorzenienie

największy brzuch wydaje się w takich sukienkach/bluzkach wiązanych pod biustem
mam taką z reserved i wyglądam w końcu jak w ciąży

a na sobotniej imprezie nikt nie mógł uwierzyć, że to już 5 m-c
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 13:43   #1850
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Na ulotce jest, ze maksymalna dawka dzienna to 240g wiec spoko, nie przekraczam.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

O kurka, no wlasnie policja moze sie czepiac zdjecia. A ty masz adnotacje o wadzie wzroku i np musisz sie badac przy wymianie prawka czy tylko zdj w okularach?
Ja prawko zdawalam w soczewkach bo nie chcialam sobie narobic balaganu, moja wada to bylo -0,5 na kazde oko.
Właśnie nie mam pojęcia czy może się o to czepiać czy nie. Chyba po prostu na taki egzemplarz trafiłam, który za wszelką cenę chciał coś znaleźć Nie muszę robić żadnych badań przy wymianie prawka. Tylko mam adnotacje na odwrocie prawka z jakimś kodem (jak się zaczęłam tym interesować po wymianie to się okazało, że to oznacza, że noszę okulary ze względu na wadę wzroku - nigdy nigdzie nie przedstawiałam papieru potwierdzającego). Na pierwszym prawku, po zdaniu egzaminu czegoś takiego nie miałam. A też miałam zdjęcie w okularach

Ale ja mam różne przygody ze zdjęciami. Raz wniosku o paszport nie chcieli mi przyjąć, bo byłam inaczej uczesana niż na zdjęciu albo przy odbieraniu paszportu trzeba przyłożyć paluch czy się linie papilarne zgadzają czy coś i mi nie wczytało. Ja i wszelkie urzędy to zawsze długie przygody
Stary 2017-10-25, 13:46   #1851
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Selina slicznie Ja nie mam az takiego brzuszka
No ja mam taki co wstawiałam w koszulce nocnej i wydaje mi się może mylnie, że jest mniejszy.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:03   #1852
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Siedze w domu lodowka pusta, chleba brak, mam jakis sos do spagetti do rozmrozenia, ale zupenie nie mam na niego ochoty. Ale taki barszcz to bym zjadla Ehh, dopiero po 15 mam isc po corke i zrobimy szybkie zakupy, musze jakos przetrwac do tego czasu...
A ja mam dzisiaj jakiś wilczy apetyt zjadłam już 3 śniadania. Musli z jablkami i jogurtem, sałatkę jarzynowa z chlebem i chleb z pasztetem obiad pewnie bedzie po 16:00 bo jadę dzisiaj do mamy

Cytat:
Tak, dokladnie. Ja zmienilam. Ale i tak cie czeka wymiana
Wiem, wiem ale to zawsze będę miała dłużej
Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Ja brałam ślub w maju a prawo jazdy jeszcze nie wymienione A w domu policjant
Nie ukarał Cię jeszcze ?
A tak serio to jest za to mandat ?

Skoro jesteśmy już przy samochodach to używacie tych adapterów do pasów ?

Stary 2017-10-25, 14:08   #1853
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ukarał Cię jeszcze ?

Ukarał ale odpowiada mi taka forma kary
Nie wiem, zapytam jak wróci Ale chyba tak bo to są nieaktualne dane.

Nie, ja nie używam

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:09   #1854
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam dzisiaj jakiś wilczy apetyt zjadłam już 3 śniadania. Musli z jablkami i jogurtem, sałatkę jarzynowa z chlebem i chleb z pasztetem obiad pewnie bedzie po 16:00 bo jadę dzisiaj do mamy

Nie ukarał Cię jeszcze ?

Ja mam, ja mam super mi sie jeździ w adapterów w weekend założyłam i moe żałuje. Wczoraj jak teściowa sie dowiedziała, ze cos takiego mam to tylko z ta swoją mina skomentowała, ze przedtem kobiety w ciąży tez jeździły samochodami a takich udziwnień nie miały i rodziły zdrowe dzieci, a samochody to tez nie były takie jak wtedy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-10-25, 14:12   #1855
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Haha taka różnica, sukienka bardzo mi jakoś (chyba?) powiększa brzuch. Załącznik 7287281
Normalnie z jednej strony nie mogę się doczekać jak malutka będzie rosła, a z drugiej jak pomyślę, że brzuch będzie taki duży i jeszcze większy to jeden przerażona.

Ohoho, ale masz fajny ten brzusio. Taki ksztaltny 😍

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:15   #1856
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam, ja mam super mi sie jeździ w adapterów w weekend założyłam i moe żałuje. Wczoraj jak teściowa sie dowiedziała, ze cos takiego mam to tylko z ta swoją mina skomentowała, ze przedtem kobiety w ciąży tez jeździły samochodami a takich udziwnień nie miały i rodziły zdrowe dzieci, a samochody to tez nie były takie jak wtedy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kiedys też jedździły na koniach a wcześniej walczyly z szablami co za gadanie głupie. Jak już gdzieś słyszę "Kiedyś to w ciąży...." jest tu i teraz !

Lunak ile zaplaciłas ?
Stary 2017-10-25, 14:18   #1857
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Nie ukarał Cię jeszcze ?

Nawet ostatnio myślałam o nich, ale się nie zdecydowałam. Kurcze, wy tu o jedzeniu, a ja jakbym w ogóle nie miała apetytu 😕 ani jeść, ani gotować mi się nie chce. Za godzinkę zaczynam zajęcia 😑i do 20 .... wtedy to już jestem zmęczona

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:23   #1858
asiula1306
Zakorzenienie

Dzień dobry ja juz w domu, rano zaspalam bo miałam o 7.30 wstać bo sporo rzeczy miałam do załatwienia a obudziłam się o 9 bo telefon mi się rozładowal I budzik nie zadzwonił

Byłam u dziadkow, potem w pracy, w ikei i na zakupach. A teraz leżę w łóżku bo brzuch mnie już boli od tego latania. I chyba przeziebienie mnie lapie wiec bede lezec w lozku zeby sie nie rozwinelo.

Oglądałam w ikei łóżeczka i przewijaki ale nic mi się nie spodobało wiec tam na pewno nie kupimy.

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Oni bardzo długo i dokładnie oglądają te serduszka, bo tam najczęściej są jakieś wady. U nas też napięcie sięgało zenitu

Ale macie przyrost naturalny!

U mnie szyjka jak szyja żyrafy, ponad 5 cm. Wydłużyła się mocno Zapytałam lekarza jak to możliwe, rzekomo może się tak dziać.

Muszka, pierwsze sprawdzenie szyjki miałam na prenatalnych w 12tc, potem dopiero w 18. Dopóki dziecko jest małe i nie naciska na szyjkę, to nie zawsze mierzą, bo nie powinna się skracać.

Dobre parówki są w biedrze z serii nature. Nie odbija się nimi.
Ja zrobiłam te gołąbki i wsunęłam na kolację

Ja też Idę dziś przejrzeć osiedlowe sklepy, chciejstwo jeszcze nie jest duże, bo nie chce mi się jechać do tesco

A te z alie przyszły?

Asiula w klubie znajdziesz info ode mnie o szkołach Zajrzyj sobie.

Trzymajcie się I zdrówka!

Na boboproszku piszą też o podwójnym płukaniu
I bierz magnez

Scarlett, witaj w klubie żelazistych

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Torrence, podli w tym endo. Pełno kotków i królików

Na ali jeszcze czekam, myślę że dopiero w grudniu przyjdą. Jak zaczną docierać to wam zrecenzuje. A w wolnej chwili przejrze o tych szkołach- dzięki!

I zapomniałam o serku z krówką, w Netto nie było a już nie miałam siły jeździć gdzie indziej

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Mogę zapytać jakie parametry są poniżej wieku ciąży? Na prenatalnych główka wyszła mojemu fasolowi troszkę za mała, poniżej średniej, ale ogólnie długościowo 3dni na plus w porównaniu do om, potem aż mi się śniło, że moja nauczycielka od historii z liceum robiła mi połówkowe i mówiła o tej główce, że się źle rozwija

Nie martw się, mi lekarka mówiła wczoraj ze według programu dzidziuś jest dużo za duży i nie mieści się w siatkach centylowych ale to kwestia tego ze program bierze termin wg om a nie usg i stad rozbieżność. Jak mamie o tym wspomniałam to mówiła ze mój brat tez na badaniach był niewymiarowy a urodził się śliczny i zdrowy

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
i wiecie co? jak jeszcze w zeszłym tyg rano patrzyłam na swój brzuch to mi się wydawał raczej niewielki, ale od kilku dni stwierdzam, że już nawet rano jest duży to już nie przypomina brzucha z przejedzenia w żadnej porze dnia. już nikt nie pomyśli, że się J nażarła kapuchy albo grochu i ją wzdęło...

A tak w ogóle to chyba nadchodzi pora na gotowanie barszczu czerwonego. Chodzi za mną. Będzie jutro!!

ha! Ja mam dziś i jutro barszcz bo dostałam od babci

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Haha taka różnica, sukienka bardzo mi jakoś (chyba?) powiększa brzuch. Załącznik 7287281

Teraz spotkałam na klatce sąsiadke która lada dzień rodzi i mówię jej ze chyba mamy pecha bo winda nie działa (mieszkamy na trzecim pietrze) i trzeba dymac schodami. A ona do mnie ze jeszcze postoi bo może winda jednak zjedzie. Ja poszłam a ona chyba dotarła do mieszkania chyba z 10 minut po mnie bo biedna musiała z tym brzuchem się wtoczyc. Mnie to trochę przeraza ze ten brzuch na koniec mocno utrudnia życie. Ja np juz teraz mam problem żeby dojrzeć swoje miejsca intymne żeby je wydepilowac a co dopiero przed porodem :P

Cytat:

Nie ukarał Cię jeszcze ?

Chyba nie ma mandatu. Ponoć jest przepis ze trzeba wymienić ale nie ma kary za to. Ja wymienilam dokumenty chyba po trzech miesiącach.

Ja jeżdżę w adapterze i sobie chwale nic się nie wpija, nie gniecie, pas się nie zawija
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:26   #1859
alleyezonme
Zakorzenienie

Jeszcze godzinka i tydzień urlopu

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:30   #1860
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Kurczę, założyłam na spacer z psem testowo kurtkę, którą zamierzałam nosić zimą i chyba nic z tego nie będzie Myślałam że ma dużo więcej miejsca na brzuszek. Jeszcze muszę sprawdzić płaszcz a potem możliwe że jednak kupię coś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości