|
|
#3601 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
godzinę dłużej jak pospi to później już ma więcej energii i na drzemkę później idzie spać co się przekłada na wieczorne spanie Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 🌹
fiolek cudna czapeczka! Ja dalej nie wiem na co czekam, ale jeszcze nie zrobiłam tego zamówienia z Hubi. Czekam na te koszule i staniki karmniki, a to jest kolejna rzecz na liście. Z kosmetyków już wiem co chcę i chyba większość kupię w Rossmanie a resztę domówię z allegro. Ciągle coś kupujemy i wiecznie czegoś brakuje, niekończąca się historia. 😂 Wczoraj położna mówiła nam o masażu krocza, żeby uniknąć nacięcia. Będziecie robić? Ja chyba tak, w sumie nie zaszkodzi a może pomoże? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
LittleBeetle zamawiałam dwa razy i za każdym razem dwa dni czekalam ![]() Obudziłam się z bólem żołądka idę zaraz leżakować chyba znowu...Ciągle czuję kopniaki na dole, macie jakieś sposoby co zrobić, żeby pomóc klockowi się obrócić? |
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to rozumiem bo faktycznie 30-60minut niby dłużej a cały plan dnia rozwalony potrafi być. U mnie tak wczoraj było. Obudził ją kaszel godzinę wcześniej i tak na wieczór przeszła jej pora spania i miałam kosmos z jej uśpieniem aż się poryczałam na wieczór ![]() Cytat:
|
|
#3606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
Little - może w piątek już będzie 😁 a jak nie to ewentualnie w poniedziałek.
|
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja w sumie wczoraj nie zamówiłam tych koszul, chciałam teraz i dupa, kod już nie działa
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
(to gdy bobas jest ułożony pośladkowo i chcesz go obrócić) "Połóż sie na plecach z podkurczonymi kolanami i podłóż pod pośladki cztery puszyste poduszki tak, żeby miednica znalazła się wyżej niż żołądek. Alternatywnie uklęknij na podłodze unosząc pośladki jak najwyżej, opierając przy tym głowę na ramionach. Pozostań w takiej pozycji min. 10 minut, 2 razy dziennie. Ponieważ miednica jest wyżej niż brzuch, główka dziecka będzie unosić się swobodnie, co może nakłonić je do obrócenia się główką w kierunku obręczy miednicy." Jest też napisane, że na swobodne obracanie dziecko ma czas do 32 tc i potem większość dzieci ustawia się w ulubionej pozycji ![]() Co do masażu krocza to jeszcze zobaczę, bo mój lekarz już kolejną wizytę grozi mi cesarką, więc jeśli faktycznie nie dadzą mi szans na sn, to nie będę się tam rozciągać niepotrzebnie ![]() Zapytałam wczoraj położną o częste czkawki u mojego maluszka, bo nawet 5 razy dziennie ma, to się śmiała że niektóre dzieciaczki mają kilkanaście razy i nie przejmować się i już. A co do bolącego pępka (mam aż siniaka dookoła:/) to lekarz powiedział, ze można w aptece kupić plastry ściągające dla ciężarnych. Ale więcej nic z tym nie zrobię. I pochwalił moje skurcze Braxtona-Hicksa wczoraj na wizycie heh, bo załapał się na dwa czy trzy i powiedział, że "super skurcze, tak ma być, bo się szykujemy do porodu" itp. i jak złapał mnie za brzuch w trakcie jakby ugniatał ciasto to myślałam, że zejdę. A mąż sparaliżowany stoi obok i sam był w szoku haha. I zaraz przeszedł skurcz po tym ugniataniu i doktorek złapał po bokach i zaczął telepać na boki balonikiem i mówi "i co, skurcz przeszedł i proszę jaki miękki brzuch, tak ma być!". Takżetego
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio odstawiłam magnez bo mi się skończył a do apteki nie po drodze i okazało się że nie mam skurczy za bardzo. Może raz dziennie mi brzuch robi się twardy ale raczej to mała się tak obraca i wypina. Ja jestem ciekawa w jakiej pozycji jest teraz ostatnio już była główką do dołu ale teraz tak się kręci że sama nie wiem co tam się dzieje.😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
Nikopoia - fajny ten Twój lekarz 😁
|
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie szalony ten lekarz, mówię Wam! Mąż mi świadkiem co on wyrabiał
![]() Mój Bąbelek był główkowo długo ale ostatnio coś mu się zmieniło i od tygodnia wbija mi głowę pod prawe żebra od środka, duszę się jak nie wiem! Sweet ja jeszcze biorę magnez 2x1 ale nie wiem czy to coś pomaga na brzucha. Przynajmniej nie mam skurczy łydek, więc biorę dalej
|
|
|
|
#3614 |
|
Zadomowienie
|
Majaaaaa powodzenia przy remoncie i przeprowadzce 😀
Fiolek slodka czapa 😀 SweetChoco slyszalam, ze ten masaż jest bolesny. Toja mysle ze maja jeszcze czas maluchy i same sie odkreca. Ja znowu czuje czkawke na dole, czasami po boku. I wczoraj serduszka jak lekarz szukal to tez na dole po prawej stronie. Nikopoia 😀 ja to czuje taki dyskomfort jak skurcz lapie, ze nie wiem co bym zrobila. Jeszcze wczoraj sie pytalam lekarza, ze podczas skurczu czuje pecherz i musze zaraz do lazienki. To uslyszalam, ze to normalne i tak ma byc 😀 przy pierwszej ciazy tak nie mialam 😀 Dzien dobry 😀 Zaprowadzilam synka do przedszkola i podjechalam na ciuszki. Zakupilam 22 szt ubranek, niektore na wyrost, ale mi to nie przeszkadza, + taka zawieszka, grzechotka na rączkę Lamaze, za... 14 zl 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A magnez u mnie chyba dziala 😀 bo ostatnio nie bralam to brzuch twardnial dosc czesto. A jak biore to mniej. Chyba, ze sama sobie to wmawiam 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3615 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja chyba nie mam zadnych kurczy. w pierwszej ciazy tez nie mialam... dzisiaj wizyta u gina. a zakupy w aptece i hubi musze zrobić po wypłacie. pol biedy że dużo tego nie ma. mam wrazenie, ze bardziej sie skupiam na starszym synu, by mu przygotowac kąt (pokój) przed moim porodem. |
|
|
|
#3616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masaż krocza nie powinien boleć a jak boli to nie powinno się go wykonywać. Przynajmniej tak mówiła położna, ja spróbuję, wolę coś zrobić żeby uniknąć nacięcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
SweetChoco no tak szyjki a nie krocza 😀
Literape ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3618 |
|
Rozeznanie
|
20171026_122711.jpg
A My się mamy tak 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to ja też dodam aktualizację 😁 20171026_124221.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Marlena ladny brzusio 😀 miescisz sie jeszcze w normalne spodnie?
Lovvi jak okraglutki 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3621 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgrabne z Was dziewczyny 😘 Ja ostatnio się czuję jak foka. Ale brzuszek przystosował ostatnio i tak szybko nie rośnie. Zobaczymy co to będzie dalej 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3622 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak słuchaliście serduszka po prawej na dole, to znaczy że jest główkowo ułożona czy jak? Bo mój maluszek miał brzusio na dole a głowę po prawej przy żebrach. Gratuluję udanych zakupów! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lovvi śliczny okrąglutki brzuszek
|
|||
|
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
Lovvi i Marlena-jakie ladne brzuszki☺
Maja-powodzenia z przeprowadzka. Fiolek-urocza czapka. Mi skurcze nie doskwieraja.nie biore wcale magnezu.w pierwszej ciazy tez nie mialam.oby tak zostalo.masaz krocza planuje robic,ale dopiero pod koniec ciazy. Moja wyprawka: Wozek x-lander Fotelik maxi cosi Lozeczko i meble klups Materac hevea duo active KOsmetykow mam minimalna ilosc-glownie babydream. Do mycia pupy woda + prostokatne platki.na wyjazdy chusteczki. Do wozka podkladam pieluszki flanelowe lub kocyk. Do prania bialy jelen plyn lub bobini plyn. |
|
|
|
#3624 |
|
Zadomowienie
|
Dziś znajoma kupiła mi w Ikei stolik do przewijania 😁
Ale będę musiała go przemalowac na bialo, żeby pasował do wszystkiego. Jaka farbe polecacie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3625 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Swoje juz dawno na dno szafy dałam bo po co się dolowac 😁Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne brzuszki dziewczyny
Dodaje i mój 30tc
|
|
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, polecam stronę https://dodomku.pl, często mają promocje i w ogóle dużo niższe ceny na produkty. Ja z tej strony kupiłam kosmetyki i chusteczki Hipp. W porównaniu z cenami w rossmannie zapłaciłam duuuuzo mniej.
|
#3628 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
https://www.google.pl/search?biw=136...dJpmSp0UT9-AM: Jest bez zapachu. Szybko schnie. Tylko trzeba zaopatrzyć się w odpowiedni wałeczek. Cytat:
Jaki zgrabny
|
|||
|
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Nieduży ten brzuszek masz. 😊
Bardzo ładny 😍 Chciałam się dzisiaj z Wami podzielić sytuacją która mnie spotkała w Carrefourze. Zrobiłam zakupy, kolejka ogromna, tak 30min stania co najmniej. Widzę plakat kasa pierwszeństwa dla kobiet w ciąży i z małymi dziećmi. Zaczepiłam więc jakąś pracownice i pytam czy mogłabym skorzystać z tej kasy, a ona na to że nie, bo jest zamknięta... to po co się pytam robić takie rzeczy, tylko dla marketingu skoro to w praktyce nie działa? W każdym razie wstałam się 40 minut w kolejce. A plakat kasy pierwszeństwa jak wisiał tak wisi, no paradoks. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

?

idę zaraz leżakować chyba znowu...
aż się poryczałam na wieczór 

mąż i żona