|
|
#2041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Asiu, dziewczyny dobrze pisza, w necie sie wszystko wyczyta, niekoniecznie prawde. Gratuluje dziewczynki
Bedzie dobrze.
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, jutro dopytam profesor co i jak, czy gdzieś lecieć badać te wody czy jak. Na wyniku mam zaznaczone kropki na takich wykresikach, kości w normie, ale jednak poniżej średniej.. Za to główka na prenatalnych była za mała, a teraz za duża
![]() Badanie robiłam prywatnie u tego samego lekarza co prenatalne, profesor kazała w tej konkretnej przychodni, więc już tak poszłam. Na to za 4 tygodnie też do niego pójdę, chyba że któraś lekarka wymyśli inaczej.. Jakoś mnie zaniepokoil ten lekarz, mówi że nie chce straszyć, wszystko w normie, ale lepiej sprawdzić. A ze mnie taka panikara.. Dobrze, że był tz, bo chyba bym się rozpłakała, a przy nim nie chciałam wiem, że trudno żeby dziecko było idealne w każdym wymiarze i w normie sa odchylenia +/- 10 dni do wieku ciąży, ale od wczoraj tak się denerwowałam tym badaniem.. Głupia ja ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Indeks plynu owodniowego mam 11,0 cm ciśnienie mam za niskie.. No ale już wyłączam Google
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze Cię rozumiem, że najlepiej byłoby jakby każde dziecko rozwijało się zgodnie z tymi normami, ale to uparciuchy są i tak dobrze nie ma. Bardzo dobrze, że szybko masz inne wizyty. Pokażesz wyniki i dowiesz się co i jak
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojoanna - będzie dobrze! Nie ma co martwić się na zapas
Sam lekarz powiedział że wszystko w normie nie czytaj nic i powtórz badania za 4 tygodnie ![]() Ja też już po Z małą wszystko ok, rośnie zdrowo. Za to ja dostalam jakies globulki i gin kazala mi brać żelazo... Tydzień temu miałam polowkowe wiec gin nie sprawdzała wszystkich parametrow dokładnie. Następna wizyta 21.11 czyli za prawie 4 tygodnie... A ja już bym znowu chętnie zobaczyła mała. Ale dziś rzeczywiście ma leniwy dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie lekarka mówiła że dzidziuś jest dużo za duży i nie mieści się w siatkach centylowych ale powiedziała że aparat bierze normy według terminu z om a ja mam termin o tydzień wcześniejszy niż wg om i w ogóle kazała się nie przejmować. Mój brat też był niewymiarowy a urodził się zdrowy. A ostatnio koleżanka mi opowiadała jak to jej znajoma urodziła dziecko i mówili jej na dwa tygodnie przed terminem że dziecko jest duże, waży już 4200g. A urodziło się 3500g. Także aparaty też są niedokładne. Jeżeli lekarz chce sprawdzić to super- i on i ty będziecie spokojniejsi. A gdyby faktycznie coś nie grało to by od razu reagował i mówił co robić. Spokojnie, nie zamartwiaj się na zapas bo sam lekarz mówi że jest w normie
a to że poniżej średniej- nie każde dziecko jest takie samo i nie każde rozwija się w takim samym tempie.Juana,wizytujemy tego samego dnia
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() IMAG0527.jpg
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Im bliżej grudnia, tym więcej z nas pewnie będzie myśleć o dokładniejszej wyprawce i szale zakupów ![]() Bardzo dobrze, że z małą wszystko w porządku niech sobie w spokoju rośnie dalej ![]() Ojoanna29 to masz bardzo podobną rozpiskę do mojej. Ja jeszcze przy tych osiach mam albo "avg", albo "max" i który to jest tydzień i dzień ciąży. I z tego co dojrzałam, to masz tp dzień przede mną a parametry podobne mamy, tylko różnica w główce i koniczynach. Poczekaj spokojnie co Ci powie profesor i wtedy podejmiesz działania ![]() I jeszcze na koniec wizyty lekarz mnie poinformował, że dziecko jest w normach z 19 tc, a nie z 20 jak to wynika z om. Do tego jeszcze może być odchylenie +/-2 tygodnie od tp, który jest taki orientacyjny. Głowa do góry
Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-10-26 o 12:42 |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nie czytaj internetów, to zło. Ewentualnie zapisz się na USG do innego lekarza na przyszły tydzień jeśli masz taką możliwość. |
||
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Kontaktowałam się z lekarką, powiedziała że wody trzeba kontrolować i zaprasza za 2 tygodnie na wizytę, więc chyba nie jest tak źle
gdyby naprawdę coś się działo to tamten lekarz powinien mnie wysłać do szpitala, więc ulżyło mi.Ale zamówiłam na allegro paski lakmusowe do sprawdzania wód
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2054 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj![]() Cytat:
Jeśli coś jest poniżej normy, to jest zaznaczone przed tą pierwszą pionową kreską. Lekarz jest beznadziejny. Bardzo cię nastraszył. Średnia to statystyka, nikt nie idzie z wynikami równo po środku. A że łożysko masz pięknie położone, to powiedział?
|
|||
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłyście, że dziewczynek nam przybyło?
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wynikami się nie przejmuj skoro są w normie mimo wszystko! Dla spokoju skontroluj u swojego gina jesscze wszystko ale napewno nie czytaj internetow Ja też po wizycie, na szczęście dziecko zdrowe, szyjka 3,7, waga dzidzi 348 gram ![]() Ale jest takie niegrzeczne że dziś dobrze się ułożyło ale zaciskalo nogi! gin mówi że tak na 80% wygląda mu na dziewczynkę ale no może między nogami coś jeszcze skrywac więc w sumie dalej nie wiem tak naprawdę kto tam siedzi, jakoś nie nastawiam się na dziewczynkę, teraz jak pojadę do rodzinnego domu to tam się umówię na wizytę gdzieś i może mi potwierdza wtedy i się upewnie Dziękuję za wszystkie kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od razu powiedzieliśmy, że płeć chcemy koniecznie poznać i to była pierwsza rzecz jaką lekarz sprawdził ![]() Cytat:
|
|
|
#2061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
głowa do góry i rośnijcie zdrowo! |
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kurcze obdzwonilam miesiac temu wiekszosc przychodni i nie mieli na teraz wolnych miejsc. Mieszkam w bardzo kijowym miejscu pod tym wzgledem, wszedzie daleko :/ Oczywiscie na to w 30tc juz sie umowilam u innego wlasnie miesiac temu, w zyciu nie pojde drugi raz do obecnego choc pewnie jutro znowu nawymysla, a to juz by mnie dobilo. |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 4 tygodnie szybko zleca! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie mi do tego nie spieszno, zbyt dobrze pamietam mega zaparcia i ciagla obawe, ze hemoroidy sie z tego zrobia. Na szczescie mnie ominelo.A jedzenie suszonych sliwek zalanych goraca woda chcialabym wymazac z pamieci
|
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz na serio moge nie znac tej plci nawet do dnia porodu zeby tylko jutro powiedzial, ze jest zdrowe, ze wszystko ok... Ale narzady ocenic musi wiec jesli sie nie zakryje to pewnie poznam. |
|
|
|
|
#2070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
I bardzo dobrze
niech będzie równowaga w jednym miesiącu ![]() Cytat:
Taki duży Dzieć i się zaparł w sobie, że zrobi mamie niespodziankę później dopiero Najważniejsze, że wszystko w porządku. Cytat:
oj nieładnie mama, nie ładnie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

kość nosowa też za krótka
no i szyjka krótsza niż te 2 tygodnie temu, ale badał mnie tylko przez brzuch 

za dzisiejsze wizyty!

Bedzie dobrze.
wiem, że trudno żeby dziecko było idealne w każdym wymiarze i w normie sa odchylenia +/- 10 dni do wieku ciąży, ale od wczoraj tak się denerwowałam tym badaniem.. Głupia ja
ciśnienie mam za niskie.. No ale już wyłączam Google 
Tylko kurcze albo są w normie albo są za krótkie i tego trochę nie rozumiem
Sam lekarz powiedział że wszystko w normie 

Absolutnie mi do tego nie spieszno, zbyt dobrze pamietam mega zaparcia i ciagla obawe, ze hemoroidy sie z tego zrobia. Na szczescie mnie ominelo.
oj nieładnie mama, nie ładnie