Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-26, 13:47   #2071
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Moja mała dzisiaj zero ruchów ogolnie od paru dni mniej ją czuję. Leniwa jakaś
Nie bij dziecka
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, jutro dopytam profesor co i jak, czy gdzieś lecieć badać te wody czy jak. Na wyniku mam zaznaczone kropki na takich wykresikach, kości w normie, ale jednak poniżej średniej.. Za to główka na prenatalnych była za mała, a teraz za duża
To może jednak wina sprzętu I pewnie wystarczy że się więcej wody napijesz, jestem pewna że to nie sączące się wody ale dobrze że papierki już do Ciebie idą

Robię sobie przerwę, ogarniam trzeci pokój i znoszę rzeczy do piwnicy. W przyszły piątek przyjdzie wreszcie znowu ta dekoratorka podpisać umowę i zdaje się pokazać wstępnie jakieś projekty

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 13:51   #2072
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Wiesz co na prawde z mila checia. Juz mam dosyc tego gina. To wlasnie ten co mi wykryl brak nerek.
Ale kurcze obdzwonilam miesiac temu wiekszosc przychodni i nie mieli na teraz wolnych miejsc. Mieszkam w bardzo kijowym miejscu pod tym wzgledem, wszedzie daleko :/
Oczywiscie na to w 30tc juz sie umowilam u innego wlasnie miesiac temu, w zyciu nie pojde drugi raz do obecnego choc pewnie jutro znowu nawymysla, a to juz by mnie dobilo.
O matko, jakby mi tak powiedział to chyba by musieli karetkę wzywać do zawału jedyne co mi się podoba w tej Warszawie to jednak mnóstwo przeróżnych lekarzy, a jak zapłacisz to zawsze ktoś wciśnie..
Tż oczywiście na luzie do wszystkiego podchodzi, uśmiecha się cały czas i mówi, że przecież wszystko jest w normach i po prostu mamy powtórzyć badanie, chyba łatwiej być facetem

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
najważniejsze, że dziecko zdrowe ale mogłoby już pokazać kim jest... ja mojemu powiem przed połówkowymi, że jak nie pokaże, to żadnych zakupów nie będzie!
A gdzie bezstresowe wychowanie?!
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 13:55   #2073
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie na polowkowych wykryl taka wade, ze praktycznie po urodzeniu rownalo sie smiercia. Bylam zalamana. Pozniej pogadalam z innymi kolezankami, ktore robily tam polowkowe i prawie kazda miala cos wykryte, a pozniej okazywalo sie ze jest ok. I u mnie tez tak bylo ale ile stresu to moje.
Brak słów.
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Nie patrz na średnią, tylko na te boczne wymiary. Wszystko masz w normie, norma dla wieku dziecka jest od początku do końca tego odcinka.
Jeśli coś jest poniżej normy, to jest zaznaczone przed tą pierwszą pionową kreską. Lekarz jest beznadziejny. Bardzo cię nastraszył.
Średnia to statystyka, nikt nie idzie z wynikami równo po środku.
A że łożysko masz pięknie położone, to powiedział?
JoannaDokładnie!!! (Parapet jak zwykle siedzi w mojej głowie)
Wydruk masz zapewne z astraii, ja też taki mam. I ja również mam trzy kropki poniżej średniej (średniej, nie normy!) , jedną idealnie w środku i dwie ponad średnią. W opisie usg wszystko określane jako prawidłowe! Nie martw się, według mnie naprawdę nie ma czym!

Jeśli chciałabyś dodatkowo zrobić badanie (choć nie wiem czy jest potrzeba) to polecam w Wawie dr Renatę Jaczyńską, przyjmuje w przychodni Mulitimed na Waryńskiego 6. Według mojej lekarki jest dokładna i od 15 lat wysyła do niej swoje pacjentki i nie pomyliła się ani razu. Faktycznie zdaje się być bardzo skupiona na badaniu, nie jest słodko-pierdząca, nie zagaduje na inne tematy tylko opisuje co widzi i czy jest ok.

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-26 o 13:58
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 13:56   #2074
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, jakby mi tak powiedział to chyba by musieli karetkę wzywać do zawału jedyne co mi się podoba w tej Warszawie to jednak mnóstwo przeróżnych lekarzy, a jak zapłacisz to zawsze ktoś wciśnie..
Tż oczywiście na luzie do wszystkiego podchodzi, uśmiecha się cały czas i mówi, że przecież wszystko jest w normach i po prostu mamy powtórzyć badanie, chyba łatwiej być facetem

A gdzie bezstresowe wychowanie?!
Och nie musisz nic mowic, ten czas to byla masakra, pozniej kombinowal z brakiem kosci nosowej ale nie dalam sie naciagnac na 3 wizyte bo chyba zapomnial ale poprzednio mowil, ze ja pieknie widac
Innej kolezance wykryl wade serca, tez okazalo sie nieprawda.
W duzym miescie to faktycznie lepiej z dostepnoscia lekarzy.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 13:57   #2075
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Wg om dzisiaj 19+4, a widzę że lekarz zaznaczył wiek ciąży po usg prenatalnym 20+0.
Może po prostu było za wcześnie na połówkowe. No stress

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

Wzrost ten sam, waga u mnie była 54,5
Wszystko fajnie tylko dzieli nas ponad miesiąc różnicy Z tego co widzę to masz termin na końcówkę lutego a ja mam na początek kwietnia.
Ja ważyłam się 2 dni temu i było 58,5 a dzisiaj 59,5 - kilo w 2 dni ? Ważyłam się po porannej toalecie więc teoretycznie waga powinna być prawidłowa
Muszko ciesz się tym że byłaś na kibelku a nie zamartwiasz się wagą

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 13:59   #2076
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Brak słów.

Dokładnie!!! (Parapet jak zwykle siedzi w mojej głowie)
Wydruk masz zapewne z astraii, ja też taki mam. I ja również mam trzy kropki poniżej średniej (średniej, nie normy!) , jedną idealnie w środku i dwie ponad średnią. W opisie usg wszystko określane jako prawidłowe! Nie martw się, według mnie naprawdę nie ma czym!

Jeśli chciałabyś dodatkowo zrobić badanie (choć nie wiem czy jest potrzeba) to polecam w Wawie dr Renatę Jaczyńską, przyjmuje w przychodni Mulitimed na Waryńskiego 6. Według mojej lekarki jest dokładna i od 15 lat wysyła do niej swoje pacjentki i nie pomyliła się ani razu. Faktycznie zdaje się być bardzo skupiona na badaniu, nie jest słodko-pierdząca, nie zagaduje na inne tematy tylko opisuje co widzi i czy jest ok.
Właśnie tam byłam ale u dr Morawskiego. Profesor tam mnie skierowała, zastanowię się jeszcze czy iść do niego za te 4-5 tygodni, czy do kogoś zupełnie innego.. Myślę jeszcze o dr Bachanku, ma przychodnię na tarchominie, sama nie wiem czy lepiej niech ten sam sprawdza, czy ktoś inny A zaraz będę musiała się zapisać.
41/2018
Stary 2017-10-26, 13:59   #2077
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie, na szczęście dziecko zdrowe, szyjka 3,7, waga dzidzi 348 gram
Ale jest takie niegrzeczne że dziś dobrze się ułożyło ale zaciskalo nogi! gin mówi że tak na 80% wygląda mu na dziewczynkę ale no może między nogami coś jeszcze skrywac więc w sumie dalej nie wiem tak naprawdę kto tam siedzi, jakoś nie nastawiam się na dziewczynkę, teraz jak pojadę do rodzinnego domu to tam się umówię na wizytę gdzieś i może mi potwierdza wtedy i się upewnie
Dziękuję za wszystkie kciuki

Ale uparta ta Twoje dzidzia
No ale dobrze, że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Super Juana że u małej wszystko w porządku 😊 o i jest żelazo. Wydaje mi się że nie długo wszystkie będziemy je miec zalecane. Ja już ponad miesiąc żre, chyba byłam pionierem żelaza (pomimo że miałam wtedy w normie to i tak mi przepisal) pamiętam jak to przeżywałam.
Ja też teraz mam w normie ale lekarz kazał kontynuować to żelazo Wolałabym nie no ale jak pomaga

Dziewczyny jakie robicie sobie przekąski w ciągu dnia ? Ja już nie mam pomysłu a od wczoraj jestem CIĄGLE głodna Dzisiaj zjadłam już owsiankę z jogurtem naturalnym i goja, jabłko, całą miskę zupy z grochem ( po której dzidek urządza sobie harce w brzuchu ) i już jestem głodna a tu dopiero 14 Ileż można jeść jabłka i owoce..

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:00   #2078
dustinthewind
Rozeznanie

Dziewczyny, ale za mną chodzi jakieś ciasto... już znalazłam przepis na marchewkowe, później na kinder country, potem na ciasto kubuś, no i zielony mech, i nie mogę się zdecydować
Coś muszę dzisiaj upiec! Coś polecacie?
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:00   #2079
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Super, gratuluję serdecznie. 😊 tylko kurczę nadal nie znasz płci na 100%, Ale Cię trzyma to małe w niepewności 😜

No trzyma, na każdej wizycie pytam o płeć i tak to wychodzi ze dalej nie znam

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
najważniejsze, że dziecko zdrowe ale mogłoby już pokazać kim jest... ja mojemu powiem przed połówkowymi, że jak nie pokaże, to żadnych zakupów nie będzie!
No właśnie chyba się jeszcze wstrzymam z większymi zakupami mimo wszystko póki co raczej neutralne mam

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Uparciucha masz i tyle Taki duży Dzieć i się zaparł w sobie, że zrobi mamie niespodziankę później dopiero Najważniejsze, że wszystko w porządku.
:
Coś gin dzisiaj mówił że w tym tygodniu narządy płciowe dziecka mierzą około 5 mm a w 30 tygodniu już 4 cm więc wtedy będzie znane już napewno

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:01   #2080
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:

Ja też teraz mam w normie ale lekarz kazał kontynuować to żelazo Wolałabym nie no ale jak pomaga

Dziewczyny jakie robicie sobie przekąski w ciągu dnia ? Ja już nie mam pomysłu a od wczoraj jestem CIĄGLE głodna Dzisiaj zjadłam już owsiankę z jogurtem naturalnym i goja, jabłko, całą miskę zupy z grochem ( po której dzidek urządza sobie harce w brzuchu ) i już jestem głodna a tu dopiero 14 Ileż można jeść jabłka i owoce..
Ja czasem podjem sobie kilka orzechów włoskich,pestki dyni, ogórki kiszone, buraka, kisiel taki rozmach !
Stary 2017-10-26, 14:01   #2081
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Och nie musisz nic mowic, ten czas to byla masakra, pozniej kombinowal z brakiem kosci nosowej ale nie dalam sie naciagnac na 3 wizyte bo chyba zapomnial ale poprzednio mowil, ze ja pieknie widac
Innej kolezance wykryl wade serca, tez okazalo sie nieprawda.
W duzym miescie to faktycznie lepiej z dostepnoscia lekarzy.
Matko Zmieniłabym lekarza

Cytat:
Muszko ciesz się tym że byłaś na kibelku a nie zamartwiasz się wagą

Ciesze się ciesze, syrop daje rade ale na punkcie wagi zaczynam mieć małą obsesje
Ale macie racje, będę się ważyła raz w tygodniu

20.05.2017
Stary 2017-10-26, 14:04   #2082
Mecassie
Zakorzenienie

JuanaGRATULACJE za udaną wizytę

Ojoanna29 wcale nie masz złych tych wynikow... Przecież wszystkie są w normie. Chyba żadna z nas nie ma wszystkiego idealnir na średniej bo każde dzieciatko jest inne.

Pretty Ale niespodzianka z tego Waszego dzieciątka tyle się ukrywać hehe

Stary 2017-10-26, 14:05   #2083
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale za mną chodzi jakieś ciasto... już znalazłam przepis na marchewkowe, później na kinder country, potem na ciasto kubuś, no i zielony mech, i nie mogę się zdecydować
Ciasto marchewkowe albo zielony mech !
Może i ja bym coś dzisiaj upiekła

Cytat:
Ja czasem podjem sobie kilka orzechów włoskich,pestki dyni, ogórki kiszone, buraka, kisiel taki rozmach !
Orzechy i suszone owoce odpadają bo jestem uczulona i nie chciałabym ich jeść Ogórki kiszone i buraka muszę mieć z czymś, nie zjem tak samego Kisiel bym zjadła ale mam wrażenie, że to sam cukier Jak żyć

20.05.2017
Stary 2017-10-26, 14:08   #2084
dustinthewind
Rozeznanie

Właśnie mi się przypomniało, że włożyłam rano do szafki w pracy smoothie, które kupiłam wczoraj w Lidlu. Jakaś nowość z Solevita. Smak: ananas, banan, kokos. W składzie jest sok z ananasa,przecier z bananów, mango i mleczko kokosowe. Bez cukru. Dziewczyny, ooooobłęd
Stary 2017-10-26, 14:10   #2085
Torrence
Wtajemniczenie

Unhappy Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Właśnie tam byłam ale u dr Morawskiego. Profesor tam mnie skierowała, zastanowię się jeszcze czy iść do niego za te 4-5 tygodni, czy do kogoś zupełnie innego.. Myślę jeszcze o dr Bachanku, ma przychodnię na tarchominie, sama nie wiem czy lepiej niech ten sam sprawdza, czy ktoś inny A zaraz będę musiała się zapisać.
Ale zbieg okoliczności
A decyzję podejmij taką, która Cię uspokoi, tak, jak czujesz
Cytat:
Z tych które proponujesz wybrałabym mrchewkowe, kiedyś robiłam takie z polewką z mascarpone, było przepyszne. Kinder country mega słodkie Za mną chodzi karpatka
Stary 2017-10-26, 14:11   #2086
lelowa
Zakorzenienie

Ja mam dzis ogorkowa wiec mam co jesc do wieczora
A tak z przekasek to zwykle jem to co mloda, jakies chrupki kukurydziane, wafle ryzowe, rodzynki.
Co do ciast to nadal odrzut, wszystko co slodkie jest na nie :-P
Stary 2017-10-26, 14:12   #2087
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Super, gratuluję serdecznie. 😊 tylko kurczę nadal nie znasz płci na 100%, Ale Cię trzyma to małe w niepewności 😜

Ja twierdzę że żadna z nas nie ma pewności 100% jak już to 99% ciekawe czy któreś bobo będzie wielkim zaskoczeniem przy porodzie

Cytat:

Również mam z tym problem.. przeważnie jem jabłko, mandrarynkę albo coś słodkiego (wiem, wiem nie powinnam) może np. Kup sobie te marwitki (mini marcheweczki) albo żelki hahaa

Cytat:
Kubuś do mnie nie przemawia ale kinder country

Stary 2017-10-26, 14:12   #2088
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Ja często robię koktajle albo zjem jogurt, płatki z mlekiem, kanapkę, coś słodkiego :P
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:13   #2089
Mecassie
Zakorzenienie

Zbieram się na zakupy a później jadę z mamą do babci bo jeszcze mnie nie widziała w ciąży..
Cytat:
Właśnie mi się przypomniało, że włożyłam rano do szafki w pracy smoothie, które kupiłam wczoraj w Lidlu. Jakaś nowość z Solevita. Smak: ananas, banan, kokos. W składzie jest sok z ananasa,przecier z bananów, mango i mleczko kokosowe. Bez cukru. Dziewczyny, ooooobłęd
Mniami gdzie to leży na lodówkach ?

Stary 2017-10-26, 14:15   #2090
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Zbieram się na zakupy a później jadę z mamą do babci bo jeszcze mnie nie widziała w ciąży..

Mniami gdzie to leży na lodówkach ?

Na lodówkach przy tych sokach świeżo wyciskanych są różne smaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg solevita-smoothies-3825532.jpg (60,3 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez dustinthewind
Czas edycji: 2017-10-26 o 14:17
Stary 2017-10-26, 14:16   #2091
Ojoanna29
Zakorzenienie

Zjadłabym szarlotkę dzisiaj w nagrodę za cały ten stres zjedliśmy obiad w McD, więc wystarczy świństw na najbliższy czas.

Z przekąsek to jadam na II śniadanie albo podwieczorek talerz owoców + garść orzechów albo owsiankę w owocami.. Dietetyczka powiedziała, że mogę jako przekąskę zajadać ugotowane jajka na twardo bez dodatków, myślałam, że na nią
41/2018
Stary 2017-10-26, 14:19   #2092
muszkaaa8
Zakorzenienie

Koktajle i marchewki - to jest myśl ! Dzięki dziewczyny

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Z przekąsek to jadam na II śniadanie albo podwieczorek talerz owoców + garść orzechów albo owsiankę w owocami.. Dietetyczka powiedziała, że mogę jako przekąskę zajadać ugotowane jajka na twardo bez dodatków, myślałam, że na nią
Uwielbiam Tylko oczywiście lepiej smakuje z solą

20.05.2017
Stary 2017-10-26, 14:23   #2093
ScarlettO
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny

Gratuluje udanych wizyt, bo widziałam ze sie przewinęły i tak jak dziewczyny mówią, każde dziecko jest inne i mój dzidek tez ma rożne pomiary ale mieści sie w normach

Ja od wczoraj ledwo żyje, ciśnienie 96/58 i łeb mi pęka, po prostu leżę w łożku i umieram dosłownie ale to wina pogody, na mnie zawsze sie tak odbija
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:26   #2094
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

A zależy Ci żeby było zdrowo czy po prostu chcesz coś przekąsic? 😜 ja często robię sobie ciastka owsiano-bakaliowe lub batony musli. Można je długo przetrzymywac a naprawdę mnie syca.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:27   #2095
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już po
311 g dziewczynki

Lekarz mnie nastraszyl, każe powtórzyć usg za 4-6 tygodni, bo trochę kości udowa i ramienna za krótkie, niby w normie.. Za mało wód plodowych, łożysko za duże kość nosowa też za krótka nie wiem czy czytać internety, czy dać sobie spokój do wizyty u lekarki, niby mówił, że wszystko jest w normach, ale teraz to już w ogóle schizuje z tymi wodami, że się sacza no i szyjka krótsza niż te 2 tygodnie temu, ale badał mnie tylko przez brzuch
Ja bym poszla do innego ginka na izyte tak jak dziewczyny napisaly, inaczej sie cora ulozyla i stad moga byc roznice. Poza tym masz to w normie wiec daj jej jeszcze podrosnac i bedzie ok

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ojoanna - będzie dobrze! Nie ma co martwić się na zapas Sam lekarz powiedział że wszystko w normie nie czytaj nic i powtórz badania za 4 tygodnie

Ja też już po Z małą wszystko ok, rośnie zdrowo. Za to ja dostalam jakies globulki i gin kazala mi brać żelazo... Tydzień temu miałam polowkowe wiec gin nie sprawdzała wszystkich parametrow dokładnie. Następna wizyta 21.11 czyli za prawie 4 tygodnie... A ja już bym znowu chętnie zobaczyła mała. Ale dziś rzeczywiście ma leniwy dzień

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Super, czyli poznałaś płeć dzisiaj
A wynikami się nie przejmuj skoro są w normie mimo wszystko! Dla spokoju skontroluj u swojego gina jesscze wszystko ale napewno nie czytaj internetow

Ja też po wizycie, na szczęście dziecko zdrowe, szyjka 3,7, waga dzidzi 348 gram
Ale jest takie niegrzeczne że dziś dobrze się ułożyło ale zaciskalo nogi! gin mówi że tak na 80% wygląda mu na dziewczynkę ale no może między nogami coś jeszcze skrywac więc w sumie dalej nie wiem tak naprawdę kto tam siedzi, jakoś nie nastawiam się na dziewczynkę, teraz jak pojadę do rodzinnego domu to tam się umówię na wizytę gdzieś i może mi potwierdza wtedy i się upewnie
Dziękuję za wszystkie kciuki

No super oj wstydnisiw sa z tych dziewczynek ze tyle kazaly czekac na siebie

Ja bylam na osluchaniu z mala i wszystko ok mamy robic inhalacje ale u niej to moze byc i slinka ze jej przeszkadza

Dust -ja wlasnie zjadlam 2 batoniki country i mi malo wiec robilabym country
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:27   #2096
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Gratuluje udanych wizyt, bo widziałam ze sie przewinęły i tak jak dziewczyny mówią, każde dziecko jest inne i mój dzidek tez ma rożne pomiary ale mieści sie w normach

Ja od wczoraj ledwo żyje, ciśnienie 96/58 i łeb mi pęka, po prostu leżę w łożku i umieram dosłownie ale to wina pogody, na mnie zawsze sie tak odbija
Życzę Ci żeby jak najszybciej Ci przeszło odpoczywaj!
Stary 2017-10-26, 14:31   #2097
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

U mnie od wczoraj podobne ciśnienie polecają gorącą czekoladę/ kakao albo kawę zbożową na podniesienie.

Pretty ale masz uparciucha super że wizyta udana
Stary 2017-10-26, 14:32   #2098
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
A zależy Ci żeby było zdrowo czy po prostu chcesz coś przekąsic? 😜 ja często robię sobie ciastka owsiano-bakaliowe lub batony musli. Można je długo przetrzymywac a naprawdę mnie syca.

Jakby mi na tym nie zależało, to bym po prostu wcinała kanapki z czym popadnie

Dasz przepis ? Co prawda bakalii nie lubię ale może uda mi się zmodyfikować przepis

20.05.2017
Stary 2017-10-26, 14:33   #2099
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ja bym poszla do innego ginka na izyte tak jak dziewczyny napisaly, inaczej sie cora ulozyla i stad moga byc roznice. Poza tym masz to w normie wiec daj jej jeszcze podrosnac i bedzie ok

No super oj wstydnisiw sa z tych dziewczynek ze tyle kazaly czekac na siebie

Ja bylam na osluchaniu z mala i wszystko ok mamy robic inhalacje ale u niej to moze byc i slinka ze jej przeszkadza

Dust -ja wlasnie zjadlam 2 batoniki country i mi malo wiec robilabym country
To dobrze, zdrowka!
Ja tez moja inhaluje. Katar juz prawie ustapil.

Aaa i dzwonila Babka z recepcji i wchodze jutro pierwsza na 17, chociaz tyle
Stary 2017-10-26, 14:40   #2100
Jolinko
Zadomowienie

Dustin teraz pora dyniowa. To może ciasto z dyni? Trochę mi w smaku przypomina marchewkowe. 😁 ost znalazłam też przepisy na ciasto czekoladowe z buraka i kolejne na ciasto z cieciorki, ale jeszcze nie robiłam. No ale jak masz bóla na Kinder country to takie ciasto jak moje chyba nie pomoże na to... 😜

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Jakby mi na tym nie zależało, to bym po prostu wcinała kanapki z czym popadnie

Dasz przepis ? Co prawda bakalii nie lubię ale może uda mi się zmodyfikować przepis
No ale może być bardzo zdrowo a może być po prostu w miarę zdrowo 😜 ja w różnych zdrowych przepisach zamieniam składniki żeby było jeszcze lepiej. A po prostu kanapki z czym popadnie też mogą się czasem najnormalniej przejść, stąd moje pytanie!

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości