|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Zrobilam razem z mężem ciasto marchewkowe! Za 10 minut wyciągam z piekarnika <3 a potem lecę do apteki zrealizować recepty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Selina, trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze
Mój mały dzisiaj już tak jakby mocniej się ruszal- wydawało mi się ze to takie już trochę kopniaki bo czułam ze się rusza po czym było cos jakby uderzenie, nie powiedziałabym ze było to super mile uczucie. Tzn nie bolało ale to było takie mocne zabulgotanie które rozciągnelo macice i brzuch. Strasznie dziwne uczucie rozciagniecia od srodka. Fajnie bo czuję że się rusza ale jak to dopiero wstęp do kopniakow to będzie ciekawie :P |
|
|
|
#2133 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojoanna, słuchaj tż, on ma rację.Cytat:
Chyba, że w kwestii płci coś powie ![]() Cytat:
Cytat:
Widziałam wargi sromowe (obie). Wstydu nasza Mała nie ma, nie wiem, kto ją upilnuje![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu zanieczyszczenie próbki.Może masz żelazo w swoim preparacie z kwasem foliowym? Może sobie zmień? Powinnyśmy zjadać około 26-28 mg żelaza. Tyle jest w preparatach dla ciężarnych, ale nie wszystkie je zawierają. Kobieta nieciężarna ma jeść 10-12 i to jest osiągalne w codziennej diecie. Zobaczcie ile te dzieci ciągną! Cytat:
Wykonuj tylko zalecenia i bądź dobrej myśli
|
||||||||
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to Femibion 2
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt.
Ojoanna - trzymam kciuki aby na kolejnej wizycie wszystko juz bylo wporzadku. Selina - myslami jestem jutro z Toba. Ogromne kciuki ![]() Apropo jedzenia to zjadlam zbyt obfuta kolacje i teraz czuje sie jak słoń. ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naskarze jutro profesor, że ten lekarz tak mnie wystraszył i zestresowal pewnie kilka razy pojadę do szpitala za wcześnie.I u mnie morfologia na granicy, jak jeszcze będę musiała się zatykac zelazem to chyba będę chodziła raz w miesiącu do łazienki w ogóle na wszystkich produktach w sklepach powinni pisać ile czego jest w 100g, nie tylko te kalorie, może w czymś pysznym kryje się żelazo?
|
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Tylko pytanie czy to jest dla Ciebie pyszne? 😜 Edytowane przez Jolinko Czas edycji: 2017-10-26 o 20:58 |
|
|
|
|
#2138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj w dzień musiałam drzemkę zaliczyć bo bym nie udygała... Na szczęście córka chwilę zajęła się bajką i powiedziała ze moge. na 10 min, ale jak nowonarodzona byłam. Oby mi się to nie powtorzyło, bo to juz nie ten czas na spanie w dzień |
||
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w swoim suplemencie mam 26 mg a gin teraz przepisala mi takie, w którym jest 80 mg. Jest na receptę i przeznaczone dla kobiet w 2 i 3 trymestrze ciąży. Aż się już boje moich wizyt w toalecie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na tej liście źródeł żelaza, którą wrzuciła Jolinko widzę pestki dyni i kakao - przy okazji są też źródłem magnezu bo niedawno szukałam naturalnych źródeł magnezu
|
|
|
#2141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mama mi kupila i bylo idealne :P:
|
|
|
|
|
#2142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Mi to nawet mama w donice wsadzila pietruszki z nacia takie prosto z pola i mi rosną sobie tak razem z selerem już miesiac i sobie podjadam ja. Polecam taki sposób na zawsze świeżą nać 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na drugich zajęciach w szkole rodzenia i powiem wam że coraz bardziej mi się podobają
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj napisałam do jednej ze szkół czy maja wolne miejsca na kurs od listopada. Zobaczymy co mi odpisza. A niestety w przyszpitalnej nie mają miejsc
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2146 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Masakra, podejrzewalam, ze to juz ten okres, ale dopiero teraz nabralam pewnosci. Moja malutka coreczka nauczyla sie sciemniac
Po drzemce dalam jej spodnie i skarpetki do zalozenia, ona zaklada i nagle pyta "a gdzie jest druga skarpetka". Szukam wszedzie, nie ma, zapadla sie pod ziemie, dziecko w placz, ze nie ma skarpetki i nagle przestaje, wyciaga ze spodni i mowi z usmiechem "tu jest". Oj, bedzie wesolo ![]() Wczoraj jak jej nie uwierzylam, ze ja brzuch boli, to mnie pokaralo czyszczeniem schodow Dzisiaj dalej z usmiechem mowi, ze ja brzuch boli i teraz juz mnie nie przekonuje ![]() Cytat:
A i w pierwszej ciazy najwiecej przytylam nie w 3 ale wlasnie w 2 trymestrze. Stawiam, ze pod koniec ciazy wszystkie bedziemy sie czuly jak wieloryby, to nieuniknione ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Namówiłas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak piszecie, ze Wam wyniki poleciały, to az sie boje o moje. Dopiero za tydzien idę robic na świeżo przed wizyta to bede miała niespodziankę.
Pannkaka, u nas każda musiała byc wykształcenie pedagogiczne. Wiecej napisze po weekendzie w klubie ![]() Jedziemy jutro po samochód i na imieniny dziadka męża. Juz dzis zaciskam kciuki na wszystkie wizyty i Selina Twoje wyniki. Postaram sie czytac i cos skrobnąć ![]() Spokojnej nocy Wam życzę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Znowu fajnie sie czyta o udanych wizytach, trzymam kciuki za jutrzejsze
![]() Cytat:
Jakis leniwy ten moj maly, corka na tym etapie juz niezle kopala, a ten raz kopnie potem dlugo cisza, ledwo smyrnie. Maz jeszcze nie mial przyjemnosci zaobserwowac. Chyba, ze to kwestia inaczej polozonego lozyska, ale wydawalo mi sie, ze wtedy tez bylo na przedniej scianie... |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usmialam sie
|
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Co do drzemki to moja juz chce sie chyba z nia pozegnac, a nie ma nawet 2 lat, o losie...
|
|
|
|
#2154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja jak zasadzi nie raz kopniaka to aż mnie zastopuje jak coś robię Jak w poniedziałek wieczorem miała maraton to po godzinie prosiłam ją o litość nad biedną matką, bo aż mnie brzuch bolał w tym miejscu, gdzie się uparła (jakbym zakwasy miała) ![]() Selina wszystkie najlepsze myśli z wami! |
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Dolly poczekaj co bedzie dalej
Nie jedna noc mialam nieprzespana przez kopniaki, raz to sie az poryczalam tak bolalo, po pierwsze ze strachu, ze cos sie dzieje zlego, po drugie z bolu. |
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
I ja już jestem po połówce
![]() Wszystko jest ok Chłopak potwierdzony, lekarz nawet jajeczka już znalazł waga: 487 g. Z dzisiejszego USG wyszło, że moje dziecko jest o tydzień starsze niż wskazuje OM ale mam się tym absolutnie nie martwić, bo, jak powiedział lekarz, to jest tylko komputer ![]() Serce ok, żołądek ok, mózg też, kręgosłup cały. Rączki, nóżki, wszystko jest ja jak ja, ale mąż zachwycony ![]() I o dziwo, podobały mu się moje wyniki badań zawsze marudził że może być lepiej, ale tym razem powiedział że jest bardzo ładnie jedyne co to mówił, że jak na 21 tydzień to mam mały brzuch. Taaaa, brzuch za mały, a dziecko o tydzień za duże Pisaliście o glukozie - ja dostałam dzisiaj skierowanie na glukozę, do zrobienia przed następną wizytą. No i następna wizyta 23.11. Ilsa, wpiszesz mi? I jakbyś mogła zmień mi termin na 07.03 - lekarz mi potwierdził, że liczy się data z ostatniego badania a nie prenatalnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia jak super! Piekne wiesci na dobranoc
|
|
|
|
#2160 |
|
Wtajemniczenie
|
Pannkaka - moja cora szybko zaprzestala spac w dzien, nie miala wlasnie 2 lat... Za to w nocy zero problemow ze snem
![]() Kasia - super info kawal chlopa juz z synka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

___

Ojoanna, słuchaj tż, on ma rację.
Chyba, że w kwestii płci coś powie
Żelazo mam 64 a norma 50-170 więc chyba muszę się zainteresować tymi tabletkami z buraka albo on mi coś poleci
Po prostu zanieczyszczenie próbki.
Wykonuj tylko zalecenia i bądź dobrej myśli
13.03.2008

pewnie kilka razy pojadę do szpitala za wcześnie.

Usmialam sie