|
|
#4861 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Cytat:
Pokażę TŻ-towi Cytat:
Ostatnio próbowałam ją trochę przeczekać (zazwyczaj jak zaczyna przez sen kwilić to daję jej cyca) i rozwyła się na całego. W sumie to nie miałabym nic przeciwko nocnemu wstawaniu, gdybym mogła sobie rano to odespać (albo chociaż się zdrzemnąć w środku dnia), ale ja rano muszę być przytomna i jakoś w pracy funkcjonować W sprawie dopajania niestety nie pomogę - moje dziecko ostatnio obraziło się na herbatkę (która wcześniej była pyszna). Ostatnio tylko jej wciskam po trochu soczku ![]() Cytat:
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam już różnych herbatek, soczków, wody, nawet wodę z glukozą raz dałam.
Mam w domu kolekcję ponaczynanych herbatek Przez ostatnie półtorej godziny dostałam tak w kość od młodego że padam na twarz. Teraz śpi ale jak mi znowu wstanie po 30 minutach i będzie miałczał 1,5 godziny to ... I nie wiem co robić bo znowu jest cały w chrostkach, może jakaś alergia go męczy ![]() No i znalazłam w przystępny nocleg w Krynicy Morskiej - 35 zeta od osoby. Bo tak to 100 albo i 200 chcieli ![]()
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Adasiek sie budzi niestety w nocy z 2-3 razy na cyca
Teraz i tak przesypia 5 godzin bez przerwy, bo jeszcze niedawno budzil sie co 2-3 godz. A teraz pierwsza drzemka po 5 godz, a potem to roznie. Co 2-3 godz. Ale tez dluzej spi - do ok.8.00 co skutkuje tym ze w dzien juz spi bardzo malutko (po pol godziny co 4 godz.). Gdzie te moje dziecko co mi spalo po 5 godzin w ciagu dnia? No i nie wiem czy juz pisalam- ze oduczyl sie picia a butelki Powoli przyzwyczajam go do pica wody - podaje podczas spaceru z kubka z dziubkiem. I jak mu sie uda z 50 ml po kilku probach wypic to juz sukces. Takze moje dziecko praktycznie nic nie pije (oprocz cyca) ama juz 7,5 miesiaca Ale widac mu cyc wystarcza.Czy ubieracie dzieciom na spacer czapke??? Bo ja juz przestalam
|
|
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
Chyba dziś oszaleję.
Uśpiłam ostatnio małego, został obudzony dzwonkiem do drzwi który to z reguły olewa. Tak że znowu drzemka trwała 20 minut a potem 1,5 godziny się bujaliśmy na płaczu, miączeniu, stękaniu. Nie wiem już na co zwalać bo przecież nie na zęby których jeszcze nie widać. Może upały, może to że nie może ostatnio kupy zrobić i widać że się chłopak męczy. teraz znowu śpi, zobaczymy. Celko ja zakładam małemu cieniutką chustkę, ale dopiero wybieram się po parasolkę więc wolę jak mały ma przykrytą główkę. Ja też mam pytanie, bo już fiksuję. 1. Czy sinlac ma właściwości zapierające? Bo ja daję kaszkę mleczno - ryżową i ze szczeleniem kupy są takie problemy że.. Nie wiem czy kaszka kukurydziana ziała podobnie. 2. Do Celki i Ann - pamiętam że na problemy z kupą dawałyście surowe jabłko - tylko nie wiem ile. Daję małemu trochę do kaszki ale chyba nie pomaga.
|
#4865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie wyobrażam
Łukaszek całe noce przesypia ale za to dzień lubi zacząć skoro świt np o 5 jak śpi do 6 to luksus ale cos za coś ![]() Czasem zdarzy mu sie obudzić w nocy i wtedy mój spanikowany TŻ do tego zaspany "co mu sie stało? Co jest? Przecież on sie nie budzi w nocy?!?!" ![]() ![]() Cytat:
A jest na flaszce - widać też mu wystarcza ![]() A czapki nie ubieramy - strasznie poci mu sie główka poza tym jest w gondoli pod daszkiem więc osłonięty od słońca Cytat:
Co do kupek to myśmy też mieli z tym problem - teraz jak udało nam sie Łukaszka nauczyć zjadać zawartość słoiczka to robi ładne kupki - codziennie jedna ![]() Na razie z owoców to je jabłko z bananem Hippa. A wcześniej pomagała herbatka w sumie to obojętne jaka jak czy koperkowa czy ułatwiająca trawienie - spróbuj może to coś pomoże Afiliks poznałam Cie ![]() Szperrr to ja czekam na filmiki
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
martka - juz prawde powiedziawszy nie pamietam jak bylo z tym jablkiem. Czasem dawalam malemu jablko zmiksowane (ile byl w stanie zjesc - czyli praktycznie cale, albo do kaszki kilka lyzeczek). Nie pamietam czy pomagalo. Kupy sie unormowaly kiedy maly zaczal jadac regularnie codziennie obiadek i deserek (taki sloiczkowy). Maly zaczal robic kupki raz dziennie. A teraz robi kilka razy dziennie
Jakos mu sie przestawilo (czesciej a mniejsze). Moze u Was sok brzoskwiniowy pomoze? Albo suszone sliwki? Albo jakis probiotyk np Dicoflor?A co do Sinlacu - nie zauwazylam zeby jakos zapieral bardziej niz inne jedzenie. Najbardziej to zapiera ryz i marchew. Kasza kukurydziana juz podobno nie. |
|
|
|
#4867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
podobno też sinlac może zapychać nas nie zapycha bardziej niż inne jedzonko Cytat:
ile? tyle ile zje niby max to powinien być 150g owoców dzienniezazwyczaj jakieś 1/2 albo 3/4 jabłka w zależności od wielkości marudy nie zazdroszczę-choć Zu też więcej marudzi-podejrzewam,że upały robią swoje ![]() pić nie chce-czasem trochę pociągnie z niekapka dla zabawy,częściej z mojego kubka (oczywiście pół rozleje,bo z podniecenia zapomina,że to trzeba połykać)ale to jest moze 10ml cyc najlepszy na wszystkow nocy też jej nie odmawiam,bo dla mnie to żadna zamiana wciskać butlę czy cyca-tym bardziej,że na brzuchu śpi,więc technicznie nie bardzo ![]() zasypia ok19-20 1 pobudka 00-1 2 ok 2-3 3 ok 4-5 wstajemy ok 6-8 choć ostatnio wstaje różnie np.o 5.30 ![]() Yoolia-fajne krzesełko może zacznie doceniać Twoją pracę |
||||
|
|
|
#4868 |
|
Raczkowanie
|
Slawka2 nieprzyjemne jest czytac slowa ktorymi posluzylas sie pod moim adresem.Gdybys troche uwazniej czytala spostrzeglabys ze mam 23 lata i nie jestem dzieckiem czy jak wolisz gowniara tylko zona i matka.posadzisz mnie zapewne o to ze nie mam poczucia humoru ale nie wiem co w tym zabawnego kiedy dyskryminujesz rocznik mlodszy od siebie pytajac czy jest tu ktos normalny.i naprawde nie wiem jak poczulabym sie gdybym miala nawet te 16 lat.W tym co napisalas nie ma zadnej madrosci dojrzalszej osoby,a juz napewno brakuje Tobie wrazliwosci.
|
|
|
|
#4869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dyskryminuję też młodszych - po prostu mimo wieku wszystkie dziewczyny wyglądają bardzo młodziutko i tyle Także przepraszam wszystkich dotkniętych - nie miałam nic złego na myśli Dziś mamy kryzys jedzonkowy Zupka poszła tak średnio a deserek prawie wcale...Buu... Może jutro sobie przypomni jak to sie jadło
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tak szybko, w obronie Slawki
![]() Jolu, ostatnio wszystkim tu prawie dostalo sie, ze wygladaja jak gowniary, wrecz ktoras z dziewczyn smiala sie, ze slyszala teksty typu "dzieci maja dzieci" na ulicy.. i pozniej zartowalysmy sobie w tym stylu.. a ze Ty rowniez mlodziutko wygladasz, wiec i Tboie "sie oberwalo". Toitalny zart.. przeczytaj poprzednie strony (bo zeby wypowiadac sie na watku warto wiedziec, co sie na nim dzieje i o czym pisze), a zrozumiesz. Milego wieczorka, mamuski ![]() Edit: o juz jest Slawka ![]() Slaweczko, ja to bym sie cieszyla, jakby ktos mi powiedzial ze gowniara wole to, niz stara (a bardziej sie jednak na to 2gie czuje...)I Hania tez srednio dzis jadla.. ale nadrabiala mlekiem - goraco jest, moze to wplywa na apetyt.
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
pilke lubi mniej niz jakikolwiek Wloch, Polak czy Anglik jakiego znam a propos gotowania - spadam na kolacje
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
Sławko mówiąc o przesypianiu całej nocy miałam na myśli zaśnięcie o 21 i pobudka o 8.
Bo tak długo ten mały chrapsi. Dobra laski koniec dyskusji o wieku bo się tu zaczniemy bić ![]() Mi też nie podeszło że zostałam gówniarą, choć wiem że chodzi o wygląd bo czytam i jestem na bieząco. Ogłaszam koniec dyskusji bo nie o to chodzi.To jeszcze jedno mało inteligentne pytanie. Widział ktoś w sklepie kaszkę kukurydziną? Bo szukam juz kilka dni i nie ma. Chyba że chodzi o taką zwykłą, a ja szukam na dziecięcym ![]() I dzięki za pomoc z jabłuszkiem, dam więcej
|
#4873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nie ma firma nestle kaszki kukurydzianej? .... Zaraz to sprawdzę... Bo ja kupiłam i właśnie mi sie wydaje, że tak ![]() Jednak to kleik - a to pewno nie to samo bo ja sie nie znam
|
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie zakladam czapek, tylko kapelutek. Chyba,że wieje wiatr. Równiez z tego powodu, że Pitu ostatnie 2 tyg. był chory.
Mój Pitu tez podnosi się do raczkowania, tylko nie wie jak przesunąć nogi i buja śmiesznie dupką. No i "koci koci łapki" umie i kasłać na zamówienie. A co, musialam sie pochwalić.
|
|
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Piotrusia.A pewno mamusiu chwal sie bo jest czym a może kiedyś jakąś fotkę wkleisz?.... Bo ten chłopczyk w avatarze - jesli to Twój to śliczny i w dodatku jaka czuprynka
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia-fajny avek
![]() ja nie wiem do czego,ale Zu też podnosi doopkę ![]() przebiera nogami i ryje ryjkiem w podłogę przemieszcza się stylem mostkowym na plecach ![]() i w ten sposób chodzi już prawie po całym pokoju-jeśli wcześniej nie zauważę i nie wrzucę jej z powrotem na matę ![]() pierdzi ustami na maxa i gada dadada baba i mamma kaszle non stop mówiłam,że pluła dzisiaj szpinakiem z ziemniakiem? dołożyłam jej kurczaka,ale nic to nie dało w końcu rozrobiłam silnaca i co drugą łyżkę przemycałam szpinak ![]() ale i tak niewiele zjadła pewnie upał Martka-Nestle ma kleik kukurydziany,a kaszka to w dziale ze zdrową żywnością Szperrr-ale masz dobrze z tym Twoim makaroniarzem ja uwielbiam wszystko co włoskie ja może starsza od Was jestem,ale czy mądrzejsza to wątpię no,ale wiadomo,ze mądrość z wiekiem nie zawsze idzie w parze ![]() śliczne i młodziutkie wszystkie jesteście i ja Wam zazdroszczę troszkę tego braku zmarszczek ![]() edit-Misia-co tam U Was? jak Uszek? |
|
|
|
#4877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zależy, jeśli idziemy w słońcu - to ma kapelutek, ale po poludniu i w cieniu - to nie
Cytat:
Spróbuj dać śliwki Cytat:
Cytat:
![]() ewcia - super avatarek ![]() Padam z nóg - znów pojechaliśmy oglądać samochód, ale znów Coś chciałam zapytać, ale nie pamiętam
|
|||
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
A moj dupke ustawia do raczkowania i nawet przebiera nozkami ale raczki nie chca isc
Czasem na mordke poleci. Ale jak juz cos fajnego naprawde zobaczy (zwlaszcza kable lub cos opakowanego w folie) to potrafi sie tak fajnie czolgac, raczkami po podlodze sie zapiera i jakos brzuchem szoruje podloge![]() Kurde, za kilka dni wracam do pracy. Bede robic jakies nudne rzeczy... Ale mam jakas wewnetrzna satysfakcje ze maz sie troche malym pozajmuje. I ze zobaczy ze nie jest tak latwo jak mu sie wydaje |
|
|
|
#4879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() prim Hubiś superowy a jaki poważny A czy mi sie tylko wydaje czy on na czwartym zdjęciu pierdzi ustami? ![]() ewcia jak dziewczyny napisały - sliczny avatarek Celko ciężko będzie no ale co począć A TŻ dobrze zrobi takie małe sam na sam z Adasiem
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
primavera - Bardzo ladnie wygladacie
![]() Yoolia - a Ty jak sobie radzisz w pracy? Bo ja juz ciagle o tym mysle. Choc juz psychicznie sie pogodzilam z tym faktem. Pewnie w poniedzialek rano sie porycze, ale jakos bedzie
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
sławka - ano pierdzi
![]() celka - no ciekawa jestem, czy wtedy tż trochę bardziej zrozumie.. ja ostatnio w ramach kłótni o zrozumienie powiedziałam, ze wyjeżdżam na weeken i zostawiam ich samych...ale po pół godz zapowiedziałam, że wyjeżdżam z Hubertem i niech sobie tz siedzi sam
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
ja na moment tylko, bo padam z nog
Prima, swietne foty! Ann, moj makaroniarz jednak w 75% jest Angolem, wiec lubi tez rybe z frytkami na wynos ale na pewno woli gotowac niz sprzatac ![]() Slawka, Ann, a dawalyscie dzieciakom jedzonko w raczke? moze w ten sposob przekonalyby sie do nowych smakow? na pewno nie wszystko mozna w ten sposob (i wiele laduje na podlodze) ale zawsze cos.. mialam jeszcze cos. .ale juz nie moge dobranoc
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Szperrr-do rączki jeszcze nic nie dawałam,choć często lądują w miseczce
![]() ja myślę,że to upał albo chwilowy bunt,bo już ładnie buźkę na niektóre dania otwierała i nadal w sumie otwiera,ale zadowala się kilkoma łyżkami...nic to w końcu kiedyś zacznie jeść ![]() może zakupię banana i wsadzę w łapkę ![]() dzisiaj z rana chciałam jej dać troszkę wody do picia niekapek poszedł w ruch ale jak zwykle bawiła się nim bardziej niż piła,więc odkręciłam go i dałam "z gwinta" zrobiła kilka łyków po czym w trakcie kolejnego walnęła kupala ![]() dodam,że była bez pieluchy na szczęście mialam podłożony podkład ![]() chyba pozycja siedząca dobrze jej robi na perystaltykę jelit ![]() Prima-fajne fotki(nowy aparat?) Hubcio myśliciel ![]() pierdzenie jest cool ![]() Celko-a jak zaplanowałaś jedzonko dla Adasia? ile godzin Cię nie będzie? |
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Szpeer Hania w tej sukieneczce jest obłędna
Primciu Hubert wydaje mi się być już taki dorosły i też zauważyłam, że świetnie zrobione zdjęcia Jolanto to ja pisałam o tym, że usłyszalam komentarz "że dzieci mają dzieci" stąd moze ta dyskusja ale ja bynajmniej nie poczułam się urażona, może mam zbyt luźne podejście do tego ![]() Wczoraj przez ten upał nie miałam siły nawet pisać, tym bardziej, że cały dzień lataliśmy
|
#4885 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I miałam już dawno zapytać ale przypomniało mi sie teraz jak zobaczyłam Twoje pasemka na fotce Miałaś sie zafarbować na brąz bez rudości udało ci sie znaleźć taką farbę?.... Stare te pasemka czy sie nie przyznałaś? ![]() Cytat:
oczywiście nie do jedzenia ale akurat ja jadłam a on tak rączki wyciągał, że dałam mu potrzymać Popierdział na nie i oddał Cytat:
![]() Mam nadzieje, że moje dziecko dziś sie przeprosi z łyżeczką bo jak nie to chyba znów zrobię małą przerwę ... Miłego dnia ![]() Edit Puszina widzę cie - pisz co słychać i jak tam Mareczek
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementa
![]() Aparat - obiektyw - ![]() Właśnie - co dajecie dzieciom w łapkę (lub z łapki?) Hubert dostaje: chrupka i biszkopta Ja daję mu banana, jabłko (woli jeść takie niż zblenderowane). Dajecie jeszcze jakieś owoce? Hubert zjadł parę czereśni, kilka truskawek (wiem, że mogą uczulać, ale żadnej reakcji alergicznej po nich nie by) - są to owoce z ogrodu, bez chemii żadnej. No i raz dziadek uszczęśliwił go ananasem . Ja się wkurzyłam, ale Hubert wcinal, aż mu się uszy trzęsły![]() Tak się dopraszałam o przepisy, a w końcu przez ten wyjazd nie miałam czasu (nie planowałam go, a potem myślałam, że zajmie 2-3 godz, a nie 6 ) - ale Sławki ciasteczka idą na pierwszy rzut przy najbliższym pieczeniu |
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie udało mi się, tzn prawie - ale był to za ciemny kolor jak dla mnie. Byłam w sobotę z rana u fryzjera - miał być chłodny brąz z paroma pasemkami - ale to nie to Liczę na to, że może jak parę razy umyję, to kolor się zmieni... (a i tak chodzę jak poczochraniec, bo mam popsutą suszarkę - no a nowa idzie...i idzie...i idzie - polecam Pocztę Polską ![]() )
|
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tak mi się wydawało,że coś z włosami zrobiłaś,bo pamiętałam Cię w ciemniejszych,ale umknęła mi informacja o frycku
![]() a jaki aparat i obiektyw? jejq jak mi się marzy lustrzanka chyba zacznę pokątnie odkładać ![]() truskawki można?sama chętnie bym dała ![]() niby od 10mca arbuz od 9 też macie takie info? |
|
|
|
#4889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wybacz, że Cię tak do odpowiedzi wywlokłam ale miałam nadzieję, że jednak Ci sie udało - może następnym razem będzie lepiej Do mnie też różne rzeczy idą i dojść nie mogą Ale wczoraj widziałam samochód poczty polskiej pod moim blokiem to może coś ruszyło
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Prima, w lapke (geeez.. dajemy wlasnym dzieciom w lape, zeby tylko jadly!
![]() ![]() bo Hania wszystko od razu do buzi, nie da sie tylko potrzymac.I dolaczam sie do pytania o aparat i obiektyw. I mi tez marzy sie lustrzanka - juz mialam kase, ale wtedy jednak kupilismy kamere, ze wzgledu na Hanie (mozliwosc uchwycenia pierwszych wystepow manualno-wokalnych i przeslania babci ) ale srednio nam sie ona sprawuje.Ewcia, swietny Av ![]() A gdzie jest Bubbel, nadal w PL?? Bo tu trzeba jakies spotkanie organizowac
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-06-10 o 09:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

Pokażę TŻ-towi
Ostatnio próbowałam ją trochę przeczekać (zazwyczaj jak zaczyna przez sen kwilić to daję jej cyca) i rozwyła się na całego. W sumie to nie miałabym nic przeciwko nocnemu wstawaniu, gdybym mogła sobie rano to odespać (albo chociaż się zdrzemnąć w środku dnia), ale ja rano muszę być przytomna i jakoś w pracy funkcjonować

Teraz i tak przesypia 5 godzin bez przerwy, bo jeszcze niedawno budzil sie co 2-3 godz. A teraz pierwsza drzemka po 5 godz, a potem to roznie. Co 2-3 godz. Ale tez dluzej spi - do ok.8.00 co skutkuje tym ze w dzien juz spi bardzo malutko (po pol godziny co 4 godz.). Gdzie te moje dziecko co mi spalo po 5 godzin w ciagu dnia?
Ale widac mu cyc wystarcza.

Także przepraszam wszystkich dotkniętych - nie miałam nic złego na myśli 

dla Piotrusia.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)