Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-30, 09:57   #2551
Mecassie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mój miewa bo widziałam na usg raz ale nie czuje jeszcze. A czkawka bierze się z opijania się wodami plodowymi i jest całkowicie normalna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czyli ja nie robię nic złego ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:59   #2552
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Mój mąż teraz ma opcje czasami popracować z domu, głównie jak musi zrobić papierkowa robotę albo składa zamówienie ale dlatego że nie ma zaplecza biurowego na budowie. Niedługo przechodzi na nową budowę i będzie miał na miejscu biuro a budowa jest na drugim końcu miasta. Ale rozmawialiśmy tez o tym jak będziemy funkcjonować w tych ostatnich momentach- jego pracodawca wie ze jestem w ciąży I wie ze poród kiedyś nastąpi. Po prostu powie ze jest taka sytuacja ze być może w każdej chwili będzie musiał uciekać z pracy i tyle. Na pewno zrozumieją bo akurat jego szef jest spoko. A w ogóle nasza rozmowa wyszła z tego ze mówiłam mężowi ze trochę się boję ze on nie będzie umiał zostawić pracy żeby wziąć urlop tacierzynski po porodzie. Bo jest z tych przejmujących się, mocno zaangażowanych w pracę i nie do końca umie przekazywać obowiązki. Swego czasu wymyślił ze on nie będzie brał tacierzynskiego tylko zrobi dwutygodniowy home office i będzie na telefonie... wytlumaczylam mu ze nie wyobrażam sobie ze mnie zostawi w tych pierwszych dniach i ze nie wyobrażam sobie ze będzie ciągle wisiał na telefonie służbowym. Będzie miał te dwa dni zanim wyjdę ze szpitala żeby przekazać obowiązki i telefon i laptopa a potem wraca ze mną do domu i jesteśmy dwa tygodnie tylko dla siebie. Przyjął to do wiadomości ale widzę ze jeszcze trochę się miota bo chciałby wszystkim zrobić dobrze teraz walczę z nim żeby wziął urlop bo chciałam żebyśmy pojechali na dłuższy weekend gdzieś. Ale nie umie pracy zostawić bo teraz mają gorący okres i nie chce zostawiać pracowników. Od zawsze miał problem z braniem urlopów i zwolnień... Ale pracuje nad tym

Jakbym czytała o swoim z tym że mój pracuje w delegacji i aktualnie jest 200 km od domu. Podobno juz rozmawiał z szefem że tylko do końca tego miesiąca później delegacje nie wchodzą w grę, ale zobaczymy jak to będzie..
Stary 2017-10-30, 10:03   #2553
julietta83
Zakorzenienie

dziś pierwszy raz musiałam prosić o przepuszczenie w sklepie
miałam tylko 2 rzeczy, kolejka spora, a ja poczułam, że mi się ciemno przed oczami robi
na szczęście obyło się bez komentarzy, a po wyjściu na powietrze wszystko wróciło do normy

byłam też w lidlu i poczyniłam pierwszy zakup ubrankowy - dwupak bodziaków szary i w liski, reszta nie moja kolorystyka
spore są i trochę poleżą, ale 15 zł nie majątek

teraz wcinam ciastko z jabłkiem z lidla i popijam kakao niezbyt zdrowo, ale ciastko kojarzy mi się z super wakacjami i czasem pozwalam sobie na takie odstępstwo od reguły

potem będę gotować fasolkę, która moczy się od wczoraj, na 14:30 mam połówkowe - wierzę, że wszystko będzie ok

co do sytuacji po porodzie, to na dzień dzisiejszy ustaliłam z mężem, że weźmie dwa tygodnie l4 po mojej cesarce, do tego pracuje 5 minut od domu, więc i potem w każdej chwili będzie mógł zareagować szybko na awaryjną sytuację
to w teorii, bo bardzo chciałby zmienić pracę ze względu na zarobki i w sumie nie wiadomo jak będzie za te kilka m-cy... a mogę liczyć tylko na niego...
na razie sprawdza się super jako przyszły tatuś, zaskakuje mnie jego cierpliwość na moje ciążowe "humory", rozumie i pomaga
teraz wiem, że to był błąd, że tak długo staraliśmy się pozbawić siebie takiej sytuacji
no ale może potrzebowaliśmy takich zawirowań, jakie przechodził nasz związek rok temu, dzięki czemu teraz jest tak super
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 10:04   #2554
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Naprawdę?! To bardzo budujące

Asiula, Lunak podaję Wam rękę odnośnie podejścia męża do pracy. U nas to samo. Z jednej strony podziwiam tą jego pracowitość i zaradność ale z drugiej strony mam duże obawy, czy mi się w tym nie zatraci...

Jolinko to dziś obiad masz, że tak powiem, na bogatości A co planujesz z tej polędwicy zrobić?
(PS. wczoraj zrobiłam drugi raz krem do karpatki - tym razem wyszedł dobrze. Pierwszy raz robiłam w termomiksie i błąd polegał na tym, że dałam za duże obroty. Do wieczora ciasto było gotowe, na kolację zjedliśmy śledzie a po nich na deser karpatka iście ciążowy zestaw )
No właśnie nie bardzo wiem co z tej polędwicy zrobić 🤔 żeby zachować najwięcej tych właściwości jej, to lepiej upiec czy smażyć czy dusić? Pieron wie 😜

E to dobry duet był. Śledź z karpatka... jadlabym 😀

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 10:04   #2555
Mecassie
Zakorzenienie

Znalazłam tego Roan Bassa w wersji 2w1 tak jak mi dziewczyny doradziły

https://www.olx.pl/i2/oferta/wozek-2...8-IDoO0gy.html

Trochę inny kolor ale też spoko chyba no nie ?

Stary 2017-10-30, 10:10   #2556
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Wiecie, że po preparatach z żelazem mocz może mieć zmieniony kolor?

Super wesoło, bo ja ostatnio dostałam zawału jak swój zobaczyłam
Że kupka ciemnieje to zauważyłam. W moczu nie dostrzegłam zmian 😜

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

Jak dla mnie wygląda bardzo obiecujaco ☺ cena też kusząca

Stary 2017-10-30, 10:17   #2557
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wczoraj zaczęłam 5 miesiąc i dzidek zrobił nam prezent z tej okazji - kopie jak szalony Nawet Tżtowi udało się poczuć jak przyłożył rękę do brzucha

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie materaca My mamy trochę niestandardowy wymiar łóżeczka i będę musiała na necie chyba zamówić

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Dzień dobry

Wczoraj zaczęłam 5 miesiąc i dzidek zrobił nam prezent z tej okazji - kopie jak szalony Nawet Tżtowi udało się poczuć jak przyłożył rękę do brzucha

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie materaca My mamy trochę niestandardowy wymiar łóżeczka i będę musiała na necie chyba zamówić

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 10:20   #2558
Jolinko
Zadomowienie

Julietta trzymam kciuki za Twoją wizytę ☺ podejrzysz sobie maluszka. Zazdro 😉

Stary 2017-10-30, 10:25   #2559
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ja nie robię nic złego ?

Zdecydowanie nie jak maluch ma czkawke to ponoć dobrze bo to wspomaga rozwój płuc i w ogóle jest pożyteczne wiec się ciesz

A wózek jest spoko, co prawda nie moja kolorystyka bo nie lubię beżu ale wygląda dobrze. Nie wiem tylko czy to ekoskora czy materiał? Bo na zdjęciu wydaje się jakby to była ekoskora

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 10:31   #2560
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie nie jak maluch ma czkawke to ponoć dobrze bo to wspomaga rozwój płuc i w ogóle jest pożyteczne wiec się ciesz

A wózek jest spoko, co prawda nie moja kolorystyka bo nie lubię beżu ale wygląda dobrze. Nie wiem tylko czy to ekoskora czy materiał? Bo na zdjęciu wydaje się jakby to była ekoskora

Eko skóra

Stary 2017-10-30, 10:32   #2561
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam . Dokładnie tak samo ma mój. On zrobi wszystko najlepiej, projekt bez niego się załamie, inni nie dadzą rady albo zrobić po łebkach. Pomysł z pracą w domu jak już Dzieć będzie z nami też miał - wybiłam z głowy. Teraz na szczęście przeskoczył w etap, że w przyszłym roku będzie miał dużo urlopu, to go wykorzysta w domu żeby nie stracić chwili z maluszkiem. Trzymam za to jego postanowienie kciuki.
Ja mam chyba gorzej, bo sama tak mam. Cały czas odbieram telefony i maile z pracy, pomagam. Do końca roku chciałabym wziąć jeszcze aktywny udział w jednym projekcie z domu, żeby mieć choć odrobinę wpływ na jego kształt...Bo przecież to moja działka, będzie to miało wpływ po moim powrocie...aż mnie głowa od tego boli, ale z pracą do końca rozstać się nie potrafię...mocno przeżywam, choć nie mówię o tym mężowi, bo on jest raczej z tych, którzy są zdania, że praca w pracy, a dom jest dla rodziny 😑 a mnie aż nosi z nudów, trochę smutku i tak w kółko...

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 10:32   #2562
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Dwójeczka przy naprawdę dużych dawkach też Robi się czarna
O dwójce wiedziałam, ale siku mnie zdziwiło
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 10:43   #2563
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
O dwójce wiedziałam, ale siku mnie zdziwiło
Mnie tez bo jak bralam zelazo to tylko dwojka sie zmienila.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 10:47   #2564
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Hej
Co do czkawki u maleństwa to jeszcze nie czuje, ale ja dopiero niedawno z tydzień temu zaczęłam czuć wyraźne kopniaczki a nie rybkę

Do Lidla też póki co się nie wybieram, przed chwilą widziałam śnieg za oknem i zamieć ale już śladu po nim nie ma na szczęście

Kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Ja juz swojemu powiedziałam ze do końca stycznia chce mieć wszystko skompletowane bo tak naprawdę to w połowie lutego juz może się rodzić a mąż sam nie ogarnie zakupów a wyprawka dla siebie jeszcze w ogole się nie zajmowalam i nie myślałam o niej

Ja też do końca stycznia chce mieć wszystko gotowe, niedługo będę robić pewnie swoją listę wyprawkowa na podstawie tego co tu dziewczyny pisały

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 10:51   #2565
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Wygląda spoko, ale to są realne zdjęcia tej osoby? Cena też bardzo fajna, tylko to Roan Bass a nie Bass Soft ale nie wiem czym one się różnią

PM 2017
Stary 2017-10-30, 10:52   #2566
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Ooo kurcze! Ten podoba mi się jeszcze bardziej

Stary 2017-10-30, 10:55   #2567
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Wygląda spoko, ale to są realne zdjęcia tej osoby? Cena też bardzo fajna, tylko to Roan Bass a nie Bass Soft ale nie wiem czym one się różnią

Wiem właśnie, zauważyłam to i raczej odpada bo nie ma dodatkowej amortyzacji.
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ooo kurcze! Ten podoba mi się jeszcze bardziej

Ehem ale to jednak nie jest Soft

Stary 2017-10-30, 10:56   #2568
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam chyba gorzej, bo sama tak mam. Cały czas odbieram telefony i maile z pracy, pomagam. Do końca roku chciałabym wziąć jeszcze aktywny udział w jednym projekcie z domu, żeby mieć choć odrobinę wpływ na jego kształt...Bo przecież to moja działka, będzie to miało wpływ po moim powrocie...aż mnie głowa od tego boli, ale z pracą do końca rozstać się nie potrafię...mocno przeżywam, choć nie mówię o tym mężowi, bo on jest raczej z tych, którzy są zdania, że praca w pracy, a dom jest dla rodziny 😑 a mnie aż nosi z nudów, trochę smutku i tak w kółko...

Ja też najchętniej jeszcze angażowałabym się w pracę, ale takiej możliwości nie ma. Póki co robię im reklamę i lubię na facebooku wszystko co wrzucają (w sobotę przeraziłam się, że tyle tam nowych dzieciaczków mają, że nie ogarnęłabym imion ). W sumie jeśli będę tam wracać to i tak nie ma co teraz się wprowadzać, bo za te 2 lata to będzie całkiem nowy skład. Może tylko dziewczyny, z którymi pracowałam zostaną Taki urok placówek.

Koma, jak z Twoimi wymiotami? Czarodziejka pisze, że cały czas ją męczą, a przecież Ciebie też trzymało.

Cytat:
Hej
Co do czkawki u maleństwa to jeszcze nie czuje, ale ja dopiero niedawno z tydzień temu zaczęłam czuć wyraźne kopniaczki a nie rybkę

Do Lidla też póki co się nie wybieram, przed chwilą widziałam śnieg za oknem i zamieć ale już śladu po nim nie ma na szczęście

Śnieg? Jak to śnieg? Ale, że już? Że Pannkaka ma już śnieg i mrozek to ja rozumiem, bo to dalej od nas, ale że tutaj... Oj ja nie chcę Ciekawe jak tam Alley w górach się trzyma, bo widziałam dziś zdjęcia z Zakopanego to zima na całego i śniegu pełno.

Mam twarde postanowienie, że jak mój pojedzie w delegacje, to ja ogarnę wszystkie zamówienia dla Dziecia i dla mnie Będę miała zajęcie.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 11:04   #2569
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Ja też do końca stycznia chce mieć wszystko gotowe, niedługo będę robić pewnie swoją listę wyprawkowa na podstawie tego co tu dziewczyny pisały

O kurcze snieg i zamiec!
Stary 2017-10-30, 11:13   #2570
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Ale juz jestes na zwolnieniu, tak? Jesli tak masz, to dobrze, ze masz ten okres przejsciowy, jeszcze kontakt z praca jest, ale powoli sie oswajasz z byciem "z dala" od tego wszystkiego. Czytalam, ze wlasnie takie mocno zaangazowane osoby maja zwiekszone ryzyko depresji poporodowej, zwlaszcza jesli pracuja do samego konca. Czesciej nie potrafia sie przestawic z trybu dzialania, na monotonny tryb macierzystwa.

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Śnieg? Jak to śnieg? Ale, że już? Że Pannkaka ma już śnieg i mrozek to ja rozumiem, bo to dalej od nas, ale że tutaj... Oj ja nie chcę Ciekawe jak tam Alley w górach się trzyma, bo widziałam dziś zdjęcia z Zakopanego to zima na całego i śniegu pełno.
Ej, zeby nie bylo, u mnie temperatury porownywalne z Polska. Dwie ostatnie to nawet byly cieplejsze tu niz w Warszawie. Mam niedaleko siebie trasy do nart biegowych, ale przez ostatnie 3 zimy nigdy nie byly przygotowane, bo sniegu nie bylo Jedyne co to zima trwa tutaj dluzej i jest ciemniej
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 11:26   #2571
Koma1002
Zadomowienie

Lunak, miło że pytasz 😊 niestety jak nie wymiotuje to źle się czuję- to takie mdłości jak na początku ciąży 😑 dziś chyba Czaro_dziejkaa to napisała- nie za bardzo umiem cieszyć się ciąża, bo każdego dnia źle się czuję 😭

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Ale juz jestes na zwolnieniu, tak? Jesli tak masz, to dobrze, ze masz ten okres przejsciowy, jeszcze kontakt z praca jest, ale powoli sie oswajasz z byciem "z dala" od tego wszystkiego. Czytalam, ze wlasnie takie mocno zaangazowane osoby maja zwiekszone ryzyko depresji poporodowej, zwlaszcza jesli pracuja do samego konca. Czesciej nie potrafia sie przestawic z trybu dzialania, na monotonny tryb macierzystwa.

Ej, zeby nie bylo, u mnie temperatury porownywalne z Polska. Dwie ostatnie to nawet byly cieplejsze tu niz w Warszawie. Mam niedaleko siebie trasy do nart biegowych, ale przez ostatnie 3 zimy nigdy nie byly przygotowane, bo sniegu nie bylo Jedyne co to zima trwa tutaj dluzej i jest ciemniej
Pannkaka, uderzylas w idealne miejsce, z tym że ja depresji spodziewałam się niestety wcześniej... ciężko było mi z dnia na dzień zrezygnować z pracy. Planowalam pracować do końca roku, a już od miesiąca siedzę w domu. Ehh...

Stary 2017-10-30, 11:28   #2572
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
O kurcze snieg i zamiec!
Na szczęście było to chwilowe tylko, ale się przerazilam jak zobaczyłam już ten śnieg

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Pannkaka przypomnisz mi co w tym bujaczku z Tiny Love było nie tak dla Ciebie? tak myślę czy kupić go bo znalazłam za jakieś 150 zł ale nie wiem czy nie za wcześnie

PM 2017
Stary 2017-10-30, 11:54   #2573
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Lunak, miło że pytasz 😊 niestety jak nie wymiotuje to źle się czuję- to takie mdłości jak na początku ciąży 😑 dziś chyba Czaro_dziejkaa to napisała- nie za bardzo umiem cieszyć się ciąża, bo każdego dnia źle się czuję 😭

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

[]
Przerąbane no nie? 😨

Mecassie, bardzo fajny ten wózek .
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 12:02   #2574
lelowa
Zakorzenienie

Pretty haha u nas tez sypal przed chwila
Stary 2017-10-30, 12:05   #2575
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Przerąbane no nie?

Mecassie, bardzo fajny ten wózek .
No straszne, przez to wcale nie mam ochoty na zakupy, bo jestem zwyczajnie zmęczona...a mąż już mówi o rodzenstwie dla malucha w brzuchu...

Stary 2017-10-30, 12:05   #2576
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Pretty haha u nas tez sypal przed chwila
Dobrze ze jednak wczoraj zamówiłam kurtkę zimowa z H&M Chociaż mam nadzieję że jeszcze jesień będzie i się chociaż na chwilę wypogodzi

PM 2017
Stary 2017-10-30, 12:06   #2577
lelowa
Zakorzenienie

Ja tez sie ciesze z zimowki w szafie
Stary 2017-10-30, 12:09   #2578
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze ze jednak wczoraj zamówiłam kurtkę zimowa z H&M Chociaż mam nadzieję że jeszcze jesień będzie i się chociaż na chwilę wypogodzi
Którą?
Stary 2017-10-30, 12:11   #2579
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Którą?
Tą co Ty kupiłaś jednak się skusilam, chciałam ta parke co ma lelowa ale myślę że brzuch mi jeszcze mocno do przodu wyrzuci więc ta granatowa będzie idealna

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Torrence pokaż proszę ten bujaczek który Ty kupiłaś

PM 2017
Stary 2017-10-30, 12:14   #2580
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja mam zimówkę z h&m taką granatową na 299, chciałam tą tańszą, ale stwierdziłam, że za cienka będzie na zimę.. Co prawda w tej póki co wyglądam jak w worku, ale jest ciepła i zakładam ją na krótki rękawek i nic nie przewiewa
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości