Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-30, 08:09   #2521
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Nie wiem jak pracuje ale nasz świadek już jakoś miesiąc przed porodem pracował z domu a teraz wziął cały przysługujący mu urlop więc do pracy wróci późno

Z ręcznym to chyba może być wyczerpujące pracować rękami którymi wiecznie nosisz dzieciaczka Myślałam że kupię używany elektryczny i zmienię te końcówki, które dotykają ciała. Notabene śniło mi się dziś że użyłam latatora i od razu wyleciało pół litra i poszłam mrozić
Mój mąż teraz ma opcje czasami popracować z domu, głównie jak musi zrobić papierkowa robotę albo składa zamówienie ale dlatego że nie ma zaplecza biurowego na budowie. Niedługo przechodzi na nową budowę i będzie miał na miejscu biuro a budowa jest na drugim końcu miasta. Ale rozmawialiśmy tez o tym jak będziemy funkcjonować w tych ostatnich momentach- jego pracodawca wie ze jestem w ciąży I wie ze poród kiedyś nastąpi. Po prostu powie ze jest taka sytuacja ze być może w każdej chwili będzie musiał uciekać z pracy i tyle. Na pewno zrozumieją bo akurat jego szef jest spoko. A w ogóle nasza rozmowa wyszła z tego ze mówiłam mężowi ze trochę się boję ze on nie będzie umiał zostawić pracy żeby wziąć urlop tacierzynski po porodzie. Bo jest z tych przejmujących się, mocno zaangażowanych w pracę i nie do końca umie przekazywać obowiązki. Swego czasu wymyślił ze on nie będzie brał tacierzynskiego tylko zrobi dwutygodniowy home office i będzie na telefonie... wytlumaczylam mu ze nie wyobrażam sobie ze mnie zostawi w tych pierwszych dniach i ze nie wyobrażam sobie ze będzie ciągle wisiał na telefonie służbowym. Będzie miał te dwa dni zanim wyjdę ze szpitala żeby przekazać obowiązki i telefon i laptopa a potem wraca ze mną do domu i jesteśmy dwa tygodnie tylko dla siebie. Przyjął to do wiadomości ale widzę ze jeszcze trochę się miota bo chciałby wszystkim zrobić dobrze teraz walczę z nim żeby wziął urlop bo chciałam żebyśmy pojechali na dłuższy weekend gdzieś. Ale nie umie pracy zostawić bo teraz mają gorący okres i nie chce zostawiać pracowników. Od zawsze miał problem z braniem urlopów i zwolnień... Ale pracuje nad tym

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 08:14   #2522
punamama
Rozeznanie

Witam się w poniedziałek
Weekend zleciał mi na sprzataniu i ogarnianiu mieszkania wiec nawet tu nie zagladalam.
Spadam czytac weekendowe posty!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-10-30, 08:14   #2523
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry. Piszecie o karmieniu piersią, a ja mam głupie pytanie, jak wygląda technicznie pieszczenie piersi, gdy kobieta karmi? Partner czuje to mleko itd? Czy wtedy organizm się przestawia z trybu dziecko na tryb partner

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 08:15   #2524
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Piszecie o karmieniu piersią, a ja mam głupie pytanie, jak wygląda technicznie pieszczenie piersi, gdy kobieta karmi? Partner czuje to mleko itd? Czy wtedy organizm się przestawia z trybu dziecko na tryb partner

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
To jest bardzo dobre pytanie! czekam na odpowiedzi od doświadczonych

Stary 2017-10-30, 08:20   #2525
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak pracuje ale nasz świadek już jakoś miesiąc przed porodem pracował z domu a teraz wziął cały przysługujący mu urlop więc do pracy wróci późno

Z ręcznym to chyba może być wyczerpujące pracować rękami którymi wiecznie nosisz dzieciaczka Myślałam że kupię używany elektryczny i zmienię te końcówki, które dotykają ciała. Notabene śniło mi się dziś że użyłam latatora i od razu wyleciało pół litra i poszłam mrozić
No właśnie ręczny może być męczący, ale z drugiej strony nie wiem ile tak naprawdę będę używać takiego laktatora.. Koleżanka używała tylko w szpitalu po porodzie, bo mały nie leżał z nią, teraz tylko sporadycznie jak wychodzi do lekarza. Tylko znowu jak mam być przywiązana do domu, bo karmię to już lepiej podłączyć laktator i niech ciągnie, może też się rozejrzę za uzywka co prawda nie wracam do pracy i będę siedzieć długo w domu z dzieckiem, ale w miejscach publicznych wolałabym karmić butelką
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 08:26   #2526
Pannkaka
Rozeznanie

Ale zimno, chyba jednak muszę kupić zimową kurtkę Do wczoraj była mała promocja na tę granatowa z h&m, co któraś z was kupiła, ale stwierdziłam że jeszcze dam radę i już żałuję. A to tylko -1... Będzie zimniej...

Wczoraj upralam najmniejsze ubranka po córce, posortuje w tym tygodniu i będę wiedziała czego mi brakuje. Na pewno mam namiar różu, ale chyba w pierwszych miesiącach nie będę się tym szczegółem przejmować sama kupowałam dużo naturalnych i niebieskich, ale rodzina mimo próśb nie bardzo. Teraz zobaczą dlaczego to był błąd

Miłego dnia!

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 08:29   #2527
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Ja mim tego, że powinnam chwalić Calzedonie to mam takie samo zdanie Jakość totalnie nie przekłada się na cenę A rajstopy dla kobiet w ciąży za 69 zł to lekka przesada
Jedyne co, to rajstopy (te matowe) mają dużo ładniejszy splot, nie ma tych prążków widocznych. Miałam już chyba 3 pary i w żadnej nie udało mi się nawet wyjść z domu
O nie wiedziałam, że mają wersję dla ciężarnych. Wejdę przy okazji obejrzeć co to za cudo. Ja kupuję ich podstawowe rajstopy 40 den, za 5 par chyba 100 zł. Wystarczają mi na długo.

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Cora wstala o 8:45 wiec tak samo jak na stary czas
Kochane dziecko

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Moj w ogóle jakby o porodzie nie mówi, ale cały czas przestrzega, żeby nie stracić ciąży.
I jakie daje ci zalecenia w tym celu? Jeśli nie robi się głupot, to raczej mało od nas zależy

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Spalam 2,5 h. Masakra. Nigdy mi się nie zdarzyło spać w dzień, a teraz i wczoraj i dziś.
Mąż wziął synka do teściów żebym odpoczęłam, bo te wymioty chcą mnie wykończyć, plus przeziębienie mi się przyplątało, ehhhh.

Zapomniałam się pochwalić , że odebrałam w piątek paczkę z Allegro, wszystkie rzeczy do porodu już mam 😎
Skąd ty masz tyle sił, żeby to wszystko dźwignąć? Zdrówka i wymioty sio.
Jak wybrałaś rozmiar koszul? Coś nawet przeglądałam, ale nie wiedziałam jaki rozmiar wybrać

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej laski, u nas z kaszlu zrobilo sie podejrzenie rozwijajacego sie zapalenia pluc i jestesmy w szpitalu. Juz dostala dawke lekow, ma tlen podany i odsypia klucie trzymajcie kciuki za nia
Ale , trzymajcie się i zdrówka dla Malutkiej

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja się porodu nie boję, nie ja pierwsza I nie ostatnia. Wiem ze nie będzie łatwo, zdaje sobie sprawę ze będzie cholernie bolało ale nie chce się niepotrzebnie nakręcac i się stresować.

Udało mi się znaleźć szkole rodzenia. Babka nas wciśnie w dwie różne grupy bo na najbliższy kurs nie ma miejsc- dopiero w połowie się zwalniają a początkowe tematy uzupełnimy z kolejnym kursem. Trochę zamota ale grunt ze jest myślałam że będzie łatwiej coś znaleźć ale kurcze jest mało tych szkół i juz wszystko pozajmowane...
Bo niestety temat szkół dotyczy nas na końcówce roku,a tu fundusze się pokończyły

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Mówiłam Wam, że w ciągu najbliższego półrocza wśród rodziny i znajomych ma przyjść na świat łącznie z moją córeczką 10 dzieci - właśnie rodzi się pierwsze
Prywatny żłobek możecie zrobić

Co za pogoda Przez nią chyba tylko wyskoczę do warzywniaka i nigdzie się nie ruszam. Od wczoraj znów ciągnie mnie podbrzusze, może się znów coś rozciąga. Trzeba poleżeć

Ubranka w lidlu odpuszczam, bo zupełnie nie nasza rozmiarówka. To ich 62 jest jak 68, a jak nasze dzieci wskoczą w 68 to będzie lato. A na następną jesień nie będę jeszcze robić zapasów
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 08:50   #2528
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim 😀

Laski... nadszedł ten dzień. Mąż wrócił z pół godz temu z pracy z nocki i mi zapowiedział że kupił mi kawał polędwicy wołowej 🤤 o matko, będę musiała to dziś zjeść. Wiem że to głupie, ale na sama myśl mnie po bebechach drze... z drugiej strony to miło z jego strony, zaskoczył mnie, bo wspominalam o tej wołowinie tak luźno z tydz temu. W ogóle zanim przyszedł do łóżka to pomyl wszystkie gary zalegający w zlewie i zapalił w piecu żeby mi ciepło było. Miło jak się troszczy mąż ☺

I wczoraj też jak lezelismy sobie po południu to mowil: już nie długo to tak nie polezymy spokojnie bo będzie tu takie małe fikac i robić łeee łeee. 😊 i też już planuje gdzie go będzie zabierał, czego nauczy, co mu kupi. Slodkie to... Mam nadzieję że jak już przyjdzie co do czego to rzeczywiście tak będzie 😉

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 08:56   #2529
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój mąż teraz ma opcje czasami popracować z domu, głównie jak musi zrobić papierkowa robotę albo składa zamówienie ale dlatego że nie ma zaplecza biurowego na budowie. Niedługo przechodzi na nową budowę i będzie miał na miejscu biuro a budowa jest na drugim końcu miasta. Ale rozmawialiśmy tez o tym jak będziemy funkcjonować w tych ostatnich momentach- jego pracodawca wie ze jestem w ciąży I wie ze poród kiedyś nastąpi. Po prostu powie ze jest taka sytuacja ze być może w każdej chwili będzie musiał uciekać z pracy i tyle. Na pewno zrozumieją bo akurat jego szef jest spoko. A w ogóle nasza rozmowa wyszła z tego ze mówiłam mężowi ze trochę się boję ze on nie będzie umiał zostawić pracy żeby wziąć urlop tacierzynski po porodzie. Bo jest z tych przejmujących się, mocno zaangażowanych w pracę i nie do końca umie przekazywać obowiązki. Swego czasu wymyślił ze on nie będzie brał tacierzynskiego tylko zrobi dwutygodniowy home office i będzie na telefonie... wytlumaczylam mu ze nie wyobrażam sobie ze mnie zostawi w tych pierwszych dniach i ze nie wyobrażam sobie ze będzie ciągle wisiał na telefonie służbowym. Będzie miał te dwa dni zanim wyjdę ze szpitala żeby przekazać obowiązki i telefon i laptopa a potem wraca ze mną do domu i jesteśmy dwa tygodnie tylko dla siebie. Przyjął to do wiadomości ale widzę ze jeszcze trochę się miota bo chciałby wszystkim zrobić dobrze teraz walczę z nim żeby wziął urlop bo chciałam żebyśmy pojechali na dłuższy weekend gdzieś. Ale nie umie pracy zostawić bo teraz mają gorący okres i nie chce zostawiać pracowników. Od zawsze miał problem z braniem urlopów i zwolnień... Ale pracuje nad tym

Skąd ja to znam . Dokładnie tak samo ma mój. On zrobi wszystko najlepiej, projekt bez niego się załamie, inni nie dadzą rady albo zrobić po łebkach. Pomysł z pracą w domu jak już Dzieć będzie z nami też miał - wybiłam z głowy. Teraz na szczęście przeskoczył w etap, że w przyszłym roku będzie miał dużo urlopu, to go wykorzysta w domu żeby nie stracić chwili z maluszkiem. Trzymam za to jego postanowienie kciuki.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:01   #2530
robinsonka2
Raczkowanie

dzień dobry w poniedziałek

wiatr daje ładnie, nawet trochę gradu dziś było na szczęście jest prąd

po południu mam połówkowe, czekałam na nie z niecierpliwością...a teraz mam jakieś takie dziwne obawy... i tak pewnie w stresie miną mi najbliższe prawie 4h
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:12   #2531
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
O
Jak wybrałaś rozmiar koszul? Coś nawet przeglądałam, ale nie wiedziałam jaki rozmiar wybrać

Po prostu nie zastanawiam się nad moim ujowym samopoczuciem i jakoś funkcjonuje.
Jedynie co mnie dołuje, to fakt że juz ponad połowa ciąży, a ja nawet jej tak pozytywnie nie odczułam
Z młodym już biegalam za ubrankami, wyprawką itd, a teraz jestem przeszczęśliwa, że większość rzeczy już mam. Nawet nie mam nastroju, żeby ogarnąć ubranka dla małej. Iść na zakupy, czy zamówić coś przez neta.
Może to głupie, ale mam wyrzuty sumienia że ona taka poszkodowana trochę przez to jest

Koszule mam rozmiar m, żeby trochę luźniejsze były.

Cytat:

U mnie się chyba organizm przestawiał, bo nigdy nie było żadnej wpadki z mlekiem czy coś

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość

po południu mam połówkowe, czekałam na nie z niecierpliwością...a teraz mam jakieś takie dziwne obawy... i tak pewnie w stresie miną mi najbliższe prawie 4h
Kciuki!

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2017-10-30 o 09:11
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:28   #2532
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj oglądaliśmy wózki w sklepie który poleciła mi bratowa bo tyleeee rodzai. Pf a tam tylko Bebetto, Anelis, Mutsy, Adamex i ten co mi się najbardziej podobał ale znów tżtowi nie Baby Design. On chce ten Roan Bass co ma Asiula ale u nas w sklepach nie ma ich stacjonarnie żeby zobaczyć
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej laski, u nas z kaszlu zrobilo sie podejrzenie rozwijajacego sie zapalenia pluc i jestesmy w szpitalu. Juz dostala dawke lekow, ma tlen podany i odsypia klucie trzymajcie kciuki za nia
Ojej Z całego serca życzę zdrówka dla córeczki
Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Zdrowia dla córy

Dziewczyny, jaki materac będziecie kupować/ macie ?
Lateksowy ? Gryka, kokos ? Czy może jeszcze jakiś inny ?
Ja mam materac używany po bratanku. Z ikea, prawdopodobnie jest on hmm...
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Chce karmić, jestem świadoma tego że to najlepszy pokarm dla niego, przecież sama natura tak to opracowała więc nie może być inaczej. Ale strasznie się martwię że nie wytrzymam tego szarpania i ciągnięcia sutkow ( jak by to nie brzmiało, to mam przeczucie że tak to właśnie się odczuwa) i będę mieć taka blokadę i nerwa że i pokarm mi się nie pojawi przez to... 😐

O tak! Słowo e słowo mam takie same odczucia... mama kazała mi już hartować sutki (szczypać, szczoteczką przejeżdżać itp) ale mnie to bardzo boli

Jeszcze widziałam temat porodów. Wczoraj mąż się mnie spytał czy boję się porodu bo on się boi bardzo. Powiedziałam że nie i zapytałam czego on się boi a on mi na to że bardzo będzie mnie bolało i że nie będzie w stanie mi pomóc. Ja zdaje sobie z tego sprawę że będzie mi bardzo ciężko ale moim numerem jeden jest to żeby urodzić zdrowe dzieciątko. A największa obawą porodu jest oczekiwanie na płacz maluszka.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:29   #2533
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
No właśnie ręczny może być męczący, ale z drugiej strony nie wiem ile tak naprawdę będę używać takiego laktatora.. Koleżanka używała tylko w szpitalu po porodzie, bo mały nie leżał z nią, teraz tylko sporadycznie jak wychodzi do lekarza. Tylko znowu jak mam być przywiązana do domu, bo karmię to już lepiej podłączyć laktator i niech ciągnie, może też się rozejrzę za uzywka co prawda nie wracam do pracy i będę siedzieć długo w domu z dzieckiem, ale w miejscach publicznych wolałabym karmić butelką
A nie masz możliwości wypożyczyć? Sprawdź w sklepach z artykułami dziecięcymi czy nie ma takiej opcji. U mnie jest więc może i u ciebie coś się znajdzie

Cytat:
O nie wiedziałam, że mają wersję dla ciężarnych. Wejdę przy okazji obejrzeć co to za cudo. Ja kupuję ich podstawowe rajstopy 40 den, za 5 par chyba 100 zł. Wystarczają mi na długo.

Kochane dziecko

I jakie daje ci zalecenia w tym celu? Jeśli nie robi się głupot, to raczej mało od nas zależy

Ale , trzymajcie się i zdrówka dla Malutkiej

Bo niestety temat szkół dotyczy nas na końcówce roku,a tu fundusze się pokończyły

Prywatny żłobek możecie zrobić

Co za pogoda Przez nią chyba tylko wyskoczę do warzywniaka i nigdzie się nie ruszam. Od wczoraj znów ciągnie mnie podbrzusze, może się znów coś rozciąga. Trzeba poleżeć

Ubranka w lidlu odpuszczam, bo zupełnie nie nasza rozmiarówka. To ich 62 jest jak 68, a jak nasze dzieci wskoczą w 68 to będzie lato. A na następną jesień nie będę jeszcze robić zapasów
A ty która szkole wybrałaś?

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim 😀

Laski... nadszedł ten dzień. Mąż wrócił z pół godz temu z pracy z nocki i mi zapowiedział że kupił mi kawał polędwicy wołowej 🤤 o matko, będę musiała to dziś zjeść. Wiem że to głupie, ale na sama myśl mnie po bebechach drze... z drugiej strony to miło z jego strony, zaskoczył mnie, bo wspominalam o tej wołowinie tak luźno z tydz temu. W ogóle zanim przyszedł do łóżka to pomyl wszystkie gary zalegający w zlewie i zapalił w piecu żeby mi ciepło było. Miło jak się troszczy mąż ☺

I wczoraj też jak lezelismy sobie po południu to mowil: już nie długo to tak nie polezymy spokojnie bo będzie tu takie małe fikac i robić łeee łeee. 😊 i też już planuje gdzie go będzie zabierał, czego nauczy, co mu kupi. Slodkie to... Mam nadzieję że jak już przyjdzie co do czego to rzeczywiście tak będzie 😉

Wczoraj moja mama pokazała nam ubranka i kocyki dla dziecka i mąż dorwal rożek. Zaczął go oglądać, zawijac, odwijac i mówi "będę go sobie w tym nosił, a on będzie się tak krzywil na buzi i kwękał". Coś faceci mają z tymi dźwiękami wydawanym przez dzieci. A rożek jest dla mojego męża najbardziej fascynującym elementem wyprawki ciągle gada jak to będzie zawijal w niego małego. W ogóle urocze było widzieć go takim podjaranym jak oglądał te ubranka

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam . Dokładnie tak samo ma mój. On zrobi wszystko najlepiej, projekt bez niego się załamie, inni nie dadzą rady albo zrobić po łebkach. Pomysł z pracą w domu jak już Dzieć będzie z nami też miał - wybiłam z głowy. Teraz na szczęście przeskoczył w etap, że w przyszłym roku będzie miał dużo urlopu, to go wykorzysta w domu żeby nie stracić chwili z maluszkiem. Trzymam za to jego postanowienie kciuki.
O to mój tak samo- w przyszłym roku będzie miał już normalny urlop bo pracuje w tej firmie od stycznia. I susze mu głowę o te urlopy krótkie (z dwutygodniowym nie ma problemu) bo nawet kurcze pojechać z dzieckiem do lekarza czy coś to chciałabym nie być skazana na rodziców albo sama na siebie. Podejrzewam że jak już mąż wróci do pracy po tych dwóch tygodniach to i tak będę zes.rana ze strachu ze mam z dzieckiem sama zostać

Cytat:

Będzie wszystko dobrze, spokojnie

Cytat:
Po prostu nie zastanawiam się nad moim ujowym samopoczuciem i jakoś funkcjonuje.
Jedynie co mnie dołuje, to fakt że juz ponad połowa ciąży, a ja nawet jej tak pozytywnie nie odczułam
Z młodym już biegalam za ubrankami, wyprawką itd, a teraz jestem przeszczęśliwa, że większość rzeczy już mam. Nawet nie mam nastroju, żeby ogarnąć ubranka dla małej. Iść na zakupy, czy zamówić coś przez neta.
Może to głupie, ale mam wyrzuty sumienia że ona taka poszkodowana trochę przez to jest

Koszule mam rozmiar m, żeby trochę luźniejsze były.

U mnie się chyba organizm przestawiał, bo nigdy nie było żadnej wpadki z mlekiem czy coś

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Kciuki!
Jak dla mnie jesteś mistrzynią wytrzymałości. Ja z moimi mdłościami i brakiem wymiotów miałam ochotę czasami umrzeć i głupio się czuje ze marudzilam oby ci dziecko wynagrodzilo te trudy i oby przesypialo noce

Ależ mi mały karuzele robi w brzuchu, leżę po śniadaniu a ten fika okrutnie od 20 minut. Może mu smakowało śniadanko wydaje mi się ze nawet widziałam przez skórę jak się rusza. Juz nawet nie pisze mężowi o tym bo się chłopak załamie ze on jeszcze nie czuje. Wczoraj jak robiliśmy śniadanie to mały się uaktywnil (a jak czuje pierwszy ruch z rana to się z nim witam) i mąż rzucił czajnikiem i podlecial do brzucha, przykleil się ale niestety nic nie poczuł. Szkoda mi go bo widzę jak bardzo czeka na te ruchy żeby je poczuć

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-10-30 o 09:31
Stary 2017-10-30, 09:31   #2534
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie się chyba organizm przestawiał, bo nigdy nie było żadnej wpadki z mlekiem czy coś!
Naprawdę?! To bardzo budujące

Asiula, Lunak podaję Wam rękę odnośnie podejścia męża do pracy. U nas to samo. Z jednej strony podziwiam tą jego pracowitość i zaradność ale z drugiej strony mam duże obawy, czy mi się w tym nie zatraci...

Jolinko to dziś obiad masz, że tak powiem, na bogatości A co planujesz z tej polędwicy zrobić?
(PS. wczoraj zrobiłam drugi raz krem do karpatki - tym razem wyszedł dobrze. Pierwszy raz robiłam w termomiksie i błąd polegał na tym, że dałam za duże obroty. Do wieczora ciasto było gotowe, na kolację zjedliśmy śledzie a po nich na deser karpatka iście ciążowy zestaw )
Stary 2017-10-30, 09:33   #2535
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja zaczynam się bać jak to będzie. Zawsze wszystko było skupione na młodej i ciekawe czy ta miłość naprawdę się podzieli. I myślę o młodej dla której będę mieć mniej czasu i mi smutno.

Ja kupiłam grykę kokos bo był tani, dużo osób miało i chwaliło. Stwierdziłam, że jak zauwaze robaczki to wyrzucę. Kilka razy go przeglądałam, młoda nie chciała spać w łóżeczku i się zastanawialam czy może to jednak robaki. Więc dlateho już nie chce przez moją psychikę

Ja mam takie same obawy jak ty. Niestety nie da sie uniknac takich mysli. Mam jednak nadzieje, ze wszystko sie pouklada i nie bedzie jakiejs dzikiej zazdrosci.
Co do materaca tez podejrzewalam kiedys, ze nocne placze moze powoduja jakies robaczki ale nie Wszystko gra, co jakis czas sprawdzam materac ale jest ok.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-10-30 o 09:40
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:33   #2536
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Ja wczoraj jeszcze zaczęłam się zastanawiać jak to będzie jak zaczne rodzic będąc sama w domu. Tego się boję ze spanikuje a mąż będzie w pracy. I powiedziałam jak byliśmy u rodziców ze może mąż wzialby urlop w okolicy porodu a mój tato sprowadził mnie na ziemię mówiąc ze przecież nie wiadomo czy urodze w terminie a nie np tydzień później. Ale dodał ze albo mama albo on będą ze mną w te ostatnie dni żebym nie siedziała w domu sama i mam się nie martwić, bo na pewno mi pomogą i będą przy mnie
Oj, chcialabym, zeby to sie dzialo tak szybko, zeby to mialo znaczenie Oczywiscie u niektorych sie dzieje, ale u mnie od momentu, kiedy nabralam pewnosci, ze rodze, do pojechania do szpitala minely ponad 24h. Maz zdazyl jeszcze wyjsc do pracy i wrocic Paniki to tam nie bylo, bardziej frustracja, ze tyle czasu skurcze sa co 8-10 minut, a nie chca sie zrobic czestsze...

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja zaczynam się bać jak to będzie. Zawsze wszystko było skupione na młodej i ciekawe czy ta miłość naprawdę się podzieli. I myślę o młodej dla której będę mieć mniej czasu i mi smutno.
Mysle o tym bez przerwy. Jeszcze przeczytalam jakis czas temu ten tekst https://mataja.pl/2014/09/przeklenst...sie-mlodszego/ i teraz jeszcze bardziej sie boje. Chcialabym, zeby maz sie teraz bardziej zaangazowal, ale jest wrecz przeciwnie, ostatnio tylko "mama, mama"...

Cytat:
Hmm, no u mnie nie do konca sie przestawial. U mnie to pocieklo nawet, jesli partner piersi bezposrednio nie piescil (bo nie bardzo lubie)
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:34   #2537
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Też się tego boję - coś zacznie się dziać i nie będę wiedziała czy jechać taksówką, czy czekać na tz aż przyleci z pracy.. Mama mnie trochę studzi, że poród to nie takie hop siup skurcz i dziecko wychodzi, ale przecież jak zacznę panikować ktoś by mi się przydał pod ręką, kto mnie ogarnie, weźmie torby i wszystkiego przypilnuje.. Ciekawe czy zdążymy się przeprowadzić do porodu, to chociaż rodziców bym miała blisko, jak nie to będę sama w Warszawie.

Nie wiem czy już była dyskusja na ten temat - jaki laktator kupujecie? Ręczny czy taki elektryczny? Różnice cenowo sa spore.
Ja mam reczny avent. Sprawdzil sie swietnie.
Stary 2017-10-30, 09:38   #2538
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Oj, chcialabym, zeby to sie dzialo tak szybko, zeby to mialo znaczenie Oczywiscie u niektorych sie dzieje, ale u mnie od momentu, kiedy nabralam pewnosci, ze rodze, do pojechania do szpitala minely ponad 24h. Maz zdazyl jeszcze wyjsc do pracy i wrocic Paniki to tam nie bylo, bardziej frustracja, ze tyle czasu skurcze sa co 8-10 minut, a nie chca sie zrobic czestsze...

Mysle o tym bez przerwy. Jeszcze przeczytalam jakis czas temu ten tekst https://mataja.pl/2014/09/przeklenst...sie-mlodszego/ i teraz jeszcze bardziej sie boje. Chcialabym, zeby maz sie teraz bardziej zaangazowal, ale jest wrecz przeciwnie, ostatnio tylko "mama, mama"...

Hmm, no u mnie nie do konca sie przestawial. U mnie to pocieklo nawet, jesli partner piersi bezposrednio nie piescil (bo nie bardzo lubie)
Ja tam wierze ze szybko pójdzie wiem, jestem naiwna ale nie chce się zadreczac myślami ze będzie długo i boleśnie moja mama szybko mnie urodziła bo o 15 jeszcze byla w pracy i świętowała swoje imieniny z kolezankami chociaż mówiła ze od rana coś tam ja pobolewalo i chodziła w pracy trochę struta a o 21.40 juz bylam na świecie z pracy miała jechać na porodowke ale stwierdziła że skoczy jeszcze do domu po torbę (miała do przejechania pół miasta) a w drodze z domu do szpitala zepsuł się samochód ale zdazyla

Stary 2017-10-30, 09:39   #2539
parapet
Zadomowienie

Wiecie, że po preparatach z żelazem mocz może mieć zmieniony kolor?

Super wesoło, bo ja ostatnio dostałam zawału jak swój zobaczyłam
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:39   #2540
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nadal wymiotuje i do tego boli mnie głowa, bo przeziębienie mnie dopadło
Dziękuje, ze pytasz

Mam takie same myśli

Ja mam medele mini electric i jest ok.
Kochana duzo duzo zdrowka
Stary 2017-10-30, 09:46   #2541
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki kochana 😀 wszystko bedzie dobrze, na pewno!!

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:47   #2542
Mecassie
Zakorzenienie

Wasze maleństwa też ma już czkawkę ? Bo boja tak śmieszne to jest wtedy zawsze wołam męża żeby patrzał i czuł bo to rytmicznie się pojawia tylko skąd taka czkawka się bierze ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:49   #2543
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Wasze maleństwa też ma już czkawkę ? Bo boja tak śmieszne to jest wtedy zawsze wołam męża żeby patrzał i czuł bo to rytmicznie się pojawia tylko skąd taka czkawka się bierze ?

Mój miewa bo widziałam na usg raz ale nie czuje jeszcze. A czkawka bierze się z opijania się wodami plodowymi i jest całkowicie normalna

Stary 2017-10-30, 09:51   #2544
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, że po preparatach z żelazem mocz może mieć zmieniony kolor?

Super wesoło, bo ja ostatnio dostałam zawału jak swój zobaczyłam
Dwójeczka przy naprawdę dużych dawkach też Robi się czarna

Odnośnie pozostania Męża w domu to dziewczyny, którym przydarzy się cc - Mąż powinien dostać na was 2 tygodnie L4 opieki i potem nadal może wykorzystać tacierzyński

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:51   #2545
lelowa
Zakorzenienie

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty!
Stary 2017-10-30, 09:52   #2546
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

Moja jeszcze nie ma. Z 1 corka chyba juz czulam w obecnym tc ale glowy nie dam Dla mnie czkawka byla nieprzyjemna
Stary 2017-10-30, 09:52   #2547
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Dwójeczka przy naprawdę dużych dawkach też Robi się czarna

Odnośnie pozostania Męża w domu to dziewczyny, którym przydarzy się cc - Mąż powinien dostać na was 2 tygodnie L4 opieki i potem nadal może wykorzystać tacierzyński
Ooo faktycznie, słyszałam o tym! Dzięki za przypomnienie!

Stary 2017-10-30, 09:53   #2548
Ojoanna29
Zakorzenienie

Jeszcze się zastanowię nad tym laktatorem, może jednak kupię ręczny, a jak będzie mnie męczył za bardzo to dokupię elektryczny jakoś te używki tak średnio mnie przekonują

Mój tż to chyba jeszcze sobie nie uświadomił, że naprawdę będziemy mieli dziecko, niby był ze mną na usg prenatalnym i połówkowym, a jakiś taki jest mało ogarnięty i wielce zdziwiony jak mu mówiłam, że chciałabym żeby chociaż z tydzień z nami posiedział po wyjściu do szpitala.. Albo ostatnio mu tłumaczyłam, że termin terminem, a dziecko może się normalnie urodzić 2 tygodnie wcześniej, więc nie możemy wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę, jeszcze jak będę musiała leżeć na koniec z tym swoim łożyskiem czy coś, nie będę może miała siły chodzić z bębnem i wybierać rzeczy
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 09:54   #2549
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze się zastanowię nad tym laktatorem, może jednak kupię ręczny, a jak będzie mnie męczył za bardzo to dokupię elektryczny jakoś te używki tak średnio mnie przekonują

Mój tż to chyba jeszcze sobie nie uświadomił, że naprawdę będziemy mieli dziecko, niby był ze mną na usg prenatalnym i połówkowym, a jakiś taki jest mało ogarnięty i wielce zdziwiony jak mu mówiłam, że chciałabym żeby chociaż z tydzień z nami posiedział po wyjściu do szpitala.. Albo ostatnio mu tłumaczyłam, że termin terminem, a dziecko może się normalnie urodzić 2 tygodnie wcześniej, więc nie możemy wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę, jeszcze jak będę musiała leżeć na koniec z tym swoim łożyskiem czy coś, nie będę może miała siły chodzić z bębnem i wybierać rzeczy
Ja juz swojemu powiedziałam ze do końca stycznia chce mieć wszystko skompletowane bo tak naprawdę to w połowie lutego juz może się rodzić a mąż sam nie ogarnie zakupów a wyprawka dla siebie jeszcze w ogole się nie zajmowalam i nie myślałam o niej

Stary 2017-10-30, 09:55   #2550
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Co do porodu - ja jeszcze się nie boje. Nie rodzi się w pół godziny zazwyczaj wiec liczę na to, że mąż zdarzy dojechać spokojnie Ewentualnie w miarę możliwości w końcówce ciąży będzie pracował z domu

Ja właśnie wczoraj czytałam o laktatorach. Ja kupuję ręczny, jak nie będzie mi wystarczal dokupię elektryczny. Czytalam, że nie każdy potrzebuje laktatora i dodatkowo elektryczny tez nie jest dla każdego a cena spora. Ja zamierzam wrócić do pracy po roku wiec tez pewnie nie bede osiągać mega często

Co do pęcherza - to u mnie też muszę biegać do toalety co pol godziny wieczorami

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości