|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Agness, a widzisz jakieś wyjście z tego??
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba już nie.
![]() Tak wielu dziewczynom nawet psycholog nie pomógł,nadal mają problemy. Mi nic nie pomaga,nawet to,że mam człowieka,który mnie kocha,że mam przy sobie zaufane osoby ... Przeklinam dzień,w którym zaczęłam dostrzegać u siebie jakieś 'niedoskonałości',widzieć każdy kilogram więcej,mieć wyrzuty sumienia,po rzeczach których nie jadłam na diecie ... Było tak dobrze jeszcze niedawno ... a teraz ... widzę tylko w lustrze grubasa,nawet idąc w spodenkach porównuję moje nogi na cieniu z nogami innych dziewczyn i patrzę czy mam grubsze czy chudsze,nie opuszczę żadnego lustra,w którym i tak widzę to samo ... planuję jedzenie,wyliczam,odmierz am skrupulatnie ... i choć w większości mam dni,w których mam mnóstwo zajętego czasu to zawsze znajdzie się chwila na myślenie o kaloriach,itp ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Funky - może i masz rację,aczkolwiek psycholog nie wmówi mi,że jestem piękna,szczupła i w ogóle,póki sama nie zacznę tak o sobie myśleć.
Nie wiem może jakbym z każdej strony miała wystające kości i była za chuda,to wtedy bym się inaczej ze sobą czuła ... teraz tylko widzę siebie za grubą ... Nawet dzisiaj,zjadłam jakieś niecałe 1400 - 1500kcal i blokada. A niby jestem na U,więc powinnam zjeść coś więcej,miałam potwornę ochotę na coś słodkiego - jednak powstrzymałam się. W ogóle do godziny 19 zjadłam jedynie jakieś 800 kcal z hakiem,nie miałam czasu i ochoty,a jak już zaczęłam jeść to poszło niecałe 600,co prawda w warzywach też,ale ... wyrzuty i tak są.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Funky - tylko właśnie najpierw musiałabym zacząć odsuwać inne problemy i dostrzegać pozytywne cechy w sobie,a ja tego nie widzę ...
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2918 |
|
Raczkowanie
|
Agness bardzo proszę takich rzeczy nie wypisywać!Jesteś przeciez piękną,szczupłą dziewczyną i proszę brać się za to ed ,rozprawić się z nim ,znokautować go
![]() Agatko wiesz ja nigdy nie miałam uczulenia na słońce aż do pewnego momentu gdy dwa lata temu pojechałam nad morze i troszkę pobyłam na słońcu,moje nogi przypominały balony spuchły tak że nie mogłam butów założyć,szukałam dopiero lekarza i okazało się że mam alergie na słońce ,dostałam maści ale przeszło mo dopiero po paru tygodniach,od tego momentu już mi się coś takiego nie zrobiło,może u Ciebie też to po lekarstwach minie.. U mnie kiepsko,ed szaleje na całego ,tak mało jem że nawet nie chcę tu pisać o tym..Dzisiaj powiedziałam do mojego Tż że nie pamiętam jak smakuje chleb tak dawno go nie jadłam..Mam ochotę na chleb z masłem ale coś mnie w środku blokuje..Tż powiedział że jak pojedziemy na wakacje za miesiąc on mnie tak podtuczy że zobaczę ![]() Pozdrawiam gorąco
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
w tym właśnie pomoże Ci psycholog..
|
#2920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się wali to wali sie wszystko... Cytat:
Niestety ze mną chyba nie chce już rozmawiac. Napisałam jej nieprzyjemną PW. To był okres kiedy powisił się mój kolega i po jej wiadomości do mnie wyładowałam wszystkie negatywne emocje właśnie na Nikicie Strasznie mi z tego powodu przykro. Pisałam do niej niedawno, ale nie dostałam odpowiedzi. Cieszę się, że jesteście w kontakcie, bo bardzo się onią boję.
|
|
#2921 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moj TŻ non stop potwierdza, że jest kochany i własnie poszedł mi do sklepu po twarożek ! Humanistyczne klasy są faaaaajne Zawsze więcej w nich luzu... no i ten szekspirowsko - werterowski duch, miodzio. Ja się zakochałam w literaturze w liceum i zdawałam rozszerzony polski (chociaż bylam w klasie medycznej ). Super sprawa.Próbowałam wciągać - jak wciągam to jest gorzej Tak mi się wydaje. Dzisiaj już jest ciemno, ale jutro sobie zrobię zdjęcie brzucha i Ci poślę. Czasem mam wrażenie, że on po jedzeniu wygląda nawet lepiej - zrobię zdjęcie przed jedzeniem, po jedzeniu i z wciągniętym i ocenisz. Jest szczuplutki, ja cała jestem szczupła - tylko to dziwne, że on nie jest właśnie płaski, ale pofalowany. Zresztą zobaczysz jutro
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikita na pewno nie ma Ci za złe tej wiadomości
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
U mnie dziś dobry dzień z przebłyskami złości i smutku. Zaczęło się dobrze, w szkole totalne luzy, lekcje są prowadzone na zasadzie "róbcie co chcecie, byle nie było zbyt głośno" po lekcjach poszłam z koleżankami na trzepak i sobie gadałyśmy. Później poszłam na angielski i było fajnie gdyby nie fakt, że później okazało się, że zapomniałam portfela i pokłóciłam się z mamą, bo była nie daleko mnie i w końcu przez to, że się nie zrozumiałyśmy to ona przejechała to miejsce w którym ja byłam i wjechała w korek i nie mogła zawrócić i zaczęłyśmy się kłócić kto nie zrozumiał tego co było powiedziane :/ Później wróciłam do domu i było nawet ok. Do czasu kiedy miałam iść po zakupy i powiedziałam, że nie dam rady przynieść mamie kilograma ziemniaków, 2 kilo truskawek, 2 wód mineralnych dużych, jajek i jabłek no bo to by razem z 10 kilo wyszło, a ja tyle nie udźwignę. Więc zaczęła się kłótnia no i jak się posypało to koniec... Były wyzwiska. Mama nakrzyczała na mnie, że się nie uczę i jestem leniem, a ja do niej, że jest alkoholiczką (w sumie to nie jest, ostatnio zaczęła więcej pić i upatruję w tym problem, ale to inna działka) i że jej nienawidzę. Później pojechałam na zakupy z tatą i jak wróciłam to się pogodziłyśmy. ![]() A tak w ogóle chciałam się pochwalić, że zdałam egzamin (predyspozycji językowych) i jeszcze czeka mnie ostatni etap rekrutacji do nowej szkoły (konkurs świadectw) i mam nadzieje że się dostanę. Mam średnią 5,5 więc chyba nie powinno być jakoś strasznie. . Enex o boże, a ja chciałam iść na medycynę. Bardzo się tym interesuję, ale ja jestem leń i raczej nie mam zapału do nauki . A tak w ogóle to też uwielbiam Czechy! Chociaż ostatnio źle mi się kojarzą, bo byłam tam na obozie tenisowym podczas najbardziej zaawansowanego ED, ale generalnie inne wspomnienia są suuuuper! Czesi są sympatyczni Przynajmniej dla turystów :PMadlen życzę powodzenia w egzaminach! Zawsze nas tak podnosisz na duchu ![]() Agness skąd wiesz, że terapia Ci nie pomoże, jeśli nawet nie chcesz spróbować? Czemu wszystko stawiasz zawsze na ciemną kartę? Agatko pij wapno Pomaga, na egzemy i inne takie ![]() kasik Masz mi tutaj jeść! Taka pozytywnie nastawiona jesteś i co? Jutro na śniadanko masz zjeść przynajmniej jedną kromkę chleba z masełkiem. Nie musi to być odrazu pięć. Zjedz sobie wiejski z cebulką i pomidorkiem (mmmmm...) i do tego chlebek z masłem Pyyycha! I wcale nie jakieś tuczące, a wręcz zdrowe
|
|
|
|
#2924 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jasne tylko podaj e-mail Cytat:
Cytat:
Siris też chce zdjęcia:O Hipnotic za kłótnie to ale b. cię ciesze że się pogodziłyście 5,5 moje marzenie.
|
|
#2925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może spróbuję, ale myślę, że pani dermatolog by mi o tym powiedziała. Ja już chyba po prostu ma nadwrażliwą skórę i niewiele mogę zrobic. Pozdrawiam Was dziewczyny bardzo mocno
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Madlen898;7838312]Enex wiesz ja mam rodzine w CieszynieJ I jak u nich jestem to chodzimy zawsze do Czech. Bardzo to lubie. Fascynuje mnie, ze już za ok.14zl możesz mieć 100 koron, zawsze sobie mysle, ze mam tak duzo kasy
W ogole uwielbiam czeskie słodycze, ten klimat. Bardzo ladnie tam jestJ W takim razie jak to się stalo kochana, ze mowisz tak dobrze po polsku? Wspolczuje, ze masz tyle nauki, naprawde L Trzymaj się![]() Hihi, ja mieszkam w Czeskim Cieszynie ![]() ![]() . Mówię tak dobrze po polsku, bo tutej jest wiele szkół podstawowych i średnich z polskim językiem nauczania po czeskiej stronie, bo Polonia dosyć duża - od urodzenia jestem dwujęzyczna albo raczej czwórjęzyczna, bo był jeszcze obowiązkowy angielski z niemieckim, albo inne dwa obce obowiązkowo w liceumJa na odwrót kocham polski Cieszyn, bo tam jest multum super sklepów z ubraniami i butami, no i ten klimat historycznej części i soczek z marchewki na Głębokiej i kioski z ukochaną polską prasą no i kino jakiego u nas nie ma, jogurty i twarożki no i te przepyszne szarlotki, których się u nas nie piecze i makowce i serniki z cukierni Halina i oczywiście polskie kosmetyczne z moją ulubioną Ziają . I wszystkie suknie balowe mam z Cieszyna, w Modegalu jak natrafi to aż ślina cieknie a dla butów Ryłka ja bym się pokroić dała .Ale traf !P.S. - mnie na odwrót gubi to, że po wymianie pieniędzy mi zostaje "kilka" złotych, łatwiej wydać tylko 10zł niż całe 150koron, jakoś tak wygląda, że w Polsce taniej |
|
|
|
#2927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapomniałam Ci odpisać, że dostałam zdjęcie i jesteś baaaardzo urocza
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Hypnotic - trudno mi oceniać Polaków, bo też Polką jestem
. A co do gościnności to pamiętam, jak jako mała byłam kilka razy u wujostwa w Czechowicach-Dziedzicach i jak od stołu nie było sposób nigdy odejść jak się wujek z ciotką zawsze kroili dwoili żeby nas ugościć jak najlepiej to tylko umieli . Tak samo jak w sklepach - tam wystarczy wejść a już ekspedientka pyta w czym pomóc, doradzić a tu by jak szew poprowadzić a w czym by ładniej i skłdniej i powabniej, bardzo ochotni ludzie i komunikatywni, tutej mam czasami wrażenie, że jako kupujący jestem wrogiem w tym sklepie
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Było lepiej,aż do momentu,w którym przymierzyłam przed chwilą spodnie po praniu. Wydawały mi się ciaśniejsze niż zawsze. Tego nie zniosę. Od jutra redukcja. I to ostra. W końcu schudnę tyle ile będzie trzeba i będę miała spokój.
Trzymajcie kciuki ... chyba muszę zrobić odwyk od wizażu. ...
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, traumaty mam z tego o coś zapytać,poprosić i komunikować, ale z drugiej strony lepiej jak ekspedientka zapyta niż krążyć pół godziny po sklepie i zbierać odwagę na to, żeby i o coś zabrać głos . Swego czasu miałam wrażenie, że cały świt mnie śledzi - jak byłam w sklepie to były to męki straszne, bo zawsze miałam za to, że cały czas się ze mnie naśmiewają, że taka i taka jestem, że taki rozmiar i taka nieporadna i w ogóle brzydal i niemodna... , Bogu dzięki lepiej...A tak btw.nawet pomimo litra lodów przy ulubionym odcinku serialu dziś...ekhm...yyy...6.dzi eń bez kompulsu... ? Tylko nauka się wali, nic a nic nowego nie umiem, stale nad tym przysypiam, myślami gdzieś bóg wie gdzie, że nie wiem co czytam...
|
|
|
|
|
#2932 | ||
|
Rozeznanie
|
oki doki
![]() Cytat:
I smaruje je filtrem 60/50 - w wakacje siedzi w bikini normalnie na plaży - chorwacja, egipt, cały dzień. Tylko musi się posmarować, bo inaczej skóra jej się tam robi czerwona i schodzi okropnie. Bo tam się NIC nie opala, nie ma żadnej nat. ochrony. Także myślę, że nie będzie aż tak źle i dasz radę Cytat:
Nie odchudzaj się
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Agness kiedy wkoncu cos do Ciebie trafi?
Źle robisz, bardzo źleHipnotic skoro się niby nie uczysz to skąd masz taką dobrą średnią? Może taki mały geniusz z Ciebie?![]() Agatko współczuję uczulenia ja też jestem alergiczką wiec wiem jak to utrudnia życieMadlen powodzenia ![]() A co u mnie? Postanowiłam się redukować, max 4 kg. Doszłam do wniosku, że wtedy będę się lepiej czuła i nie będę mieć takiego wielkiego brzucha jak teraz. No i zapiszę się na fitness 5x w tyg. Zebym na wyjazd wakacyjny juz jakoś wyglądała
|
|
#2934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A z nauką będzie lepiej
|
|
#2935 |
|
Rozeznanie
|
Krytia w końcu chodzicie do jednej klasy czy nei?
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem ale chyba nie. Imposing nie napisała gdzie mieszka
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
ciekawa jestem bardzo
Dziwnie by było.
|
#2938 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uszy do góry
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem bardzo ciekawa jak to z tą sytacją z Imposing i Krycią!! Świat jest taki mały ![]() Ja już na forum spotkałam dziewczynę, która chodzi z kolegąś mojego brata, także różnie to bywa
Rozmawiając ze mną wcale nie musisz być świrem... Ale miałbyś dużo łatwiej! K.V. odzyskuję serce do życia Edytowane przez Asilos Magdalena Czas edycji: 2008-06-10 o 22:57 Powód: dopisek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Nie mam siły niczego zmieniać,mam wrażenie,że jestem za słaba,że się poddałam ... 

Tak mi się wydaje. Dzisiaj już jest ciemno, ale jutro sobie zrobię zdjęcie brzucha i Ci poślę. Czasem mam wrażenie, że on po jedzeniu wygląda nawet lepiej - zrobię zdjęcie przed jedzeniem, po jedzeniu i z wciągniętym i ocenisz. Jest szczuplutki, ja cała jestem szczupła - tylko to dziwne, że on nie jest właśnie płaski, ale pofalowany. Zresztą zobaczysz jutro 

U mnie dziś dobry dzień z przebłyskami złości i smutku. Zaczęło się dobrze, w szkole totalne luzy, lekcje są prowadzone na zasadzie "róbcie co chcecie, byle nie było zbyt głośno" po lekcjach poszłam z koleżankami na trzepak i sobie gadałyśmy. Później poszłam na angielski i było fajnie gdyby nie fakt, że później okazało się, że zapomniałam portfela i pokłóciłam się z mamą, bo była nie daleko mnie i w końcu przez to, że się nie zrozumiałyśmy to ona przejechała to miejsce w którym ja byłam i wjechała w korek i nie mogła zawrócić i zaczęłyśmy się kłócić kto nie zrozumiał tego co było powiedziane :/ Później wróciłam do domu i było nawet ok. Do czasu kiedy miałam iść po zakupy i powiedziałam, że nie dam rady przynieść mamie kilograma ziemniaków, 2 kilo truskawek, 2 wód mineralnych dużych, jajek i jabłek no bo to by razem z 10 kilo wyszło, a ja tyle nie udźwignę. Więc zaczęła się kłótnia no i jak się posypało to koniec... Były wyzwiska. Mama nakrzyczała na mnie, że się nie uczę i jestem leniem, a ja do niej, że jest alkoholiczką (w sumie to nie jest, ostatnio zaczęła więcej pić i upatruję w tym problem, ale to inna działka) i że jej nienawidzę. Później pojechałam na zakupy z tatą i jak wróciłam to się pogodziłyśmy.
. 

!
, traumaty mam z tego o coś zapytać,poprosić i komunikować, ale z drugiej strony lepiej jak ekspedientka zapyta niż krążyć pół godziny po sklepie i zbierać odwagę na to, żeby i o coś zabrać głos