Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-10, 20:01   #2911
funky87
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Wpadłam się tylko zameldować. U mnie bez zmian. Nie mam siły niczego zmieniać,mam wrażenie,że jestem za słaba,że się poddałam ...
Agness, a widzisz jakieś wyjście z tego??
Stary 2008-06-10, 20:07   #2912
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Agness, a widzisz jakieś wyjście z tego??
Chyba już nie.
Tak wielu dziewczynom nawet psycholog nie pomógł,nadal mają problemy.
Mi nic nie pomaga,nawet to,że mam człowieka,który mnie kocha,że mam przy sobie zaufane osoby ...
Przeklinam dzień,w którym zaczęłam dostrzegać u siebie jakieś 'niedoskonałości',widzieć każdy kilogram więcej,mieć wyrzuty sumienia,po rzeczach których nie jadłam na diecie ...
Było tak dobrze jeszcze niedawno ... a teraz ... widzę tylko w lustrze grubasa,nawet idąc w spodenkach porównuję moje nogi na cieniu z nogami innych dziewczyn i patrzę czy mam grubsze czy chudsze,nie opuszczę żadnego lustra,w którym i tak widzę to samo ... planuję jedzenie,wyliczam,odmierz am skrupulatnie ... i choć w większości mam dni,w których mam mnóstwo zajętego czasu to zawsze znajdzie się chwila na myślenie o kaloriach,itp ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 20:11   #2913
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba już nie.
Mi nic nie pomaga,nawet to,że mam człowieka,który mnie kocha,że mam przy sobie zaufane osoby ...
Przeklinam dzień,w którym zaczęłam dostrzegać u siebie jakieś 'niedoskonałości',widzieć każdy kilogram więcej,mieć wyrzuty sumienia,po rzeczach których nie jadłam na diecie ...
Było tak dobrze jeszcze niedawno ... a teraz ... widzę tylko w lustrze grubasa,nawet idąc w spodenkach porównuję moje nogi na cieniu z nogami innych dziewczyn i patrzę czy mam grubsze czy chudsze,nie opuszczę żadnego lustra,w którym i tak widzę to samo ... planuję jedzenie,wyliczam,odmierz am skrupulatnie ... i choć w większości mam dni,w których mam mnóstwo zajętego czasu to zawsze znajdzie się chwila na myślenie o kaloriach,itp ...
Agness, leczenie Ed to bardzo długa droga i nie raz zdarzają sie takie zwroty i upadki kiedy wydaje się że cała terapia na nic i że psycholog nic nie daje, nawet nie wiesz ile razy miałam momenty zwątpienia, ochotę rzucenia w ch.... tą terapię bo nie widizalm sensu i czułam że jest gorzej, ale to normalne tak ma być i nie odrazu wyzdrowiejemy a im szybciej to zrozumiesz i zaczniesz się leczysz tym szybciej sie z tego uwolnisz i będziesz jak wcześniej widzieć szczęśliwą i zadowoloną z Siebie Agę, a nie tylko kcal, rowerek i skrzywiony obraz Siebie.
Stary 2008-06-10, 20:14   #2914
agness51
Zakorzenienie

Funky - może i masz rację,aczkolwiek psycholog nie wmówi mi,że jestem piękna,szczupła i w ogóle,póki sama nie zacznę tak o sobie myśleć.
Nie wiem może jakbym z każdej strony miała wystające kości i była za chuda,to wtedy bym się inaczej ze sobą czuła ... teraz tylko widzę siebie za grubą ...
Nawet dzisiaj,zjadłam jakieś niecałe 1400 - 1500kcal i blokada. A niby jestem na U,więc powinnam zjeść coś więcej,miałam potwornę ochotę na coś słodkiego - jednak powstrzymałam się.
W ogóle do godziny 19 zjadłam jedynie jakieś 800 kcal z hakiem,nie miałam czasu i ochoty,a jak już zaczęłam jeść to poszło niecałe 600,co prawda w warzywach też,ale ... wyrzuty i tak są.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-06-10, 20:25   #2915
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Funky - może i masz rację,aczkolwiek psycholog nie wmówi mi,że jestem piękna,szczupła i w ogóle,póki sama nie zacznę tak o sobie myśleć.
Nie wiem może jakbym z każdej strony miała wystające kości i była za chuda,to wtedy bym się inaczej ze sobą czuła ... teraz tylko widzę siebie za grubą ...
Nawet dzisiaj,zjadłam jakieś niecałe 1400 - 1500kcal i blokada. A niby jestem na U,więc powinnam zjeść coś więcej,miałam potwornę ochotę na coś słodkiego - jednak powstrzymałam się.
W ogóle do godziny 19 zjadłam jedynie jakieś 800 kcal z hakiem,nie miałam czasu i ochoty,a jak już zaczęłam jeść to poszło niecałe 600,co prawda w warzywach też,ale ... wyrzuty i tak są.
Aguś mi tez tego nie wmówił, ja sama zauważyłam że nie jestem gruba, ale dopiero wtedy gdy odsunęłam na bok wszystkie inne problemy i to ujrzałam ,to nie w Twoim wyglądzie jest problem, bo jesteś szczupła i śliczna i każda z nas Ci to powie i wszyscy wokół ale Ty nam nie uwierzysz bo po prostu tego nie widzisz i nie ujrzysz dopóki nie rozprawisz sie z własnymi emocjami i uczuciami, tylko wtedy uda Ci sie pokochać i zaakceptować Siebie taka jaka jesteś bez ciągłej potrzeby odchudzania i kontroli.
Stary 2008-06-10, 20:31   #2916
agness51
Zakorzenienie

Funky - tylko właśnie najpierw musiałabym zacząć odsuwać inne problemy i dostrzegać pozytywne cechy w sobie,a ja tego nie widzę ...

Stary 2008-06-10, 20:33   #2917
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Funky - tylko właśnie najpierw musiałabym zacząć odsuwać inne problemy i dostrzegać pozytywne cechy w sobie,a ja tego nie widzę ...
Aga ,teraz nic nie widzisz poza swoją wagą.
Stary 2008-06-10, 20:34   #2918
kasik30
Raczkowanie

Agness bardzo proszę takich rzeczy nie wypisywać!Jesteś przeciez piękną,szczupłą dziewczyną i proszę brać się za to ed ,rozprawić się z nim ,znokautować go
Agatko wiesz ja nigdy nie miałam uczulenia na słońce aż do pewnego momentu gdy dwa lata temu pojechałam nad morze i troszkę pobyłam na słońcu,moje nogi przypominały balony spuchły tak że nie mogłam butów założyć,szukałam dopiero lekarza i okazało się że mam alergie na słońce ,dostałam maści ale przeszło mo dopiero po paru tygodniach,od tego momentu już mi się coś takiego nie zrobiło,może u Ciebie też to po lekarstwach minie..
U mnie kiepsko,ed szaleje na całego ,tak mało jem że nawet nie chcę tu pisać o tym..Dzisiaj powiedziałam do mojego Tż że nie pamiętam jak smakuje chleb tak dawno go nie jadłam..Mam ochotę na chleb z masłem ale coś mnie w środku blokuje..Tż powiedział że jak pojedziemy na wakacje za miesiąc on mnie tak podtuczy że zobaczę
Pozdrawiam gorąco
Stary 2008-06-10, 20:35   #2919
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
w tym właśnie pomoże Ci psycholog..

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:01   #2920
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
jejq bardzo Ci Agatko współczuję, najgorsze że zaczyna się lato, a wcześniej jak reagował Twój organizm na to uczulenie??
Na skórze pojawiają mi się czerwone plamki. Takie jakby poparzenie. Od zawsze to miałam w słoneczne dni i juz się do tego przyzwyczaiłam. Dermatolog powiedziałam mi dziś, że jest to bardzo niebezpieczne dla mojej skóry, bo jest bardzo wrażliwa i muszę unikac słońca jeśli nie chcę miec większych problemów. Muszę używac wyskoch filtrów na całe ciało ( nie tylko na twarz jak robiłam do tej pory), jeśli już chcę posiedziec na podwórku to tylko w cieniu i ubrana w koszulę z długim rękawe, ale jeśli nie ma konieczności przebywania na powietrzu w słoneczne dni to najlepiej tego unikac
Jak się wali to wali sie wszystko...

Cytat:
btw: Dziewczynki, Nikita prosiła przekazać dla Was Wszystkich gorące Pozdrowienia.
Pozdrów ją ode mnie bardzo serdecznie.
Niestety ze mną chyba nie chce już rozmawiac. Napisałam jej nieprzyjemną PW. To był okres kiedy powisił się mój kolega i po jej wiadomości do mnie wyładowałam wszystkie negatywne emocje właśnie na Nikicie Strasznie mi z tego powodu przykro. Pisałam do niej niedawno, ale nie dostałam odpowiedzi. Cieszę się, że jesteście w kontakcie, bo bardzo się onią boję.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:05   #2921
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki. Wpadłam tylko się zameldowac. Nic się u mnie nie zmienia, także nie ma o czym pisac. No może poza tym, że byłam dziś u dermatologa i okazało się, że jestem uczulona na słońce Mogę zapomniec o opalaniu prawdopodobnie do końca życia!!! Załamałam się kompletnie. Nawet nie chodzi o samo opalanie, bo i tak wolę samoopalacze, ale jak to strasznie utrudni mi życie!! Muszę unikac promieni słonecznych jak tylko się da. Tylko jak to zrobic kiedy ma się 22 lata!!??

Idę zaraz cwiczyc. Muszę się odsteresowac, oderwac od tego wszystkiego!!!!
spójrz na to z drugiej strony asilos - jesteś niemal zmuszona do używania kosmetyków z wysokim filtrem - ja w sumie to bym tak chciała, bo nigdy nie mam mobilizacji i w rezultacie nie chronię dobrze skóry. a ty musisz - rezultat jest taki, że będziesz miała piękną, gładką cerę i prawie żadnych zmarszczek!!!

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość

Siris kochana jak masz na imie? Bo wlasnie zaczelam się zastanawiac i stwierdziłam, ze nie wiem... Ciesze się, ze masz dobry nastrojJ Kochany ten Twój TZ, ah takJ Chce isc do klasy humanistycznej, bo bardzo lubie polski (gorzej z historia, ale to chyba przez nauczyciela). A cod o brzuszka, to próbowałaś wciągać? Jestem pewna, ze masz baaardzo szczuply i pewnie tylko wymyślasz, ze odstaje (btw. Mogę prosić o zdjęcia?) ale bardzo duzo dziewczyn po prostu wciąga brzuszki i chodzi tak przez caly czas. Dzieki temu maja plaski nawet po jedzeniu. Pozniej chcodzisz z takim wciągniętym bez zastanowienia, taki naturalny odruch, od tego kształtują się miesnieJ
Ania Moj TŻ non stop potwierdza, że jest kochany i własnie poszedł mi do sklepu po twarożek !
Humanistyczne klasy są faaaaajne Zawsze więcej w nich luzu... no i ten szekspirowsko - werterowski duch, miodzio. Ja się zakochałam w literaturze w liceum i zdawałam rozszerzony polski (chociaż bylam w klasie medycznej ). Super sprawa.
Próbowałam wciągać - jak wciągam to jest gorzej Tak mi się wydaje. Dzisiaj już jest ciemno, ale jutro sobie zrobię zdjęcie brzucha i Ci poślę. Czasem mam wrażenie, że on po jedzeniu wygląda nawet lepiej - zrobię zdjęcie przed jedzeniem, po jedzeniu i z wciągniętym i ocenisz. Jest szczuplutki, ja cała jestem szczupła - tylko to dziwne, że on nie jest właśnie płaski, ale pofalowany. Zresztą zobaczysz jutro

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:12   #2922
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Na skórze pojawiają mi się czerwone plamki. Takie jakby poparzenie. Od zawsze to miałam w słoneczne dni i juz się do tego przyzwyczaiłam. Dermatolog powiedziałam mi dziś, że jest to bardzo niebezpieczne dla mojej skóry, bo jest bardzo wrażliwa i muszę unikac słońca jeśli nie chcę miec większych problemów. Muszę używac wyskoch filtrów na całe ciało ( nie tylko na twarz jak robiłam do tej pory), jeśli już chcę posiedziec na podwórku to tylko w cieniu i ubrana w koszulę z długim rękawe, ale jeśli nie ma konieczności przebywania na powietrzu w słoneczne dni to najlepiej tego unikac
Jak się wali to wali sie wszystko...

Pozdrów ją ode mnie bardzo serdecznie.
Niestety ze mną chyba nie chce już rozmawiac. Napisałam jej nieprzyjemną PW. To był okres kiedy powisił się mój kolega i po jej wiadomości do mnie wyładowałam wszystkie negatywne emocje właśnie na Nikicie Strasznie mi z tego powodu przykro. Pisałam do niej niedawno, ale nie dostałam odpowiedzi. Cieszę się, że jesteście w kontakcie, bo bardzo się onią boję.
Agatko naturalna skóra jest najładniejsza ,a nie jakieś sztuczne opalenizny które i tak utzymuja się przez lato a potem znikaja sprawiając że szybciej się starzejemy, najgorsze że nie możesz sobie swobodnie chodzić po dworze bo słoneczko jest wszędzie
Nikita na pewno nie ma Ci za złe tej wiadomości
Stary 2008-06-10, 21:19   #2923
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki U mnie dziś dobry dzień z przebłyskami złości i smutku. Zaczęło się dobrze, w szkole totalne luzy, lekcje są prowadzone na zasadzie "róbcie co chcecie, byle nie było zbyt głośno" po lekcjach poszłam z koleżankami na trzepak i sobie gadałyśmy. Później poszłam na angielski i było fajnie gdyby nie fakt, że później okazało się, że zapomniałam portfela i pokłóciłam się z mamą, bo była nie daleko mnie i w końcu przez to, że się nie zrozumiałyśmy to ona przejechała to miejsce w którym ja byłam i wjechała w korek i nie mogła zawrócić i zaczęłyśmy się kłócić kto nie zrozumiał tego co było powiedziane :/ Później wróciłam do domu i było nawet ok. Do czasu kiedy miałam iść po zakupy i powiedziałam, że nie dam rady przynieść mamie kilograma ziemniaków, 2 kilo truskawek, 2 wód mineralnych dużych, jajek i jabłek no bo to by razem z 10 kilo wyszło, a ja tyle nie udźwignę. Więc zaczęła się kłótnia no i jak się posypało to koniec... Były wyzwiska. Mama nakrzyczała na mnie, że się nie uczę i jestem leniem, a ja do niej, że jest alkoholiczką (w sumie to nie jest, ostatnio zaczęła więcej pić i upatruję w tym problem, ale to inna działka) i że jej nienawidzę. Później pojechałam na zakupy z tatą i jak wróciłam to się pogodziłyśmy.
A tak w ogóle chciałam się pochwalić, że zdałam egzamin (predyspozycji językowych) i jeszcze czeka mnie ostatni etap rekrutacji do nowej szkoły (konkurs świadectw) i mam nadzieje że się dostanę. Mam średnią 5,5 więc chyba nie powinno być jakoś strasznie. .

Enex o boże, a ja chciałam iść na medycynę. Bardzo się tym interesuję, ale ja jestem leń i raczej nie mam zapału do nauki . A tak w ogóle to też uwielbiam Czechy! Chociaż ostatnio źle mi się kojarzą, bo byłam tam na obozie tenisowym podczas najbardziej zaawansowanego ED, ale generalnie inne wspomnienia są suuuuper! Czesi są sympatyczni Przynajmniej dla turystów :P
Madlen życzę powodzenia w egzaminach! Zawsze nas tak podnosisz na duchu
Agness skąd wiesz, że terapia Ci nie pomoże, jeśli nawet nie chcesz spróbować?
Czemu wszystko stawiasz zawsze na ciemną kartę?
Agatko pij wapno Pomaga, na egzemy i inne takie
kasik Masz mi tutaj jeść! Taka pozytywnie nastawiona jesteś i co? Jutro na śniadanko masz zjeść przynajmniej jedną kromkę chleba z masełkiem. Nie musi to być odrazu pięć. Zjedz sobie wiejski z cebulką i pomidorkiem (mmmmm...) i do tego chlebek z masłem Pyyycha! I wcale nie jakieś tuczące, a wręcz zdrowe

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:28   #2924
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość

Agatko proszę nie zajdz za daleko z tym odchudzaniem Tez mam nadzieje, z wizyta będzie w przyszym tyg, nie możesz dłużej czekac… Już wsytarczjaco dlugo czekałaś. Pamiętaj, ze nasze oczy sa najbardziej chore… Wlasnie one
No właśnie

Krytia co to za smutna minka? Co się dzieje, kochana? Jak tam u Ciebie? Czy ja mogę prosić o Twoje zdjęcia? Bo widziałam tylko Twoje nozki i musze powiedziec, ze sa zgrabne, ale strasznie, strasznie chude
Wczoraj było hmm załamanie małe. Ale dzisiaj jest lepiej
Jasne tylko podaj e-mail

Cytat:
Chyba już nie.
Cytat:
Agness psycholog nie wmówi ci że jesteś ładna itp. ale spróbuje pomóc ci w problemach ze sobą.

Siris też chce zdjęcia:O

Hipnotic za kłótnie to ale b. cię ciesze że się pogodziłyście
5,5 moje marzenie.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:37   #2925
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
spójrz na to z drugiej strony asilos - jesteś niemal zmuszona do używania kosmetyków z wysokim filtrem - ja w sumie to bym tak chciała, bo nigdy nie mam mobilizacji i w rezultacie nie chronię dobrze skóry. a ty musisz - rezultat jest taki, że będziesz miała piękną, gładką cerę i prawie żadnych zmarszczek!!!
Wiesz, ja wysokich filtrów używam na twarz od bardzo dawna. Naczytałam się na Wizażowej Biochemi, że fotostabilne filtry chronią skórę przed zmarszczkami itp. nawet nakładam na twarz te przepisowe 2 ml. tylko mnie najbardzije boli to, że muszę się chowac przed słońcem. W każde wakacje jeżdżę na różne festiwale, więc spanie pod namiotem w pełnym słońcu jest normą i tego nie dam rady uniknąc. W ogóle to mi strasznie skomplikuje życie.
Cytat:
Agatko naturalna skóra jest najładniejsza ,a nie jakieś sztuczne opalenizny które i tak utzymuja się przez lato a potem znikaja sprawiając że szybciej się starzejemy, najgorsze że nie możesz sobie swobodnie chodzić po dworze bo słoneczko jest wszędzie
Nikita na pewno nie ma Ci za złe tej wiadomości Mam nadzieję, że dobrze sobię radzi. Bardzo bym chciała żeby jej się powiodło. Jeszcze raz- pozdrów ją mocno
No właśnie te unikanie słońca mnie najbardziej przeraża. Bo generalnie ja nie lubię leżec plackiem w ogrodzie, czy na plaży i łapac kolorków. Jakś szybko tracę cierpliwośc dlatego jeśli już chcę się torchę zbrązowic wybieram samoopalacz.

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Agatko pij wapno Pomaga, na egzemy i inne takie
Może spróbuję, ale myślę, że pani dermatolog by mi o tym powiedziała. Ja już chyba po prostu ma nadwrażliwą skórę i niewiele mogę zrobic.

Pozdrawiam Was dziewczyny bardzo mocno

Stary 2008-06-10, 21:48   #2926
enex
Zakorzenienie

[quote=Madlen898;7838312]Enex wiesz ja mam rodzine w CieszynieJ I jak u nich jestem to chodzimy zawsze do Czech. Bardzo to lubie. Fascynuje mnie, ze już za ok.14zl możesz mieć 100 koron, zawsze sobie mysle, ze mam tak duzo kasy W ogole uwielbiam czeskie słodycze, ten klimat. Bardzo ladnie tam jestJ W takim razie jak to się stalo kochana, ze mowisz tak dobrze po polsku? Wspolczuje, ze masz tyle nauki, naprawde L Trzymaj się

Hihi, ja mieszkam w Czeskim Cieszynie. Mówię tak dobrze po polsku, bo tutej jest wiele szkół podstawowych i średnich z polskim językiem nauczania po czeskiej stronie, bo Polonia dosyć duża - od urodzenia jestem dwujęzycznaalbo raczej czwórjęzyczna, bo był jeszcze obowiązkowy angielski z niemieckim, albo inne dwa obce obowiązkowo w liceum.
Ja na odwrót kocham polski Cieszyn, bo tam jest multum super sklepów z ubraniami i butami, no i ten klimat historycznej części i soczek z marchewki na Głębokiej i kioski z ukochaną polską prasą no i kino jakiego u nas nie ma, jogurty i twarożki no i te przepyszne szarlotki, których się u nas nie piecze i makowce i serniki z cukierni Halina i oczywiście polskie kosmetyczne z moją ulubioną Ziają. I wszystkie suknie balowe mam z Cieszyna, w Modegalu jak natrafi to aż ślina cieknie a dla butów Ryłka ja bym się pokroić dała.

Ale traf!

P.S. - mnie na odwrót gubi to, że po wymianie pieniędzy mi zostaje "kilka" złotych, łatwiej wydać tylko 10zł niż całe 150koron, jakoś tak wygląda, że w Polsce taniej.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:50   #2927
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Wczoraj było hmm załamanie małe. Ale dzisiaj jest lepiej
Jasne tylko podaj e-mail

Agness psycholog nie wmówi ci że jesteś ładna itp. ale spróbuje pomóc ci w problemach ze sobą.

Hipnotic za kłótnie to ale b. cię ciesze że się pogodziłyście
5,5 moje marzenie.
Ach, Krytia Zapomniałam Ci odpisać, że dostałam zdjęcie i jesteś baaaardzo urocza

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:59   #2928
enex
Zakorzenienie

Hypnotic - trudno mi oceniać Polaków, bo też Polką jestem, ale na odwrót wszyscy moi znajomi co są Czechami zgodnie potwierdzają, że Polacy to niesamowicie gościnny naród no i oczywiście nigdy nie zapomną na prototyp "polskiego Józka" - pan w średnim wieku, wąsik, westa na drutach zrobiona, pan gospodarz. A co do gościnności to pamiętam, jak jako mała byłam kilka razy u wujostwa w Czechowicach-Dziedzicach i jak od stołu nie było sposób nigdy odejść jak się wujek z ciotką zawsze kroili dwoili żeby nas ugościć jak najlepiej to tylko umieli. Tak samo jak w sklepach - tam wystarczy wejść a już ekspedientka pyta w czym pomóc, doradzić a tu by jak szew poprowadzić a w czym by ładniej i skłdniej i powabniej, bardzo ochotni ludzie i komunikatywni, tutej mam czasami wrażenie, że jako kupujący jestem wrogiem w tym sklepie
Stary 2008-06-10, 22:02   #2929
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Ach, Krytia Zapomniałam Ci odpisać, że dostałam zdjęcie i jesteś baaaardzo urocza
Hmm dziękuje
Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Hypnotic - trudno mi oceniać Polaków, bo też Polką jestem, ale na odwrót wszyscy moi znajomi co są Czechami zgodnie potwierdzają, że Polacy to niesamowicie gościnny naród no i oczywiście nigdy nie zapomną na prototyp "polskiego Józka" - pan w średnim wieku, wąsik, westa na drutach zrobiona, pan gospodarz. A co do gościnności to pamiętam, jak jako mała byłam kilka razy u wujostwa w Czechowicach-Dziedzicach i jak od stołu nie było sposób nigdy odejść jak się wujek z ciotką zawsze kroili dwoili żeby nas ugościć jak najlepiej to tylko umieli. Tak samo jak w sklepach - tam wystarczy wejść a już ekspedientka pyta w czym pomóc, doradzić a tu by jak szew poprowadzić a w czym by ładniej i skłdniej i powabniej, bardzo ochotni ludzie i komunikatywni, tutej mam czasami wrażenie, że jako kupujący jestem wrogiem w tym sklepie
A mnie niekiedy w naszych sklepach wkurza właśnie to. Bo ja jestem taka że się wstydze teraz powiedzieć że potrzebuje tego i tego a spodnie rozmiar taki .. czasami wolałabym żeby nie podchodziły
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-10, 22:06   #2930
agness51
Zakorzenienie

Było lepiej,aż do momentu,w którym przymierzyłam przed chwilą spodnie po praniu. Wydawały mi się ciaśniejsze niż zawsze. Tego nie zniosę. Od jutra redukcja. I to ostra. W końcu schudnę tyle ile będzie trzeba i będę miała spokój.
Trzymajcie kciuki ... chyba muszę zrobić odwyk od wizażu. ...

Stary 2008-06-10, 22:09   #2931
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm dziękuje

A mnie niekiedy w naszych sklepach wkurza właśnie to. Bo ja jestem taka że się wstydze teraz powiedzieć że potrzebuje tego i tego a spodnie rozmiar taki .. czasami wolałabym żeby nie podchodziły
Mam dokładnie to samo, traumaty mam z tego o coś zapytać,poprosić i komunikować, ale z drugiej strony lepiej jak ekspedientka zapyta niż krążyć pół godziny po sklepie i zbierać odwagę na to, żeby i o coś zabrać głos. Swego czasu miałam wrażenie, że cały świt mnie śledzi - jak byłam w sklepie to były to męki straszne, bo zawsze miałam za to, że cały czas się ze mnie naśmiewają, że taka i taka jestem, że taki rozmiar i taka nieporadna i w ogóle brzydal i niemodna..., Bogu dzięki lepiej...

A tak btw.nawet pomimo litra lodów przy ulubionym odcinku serialu dziś...ekhm...yyy...6.dzi eń bez kompulsu...? Tylko nauka się wali, nic a nic nowego nie umiem, stale nad tym przysypiam, myślami gdzieś bóg wie gdzie, że nie wiem co czytam...
Stary 2008-06-10, 22:15   #2932
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
oki doki

Cytat:
Wiesz, ja wysokich filtrów używam na twarz od bardzo dawna. Naczytałam się na Wizażowej Biochemi, że fotostabilne filtry chronią skórę przed zmarszczkami itp. nawet nakładam na twarz te przepisowe 2 ml. tylko mnie najbardzije boli to, że muszę się chowac przed słońcem. W każde wakacje jeżdżę na różne festiwale, więc spanie pod namiotem w pełnym słońcu jest normą i tego nie dam rady uniknąc. W ogóle to mi strasznie skomplikuje życie.

No właśnie te unikanie słońca mnie najbardziej przeraża. Bo generalnie ja nie lubię leżec plackiem w ogrodzie, czy na plaży i łapac kolorków. Jakś szybko tracę cierpliwośc dlatego jeśli już chcę się torchę zbrązowic wybieram samoopalacz.
ja myślę, że to nie może być aż tak źle. Wystarczy, że się posmarujesz wysokim filtrem i nie musisz unikać słońca. Moja mama ma bielactwo - białe plamy na całym ciele, które nie opalają się w ogóle, bo nie ma tam melaniny. Ogólnie myślę, że to jest maksymalnie nadwrażliwa na słońce skóra I smaruje je filtrem 60/50 - w wakacje siedzi w bikini normalnie na plaży - chorwacja, egipt, cały dzień. Tylko musi się posmarować, bo inaczej skóra jej się tam robi czerwona i schodzi okropnie. Bo tam się NIC nie opala, nie ma żadnej nat. ochrony. Także myślę, że nie będzie aż tak źle i dasz radę

Cytat:
Było lepiej,aż do momentu,w którym przymierzyłam przed chwilą spodnie po praniu. Wydawały mi się ciaśniejsze niż zawsze. Tego nie zniosę. Od jutra redukcja. I to ostra. W końcu schudnę tyle ile będzie trzeba i będę miała spokój.
Agness, ja znam to 'schudnę ile trzeba'. To wcale tak nie jest. Twoje 'ile trzeba' będzie się przesuwało coraz dalej i dalej i ciągle będzie Ci się wydawało, że jeszcze trochę musisz zrzucić. Nigdy nie osiągniesz ideału w swojej głowie. U mnie było tak samo. Dopiero dzisiaj zauważyłam, jak bardzo mam wyostrzone rysy twarzy, wąski podbródek i kości policzkowe wystające. Ale ciągle jak widzę siebie w lustrze to myślę 'jeszcze trochę powinnam schudnąć, schudnę i już nie będę mmusiała się więcej odchudzać'. To bzdura. Niezależnie od tego ile schudniemy nigdy nie pozbędziemy się wrażenia, że nei jest wystarczająco dobrze - o ile najpierw nie wyjdziemy z ED. Widziałam Twoje zdjęcia, jesteś śliczną, szczupłą dziewczyną. Podobnie jak nas wszystkich - Twoim problemem nie jest waga.
Nie odchudzaj się

Stary 2008-06-10, 22:21   #2933
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Agness kiedy wkoncu cos do Ciebie trafi? Źle robisz, bardzo źle
Hipnotic skoro się niby nie uczysz to skąd masz taką dobrą średnią? Może taki mały geniusz z Ciebie?
Agatko współczuję uczulenia ja też jestem alergiczką wiec wiem jak to utrudnia życie
Madlen powodzenia

A co u mnie? Postanowiłam się redukować, max 4 kg. Doszłam do wniosku, że wtedy będę się lepiej czuła i nie będę mieć takiego wielkiego brzucha jak teraz. No i zapiszę się na fitness 5x w tyg. Zebym na wyjazd wakacyjny juz jakoś wyglądała

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 22:22   #2934
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Po praniu moje spodnie po praniu też się robią ciaśniejsze. każdego spodnie po praniu robią się ciaśniejsze.
Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo, traumaty mam z tego o coś zapytać,poprosić i komunikować, ale z drugiej strony lepiej jak ekspedientka zapyta niż krążyć pół godziny po sklepie i zbierać odwagę na to, żeby i o coś zabrać głos. Swego czasu miałam wrażenie, że cały świt mnie śledzi - jak byłam w sklepie to były to męki straszne, bo zawsze miałam za to, że cały czas się ze mnie naśmiewają, że taka i taka jestem, że taki rozmiar i taka nieporadna i w ogóle brzydal i niemodna..., Bogu dzięki lepiej...
to samo miałam

A tak btw.nawet pomimo litra lodów przy ulubionym odcinku serialu dziś...ekhm...yyy...6.dzi eń bez kompulsu...? Tylko nauka się wali, nic a nic nowego nie umiem, stale nad tym przysypiam, myślami gdzieś bóg wie gdzie, że nie wiem co czytam...
Oooo pyyycha
A z nauką będzie lepiej
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-10, 22:25   #2935
Siris88
Rozeznanie

Krytia w końcu chodzicie do jednej klasy czy nei?

Stary 2008-06-10, 22:33   #2936
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Nie wiem ale chyba nie. Imposing nie napisała gdzie mieszka
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-10, 22:34   #2937
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem ale chyba nie. Imposing nie napisała gdzie mieszka
ciekawa jestem bardzo Dziwnie by było.

Stary 2008-06-10, 22:39   #2938
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:

ja myślę, że to nie może być aż tak źle. Wystarczy, że się posmarujesz wysokim filtrem i nie musisz unikać słońca. Moja mama ma bielactwo - białe plamy na całym ciele, które nie opalają się w ogóle, bo nie ma tam melaniny. Ogólnie myślę, że to jest maksymalnie nadwrażliwa na słońce skóra I smaruje je filtrem 60/50 - w wakacje siedzi w bikini normalnie na plaży - chorwacja, egipt, cały dzień. Tylko musi się posmarować, bo inaczej skóra jej się tam robi czerwona i schodzi okropnie. Bo tam się NIC nie opala, nie ma żadnej nat. ochrony. Także myślę, że nie będzie aż tak źle i dasz radę
Faktycznie, może masz racje Nie powinnam od razu wpadac w panikę i się dołowac. Zobaczymy jak minie mi chocby jutrzejszy dzień.

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Agness kiedy wkoncu cos do Ciebie trafi? Źle robisz, bardzo źle
Hipnotic skoro się niby nie uczysz to skąd masz taką dobrą średnią? Może taki mały geniusz z Ciebie?
Agatko współczuję uczulenia ja też jestem alergiczką wiec wiem jak to utrudnia życie
Madlen powodzenia

A co u mnie? Postanowiłam się redukować, max 4 kg. Doszłam do wniosku, że wtedy będę się lepiej czuła i nie będę mieć takiego wielkiego brzucha jak teraz. No i zapiszę się na fitness 5x w tyg. Zebym na wyjazd wakacyjny juz jakoś wyglądała
Gosiu, proszę Cię, jakia R????? Ty jesteś taka szczuplutka!!! Przecież wychodzisz dopiero z choroby, to Ci w ogóle nie pomże Wprost przeciwnie, możesz nie dostrzec momentu w którym należy się zatrzymac!!

Stary 2008-06-10, 22:40   #2939
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie, może masz racje Nie powinnam od razu wpadac w panikę i się dołowac. Zobaczymy jak minie mi chocby jutrzejszy dzień.
Naprawdę myślę, że nie będzie tak źle uszy do góry

Stary 2008-06-10, 22:43   #2940
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Naprawdę myślę, że nie będzie tak źle uszy do góry

Ja też jestem bardzo ciekawa jak to z tą sytacją z Imposing i Krycią!! Świat jest taki mały
Ja już na forum spotkałam dziewczynę, która chodzi z kolegąś mojego brata, także różnie to bywa

Edytowane przez Asilos Magdalena
Czas edycji: 2008-06-10 o 22:57 Powód: dopisek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości