|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
seona - ale historia!!
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
Sobótka tak wiem. Wczoraj jak wklejałem te adresy to były zdjęcia a teraz sam patrzę a to poczta interia. Bo ja te adresy ściągnąłem z mojej poczty i nie wiem co zrobić by one zadziałały.
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
Ja wysyłałam swoją paczkę 2 kg za ok. 20-pare zł., listem zwykłym, w kopercie bąbelkowej, bo uznałam, że 77 zł. za priorytet to zbyt duzo kasy 'wyrzucone' na pocztę
List szedł niewiele ponad miesiąc, więc się opłacało...ale weszłam teraz na strone poczty i nie moge znaleźć tej ceny, czyżby JUŻ zdrożało?!![]() Seona, jaki ten świat mały ![]() Albo mogłyby te panie ewentualnie wyslac 2 listy zwykle po 2 i 1 kg i wyszloby im w miare tanio. dzięki za potwierdzenie Animator, nie znam się wiele, ale może powinnieneś zapisać zdjęcia na swoim kompie i wtedy wstawic tam gdzie proponowala Seona?!
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Seona-jest takie powiedzenie.
Góra z górą się nie zejdzie,ale człowiek z człowiekiem zawsze się zejdzie. super historia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może to był 1kg = 21,80? Animator tak - zrozumiale czy nie?![]() Magdalena i Seona pieniążki dotarły Suzi nie marudź tylko przysyłaj Dużo tego masz ?A czy jeszcze ktoś cos ma do wysłania,hoooopppp hoooopppp |
|
|
|
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
ok nie marudze
cala reklamowka lizaków !!!!!!!!! ile kg ?? nie mam pojęcia. Adres chyba jeszcze gdzieś mam. Teraz kombinuje karton. Dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiii |
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
Dla ciebie J - Czy ja też mogę Ci wysłać jakieś 2 kg. dla mojego dziecka ? Wysyłam co prawda list, ale wszystkiego w nim nie zmieszczę
![]() Jeśli tak to podaj mi swój adres i nr konta to prześlę pieniążki Edytowane przez yustyna777 Czas edycji: 2008-06-10 o 17:46 Powód: błąd |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Siostry. Kto tam pytała o paczkę dla Mainali Phiri? Chyba Ava?
"Szczesc Boze!Pani Ewo nastepna dobra wiadomosc :bedzie w kopercie tez list z podziekowaniem za przesylke od Mainali Phiri/kiedys bylo na forum pytanie czy paczuszka do Niej doszla, pozdrawiam goraco, s.Jozefa" Dla Ciebie J. prawdopodobnie do Ciebie przyjdą te 3 kg leków i kolorowanek od tych Pań ze szpitala (Kasia Dziennikarka nad tym czuwa ,w tytule przelewu mają zaznaczyć, że to od nich), to ja Ci już moich rzeczy nie będę wysyłać tylko do Karaibka. Yustyna777 proszę Cię do Kai wyślij Chyba, że Jola dwie paczuchy zrobi
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-06-10 o 17:49 Powód: dopisek |
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Siostra Józefa jakiś czas temu pisała, że otrzymała zestawienie wpłat. Czy gdzieś były zamieszczane. Według moich obliczeń teraz powinny być za okres od 25 lutego do 24 marca i jestem ciekawa czy moje wpłaty zostały zaksięgowane, bo płaciłam wtedy za utrzymanie małego i robiłam zakupy. Buziaki
|
|
|
|
#490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszę się też pochwalić ze zostaliśmy również rodzicami adopcyjnymi ślicznej Elizabeth Njelenje |
|
|
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim!
Przygotowania do wystawy w pracy w ostatniej fazie W weekend rozstawiam wszystko - porobię fotki i wrzucę Wam je tutaj ![]() I druga sprawa - skontaktowałam się z Gosia, która wróciła trochę do Polski od naszej Siostry! Gosia ma w dniach 24-27 czerwca spotkanie w Warszawie i rzuciła pomysł że może zostać dzień dłużej i zrobilibyśmy spotkanie 28 czerwca w Domu Misyjnym. Jeśli jednak chcemy pojechać do Radomia do Gosi, to Ona tam też chętnie się z nami spotka. Mogę pomyśleć nad jakimś miejscem. Wysłałam Gosi mailem link do naszego forum, także mam nadzieję, że niedługo nas tu odwiedzi
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
wzobrazcie sobie za ja od soboty forum nie czytalam - normalnie odwy
Seona - historia niewiarygodna, juz polowe zapomnialam co chcialam napisac , ale najwazniejsze pamietam - przyszedl list od siostry a raczej listy - Waszych dzieci - zapamietalam list od Gift dla Grzesia bo pisany zielonym dlugopisem ![]() od Teddiego tez byl, no i reszte zapomnialam, moze jutro podam Wam nrki ![]() sa tez formularze - ahamar juz ma je do skanowania oddane - tu zapamietalam Helen jak bede wysylala listy Joli to sie dorzuce finansowo do wysylki paczki
|
#493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko kiedy to do mnie dotrze,poczta ach ta poczta ![]() To nie odwyk to wstyd tak mama dba o swoje dzieci fefefe |
|
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ciągle podtrzymuję chęć przybycia. 22 czerwca powinnam być już po sesji więc każdy weekend od 28.06 mi pasuje gosiakk
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro roześlę następujące formularze:
139, 141, 151, 201, 253-258, 261, 264, 267, 268, 272, 274, 275, 276, 277, 278, 330, 395, 399, 412, 416, 418. Dobranoc.
|
|
|
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() śpijcie dobrze
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
moi mili. Taki maly link wam podeśle ( plus zobaczcie ten plakat po prawej) .
to tak a`propos mojego ciągłego apelowania o nie epatownie bieda afrykańską, bo tam tez sa szczęsliwi ludzie... Zreszta Wy juz dawno macie tego świadomośc,ale jakos tak jako ciekawostke wklejam pozdrowienia ps. zrobiłam dzis rekonesans po aptekach. wiem juz co ile kosztuje i musze zrobic jakis biznesplan. Krople, ktore chcialam przepisac kosztuja ponad 20 zl wiec za duoz teog nieb edzie. Po troszeczku z kazdego rodzaju dobranoc
|
#498 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mój list do Susan też chyba jeszcze nie dotarł do Afryki a to już 1,5 miesiąca ![]() Ale na pewno dotrze ![]() poranne pozdrowienia dla wszystkich PS Witaj MAMA
|
|
#499 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Raczkowanie
|
Po to też musiało powstać to forum. Jak tak miało być to i na forum o Afryce się zdarzy.
Cytat:
Nic się niestety nie zawieruszyło. Cierpliwości, trzeba dalej czekać. Ale czekanie też przyjemne - potwierdzą inni. Dla osób z Jastrzębia i okolic (tak od Władywostoku do Los Angeles, bo innym może się nie opłacać) chcę zrobić ognisko, grill, itp. Termin: sobota po południu np. 28 czerwca godz. 15-16 lub inna późniejsza sobota Miejsce: Zdrój, przu ul, 1 maja, ogród przy klasztorze Sióstr Boromeuszek (tu już pytałem) lub ogród przy Siostrach Służebniczkach (tu jeszcze nie pytałem ale raczej by była zgoda) Można wziąć dzieci (To uwaga dla MAMY, ale nie tylko) Ja zapewniam ognisko, kiełbaski, napoje resztę wy. Miejsce takie bo gdyby się rozpadało jest gdzie się schować. Termin sobotni chyba dobry, wcześniejsze soboty to jest konkurencja festynów przy kościele - za płotem. Późniejsze trzeba uzgadniać z terminami rekolekcji dla Dzieci Maryi - odbywają się u Sióstr. Jak będzie odzew to robimy. MAMA poparła. |
|
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Super,nareszcie jakieś spotkanie w okolicy Jastrzębia,jak w sobotę 28.06 to może być.
.MAMA zapracowana wcale się nie odzywa,a bociany już urosły ! |
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obiecalam reszte spisac, ale chyba nie dam rady pisze poki dziala znieczulenie ![]() mialam usuwany zab, znaczy mial byc, niestety korzenie zostaly, dziaslo mam porozcinane, warga uszkodzona ![]() zaraz dzwonie do Anastazji co dalej ![]() oszczedze Wam szczegulow ale nie wyglada to dobrze a jutro do pracy ![]() to ja na spotkanie tez przywioze chleb, przyprawy, cebule i co mi sie tam napatoczy chyba ze mnie dalej potna Pani proponowala chirurg szczekowy - ale ja sie na to nie pisze tehawanka - pozdrowionka od zombii ![]() editŁ jeszcze znieczulenie dziala albo juz ketonal listy dostana szczesliwcy o nr: 191 26 24 138 31 93 173 119 18 232 209 27 79 153 298 192-uroczy 156-jutro mozna przyjsc do pracy po 8 lub maz zostawi po 9 324,124 111 a kiedy dojda to nie mam pojecia moga isc dluzej niz z Zambii, ja do Joli chyba wysle jakim urierem, a dalej niech sie ona martwi ![]() pozdrawiam aha dbajcie ludzie o zeby
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-06-11 o 19:34 |
|
|
|
|
#504 | |
|
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
A mojego upragnionego 405 jak nie było tak nie ma ![]() Co z moją Agness?? Ja bym tylko chciała wiedzieć czy ona jest zdrowa.
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14) |
|
|
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
Biedna MAMA,życzę ci ,aby ból szybko minął
.Oczywiście ,że przyjdę po list |
|
|
|
#506 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oferta jest bardzo ciekawa, a później może odwiedziny u rodziny
|
||
|
|
|
#507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spotkanie nawet nie w okolicy, ale w samym Jastrzębiu i to w jego najstarszej części. Przy okazji można sobie pochodzić po Parku Zdrojowym. Jak śląski to KOŁOCZ. Kołacz nie jest śląski, ale to już było chyba w pierwszym wątku. |
|
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Norton to by był dla nas ,dla mnie osobiście zaszczyt wziąść udział w ognisku z takimi gośćmi
|
|
|
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze szkoda,że to Jastrzębie czy ten Zdrój
tak daleko łełełe.![]() Ja chcę KOŁOCZ KOŁACZ czy jakkolwiek to naziewcie ![]() A w zeszłą sobotę byłam 8km od Was Bzianka ja poprosze o skan listu jeśli można ![]() MAMA czekam więc na kuriera,a potem zobaczymy,jak do wszystkich to rozesłać.Może na poczcie sie dogadają ,ale kiedy to normalnie ruszy
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Do ciebie J. skan prześlę,ale dopiero jutro odbiorę list od Mamy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

List szedł niewiele ponad miesiąc, więc się opłacało...ale weszłam teraz na strone poczty i nie moge znaleźć tej ceny, czyżby JUŻ zdrożało?!

tylko przysyłaj
?

,w tytule przelewu mają zaznaczyć, że to od nich), to ja Ci już moich rzeczy nie będę wysyłać tylko do Karaibka.
Chyba, że Jola dwie paczuchy zrobi

Zaadoptuj dziecko z Afryki